KORDS Kordsa Sabancı Dupont

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • demirci
    Bağımlı
    • 15 Mayıs 2008
    • 1182

kordsa'nın Vergı Daıresıne Sundugu 6 Aylık Dönem Zararı 7.413.164 Ytl

Yorum

• yagmur
      Kıdemli
      • 29 Nisan 2008
      • 4717

***KORDS*** Kordsa Global Endustriyel Iplik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.S.'nden gelen yazi: Aciklanacak Ozel Durum/Durumlar: Uretim Bilgisi Global piyasalardaki olumsuz gelismelere ve pazarda gorulen talep daralmasina paralel olarak Sirketimiz stoklarin dengelenmesi amaciyla asagidaki duzenlemeleri yapmaya karar vermistir. Izmit Fabrikalarimizin naylon ve polyester bez birimlerinde mevcut haftada 6 gun calisma programindan 5 gun calisma programina gecilmesine ve program kapsaminda bez tesislerimizin Eylul 2009 sonuna kadar Cumartesi gunleri tatil edilmesine aylik calisilmayan gunlerin oncelikle calisanlarin yillik izinlerinden sonrasinda kismi olarak ucretlerinden kesilmesine, Polyester iplik, tesislerinde 16 Mart / 6 Nisan arasinda 3 hafta durus yapilmasina, bu donemin, birimde calisan personlin yillik iznine mahsubuna, Naylon iplik tesisleri Hat 1'de kasim ayinda planlanan yillik bakim durusuna Nisan basi itibariyle baslanmasina, Naylon iplik tesisleri Hat 2'de uretimin azaltilarak devam ettirilmesine, Sirketin calisma temposuna paralel izin kullanacak beyaz yaka calisanlarimizin calismadiklari gunlerin tamamin ise yillik ucretli izinlerinden mahsup edilmesine karar verilmistir. ***KORDS*** (19/03/2009 - 09:57:59)
      Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• PEHLİVAN
        Çalışkan
        • 13 Şubat 2009
        • 1138

19.03.2009 - 11:46 - Ulusal PazarKordsaKordsa da Üretimini DurduruyorSoru: Kordsa’nın da üretimini durdurması söz konusuymuş. Haber doğru mu?
        Cevap: Kordsa tarafından 19 Mart 2009 tarihinde yapılan açıklamaya göre Şirketin İzmit Fabrikalarının naylon ve polyester bez birimlerinde haftada 6 gün olan çalışma süresi 5 güne düşürüldü. Bu kapsamda bez tesisleri Eylül 2009 sonuna kadar cumartesi günleri tatil edilecek. Çalışılmayan günler önce yıllık izinlerden sayılacak. Sonrasında ise çalışılmayan günler için ücretlerden kesintiye gidilecek.

Aynı açıklamaya göre polyester iplik tesislerinde üç hafta ile üretim duracak. 16 Mart – 6 Nisan 2009 tarihleri aralığında üç hafta süreyle polyester iplik tesislerinde üretim yapılmazken personele yıllık izin kullandırılacak.
        Diğer taraftan Şirketin naylon iplik tesislerinin Hat 1'inde bu yıl sonbaharda yapılması planlanan yıllık bakımın nisana alınacağı açıklandı. Yani Hat 1’de önümüzdeki nisan ayında üretim duracak. Hat 2’de ise üretim azaltılarak devam edecek. Çalışma temposuna uygun olarak beyaz yaka çalışanlarına yıllık ücretli izin kullandırılacak.

