SELEC Selçuk Ecza Deposu

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tractact
    TOBOma
    • 19 Kasım 2007
    • 560

SELEC seanslık...

Yorum

• tractact
      TOBOma
      • 19 Kasım 2007
      • 560

Yorum

• yagmur
        Kıdemli
        • 29 Nisan 2008
        • 4717

SELÇUK ECZA HİSSE SENEDİ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Selçuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi A.Ş. hisse senetleriyle
        ilgili olarak Selçuk Ecza Holding A.Ş. tarafından yapılan açıklama:
        "12.03.2009 tarihinde Selçuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi A.Ş.
        hisse senetleriyle ilgili olarak 1.46-1.50 TL fiyat aralığından 96.076
        adet alış işlemi gerçekleştirilmiştir.
        İşlem sonrası sahip olunan hisse senetlerinin şirket sermayesi
        içindeki payı yüzde 81.39 oranındadır."

İMKB

(13/03/2009 - 08:34:18)
        Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• PEHLİVAN
          Çalışkan
          • 13 Şubat 2009
          • 1138

16.03.2009 - 18:35 - Ulusal PazarSelçuk Ecza DeposuSelçuk Ecza’nın Ortaklık Yapısı DeğişmediSoru: Selçuk Ecza’nın hisselerini kurulan bir vakfa devredildiği söyleniyor. Konuyla ilgili bilgi verebilir misiniz?
          Cevap: Selçuk Ecza Deposu’nun sermayesinin yüzde 77,32’si Selçuk Ecza Holding’e ait bulunuyor. Selçuk Ecza Holding’in yaklaşık yüzde 80’i ise Ahmet Keleşoğlu’na yaklaşık yüzde 20’si Nezahat Keleşoğlu’na ait bulunuyor.
          12 Aralık 2008 tarihinde yapılan açıklamada Selçuk Ecza Holding, Ahmet Keleşoğlu ve eşi Nezahat Keleşoğlu tarafından "Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı" adında bir vakfın kurulduğu belirtildi. Vakfın kuruluşu 11 Mart 2009 tarihinde Resmi gazetede ilan edilerek kesinleşti. İstanbul'da kurulan vakfın malvarlığı arasında Selçuk Ecza Holding’e ait yüzde 51’lik hissenler de bulunuyor.
          Vakfın kurulmasıyla birlikte Selçuk Ecza Depo’nın ortaklık yapısında herhangi bir değişiklik olmadı. Ancak ana hissedar Selçuk Ecza Holding’in yüzde 51’lik payı kurulan Vakfa geçmiş oldu.
          Öte yandan konuyla ilgili değerlendirme yapan SPK, Vakfın başvuruda bulunarak çağrıda bulunmak yada muafiyet talebinde bulunmak seçeneklerinden hangisini talep ettiğini bildirmesini istedi.
          Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı ise 16 Mart 2009 tarihinde SPK’ya başvurarak, Holding’e ait hisselerin Vakfa devredildiğini herhangi bir satış işleminin olmadığını bu nedenle zorunlu çağrının doğmadığını belirtti. Vakıf, SPK’nın aksi yönde düşünmesi halinde zorunlu çağrı yükümlülüğünden muaf tutulma talebinde bulundu.
          Mevzuata göre halka açık şirketlerin yüzde 25’ine sahip olanların zorunlu olarak çağrıda bulunması gerekiyor. Ancak Şirketin yönetim hakimiyetinde hiç bir değişiklik olmaması halinde SPK çağrıdan muaf tutabilir. Mevcut durumda bu şartın oluştuğu söylenebilir.

