GUBRF-Gübre Fabrik.

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Ahmet Hakkı
    Bağımlı
    • 05 Mayıs 2008
    • 1121

Finansonline GUBRF incelemesi (1/4/2011)

Gübre Fabrikaları
    Gübre
    Endekse Yakın Getiri
    Fiyat: 15,50 TL
    12 Aylık Fiyat Hedefi (TL): 18,35 TL

Beklentilerin altında 4. çeyrek sonuçları

Faaliyet performansı hayal kırıklığı yarattı

Gübre Fabrikaları 4Ç10’da 2 milyon TL net zarar açıkladı. Şirketin finansal sonucu, finansal giderlerin beklentilerden daha yüksek olması ve Razi faaliyetlerindeki faaliyet kârlılığının beklentilerden düşük olması nedeniyle 45 milyon TL net kâr olan tahminimizin altında kaldı. Konsolide satış gelirleri tahminimizle uyumlu gelirken, 85 milyon TL olan konsolide FAVÖK rakamı 97 milyon TL olan tahminimizin altında kaldı. 4Ç10’da yurtiçi satış gelirleri ve FAVÖK marjı tahminlerimizin üzerinde kalırken, Razi faaliyetleri tahminlerimizin altında kaldı.
    Yurt içi faaliyetler iyileşti, Razi’nin katkısı azaldı
    Cirodaki artış yurtiçi satışların bir önceki yıla göre %47 artmasından kaynaklandı. Faaliyet tarafı da tahminlerimizden daha iyiydi (yurtiçi FAVÖK marjı: %11, 4Ç09: %5). Diğer yandan, Razi’nin satış gelirlerinin bir önceki yıla göre %3 düşmesi negatif sürpriz yarattı. Razi’nin satış hacmi, bir önceki yıla göre yaklaşık %40 yüksek olan gübre fiyatları nedeniyle () %29 düşüşle 317.000 ton oldu. Diğer yandan bakım nedeniyle üretime 15 gün ara verilmesi de düşüşün bir başka nedeni oldu. Şirket yönetimi 4Ç10’daki satışların 1Ç11’e kaydırıldığını ve bu nedenle de Razi’nin hacminin 1Ç11’de daha yüksek olacağını belirtti. Razi’nin FAVÖK marjının 4Ç10’da %47 olduğunu hatırlatalım (3Ç10: %56).
    Kâr kur farkı giderinden olumsuz etkilendi
    Beklentilerden daha yüksek olan kur farkı gideri, 4Ç10’da kaydedilen 60 milyon TL’lik net finansal gidere (20 milyon TL gider tahminimize karşın) yol açtı ve kârı olumsuz etkiledi.
    “Endekse Yakın Getiri” bekliyoruz
    Hisse yılbaşından bugüne İMKB Ulusal 100 Endeksi’nin %7 altında performans gösterdi. Şirket yurtiçindeki benzer şirketi olan BAGFS’ın %17 altında performans gösterdi. 2011 tahminlerine göre şirket BAGFS’a kıyasla %4 iskontolu işlem görüyor. Razi faaliyetlerindeki doğal gaz maliyetlerindeki artış faktörüne karşın, yatırım modelimiz için %40 FAVÖK marjı öngörüyoruz. Tahminimiz %43 FAVÖK marjı olan şirket öngörüsünün biraz altındadır. Diğer yandan, Razi faaliyetleri için 2011 ciro tahminimiz 562 milyon dolardır. Tahminimiz 579 milyon dolar olan şirket öngörüsünün %3 altındadır.

xxx

Yorum

• radyolog
      OKURYAZAR
      • 03 Ağustos 2008
      • 23962

gÜbreden naĞmeler

DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• stockbroker
        Master
        • 28 Temmuz 2008
        • 4807

***GUBRF***GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Ortaklık Aleyhine Dava Açılması / Davaya İlişkin Gelişmeler )