Yorum

• PEHLİVAN
          Çalışkan
          • 13 Şubat 2009
          • 1138

Kordsa üretimi üç hafta durduruyor

Sabancı Holding bünyesinde bulunan ve ana faaliyet konusu araç lastiklerinin yapısında bulunan bezler ile sınai tür bezlerin imalatı olan Kordsa Global Endüstriyel İplik ve Kord Bezi, global piyasalardaki olumsuz gelişmelere ve pazarda görülen talep daralmasına paralel olarak şirket stoklarının dengelenmesi amacıyla bazı düzenlemeler yapmaya karar verdi. Kordsa tarafından İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na dün yapılan açıklamada, İzmit fabrikalarının naylon ve polyester bez birimlerinde mevcut haftada 6 gün olan çalışma programından 5 gün çalışma programına geçilmesine ve program kapsamında bez tesislerinin, Eylül 2009 sonuna kadar cumartesi günleri tatil edilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi. Aylık çalışılmayan günler öncelikle çalışanların yıllık izinlerinden, sonrasında kısmi olarak ücretlerinden kesilecek.

Yıllık bakım öne alınıyor
          Kordsa, polyester iplik tesislerinde 16 Mart-6 Nisan arasında 3 hafta üretim yapmayacak. Çalışılmayan dönem, birimde çalışan personelin yıllık iznine mahsubun edilecek. Naylon iplik tesisleri hat 1'de kasım ayında planlanan yıllık bakım duruşuna nisan başı itibariyle başlanacak. Naylon iplik tesisleri hat 2'de ise üretim azaltılarak devam ettirilecek. Şirketin çalışma temposuna paralel olarak izin kullanacak beyaz yaka çalışanların, çalışmadıkları günler yıllık ücretli izinlerinden mahsup edilecek. Kordsa'nın geçen yılın dokuz aylık döneminde 49.8 milyon lira olan net kârı, yıl sonunda 40.9 milyon liraya indi. Şirket son çeyrekte 8.8 milyon lira zara etti.

Yorum

• yagmur
            Kıdemli
            • 29 Nisan 2008
            • 4717

İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ-KORDSA

Kordsa Global Endüstriyel İplik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret
            A.Ş.’nin 17.04.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
            “Konu:
            1) 2008 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrası Yönetim Kurulu
            görev dağılımı,
            2) Denetim Komitesi Üyelerinin seçimi,
            3) Temsil ve ilzam yetkisi verilmesi, 48 no.lu imza sirkülerinin
            revizyonu hk.
            Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 17 Nisan 2009 tarih, 896 nolu kararı
            ile,
            1) 17 Nisan 2009 tarihinde yapılan 2008 yılı Ortaklar Olağan Genel
            Kurul Toplantısında alınan karar gereği 2011 yılı faaliyet
            neticelerinin görüşüleceği, 2012 yılında yapılacak Olağan Genel Kurul
            Toplantısına kadar (3 yıl süre için) görev yapmak üzere şirket Yönetim
            Kurulu Üyelikleri belirlenmiş olup, Yönetim Kurulu’nun görev
            dağılımının aşağıdaki gibi olmasına,
            Yönetim Kurulu Başkanı : Güler Sabancı
            Yönetim Kurulu Başkan Vekili : Turgut Uzer
            Yönetim Kurulu Üyesi : Bekir Soytürk
            Yönetim Kurulu Üyesi : Mehmet Göçmen
            Yönetim Kurulu Üyesi : Peter Garard Kehoe
            Yönetim Kurulu Üyesi : Terry Hall Hammond
            Yönetim Kurulu Üyesi : Rafael C.R.Decaluwe
            2) Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri: X, No: 16 sayılı Sermaye
            Piyasasında Bağımsız denetim Hakkında Tebliğine Seri: X, No: 19
            Tebliği ile eklenen 28/A maddesi hükmü kapsamında kurulmuş olan
            Şirketimiz denetim Komitesi Üyeliklerine 17 Nisan 2009 tarihinden
            itibaren,
            • Turgut Uzer (Yönetim Kurulu Başkan Vekili) ve
            • Mehmet Göçmen (Yönetim Kurulu Üyesi)’in seçilmelerine,
            3) 17 Nisan 2009 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere
            • Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Üyesi olarak
            seçilen Bekir Soytürk’e birinci derecede temsil ve ilzam yetkisi
            verilmesine,
            • Şirketimizde Global Finans Müdürü olarak görev yapmakta olan
            Zehra Gökçe Sönmez’e ikinci derecede temsil ve ilzam yetkisi
            verilmesine,
            • Şirketimizde Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı
            unvanı ile görev yapmakta olan Mehmet Tanju Ula’nın emekliliği
            sebebiyle şirketimizden ayrılıyor olmasından dolayı şirketimizi
            birinci derecede temsil ve ilzam yetkisinin kaldırılmasına,
            Bu nedenle, Şirket Yönetim Kurulu’nun 25 Nisan 2008 tarih ve 877
            sayılı kararı ile tanzim olunan 48 no.’lu imza sirkülerine ek olarak
            Birinci derecede temsil ve ilzam yetkisi verilen, Yönetim Kurulu
            Üyesi Bekir Soytürk ve,
            İkinci derecede temsil ve ilzam yetkisi verilen, Global Finans
            Müdürü Zehra Gökce Sönmez için Ek İmza Sirküleri tanzim edilmesine,
            Keyfiyetin İstanbul Ticaret Sicil Memurluğu’na tescil ettirilerek,
            Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde ilan ettirilmesine karar
            verilmiştir.”

