MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • atakan
    Katılımcı
    • 31 Temmuz 2013
    • 77

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şunuda söyleyim 0,26 kesinleştiği için hisse bunun altına zor düşer, sermaye azaltım ve artırım gerçekleşeceği gün minumum değeri 0,26 olmuş oluyo, düşersede faik bu degere getirmek zorundada.. (SPK kararınıda bekliyoruz, tadil metni 0,46 göre mi? 0,26 görte mi? 0,30 göremi olmalı kararını onlar verecek... 0,26 şuan için faiğin belirlediği rakam)

yani 0,18 hayali kuranlar boşuna beklemesinler
    ne oldu doktor 26,00 çok eleştirmiştiniz. yavaş yavaş 0,26 şifresini çözmeye başladınız. aferim. 0,18 şifresni yakında çözersiniz

Yorum

• atakan
      Katılımcı
      • 31 Temmuz 2013
      • 77

SERMAYE AZALTIM ARTIRIM SONRASI BAŞIMIZA GELECEKLER..

OGK ONAYLANIRSA EĞER;

MEMSANIN SERMAYE AZALTIMINDAN 1 GÜN ÖNCEKİ DEĞERİ 0,30 TL OLSUN DİYELİM (ORTALAMA 2 AY SONRA) HERŞEY OLMUŞ KABUL EDELİM..

SERMAYE AZALTIM SONRASI O GÜN İÇİN DEĞERİ:1,38 TL OLACAK 0,26 OLSAYDI 1,2 TL OLACAKTI (O GÜN MEMSA ALMAK İSTEYEN BU FİYATTAN ALABİLECEK) AMA BİZLERİN LOT SAYISIDA %78 AZALACAK..

100 LOTUMUZ OLSUN DİYELİM.. 100X 0,30 : 30 TL OGÜN VAR DİYELİM

ELİMİZDE 22 LOT KALACAK.. AYRICA RÜÇANLARIMIZDA OLACAK %120 ORANINDA 26 LOT SAYISI KADAR RÜÇAN HAKKINIZ OLACAK..

22 LOTX 1TL: 22 TL
      SATARSANIN EĞER 26 LOT X 0,3 TL: 8 TL İKİSİNİN TOPLAMI:30 TL YAPAR..

EĞER RÜÇANLARINI BELİRLEN TARİH ARALIĞINDA SATMAZSAN 8 TL VE RÜÇAN LOTLARIN BUHAR OLACAK HESABINDA SADECE 22 LOT KALACAK MEMSA BİR ÖNCEK SERMAYE AZALTIMIN BİTTİĞİ GÜN, 20 GÜN SONUNDA % 20 ÜSTÜ ZARARLA KAPATTI.. YANİ 22 TL X 1 TL: 22 TL NİN ALTINA BİLE DÜŞEBİLİR..

YANİ 30 TL ŞUAN SAHİPSİNİZ AMA 22 TL VE DAHADA AŞAĞIYA DÜŞEBİLİR..

OTURDUĞUN YERDE ZARAR..

FAİK BİDE %120 BEDELLİ İSTİYOR.. DİYORKİ

BANA RÜÇAN HAKKINIZ KADAR 26X1 TL: 26 TL VERİRSENİZ

TOPLAM LOT MİKATRINIZ 48 ADET OLUR.. DEĞERİ İSE: 48X1,38: 66.24 TL ( BİZ SENİN GEÇMİŞİNİ BİLİYORUZ MEMSA 1,38 HİÇ KALMAYACAK TEKRAR BELKİDE ŞUANKİ DEĞERLERE DÜŞECEK)

PARANIZ 30 TL İDİ BİR DE 26 TL VERDİNİZ 56 TL DEN 56 LOT X1,38: 66.24 TL ÇIKACAK DİYOR. BUNU FAİK DİYOR.. GARANTİSİ VAR MI YOK.... MEMSA DÜŞMEZ İSE.. BİZ NE DÜŞÜŞLERİNİ GÖRDÜK..

