NIBAS Niğbaş Niğde Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • nesli_gvnm
    Yeni üye
    • 25 Ağustos 2010
    • 41

Işıklar Holding bünyesindeki halka açık beşinci şirket, Niğbaş Niğde Beton Sanayi olacak. Halka arz için SPK'nın onayını alan Niğbaş, İMKB Birincil Piyasa'da "sabit fiyatla talep toplama ve satış" yöntemi ile halka açılacak. Niğbaş'ın sermayesi 22 milyon TL'den 27 milyon TL'ye yükseltilip artırılan 5 milyon TL'lik kısım şirket ortaklarının rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak halka arz edilecek. Hisse fiyatının 2.04 TL olması öngörülüyor.

Işıklar Holding bünyesinde bulunan ve hisseleri İMKB'de işlem gören Çemaş Döküm'ün yüzde 95.30'una sahip olduğu Niğbaş Niğde Beton Sanayi, Niğde'deki fabrikalarında hazır beton, betonarme prefabrik yapılar, santrifüjlü beton elektrik direkleri, beton parke, beton şehir mobilyaları ve yapı kimyasalları üretiyor. Aracı kurum olarak Gedik Yatırım’ın liderliğinde halka arz edilecek Niğbaş, bunun için SPK'nın resmi onayını aldı.

43 milyon Lira'yı aşan aktif toplamı ile Anadolu'nun en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Niğbaş'ın halka arzından elde edilecek kaynak, yeni fabrika yatırımlarına aktarılacak. Böylelikle hem üretim kapasitesinin artırılması, hem ürün gamının çeşitlendirilmesi, hem de yeni istihdam olanakları sağlanması hedefleniyor. Niğbaş'ın hissedarları arasında İller Bankası da bulunuyor.
  • stockbroker
    Master
    • 28 Temmuz 2008
    • 4807

İzahname: http://www.nigbas.com.tr/dosyalar/Ni...akizahname.pdf

Yorum

• stockbroker
      Master
      • 28 Temmuz 2008
      • 4807

GEDİK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. / GEDIK [NIBAS] 27.02.2012 13:48:21

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Ortaklığın Adresi:Cumhuriyet Mahallesi E-5 Yan Yon No:29 Yakacık- Kartal/İSTANBUL Telefon ve Faks No.:0216 453 00 00 - 0216 377 11 36 Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su:0216 453 00 00 - 0216 377 11 36 Yapılan Açıklama Ertelenmiş Açıklama mı?:Hayır Özet Bilgi:NIBAS HALKA ARZ BİLGİLENDİRMESİ HAKKINDA,
      AÇIKLAMA:
      Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

Halka arzına aracılık ettiğimiz Niğbaş Niğde Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin ödenmiş sermayesinin 22.000.000 TL'den 27.000.000 TL'ye arttırılması nedeniyle ihraç edilen toplam 5.000.000 TL nominal değerli paylar, 2,04 TL satış fiyatından, İMKB Birincil Piyasada "Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi" suretiyle gerçekleştirilen halka arz işleminde, halka arzın ilk günü (27.02.2012) gelen talep seviyesinin yeterli görülmesi nedeniyle, izahnamenin 9.29' uncu maddesinde belirtildiği üzere talep toplama süresinin sonu beklenmeden birinci gün (27.02.2012) birincil piyasa işlemi sonlandırılarak, dağıtım gerçekleştirilmiştir.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Yorum

• onur-newyork
        Yeni üye
        • 16 Aralık 2011
        • 3

daha kimse almamis sanirim..

Yorum

• stockbroker
          Master
          • 28 Temmuz 2008
          • 4807

***NIBAS***NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Genel Kurul Toplantısı Çağrısı )

Adres ADANA KARAYOLU 2.KM PK:30 51100 NİĞDE
          Telefon 216 - 5370000
          Faks 216 - 5370370
          Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi Telefon 216 - 5370000
          Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi Faks 216 - 5370370
          Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır
          Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır
          Özet Bilgi 2012 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapılmasına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı hk.

EK AÇIKLAMALAR:
          Yönetim Kurulumuzun 25 Nisan 2013 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, 2012 yılı Olağan Genel Kurul toplantısını 23 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 09:30'da yukarıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere Çubuklu Mah, Orhan Veli Kanık Cad. Yakut Sok. Eryılmaz Plaza No:3 K:2 Kavacık- Beykoz İSTANBUL adresindeki Şirket merkezinde yapılmasına karar vermiştir.
          Şirketimiz Genel Kuruluna ilişkin gündemi içeren duyuru, vekaletname örneği ve Genel Kurul Çalışma Usul ve Esasları hakkında İç Yönergesi ekte yer almaktadır.

