GEDIZ-Gediz İplik

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • simurg
    Administrator
    • 10 Mart 2007
    • 9248

***gediz*** Gimsan Gediz Iplik Ve Mensucat Sanayii A.s.'nden Gelen Yazi:
    Sirketimizin 01.07.2006 Tarihinde Yapilmis Olan 2005 Yilina Ait Olagan Genel
    Kurul Toplantisinda Alinan (8) Numarali Karar Geregince; Sirket Yonetim Ve
    Denetim Kurulu Eski Uyeleri Aleyhlerin- De Sirket Denetcilerimiz Ibrahim Hasan
    Senel Ile Umut Cagatayhan Koksal Tarafindan Istanbul 11. Asliye Ticaret
    Mahkmesi'nin 2006/ 471 Esas Sayili Dosyasi Uzerinden 17.08.2006 Tarihinde
    Acilmis Olan Mali Mesuliyet Davasinin 06.11.2007 Tarihli Celsesinde, Muzekkere
    Cevabi Beklenilmesine, Dosya Celbine, Bu Nedenle Durusmanin 07.02.2008 Tarihine
    Talikine Karar Verilmistir. ***gediz***
    https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• simurg
      Administrator
      • 10 Mart 2007
      • 9248

GIMSAN GEDIZ IPLIK'IN VERGI DAIRESINE SUNULAN 2007 YILI 9 AYLIK DONEM NET ZARARI 57,943 YTL

2006 9 aylık zararı 1.126 .00 trl idi.

Yorum

• DABDAB
        Yeni üye
        • 18 Kasım 2007
        • 2

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        GIMSAN GEDIZ IPLIK'IN VERGI DAIRESINE SUNULAN 2007 YILI 9 AYLIK DONEM NET ZARARI 57,943 YTL

2006 9 aylık zararı 1.126 .00 trl idi.

DOSTUM batar mı bu gidişle ne dersin

Yorum

• simurg
          Administrator
          • 10 Mart 2007
          • 9248

DABDAB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          DOSTUM batar mı bu gidişle ne dersin
          Sanmam...

Yorum

• Timur
            Tecrübeli
            • 22 Mayıs 2007
            • 352

cuma 2.seans yaptı zemin etüdünü bugun de vurdu yukarı

Yorum

• Ebu Computer
              Seyirci Üye
              • 23 Mayıs 2007
              • 35

Sabredenler kazanıcak.

Saygılarla...

Yorum

• simurg
                Administrator
                • 10 Mart 2007
                • 9248

Referans Gazetesinin Haberine Gore; Gediz Iplik, Viskon Ipligi Uretiminin
                Ardindan Penye/karde Iplik Uretimini De Durdurdu. 118 Iscisini Daha Ucretsiz
                Izne Cikaran Sirketin 20 Gunde Uretimi Yuzde 82, Personel Sayisi Yuzde 68 Azalmis
                Oldu.
                Gazetenin Haberi Soyle:
                Hammadde Sikintisi Yuzunden Ay Basinda Uretiminin Neredeyse Yarisini Durdurarak
                34 Personelini Ucretsiz Izne Cikaran Gediz Iplik'i Simdi De Cin Ve
                Hindistan'dan Turkiye'ye Giren Ucuz Iplikler Vurdu. Ithal Ipliklerden Sektorun
                Olumsuz Etkilenmesi Ve Iplik Fiyatlarinin Maliyetlerin Altina Dusmesini Gerekce
                Gosteren Sirket Son Olarak, Gunluk 9 Ton Kapasiteli, Penye/karde Iplik Uretilen
                Ring Isletmesinde Uretimi Gecici Olarak Durdurmak Zorunda Kaldi.
                Gediz Iplik, Bu Kararin Devami Olarak Da Ring Bolumunde Gorev Yapan 118
                Isciyi Ucretsiz Izne Cikardi. Boylece Gediz Iplik'in Uretim Kapasitesi 20 Gunde Yuzde
                82,6 Azalarak 4 Tona Duserken, Toplamda 152 Personelin Ucretsiz Izne
                Cikarilmasiyla Ocak-eylul Doneminde 221 Olan Personel Sayisi Da Yuzde 68,7
                Oraninda Azalarak 69'a Geriledi.