ŞİMDİ KİMİN ELİNDE 26 TL SICAK PARA VAR.. BUNU KATIYLA ÇARPARSANIZ HER BİRİMİZİN ÖDEYECEĞİ MİKTAR ÇOK FAZLA OLACAK…( BENİM ŞUAN İÇİN 58.000 TL VERMEM İÇİN KREDİ ÇEKMEM LAZIM…)

26 TL VERMEZSENİZ LOT SAYINIZ 22 LOTTA KALACAĞI İÇİN VE MEMSADA SERMAYE AZALTIM SONRASINDA AZALACAĞI KESİN OLDUĞU İÇİN 30 TL NİZ 20 GÜNDE HİÇBİRŞEY YAPMAZSANIZ 22 TL DÜŞECEK… BELKİ DAHADA AŞAĞIYA.. BUGÜNDEN DAHA KÖTÜ DURUMDA OLACAĞIZ..

FAİKTE ÇOK DÜŞÜK RÜÇAN FİYATLARINDAN HİSSELERİMİZİ LACAK ŞİRKETTEKİ PAYINI % 58.8 ÇIKARACAK…

BUNA HAYIR DEMEK İÇİN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA KATILMAK İSTEMEYEN VAR MI??

HERKES KENDİ İÇİN KATILACAK…

neco abi faydalanabilirsin

YTD değer ve oranlar düzeltilebilinir 3 aşağı 5 yukarısı aynı
      burdaki hesabınızda yanlış biraz daha matematik çalışmalısınız bölünme fiayatı kaçtan olursa olsun hisse fiayatı 1,20üzerinde olmayacak ayrıca bölünme oranıda değişmeyecek hesabınızı sil baştan yapmanız gerekiyor

Yorum

• exitus123
        Kıdemli
        • 17 Mart 2013
        • 3035

Parantez içini okusaydın beee, faiğin ağzıyla konuşmaya başladın!!!

SPK kararını verdiği gün dilekçemi yapıştırayım da oku

atakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        burdaki hesabınızda yanlış biraz daha matematik çalışmalısınız bölünme fiayatı kaçtan olursa olsun hisse fiayatı 1,20üzerinde olmayacak ayrıca bölünme oranıda değişmeyecek hesabınızı sil baştan yapmanız gerekiyor

Yorum

• exitus123
          Kıdemli
          • 17 Mart 2013
          • 3035

Daha sermaye azaltımlarına katılmadığınız ortada!! Yapılacağı günün 1 gün önceki değeriyle hesaplanır eğitim şart

Faik hatırlarmısın şubatta bir tablo yapmıştı, ilk başvurduğunda 0,30-0,50 bandı olan tablo sitede duruyor,, memsa o zaman ne kadar dı??

Yorum

• exitus123
            Kıdemli
            • 17 Mart 2013
            • 3035

İyi okursan 0,26 olursa da 1.2 göre diye ibare var

Yorum

• exitus123
              Kıdemli
              • 17 Mart 2013
              • 3035

0,26 da olsa 0,30 da 0,46 olsa sermaye artırımında patronlar kazanır

Yorum

• exitus123
                Kıdemli
                • 17 Mart 2013
                • 3035

Normalde faiğin yeni tabloyu sşteye koyması lazım

Koymazsa BİST şikayet maddeleri arasında, şeffaflık yapılmadığı için

Yorum

• exitus123
                  Kıdemli
                  • 17 Mart 2013
                  • 3035

SPK şubattaki tadil metnini neden retdetti!!

Semaye azaltımı sonradı memsanın değeri 2 üzerindeydi!! SPK tadil metninde sermaye azaltım sonrası değerin 1.2 ile 2 TL arasında olacak dedi!!

2 üzerinde de olursada sermaye artırım başvurusu yapamazsın dedi

Eğitim şart

Yorum

• exitus123
                    Kıdemli
                    • 17 Mart 2013
                    • 3035

25 yıllık tecrübe gündeliğe çalıştığı için bazen hisselerde soluklanmak gerekir

Yorum

• atakan
                      Katılımcı
                      • 31 Temmuz 2013
                      • 77

Parantez içini okusaydın beee, faiğin ağzıyla konuşmaya başladın!!!