Ortaklığın Adresi : KASAP SOK. NO:22 34394 ESENTEPE - ŞİŞLİ /İSTANBUL
        Telefon ve Faks No. : (0212) 376 50 50 - (0212) 288 13 76
        Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : (0212) 376 50 27 - (0212) 288 13 76
        Yapılan Açıklama Güncelleme mi? : Hayır
        Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır
        Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır
        Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi : -
        Özet Bilgi : Maliye Hazinesi Adına İskenderun Mal Müdürlüğü'nün Tarafımıza Açtığı Dava

Dava Açılma Tarihi : 24.11.2011
        Davanın Öğrenilme/Ortaklığa Tebliğ Tarihi : 13.12.2011
        Davanın Konusu : Kıyı Kanunu Hükümleri Kapsamında Tapu İptali ve Tescil
        Karşı Taraf/Taraflar : Maliye Hazinesi Adına İskenderun Mal Müdürlüğü
        Davanın Tutarı : -
        Dava Tutarının Kamuya Açıklanan Son Mali Tablodaki Aktif Toplamına Oranı (%) : -
        İlgili Mahkeme : T.C. İskenderun 3. Asliye Hukuk Mahkemesi
        Dosya No : 2011/76
        Davanın Duruşma Tarihi : -
        Alınan Karar : -
        Bir Sonraki Duruşma Tarihi : -
        Varsa Mali Tablolarda Ayrılan Karşılık Tutarı : -
        Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi : -

EK AÇIKLAMALAR:
        Maliye Hazinesi Adına İskenderun Mal Müdürlüğü Kıyı Kanunu Hükümleri ve Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik uyarınca Hatay ili, İskenderun İlçesi, Sarıseki sınırları içerisinde bulunan Değirmendere Köyü 796 parsel sayılı 79.350m2 yüzölçümlü şirketimize ait taşınmazın bulunduğu yerden Kıyı Kenar Çizgisi geçtiği iddiası ile ilgili taşınmazın tapu kaydının iptali kamu adına terkin edilmesi amacıyla dava açmıştır. Davaya ilişkin yasal süresi içinde itiraz yapılmış olup sürece ilişkin kamuoyu bilgilendirilmeye devam edecektir.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

IMKB

Yorum

• stockbroker
          Master
          • 28 Temmuz 2008
          • 4807

GÜBRETAŞ GM KOCA: İRAN'DA 3 YIL İÇİNDE YAKLAŞIK 150 MİLYON DOLARLIK BİR YATIRIM GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Gübre Fabrikaları Türk AŞ (GÜBRETAŞ) Genel
          Müdürü Mehmet Koca, İran'daki Razi Petrokimya Tesislerine 3 yıl içinde 150 milyon
          dolarlık yatırım yapacaklarını bildirdi.
          Koca, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, yüzde 75
          oranında tarım kredi kooperatiflerine ait şirketin, yüzde 25 oranında Borsaya
          açık olduğunu hatırlattı.
          İran'da özelleştirme ile 2008 yılında Razi Petrokimya Tesislerinde bir
          konsorsiyum ile beraber 650 milyon dolarlık satın alma gerçekleştirdiklerini
          anımsatan Koca, şirketin ayrıca gemi brokerlığı, gemi ticareti, nakliyesi,
          lojistik ve zirai ilaç konularında iştirakleri bulunduğunu söyledi.
          GÜBRETAŞ'ın 2011 yılında Türkiye'de 1,2 milyar lira, toplam konsolide
          bazda da 2,3 milyar liralık ciro elde etmesini beklediklerini belirten Koca,
          2011'de 1 milyon 542 bin ton gübre sattıklarını ve 2010'a göre yüzde 6'lık büyüme
          kaydettiklerini bildirdi. Koca, konsolide toplam satışın 3 milyon 100 bin ton
          olduğunu, toplam satışın yüzde 49'unun Türkiye, yüzde 51'inin İran'dan
          gerçekleştirildiğini, üretimin ise yüzde 21'inin Türkiye, yüzde 79'unun İran
          tarafından karşılandığını ifade etti.
          Gübre sektörünün Türkiye'de hammadde itibariyle dışa bağımlı olduğunun
          altını çizen Koca, şirketin Türkiye'de pazar gücü, İran'da ise üretim gücü
          bulunduğunu, İran'daki üretimin yüzde 80'ini ihraç ettiklerini, kalanının da İran
          iç pazarında değerlendirildiğini söyledi.
          2012 yılında Türkiye'de 1 milyon 584 bin ton satış, 1,5 milyar lira ciro
          hedeflediklerini, konsolide ciro tahminlerinin ise mevcut kurla hesaplandığında
          2,5 milyar lira civarında olduğunu anlatan Koca, Türkiye'de iştiraklerle birlikte
          900, İran'da ise 2 bin 500 civarında çalışanları bulunduğunu vurguladı.