Yorum

• sen@senibil
            Yeni üye
            • 17 Mart 2009
            • 17

19/03/2009 09:41 HISSE DEGERLENDIRMESI-IS YATIRIM, SELÇUK ECZA IÇIN 3.0 HEDEF FIYAT ILE "AL" TAVSIYESINI KORUDU
            Is Yatirim, Selçuk Ecza için 3.0 hedef fiyat ile "AL" tavsiyesini
            korudu.
            Is Yatirim (www.isyatirim.com.tr) konu ile ilgili raporunda,
            Selçuk Ecza için 3.0 hedef fiyat ile "AL" tavsiyesinin korundugunu
            belirtti.
            Raporda su degerlendirme yapildi:
            "Selcuk Ecza 2008 yili sonuçlari: beklentilerden daha iyi
            Net kar beklentimizin %8 üzerinde geldi... 42 mn TL’lik beklentimizin
            üzerinde Selcuk Ecza yilin 4. çeyreginde geçen yilin %32 üzerinde 55.7mn
            TL net kar açikladi. Sirketin 2008 yili on iki aylik kari geçen yilin %2
            altinda 161mn TL olarak gerçeklesti. Yillik kardaki düsüste ilk dokuz aydaki
            zayif karlilik etkili olurken, 4. çeyrekteki artisin nedeni üreticilerden
            alinan bonuslarin artmasiyla yükselen brüt kar marji oldu.
            Ciro ilaç piyasasindaki %9’luk artisla yükseldi... Selcuk Ecza’nin
            gelirleri çeyrek bazda %15 yillik bazda ise %18 artarak 1,118mn TL’ye
            ulasti. Bu da 2008 yili satis gelirlerini geçen yilin %12 üzerinde 4,047
            milyar TL’ye tasidi. Sirket büyüyen ilaç pazarinda pazar payini %33
            seviyelerinden %34.4 seviyelerine tasidi.
            4. çeyrekte FAVÖK artan brüt karla yükseldi... Sirket 4. çeyrekte %12.7
            bürt kar marji açikladi. Geçen yil ayni dönemde sirketin brüt kar marji %
            10.7 seviyesindeydi. Yillik bazda ise ilk dokuz aydaki zayif performans
            nedeniyle brüt kar marji geçen yilki %9.5’lik seviyesinin altinda %8.7 olarak
            gerçeklesti. Brüt karliliktaki iyilesme FAVÖK’e de yansidi ve sirket yilin son
            çeyreginde geçen yilin %57, bir önceki çeyregin ise %192 üzerinde 92.8mn
            TL’lik FAVÖK açikladi ve FAVÖK marji tarihi en yüksek seviyelerinde %8.3
            olarak gerçeklesti. Yiilik bazda ise FAVÖK %8 gerileyerek 177mn TL oldu.
            Bu da yil için geçen yilin 1 puan altinda %4.4’lük bir marj sagladi.
            Isletme sermayesi artik bir sorun olusturmuyor... Selçuk Ecza’nin
            isletme sermayesi 2008 yili sonunda 737 milyon TL ile gelirlerin %18’ini
            olusturdu. Bu oran 2007 yilinda da 647 milyon TL ile gelirlerin %18’ini
            olusturuyordu. Sirketin 2008 Aralik sonu itibari ile uzun dönem borç ve açik
            döviz pozisyonu olmadan 19 milyon TL net borç pozisyonu bulunuyor.
            2007’de bu rakam 34 milyon TL idi. Sirketin süpheli alacak giderleri ise
            2008 yilinda 4 milyon TL’ye düstü, geçen sene ayni zamanlarda bu rakam
            6,5 milyon TL idi.
            Selcuk Ecza’nin içinde bulundugu sektör nedeniyle ekonomideki
            kötülesmeden etkilenmeyen nadir sirketlerden biri oldugu
            görüsündeyiz. Hisse global benzer sirketlere göre de iskontolu islem
            görüyor. Hisse için 3.0 hedef fiyat ile “AL” tavsiyemizi koruyoruz.
            AL 107% Potansiyel
            (TL) Geçerli Hedef
            Kapanis 1.46 3.02
            PD, mn 756 1,563
            HAO PD, mn 151 313"

Foreks Haber Merkezi
            [B][SIZE=1]*Bir anne-bab[/SIZE][/B][SIZE=1][B]a için dünyada işiteceği en güzel melodi,küçük çocuğunun konuşmayı öğrenme aşamasında[/B][B][I]"babaaaaa[/I]-[I]anneeee[/I]"[/B][B]diye seslenmesidir.*[/B][/SIZE]

Yorum

• yagmur
              Kıdemli
              • 29 Nisan 2008
              • 4717