İMKB

(20/04/2009 - 07:39:01)
            Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
              Kıdemli
              • 29 Nisan 2008
              • 4717

A.Ş.’nin 17.04.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
              “17 Nisan 2009 tarihinde yapılan 2008 Yılı Ortaklar Olağan Genel
              Kurul toplantımızda
              1. 2008 Yılı Bilanço ve Kar/Zarar Hesapları okunup ve müzakere
              edilmiştir. Yapılan oylama sonucunda, Bilanço ve Kar/Zarar Hesapları
              Hamza İl’in 100 adet red oyuna karşılık diğer ortakların
              17.726.051.040 adet kabul oyu ile oy çokluğu ile tasdik edilmiştir.
              Yönetim Kurulu’muzun 16 Mart 2009 tarih 893 sayılı kararı ile
              Genel Kurul’a sunulan ve Şirket’in 2008 yılı SPK konsolide karının
              geçmiş yıl zararlarına mahsup edilmesine oybirliğiyle karar
              verilmiştir.
              2. Şirketin Yönetim Kurulu Üyeliklerine 2011 yılı faaliyet
              neticelerinin görüşüleceği, 2012 yılında yapılacak Olağan Genel Kurul
              Toplantısına kadar (3 yıl süre için) görev yapmak üzere en çok oya
              sahip ortak tarafından aday gösterilen Güler Sabancı, Turgut Uzer,
              Bekir Soytürk, Mehmet Göçmen, Peter Gerard Kehoe, Terry Hall Hammond,
              Rafael C.R.Decaluwe’nin seçilmelerine ve kendilerine ücret
              ödenmemesine oybirliğiyle verilmiştir.”
              Ekte yayınlanmakta olan toplantı tutanağında,
              - 2008 yılında çeşitli vakıf, dernek, kamu kuruluşları,
              üniversiteler ve okullara sosyal amaçlı 140.183,00 TL bağış yapıldığı
              hususunda ortaklara bilgi verildiği,
              - Şirket Yönetim Kurulu’nun 13 Kasım 2008 tarih, 886 nolu kararına
              istinaden Hollanda’da faaliyette bulunan bağlı ortaklığımız Sabancı
              Industrial Nylon Yarn and Tire Cord Fabric B.V.’nin portföyünde
              bulunup ABD’de faaliyet gösteren Kordsa, Inc. Şirketinin hisselerinin
              tamamı, yeniden yapılanma çalışmamızın bir uzantısı olarak 13 Kasım
              2008 tarihi itibariyle 129.000.000 EURO’ya satınalınmış, böylece
              dolaylı iştirake doğrudan sahip olunulmuştur.
              Alım değerinin hesaplanmasında Deloitte Danışmanlık A.Ş.
              tarafından düzenlenen 10 Ekim 2008 tarihli
              değerleme çalışması esas alınmıştır. Değerleme çalışmasında
              İndirgenmiş Nakit Akımı, Borsaya Kote Benzer Şirketler ile
              Karşılaştırma ve Net Aktif Değerleme Yöntemi kullanılarak sonuçta
              öngörülen değer aracılığı olarak 110-160 milyon $ rapor edilmiştir.
              Alış işlemi 129.000.000 EURO (karşılığı 161.443.500$) olarak
              gerçekleştirilmiştir.
              yukarıda bahsi geçen konuların ortakların bilgilerine sunulduğu,
              hususları da yer almaktadır.