-''Yarımca tesisleri için 70 milyon avroluk yatırım''-

İran'daki Razi Petrokimya Tesislerinin 800 bin metrekarelik alan üzerine
          kurulduğunu, 13 fabrika bulunduğunu ve 3 milyon 770 bin tonluk üretim
          kapasitesine sahip olduğunu belirten Koca, İran'dan Doğu Afrika ile Çin
          arasındaki hinterlanda, ağırlıklı olarak da Hindistan'a ihracat yaptıklarını
          ifade etti.
          Yatırım bütçeleri hakkında da bilgi veren Koca, 2011 yılında Türkiye'de
          üretim kabiliyetini yüzde 45 artırmak için Kasım ayında ihaleye çıktıklarını,
          İzmit Yarımca Tesislerdeki kapasite artırım kararı çerçevesinde Şubat ayında
          teknoloji ve inşaat işleri açısından ihale dosyalarının ulaşacağını, Mart-Nisan
          aylarında da karar vereceklerini bildirdi.
          Bu yatırımın yaklaşık 70 milyon avroluk bir yatırım olduğuna dikkati
          çeken Koca, söz konusu yatırımın 2012 ve 2013 yıllarını kapsayacağını anlattı.

-''(Şirketlerimizi satalım, pazarlayalım) diye dolaşıyorlar''-

Mehmet Koca, yurt dışı yatırımlara ilişkin de şunları kaydetti:
          ''Türkiye, hammadde açısından dışarıya bağımlı. Sektörde uluslararası
          anlamda rekabetçi olabilmek, Türk çiftçisine etkin hizmet edebilmek için hammadde
          kaynaklarına sahip olmak gerekiyor. Türkiye'de olmadığına göre bölgemizde yakın
          olan hammadde kaynaklarına sahip olan ülkelerdeki yatırım arayışlarımız sürekli
          var. Bu konuda antenlerimizi açık tutuyoruz. Yoğun bir şekilde Kuzey Afrika ve
          Orta Doğu ülkelerinde yatırım arayışlarımızı devam ettiriyoruz. İran ile sınırlı
          kalmayacağız. Bunlar rakamlar itibariyle büyük yatırımlar... Gübrenin üç temel
          girdisi var. Azot, fosfat ve potasyum... Azotlu gübremizi İran ile çözmüş
          durumdayız. Bizim fosfatlı gübre yatırım arayışımız var. Bunun kaynağı da Kuzey
          Afrika'da mevcut.
          İran boyutunda da yatırımlarımız devam ediyor. İran'da kapasite
          kullanımını artırıcı, daha etkin ve verimli olma noktasında yatırımlarımızı devam
          ettiriyoruz. Orada da 3 yıl içinde yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yatırım
          gerçekleştireceğiz.''
          Koca, Razi Petrokimya Tesislerini 2 yıl sonra İran Borsasında halka
          açmayı planladıklarını bildirdi.
          Yaşanan kriz nedeniyle yurt dışından birçok yabancı firmanın ortaklık
          veya şirket hisselerini satmak için Türk şirketlerine geldiğine işaret eden Koca,
          ''Komşumuz Yunanistan'ın durumu ortada. Yunanistanlılar her gün buralarda,
          Türkiye'de 'şirketlerimizi pazarlayalım, satalım' diye dolaşıyorlar. Bize de
          geliyor. Başka ülkelerden de geliyor. Geçen hafta Senegal'den, öncesinde Çin'den,
          Kazakistan'dan... Türk iş dünyasına yönelik birçok teklif geliyor'' diye
          konuştu.

