IHLAS-İhlas Holding

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • simurg
    Administrator
    • 10 Mart 2007
    • 9248

spk, Ihlas`ta Bddk`dan Yazi Bekliyor - Referans

Referans Gazetesinin Haberine Gore; Spk, Ihlas`ta Bddk`dan Yazi Bekliyor.

Gazetede Konuya Iliskin Olarak Bugun Yayinlanan Haber Soyle:

`sermaye Piyasasi Kurulu (spk), Ihlas Finans`in Tekrar Faaliyete Gecirilmesi Konusunda Ihlas Holding Ile Bankacilik Duzenleme Ve Denetleme Kurulu (bddk) Tarafindan Yapilan Birbirinin Ziddi Aciklamalar Icin Harekete Gecti. Spk, Ihlas Holding`in, Bddk`nin `katilim Bankaciligi Yapamaz` Aciklamasina, `bddk Yaniltici Bilgilerle Yatirimciyi Magdur Ediyor, Lisansimiz Gecerli` Cevabinin Ardindan, Bddk`dan Yazili Olarak Degerlendirme Talep Etti. Spk, Bddk`dan Gelecek Aciklamaya Gore Ihlas Holding`de Inceleme Baslatacak. Spk Ayrica Ihlas Holding Ve Ihlas Ev Aletleri`nin Borsadaki Hisselerinde Yasanan Hareketi De `manipulasyon Olup Olmadigi` Yonunde Mercek Altina Aldi. Ihlas Holding`in Aralik 2007`de `ihlas Finans`i Tekrar Faaliyete Gecirecegi` Aciklamasinin Ardindan, 29 Subat`ta Istanbul Menkul Kiymetler Borsasi`na (imkb) Bir Yazi Gonderen Bddk, Sirketin Faaliyete Gecmesinin Mumkun Olmadigini, Katilim Bankaciligi Lisansinin Gecerli Olmadigini Bildirmisti. Aciklamananin Ardindan Ihlas Holding Hisseleri Borsada Isleme Kapatilirken, Ihlas Ev Aletleri Taban Fiyatina Gerilemisti. Ihlas Ev Aletleri, Ihlas Holding`in 3 Mart`ta `katilim Bankaciligi Lisansimiz Gecerli` Aciklamasinin Ardindan Da Tavan Olmustu. Ihlas Holding`de Borsada Tekrar Islem Gormeye Basladigi 4 Mart`ta Taban Fiyatina Gerilemisti.`

-matriks-
    https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• simurg
      Administrator
      • 10 Mart 2007
      • 9248

spk Baskani Erol:`ihlas Finans Konusunu Iki Koldan Birden Arastiriyoruz` - Vatan

Vatan Gazetesinin Haberine Gore; Spk, Ihlas Holding?in Bddk?nin Aciklamalarinin Aksine `katilim Bankaciligi Lisansimiz Suruyor` Aciklamasi Sonrasi Duruma El Koydu.

Gazetede Konuya Iliskin Olarak Bugun Yayinlanan Haber Soyle:

`bddk?nin `tasfiye Halindeki Ihlas Finans Kurumu?nun Faaliyette Bulunma Izni Ve Yetkisi Kati Surette Bulunmamaktadir. Ihlas Finans?in Tekrar Faaliyete Gececegine Dair Yaratilmaya Calisilan Izlenim Yatirimcilar Acisindan Yanilticidir` Aciklamasina Ragmen Ihlas Holding?in `katilim Bankaciligi Yapma Lisansimiz Ilgili Mevzuat Geregi Devam Etmektedir` Diye Imkb?ye Aciklama Yollamasi Ve Bu Anlamda Yatirimcinin Da Kafasinin Karismasindan Sonra Sermaye Piyasasi Kurulu (spk) Duruma El Koydu. Spk Baskani Turan Erol, Vatan?a Yaptigi Aciklamada Once Bddk Ardindan Da Ihlas Aciklamasinin Geldigi Pazartesi Gununden Itibaren Iki Koldan Konuyu Arastirmaya Basladiklarini En Kisa Surede Aciklama Yapacaklarini Soyledi. Erol Konuyla Ilgili Olarak Sunlari Soyledi: `ilk Arastirmamizi Imkb Nezdinde Baslattik. Sozkonusu Hisselerde ?kim Aliyor Kim Satiyor? Diye Bakiyoruz. Manipulatif Bir Hareket Var Mi Yok Mu, Ihlas?in Sozkonusu Olayla Ilgili Aciklamalarinin Oncesinde Ve Sonrasinda Kimler Almis, Kimler Satmis Hepsine Detayli Olarak Bakacagiz. Bu Arastirmanin Bir Kolu. Diger Taraftan Ise Bddk Ile Koordineli Bir Calisma Baslattik. Bu Konuda Imkb?den Her Turlu Dokumani Istedik. Inceleme Sonuclarini En Kisa Surede Kamuoyu Ile Paylasacagiz. Bir Kaos Ortami Olusmasina Izin Vermeyecegiz.` Spk Baskani Turan Erol, Inceleme Sonrasi Spk Yasasina Aykirilik Gordukleri Takdirde Kimsenin Gozunun Yasina Bakmayacaklarini Da Sozlerine Ekledi. Spk Olarak Uzun Suredir Uzerinde Calistiklari Kobi Borsasi Konusunda Sona Yaklastiklarini Belirten Spk Baskani Turan Erol, Kucuk Ve Orta Boy Isletmelerin (kobi) Hisse Senetlerinin Islem Gorecegi Kobi Borsasi?nin Bu Yil Icinde Faaliyete Gecmesini Beklediklerini, Kobi?lere Kuresel Sermayenin Kapilarini Acmayi Amacladiklarini Soyledi.`