Gediz Iplik, 1 Aralik Itibariyle Hammadde Olarak Kullandigi Elyafi Uzak Dogu
                Pazarlarindan Eskisi Kadar Rahat Bulamadigini Gerekce Gosterip, Toplam
                Uretiminin Yaklasik Yarisini Durdurmak Zorunda Kalmisti. Bu Dogrultuda, Open
                End Bolumunde Uretilen Viskon Ipliginin Uretimini Durduran Sirketin Gunluk
                Uretim Kapasitesi Bu Kararla Birlikte 23 Tondan 13 Tona Gerilemisti. Sirket
                Yonetimi, Open End Bolumunde Calisan 43 Personelin 34'unu De Ucretsiz Izne Cikarmisti.

Sirket, Uretimini Durdurdugu Open End Bolumune Mayis Ayinda 1.7 Milyon Euro
                Harcayarak Kapasitesini 5 Tondan 10 Tona Cikarmisti. Bu Arada Gediz Iplik'ten
                Istanbul Menkul Kiymetler Borsasi (imkb) Yapilan Aciklamada, Ring Isletmesinde
                Uretimin Durmasinin Ana Nedeni Olarak, Cin Ve Hindistan'dan Turkiye'ye Giren
                Ucuz Ipliklerin Sektore Verdigi Zarar Gosterildi. Azalan Talep Ve Gunden Gune
                Artan Stok Fazlaliklari Sonucu Satislarda Zorluk Yasandigi Belirtilen
                Aciklamada, Iplik Fiyatlarinin Maliyetlerin Altina Inmesi Ve Uzun Vadeli
                Satislarin Sektoru Olumsuz Etkiledigi Bildirildi. Pazar Sartlari Sonucu Gediz
                Iplik'in De Stoklarinda Artis Yasandigi Belirtilen Aciklamda, Stok
                Maliyetlerinin Neden Olacagi Muhtemel Zararlari Onlemek Icin Gunluk 9 Ton
                Kapasitede Olan Penye/karde Iplik Uretilen Ring Isletmesinde Gecici Olarak
                Uretimi Durdurmak Zorunda Kalindigi Belirtildi. Sirket, Ring Isletmesinde Gorev
                Yapan 118 Isciyi De Gecici Olarak Ucretsiz Izne Cikardigini Duyurdu.
                Aciklamada, Gediz Iplik'in Orgu Bolumunde Gunluk 4 Ton Kapasite Ile Uretimine
                Devam Ettigi Kaydedildi.
                -matriks-

Yorum

• simurg
                  Administrator
                  • 10 Mart 2007
                  • 9248

Teknik açıdan iyi duruyor ama şirket ile ilgili açıklamlar iç açıcı değil. Elinde olan arkadaşlar varsa bir süre dışarıdan izlese iyi olur kanaatindeyim.

Yorum

• tolgacomert
                    Katılımcı
                    • 15 Ağustos 2007
                    • 36

ya beyler askerdeyim uzun vadeye yatırmıştım ama 1.60 dan almıştım fiyatı görünce şok ldum şuan neyapıyım ir akıl verin

Yorum

• simurg
                      Administrator
                      • 10 Mart 2007
                      • 9248

tolgacomert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      ya beyler askerdeyim uzun vadeye yatırmıştım ama 1.60 dan almıştım fiyatı görünce şok ldum şuan neyapıyım ir akıl verin
                      sn tolgacömert, piyasaya dayanan pek senet kalmadı zaten. Gediz de son gelişmelerle ilgili olumsuzluğu yazmıştık. Teknik olarak çok ucuz ama temel de bazı sorunlar var gibi. Hisse de piyasalar durulursa yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendir. En azından maliyet düşürme yoluna gidebilirsin. Keşke bagfasa girseydin diyecem ama iş işten geçti..:(

Yorum

• tolgacomert
                        Katılımcı
                        • 15 Ağustos 2007
                        • 36

bu hisseyle ilgili bilgisi olan varmı arkadaslar aserde olduğu için takip edemiyorum 1.61 maliyetim var kötü dur8umdayım simurg ne önerirsin?

Yorum

• simurg
                          Administrator
                          • 10 Mart 2007
                          • 9248

tolgacomert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          bu hisseyle ilgili bilgisi olan varmı arkadaslar aserde olduğu için takip edemiyorum 1.61 maliyetim var kötü dur8umdayım simurg ne önerirsin?
                          sn.tolgacömert, evet gediz de maliyetiniz oldukça yüksek. keşke o zaman bagfasa geçseydiniz. Piyasalar malum dalgalanma etkisini yitirmedi hala. Edip iplik toparlandı. Gediz de toparlanabilir. Bu fiyatlardan hisseden çıkmak hata olur. Bekleyin uzun vade bence. Hayırlı teskereler.