-''Ambargodan dolaylı etkilenme söz konusu''-

İran'a uygulanan ambargoya dair de Koca, İran özelinde ambargonun son
          dönemlerde biraz daha etkisini artırmaya başladığına dikkati çekerek, ''İran'da
          20 yıldır ambargo var. İranlılar ambargoyla yaşamaya alışmış. Ona göre
          çözümlerini üretiyorlar. Razi Petrokimya Tesisleri olarak bir İranlı firmayız.
          Orada İran hukukuna, İran çözüm tekniklerine sahibiz. O nedenle biz İran'da
          ürettiğimiz ürünü Türkiye'deki bir dış ticaret firması vasıtasıyla pazarlamaya
          çalışıyoruz. Zaten şirketimiz ve ürünler, ambargonun yasakladığı çerçeve içinde
          değil'' şeklinde konuştu.
          Ambargo nedeniyle İran'da asıl sıkıntının bankacılık sisteminin getirdiği
          problemlerden kaynaklandığına işaret eden Koca, dolayısıyla şirketin ambargodan
          doğrudan bir etkilenme değil, dolaylı etkilenmesinin söz konusu olduğunu
          söyledi.
          Karlılıkla ilgili de Koca, Türkiye'deki yatırımların karlılık oranlarının
          İran'daki yatırıma göre daha düşük olduğunun altını çizerek, Gübretaş'ın 2009
          yılı Eylül ayı itibariyle konsolide net karının 54 milyon lira olduğunu, Borsa
          değerinin de 1 milyar lira civarında seyrettiğini hatırlattı.
          Mehmet Koca, kura ilişkin ise ''Biz kurun yüksekliğinden veya
          düşüklüğünden şikayetçi değiliz. Kurun stabil olmasını istiyoruz'' dedi.

AA

Yorum

• stockbroker
            Master
            • 28 Temmuz 2008
            • 4807

***GUBRF***GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

Ortaklığın Adresi : KASAP SOK. NO:22, 34394 ESENTEPE MAH. ŞİŞLİ/İSTANBUL
            Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : (0212) 376 50 27 - (0212) 288 13 76
            Yapılan Açıklama Ertelenmiş Açıklama mı? : Hayır
            Özet Bilgi : GENEL MÜDÜR DEĞİŞİKLİĞİ

AÇIKLAMA:
            Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

Şirketimizin 24.01.2011 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Şirketimiz Genel Müdürü Mehmet Koca'nın 31.01.2012 tarihi itibariyle Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük görevlerinden istifasının kabulüne ve şirketimiz genel müdür yardımcısı Osman Balta'nın 01.02.2012 tarihi itibariyle Genel Müdür olarak atanmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

IMKB

Yorum

• stockbroker
              Master
              • 28 Temmuz 2008
              • 4807

MEHMET KOCA, 31 OCAK 2012 İTİBARİYLE GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.’DEKİ GÖREVİNDEN AYRILACAK

2006’dan bu yana GÜBRETAŞ Genel Müdürü olarak görev yapan ve
              şirketin son yıllardaki başarılarının mimarlarından biri olan Mehmet
              Koca, 31 Ocak 2012 itibariyle Gübre Fabrikaları T.A.Ş.’deki görevinden
              ayrılacak.
              Koca’nın yerine Genel Müdürlük görevine halihazırda şirketin Genel
              Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Osman Balta atandı.
              2003 yılında Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya başladığı
              GÜBRETAŞ’ta 2005’den bu yana Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi
              olarak görev yapan Mehmet Koca, kendi isteğiyle görevinden ayrılıyor.
              Şirketin Yönetim Kurulu’nun son yaptığı toplantıda alınan kararla, 31
              Ocak 2012 itibariyle Mehmet Koca’nın görevden ayrılmasının ardından,
              Osman Balta1 Şubat 2012 tarihi itibariyle GÜBRETAŞ Genel Müdürü olarak
              atandı.Osman Balta, 2009 yılından beri GÜBRETAŞ’ta İşletmelerden
              Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.
              Gübre Fabrikaları T.A.Ş. tarafından bugün KAP’a gönderilen
              açıklamada,24.01.2011 tarihinde yönetim kurulu toplantısında GÜBRETAŞ
              Genel Müdürü Mehmet Koca’nın 31.01.2012 tarihi itibariyle Yönetim
              Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük görevlerinden istifasının kabulüne ve
              GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Osman Balta’nın 01.02.2012 tarihi
              itibariyle de Genel Müdür olarak atanmasına karar verildiği
              belirtildi.

