***VANET*** Vanet Entegre Et Sanayi ve Ticaret A.S.'nden gelen yazi; Milli Savunma Bakanligi Izmir Ic Tedarik Bolge Baskanliginca 20.06.2007 tarihinde yapilan 32.250 kg Hindi Parca Et (Kapama) 48.375 kg Hindi Parca Eti (kusbasi) ihalesi toplam 519.225,00 YTL bedel ile Sirketimiz tarafindan kazanilmistir. ***VANET*** (21/06/2007 - 13:45:21)
METRO Metro Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş.
Collapse
X
-
-
Ben ben değilim,Sen olmayınca
Sen sen değilsin,Ben olmayınca
-
, 19.11.2007 13:41:01, Van-et, Sermayesini Tamami Bedelli Olmak Uzere 31.6 Milyon Ytl Arttirarak, 40 Milyon Ytl`ye Cikaracak
Van-et Ticari Yatirimlar Gida Sanayi Turizm Ic Ve Dis Ticaret A.s.`nin
19.11.2007 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.
`yonetim Kurulumuzun 19.11.2007 Tarih Ve 852 Sayili Karari Ile Sirketimizin
8.400.000 Ytl Olan Odenmis Sermayesinin Tamami Bedelli Olmak Uzere
31.600.000 Ytl Arttirilarak Kayitli Sermaye Tavanimiz Olan 40.000.000 Ytl`na
Cikarilmasina,
1 Ykr Nominal Degerli Beher Hissenin Ruchan Hakki Olarak Ortaklarimiza 1
Ykr`tan Kullandirilmasina Karar Vermistir.`
-imkb-Ben ben değilim,Sen olmayınca
Yorum
-
-
Vaneti satıp kerevitaş almıştımsimurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersn Dragon tebrikler...
Ben ben değilim,Sen olmayınca
Yorum
-
***vanet*** Van-et Ticari Yatirimlar Gida Sanayi Turizm Ic Ve Dis Ticaret A.s. 'nden Gelen Yazi:
Sirketimizin 25.12.2007 Tarihinde Yapilan 858 Nolu Yonetim Kurulu
Toplantisinda; Ikram, Catering Ve Franchising Calismalarini Yurutul- Mesi Amaci
Ile 100.000,00 Ytl Sermaye Ile Kurulacak Olan Metro Ikram Pazarlama Ltd.
Sti.'ne Toplam Sermayenin %95'ine Tekabul Eden, 95.000,00 Ytl'nin Nakdi Sermaye
Konularak Kurucu Ortak Olarak Istirak Edilmesine, Kurulacak Olan Sirketin Ana
Sozlesmesinin Imzalanmasi Ve Bu Sirkete Sirketimizin Tuzel Kisiliginin Temsil
Edilmesi Konularinda Sirketimiz Adina H.kaya Tokmakcioglu'na Tam Yetki
Verilmesine, Karar Verilmis Olup, 06.02.2007 Tarih Ve 801 Nolu Yonetim Kurulu
Karari Ile Franchising Sistemi Icerisinde 100 Adet Kurulmasina Karar Verilen
Van Et Sarkuteri Cafelerden Bayrampasa, Kavacik, Besiktas Ve Kayseri'deki Van
Et Sarkuteri Cafeleri Ile Karayollari Dinlenme Tesislerinde Yapilan Stant Ve
Pazarlama Calismalarinin Kurulacak Olan Sozkonusu Sirket Araciligi Ile
Yurutulmesine Karar Verilmistir. ***vanet***
Yorum
-
Van-et Ticari Yatirimlar Gida Sanayi Turizm Ic Ve Dis Ticaret A.s.'nden
Gelen Yazi:
Sirketimizin 25.12.2007 Tarihinde Yapilan 858 Nolu Yonetim Kurulu
Toplantisinda; Ikram, Catering Ve Franchising Calismalarini Yurutulmesi
Amaci Ile 100.000,00 Ytl Sermaye Ile Kurulacak Olan Metro Ikram Pazarlama
Ltd. Sti.'ne Toplam Sermayenin %95'ine Tekabul Eden, 95.000,00 Ytl'nin Nakdi
Sermaye Konularak Kurucu Ortak Olarak Istirak Edilmesine, Kurulacak Olan
Sirketin Ana Sozlesmesinin Imzalanmasi Ve Bu Sirkete Sirketimizin Tuzel
Kisiliginin Temsil Edilmesi Konularinda Sirketimiz Adina H.kaya Tokmakcioglu'na
Tam Yetki Verilmesine, Karar Verilmis Olup, 06.02.2007 Tarih Ve 801 Nolu
Yonetim Kurulu Karari Ile Franchising Sistemi Icerisinde 100 Adet Kurulmasina
Karar Verilen Van Et Sarkuteri Cafelerden Bayrampasa, Kavacik, Besiktas Ve
Kayseri'deki Van Et Sarkuteri Cafeleri Ile Karayollari Dinlenme Tesislerinde
Yapilan Stant Ve Pazarlama Calismalarinin Kurulacak Olan Sozkonusu Sirket
Araciligi Ile Yurutulmesine Karar Verilmistir.
