5 mİlyonu denkleŞtİremeyen patroncuk 110 mİlyonu nerden bulacak bunlar harbİ sİhİrbaz kaynaklari uÇurmada buharlaŞtirmada
MEMSA Mensa Mensucat
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
o yaşamı bir çok arkadaşımıza ve dostumuza zindan etti bu güne kadar...!!!sıra şimdi bizdee...!!!gokalp80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster5 mİlyonu denkleŞtİremeyen patroncuk 110 mİlyonu nerden bulacak bunlar harbİ sİhİrbaz kaynaklari uÇurmada buharlaŞtirmada
AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE
Yorum
-
Enerji Borsası sektördeki şirketlerin değerine olumlu katkı sağlayacak
Elektrik piyasalarında fiyatların Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) bünyesinde kurulan Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi (PMUM) aracılığı ile kamu eliyle tespit edilmesi, adil bir şekilde belirlense de fiyatlara olan güvensizliğin bir nedenini oluşturuyor.
Bu güvensizliğin önüne geçecek önemli adımlardan biri olan Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin (EPİAŞ) yüzde 40’lık bölümünün özel sektöre devri hazırlıklarında sona gelindi.
EPDK tarafından 2 Temmuz 2014 tarihinde yayınlanan yönetmelikle EPİAŞ bünyesinde ‘Enerji Borsası’ kurulmasının altyapısı hazırlandı. Yönetmelikte elektrik piyasasında tedarik ve üretim lisansı sahibi şirketlerin 28 Ağustos 2014 tarihine kadar katılım tekliflerini EPDK’ya bildirmeleri isteniyor.
Siyaset, Ekonomi ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı’nın Temmuz 2013’te yayınladığı ‘Enerji Borsası’ analizinde şeffaflık ve ser*best piyasa ortamında oluşacak olan elektrik fiyatlarının öngörülebilir olmasının yatırım*cıları çekeceği, Türkiye’nin önemli bir enerji üssü olmasına katkı sağlayacağı ve bunun da nihai tüketicilere orta ve uzun vadede olumlu yansımaları olacağı öngörülüyor.
Yorum
-
özellikle belirtmek isterim ki:
Dalton kardeşler ve dostları arasında megaloman tipler mevcut değildir...!!!
kimseden alkış ve övgü beklentileri yoktur...!!!
herşeyi öncelikle kendileri için yapmaktadırlar...!!!
ilgililere duyurulur...
))

AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
Yorum
-
FLASH FLASH FLASH VOLT ENERJİ HAKINDA SON ÖĞRENDİĞİM BİLGİLERİ SİZİNLE İFTARDAN SONRA PAYLAŞMAK İSTİYORUM ORUÇLU ARKADAŞLARIN ORUÇLARINA ZARAR GELMESİNİ İSTEMEDİĞİMDEN ŞİMDİ PAYLAŞMIYORUM SAAT 21:15 de burada paylaşacağım fayİt im imza DALTONKARDEŞLER
Yorum
-
Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyesi iken BDDK'nın 07.02.2014 tarihli onayına istinaden Banka Genel Müdürü olarak atanan Ali Fuat Taşkesenlioğlu bankaya adını yazdıracak teşkilatlanmaya gidiyor. Vakıfbank’tan Halkbank’a transfer olan Taşkesenlioğlu Halkbank’ta büyük bir operasyona imza atıyor. Kendi ekibini kurması beklenen Taşkesenlioğlu, 6 genel müdür yardımcı, teftiş kurulu başkanı ve hukuk müşaviri ile yollarını ayırdı.
Bankadan yapılan açıklamaya göre yeni yapılanma ve görevden alınan isimler şöyle:
‘’Bankamız Yönetim Kurulu tarafından;
- Mevduat Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı ile buna bağlı olarak Mevduat Yönetimi ve Pazarlama Daire Başkanlığı ve Nakit Yönetimi Daire Başkanlıklarının kurulması ve bu dairelerin bahsi geçen Genel Müdür Yardımcılığına bağlanmaları,
- Mevduat ve Nakit Yönetimi Daire Başkanlığının lağvedilmesi,
- Destek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı kurularak, Tanıtım ve Halkla İlişkiler, Destek Hizmetleri, İnşaat ve Ekspertiz Daire Başkanlıklarının bahsi geçen Genel Müdür Yardımcılığına bağlanması,
- Hukuk İşleri ve Yasal Takip Genel Müdür Yardımcılığı kurularak, Kredi Risk Tasfiye 1 ve 2 Daire Başkanlıklarının, ayrıca mevcut Hukuk Müşavirliğinin adı değiştirilerek Hukuk İşleri Daire Başkanlığının bahsi geçen Genel Müdür Yardımcılığına bağlanması,
- Esnaf-KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcılığına bağlı olmak üzere KOBİ Pazarlama (3) Daire Başkanlığının kurulması,
- Risk Takip ve Tasfiye Genel Müdür Yardımcılığının Kredi Politikaları ve Risk İzleme Genel Müdür Yardımcılığı olarak isim değişikliğine gidilmesi ve adı geçen Genel Müdür Yardımcılığına, Kredi Risk İzleme Daire Başkanlığı, Kredi Politikaları Uygulama Daire Başkanlığı ile Proje Değerlendirme, Mali Tahlil ve İstihbarat Daire Başkanlıklarının bağlanması,
- Kredi Politikaları Genel Müdür Yardımcılığının lağvedilmesi,
- Disiplin Kurulu Başkanlığının kapatılması, söz konusu işlevin yerine getirilmesi için Teftiş Kurulu Başkanı, İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Hukuk İşlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve konuyla ilgili Genel Müdür Yardımcısından oluşan Disiplin Komitesi kurulması ve,
Genel Müdürlük Teşkilat Şemasının yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde yeniden oluşturulması ile birlikte;
Yeni teşkilat yapısı uyarınca Genel Müdür Yardımcıları Atalay TARDUŞ, Taner AKSEL, İsmail Hakkı İMAMOĞLU, Mürsel ERTAŞ, Yakup DEMİRCİ, Ufuk Hacer DENİZCİ YÜCE, Teftiş Kurulu Başkanı Alaaddin SARITAÇ ile 1. Hukuk Müşaviri Nurhan KÜÇÜKKAYALAR'ın görevlerinden alınması, boşalan ve yeni kurulan Genel Müdür Yardımcılıklarına BDDK onay süreci tamamlandıktan sonra atamaların yapılması ve bu süreçte söz konusu boş bulunan Genel Müdür Yardımcılıklarının, Genel Müdürlük Makamının uygun göreceği Genel Müdür Yardımcılarınca vekaleten yürütülmesine karar verilmiştir. ‘’
Read more: http://www.finansgundem.com/bankacil...#ixzz36WI7LfHQ
Yorum
-
volt enerji epdk sorgulamasında ilginç bir okadarda enteresan bilgilere ulaştım. temuz 2013 dönemi ilerleme raporu sunulan veya sunulmayan ilerleme raporu belirtilmeyen projeler 717 firma içinde volt enerji yok oysa 07.05.2012 üretim lisansı verilmiş 22,65 bitmişti bir sene sonra temuz 2013 ilerleme raporunda yok hata geçenlerde açıklama yaptı kapda 100 de 90 ların üzeride bir projeden bahseti ve 120 gün termin verdi nisan 2014 dede volt enerji yok yani anlayacağınız volt enerji geçen sene temuz ayından çok çok önce bitmiş. şimdi soruyorum bu adamın hala iyi niyetli gariban büyük borsa üstadları tarafından kazık yediğini düşünen varmı. girin epdk ya ve sorgulayın Allah ın gazabı bu adama ve yardım edenlerin üzerine olsun. bu adam halk bankası borcu dahil tekstil şirketinin çalıştırılması ve voltun çalıştırılıp gcl tekstil enerji üzerinden satışını yaptığına artık 100 de 100 eminim
Yorum
-
Tüm pislik volt enerji üzerinden yürütülüyor...!!!bende size bir iyilik yapayım,volt enerji üzerine yaptığım bir suç duyurusu taslağını paylaşayım...!!!samimi olan arkadaşlarımız taslak üzerinde istediği değişiklikleri yaparak,bulunduğu yerin savcılığına,istanbul bakırköy savcılığına gönderilmek üzere başvursunlar...!!!savcılıktan aldıkları tarih ve sayı ile bir nüshasını bir üst yazı ile spk'ya göndersinler...!!!AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
Yorum
-
T.C. BAKIRKÖY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA gönderilmek üzere
T.C ………………. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
İSTANBUL
MÜŞTEKİ: adınız ve soyadınız T.C Kimlik No : 49
ADRES: İçerenköy Mahallesi, ….. yenişehir/ Diyarbakır
ŞÜPHELİ: MENSA SINAİ,TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR AŞ. Yönetim Kurulu Üyeleri Sıfatıyla:
Mehmet ULUTAŞ /T.C / 20567322186 Mersin yolu üzeri 14 km. ADANA
Faik ULUTAŞ / T.C / 20534323260 Mersin yolu üzeri 14 km. ADANA
Suat ULUTAŞ / T.C / 20555322532 Mersin yolu üzeri 14 km. ADANA
Faruk ULUSOY ( Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi) T.C/ 21818120834
Mustafa KOÇAK ( Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi) T.C/ 11179530984
ve 2009,2010,2011,2012,2013,ve 2014 döneminde görev yapmış Yönetim Kurulu Üyeleri.
ADRES: M. Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No:27 Örs İş Merkezi Kat:1 D/B Merter, GÜNGÖREN/İSTANBUL
SUÇLAR:
1-Nitelikli Dolandırıcılık(TCK:158)
2-Güveni Kötüye Kullanma(TCK:155)
3-Şirket veya Kooperatifler Hakkında Yanlış Bilgi(TCK:164)
4-Kanuna Aykırı Olarak Ortaklara Borç Verilmesi(6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu:395 ve 562)
5-Belgelerin ve Beyanların Kanuna Aykırı Olması(6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu:549 ve 562)
6-Nitelikli Güveni Kötüye Kullanma ve Sahtecilik(6362 Sayılı md:110)
7-Yasal Defterlerde,Muhasebe Kayıtlarında ve Finansal Tablo ve Raporlarda Usulsüzlük(6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu md:112)
SUÇ TARİHİ: 2009,2010,2011,2012,2013 ve 2014 yılları
DELİLLER:
MKK(Merkezi kayıt kuruluşu)……..sicil numaralı Memsa Ticari Sınai Mali Yatırımlar AŞ.’nin hisselerini alan bir küçük yatırımcıyım.
Mensa Ticari Sınai Mali Yatırımlar AŞ.’nin yönetimini ellerinde bulunduran ULUTAŞ Ailesinin manipülasyon ve spekülasyonlar ile yatırımcıları aldatıp zarara uğrattığının ve nasıl haksız/yasadışı kazanç sağladığının bir bölümünü aşağıda ifade etmeye çalışacağım. Bir bölümünü diyorum,çünkü 2009-2014 yılları arasında yapılan iş ve işlemlerin hepsi birer manipülasyon ve spekülasyon örneği niteliğindedir.