İMKB

(20/04/2009 - 07:39:05)

Yorum

• yagmur
                Kıdemli
                • 29 Nisan 2008
                • 4717

A.Ş.’nin 20.04.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
                “Konu: Kısa çalışma ödeneği başvurusu
                Piyasalardaki olumsuz gelişmelere ve pazarda görülen talep
                daralmasına paralel olarak Şirketimizin almış olduğu tedbir ve
                düzenlemeleri 19 Mart 2009 tarihinde yayınladığımız Özel Durum
                Açıklamasında belirtmiştik.
                Bu tedbirlerin yanı sıra, Şirketimiz 4857 sayılı İş Kanununun 65.
                Maddesi uyarınca kısa çalışma ödeneği için de başvuruda bulunmuştur.
                Ekonomik kriz dönemlerinde, geçici olarak işyerindeki işçilerin
                haftalık ortalama çalışma sürelerinin azalması durumunda, çalışanların
                lehine olarak, istihdamın korunması ve çalışılmayan günlerde eksik
                ücret alan çalışanlara işsizlik fonundan destek sağlanması amacıyla
                yapılan bu başvuru, yasalarca tanınan bir haktan yararlanmak adınadır.
                Şirketimizin başvurusu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilgili
                birimleri tarafından yapılan incelemeler sonrası kabul edildiği
                takdirde personelimiz bu haktan yararlanacaktır.”

İMKB

(21/04/2009 - 07:36:25)

Yorum

• yagmur
                  Kıdemli
                  • 29 Nisan 2008
                  • 4717

A.Ş.’nin 17.04.2009 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında
                  kabul edilen kar dağıtım tablosu ekte ve internet sitemizin
                  “Şirketler” bölümünde yayınlanmaktadır.

İMKB

(21/04/2009 - 07:36:50)

Yorum

• radyolog
                    OKURYAZAR
                    • 03 Ağustos 2008
                    • 23902

250 ÜZERİ KALMALI

DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• radyolog
                      OKURYAZAR
                      • 03 Ağustos 2008
                      • 23902

TOBO yada MOBO OLMASIN

Yorum

• radyolog
                        OKURYAZAR
                        • 03 Ağustos 2008
                        • 23902

Yorum

• stockbroker
                          Master
                          • 28 Temmuz 2008
                          • 4807

***KORDS***KORDSA GLOBAL ENDÜSTRİYEL İPLİK VE KORD BEZİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( ŞGBF-Bağlantı Kurulacak Şirket Yetkilileri )
                          Bağlantı Kurulacak Şirket Yetkilileri
                          Adı Soyadı Görevi Telefon No E-Posta Adresi
                          Beril KORKUT ALPDOĞAN Finans Uzmanı 02123858578 beril.korkut@kordsaglobal.com
                          Mustafa YAYLA Pay Sahipleri İle İlişkiler / Finans Memur 02123858539, 3858547 mustafa.yayla@kordsaglobal.com

IMKB

Yorum

• stockbroker
                            Master
                            • 28 Temmuz 2008
                            • 4807