Foreks Haber Merkezi

Yorum

• stockbroker
                Master
                • 28 Temmuz 2008
                • 4807

Ortaklığın Adresi : Kasap Sok. No:22 - 34394 Esentepe - İSTANBUL
                Özet Bilgi : Yönetim Kurulu Üyesi İstifası

AÇIKLAMA:
                Şirketimizin 01.02.2012 tarih ve 9745 sayılı Yönetim Kurulu kararına göre Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mehmet Koca'nın Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden istifası kabul edilmiş ve boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine Türk Ticaret Kanunu'nun 315. Maddesi gereğince Sayın Osman Balta seçilmiştir.

IMKB

Yorum

• tumer1960
                  Tecrübeli
                  • 01 Ağustos 2011
                  • 710

Yorum

• hakanbakan
                    Katılımcı
                    • 18 Ağustos 2011
                    • 155

GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş. / GUBRF [] 04.04.2012 17:38:29
                    Genel Kurul Toplantısı Yapılmasına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı
                    Ortaklığın Adresi : Kasap Sok. No:22, 34394 Esentepe - Şişli / İSTANBUL
                    Yapılan Açıklama Güncelleme mi? : Hayır
                    Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır
                    Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır
                    Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi : -
                    Özet Bilgi : OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI

Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 04.04.2012
                    Genel Kurul Toplantı Türü : Olağan
                    Olağan Genel Kurul Toplantısı ise Ait Olduğu Hesap Dönemi : 01.01.2011 - 31.12.2011
                    Tarihi : 26.04.2012
                    Saati : 10:00
                    Adresi : Kasap Sk. Hilmi Hak İş Merkezi No:22 Esentepe, Şişli - İstanbul

GÜNDEM:
                    1.Açılış ve Başkanlık Divanının teşkili (Oy toplama memurları ile Genel Kurul K tibinin tespiti),
                    2.Toplantı Tutanağının imzalanması hususunda başkanlık divanına yetki verilmesi,
                    3.2011 yılına ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Denetim Kurulu Raporu özetinin okunarak görüşülmesi,
                    4.2011 yılına ait Bağımsız Denetim Raporu özetinin okunması,
                    5.2011 yılına ait Bilanço ve K r/Zarar hesaplarının tasdiki,
                    6.Şirket Ana Sözleşmesinin 49. maddesi gereğince K r Dağıtımı hakkında karar ittihazı,
                    7.Yıl içinde boşalan Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeliklerine Türk Ticaret Kanununun 315. maddesine göre seçilen Üyelerin Genel Kurul tasvibine sunulması,
                    8.Yönetim Kurulu Üyelerinin ibrası,
                    9.Denetim Kurulu Üyelerinin ibrası,
                    10.Kurumsal Yönetim İlkeleri gereğince Yönetim Kurulu Üyeleri ile üst düzey yöneticilere ait ücretlendirme politikası hakkında Genel Kurula bilgi verilmesi,
                    11.Sermaye Piyasası Kurulu ile T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alınması kaydıyla; şirket esas sözleşmesinin 4-K, 15, 32, 36, 40 ve 53. maddelerinin değiştirilmesinin onaylanması,
                    12.Yönetim Kurulunca seçilmiş Bağımsız Dış Denetim firmasının Genel Kurulca onaylanması,
                    13.2011 yılı içinde ilişkili taraflarla yapılan işlemlerle ilgili olarak Genel Kurul'a bilgi verilmesi,
                    14.2011 yılı içinde 3. kişiler lehine verilmiş olan teminat, rehin, ipotekler ve elde edilmiş olan gelir veya menfaatler hakkında Genel Kurul'a bilgi verilmesi,
                    15.2011 yılında yapılan bağış ve yardımlar hakkında Genel Kurul'a bilgi verilmesi,
                    16.Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimi,
                    17.Denetim Kurulu Üyelerinin seçimi,
                    18.Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerine verilecek ücretin tespiti,
                    19.Yönetim hakimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerine, Yönetim Kurulu Üyelerine, üst düzey yöneticilerine ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhri yakınlarına; şirket veya bağlı ortaklıkları ile çıkar çatışmasına neden olabilecek nitelikte işlem yapabilmeleri, rekabet edebilmeleri hususunda ve Türk Ticaret Kanunu'nun 334. ve 335. maddeleri gereğince Yönetim Kurulu Üyelerine izin verilmesi,
                    20.Teklif ve Temenniler,
                    21.Kapanış.

