Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
teşekkürler dostlar ama bunlar olası şeylerdi esas mayıs ortalarında
1kg demir fiyatına eşit olacağını düşünüyorum d tertibinin
Hızlı trene yüksek ilgi üzerine Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yeni hatlar için harekete geçti
06 Nisan 2010 Salı, 16:32:43
İnşası devam eden Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Sivas gibi hatlara, Sivas-Erzurum, Balıkesir-İzmir, Konya-Antalya gibi yeni güzergahlar eklendi. 13 yılda 6 bin 792 kilometre yeni hızlı tren yolu yapılması planlanırken, Türkiye'nin her yerinden 150 kilometre gidildiğinde, hızlı tren istasyonuna ulaşılacak. 7 bin kilometre hızlı tren hattı yapılacak.
Demir-Çelik İhracatının Yükselmesi Bekleniyor
Türkiye’nin 25 milyon ton demir-çelik üretimiyle dünyanın 10’uncu, Avrupa’nın ise 2’nci büyük üreticisi olduğunu söyleyen Türkiye Demir-Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan; “2010’dan itibaren yurtdışı talep iyileşmesi ve yeni yatırımlarla birlikte üretim tekrar artış eğilimine girecek” diyor. İhracat artısı ise, özellikle Kuzey Afrika, sınır komşuları ve Uzakdoğu gibi pazarlardan sağlanacak.
ANKA Giriş Saati : 06.04.2010 10:14
Güncelleme : 06.04.2010 10:15
Kardemir’in 2010 yılı toplam ray üretim hedefi 125 bin ton...
Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel, 2009 yılında 62,300 ton demir yolu rayı üretimi
gerçekleştirdiklerini ve 2010 yılı için demiryolu rayı hedeflerinin 125,000 ton olduğunu
söyledi. Demirel, 2009 yılında zarar açıklayan Kardemir'in 2010 yılında karla
kapatmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.
ÇELIK FIYATLARI 2010'DA YÜZDE 26 YÜKSELECEK- MACQUARIE
Avustralya merkezli Macquarie Bank analistleri, global sicak
haddelenmis çelik kangal fiyatinin 2010 yilinda beklentilerin
yüzde 26 artarak ortalama 667 Dolar/ton olmasini beklediklerini
ifade ettiler. Macquarie, daha önce 2010 yili için ortalama çelik
fiyatini 639 Dolar/ton olarak tahmin ediyorlar.
Analistler, 2010 yili için ortalama fiyat beklentilerini
yükseltmelerine neden olarak artan ham madde maliyeti baskilarini
gösteriyorlar. Bununla birlikte analistler, yüksek kapasite
kullanim oraninin fiyatlarin 650 Dolar/ons seviyesinin üzerinde
dengelenmesini saglamasini bekliyorlar.
Demir-çelik, krizin etkisini en fazla hisseden sektörlerden biri oldu. 2000-2008 yılları arasında her yıl yüzde 11 oranında büyüyen sektör, 2009’da küçülme trendine girdi. 2008’de 26,7 milyon ton olan demir-çelik üretimi, 2009’da yüzde 6 oranında daralarak 25 milyon tona geriledi.
İhracatta da dış talebe bağlı daralma yaşandı. 2008’de 194 milyar dolar ihracatla otomotivin ardından Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren 2’nci sektörü olan demir-çelikte, 2009 sonu itibarıyla ihracat yüzde 43 gerileyerek 11 milyar dolara düştü. 2009’un 2’nci yarısında teşvik paketlerinin, özellikle otomotiv ve beyaz eşya talebini artırmasıyla iyileşme trendine giren demir-çelik üretiminin, 2010’da 27 milyon tona, ihracatın da 15 milyar dolar seviyesine yükselmesi bekleniyor.
Türkiye’nin 25 milyon ton demir-çelik üretimiyle dünyanın 10’uncu, Avrupa’nın ise 2’nci büyük üreticisi olduğunu söyleyen Türkiye Demir-Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan; “2010’dan itibaren yurtdışı talep iyileşmesi ve yeni yatırımlarla birlikte üretim tekrar artış eğilimine girecek” diyor. İhracat artısı ise, özellikle Kuzey Afrika, sınır komşuları ve Uzakdoğu gibi pazarlardan sağlanacak.