-imkb-
Yorum
-
Van Et Ticari Yatirimlar Gida Sanayi Turizm Ic Ve Dis Ticaret A.s.`nden Gelen Yazi:
Sirketimizin Istiraki Olarak Bulunan Metro Ikram Pazarlama Ltd.sti. Ile Sampi
Piraye Gida Restoran Danismanlik Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret A.s. Arasinda
04.03.2008 Tarihinde Bir Protokol Akdedilerek, Sampi Piraye Gida Restoran
Danismanlik Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret A.s.`ne Ait Turk Patent Enstitusune
202670 Sayi Ile Tescilli Sampi+sekil Markasini, 2002 14438 Sayi Ile Tescilli
Sampi+sekil Markasini Ve 138928 Sayi Ile Tescilli Sampi Markasinin Ve Sampi
Piraye Gida Restoran Danismanlik Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret A.s.`nin 32
Adet Franchise Noktasinin Devralinmasina, Buna Karsilik Metro Ikram Pazarlama
Ltd. Sti.`nde Sirketimize Ait Bulunan Sirket Sermayesinin % 38`ine Tekabul Eden
Hissenin Kadir Funda Kayhan`a, Sirket Sermayesinin 1`ine Tekabul Eden Hissenin
Mert Ozergil`e, Sirket Sermayesinin % 1`ine Tekabul Eden Hissenin Saban Gok`e
Devredilmesi Hususunda Anlasmaya Varilmistir.
Bu Islemler Sonucunda 32 Adet Sampi Franchise Noktasinin Da Metro Ikram
Pazarlama Ltd.sti.`ne Katilmasi Ile, Metro Ikram Pazarlama Ltd.sti.`nin
Halihazirda 4 Adet Olan Franchise Noktasi, 36 Adet Franchise Noktasina Cikmis
Olup, Bu Franchise Noktalarinin Ve Bundan Sonra Acilacak Olan Franchise
Noktalarinin Metro Ikram Pazarlama Ltd.sti.`ne Ait Sampi Markasi Ile Faaliyet
Gostermesi Hususunda Taraflar Anlasmislardir.
-imkb-
Yorum
-
-
VANETTE BEKLENEN ANhttp://www.keyborsa.com/images/smilies/36_1_13.gif
İŞTE BİR KOZA BENZERİ OPERASYON 1 YTL KOZA 22 YTL YE MADEN ŞİRKETİYLE ÇIKTI.VANETTİNDE UŞAK EŞMEDE BİR ALTIN MADENİYLE İLGİLENDİĞİ SÖYLENİYOR.İLERİDE ÇIKACAK ALTIN KOZA GİBİ NÜKLER BİR PATLAMAYA HATTA TUSİNAMİYE YOL AÇABİLİR.ORTA UZUNVADE ÖNÜ AÇIK UÇUŞ SERBEST.HERKESE BOL KAZANÇLAR.http://www.keyborsa.com/images/smilies/36_1_13.gif
:36_1_13:
Yorum
-
Vanet
MADEN ANLAŞMASI UZUN VADE BİR KOZA DAVETİYE BENZERİ OPERASYONLARIN BENZERİ GİBİ.AMA YİNEDE DİKKATLİ OLMAK LAZIM.BOL KAZANÇLAR.