-matriks-
      https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• BORSAKURDU
        Yeni üye
        • 21 Mayıs 2007
        • 44

Duyduk duymadık demeyin, bu tahtada artık ne temel ne teknik ne de beklenti kalmıştır. Çünkü işe siyaset karışmıştır. Tayyip Doğan-Mesut çetesinin üstüne çökmeden bu iş düzelmez, tahta toparlanmaz diye düşünüyorum. 3 sayfa geride yazan haberlere bakın. Üçü de (Milliyet, Vatan, Referans) Doğan çetesinin yayın organları. Yaklaşık üç haftadır ihlas la ilgili olur olmaz haber yapmayı vazife edindiler. Yalanlarına bakarsanız yatırımcıları korumak için haber yapıyorlar. Fakat tahta hep bunlar haber yaptığın gün taban yapıyor. Diğer gazetelerden ses seda yok. Ne varsa Doğan çetesinde. Ben bir hafta önce bu durumdan işkillenmeye başladığımı ve bunların taş koymak istediği iş neyse onun için ihlas da beklediğimi yazmıştım. Şimdi görüyorum ki, birçok arkadaş bu çizgiye gelmeye başlamış. Bunların engel olmak istedikleri şey ne diye sorar olmuş burda. Demek ki işe siyaset karıştığı noktasında hemfikir olmaya başladık.

Şu saatten itibaren burası yatırım yapılamayacak ve KY için çok tehlikeli bir yer oldu diyecem ama görülüyor ki geç olmuş artık. 2 hafta önce Doğan çetesi bu haberleri yapmaya, BDDK başkanına Referans da sorular sorup dürtmeye başladığında söylemek lazımmış. Fakat ben bir kasıt olduğundan şüphelenmeme ve yazmama rağmen dozu böyle sürekli artırarak devam edeceklerini düşünememiştim.

En azından şimdiden sonra girmeyi düşünenler bir daha düşünsünler. Ben hiç bir KY ye bu hissede alım önermiyorum. Hoş BY lere de önermek mümün değil. Baksanıza onlar dahi kalpten gidiyor bu tahtada...

Hiç bir zaman alım önermedim. Özellikle aşırı kötümser yorumlara ve panikletmeye yönelik yorumlara karşı durdum. Arasıra grafik verdim. Ve kendi uzun vadeli beklentimi yazdım. Bu konudaki stratejim halen devam ediyor. Yaklaşık bir senedir İFK nın satışını veya ortaklığını bekliyorum. Küçük bir bölümle kısa vadeli alsat yapıyorum. Fakat büyük bir bölümünü beklentime uygun olarak hareketsiz tutuyordum. Şimdi bu siyasetten ve hangi gün hortlayacağını (Doğan çetesindekiler hariç) kimsenin bilmediği heberlerden dolayı alım satım imkanı kalmadı. Ben şahsen elimde başka ne hisse varsa artık bozup tabandan ihlas a çeviriyorum. Batsa da el konacak kapanacak olsa da tabanlardan dalıyorum artık. Mecliste toto oynayan Mesut a ve ve kartel in medya baronu Doğan a inat ihlas a dalıyorum. Borsadan kazandığım ne varsa ihlas a gömüyorum. Haydan gelen Huya gider...

