MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • exitus123
    Kıdemli
    • 17 Mart 2013
    • 3035

Geçmiş yıl zararı silinen bir şirketin piyasa değeri bir günde :/: 78 düşer mi?? Az mantık

Yorum

• exitus123
      Kıdemli
      • 17 Mart 2013
      • 3035

Bizden DON isteyen faiğe donlarımız hazır mı

Yorum

• Intelligent
        Katılımcı
        • 12 Eylül 2013
        • 110

Mardin hocam, dediklerinin tümüyle doğru olduğu varsayımı yapıyorum. Bu durumda süreç'in işleyişi ve sonrası ile ilgili olarak aşağıdaki konuları nasıl yorumluyorsun.

1) Hisse 0,47 üstüne çıkmadığı müddetçe hiç kimse muhtemelen hisselerini satmayacak ve genel kurula katılarak ayrılma hakkını kullanmak isteyecektir. Çok sayıda talep geleceği için firmanın belirlediği üst limitler yüksek olasılıkla aşılacaktır. Bu durumda;
        a) Ulutaşlar limit aşılsa bile tüm talepleri karşılayabilirler mi? Buna yetkileri var mı yoksa daha önce belirledikleri bu limitin üstüne çıkamazlar mı?
        b) Talepleri karşılamadan iptal ederlerse ne olacak? Yalnızca sermaya azaltım / arttırım maddesi mı iptal olur yoksa tüm toplantı maddeleri mi iptal olur.

2) Hisse belirttiğiniz şekilde bölünme sonrası bugünkü ederi ile 0,26'ya kadar düşecekse ve bunu da herkes biliyorsa sonrasında karmaşık bir durum olmaz mı? Yani herkes 0,47 veya üzerinde satıp ardında tekrar 0,26'dan geri almak ister.

Benim beklentim; hisse bu fiyatlarda kalırsa azaltım / arttırım ve iştirak olayında hiçbir ilerleme olmaz ve eğer gerçekten bunu istiyorlarsa 0,47 üstüne çıkarmaları lazım. Bu durumda KY bu fiyattan satmak ve tekrar alttan almak isteyecektir. Buna fırsat verirler mi? veya KY bunu yapabilir mi?

atakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        hiseye biçilen değer 0,26larda işlem gödüğü fiayat 0,30larda piyasa değerini ölçü alacaksanız açın defter değeri ile piyasa değerini karşılatırın yada olayı anlamak için açın konyanın defter değeri ile piyasa değerini karşılatırın hayrıca bakın adamlar hisseye 0,26ktuş değer biçmiş siz hala hisenin piayasa değerini hesaplıyorsunuz yapılacak sermaye azaltımına göre şirkete biçilen piyasa değeri 42milyon hisse fiyatı ister 1tlye çıksın piyasa değeride 162milyon olsun adam ben bu sermaye azaltımını yapacağım diyor ve piyasa değerinide 42milyon olarak hesaplıyor. biz neden şu yorumu yaptık dedikki hisseye biçilen değer 0,26 kruş bölünme zamanı 0,26kruşun üzerindeki her kademeden hisse satılıp sermaye azaltımına katılmasanız daha karlı olursunuz. yorumlarımı mantık dahilinde yapıyorum ama anlama istemiyorsunuz.

Yorum

• karot43
          Çalışkan
          • 17 Mart 2013
          • 2534

bunca yapması gereken iş varken tık çıkarmayan/çıkaramayan fait,bence hiç birşey yapamayacak... dut yutmuş bülbüle döndü baksanıza...))
          hırsızlama yaptıklarını yerine koyarsa zaten zarar falanda yok...
          ciddi bir inceleme var gibi,zaten incelemek zorundalar ayyuka çıktı herşey...))
          25/07/2013 tarihli dilekçeme spk henüz yanıt veremedi,daha ne dilekçeler yazmıştır arkadaşlar...))
          siname arkadaşın dediği gibi istanbuldaki spk görevlilerinin sıkışmışlığını ve çaresizliğini bende gördüm...))
          sabredelim,şurada 2 iş günü kaldı...))
          AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
          GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• karot43
            Çalışkan
            • 17 Mart 2013
            • 2534

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Bizden DON isteyen faiğe donlarımız hazır mı
            valla biz herşeye hazırız...))spk'ya ve faite bir resital sunmamız lazım...))