http://www.keyborsa.com/images/smili..._134v.giff.gif
Yorum
-
Vanet*iheva*ipmat
VANET DÜŞÜLERE RAĞMEN DİRENMEKTE TOPLANMAYA DEVAM EDİLİYOR.UZUN VADE PÖRTFÖYLERDE MUTLAKA BULUNMASI GEREKEN BİR HİSSE
DOĞUYA VERİLECEK YENİ TEŞVİKLER VEDE FALİYET ALANININ ÇEŞİTLENMESİ KARINI UZUN VADEDE PATLATACAK BU FİYATINA YANSIYSCAKTIR. HERKESE BOL KAZANÇLAR.
http://www.keyborsa.com/images/smilies/36_1_13.gif
:36_1_13:http://www.keyborsa.com/images/smilies/10_9_206.gif
http://www.keyborsa.com/images/smilies/a10.gif
http://www.keyborsa.com/images/smilies/10_1_129v.gif
:10_1_12 :a88: :36_1_30: :36_1_30:
:10_1_104v: http://www.keyborsa.com/images/smilies/7_9_6v.gif
:7_9_6v:http://www.keyborsa.com/images/smilies/6_18_5.gif
:6_18_5::1http://www.keyborsa.com/images/smilies/a23.gif
0_1_104http://www.keyborsa.com/images/smilies/a49.gif
v: :a85: :a85:9v:
Yorum
-
Van-Et holdingleşiyor yatırımcı çağrı istiyor
01.09.2008 | Elif Batu Yener | Haber
Metro Grup'un sahibi Galip Öztürk'ün 2005 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) topladığı hisselerin ardından, Van Özel İl İdaresi'nin elindeki payları da satın alarak yönetimini ele geçirdiği Van Et, Öztürk'ten satın alacağı hisselerle holdingleşecek. Toplam 19.2 milyon YTL'lik hisse alımı için, 31.6 milyon YTL'lik bedelli sermaye artırımı yapılacak. Şirketteki yüzde 50,2'lik payı oranında bedelli sermaye artırımına katılacak da olsa Galip Öztürk'ün de ayrıca kişisel bir kazancının olması da dikkatleri bu operasyonun üzerine çekmiş durumda. Yatırımcılar, bu tür yeniden yapılandırılmalarda ve yüksek tandanslı sermaye artırımlarında da çağrıda bulunulması gerektiğini belirtirken, Sermaye Piyasası Kanunu'ndaki bu tür eksikliklerin giderilmesini talep ediyorlar.
Faaliyet alanı genişliyor1977 yılında kurulan ve Türkiye'nin 4 büyük entegre tesisinden biri konumunda olan Van-Et'in et ve et ürünleri olan esas faaliyet alanı, turizm, petrol ve maden gibi sektörlerle çeşitlendiriliyor. Van Et, Metro Yağlı Turistik İşletmeciliği ve Petrol Ürünleri şirketinde Galip Öztürk'e ait yüzde 89'luk eden hisselerle, Zeki Gümüşsu'nun yüzde 10'luk payını 12.6 milyon YTL bedelle devralıyor. Şirket ayrıca Metro Turizm'in de sermayesinin yüzde 96'sına denk gelen hisselerini Galip Öztürk'ten 6.5 milyon YTL bedelle satın alacak. Toplam bedeli 19 milyon 210 bin YTL olan bu hisse satışından Galip Öztürk'ün payına 17.7 milyon YTL düşecek. Yılın ilk yarısını 38.257 YTL zararla tamamlayan şirket bu hisseleri alabilmek için 8 milyon 400 bin YTL olan ödenmiş sermayesini bedelli olarak 31 milyon 600 bin YTL artırarak 40 milyon YTL'ye çıkaracak.
Et cazibesini yitirdiPeki bu konsolidasyonda asıl amaç ne? Van Et Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Üstün, et sektörünün cazibesini yitirdiğini, yem ve petrol fiyatlarındaki artışın, lojistik sıkıntıların finansman sıkıntıları yarattığını belirterek, "Bu nedenle Van-Et ana kolu olan kırmızı et kesim ve satış yanında, şarküteri mamülleri üretimine, hindi ve tavuk yetiştiriciği ve kesimine başladı" dedi. 2005'te özel sektöre geçene kadar muhafazakar bir kamu şirketi olan Van Et'te yeniden yapılanmayla istikrarlı büyüme hedefine odaklanıldığını kaydeden Üstün, "Bu çerçevede et sektörü dışında enerji ve maden gibi büyümeye uygun alanlara da yatırım yapılmasının önü açıldı. Turizm ve kargo taşımacılık alanında joker olduğuna inandığımız iki şirketi de Van-Et bünyesine almaya karar verdik" diye konuştu.