Şirket 2007 yılında Başbakanın talimatıyla, yaklaşık 58,000,000 Dolar Halkbankası aracılığıyla verilen devlet yardımıyla atıl durumdan çalışır konuma getirilmeye çalışılmıştır.Ayrıca 2009-2012 yılları arasında Türkiye ve borsa tarihinde ilk kez uygulanan Oydan Yoksun Pay(OYP)’den 70,000,000 TL,yine aynı dönemde yapılan eş zamanlı sermaye azatlımı ve artırımından da 81,000,000 TL olmak üzere yüklü miktarlarda şirket kasasına para girişi olmuştur.Bu arada şirketin üretim ve satımdan kaynaklı elde ettiği gelirler bu para girişinden hariçtir.Çünkü bu döneme ait şirket bilançolarında tutarsızlıklar mevcuttur.Buna rağmen ortağı olduğum şirket geldiğimiz noktada yaklaşık olarak 140,000,000 TL zarardan söz etmektedir.
Halen ortağı bulunduğum ve BİST İstanbul’da MEMSA koduyla işlem gören,Kasım/2010 başından bu yana sürekli düşen hisse fiyatları ile büyük oranda zarara uğramış/uğratılmış durumdayım.Bu düşüşün sebeplerini araştırırken şirketimizin şirket birleşmesi ve şirket satın almaları ile şirketimizin içi boşaltılmaya çalışılmaktadır.Bu şirketlerin, zaten şirketimiz Mensa Ticari Sınai Mali Yatırımlar AŞ.’nin kasasından şirket yönetim kurulu üyelerinin aldığı borçlarla kurulup,sonra ortağı olduğum şirkete fahiş fiyatlardan satılmaya çalışıldığını tesbit ettim.Özellikle 2009-2014 yılları arasında ki şirket bilançoları,bilanço dip notları ve şirket yöneticilerinin Kamuyu Aydınlatma Platformu(KAP)’na yaptığı açıklamalar dikkatle incelendiğinde,durumun açık ve anlaşılır olduğu görülecektir.
Açıklamaya çalışacağım örnek Volt Enerji Yatırım AŞ.’dir. Şirket tekstil için kurulup, ortağı olduğum şirket ile şaibeli tekstil alış-verişleri yapmış ve sonra enerji şirketine dönüştürülerek,şimdide ortağı olduğum şirkete fahiş fiyattan satılmaya çalışılan bir şirkettir.
Ortağı olduğum şirkette gördüğüm, her manipülasyon,spekülasyon ve yolsuzlukların iç içe geçmiş/geçirilmiş olduğudur.Hiç bir manipülasyon,spekülasyon ve yolsuzluk diğerlerinden bağımsız değildir.Her biri bir bütünlüklü plan dahilinde yürütülmüş,yürütülmektedir.
Enerji alanındaki olaylar aşağıdaki Kamuyu Aydınlatma Platformu(KAP)’na gönderilen 12/04/2010 tarihli haber ile başladı.
Tarih:31/12/2010
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:
“Yönetim Kurulumuz, 18.03.2010 tarihli toplantısında aldığı karar uyarınca, şirketimiz ünvan değişikliğine paralel yeni faaliyet planlamasına ilişkin değerlendirmeler yapmış olup, şirketimiz hakim ortağı Ulutaş Tekstil'in % 90, İcra Kurulu Başkanımız Faik Ulutaş'ın ise %10 oranında paya sahip olduğu Mensa Enerji'den Ulutaş Tekstil'e ait %90 oranındaki payın satın alınmasına karar verilmiştir. Bununla birlikte, şirketimize ait cogeneration tesisinin hem tapu hem de müştemilat olarak şirketimizden ayrıştırılarak Mensa Enerji şirketine aynı sermaye olarak aktarılması ve bu esnada yine şirketimize ait elektrik üretim lisansının da Mensa Enerji'ye devredilmesi öngörülmektedir. Tüm bu çalışmaların mühendislik, hukuksal ve muhasebesel olmak üzere üç ayrı safhada yürütülmesi gerekliliğinden hareketle, projenin alanında uzman kurumlara hazırlatılması planlanmaktadır. Projenin hazırlanmasının ve hayata geçirilmesinin akabinde, doğalgaz çevrimli santralimizin daha verimli çalışabilmesini teminen, bugüne kadar ertelenmiş bazı ilave kapasite yatırımlarının da tüm özetlenen çalışmaların yapılması halinde şirketimiz iştiraki olarak faaliyete devam edecek olan Mensa Enerji tarafından yapılması amacıyla, şirketin halka arz edilmesi ve elde edilecek gelir ile enerji sektöründeki faaliyetlerimizin büyütülmesi amaçlanmaktadır. Şirketimizin halka açık yapısı sebebiyle alınan ya da alınacak kararların hepsi öncelikle Sermaye Piyasası Kurulu'na, uygun görüş alınması halinde ise şirketimiz Genel Kurul'una sunulacak ve uygulamaya daha sonraki safhada geçilecektir.Tüm bu konuların yürütülmesi, danışman firmalar ile aracı kurumun belirlenmesi ve enerji şirketinin halka arzının yapılabilmesi konularında şirketimiz İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş'ın yetkilendirilmesine ve Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına karar verildi.”
EK-1:
Bu haberden yaklaşık 18 gün sonra ilgili haberi destekleyen yeni bir haber daha KAP’a gönderildi.Ancak ben o zamanlar bu haberlere henüz bir anlam verememiştim.Haber şöyleydi:
Tarih:30/04/2010
Şirketimizin 10.4 MW kurulu kapasiteye sahip, elektrik-ısı ve buhar ihtiyacımızı aynı anda karşılayan doğalgaz çevrimli cogeneration tesisimizin tam kapasite devreye alınarak, şirketimiz kapasite kullanım oranının daha önceden duyurulduğu üzere özellikle kadife imalat ve satışlarının yoğunlaşacağı yılın ikinci yarısında hızla artırılabilmesini ve ihtiyaç fazlası elektrik satışı ile de tekstil faaliyetleri dışında gelir elde edilebilmesini teminen, 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu çerçevesinde bir serbest tüketici olan şirketimiz ile Egegaz A.Ş. arasında doğalgaz alım sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşme 01.06.2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olup, şirketimiz bünyesinde enerji üretimi de aynı tarihte başlayacaktır.
EK-2:
Bu arada sonradan olabilecekler bakımından anlamlı,o gün anlamsız bir haber daha gönderiliyordu.Bu haber ile olaylar ve spekülasyonun zemini sağlamlaştırılıyordu.
Tarih:03/05/2010
03.05.2010 tarihinde toplanan şirketimiz Yönetim Kurulu 18.03.2010 tarihli Yönetim Kurulu Kararına istinaden esas sözleşmenin madde2 "Şirketin Ünvanı" ve madde3 "Maksat ve Faaliyet Konusu" hakkındaki maddelerinin aşağıdaki şekilde tadiline ve tadil tasarılarının Sermaye Piyasası Kurulu'nun oluru ile toplanacak ilk Genel Kurul'da görüşülmesine karar vermiştir. Buna göre şirket ünvanımızın daha önce duyurulduğu şekilde "Mensa Sınai Ticari Mali Yatırımlar AŞ" olarak değiştirilmesi ve şirket faaliyet alanının çimento,inşaat ve madencilik sektörlerinde de faaliyet gösterebilecek biçimde genişletilmesi planlanmaktadır.
Madde 2. Şirket ünvanı (yeni hali) : Mensa Sınai Ticari Mali Yatırımlar A.Ş.
Madde 3. Maksat ve Faaliyet Konusu:
* Ticaret ve sanayi sektöründe MENSA MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.'nin işlerine eşdeğer ve bu işlere yararlı olacağı düşünülen gerek yukarıda yazılı fıkralarda belirtilen işler ile ilgili gerekse bunlara ilaveten maden ve madencilik, çimento ve inşaat sektörleri ile her türlü sınai ve mali yatırımlara yönelik teşebbüsler veya şirketler ile ilgilenmek, yeniden şirketler kurmak veya mevcut şirketler ve fabrikalarla birleşmek veyahut bunlara katılmak,
* Amaç ve konusuna giren veya gerçekleşmesine katkıda bulunacak konularla iştigal eden veya edecek yerli ve/veya yabancı gerçek tüzel kişilerle her nevi ortaklıklar kurabilir, anlaşmalar yapılabilir, iştirak edilebilir, iştiraklerini sağlayabilir ve her şekilde işbirliği yapabilir. Yatırımcıların aydınlatılmasını teminen özel haller kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu'nca aranacak gerekli açıklamaların yapılması kaydıyla, Yönetim ve Pay kontrolü ağırlıklı olarak Şirkete ait iştiraklerine kefil olabilir, garanti verebilir, gerektiğinde de bu özelliğe sahip iştiraklerin alacağı kredilere karşılık şirket gayrimenkulleri üzerinde ipotek tesis edebilir, işletme rehni verebilir.
* Gerekli izin, imtiyaz, patent haklarını doğrudan alabilir, gerektiğinde bunları kısmen veya tamamen üçüncü kişilere devredebilir veya başkalarına ait olanları devralabilir, teknik bilgi (know how) anlaşmaları akdedebilir.
Ek-3:
Bu haberin sonucu şu şekilde şirket yönetimince sürdürülüyordu:
Tarih:16/07/2010
Bilindiği üzere şirketimiz 2001 yılından bu yana enerji sektöründe de faaliyet göstermekte ve kendi enerji ihtiyacının yanı sıra elektrik şebekesi üzerinden Adana ilinin de elektrik tüketiminin bir kısmını karşılamaktadır. Enerji alanında yatırımlarını artırarak kısa vadede enerji şirketinin halka arzını da planlayan şirketimiz, mevcut doğalgaz çevrimli enerji üretim tesisimize ilave olarak kömür ve-veya buhar çevrimli bir santral kurulması yönünde proje hazırlatılmasına karar vermiştir. Mevcut enerji tesisimiz halen elektrik enerjisinin yanı sıra ısı ve buhar da üretmekte olup buhar türbini kurulabilmesi durumunda üretilen buharın sarfiyatı daha verimli kullanılır hale gelebilecektir. Öte yandan kömür çevrimli bir santral kurulması durumunda ise hammadde temini açısından ülkemiz kaynaklarının bolluğu sayesinde sorun yaşanmayacağı, alınan ön bilgiler ışığında toplam enerji kapasitemizin mevcut 10.4 MW'den 20 MW seviyesine yükseltilebileceği öngörülmektedir. Yatırım planlarının netleşmesi durumunda bilahare bilgilendirme yapılacaktır.