Saygılarımızla
          NİĞBAŞ BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Karar Tarihi 25.04.2013
          Genel Kurul Türü Olağan
          Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi 01.01.2012
          Hesap Dönemi Bitiş Tarihi 31.12.2012
          Tarihi ve Saati 23.05.2013 09:30
          Adresi Çubuklu Mahallesi Orhan Veli Kanık Cad. Yakut Sok. Eryılmaz Plaza No:3 Kat:2 Kavacık, Beykoz/İstanbul
          Gündem NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

2012 YILI OLAĞAN GENEL KURUL GÜNDEMİ

1. Açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulması.
          2. Yönetim Kurulu?nun ?Genel Kurulun Çalışma Esas ve Usulleri? hakkında iç yönerge önerisinin görüşülmesi ve onaylanması.
          3. Yönetim kurulu yıllık faaliyet raporunun, denetçi raporlarının ve finansal tabloların görüşülmesi ve onaya sunulması.
          4. Yıl içerisinde Yönetim Kurulu üyeliklerinde yapılan değişikliğin onaylanması.
          5. Yönetim Kurulu üyelerinin ibra edilmesi.
          6. Denetçilerin ibra edilmesi.
          7. Yönetim Kurulu üye sayısının ve görev sürelerinin belirlenmesi, belirlenen üye sayısına göre seçim yapılması, bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi .
          8. Yönetim kurulu üyelerinin ücret ve huzur haklarının belirlenmesi.
          9. Şirketin, Yönetim Kurulunca 2013 yılı için önerilen Bağımsız Denetçi?nin seçimi.
          10. Yönetim Kurulunca hazırlanan ?Kâr Dağıtım Politikasının? Genel Kurulun onayına sunulması.
          11. Yıl içinde yapılacak bağışların sınırının belirlenmesi ve yapılan bağış ve yardımların genel kurulda pay sahiplerinin bilgisine sunulması.
          12. 2012 yılı içerisinde ilişkili taraflarla yapılan işlemler hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi.
          13. Üçüncü kişiler lehine verilmiş olan teminat, rehin ve ipotekler hakkında bilgi aktarımı.
          14. Ücret Politikasının genel kurulun bilgisine sunulması.
          15. Yönetim Kurulu Üyelerine, Şirketle kendisi veya başkası adına işlem yapabilmeleri, Şirket?in faaliyet konusuna giren işleri bizzat veya başkaları adına yapmaları ve aynı tür ticari işler yapan şirketlere sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla ortak olabilmeleri ve diğer işlemleri yapabilmeleri hususunda sermaye piyasası mevzuatı ve Türk Ticaret Kanunu'nun 395 ve 396. maddeleri çerçevesinde izin verilmesi.
          16. Türk Ticaret Kanunu 612?inci madde uyarınca, gerek duyduğu takdirde, Şirketin kendi paylarını iktisap edebilmesi için Yönetim Kurulu?na yetki verilmesi.
          17. Dilekler ve kapanış.

Gündem Maddeleri Arasında Ticari Ünvana İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? Hayır
          Gündem Maddeleri Arasında Faaliyet Konusuna İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? Hayır
          Gündem Maddeleri Arasında Şirket Merkezine İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? Hayır

BIST

Yorum

• vahhun
            Çalışkan
            • 12 Ağustos 2013
            • 2846

"Bu işler binaçço ohumanla,ihi paralel çiziyi birbirine deymeyeceh şehilde çizmehlen ossaydu; herkeşler paracuhlarun dibine dibine furardu." ncavus

Yorum

• vahhun
              Çalışkan
              • 12 Ağustos 2013
              • 2846

"Bu işler binaçço ohumanla,ihi paralel çiziyi birbirine deymeyeceh şehilde çizmehlen ossaydu; herkeşler paracuhlarun dibine dibine furardu." ncavus

Yorum

• vahhun
                Çalışkan
                • 12 Ağustos 2013
                • 2846

Yorum

• vahhun
                  Çalışkan
                  • 12 Ağustos 2013
                  • 2846

Yorum

• vahhun
                    Çalışkan
                    • 12 Ağustos 2013
                    • 2846

Yorum

• vahhun
                      Çalışkan
                      • 12 Ağustos 2013
                      • 2846

Yorum

Working...
                      X

Debug Information