Hüseyin Koyuncuoğlu / hurriyet.com.tr 25 Mart 2010
Son günlerde Çin'in piyasaya müdahelesi ile birlikte hurda demir fiyatlarında büyük artışlar yaşanıyor. Bu artışı hurriyet.com.tr'ye değerlendiren Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, değerinin çok altında seyreden demir fiyatlarının yaşanan gelişmelerle makul seviyelere gelmeye başladığını söyledi. Türkiye'de demir çelik sektörünün üzerinde vergi benzeri yüklerinin çok fazla olduğunu hatırlatan Yayan, ihracatta küme düştü denilen demir çelik sektrünün bu fiyat artışlarıyla biraz da olsa toparlanacağını ifade etti.
Çin'in özellikle Amerika'nın batı kıyılarından hurda demir toplamaya başladığını belirten Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, "Bu durum tüm demir çelik sektörünün ilgisini çekmesiyle birlikte hurda demir fiyatları 300 dolar seviyelerinden 450 dolar seviyelerine gteldi dedi. Hurda demiri hammadde olarak kullanan demir çelik sektörünün de girdi fiyatlarındaki bu artışı kabullenmek zorunda kaldığını ifade eden Yayan, bu girdi artışının işlenmiş demir fiyatlarının 500 dolarlardan 600 dolarlara ulaştığını belirtirken, bu artışın daha da devam edeceğini söyledi.
DÜŞÜK KARLARDA ÇALIŞAN SEKTÖR İÇİN TOPARLANMA FIRSATI
Türkiye'de zaten düşük marjlarda seyreden sektörün de bu fiyat artışlarıyla toparlanabileceğini söyleyen Yayan, "sektördeki şirketlerin zaman zaman negatif marjlarda satış yapıyordu. Esasen bu yaşanan artışla makul düzeylerde olmayan demir fiyatlarının kendisini düzeltmesi söz konusu olacaktır
Tarık kardes elımde 0 63 malıyette d tıpı hısseler var cok bekledım ama son gunlerde sukur hareketlendı yalnız a ve b tıpı neden d den cok fazla artıyor aradakı fark kapanırmı bıde bende gerekırse uzun vade beklemek ıstıyorum hedef fıyat ve zaman aralıgı verırsenız sevınırım tesekurler
Ziraat Yatırım Menkul Değerler ( www.ziraatyatirim.com.tr )
Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Raporu:
"Hissede uzun vadeli alçalan trend direnç seviyesinin test
edilmesine rağmen bir türlü geçilemediğini görüyoruz. 0.52-0.67
aralığında orta vadeli yatay hareket içerisinde izlediğimiz hissenin
0.67 direnç seviyesinin geçebilmesi durumunda hem orta vadeli yatay
trendini hem de uzun vadeli alçalan trendini yükseliş yönünde
değiştireceğini düşünüyoruz. Bu durumda yükseliş hareketinin ilk
aşamada 0.81 direnç seviyesini sonrasında 0.92 tarihi zirve seviyesini
hedefleyeceğini öngörüyoruz. Ayrıca 0.67 direnç seviyesi altında
kalınması durumunda 0.52 destek seviyesine doğru gerileme yaşanması
beklenebilir."
teşekkürler dostlar ama bunlar olası şeylerdi esas mayıs ortalarında
1kg demir fiyatına eşit olacağını düşünüyorum d tertibinin
Hızlı trene yüksek ilgi üzerine Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yeni hatlar için harekete geçti
06 Nisan 2010 Salı, 16:32:43
İnşası devam eden Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Sivas gibi hatlara, Sivas-Erzurum, Balıkesir-İzmir, Konya-Antalya gibi yeni güzergahlar eklendi. 13 yılda 6 bin 792 kilometre yeni hızlı tren yolu yapılması planlanırken, Türkiye'nin her yerinden 150 kilometre gidildiğinde, hızlı tren istasyonuna ulaşılacak. 7 bin kilometre hızlı tren hattı yapılacak.
Demir-Çelik İhracatının Yükselmesi Bekleniyor
ANKA Giriş Saati : 06.04.2010 10:14
Güncelleme : 06.04.2010 10:15
Kardemir’in 2010 yılı toplam ray üretim hedefi 125 bin ton...
Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel, 2009 yılında 62,300 ton demir yolu rayı üretimi
gerçekleştirdiklerini ve 2010 yılı için demiryolu rayı hedeflerinin 125,000 ton olduğunu
söyledi. Demirel, 2009 yılında zarar açıklayan Kardemir'in 2010 yılında karla
kapatmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.
Yorum