EK-4:
Bu haberden kısa süre sonra hedef yükseliyor/yükseltiliyordu:
Tarih:16/07/2010
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 18.03.2010 tarihli kararı ve 23.05.2010 tarihli 2009 Yılı Olağan Genel Kurulu'nun onayı ile şirket ünvanımızın Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş. olarak değiştiği ve şirket faaliyet alanlarımız arasına çimento, inşaat ve madencilik sektörlerinin de eklendiği daha önceden kamuoyu ve sayın yatırımcılarımızın malumudur. Bu paralelde, tekstil işletmeleri ile enerji tesisinde üretim faaliyetlerine yeniden başlayan şirketimizin, söz konusu yeni iştigal alanlarına yönelik araştırma çalışmaları sürdürülmekte olup, madencilik sektöründe şirketimizin kurmayı planladığı kömür ile enerji üretim tesisi ile entegrasyon sağlayabileceği düşüncesi ile Nevşehir ili sınırları içerisinde mukim bulunan bir kömür madeninin, maden sahibi firma ile birlikte işletilmesi, işlenecek madenin pazarlanması veya madenin ileriki tarihlerde şartların uygun olması halinde birleşme yoluyla tamamen devralınması hususlarında ilgili firmaya bir teklif sunulmuş ve mali verilerin incelenmesi ve sabit kıymet analizlerinin yapılması amacıyla çalışma başlatılmıştır.
EK-5:
Bu haberin arkasından da enerji işinde hedef iyice yükseltiliyor,ciddi bir yatırım yapılacağı görüntüsü verilmeye çalışıyordu.Bu kez süre de ortaya konuyor ve sonuç için 30 iş günü zaman dilimi deklare ediliyordu.
Tarih:20/08/2010
16.07.2010 tarihinde yapılan özel durum açıklaması ile şirketimizin 2001 yılından bu yana faaliyet gösterdiği enerji sektöründe mevcut doğalgaz çevrimli enerji üretim tesisine ilave olarak kömür ve-veya buhar çevrimli bir santral kurulması yönünde proje hazırlatılmasına karar verdiği duyurulmuştu. Bu doğrultuda 10.4 MW kurulu güce sahip mevcut doğalgaz santralimize entegre kurulacak atık ısıdan enerji teminine yönelik santral başta olmak üzere enerji alanında yapmayı planladığımız muhtemel tüm yatırımların fizibilite ve yatırım raporlamalarının hazırlanması hususunda ESCON Enerji Sistemleri ve Cihazları San.Ltd.Şti. (www.escon.com.tr) ile bir danışmanlık sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşme kapsamında 30 iş günü içerisinde söz konusu projenin hazırlatılması planlanmakta olup, olası yatırım planları ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır.
EK-6:
Bu arada yukarıdaki haberin kamuoyuna açıklandığı günlerde başka haberlerde ardı ardına geliyordu. Ancak gelen/gönderilen bu haberlerin çoğu şirket yöneticileri tarafından hisse alma ve satma ağırlıklıydı.Yine bu günlerde ortağı olduğum şirketin İMKB’de işlem gören iki kağıdı da hızla değer kazanmaktaydı.Şirketin işlem gören kağıtlarından Oydan Yoksun Pay(OYP) için piyasaya arz edilmiş(çıkarılmış) olan MEMS1 0,95 TL’den Ekim sonuna kadar 3,24 TL’ye,ana şirketi temsil eden MEMSAE 0,85 TL’den 1,40 TL seviyelerine geliyordu/ya da getiriliyordu.
EK-5’deki haber de belirtilen iş günü sayısı unutuluyor,EK-4’de belirtilen Nevşehir’deki kömür sahasından da haber alınamıyordu.Ekim 2010 sonu itibariyle şirketin borsada işlem gören hisse senetleri hızla değer kaybediyor,şirket yöneticileri bu duruma mantıklı bir açıklama getirmiyorlardı.KAP’a gönderdikleri haberlerde her şeyin normal olduğunu belirtmekle yetiniyorlardı.
Tarih:08/12/2010
İMKB'nın 08.12.2010 tarih 24-GDD-210/412 sayılı yazısına istinaden;
Şirketimiz hisselerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak SPK'nın Seri: VIII, No:54 sayılı "Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Tebliğ" madde 21 ve 22 gereğince; henüz kamuya açıklanmamış bir özel durum olmadığını beyan ederiz.
EK-7:
EK-4 ve EK-5’te belirttiğim KAP haberleri yayınlandıkları süreçte görevlerini yapmış olmalılar ki:aradan aylar geçmiş olmasına rağmen 30 iş günü zaman biçilen ne projelerden,ne de Nevşehir’deki kömür sahası iş ve işlemi hakkında bu güne kadar bir daha hiç haber alınamamıştır.
Aradan geçen aylar sonra KAP aracılığı ile konunun biçimi ve içeriği değiştirilerek yeni bir haber gönderildi. Anlaşılan her şey unutulmuş ve yeni bir manipülasyon senaryosu ortaya koymanın zamanı gelmişti. İlgili haber şöyleydi:
Tarih:02/01/2012
Halen 10.4 mw\saat elektrik ile 20.000 kg\saat buhar üretimi gerçekleştirmekte olan cogeneration tesisimizin daha verimli çalışabilmesini teminen, Wood Group Power Solutions, Inc ile (www.woodgroup.com) 01.01.2012 Tarihinden itibaren geçerli olmak üzere overhaul bakim sözleşmesi imzalanmıştır. Kontratın toplam değeri 1.320.000 USD dir. Bu kapsamda, enerji tesisimize 30.000 çalışma saati boyunca bakım hizmeti ile yedek parça garantisi sağlanmış olup, 30.000 saatlik çalışma sonucunda türbinlerimiz herhangi ilave bedel ödenmeksizin yenilenecektir. Bununla birlikte şirketimiz, enerji sektöründe faaliyetlerini artırabilmek amacıyla, mevcut otoprodüktör lisansının enerji üretim lisansına tadil edilmesi olasılığını değerlendirmekte olup, EPDK hükümlerine göre otoprodüktör lisansına sahip bir kuruluş yıllık elektrik üretim miktarının ancak %20'sini satabilmekte iken enerji üretim lisansına sahip kuruluşlar herhangi bir üst limite bağlı olmaksızın tüm üretimlerini serbest tüketicilere satabilmektedir. Lisansımızın tadil edilmesi durumunda, yaklaşık 45.000.000 KW/yıl daha fazla elektrik satma imkanına kavuşacağımız hesaplanmakla birlikte, bu lisans tadilinin şirketimiz tekstil üretim faaliyetlerine olası maliyet etkileri analiz edilmektedir. Bu doğrultuda ilerleyen zaman içerisinde bir karar alınması halinde ayrıntılar kamuoyu ile bilahare paylaşılacaktır.
EK-8:
Bu arada da şirket kasasından ortaklara yüksek miktarlarda borç para verildiği,alacakların hep yüksek olduğu şirket bilançoları incelendiğinde görülüyordu.Aradan uzun bir zaman geçtikten sonra KAP’a yeni bir haber gönderildi:Bu haber aslında olayların rengini yavaş da olsa açığa vuran nitelikteydi.Haber şöyleydi:
Tarih:31/12/2012
Şirketimizin geleneksel iş kolu olan tekstil sektörü dışında da faaliyet göstermek üzere planlamalar içerisinde olduğu ve şirket ünvanımız ile esas sözleşmemizin ilgili kısımlarının bu hedef doğrultusunda güncellendiği daha önceki açıklamalarımız ile kamuoyuna duyurulmuş idi. Bu paralelde, öncelikle kendimize ait bir tesisin işletimi sayesinde tecrübe sahibi olduğumuz enerji sektöründe var olan yatırımlarımızı artırmak, grubumuzun sınai faaliyetlerinin karlılığını yükseltebilmek ve iştirak yapılanması yönündeki niyetlerimizin realize edilmesi amaçları gözetilerek; Adana'da faaliyet gösterecek ve 05.07.2012 tarihinden itibaren 49 yıl süre ile geçerli doğalgaza dayalı 25 MW elektrik enerjisi üretim ve satış lisansına sahip VOLT YATIRIM GAYRİMENKUL ve ENERJİ AŞ'nin (kısaca VOLT Yatırım) sermayesine tekabül eden 27.000.000 TL nominal değerli paylardan toplam 26.400.000 adetinin satın alınmasına; satın almaya esas toplam şirket değerinin belirlenmesine kıyas olarak Değer Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik AŞ (ECOVİS) ile RHEA Portföy Yönetimi AŞ tarafından hazırlanan değerleme raporlarının ortalaması olan 56.688.000,00 TL üzerinden yapılan iskonto sonucunda, Şirket değerinin 51.300.000,00 TL olarak belirlenmesine, hisse devir işlemlerinin EPDK onaylarına tabi olunması göz özünde tutularak 30.04.2013 tarihine dek tamamlanmasına ve bu işlemlere ilişkin olarak satıcı taraflardan şirketin 97% hissesine sahip olan şirketimiz Yön Kurulu Başkan Vekili Sn Faik Ulutaş ile bir sözleşme yapılmasına karar verilmiş olup, ilgili sözleşme 28.12.2012 günü imza altına alınmıştır.
Volt Yatırım, tesis kurma çalışmalarına 2011 yılı ortalarında başlamış olmakla birlikte, şu an itibariyle gerekli tüm makine teçhizat tedarikleri yapılmış, inşaat ve diğer altyapı çalışmaları tamamlanmış ve son montaj ve devreye alınma aşamasına gelinmiştir. Şirket, tüm yatırımını öz kaynak ile gerçekleştirmiş olduğundan önemli sayılabilecek herhangi bir finansal yükümlüğü bulunmamaktadır. Tesisin, 2013 yılının ikinci yarısında tamamen devreye girmesi planlanmakta olup, tesis devreye girdiğinde 216.000.000 KW/yıl elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirilecektir. Böylelikle, grubumuzun yıllık enerji üretim kapasitesi 35 MW'a yükselecek ve toplam 300.000.000 KW/yıl elektrik enerjisi üretilecektir.
Sayın yatırımcılarımıza duyurulur.
EK-9:
Ortağı olduğumuz ana şirketin kasasından yönetim kurulu üyelerinin almış olduğu yüksek miktardaki borç paraların biz yatırımcılara Volt Enerji olarak dönmesinin ayak sesleri gelmişti. Artık yeni bir manipülasyon,spekülasyon ve şirketin içini boşaltma,yatırımcıları aldatma senaryosu başlıyordu.Haber trafiği hızlanmaya başlamıştı.
Bu arada da şirketin borsada işlem gören iki hisse senedi de,yani MEMS1 3,24 TL’den 0,45 TL’ye,MEMSAE ise 1,40 TL’den 0,45 TL’ye gerileyerek fiyatları eşitleniyordu.
Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji AŞ.’nin cilalı haberleri gönderilmeye hız veriliyordu. Haberde özellikle 2013’ün 2. yarısında yani Temmuz 2013 de faaliyete başlayacağı,elektrik üretiminin hızla artacağı vurgulanıyordu.Kısaca:bu şirketi hemen almalı ve karımıza kar katmalıydık!