Tek bir şansım çeteler ülkesi memleketimin en azılı çetesinin 3 haftadır ısrarla taş koymak, engellemek için uğraştığı şey neyse onu beklemek. Yıllar önce krizden sonra şöyle duyumlar almıştım. Kasım 2000 de Demirbanka el konup likidite krizi başlayınca İFK zora girmeye başlamış ve AmerikanBank la ortaklık için görüşme ve izin alma için zamanın maliye bakanı Temizel den mühlet istenmiş. O da İhlas grubuna kendini toparlaması için bir kaç ay bu mühleti vermiş. Fakat kısa bir süre sonra ikinci kriz kopunca İFK nın çalışma izni iptal edilmiş. Temizel e neden böyle yaptığını mühleti neden bozdukları sorulduğunda "yukarıdan gelen baskılara daha fazla dayanamadığını" beyan etmiş. O zaman baskıları yapan ve şimdi mecliste toto oynayan zat ve çete ortakları o zaman yeşil sermaye diye vurup yüz üstü düşürdükleri holding şimdi toparlanacak, ortaklık yapacak, sürünmekten kurtulup ayağa kalkacak diye telaşlandılar mı nedir bilmiyorum, ki ben öyle zannetmeye başladım, üç haftadır bir uğraşın içindeler. Ve ben bu ülkede Mesut-Doğan çetesinin hücum ettiği ne varsa hep o hücum edilen tarafı tercih etim. Etmeye de devam edeceğim. Batmasına da olsa...

Kimseye alım yapmayı veya aldığını tutmayı önermiyorum. Bu iş siyaset arenasına veya Kurtlar Vadisine döndü. İşler tersine dönmüş gruplar yeniden oluşmaya başlamış. Muhalefet ve Mason medya bir tarafa, Genel Kurmay ve Hükümet diğer tarafa geçmiş, kılıçlar çekilmiş ve hükümet tarafındaki medyanın tahtasında kan gövdeyi götürüyor. Bir de hükümet "eeh yetti artık..." deyip, öbür tarafın medyasına çökerse seyredin siz imkb deki cümbüşü o zaman.

Yorum

• nail444
          Yeni üye
          • 13 Mart 2008
          • 6

ihlas ta çok şeyler olacak

Yorum

• nail444
            Yeni üye
            • 13 Mart 2008
            • 6

İhave de dönen olayları hatırlayın doğan grubu neler yaznıştı .Adamlar maden sahaları aldıkları için deli oldu bazıları.İhlas ı çekemiyorlar

Yorum

• alp
              Yeni üye
              • 14 Mart 2008
              • 2

Arkadaşlar karamsarlığa kapılmayın o kadar kırizi atlatmış alacaklı sayısını 200 küsür bin kişiden 75 bin kişiye düşürmüş kendisini toparlamış bir holdingten bahsediyoruz üç dört senede köşeyi dönen aydın doğandandamı kötü adamların daha köklü yatırımları var ilerisini aydınlık görüyorum şu borçlar bir ödensin siz o zaman görün piyasalarda biraz düzelirse 5-6 binleri göreceksiniz inşallah

Yorum

• alp
                Yeni üye
                • 14 Mart 2008
                • 2

benim kişisel görüşümdür al sat tavsiyesi değildir yukarıdaki görüşlerime ektir

Yorum

• nail444
                  Yeni üye
                  • 13 Mart 2008
                  • 6

ihlas taki son beş günlük hacimler ilginçtiir.Çok az işlem hacmi var.Fırtınadan önceki sezsizlik.Risk almak isteyenler ya batarız ya çıkarız diyenlere duyurulur buralardan maliyet yapa bilirsiniz.Yinede yatırım tavsiyesi değil sağ duyunuza güvenin.En uyduruk şirketin dfiyatları bile ihlası 4 e katlıyor.Geleceği parlak

Yorum

• nail444
                    Yeni üye
                    • 13 Mart 2008
                    • 6

27/03/2008 tarihinde müthiş silkeleme yaptılar.Bıktırma oparasyonlarına devam ediyorlar.Eğer temennim pek te Y mahkeme üyeleri hukuk a göre karar vermeyeceklerde eğer hukuka göre karar vereceklerse davayı iade etmeleri gerekir akp kapatma davası.31/03/2008 mesai saatinde açıklanırda reddeceğine inananlar risk yapabilirler.Hep korktum kaybettin.İade edileceği ni düşünerek risk alıp maliyet yaptım ihlas ta .Bakalım ne olacak.Eğer dava kabul edilirse 0,50 ye kadar gelir.Yok kabul etmeyip iade edlirse1,50 05/04/2008 itibarı ile idde aediyorum

Yorum

• vuslat2700
                      Yeni üye
                      • 02 Mart 2008
                      • 12

üstad bu otokar halı ne olacak bır turlu cıkmıyor bu ıste bır ıs mı var yoksa dogal mı pasam bırde bu ıhevaden umut yok mu halen yabancılar bıraz almıs galıba gecen tekborsada okudum ne olur bunları halın

Yorum

• akyazi
                        Seyirci Üye
                        • 02 Mart 2008
                        • 55

bu hisseye yuklu para girişi oluyor bır hareket yapması haftaya mutlaka

Yorum

• akyazi
                          Seyirci Üye
                          • 02 Mart 2008
                          • 55

iihlas holdıng yarısı kadar olmayan şirket hisseleri 3 5 lerde gezıyor.ihlas holdıng borcları bırtııhı gun ne 3 5 beş degerı 6 7 lerde olcak hep birlıkde görcez

Yorum

• haskan
                            Aktif
                            • 29 Mart 2008
                            • 143

borçları nezaman biter ki ?