Yorum

• atakan
              Katılımcı
              • 31 Temmuz 2013
              • 77

yav ne desem boş dr sen anladın ne demek istediğimi ama çamura yatıyorsun. bölünme gününü iple çekeceğim ve sen o gün hesap ekstreni bu forma yapıştıracaksın ya sen özür dileyeceksin benden yada ben dileyeceğim ama şunu sana söyleyeyim her defasında senden özür dilediğim için her defasında benle uğraştığın için ben sana hakımı helal etmeyeceğim

Yorum

• karot43
                Çalışkan
                • 17 Mart 2013
                • 2534

AİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ...HAK VERİLMEZ,ALINIR DİYENLER...Her olasılığa karşı bizde sesimizi duyurmak ve yaşanan hırsızlık ve yolsuzlukları kamuoyuna/yazılı ve görsel basına duyurmak için:
                şu ana kadar şirket merkezi ve spk önünde gerekli eyleme/basın açıklamasına varım diyenler...
                1-karot43
                2-intelligent
                3-exitus
                4-hakimbayram
                5-siname
                6-gökalp80
                7-estergon
                8-Erendiz
                9-

anımsadıklarım bunlar,unuttuklarım varsa özür...

Yorum

• exitus123
                  Kıdemli
                  • 17 Mart 2013
                  • 3035

Benim yüzünden yine başka bir site karışmış

İnsanlar yazılanları kışlarıyla mı okuyorlar

Parantez içindekileri okumuyolar 0.26 yı faik belirledi biz spk tadîl metni yanlış diyerek dilekçe verdik

Ayrıca mardin de bilir o metni kimin yazdığını o metin sahibi borsayorum da yazan arkadaşımız

Neco abi topiğindeki arkadaşa kaç gün ceza vereceksin!!!

Taha seni de buraya bekliyoruz!!! Listede ismin yok!!

Yorum

• atakan
                    Katılımcı
                    • 31 Temmuz 2013
                    • 77

Intelligent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Mardin hocam, dediklerinin tümüyle doğru olduğu varsayımı yapıyorum. Bu durumda süreç'in işleyişi ve sonrası ile ilgili olarak aşağıdaki konuları nasıl yorumluyorsun.

1) Hisse 0,47 üstüne çıkmadığı müddetçe hiç kimse muhtemelen hisselerini satmayacak ve genel kurula katılarak ayrılma hakkını kullanmak isteyecektir. Çok sayıda talep geleceği için firmanın belirlediği üst limitler yüksek olasılıkla aşılacaktır. Bu durumda;
                    a) Ulutaşlar limit aşılsa bile tüm talepleri karşılayabilirler mi? Buna yetkileri var mı yoksa daha önce belirledikleri bu limitin üstüne çıkamazlar mı?
                    b) Talepleri karşılamadan iptal ederlerse ne olacak? Yalnızca sermaya azaltım / arttırım maddesi mı iptal olur yoksa tüm toplantı maddeleri mi iptal olur.

2) Hisse belirttiğiniz şekilde bölünme sonrası bugünkü ederi ile 0,26'ya kadar düşecekse ve bunu da herkes biliyorsa sonrasında karmaşık bir durum olmaz mı? Yani herkes 0,47 veya üzerinde satıp ardında tekrar 0,26'dan geri almak ister.

Benim beklentim; hisse bu fiyatlarda kalırsa azaltım / arttırım ve iştirak olayında hiçbir ilerleme olmaz ve eğer gerçekten bunu istiyorlarsa 0,47 üstüne çıkarmaları lazım. Bu durumda KY bu fiyattan satmak ve tekrar alttan almak isteyecektir. Buna fırsat verirler mi? veya KY bunu yapabilir mi?
                    dostum bak ben öbür forumda senaryo başlıkları adı altında olacakları yorumlamaya çalıştım. halka açıklık oranı %97lerde olan bir şirket ve ayrılma hakkı için 12milyon lot için para ayırmışım diyor. 12milyonu aşarsa bu davamdan vazgeçerim diyor. ben lafı fazla uzatmak istemiyorum. şu ana kadar şirketten yapıcı bir hamle gelmedi ak mı karamı bell olacak yoksa soluğu gözltında alırız ve beni spkya şikayet edenler 0,26 kıymetinide 0,18 rakamların kıymetinide analizlerimin kıymetinide görecek başkada lafım yok

Yorum

• exitus123
                      Kıdemli
                      • 17 Mart 2013
                      • 3035

Yanlışını görünce tekrar görüşürüz!!