Tarih:07/02/2013
’ Finansal Duran Varlık Edinilmesi
Ortaklığın Adresi : Mehmet Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No:27 Örs İş Merkezi Kat:1 D:4/B Güngören/ İstanbul
Telefon ve Faks No. : Tel : 212 482 67 63 Fax: 212 482 90 14
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : Tel : 212 482 67 63 Fax: 212 482 90 14
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? : Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi : 31.12.2012
Özet Bilgi : Yeni İştirak Edinilmesi
Edinime İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 28.12.2012
Edinilen Finansal Duran Varlığın Ünvanı : VOLT Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş
Edinilen Finansal Duran Varlığın Faaliyet Konusu : Elektrik üretim tesisi kurulması, işletmeye alınması, elektrik enerjisi üretimi, üretilen enerjinin müşterilere satışı, her türlü gayrimenkul projelendirmesi
Edinilen Finansal Duran Varlığın Sermayesi : 27.000.000 TL
Finansal Duran Varlığı Edinme Yolu : Devralma
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih : 07.02.2013
Edinme Koşulları : Peşin
Edinilen Payların Nominal Tutarı : 1
Beher Payın Alış Fiyatı : 1
Toplam Tutar : 20.850.000 TL
Edinilen Payların Finansal Duran Varlığın Sermayesine Oranı (%) : 77,22%
Edinimden Sonra Finansal Duran Varlıktaki İştirak Oranı (%) : 77,22%
Edinimden Sonra Sahip Olunan Oy Haklarının Finansal Duran Varlık Toplam Oy Haklarına Oranı (%) : 77,22%
Edinilen Finansal Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) : 7,53%
Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi : Enerji Sektörüne Yatırım
Çağrıda Bulunma Yükümlülüğünün Doğup Doğmadığı : Hayır
Çağrıda Bulunma Yükümlülüğü Doğuyorsa Muafiyet Başvurusu Yapılıp Yapılmayacağı : Hayır
Satan/Devreden Kişinin Adı/Ünvanı : Faik ULUTAŞ
Ortaklığın Satan/Devreden Tarafla İlişkisinin Niteliği : İlişkili
Finansal Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi : Değerleme raporu düzenlenmiştir.
Değerleme Raporu Düzenlenip Düzenlenmediği : Düzenlendi
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni : -
Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar : 20.850.000 TL
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi : UYGUN
EK AÇIKLAMALAR:
İlgi: 31.12.2012 tarihli özel durum açıklamamız
Şirketimizin yeni faaliyet alanlarında projeler geliştirerek yatırımlar yapmak ve karlılığını artırmak hedefi çerçevesinde, 28.12.2012 tarihli özel durum açıklamamızda belirtildiği üzere VOLT Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş (VOLT) sermayesini temsil eden paylardan toplam 20.850.000 adetinin şirketimize devir işlemi bugün itibariyle tamamlanmıştır. Bu çerçevede şirketimiz Volt Enerji'nin %77,22 oranında hakim ortağı konumuna ulaşmış olup, kalan paylardan şirketimiz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn Faik Ulutaş'a ait 5.400.000 adet (%20.0) kısmı daha önce imzalanan sözleşme gereğince, 30.04.2013 tarihinde devir alınacaktır. VOLT'un enerji üretim tesisinin montaj çalışmaları devam etmekte olup, bu yılın ikinci yarısında faaliyete geçtiğinde 216.000.000 KW/yıl elektrik enerjisi kapasitesine sahip olacaktır. Böylece, grubumuzun yıllık elektrik üretim kapasitesi yaklaşık 304.000.000 KW/yıl mertebesine ulaşmaktadır. Sayın yatırımcılarımıza duyurulur.
EK-10:
Gönderilen haberler yetmemiş olacak ki,bu kez de ilgili şirketin tesisinin görselleri(fotoğrafları)’nin ana şirketin web sitesine yüklendiği gönderdikleri KAP haberine konu oluyordu.Bir acele vardı,ama nedenini anlayamıyorduk.
Tarih:12/02/2013
Şirketimizin % 77,22 oraninda iştiraki Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş nin Adana ilinde montajı devam eden 25 MW kurulu güce sahip olacak enerji üretim tesisinin görselleri, şirketimizin web sitesine (www.mensa.com.tr ) eklenmiştir.
EK-11:
Tüm bunların yaşandığı tarihlerde yaşanan manipülasyon,spekülasyon ve soygunun başka bir ayağı da yürütülmekte,bununla ilgili haberler de peş peşe KAP’na gönderilmekteydi. Sonuç olarak,hissede yürütülen manipülasyon,spekülasyon ve soygun, profesyonel ve organize olarak yürütülüyordu.Çünkü şirket üzerinde yapılan operasyon çabalarının hiç biri bir birinden bağımsız değildir.Birini atladığımızda diğerlerini anlamak ve çözmek zorlaşacaktır.Konuyu dağıtmamak için bunun ayrıntılarına değinmiyorum.Ancak 2009-2014’te yayınlanan Kamu Aydınlatma Platformu(KAP)’nda yayınlanan Özel Durum Açıklamaları(ÖDA) dikkatle incelendiğinde tüm gerçekler çıplaklığı ile ortadadır.
Yukarıda anlattığımı teyit edebilecek,şirket kasasından yönetim kurulu üyelerinin aldığı yüksek miktardaki paraları şirket kasasına koymadan meşrulaştırmak istenen,ancak şirket içindeki paravan şirket ilişkilerinin de ip uçlarını veren bir haber,şirket yönetimince KAP’a gönderiliyordu.Haber şöyleydi:
Tarih:13/02/2013
Şirketimiz, 30.09.2012 tarihli mali tablolarına göre ilişkili taraf Ulutaş Tekstil San Tic. A.Ş den 41.574.493 TL, Mensa Konfeksiyon Tekstil Ticaret Ltd. Şti.den 1.117.895 TL, Mensa Enerji Elektrik Üretim AŞ'den 537.807,63 TL ve Vizyon Tekstil İnşaat Gıda Taahhüt Hiz.Ltd.Şti.'den 2.501.588 TL olmak üzere toplam 45.731.783 TL alacaklıdır. O tarihten bu yana ilgili bakiyelerde önemli bir değişiklik gerçekleşmemiştir. Öte yandan, şirketimiz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Faik Ulutaş ın şahsına ait Volt Yatırım Gayrimenkul ve Enerji A.Ş paylarının şirketimizce satın alınması sonucu kendisine ödenmesi gereken bedeller, şirketimizin bu firmalardan olan alacaklarına mahsup edildiğinden, 12.02.2013 günü itibariyle şirketimizin anılan ilişkili taraflardan alacakları tahsil edilmiş ve Sn Faik Ulutaş'a olan borcunun tamamı da ödenmiş olmaktadır. Dolayısıyla şirketimizin ilişkili taraflarla olan tüm cari hesap bakiyeleri kapanmıştır. Böylelikle, yapılması planlanan sermaye artırımı ile şirketimiz ilişkili taraflar cari hesaplarının hiç bir bağlantısı kalmamış ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun 12.02.2013 tarih 2013/5 sayılı bülteninde karara bağlanan yeni düzenlemelerin ilgili kısımlarına uyum sağlanmıştır.
EK-12:
Yeni yapılacak soygun ve kanunsuzluğun aracı olan ve yasal kılıf giydirilebilinmesi için acil ihtiyaç olarak görülen,Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji AŞ. İle ilgili haberler devam ediyordu.
İlgi : 31.12.2012 ve 07.02.2013 tarihli özel durum açıklamalarımız
Şirketimizin % 77,22 oranında iştiraki olan Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş'nin paylarının şirketimiz tarafından satın alınmasına esas değerleme raporlarından, Değer Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş tarafından hazırlanan şirket değerleme raporunun sonucu ekte yatırımcılarımızın bilgisine sunulmuştur. Raporun tamamına, şirketimizin web sitesinden (www.mensa.com.tr) ulaşılabilir.
EK-13:
Tüm bunlar yaşanırken,daha önce devir ve satın almak için Sermaye Piyasası Kurulu(SPK)’na başvurulmuş ve red edilmiş,diğer bir şirket yönetim kurulu üyemize ait şirket olan,eski adı Ulutaş Tekstil olup, yapılmak istenen işlem spk tarafından kabul edilmeyince,ismi Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat AŞ.olarak değiştirilen şirketin de ortağı olduğumuz şirkete fahiş fiyata satılabilmesi için bir yol düşünülüyor ve bulunuyordu.Şirketin önce ismi değiştiriliyor,sadece iki gün sonra şirketimize Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji AŞ. Birlikte devir ediliyordu.
Bulunan bu yol şu KAP haberleri ile duyuruluyordu:
Tarih:05/03/2013
Şirketimizin, Ulutaş Tekstil San. Tic. A.Ş.'yi birleşme yoluyla devralmasına ilişkin 03.08.2012 tarihli Yönetim Kurulu kararı, aradan geçen sürede şirketimizin faaliyet yapılanmasına ilişkin yeni stratejilere yönelmesi; iştirak yapılanmasına gidilerek Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş ve Mensa Mensucat San. ve Tic. A.Ş'nin satın alınmasının yanı sıra devralınacak şirketin de unvan, faaliyet alanı ve sermaye yapısında değişikliğe gitmiş olması nedenlerinden ötürü iptal edilmiştir. Ulutaş Tekstil, 19.02.2013 tarihinde yaptığı genel kurul ile unvanını Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş olarak değiştirmiş olup, faaliyet alanı gayrimenkul ve inşaat olarak revize edilmiştir.
EK-14:
Sadece 2 gün sonra yeni bir KAP haberi yayınlanır:
Tarih:07/03/2013
Şirketimiz iştiraki Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş'nin, daha önce 100.000 TL ile iştirak etmekte olduğu Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş.'de payını sermaye artırımına iştirak ve diğer ortaklardan pay satın alma yoluyla 82.500.000 TL'ye yükselterek ilgili şirkette %100 pay sahibi haline geldiği bildirilmiştir. Böylece söz konusu şirket, Volt Yatırım sermayesinde %77,22 pay sahibi olmamız nedeniyle yine %77,22 oranında dolaylı iştirakimiz haline dönüşmüştür.
EK-15:
Ortağı olduğumuz şirket kısa sürede büyük bir atılım yapıyor,büyüdükce büyüyor ve karlı yatırım alanlarına yöneliyordu.Ancak burada ters giden bir şeyler vardı,şirket büyürken ve karlı alanlara yatırım yaptığını iddia ederken,borsada işlem gören hisseleri her geçen gün eriyor ve uzun bir süre 0,26 TL’ye adeta çivileniyordu.Ulutaş ailesi,%4 gibi kağıt üzerinde çok komik hisse oranına sahip görünüyor,her geçen gün de sahip oldukları hisse oranları düşmeye,olumlu haberler göndermeye de devam ediyorlardı. Bu durum tüm ekonomik ve iktisadi kurallara ters ve çelişik bir durumdur.