***SELEC*** Selcuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi A.S.'nin 26.03.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimizin 26 Mart 2009 Tarihli Yonetim Kurulu Toplantisinda; Olagan Genel Kurul Toplantisina sunulmak uzere hazirlanan 2008 yili yonetim kurulu faaliyet raporunun onaylanmasina, Ek;1'de yer alan gundem maddelerinin gorusulecegi Olagan Genel Kurul Toplantisinin 21 Nisan 2009 Sali gunu saat 14:00'de Mahir Iz Caddesi, No:43, 34662, Altunizade, Istanbul adresindeki sirket merkezinde yapilmasina, 2008 yili karina iliskin olarak Ek:2'de yer alan kar dagitim tablosunda aciklanan sekilde ilgili yasal yukumluluklerin dusulmesi bagis ve yardimlarin eklenmesinden sonra ortaya cikan net dagitilabilir donem karinin %22,5'ine tekabul edecek sekilde 1 TL nominal degerdeki beher hisse senedine brut olarak %7 oraninda 0,07 TL, net olarak %5,95 oraninda 0,0595 TL olmak uzere toplam 36.225.000 TL nakit temettu dagitilmasinin Genel Kurulun onayina sunulmasina karar verilmistir. Gundem ve kar dagitim tablosu ekte yayinlanmakta olup, ayrica internet sitemizin "Yatirimci Iliskileri" bolumunde de yayinlanmaktadir." Toplanti gundemi ve kar dagitim tablosu Gunluk Bulten ekinde, ayrica Gundem internet sitemizin (www.imkb.gov.tr) "Gunluk Bulten" bolumunde, "Sirket Haberleri Ekleri" basligi altinda ve Kar Dagitim Tablosu Internet sitemizin "Sirketler" bolumunde yayinlanacaktir. ***SELEC*** (26/03/2009 - 11:56:40)
              Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
                Kıdemli
                • 29 Nisan 2008
                • 4717

HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-ŞEKER YATIRIM, SELÇUK ECZA İÇİN "AL" OLAN ÖNERİSİNİ SÜRDÜRDÜ

Şeker Yatırım, Selçuk Ecza için "AL" olan önerisini sürdürdü.
                Şeker Yatırım (www.sekeryatirim.com.tr) konu ile ilgili
                raporunda, İNA analizine göre hedef piyasa değerini 740 milyon
                dolar hesapladıkları Selçuk Ecza için "AL" olan önerisinin
                sürdürüldüğünü belirtti.
                Raporda şu değerlendirme yapıldı:
                "Türkiye ilaç dağıtım sektörünün en büyük şirketlerinden birisi
                olan Selçuk Ecza Deposu, bugün itibariyle 27 ana depo ve 73 bölgesel
                şube olmak üzere 100 deposu ile 20 bine yakın eczaneye ilaç satışı
                gerçekleştirmektedir. İlaç fiyatlarına 2008 Temmuz ayının sonundan
                itibaren %5 zam yapılması ve mevsimsel olarak yılın son çeyreğinde
                artan net satış gelirleri şirketin mali tablolarına olumlu katkı
                yapmıştır.
                Şirket 2008 yılında yıllık bazda net satış gelirlerini 2007 yılına
                göre %12 artışla 4.04 milyar TL seviyesine yüksetmiştir. Selçuk Ecza
                Deposu, 2008'in son çeyreğinde kaydetmiş olduğu güçlü operasyonel
                faaliyetler sonrasında 55.2 milyon TL net kar elde etmiştir.
                Dolayısıyla son çeyrekte kaydedilen yüksek kar rakamı, şirketin YS08’i
                160.7 milyon TL net kar ile tamamlamasını sağlamıştır. İlaç
                fiyatlandırmasında kullanılan referans kur (Euro/TL) yabancı paraların
                TL karşısında değer kazanması sonrası Şubat ayı içerisinde artırılmış
                (mevcut referans kur 1,9595 TL) böylece ilaç fiyatlarına %8 zam
                yapılmıştır. Fiyat artışının Nisan ayı başından itibaren geçerli
                olması nedeniyle ilaç fiyatlarındaki ayarlamanın şirketin mali
                tablolarına olan etkisinin ikinci çeyrekten itibaren görüleceğini
                düşünüyoruz.
                Dolayısıyla 2008’in son çeyreğinde net satış geliri ve karlılığını
                artıran şirketin 2009 yılında da başarılı performansını sürdürmesini
                bekliyoruz. Öte yandan Euro/TL kurunun mevcut referans kurunun
                üzerinde seyretmesi sebebiyle önümüzdeki dönemlerde yeni bir fiyat
                ayarlamasının daha gündeme gelebileceğini görüşüü taşıyoruz. İNA
                analizine göre hedef piyasa değerini 740 milyon dolar hesapladığımız
                şirket için "AL" olan önerimizi sürdürüyoruz."

Foreks Haber Merkezi

(27/03/2009 - 15:46:09)

Yorum

• yagmur
                  Kıdemli
                  • 29 Nisan 2008
                  • 4717

BABACAN, "GÜMRÜK KONUSUNDA YAŞANAN SIKINTILARI SAYIN LAVROV'A İLETTİM"

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türk
                  şirketlerinin Rus gümrüklerinde yaşadığı sıkıntıyı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey
                  Lavrov'a ilettiğini söyledi.
                  Şanghay İşbirliği Örgütünün (ŞİÖ) Moskova'da düzenlediği Afganistan
                  toplantısına katılan Babacan, Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.
                  Türk şirketlerinin Rus gümrüklerinde yaşadığı sıkıntılarla ilgili bir
                  soru üzerine Babacan, bu konuyu Lavrov ile yaptıkları görüşmede ele aldıklarını,
                  bu konunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Moskova ziyareti sırasında da hem Devlet
                  Başkanı Dimitriy Medvedev, hem de Başbakan Vladimir Putin ile görüşmelerde
                  gündeme getirildiğini kaydetti.