TSKB YATIRIM, KORDSA İÇİN 5.80 TL HEDEF FİYAT İLE 'AL' ÖNERİSİ VERDİ

TSKB Yatırım, Kordsa için 5.80 TL hedef fiyat ile 'AL' önerisi
                            verdi.
                            TSKB Yatırım ( www.tskb.com.tr ) konu ile ilgili raporunda,
                            Kordsa için 5.80 TL hedef fiyat ve yüzde 68.1 getiri potansiyeli
                            ile 'AL' önerisi verdiklerini bildirdi.
                            Raporda şu değerlendirme yapıldı:
                            "İMKB’de bir Dünya Şirketi
                            Michelin, Bridgestone, Goodyear, Pirelli ve Continental’in en
                            büyük hammadde tedarikçisi olan Kordsa Global üretiminin %
                            90’ının lastik üreticilerine yönelik olarak yapıyor. Şirketin ABD,
                            Almanya, Arjantin, Brezilya, Çin, Endonezya, Mısır, Tayland ve
                            Türkiye’de bulunan 9 fabrikasında toplam üretim kapasitesi
                            180.000 ton seviyesinde.

2011 iyi geçti

Yılın ilk dokuz aylık döneminde satışlarını %28 artıran şirket
                            faaliyet giderlerindeki ve finansal giderlerindeki hafif düşüşün
                            etkisiyle net karını %103 artışla 79,2 milyar liraya yükseltti.
                            Satışlarının %95’ini lastik sektörüne yapan şirketin üretiminin
                            ve satışlarının 9 ülkede olması nedeniyle gelirleri dolar bazında
                            yapılıyor. 2011 yılında dolar/TL’nin ortalamada %11 yükselmesi
                            ve hammadde fiyatlarında önemli bir değişim yaşanmaması şirketin
                            başarılı bir yıl geçirmesini sağladı. Şirketin 2011’de %32
                            artışla 1,67 milyar TL’lik satış gelirine ulaşacağını tahmin ediyoruz.
                            Kordsa’nın açık döviz pozisyonu eylül sonunda 123 milyar liraya
                            yükselmiş gibi görünse de önceki dönemlerde ihmal edilecek
                            seviyede düşük seyir izledi. Bu nedenle şirket TL’nin değer kaybından
                            dolayı zarar etmiyor. Satışlarının çoğunluğu dolar bazında
                            olduğu için TL bazında daha yüksek büyüme rakamlarına
                            ulaşabiliyor.
                            Şirket yönetiminin açıklamasına göre gelecek beş yılda şirketin
                            Uzakdoğu ağırlıklı olmak üzere %50 büyüme hedefi bulunuyor.

Temettü

Kordsa 2005’te Dupont’un tesisleri almasından sonra yeniden
                            yapılandırma dönemine girdi. Bu yapılanma ve şirket genel
                            merkezinin ABD’den Türkiye’ye taşınması sırasında artan giderler
                            nedeniyle 2005-2009 arasında temettü dağıtımı yapılmadı.
                            2010 yılında elde ettiği 39,44mn liralık karın 31,78mn lirasını
                            temettü olarak dağıtan şirketin bundan sonraki dönemde düzenli
                            temettü ödeme hedefi bulunuyor.
                            2010 yılında uygulanan %80 dağıtım oranını ve 2011 için
                            111mn liralık net kar tahminimizi esas alarak, şirketin 2012’de
                            70-90mn lira arası temettü dağıtımı yapabileceğini tahmin ediyoruz.
                            Hisse başına temettü beklentisi 0,35-0,46 lira seviyesinde
                            oluşabilir.

Değerlendirme

Şirketin mevcut piyasa çarpanlarının yüksek satış ve net kar
                            artış beklentisini yansıtmadığını düşünüyoruz. Yılın ilk yarısında
                            İMKB’de şirketlerin bilanço sonuçları ve temettü beklentileri hisse
                            performansları üzerinde etkili olacağını düşünüyoruz. 2011
                            kar tahminimize göre 6x F/K oranıyla işlem görmekte olan
                            Kordsa’nın hem bilanço hem de temettü beklentisiyle yatırımcı
                            ilgisini çekebileceğini düşünüyoruz.
                            2012’de global büyüme önündeki riskler otomotiv sektörünü
                            olumsuz etkileyecektir. Ancak yerli üretim beklentileri ve ABD
                            otomotiv sektöründe başlayan toparlanma bu olumsuzluğu bertaraf
                            edebilir.
                            Tavsiye: 'AL'
                            Hedef fiyat 5.80TL
                            Getiri potansiyeli 68.1%"