Haberler gelmeye devam ediyordu…Hem de arka arkaya,bazen aynı gün içinde birkaç haber,bazen 1 gün ara ile,bazen da 2-3 gün ara ile geliyordu,ama mutlaka geliyordu…Bazen gönderilen haberler arasında sadece saat farkı oluyordu…
Tarih:08/03/2010
Finansal Duran Varlık Edinilmesi
Ortaklığın Adresi : Mehmet Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No:27 Örs İş Merkezi Kat:1 D:4/B Güngören/ İstanbul
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : Tel : 212 482 67 63 Fax: 212 482 90 14
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi : -
Özet Bilgi : Yeni İştirak Edinilmesi
Edinime İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 07.03.2012
Edinilen Finansal Duran Varlığın Ünvanı : Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş
Edinilen Finansal Duran Varlığın Faaliyet Konusu : Gayrimenkul - İnşaat
Edinilen Finansal Duran Varlığın Sermayesi : 82.500.000 TL
Finansal Duran Varlığı Edinme Yolu : Satın alma
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih : 07.03.2012
Edinilen Payların Nominal Tutarı : 57.750.000 TL
Beher Payın Alış Fiyatı : 1
Toplam Tutar : 57.750.000 TL
Edinilen Payların Finansal Duran Varlığın Sermayesine Oranı (%) : %70
Edinimden Sonra Finansal Duran Varlıktaki İştirak Oranı (%) : %70
Edinimden Sonra Sahip Olunan Oy Haklarının Finansal Duran Varlık Toplam Oy Haklarına Oranı (%) : %70
Edinilen Finansal Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) : %20,85
Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi : Olumlu olacağı varsayılıyor.
Çağrıda Bulunma Yükümlülüğü Doğuyorsa Muafiyet Başvurusu Yapılıp Yapılmayacağı : Hayır
Satan/Devreden Kişinin Adı/Ünvanı : Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş
Ortaklığın Satan/Devreden Tarafla İlişkisinin Niteliği : İştirak ilişkisi
Finansal Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi : Nominal değer üzerinden satıcı tarafından belirlenen maliyeti
Değerleme Raporu Düzenlenip Düzenlenmediği : Düzenlenmedi
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni : Şirket dolaylı iştirakimiz olup mali tablolarımızda konsalidasyona dahildir. Satın alma bedelinde emisyon primi bulunmamaktadır.
Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar : -
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi : -
EK AÇIKLAMALAR:
07.03.2013 tarihinde toplanan Yönetim Kurulu, iştirak yapılanmamızın sadeleşmesi, maliyet merkezlerinin ve organizasyonların ayrıştırılarak verimlilik artışı sağlanması amaçlanarak, %77,22 oranında ortağı bulunduğumuz Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş'nin %100 hissedarı olduğu (şirketimizin %77,22 oranında dolaylı iştiraki) Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş (kısaca Mensa İnşaat A.Ş) paylarının 57.750.000 TL nominal değerli kısmının satın alınmasına karar vermiştir. Bu karar paralelinde, şirketimiz Mensa İnşaat A.Ş'de %70 doğrudan ve %23,16 dolaylı olmak üzere toplam 93,16% kontrol hissesine sahip olmuştur. Şirketin 1 otel yapımı ve 1 konut projesi yapımı için 3.kişiler ile görüşmeleri devam etmekte olup, ayrıca sahip olduğu arazi stoğu üzerinde proje geliştirme çalışmalarına başlanacaktır.
EK-16:
Bu kadar yeni şirket alıp,çok karlı yatırım alanlarına yöneldikten sonra,sıra Holding olmaya gelmişti.Bu konuda da geç kalınmamalıydı,aynı gün beklenen haber,KAP’a gönderiliyordu…
Tarih:08/03/2013
Şirketimizin Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş, Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş ve Mensa Mensucat San ve Tic. A.Ş adlı şirketleri satın alarak, esas sözleşmesinde tanımlı tekstil, enerji ve inşaat sektörlerinde faaliyetlerini iştirakleri üzerinden devam ettirerek maliyet merkezlerini ayrıştırma planı doğrultusunda, yeni yapılanmanın daha iyi anlaşılabilmesinin sağlanması amaçlanarak şirket ünvanımızın "Mensa Holding A.Ş" olarak değiştirilmesine ve ilgili esas sözleşme değişikliklerinin hazırlanarak gerekli başvuruların yapılmasına Yönetim Kurulu tarafından karar verilmiştir.
EK-17:
Bu arada yine olayları karıştırma ve bulandırma çabasına giriliyor,Halkbankası’na olan borcun ödenebilmesi konusunda dahiyane ve bir o kadar da traji-komik bir yöntem bulunuyor.Sanki her şey bitmiş, Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş, alınmış,elektrik üretimine başlamış ve üretilen elektrik ile borç ödenecekmiş.İlgili haber hemen KAP’a gönderiliyordu:
Tarih:13/03/2013
Grup şirketlerimizin (Mensa Yatırımlar AŞ ve Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat AŞ) 1999 yılından bu yana kredi müşterisi bulunduğu T. Halk Bankası'na 2010-2012 yılları arasında 21.229.612 TL tutarında geri ödeme gerçekleştirilmiştir. Kamuya açıklanan son mali tablolarımıza esas alınan banka TOA kayıtlarına göre grup şirketlerimizin bankaya toplam 67.887.176 TL ( 66.546.922 Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş ve 1.340.184 TL Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş) kredi borcu bulunmaktadır. Banka ile geçtiğimiz yıl başlayan borç tespiti, yapılandırma ve tasfiye görüşmeleri olumlu şekilde seyretmekle birlikte, yapılandırmanın nihai hali, şirketimizin yapmayı planladığı sermaye artırımından sağlanacak fonun tutarına bağlı olarak tarafımızdan sunulacak teklif paralelinde oluşturulacak ve kredinin tamamen tasfiyesine yönelik yeni bir protokol yapılacaktır. Bununla birlikte, iştirakimiz Volt Enerji, sayın bankaya elektrik sağlanması ve gelirlerinin şirketimiz kredi borçları karşılığında bankaya temlik edilmesi hususunda banka ilgili birimleri ile görüşme halindedir. Gelişmeler sayın yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır.
EK-18:
Bu haberlerin ardından garip bir haber daha geliyor,güllük gülistanlık olan şirket işleyişi nedense bir gün içinde alt-üst oluyordu.Üretim Ocak 2013’de durmuş,ama bu durum resmi olarak aradan geçen 3,5 ay sonra yatırımcılara duyuruluyordu.Ancak önemli değil,nasılsa 2,5 ay sonra başlayabilirdi…Yeni bir belirsizlik daha KAP haberi ile yatırımcılara duyuruluyordu.
Tarih:14/03/2013
Her türlü tekstil mamulünün üretimi ve satışı amaçlanarak kurulmuş ve bu yönde yatırımlar yapmış olan Mensa, sektörün zorluklarının artmaya başlaması, kayıtdışı ile mücadele edilememesi ve karlılıkların azalması, sektörde pozisyonlarını kuvvetlendiren perakende kesiminin finansman (vade) beklentilerinin üreticiler aleyhinde gelişmesi vb. nedenlerden dolayı 2010 yılından itibaren faaliyet alanlarını çeşitlendirmeye karar vermiş, bu karar özellikle 2013 yılında vücut bulmaya başlamıştır. Bu doğrultuda, enerji sektöründe faaliyet gösterecek Volt Enerji, gayrimenkul yatırımları yapmak üzere Mensa Gayrimenkul ve geleneksel iş kolu olan tekstilde faaliyetlere devam etmek üzere ise Mensa Mensucat A.Ş'nin satın alınması işlemleri 2013 yılının Şubat - Mart aylarında tamamlamış, olağan genel kurula sunulmak üzere şirket unvanının "Mensa Holding A.Ş." olarak tadil edilmesine karar verilmiştir.
Şirketler grubumuz, tekstil sektöründe sahip olduğu güçlü bilinirliği kullanarak üretime bağlı olmaksızın da faaliyet gösterebilmek istemekte ve bu alanda üretici kimliğinden ziyade ticari kimliğini ön plana çıkarmayı amaçlamaktadır. Adana ilinde sahip olunan tekstil fabrikasında üretime, tekstil iş kolunda sezon değişikliği olması ve siparişlerin azalması nedeniyle (şirketimizin yayımladığı aylık bildirimlerde de görüleceği üzere) 2013 yılı Ocak ayından itibaren ara verilmiş, tekstil faaliyetlerinin şirket iştiraki Mensa Mensucat üzerinden devam ettirilebilmesi için gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bu kapsamda, öncelikle söz konusu şirkete alanında deneyimli insan gücü transfer edilecek, bununla birlikte tekstil stoklarının tamamının da bu şirkete aktarımı sağlanacaktır. Mensa Mensucat'ın bir süre pazarlama alanında faaliyet gösterdikten sonra, 2013 yılı Temmuz ayından itibaren tekstil fabrikamızı üretime başlatacağı varsayılmaktadır. Şirketimiz ile iştirakimiz arasındaki en doğru çalışma modelinin oluşturulabilmesi için değerlendirmeler sürmektedir.
Özellikle Volt Enerji'nin devreye girmesi, tekstil fabrikasının rekabet gücünü artıracak olmakla birlikte, ilerleyen yıllarda tekstil sektöründe konjonktüre bağlı olarak üretimin artırılması ya da yeniden ara verilmesi gibi esnek politikaların uygulanmasına sıklıkla başvurulacağı öngörülmektedir. Şirketimiz iş ortaklarının, grubumuzun tekstil faaliyetlerini bu minvalde değerlendirmeleri gerekmektedir.
Sayın yatırımcılarımızın bilgisine sunulur.
EK-19:
Buraya kadar şirket yönetiminin yaptığı ya da yapmaya çalıştığının ve gönderdiği haberlerin özeti aslında şudur:
1-Ortak olduğumuz şirket kasasına OYP ihracı ve arzından 70,000,000 TL ve OYP’den hemen sonra yapılan eş zamanlı”sermaye azatlım ve artırımı”ndan 81,000,000 TL olmak üzere toplam,151,000,000 TL nakit para girmiştir.
2-Şirket kasasından alınan yüksek miktarda borç paralarla şirket yönetim kurulu üyeleri yeni şirketler kurmuş, bu kurulan şirketleri(Volt AŞ.) ve daha önceden elde olan şirketleri(Ulutaş Tekstil vb.) fahiş fiyatlarla ortağı olduğumuz şirkete satarak kasadan yapılan yolsuzlukları meşrulaştırmak,kalan paraları da iç etmektir.
3-Bu amaçlarını gerçekleştirmek için de,şirket üzerinden yaptıkları iş ve işlemlerle yatırımcıları tehdit ederek,ya da ilgili şirketleri olduğundan daha karlı göstererek,yatırımcıları ikna etme,büyük Zaralarına rağmen hisselerini satıp çıkmalarını sağlamak,yapılacak genel kurul oylamalarında olumlu oy kullanmaya yönlendirme veya genel kurula katılmaktan uzak tutma çabalarıdır.