Yorum

• yagmur
                    Kıdemli
                    • 29 Nisan 2008
                    • 4717

***SELEC*** Selcuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi A.S.'nden geeln yazi: Konu: 29.04.2009 tarihli yonetim kurulu toplantisinda alinan kararlar dogrultusunda gorev taksimi. Aciklanacak ozel durum: (29.04.2009 tarihli yonetim kurulu toplantisinda alinan kararlar dogrultusunda gorev taksimi. 29.04.2009 tarihli yonetim kurulu toplantisinda asagida belirtilen kararlar alinmis ve gorev taksimi yapilmistir: 1) 21 Nisan 2009 tarihinde yapilan 2008 yili olagan genel kurul toplantisinda yonetim kurulu uyeliklerine uc yil muddet icin secilen ler kendi aralarinda toplanarak yonetim kurulu baskanligina Ahmet Kelesoglu'nun, yonetim kurulu baskan yardimciligi ve genel mudurluge Mustafa Sonay Gurgen'in, genel mudur yardimciliklarina Mehmet Yilmaz ve Ibrahim Haluk Ogutcu'nun, mali isler koordinatorlugune Ali Akcan'in, SPK'nin Seri: X, No: 22 tebligi kapsaminda denetimden sorumlu komite uyeliklerine, Nazim Karpuzcu ile Nilgun Aksel'in secilmelerine oybirligi ile karar verilmistir. 2) Sermaye Piyasasi Kurulu Mevzuati ile Kurumsal Yonetim Ilkelerine uyum cercevesinde; Kurumsal Yonetim Komitesi uyeliklerine; yonetim kurulu uyesi Haluk Ogutcu ve Ali Akcan ile Yatirimci Iliskileri ve Sermaye Piyasasi Muduru Kursad Duman'in secilmelerine, ve bu kararin ivedilikle tescil ve ilan edilmesine oybirligi ile karar verilmistir. ***SELEC*** (30/04/2009 - 08:52:59)

Yorum

• goldcat
                      Aktif
                      • 14 Şubat 2008
                      • 239

Şeker yatırım şirket raporu;

SELÇUK ECZA DEPOSU
                      3,14 TL/ 2,11 Dolar

Türkiye ilaç dağıtım sektörünün en büyük şirketlerinden birisi
                      olan Selçuk Ecza Deposu, bugün itibariyle 27 ana depo ve 73 bölgesel
                      şube olmak üzere 100 deposu ile 20 bine yakın eczaneye ilaç satışı
                      gerçekleştirmektedir. İlaç fiyatlarının endekslendiği Euro/TL döviz
                      kurunda yaşanan hareketlilik sonrası ilaç fiyatlarına 2008 Temmuz
                      ayının sonundan itibaren %5, Nisan 2009 ayından itibaren ise %8 zam
                      yapılması şirketin mali tablolarına olumlu yansımıştır. Selçuk Ecza
                      Deposu’nun 1Y09’da net satış gelirleri ilaç fiyatlarında
                      gerçekleştirilen zammın etkisiyle 1Y08’e göre %30 artmış ve 2.54
                      milyar TL seviyesine yükselmiştir. Artan net satış gelirleri şirketin
                      1Y08’de %7.0 ve %2.7 olan brüt ve FAVÖK marjının 1Y09’da sırasıyla
                      %9.3 ve %5.5 seviyesine yükselmesini sağlamıştır. Şirketin YS08’de
                      %34.4 olan pazar payı 1Y09 itibariyle %36.12 seviyesine yükselmiştir.
                      Selçuk Ecza Deposu’nun net karı, 2009 yılının ilk yarısında kaydetmiş
                      olduğu olumlu operasyonel faaliyetler sonrasında geçen yılın aynı
                      dönemine göre %61 artırarak 74.1 mn TL seviyesinden 119.5 mn TL
                      seviyesine yükselmiştir. 2009 yılının ilk yarısında net satış geliri
                      ve karlılığını artıran şirketin önümüzdeki dönemlerde de bu olumlu
                      performansını sürdürmesini bekliyoruz. Şirketin
                      2009 yılı sonunda 5.2
                      milyar TL net satış geliri elde etmesini beklerken, net karının 250
                      milyon TL seviyesinde gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Beklentilerden
                      iyi gelen 1Y09 mali sonuçlar sonrasında Selcuk Ecza Deposu için AL
                      olan önerimizi sürdürüyoruz.