SPK kararını verdiği gün dilekçemi yapıştırayım da oku
                      ilk sermaye azaltım mikatrınıda faik belirlemişti lakin kabul görmedi neden 1,20 kuralına uymadığı için ayrıca bu 1,20kuralı sade memsa için değil sermaye azaltımı yapacak ve hisse fiayatı nominalın altında olan tüm hiseler için geçerli. anlamadığınız anlamak istemediğiniz olay şu hisse fiayatı diyelim ki bölünmeden 1gün önce 0,50lerde 1,20 fiayatının üzerinde fiayat olmayacak şirketin talep etiği sermaye azaltım miktarıda %78olacağı için bir hesapta ben çıkarayım
                      bölünme öncesi hisse adedi 1000 lot x0,50 =500,00 tl
                      bölünme sonrası elde kalan 220 lot x1,20 = 264,00 tl
                      zarar 236 tl
                      %120bedelisi var bunun hesabını yapmıyorum zaten mevcut yatımcılara kulandırmayacağım diyor
                      0,26dan sağlamasını yapalım bakalım tutacakmı
                      0,26x1000 lot= 260,00 tl 4 tlik fark kaldı oda küsüratlardandır
                      vurdaki yorumum spk mevzuatlarına göre yapılmıştır kimsenin ağzıyla konuşmuyorum

Yorum

• siname
                        Bağımlı
                        • 18 Eylül 2013
                        • 1034

hadi faik gönder şu ortaklık yapısınıda görelim bekliyoruz bedeli olmasını istemiyorum olursada faik beni faize bulaştırmış olacak sana bir tane hise vermem bunu bil ve gireceğin yerde inşallah cehenem olacak bunca kanunsuzluk peh peh sen asrın dola..........dansın zaten spk dakilerde senin h....... olduğunu başlarını öne eyerek teyit etiler kamera görüntüleri var okey faık faık

Yorum

• atakan
                          Katılımcı
                          • 31 Temmuz 2013
                          • 77

SPK şubattaki tadil metnini neden retdetti!!

Semaye azaltımı sonradı memsanın değeri 2 üzerindeydi!! SPK tadil metninde sermaye azaltım sonrası değerin 1.2 ile 2 TL arasında olacak dedi!!

2 üzerinde de olursada sermaye artırım başvurusu yapamazsın dedi

Eğitim şart
                          bu işlere eğitim yetmiyor birde okuduğunu anlamak gerekiyor. her kravat takan adamın söylediği doğru olmaya biliyor. spk tebliğini iyi okuyup analiz etmek gerekiyor ne demişt bölünme sonrası fiyatta üst limit 1,20 olacak. demiş nasıl okuyor ve nasıl yorumluyorsunuz şaşırıyorum valla

Yorum

• exitus123
                            Kıdemli
                            • 17 Mart 2013
                            • 3035

1)Rüçan pazarını katmıyosun
                            2)0.50 olursa fiyat 1.20 olmaz .. Fiyat senin son andaki lot adedinle 0.50 göre belirlenecek fiyatın çarpımın eder değeri 500 Tl yapacak değerdir

ilk sermaye azaltım mikatrınıda faik belirlemişti lakin kabul görmedi neden 1,20 kuralına uymadığı için ayrıca bu 1,20kuralı sade memsa için değil sermaye azaltımı yapacak ve hisse fiayatı nominalın altında olan tüm hiseler için geçerli. anlamadığınız anlamak istemediğiniz olay şu hisse fiayatı diyelim ki bölünmeden 1gün önce 0,50lerde 1,20 fiayatının üzerinde fiayat olmayacak şirketin talep etiği sermaye azaltım miktarıda %78olacağı için bir hesapta ben çıkarayım
                            bölünme öncesi hisse adedi 1000 lot x0,50 =500,00 tl
                            bölünme sonrası elde kalan 220 lot x1,20 = 264,00 tl
                            zarar 236 tl
                            %120bedelisi var bunun hesabını yapmıyorum zaten mevcut yatımcılara kulandırmayacağım diyor
                            0,26dan sağlamasını yapalım bakalım tutacakmı
                            0,26x1000 lot= 260,00 tl 4 tlik fark kaldı oda küsüratlardandır
                            vurdaki yorumum spk mevzuatlarına göre yapılmıştır kimsenin ağzıyla konuşmuyorum

Yorum

• exitus123
                              Kıdemli
                              • 17 Mart 2013
                              • 3035

Lot sayın düşecek ama parasal değeri aynı kalacak!!!

Rüçanlarını belirli tarihlerde satmazsan onu da faik alacak!!

Yorum

• exitus123
                                Kıdemli
                                • 17 Mart 2013
                                • 3035

Şirketin eder değeri 1 günde :/:78 azalmıyacak, sadece lot sayısı azalacak

Yorum

Working...
                                X

Debug Information