Elbirliğiyle yatırım
Peki bu hisse satışında değer nasıl biçildi? Borsaya yapılan açıklamalara ve Üstün'ün verdiği bilgilere göre, Edirne ve Kırıkkale'de stratejik konumda şehirlerarası otobüslerin ve özel otoların tercih ettiği, bünyesinde akaryakıt istasyonu, yol tesisi ve otel barındıran tesisler baz alındı. Van-Et'in bundan böyle turizm, yol tesisleri işletmeciliği alanında da önemli bir marka olacağını kaydeden Üstün, "Bu işletmeler yanında et şarküteri mamülleri cafeleri kurulması ve satın alınan Sampi (franchising sistemi ile çalışan restoranlar zinciri) markası ile tüketiciye direk ulaşbileceğimiz yatırımlar da yapılmıştır" diye konuştu. Üstün, "Devredilen iki firmada da Metro Organizasyon'un gelir taahhütü, kefaleti ve kira garantisi bulunmaktadır. Van-Et'in yarı hissesini elinde bulunduran Galip Öztürk bu satışın yarısını da finanse edecektir. Dolayısıyle hem büyük, hem de küçük sermayedar payları oranında birlikte yatırım yapıp birlikte kazanacaklardır. Yatırımcı Van-Et'e ve yaptığı hamlelere inansın" açıklamasında bulundu.
Van-Et'in ekonomik krizden ve et sektörünün içinde olduğu mali istikrarsızlıktan etkilendiğini de kaydeden Üstün, "2007 yılında yapılan kümes hayvanları yatırımlar, petrol ve yem fiyatlarındaki artış nedeniyle ihalelerde alınan fiyatlar maliyetlerin altında kalmıştır. Nitekim yatırımı çeşitlendirmek ve et sektörü dışında istikrarlı gelir getiren alanlara yatırım yapmak amacı bu zafiyeti kapatmak içindir" dedi.
Kim ne kadar hisse satacak?
Metro Yağlı Turistik İşletmeciliği ve Petrol Ürünleri:
Galip Öztürk
% 89
11.205.000 YTL
Zeki Gümüşsu
% 10
1.417.500 YTL
Toplam
%99
12.622.500
Metro Turizm Otelcilik ve Petrol Ürünleri
Galip Öztürk % 96 6.587.500
Toplam 19.210.000 YTL
Ortaklık yapısı (%)
Galip Öztürk
50,2
Metro Yatırım
7,4
Büyük İstanbul Otobüs İşletmesi
2,7
Halka açık
38,5
Diğer
1,2
Et sektörü neden cazibesini yitirdi
* Kayıtdışı et üretimi yüzde 70'leri buldu.
* Yem fiyatlarındaki istikrarsızlık sıkıntı yaratıyor.
* Et sektörü örgütsüz bir yapıya sahip, kurumsallaşmamış.
* Sağlıklı ve bilinçli bir et tüketimini yok.
ÇAĞRI ZORUNLULUĞU LAZIM
Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan
Burada bugüne kadar sadece et sektöründe yer alan şirketin değişik alanlara girmesi söz konusu. Yatırımcılar yatırımlarını şirketin kendi faaliyet alanına yapıyorlar. Bu nedenle bu türk faaliyet değişikliği ya da genişletilmesi olduğu zaman çağrı zorunluluğu getirilmesi lazım. Bu faaliyet değişikliğin kabul etmeyebilir. Ayrıca bu tipte büyük sermaye artırımları öncesinde de yatırımcının elindeki payları SPK'nın belirlediği fiyat üzerinden ana ortağa satabilme hakkının da olması lazım. Ama Sermaye Piyasası Kanunu bu yanlarıyla eksiklikler barındırıyor. Bu operasyonun şirketi geliştirip getirmeyeceği şimdiden belli olmaz. Belki çok iyi noktalara gelecek. Ama burada yatırımcıyı ilgilendiren nokta bu operasyona katılıp katılmama kararını verme pozisyonunun yaratılması. Ayrıca SPK buradaki değerlemelerin yeterli olup olmadığı konusunda araştırıp tekrar bir değerleme daha isteyebilir.
Yorum

Yorum