Yorum

• M.Schumacher
                        Aktif
                        • 14 Eylül 2009
                        • 35

İmkb yönünü yukarı çevirirse SELEC 'i takip etmekte fayda var....
                        Ferrari out;Mercedes in

Yorum

• radyolog
                          OKURYAZAR
                          • 03 Ağustos 2008
                          • 23952

DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• radyolog
                            OKURYAZAR
                            • 03 Ağustos 2008
                            • 23952

buda HAFTALIK GRAFİK

FARKA DİKKAT EDİNİZ LÜTFEN

DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• tiyomania
                              Yeni üye
                              • 29 Kasım 2008
                              • 4

selec mi imkb yi imkb mi selec i takip ediyor anlamadım gitti.. ama dün güzel silkeldiler tekrar 2.10 lar götürürlerse şaşırmam çırpına çırpınada olsa selec i 3.20 lerde göreceğime inanıyorum 1. yıldır elimde yarısıyla alsat yapıyorum ama al satlarda başarım koca bir sıfır yarısıyla idareye devamm

Yorum

• lestad
                                Aktif
                                • 10 Eylül 2009
                                • 162

Kap : Selcuk ecza deposu ticaret ve sanayi a.s. / selec [] nakit kar payi dagitim tarihi 20.04.2010 20:07:56

nakit kar payi dagitim tarihi
                                ---------------------------------------------------------------------------------------------

ortakligin adresi : Mahir iz cad. No: 43 34662 altunizade, istanbul
                                telefon ve faks no. : 0216 554 0554 / 0216 554 0569
                                ortakligin yatirimci/pay sahipleri ile iliskiler biriminin telefon ve faks no.su : 0216 554 0695 / 0216 554 0569
                                yapilan aciklama guncelleme mi? : Hayir
                                yapilan aciklama duzeltme mi? : Hayir
                                yapilan aciklama ertelenmis bir aciklama mi? : Hayir
                                konuya iliskin daha once yapilan ozel durum aciklamasinin tarihi : 24.03.2010
                                ozet bilgi : 2009 yili nakit kar payi dagitim tarihi

---------------------------------------------------------------------------------------------

nakit olarak dagitilacak toplam brut kar payi (tl) : 72,450,000
                                borsa`da islem goren 1 tl nominal degerli beher hisseye dagitilacak nakit kar payi
                                brut (tl) : 0,14
                                net (tl) : 0,1190
                                nakit kar payi dagitim tarihi : 31.05.2010

sirketimiz yonetim kurulu`nun 20.04.2010 tarihinde 2010/16 nolu yonetim kurulu karari geregince; sirketimiz tarafindan hazirlanan engin bagimsiz denetim ve serbest muhasebecilik mali musavirlik a.s. (member of grant thornton international) tarafindan denetlenen 01/01-31/12/2009 hesap donemine iliskin mali tablolar esas alinarak, yasal kayitlara gore 167.350.455,32-tl net dagitilabilir kar olustugu; konsolide mali tablolara gore %5 kanuni yedek akce dusuldukten sonra sermaye piyasasi duzenlemelerine uygun olarak 222.910.993,30-tl net dagitilabilir kar elde edildigi, bu tutara yil icinde yapilmis olan 8.897.036-tl tutarindaki bagislarin eklenmesi ile 231.808.029,30-tl birinci temettu matrahi olustugu gorulmus ve sermaye piyasasi mevzuatina uygun olarak 46.361.605,86-tl birinci temettu ve 26.088.394,14-tl ikinci temettu olmak uzere, 1-tl nominal degerdeki beher hisse senedine brut % 14 oraninda 0,14-tl, net %11,90 oraninda 0,1190-tl olacak sekilde, toplam 72.450.000-tl nakit kar payi dagitilmasina, odemenin 31 mayis 2009 tarihinde yapilmasina, 14.987.843,62-tl tutarinda 2. Tertip yedek akce ayrildiktan sonra kalan tutarin olaganustu yedek akce hesabina aktarilmasina; oy birligi ile karar verilmistir.

bu haberin kap `in sitesindeki orjinal hali ve ekli dosyalarini gorebilmek icin asagidaki link`i tiklayiniz!

Yorum

Working...
                                X

Debug Information