EK AÇIKLAMALAR:

Şirketimizin 2011 yılı hesap dönemine ait 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı 26 Nisan 2012 Perşembe günü saat 10.00'da Kasap Sk. Hilmi Hak İş Merkezi No:22 Esentepe, Şişli - İstanbul adresindeki Genel Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılacaktır.

Sayın ortaklarımızdan Genel Kurul toplantısına katılmak isteyenlerin en geç 24 Nisan 2012 Salı günü mesai bitimine kadar Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. ("MKK") nezdinde kendilerini "Genel Kurul Blokaj Listesi"ne kaydettirmeleri gerekmektedir.

MKK nezdindeki blokaj listesine kayıtlı olmayan ortaklarımızın Genel Kurul'a katılmaları ve toplantıda söz ve oy haklarını kullanmaları mümkün olmayacaktır.

Toplantıda kendilerini vekaleten temsil ettirecek ortaklarımızın, vekalet formunu aşağıdaki örneğe göre hazırlayarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri IV No: 8 Tebliği hükümleri çerçevesinde Notere onaylatarak tevdi etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca, 25 Şubat 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı Kanun'un 157. maddesi ile değiştirilen Sermaye Piyasası Kanunu'nun Geçici 6. maddesi gereğince; hisse senetlerini fiziki olarak kendi uhdesinde saklayan ortaklarımızın 31 Aralık 2012 tarihine kadar kaydileştirilmeyen tüm hisse senetleri, bu tarihte kanunen Şirketimize intikal edecek ve pay sahiplerinin söz konusu hisse senetleri üzerindeki tüm hakları da anılan tarihte kendiliğinden sona ermiş sayılacaktır.
                    Bu doğrultuda, henüz hisselerini kaydileştirmemiş olan ortaklarımızın haklarının kaybolmaması için, en kısa sürede hisselerini Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. nezdinde kaydileştirmeleri gerekmektedir.

Şirketimizin 2011 faaliyet yılına ait; Bilanço, Kar ve Zarar hesabı ile Yönetim Kurulu ve Denetçi Raporlarının, Türk Ticaret Kanunu'nun 362. Maddesi gereğince toplantıdan onbeş gün önce, gündem maddeleri ile ilgili zorunlu Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde gerekli açıklamaları içeren bilgilendirme notlarının toplantıdan yirmibir gün önce Şirketimiz merkezinde ve şirketimiz www.gubretas.com.tr internet sitesinde Sayın Ortaklarımızın tetkiklerine hazır tutulacağı saygı ile duyurulur.

Yorum

• radyolog
                      OKURYAZAR
                      • 03 Ağustos 2008
                      • 23962

biraz GUBRF aldım 1225 ten

Uploaded with ImageShack.us

Yorum

• radyolog
                        OKURYAZAR
                        • 03 Ağustos 2008
                        • 23962

1165/1155 gibi düşüsün sonlanabileceğini düşünüyorum

Yorum

• stockbroker
                          Master
                          • 28 Temmuz 2008
                          • 4807

Ortaklığın Adresi : KASAP SOK. NO:22 , 34394 ESENTEPE-ŞİŞLİ /İSTANBUL
                          Özet Bilgi : TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

AÇIKLAMA:
                          Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

Şirketimiz ile Petrol -İş Sendikası arasındaki, 2013 - 2014 yıllarını kapsayacak Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine 22.01.2013 tarihi itibariyle başlanmıştır.