Borsayorumda senin için yazan birinin dilekçesînî de bana zimnetlemişler

Ben bunla hakkımı helal edeyim mi ? Umut.. Sarı için
                      atakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      yav ne desem boş dr sen anladın ne demek istediğimi ama çamura yatıyorsun. bölünme gününü iple çekeceğim ve sen o gün hesap ekstreni bu forma yapıştıracaksın ya sen özür dileyeceksin benden yada ben dileyeceğim ama şunu sana söyleyeyim her defasında senden özür dilediğim için her defasında benle uğraştığın için ben sana hakımı helal etmeyeceğim

Yorum

• exitus123
                        Kıdemli
                        • 17 Mart 2013
                        • 3035

Şunu anlamak istemiyosunuz sermaye azaltımından 1 gün önceki fiyatta 0.26 olursa 1.26 dır

0.30 olursa 1.38 dir!!!

Bu rakamlar heran değişir ysni!! 1 gün önceki memsanın fiyatıyla oranlar da değişecek 1.20 sabit kalmayacak!!!

Şimdi kim kimden özür dileyecek

Yorum

• karot43
                          Çalışkan
                          • 17 Mart 2013
                          • 2534

Yanlışını görünce tekrar görüşürüz!!

Borsayorumda senin için yazan birinin dilekçesînî de bana zimnetlemişler

Ben bunla hakkımı helal edeyim mi ? Umut.. Sarı için
                          exitus,sana sadece gaza gelme/saza da gelme,derim...çok pis oyunlar dönüyor,ben gelmem...))herkes istediğini düşünmekte özgürdür,biz önümüze bakalım dostlar...))

Yorum

• atakan
                            Katılımcı
                            • 31 Temmuz 2013
                            • 77

Şunu anlamak istemiyosunuz sermaye azaltımından 1 gün önceki fiyatta 0.26 olursa 1.26 dır

0.30 olursa 1.38 dir!!!

Bu rakamlar heran değişir ysni!! 1 gün önceki memsanın fiyatıyla oranlar da değişecek 1.20 sabit kalmayacak!!!

Şimdi kim kimden özür dileyecek
                            şu soruma cevab ver senin yorumunu onaylayacağım . 7-8 ay önce bremen sermaye azaltımı yaptı hisenin bölünmeden önceki işlem gördüğü fiayat 0,50kruştu sermaye azaltım miktarıda %69 idi yanılmıyorsam. bölünme günü neden hisse 1,50lerden işlem görmedide 1,20den işleme açıldı hatta ve hatta açın hisse grafiğini inceleyin bölündükten sonra 1,50fiayatınıda hiç görmedi bremende sermaye azaltımına yakalan varsa o burda bir yoorum yapsın

Yorum

• karot43
                              Çalışkan
                              • 17 Mart 2013
                              • 2534

spek benim...!!!....................))
                              fait benim...!!!.................))

sizi hep kandırmaya çalıştım,kanmadınız ulen uyanıklar...))
                              özür dilerim,küçük yatırımcılar...))

Yorum

• karot43
                                Çalışkan
                                • 17 Mart 2013
                                • 2534

Diğer köylerdeki arkadaşlara çağrımdır...))
                                kimsenin gazına gelmeyin...!!!
                                kimsenin sazına da gelmeyin,oynatırlar...!!!
                                babamın forumu falan değil,ama burada özgürüz,şimdilik...!!!
                                kimse olumlu yada olumsuz bulunmadığım yerde adımı anmasın,boşverin...!!!
                                ilişkilerimiz yıpranmışta olsa kimsenin yazmasına engel değiliz,birşeyleri abartmadıkça...!!!
                                modaratör falan da değilim...!!!
                                yinede siz bilirsiniz...))

Yorum

Working...
                                X

Debug Information