Foreks Haber Merkezi

Yorum

• stockbroker
                              Master
                              • 28 Temmuz 2008
                              • 4807

**KORDS***KORDSA GLOBAL ENDÜSTRİYEL İPLİK VE KORD BEZİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Faaliyet Raporu )

01/01/2012 - 31/12/2012 döneminine ait faaliyet raporumuz ilişikte pdf dosya olarak verilmektedir.

IMKB

Yorum

• stockbroker
                                Master
                                • 28 Temmuz 2008
                                • 4807

**KORDS***KORDSA GLOBAL ENDÜSTRİYEL İPLİK VE KORD BEZİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Kar Payı Dağıtımına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı )

Adres Sabacı Center Kule 2 Kat:17 34330 4.Levent, Beşiktaş - İSTANBUL
                                Telefon 212 - 3858530
                                Faks 212 - 2820012
                                Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi Telefon 212 - 3858539
                                Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi Faks 212 - 2825400
                                Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır
                                Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır
                                Özet Bilgi 2012 yılı kârının dağıtımı hakkındaki teklifin 2012 Yılı Olağan Genel Kurulu'na sunulması.

EK AÇIKLAMALAR:
                                Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 7 Mart 2013 tarih, 2013 / 5 nolu kararı ile,

2012 yılında elde edilen 50.188.401,54 TL konsolide dönem kârından Esas Sözleşmemizin 35. Maddesindeki ve SPK tebliğlerinde belirtilen ayırımlar yapıldıktan sonra kalan 37.405.830,02 TL net dağıtılabilir dönem kârının aşağıdaki şekliyle 194.529.076,00 TL sermayeyi temsil eden pay sahiplerine 29 Mart 2013 tarihinden itibaren dağıtılmasına başlanılmasına, 14, 15, 17 ve 18. Tertip Pay hamillerine beher 1 TL nominal değerli hisse karşılığı 2012 yılı kâr payı kuponu ile ortaklarımızın hukuki durumlarına bağlı olarak % 15 gelir vergisi stopajı yapılmasına, tam mükellef kurum ortaklarımıza brüt = net %17,80 (0,1780 TL), diğer ortaklarımıza brüt %17,80 (0,1780 TL), net %15,13 (0,1513 TL) temettü (kâr payı) ödenmesine ve bu hususun 2012 yılı Olağan Genel Kurulu’na önerilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir.
                                Birinci Temettü Payı : 9.726.453,80 TL
                                İkinci Temettü Payı : 24.899.721,73 TL
                                Toplam Dağıtılacak Temettü : 34.626.175,53 TL
                                İkinci Tertip Yasal Yedek Akçe : 2.489.972,17 TL

Eki:
                                2012 Yılı Kâr Dağıtım Öneri Tablosu-07.03.2013 Pdf

Yönetim Kurulu Karar Tarihi 07.03.2013
                                Konunun Görüşüleceği Genel Kurul Tarihi 28.03.2013

Teklif Edilen Nakit Kar Payı Ödeme Şekli Peşin

Pay Grup Bilgileri 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenmesi Teklif Edilen Nakit Kar Payı - Brüt (TL) 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenmesi Teklif Edilen Nakit Kar Payı - Net (TL)
                                KORDS(Eski),TRAKORDS91B2 0,1780000 0,1513000

Teklif Edilen Nakit Kar Payı Ödeme Tarihi
                                29.03.2013

Pay Grup Bilgileri Pay Biçiminde Dağıtılması Teklif Edilen Kar Payı Tutarı (TL) Pay Biçiminde Dağıtılması Teklif Edilen Kar Payı (%)
                                KORDS(Eski),TRAKORDS91B2 0,000 0,00000

IMKB

Yorum

Working...
                                X

Debug Information