IMKB

Yorum

• stockbroker
                            Master
                            • 28 Temmuz 2008
                            • 4807

GÜBRETAŞ, BİLİNÇLİ TARIMSAL ÜRETİM İÇİN 8 BİN TARIM DANIŞMANINA EĞİTİM VERDİ

Tarımsal verimliliği artırmak amacıyla “eğiticilerin eğitimi”
                            programı kapsamında seminerler düzenleyen GÜBRETAŞ, ziraat
                            mühendislerine bilinçli gübreleme ve toprak analizi eğitimlerini
                            sürdürüyor.

Şimdiye kadar bu seminerlerde Tarım Kredi Kooperatifleri ile Gıda
                            Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı yaklaşık 8 bin tarım
                            danışmanını buluşturan GÜBRETAŞ, 23-30 Ocak tarihleri arasında İç
                            Anadolu’daki 5 ilde 1000’e yakın ziraat mühendisine eğitim verdi.
                            Tarımsal üretimde verimliliği ve kaliteyi artırmayı hedefleyen
                            GÜBRETAŞ, çiftçi ve ziraat mühendisi eğitimlerini sürdürüyor.
                            Geçtiğimiz yıl 2 bin noktada 150 bin çiftçiye eğitim veren GÜBRETAŞ,
                            bunun yanı sıra 8 bin ziraat mühendisine de toprak analizi ve bitki
                            besleme alanında seminerler verdi.

Türkiye genelinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı
                            olarak çalışan tarım danışmaları ile Tarım Kredi Kooperatifleri’nde
                            görevli ziraat mühendislerine yönelik düzenlediği eğitim seminerlerini
                            sürdüren GÜBRETAŞ, İç Anadolu bölgesindeki toplantılarını 30 Ocak’ta
                            Ankara’da gerçekleştirilen programla tamamladı.

GÜBRETAŞ tarafından 23–30 Ocak tarihleri arasında Çankırı, Çorum,
                            Kastamonu, Kırıkkale ve Ankara’da yapılan eğitimlere 1000’e yakın
                            tarım danışmanı ve ziraat mühendisi katıldı. Tam gün süren eğitim
                            toplantılarında GÜBRETAŞ’ın uzman ziraat mühendisleri katılımcılara
                            “Toprak Bilgisi ve Toprak Analizi Sonuçlarına Göre Gübreleme Programı
                            Oluşturulması” ve “Bitki Besleme ve Gübreleme Teknikleri” konularını
                            anlattı.

İyi tarım uygulamalarının yaygınlaşmasını da amaçlayan Ankara’daki
                            toplantıya Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel
                            Müdürü ve GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, GÜBRETAŞ
                            Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara
                            Bölge Birliği Müdürü Ahmet Boyraz ile Ankara İl Gıda Tarım ve
                            Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel de katılarak birer konuşma yaptılar.
                            Toplantıda konuşan GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu,
                            dünyadaki hızlı nüfus artışına paralel olarak gıda ihtiyacı da arttığı
                            için tarımın stratejik bir sektör haline geldiğini belirterek,
                            “Dünyanın 7. büyük tarım ekonomisi haline gelen Türkiye, elinde
                            bulundurduğu potansiyelleri değerlendirdiği takdirde tarım alanında
                            ülke ekonomisi için daha yüksek katma değer sağlayacaktır. Geçtiğimiz
                            yılın ilk 9 aylık verilerine göre, tarım sektöründeki yüzde 3,3’lük
                            büyüme oranının ekonomiye katkısı bunun bir örneğidir. Özellikle son
                            10 yılda bu sektörün gelişmesi için uygulanan politikalar ve sağlanan
                            desteklerle tarım, hızla büyüyerek ülke ekonomisinin lokomotif
                            sektörlerinden biri haline gelmiştir. Tarım Kredi Kooperatifleri ve en
                            büyük iştirakimiz olan GÜBRETAŞ da, bu sektörde bir taraftan kendi
                            büyümelerini sürdürürken diğer yandan hem ekonomik yatırımlarıyla hem
                            de eğitim çalışmalarıyla ülke tarımının gelişmesi için katkı vermeye
                            devam ediyor” dedi.

GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan ise iyi tarım
                            uygulamalarının yaygınlaşmasına dikkat çekerek, “Bitki, hayvan ve
                            insan sağlığı için tarımsal üretimin her aşaması kontrollü olması ve
                            başta olmak gübre üzere bütün girdilerin dengeli kullanılması
                            gerekiyor” dedi. Böylece çiftçilerin birim alandan elde edecekleri
                            verimin de yükseleceğini söyleyen Tahir Okutan, sözlerine şöyle devam
                            etti:

“Tarımsal girdilerin ekonomik kullanımı, çiftçilerimizin
                            sağlayacağı kazanç açısından önemli. ‘En az gübre ile en fazla verimi
                            nasıl alırım’ diye hesap edilmeli. Ülkemizde gübre hammaddesi
                            bulunmadığı için sektörde yurtdışına bağımlıyız. Dolayısıyla milli
                            gelir içinde cari açığı artırmamak için gübrenin bilinçli ve dikkatli
                            tüketilmesi büyük önem taşıyor. Bir tarımsal üretim alanının ihtiyaç
                            duyduğu en doğru gübre çeşidinin ve miktarının tespit edilmesi için
                            mutlaka toprak analizi yaptırmak gerekiyor. Zaten Tarım Bakanlığımız
                            da 2009’dan itibaren gübre desteklemelerinde toprak analizi yaptırmayı
                            zorunlu hale getirerek önemli bir adım attı. Biz de düzenlediğimiz bu
                            eğitimlerle ziraat mühendislerini toprak bilgisi, toprak analiz
                            sonuçlarının yorumlanması ve buna göre gübreleme programı
                            oluşturulması, bitki besleme ve gübreleme teknikleri konusunda
                            bilgilendiriyoruz. Bu eğitimleri alan ziraat mühendisleri, çiftçimize
                            toprağı için en doğru reçeteyi sunarken tarımda verimlilik ve kalite
                            artışı sağlanmış oluyor. Daha fazla verim ve daha fazla kalite,
                            çiftçinin daha yüksek kazanç elde etmesi demektir.”
                            Sertifika dağıtım töreninin de düzenlendiği programda, Ankara
                            bölgesinde görev yapmakta olan 370 civarında TARGEL tarım danışmanı ve
                            Tarım Kredi Kooperatifleri ziraat mühendisleri katıldı.

Yorum

• stockbroker
                              Master
                              • 28 Temmuz 2008
                              • 4807

Ortaklığın Adresi : Kasap Sok. No:22, 34394 Esentepe - Şişli / İSTANBUL
                              Özet Bilgi : BAĞLI ORTAKLIĞIMIZ RAZİ PETROCHEMİCHAL CO'nun GENEL KURUL TOPLANTI SONUCU

AÇIKLAMA:
                              Şirketimizin İran'da yerleşik bağlı ortaklığı Razi Petrochemichal Co. Şirketinin 2012 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 10.03.2013 tarihinde Tahran/İran'da yapılmıştır.
                              Genel Kurulda verilen kar dağıtım kararına göre Razi'nin geçmiş yıllara ilişkin dağıtılmamış kar, olağanüstü yedek akçe ve 2012 yılına ilişkin gelirleri üzerinden hesaplanan toplam dağıtılabilir kar tutarının %14,6566'lık kısmının temettü olarak dağıtılmasına karar verilmiştir. Dağıtılan kar tutarı 784.000.000.000 İran Riyali olup şirketimize isabet eden tutar ise 383.235.487.320 İran Riyali olmuştur. (08.03.2013 tarihli TCMB alış kuru 100 IRR 0,01456 TL üzerinden 383.235.487.320 İran Riyali =55.799.087 TL)

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

IMKB

Yorum

• radyolog
                                OKURYAZAR
                                • 03 Ağustos 2008
                                • 23962

Uploaded with ImageShack.us

Yorum

Working...
                                X

Debug Information