Haberler tüm hızıyla gelmeye devam etmektedir:
Tarih:15/03/2013
Oydan Yoksun Pay ihracı öncesinde sadece tekstil alanında iştigal etmekte olan şirketimiz, sektördeki yoğun rekabet ve kayıt dışının engellenememesinin etkileriyle finansal zorluklar yaşamaya başlamış ve 01/01/2007-31/12/2009 tarihleri arasında oluşan yaklaşık 95 milyon TL tutarındaki zarar sonucunda üretime ara vermek zorunda kalmıştır. 2010 yılı başında yapılan Oydan Yoksun Pay ihracını takip eden 3 yıllık dönemde ise şirketimizin toplam zararı 18.279.179 TL'ye gerilemiş ve önceki 3 yıllık döneme kıyasla 81% oranında azalmıştır. Aynı dönemde satışlarımızdaki artış yaklaşık %55 iken döviz bazında riskimiz %48 azalarak 50 milyon USD'ye (97.415.485 TL) düşmüştür.
Şirketimizin Oydan Yoksun Pay ihracı esnasında işlem gördüğü Göz Altı Pazarı'ndan çıkarak Kurumsal Yönetim Endeksi'ne dahil olması da aynı dönemin önemli gelişmelerindendir. 2013 yılına girilmesi ile birlikte enerji, gayrimenkul ve tekstil sektöründe iştirak yatırımları gerçekleştiren şirketimizin son durum itibariyle iştirak yapılanmasını ve son 3 yıllık dönemin finansal analizini içeren tablolar ekte sunulmaktadır. Sayın yatırımcılarımıza duyurulur.
EK-20:
Şirket yönetim kurulumuz boş durmuyor,daha önce şirketimizle birleşmesine spk tarafından izin verilmeyen,Ulutaş Testil AŞ.’nin önce ismi Mensa Mensucat Sanayi Ticaret AŞ. olarak değiştirilmiş,sonra sermaye artırımına tabi tutulmuş,Sözüm ona şirketimiz iştiraki olan Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş. bu sermaye artırımına katılarak,büyük ortağı oluyordu/yapılıyordu.
Tarih:15/04/2013
Şirketimizin, geleneksel iş kolu olan tekstil sektörü faaliyetlerini sürdürmek üzere iştirak edindiği Mensa Mensucat San. Tic. A.Ş, aşağıdaki kararları almıştır:
1) Şirketin Genel Müdürlüğü'ne Sn İlhan Hallaçeli atanmıştır. İlhan Hallaçeli, 1990 yılında ODTÜ Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olmuş ve 2002-2008 yılları arasında şirketimizin Pazarlamadan Sorumlu Gn. Md. Yardımcısı olarak görev yapmıştır.
2) Şirketin gerekli personel ve diğer donanım ihtiyaçları şirket genel müdürünün hazırlayacağı rapor doğrultusunda karşılanacak olup, planlamalar temel olarak üretim tesislerinin faaliyete geçirilmesi odağında sürdürülmektedir.
3) Ticari faaliyetlere hızla başlanabilmesi amacıyla, Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş.'ye ait tekstil stoklarının bir kısmı satın alınmıştır.
4) Bu işlem neticesinde, Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş'nin.şirketten 2.702.328,32 TL alacağı oluşmuştur.
5) Ayrıca, şirketin iç kaynaklarında, 950.814,47 TL sermayeye eklenmesi mümkün fon bulunmaktadır.
6) Bu doğrultuda, şirketin 100.000 TL ödenmiş sermayesinin, 2.649.185,53 TL kısmı ortak alacaklarından bedelli, 950.814.47 TL kısmı iç kaynaklardan olmak üzere toplam 3.600.000 TL artırılarak 3.700.000 TL'ye yükseltilmesine, bu amaçla gerekli başvuruların yapılmasına karar verilmiştir.
Bu doğrultuda, şirketimizin iştirakinin yapacağı sermaye artırımına iştirak edilmesine karar verilmiştir. Anılan işlem neticesinde, 100% iştirakimiz Mensa Mensucat San. Tic AŞ'de sermaye payımız 3.700.000 TL'ye yükselecektir.
EK-21:
Olaylar ve haberler baş döndürücü bir hızla devam ediyor,şirket yönetim kurulu Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş.’nin %20 bölümünün daha 1 TL Nominal değerden satın alındığını,yeni bir KAP haberi ile duyuruyordu.Ana şirketin hisseleri borsada 0,26 TL’den işlem görüyor,sözüm ona %77,7’si bize ait olan bir şirketin %20’lik kısmını nominal değerden satın alıyorduk…
Tarih:30/04/2013
Finansal Duran Varlık Edinilmesi
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi : 31.12.2012
Özet Bilgi : İştirak Edinilmesi
Edinime İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 30.04.2013
Edinilen Finansal Duran Varlığın Ünvanı : VOLT Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş
Edinilen Finansal Duran Varlığın Faaliyet Konusu : Elektrik üretim tesisi kurulması, işletmeye alınması, elektrik enerjisi üretimi, üretilen enerjinin müşterilere satışı, her türlü gayrimenkul projelendirmesi
Edinilen Finansal Duran Varlığın Sermayesi : 27.000.000 TL
Finansal Duran Varlığı Edinme Yolu : Devralma
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih : 30.04.2013
Edinilen Payların Nominal Tutarı : 5.400.000
Beher Payın Alış Fiyatı : 5,50
Toplam Tutar : 29.700.000
Edinilen Payların Finansal Duran Varlığın Sermayesine Oranı (%) : 20
Edinimden Sonra Finansal Duran Varlıktaki İştirak Oranı (%) : 97,22
Edinimden Sonra Sahip Olunan Oy Haklarının Finansal Duran Varlık Toplam Oy Haklarına Oranı (%) : 97,22
Edinilen Finansal Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) : 1,98
Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi : Enerji Sektörüne Yatırım
Satan/Devreden Kişinin Adı/Ünvanı : Faik ULUTAŞ
Ortaklığın Satan/Devreden Tarafla İlişkisinin Niteliği : İlişkili
Finansal Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi : Değerleme raporu düzenlenmiştir.
Değerleme Raporu Düzenlenip Düzenlenmediği : Düzenlendi
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni : -
Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar : 53.376.385 TL
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi : Uygun
EK AÇIKLAMALAR:
İlgi : 07.02.2013 tarihli özel durum açıklamamız
İlgide belirtilen özel durum açıklamamızda Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş (VOLT) sermayesini temsil eden paylardan toplam 20.850.000 adetinin şirketimize devir işleminin gerçekleştiği duyurulmuştu.%77,22 oranında iştirakimiz olan şirketin, şirketimiz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Faik Ulutaş'a ait 5.400.000 adet A grubu payları da (%20.0) bugün itibariyle şirketimiz tarafından devir alınmıştır. Böylelikle, iştirakimizde kontrol oranımız %97,22 seviyesine ulaşmıştır. Sayın yatırımcılarımıza duyurulur.
EK-22:
Tüm bunlar yaşanırken şirketin yatırımcılara Şubat 2013 tarihinde dayattığı,yatırımcılar aleyhine çok ağır oranlar içeren,yeni bir eş zamanlı”sermaye azatlım ve artırımı” içeren yönetim kurulu kararını SPK uygun bulmuyor,şirket yönetimi bu kez oranları düşürmek zorunda kalıyordu.Ayrıca SPK iştirak edinmelerini(şirket devir ve satın almalarını) nitelikli işlem olduğunu,bunların sadece şirket yönetim kurulu kararı olamayacağını,yatırımcıların genel kurul kararından geçmesi gerektiğini şirkete bildiriyor.Plan bozuluyor,bu kez başka plan ve spekülasyon yöntemleri devreye giriyor.
Tarih:25/07/2013
Sermaye Azaltımı ve Artırımına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı
Adres Mehmet Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No:27 Örs İş Merkezi Kat:1 D:4/B Güngören/ İstanbul
Telefon 212 - 4826763
Faks 212 - 4829014
Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi Telefon 212 - 4826763
Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi Faks 212 - 4829014
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır
Özet Bilgi Sermaye Azaltımı ve Artırımı
Düzeltme Gerekçesi ve Düzeltilen Bilginin İçeriği
Şirketimizin 11.02.2013 tarih ve 2013-3 sayılı Yönetim Kurulu kararının iptal edilmesi kanuni zorunluluk haline gelmiş ve ilgili kararın bu nedenle iptal edilmesine; Sermaye Piyasası Kurulu'nun 15/05/2013 tarihli duyurusu ve şirketimize tebliğ edilen 17/05/2013 tarihli yazısı doğrultusunda, şirketimiz ödenmiş sermayesinin tamamı geçmiş yıllar zarar kalemine mahsuben 127.000.000 TL (78,40%) azaltılarak 35.000.000 TL'ye indirilmesine, azaltım ile eş anlı olarak 42.000.000 TL ( 120%) bedelli artırılarak 77.000.000 TL'ye yükseltilmesine karar verilmiştir.
22/03/2013 18:00'de KAP'ta yayımlanan bildirimimiz aşağıdaki şekilde düzeltilmektedir.
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 25.07.2013
Mevcut Sermaye (TL) 162.000.000,000
Ulaşılacak Sermaye (TL) 77.000.000,000
Pay Grup Bilgileri Mevcut Sermaye (TL)
MEMSA(Eski),TRAMNSME91B9 162.000.000,000
Tadil Edilecek Ana Sözleşme Madde No 6.
Pay Grup Bilgileri Azaltılacak Sermaye Tutarı (TL) Azaltılacak Sermaye (%)
MEMSA(Eski),TRAMNSME91B9 127.000.000,000 78,39506
Satılamayan Payların Taahhüdüne İlişkin Açıklama Yoktur
Pay Grup Bilgileri Rüçhan Hakkı Kullanım Tutarı (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Oranı (%) Rüçhan Hakkı Kullandırma Fiyatı (TL) Verilecek Menkul Grubu
MEMSA(Eski),TRAMNSME91B9 42.000.000,000 120,00000 1,00 ---
EK AÇIKLAMALAR:
Şirketimizin mevcut 162.000.000 TL ödenmiş sermayesinin tamamı geçmiş yıllar zararına mahsuben 25.000.000 TL' ye indirilmesi ve eş anlı yapılacak sermaye artırımı ile 75.000.000 TL' ye yükseltilmesi hakkındaki başvurumuza ilişkin çalışmalar sürdürülmektedir. Öte yandan, 22/06/2013 tarihinde Resmi Gazete ' de yayımlanarak yürürlüğe giren Sermaye Piyasası Kurulu "Pay Tebliği'nin ilgili madde 19/1 ile ,sermaye azaltım tutarının, sermaye azaltımı sonrasında düzeltilmiş pay değerinin payların nominal değerinin %20 ' sinden yüksek olmayacak şekilde belirlenmesi zorunlu tutulmuştur.