Yorum

• akyazi
                              Seyirci Üye
                              • 02 Mart 2008
                              • 55

yapancı ortak alırlar merak etmeyın mutlaka

Yorum

• akyazi
                                Seyirci Üye
                                • 02 Mart 2008
                                • 55

İSTANBUL -OZEL- İhlas Finans Kurumu'nun (İFK) yapacağı 68. ödemeyle, karar zarar ortaklarından bin 882 mudiye ödeme yapılacağı bildirildi. Böylece mudilere bu ay 3.9 milyon Yeni Türk Lirası ödenmiş olunuyor.
                                Tasfiye halindeki İhlas Finans Kurumu A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamada, 68. ödemeyle birlikte başlangıçtan bugüne kadar 494.4 milyon dolar ve 54.7 milyon euro ödeme gerçekleştirilmiş olacağı belirtildi. Açıklamada, kâr-zarar ortaklığı olan bin 882 hesaba ödeme yapılacağı ifade edilerek, "Kriz öncesinde 216 bin 592 olan mudi sayımız bu ödeme sonunda 74 bin 558'e düşmüştür. Ödemelerde hesapların küçükten büyüğe doğru kapatılarak ilerlenmesi metodu kullanılmaktadır" denildi.
                                Açıklamada, İhlas Finans Kurumu'nun kriz öncesi personel sayısı 829 iken, halihazırda 34 olduğu, 5 yıllık faaliyet süresince devlete 342 milyon dolar vergi, iştirakçilere 532 milyon dolar kar payı olmak üzere 874 milyon dolar ödendiği ve kurumun devlete hiç borcunun bulunmadığı belirtildi. Açıklamada, tasfiye başladığından bugüne kadar yaklaşık olarak 18.7 milyon dolar vergi, 2.8 milyon dolar SSK, 10 milyon dolar personel maaşı ve tazminat ödemesi olmak üzere toplam 31.5 milyon dolar ayrıca ödeme yapıldığı kaydedildi.
                                Borç bitinceye kadar ödemelerin her ay düzenli olarak devam edeceği vurgulanan İhlas Finans Kurumu açıklamasında, şu ayrıntılara yer verildi:
                                "Bankacılık Mevzuatı gereği 01.01.2007 tarihinden itibaren bankalarda T.C. kimlik numaraları olmadan kesinlikle işlem yapılmayacaktır. Henüz ödeme almamış mudilerimizin, ödeme sıraları geldiğinde hesaplarının Şekerbank'a transfer edilebilmesi için T.C. nüfus cüzdanı fotokopilerini, T.C. kimlik numaralarını, ödeme mektuplarının kendilerine ulaşabileceği açık adreslerini ve telefonlarını belirtir imzalı dilekçelerini, 'Tasfiye Halinde İhlas Finans Kurumu A.Ş. 29 Ekim Caddesi No: 23 34197
                                Yenibosna/İstanbul
                                adresine posta yolu ile ulaştırmaları gerekmektedir. Bu ayki ödemeden yararlanacak Katılım Hesabı sahiplerine mektuplar gönderilmiştir. Bu ödeme için ŞEKERBANK T.A.Ş. Şubeleri'ne müracaat edilecektir. Katılım Hesabı ödemeleri için mektup gönderildiğinden, mektup gönderilmeyen mudilerimizin bankaya gitmeyip sıralarını beklemelerini önemle rica ediyoruz. 2007'den önce ödemesi yapıldığı halde parasını Şekerbank'tan çekmeyen ve 2007'den itibaren ödemeleri yapılan hesap sahiplerinin listesi, www.ifk.com.tr
                                internet adresinde yayınlanmıştır. Bundan sonra da ödemeleri yapılacak Katılım Hesabı sahiplerine düzenli olarak her ay beş gün önceden mektupları gönderilecektir". 74 bin 558'e düşmüştür az kaltı borc bıter ıhlas yola devam eder.borc bıtmez dıyenlere en guzel cvplar gelıyor

Yorum

Working...
                                X

Debug Information