Yorum

• yagmur
                            Kıdemli
                            • 29 Nisan 2008
                            • 4717

***GEDIZ*** Gimsan Gediz Iplik ve Mensucat Sanayii A.S.'nden gelen yazi: Isletmemizin Ring Bolumunde tam kapasite ortalama 10 ton/gun penye iplik ve Open-end bolumunde ise yine tam kapasite ort. 10 ton/gun OE penye iplik uretimi yapilmakta iken, kuresel kriz nedeniyle meydana gelen talep daralmasi sonucunda, yalniz Open End bolumumuzdeki uretimimizin durdurulmasi zorunlulugu dogmustur. 09.03.2009 tarihi itibariyle Open-End bolumumuzdeki uretim durdurulmus olup, 33 Open-end iscisi gecici olarak ucretsiz izne cikarilmistir. Open-end bolumumuzun yeniden uretime gecmesi konusunda gerekli arastirmalar ve calismalar yapilmakta olup, konuyla ilgili gelismeler ivedilikle ortaklarimiza bildirilecektir. ***GEDIZ*** (11/03/2009 - 08:51:27)
                            Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• PEHLİVAN
                              Çalışkan
                              • 13 Şubat 2009
                              • 1138

11.03.2009 - 14:40 - Ulusal PazarGediz İplikGediz İplik Bir Bölümünü KapattıSoru: Gediz İplik’in üretimini durduracağı yönündeki söylentiler doğru mu?
                              Cevap: Gediz İplik 11 Mart 2009 tarihinde yaptığı açıklamada global krizden dolayı Open –End bölümündeki üretimi durduracağını duyurdu.
                              Gediz İplik tarafından verilen bilgiye göre işletmenin Ring bölümünde tam kapasiteyle günlük ortalama 10 ton penye iplik üretiliyor. Aynı şekilde Open- End bölümünde de tam kapasiteyle günlük ortalama 10 ton OE penye iplik üretiminde bulunulmakta.
                              Yaşanan küresel krize bağlı olarak talep daralmasının gözlendiği sektörde şirketler küçülerek korunmaya çalışıyor. Gelişmelere bağlı olarak Gimsan İplik’de Open End bölümündeki üretimini kapatma yoluna gitti.
                              Şirket tarafından verilen bilgiye göre 9 Mart 2009 tarihi itibariyle Open End bölümündeki üretim durduruldu. Bu bölümdeki 33 çalışan ise geçici olarak izne çıkarıldığı belirtildi. Gediz İplik yeniden üretime geçmek için çalışmalarda bulunduğunu açıkladı. Ancak mevcut piyasa koşullarında bunun ne derece hayata geçirilebileceği tartışmalı.
                              Diğer taraftan Şirketin eski yöneticileri aleyhine açmış olduğu tazminat davaları henüz sonuçlanmadı.

Yorum

• yagmur
                                Kıdemli
                                • 29 Nisan 2008
                                • 4717

***GEDIZ*** Gimsan Gediz Iplik ve Mensucat Sanayii A.S.'nden gelen yazi: Sirket Denetcilerimiz Ibrahim Hasan Senel ile Umut Cagtayhan Koksal tarafindan Istanbul 11.Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2006/471 Esas sayili dosyasi uzerinden Sirket Yonetim ve Denetim Kurulu eski uyelerinden Evrensel Erdogan, Huseyin Akkasog lu, Hilmi Kececioglu, M.Hasim Azmioglu, Cafer Bas, Acar Ozdulger, Ahmet Kirbiyik, Mehmet Taskin, M.Ali Bicer ve T.Recai Tarhan aleyh- lerinde Sirket calisanlarina 1993/2003 yillari arasinda yasa ve ana sozlesme hukumlerine aykiri olarak cesitli namlar altinda sirket kasasindan odeme yapilarak sirketin 450,990,63 YTL'lik zarara ugratilmasi nedeniyle, 17.08.2006 tarihinde acilmis olan mali mesuliyet davasinin 17.03.2009 tarihli celsesinde mahkeme tarafindan; 1)Davaci vekilinin 16/08/2001 tarihi oncesine dair talebinin zamanasimi nedeniyle reddine, 2)16/08/2001 tarihinden sonrasina ait donem yonunden davasinin yerinde bulunmadigindan reddine, karar verilmistir. Karar ile ilgili sirketimiz temyiz yoluna basvuracaktir. ***GEDIZ*** (18/03/2009 - 16:52:29)
                                Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information