Bu kapsamda , Şirketimizin 11.02.2013 tarih ve 2013-3 sayılı Yönetim Kurulu kararının iptal edilmesi zorunluluk haline gelmiş ve ilgili kararın bu nedenle iptal edilmesine; Sermaye Piyasası Kurulu'nun 15/05/2013 tarihli duyurusu ve şirketimize tebliğ edilen 17/05/2013 tarihli yazısı doğrultusunda, şirketimiz ödenmiş sermayesinin tamamı geçmiş yıllar zarar kalemine mahsuben 127.000.000 TL (78,40%) azaltılarak 35.000.000 TL'ye indirilmesine, azaltım ile eş anlı olarak 42.000.000 TL ( 120%) bedelli artırılarak 77.000.000 TL'ye yükseltilmesine, artırıma isabet eden payların tamamının herhangi bir rüçhan hakkı kısıtlaması/tahsisata gidilmeksizin beher 1,00 TL nominal değerden sayın ortaklarımızın kullanımına sunulmasına,
Bu amaçla esas sözleşme tadil tasarısı hazırlanarak Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına, sayın ortaklarımızın söz konusu esas sözleşme değişikliğinin görüşüleceği özel gündemli olağanüstü Genel Kurul toplantısına davet edilmesine,
Toplantı ve karar nisabının Sermaye Piyasası Kanunu'nun 29. Maddesine göre belirleneceğinin duyurulmasına,
Yapılması planlanan sermaye azaltımının Sermaye Piyasası Kurulu'nun 23. Maddesi gereğince önemli nitelikte işlem sayılması nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu'nun 24. Maddesi uyarınca Olağan üstü genel Kurul toplantısına katılacak ortaklarımızdan ilgili maddeye red oyu vererek bu hususta Genel Kurul toplantı tutanağına şerh düşeceklere ortaklıktan ayrılma hakkı tanınmasına,
Ayrılma hakkı kullanım fiyatının "Halka açık ortaklık bu payları pay sahibinin talebi üzerine, söz konusu önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı tarihten önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların ortalamasından satın almakla yükümlüdür." Şeklindeki Sermaye Piyasası Kanunu'nun madde 24 (1) uyarınca hesaplanarak ilan edilmesine,
ayrılma hakkının kullanımına ilişkin şekil ve şartlara Genel Kurul toplantı davet ve ilanında yer verilmesine,
Genel Kurul ilan ve işlemlerine başlanmasına, bu amaçla kanuni prosedürlerin uygulanmasına,
Karar verilmiştir.
Sayın ortaklarımıza duyurulur.
EK-23:
Daha önce şirket yönetim kurulu tarafından KAP’a gönderdiği haberde,Temmuz 2013 itibari ile üretime başlayacağı duyurulan Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş.’den aylar sonra nihayet haber geliyordu.Ama üretime geçme olayı yine erteleniyordu.Oysa ortağı olduğumuz şirket kasasından bitmiş ve çalışır konumdaki bir işletme gibi,Volt Enerji AŞ’nin satış değeri aylar önce nakit ya da şirket kasasından alınmış paraların mahsuplaşma yoluyla alınmıştır.Nasılsa paralar cebe gireli çok olmuştur,sıra ipe un sermeye gelmiştir…
Tarih:23/08/2013
Şirketimizin %97,22 iştiraki olan ve Adana ilinde 25 MW kurulu güce sahip olacak kombine çevrimli enerji santrali yatırımını sürdüren Volt Enerji, bugün itibariyle inşaat çalışmalarını tamamlamış bulunmakta olup, daha önceden satın alınmış olan türbinlerin de üretici firma tarafından son kontrolleri yapılmış ve teslime hazır halde bulunduğu bildirilmiştir. Bu kapsamda, türbinlerin nakliye ve ithalat süreçlerine başlanmıştır. Amerika'dan ithal edilecek türbinlerin montaj sahasına 60 iş günü içerisinde ulaşacağı tahmin edilmektedir. Sahadaki diğer makina ve ekipmanların montaj ve devreye almalarının ise Eylül ayı basında başlatılarak türbinlerin sahaya inmesinin beklendiği Ekim sonuna dek tamamlanması ve yıl sonuna dek tüm tesisin üretime hazır hale getirilmesi hedeflenmektedir.
Projenin yaklaşık 4.000.000 TL tutarlı inşaat aşamasını başarıyla tamamlayarak eksiksiz bicimde teslim eden Günel İnşaat ve Tic. Ltd. Şti. adlı iş ortağımıza teşekkür ederiz.
EK-24:
Bu arada aralarında Volt Enerji AŞ.’nin de bulunduğu,şirket yönetim kurulu kararları ile satın alınan ya da devir yoluyla devir alınan şirketlerin genel kurul kararından geçirilmesi spk tarafından şart koşulan,04/09/2013 tarihinde yapılması gereken ”Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı”’nın yapılacağı yer ve saat 35 gün önce şirket yönetimi tarafından ilan edilmesine rağmen,toplantıya saatler kala yine yönetim kurulu tarafından iptal edildiğini yatırımcılar toplantının yapılacağı salonda öğreniyorlardı.Dikkat çekici olan,zaten şirket yönetimi nedense,2009-2014 tarihleri arasında hiçbir G. Kurul Toplantısını ertelemeden yapmamıştı.
Sanırım buradaki kaygı şirket yönetim kurulunun,yatırımcıların büyük zararlara uğratmak için yaptığı manipülatif,spekülatif ve yasa dışı,iş ve işlemleri yatırımcıların katılacağı G. Kurul toplantılarında meşrulaştıramama korkusudur.
Şirket yönetim Kurulu,yapılacak yeni Olağanüstü Genel Kurul tarihini 08/10/2013 olarak açıklıyor,ama ertelenen ve yeni yapılacak olan O.G.Kurul gündem maddeleri arasında önemli bir fark göze çarpıyordu.31/07/2013 tarihinde ilan edilen O.G.Kurul gündem maddesinde ayrılma hakkının SPK mevzuatlarına rağmen, 0,26 TL olduğu ısrarla ilan edilirken,yeni yapılacak olan O.G,Kurul maddesinde SPK mevzuatı gereği, her önemli nitelikteki işlemin yer aldığı gündem maddelerine göre 0,35 TL,0,46TL ve 0,47 TL olarak açıklanıyordu.Bu iki Olağanüstü Genel Kurul Toplantısının ilan tarihleri arasında geçen süre ve borsada şirket hisselerinde yapılan işlem miktarı düşünüldüğünde, yapılan/yapılmaya çalışılan spekülasyon ve manipülasyonun boyutları açığa çıkacaktır.Hemen anımsatmak gerekir ki:şirket yöneticileri ayrılma hakkının 0,26 TL olacağını yaklaşık olarak 6 ay önceden ortaya atmıştır.Bu bile başlı başına bir spekülasyon ve manipülasyondur,bizatihi suçtur.
Ayrılma haklarının ilan edildiği iki OG.Kurul gündem maddeleri ve duyurusu aşağıdaki gibidir.
Tarih:31/07/2013 ERTELENENEN O.G.Kurul Gündemi
1- Açılış ve Başkanlık Divanı Seçimi,
2- Tutanağın imzalanması için Başkanlık Divanı'na yetki verilmesi,
3- Yapılması planlanan sermaye azaltımının Sermaye Piyasası Kanunu'nun 23. Maddesi gereğince önemli nitelikte işlem sayılması nedeniyle Sermaye Piyasası Kanunu'nun 24. Maddesi uyarınca Olağanüstü Genel Kurul toplantısına katılacak ortaklarımızdan ilgili maddeye red oyu vererek bu hususta Genel Kurul toplantı tutanağına şerh düşeceklere ortaklıktan ayrılma hakkı tanındığına dair bilgilendirme yapılması
4- Ayrılma hakkı kullanım fiyatının "Halka açık ortaklık bu payları pay sahibinin talebi üzerine, söz konusu önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı tarihten önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların ortalamasından satın almakla yükümlüdür." Şeklindeki Sermaye Piyasası Kanunu'nun madde 24 (1) hükmü uyarınca 0,26 TL olduğu konusunda hissedarların bilgilendirilmesi
5- Sermaye Piyasası Kurulu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan alınacak gerekli izinler çerçevesinde, Şirket Esas Sözleşmesi'nin "Şirket'in Sermayesi" başlıklı 6. maddesine ilişkin olarak hazırlanan değişiklik taslağının onaya sunulması,
6- Türk Ticaret Kanunu'nun 612'nci maddesi uyarınca, gerek duyduğu takdirde, Şirketin kendi paylarını iktisap edebilmesi için Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi,
7- Dilek ve temenniler,
8- Kapanış
Tarih:06/09/2013 yeni yapılacak O.G.Kurul Gündemi
1- Açılış ve Başkanlık Divanı Seçimi,
2- Tutanağın imzalanması için Başkanlık Divanı'na yetki verilmesi,
3- Yapılması planlanan sermaye azaltımının Sermaye Piyasası Kanunu'nun 23. Maddesi gereğince önemli nitelikte işlem sayılması nedeniyle Sermaye Piyasası Kanunu'nun 24. Maddesi uyarınca Olağanüstü Genel Kurul toplantısına katılacak ortaklarımızdan ilgili maddeye red oyu vererek bu hususta Genel Kurul toplantı tutanağına şerh düşeceklere ortaklıktan ayrılma hakkı tanındığına dair bilgilendirme yapılması
4- 28.12.2012 tarihli yönetim kurulu Kararı uyarınca iştirak edinilen Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş paylarının alımının, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 23. Maddesi gereğince önemli nitelikte işlem sayılması nedeniyle Sermaye Piyasası Kanunu'nun 24. Maddesi uyarınca Olağanüstü Genel Kurul toplantısına katılacak ortaklarımızdan ilgili maddeye red oyu vererek bu hususta Genel Kurul toplantı tutanağına şerh düşeceklere ortaklıktan ayrılma hakkı tanındığına dair bilgilendirme yapılması
5- 08.03.2013 tarihli yönetim kurulu Kararı uyarınca iştirak edinilen Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş paylarının alımının, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 23. Maddesi gereğince önemli nitelikte işlem sayılması nedeniyle Sermaye Piyasası Kanunu'nun 24. Maddesi uyarınca Olağanüstü Genel Kurul toplantısına katılacak ortaklarımızdan ilgili maddeye red oyu vererek bu hususta Genel Kurul toplantı tutanağına şerh düşeceklere ortaklıktan ayrılma hakkı tanındığına dair bilgilendirme yapılması
6- Gündemin 11. Maddesinde Görüşülecek esas sözleşme tadiline ilişkin ayrılma hakkı kullanım fiyatının Sermaye Piyasası Kanunu 23. Maddesi uyarınca 0,46 TL olduğu konusunda yatırımcıların bilgilendirilmesi,
7- Gündemin 12. Maddesine ilişkin Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş paylarının alınması ile ilgili olarak ayrılma hakkı kullanım fiyatının, Sermaye Piyasası Kanunu 23. Maddesi uyarınca 0,47 TL olduğu konusunda yatırımcılara bilgi verilmesi,
8- Gündemin 13. Maddesine ilişkin Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş paylarının alınması ile ilgili olarak ayrılma hakkı kullanım fiyatının, Sermaye Piyasası Kanunu 23. Maddesi uyarınca 0,35 TL olduğu konusunda yatırımcılara bilgi verilmesi,
9- İş bu Genel Kurul'a katılarak birden fazla gündem maddesinden ötürü ortaklıktan ayrılma hakkı kullanmak isteyen ortaklarımızın ayrılma haklarını, olumsuz oy kullandıkları önemli nitelikte işlemler arasından ayrılma hakkı kullanım fiyatı en yüksek olandan kullanacakları hususunda bilgilendirme yapılması
10- Gündemin 11 - 12 - 13 nolu maddeleri hususunda belirlenen azami maliyet tutarı Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvuru sonucunda her bir madde için ayrı ayrı olmak üzere 2.000.000 TL olarak belirlenmiş olup, Ayrılma hakkı kullanım taleplerinin belirlenen azami maliyet tutarını aşması durumunda ayrılma hakkı kullanım süresi bitmeden yeni bir Genel Kurul onayına gerek kalmaksızın işlemden vazgeçme konusunda Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi hususunun görüşülmesi,
11- Sermaye Piyasası Kurulu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan alınacak gerekli izinler çerçevesinde, Şirket Esas Sözleşmesi'nin "Şirket'in Sermayesi" başlıklı 6. maddesine ilişkin olarak hazırlanan değişiklik taslağının onaya sunulması,
12- Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş paylarının şirket tarafından iktisap edilmesi hususunun hazirun onayına sunulması
13- Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş paylarının şirket tarafından iktisap edilmesi hususunun hazirun onayına sunulması
14- Türk Ticaret Kanunu'nun 612'nci maddesi uyarınca, gerek duyduğu takdirde, Şirketin kendi paylarını iktisap edebilmesi için Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi,
15- Kapanış
EK-25:
Yukarıda EK-24’te yer alan ve ikinci O.G.Kurul gündeminin 10.maddesine dikkatli bakıldığında,şirket yönetiminin yeni bir oyun peşinde olduğu görülecektir.Şirket yöneticileri O.G.Kurula katılımı azaltmak için ellerinden geleni nasıl yaptığı açıktır.Ayrılma haklarının kullanılabileceği maddelere 2,000,000 TL’lik limitler koyarak toplamda 6,000,000TL’lik limit belirlemiş,yatırımcılarda O.G.Kurula gitsem de ayrılma hakkımı kullanamam algısını yaratma çabası içinde olduğu anlaşılabilirdir.
Bu algı yaratılarak toplanan O.G.Kurul toplantısında,şirket yönetimi amacına ulaşmış ve kendinden emin olacak ki:daha önce her ayrılma hakkı içeren gündem maddesi için koyduğu 2,000,000 TL’lik,toplamda 6,000,000 TL’lik limiti kaldırarak,her ayrılma hakkı içeren gündem maddesi için limitin 7,000,000 TL olmak üzere toplamda 21,000,000 TL olarak G.Kurula öneriyor ve kabul edilmesini sağlıyordu.
Böylece hisse fiyat hareketleri ve değişik oyunlarla sıkıştırılıp, bezdirilen yatırımcılar,ayrılma hakkı karşılığında yapılan iş ve işlemleri onaylamaya zorlanmış ve şirket yöneticilerinin istediği kararlar Genel Kuruldan geçmişti.
Tarih:08/10/2013
Genel Kurul Toplantısı Sonucu
Adres Mehmet Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No:27 Örs İş Merkezi Kat:1 D:4/B Güngören/ İstanbul
Telefon 212 - 4826763
Faks 212 - 4829014
Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi Telefon 212 - 4826763
Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi Faks 212 - 4829014
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Evet
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır
Özet Bilgi 08.10.2013 Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Sonucu
Genel Kurul Türü Olağanüstü
Tarihi ve Saati 08.10.2013 11:30
Genel Kurul Yapıldı mı? Evet
Alınan Kararlar Toplantı Gündemi içerisinde karar mahiyetinde bulunan konular aşağıdadır;
10. Gündemin 11 - 12 - 13 nolu maddeleri hususunda belirlenen azami maliyet tutarı Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvuru sonucunda her bir madde için ayrı ayrı olmak üzere 2.000.000 TL olarak belirlenmiş idi, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ulutaş yönetim kurulu adına söz alarak söz konusu yetkinin her bir madde için 7.000.000 TL belirlenmesi ve bu hususta yönetim kuruluna yetki verilmesi hususunun genel kurula onayına sunuyorum" dedi. Yapılan oylama sonucunda;her bir madde için sınırın 7.000.000 TL olarak belirlenmesi yetkisinin Yönetim Kuruluna verilmesine oy birliği ile karar verildi.
11. Şirketin esas sözleşmesinin sermaye başlıklı 6. Maddesinin tadil edilmesine 2.300.401.100 kabul oyuna karşılık 627.869.000 ret oyu kullanılmış olup, gündemin bu maddesi oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Pay sahiplerinden Faik ULUTAŞ oy kullanmadı.
12. Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş paylarının şirket tarafından iktisap edilmesi hususu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda: 2.240.878.033 kabul oyuna karşılık 687.389.817 ret oyu kullanıldı, oy çokluğu ile kabul edildi.
13. Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş paylarının şirket tarafından iktisap edilmesi hususunun hazirun onayına sunularak 2.835.521.300 kabul oyuna karşılık 92.746.550 ret oyu kullanılmış olup, gündemin bu maddesi oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Pay sahiplerinden Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş yetkilisi Mehmet ULUTAŞ ve Faik ULUTAŞ oy kullanmamışlardır.
14. Türk Ticaret Kanunu'nun 612'nci maddesi uyarınca, gerek duyulduğu takdirde, Şirketin kendi paylarını iktisap edebilmesi için Yönetim Kurulu'na yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.
Alınan Kararlar Arasında Ticari Ünvana İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? Hayır
Alınan Kararlar Arasında Faaliyet Konusuna İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? Hayır
Alınan Kararlar Arasında Şirket Merkezine İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? Hayır
Gündem maddeleri arasında yer alan süreçlere ilişkin bilgi
Ana Sözleşmenin Sermaye Maddesinin Tadili Konusu Görüşüldü mü? Evet
Ana Sözleşmenin Sermaye Maddesinin Tadili Konusu Kabul Edildi mi? Evet
Mevcut Sermaye (TL) 162.000.000,000
Ulaşılacak Sermaye (TL) 77.000.000,000
Tadil Edilecek Ana Sözleşme Madde No 6.
Azaltılacak Sermaye Tutarı (TL) 127.000.000,000
Rüçhan Hakkı Kullanım Tutarı (TL) 42.000.000,000
EK AÇIKLAMALAR:
Şirketimizin 08.10.2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında, şirketimizin yapmayı planladığı sermaye azaltım ile eş anlı sermaye artırımı işlemi ile, hem Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji AŞ hem de Mensa Gayrimenkul İnşaat AŞ paylarının şirketimiz tarafından satın alınması işlemleri, Genel Kurul kararları ile kabul edilmiştir. Genel kurul toplantı tutanakları ile ayrılma hakkı taleplerini gösterir listeler ekte bulunmaktadır. Ayrılma haklarının kullanımına ilişkin usul ve esaslar bilahare ilan edilecektir.
EK-26:
O.G.Kurul’dan istediğini alan şirket yönetimi yeniden Volt Enerji AŞ. ve Mensa G.Y.İnşaat A.Ş.’de yarım kalan işini bitirmeye yöneliyor,ardı ardına KAP’a yeniden haberler göndermeye başlıyordu.
Tarih:11/10/2013
İlgi : 30.04.2013 tarihli özel durum açıklamamız
İlgide belirtilen özel durum açıklamamızda Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş (VOLT) sermayesini temsil eden paylardan toplam 26.250.000 adetinin şirketimize devir işleminin gerçekleştiği duyurulmuştu.%97,22 oranında iştirakimiz olan şirketin, şirketimiz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Faik Ulutaş'a ait 250.000 adet A grubu payları ve 500.000 adet B grubu payları da (toplam %2,78) bugün itibariyle şirketimiz tarafından devir alınmıştır. Böylelikle, iştirakimizde kontrol oranımız %100 seviyesine ulaşmıştır. Sayın yatırımcılarımıza duyurulur.
EK-27:
İlgi : 08.03.2013 tarihli özel durum açıklamamız
İştirak yapımızın nihai halinin sağlanması amaçlanarak, iştirakimiz Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş'ye ait 24.750.000 TL nominal değerli hisse senetlerinin toplam 24.750.000 TL bedel ile bir başka iştirakimiz olan Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş'den satın alınmasına karar verilmiştir. Böylece iştirak yapılanmamız sadeleşmiş olmakla birlikte payları satın alınan şirketin hali hazırda konsolide mali tablolarımıza dahil olması nedeniyle işlem şirketimiz mali tabloları üzerinde herhangi bir değişikliğe yol açmayacaktır. Kamuoyuna duyurulur.
EK-28:
İlgi : 30.04.2013 tarihli özel durum açıklamamız
İlgide belirtilen özel durum açıklamamızda Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş (VOLT) sermayesini temsil eden paylardan toplam 26.250.000 adetinin şirketimize devir işleminin gerçekleştiği duyurulmuştu.%97,22 oranında iştirakimiz olan şirketin, şirketimiz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Faik Ulutaş'a ait 250.000 adet A grubu payları ve 500.000 adet B grubu payları da (toplam %2,78) bugün itibariyle şirketimiz tarafından devir alınmıştır. Böylelikle, iştirakimizde kontrol oranımız %100 seviyesine ulaşmıştır. Sayın yatırımcılarımıza duyurulur.
EK-29:
31/12/2012’de sanki bitmiş ve üretime hazır haldeymiş gibi lanse edilip,sora Temmuz 2013’te üretime geçeceği,sonradan da 2013 yıl sonuna doğru üretime geçebilir denilerek hakkında sürekli çelişkili açıklamalar yapılan Volt Enerji AŞ.ile ilgili yeni bir haber KAP’a gönderiliyor,üretime geçme işi yine başka bir bahara erteleniyordu:
Tarih:11/12/2013
%100 bağlı ortaklığımız Volt Enerji'nin yatırımı sürmekte olan 25 MW kurulu güce sahip olacak enerji üretim tesisinde kullanılacak olan gaz türbinlerinden birinin ithalatı tamamlanmış ve montaj sahasına ulaşmıştır.
Son durum itibariyle, tesisin üretime geçmesi için gerekli olan bütün makina ve aksam temin edilmiş olup üretim tesisinden dağıtım merkezine bağlantı için gerekli izinlerin alınması ile birlikte kalan işler tamamlanacaktır.
Kamuoyuna duyurulur.
EK-30:
Bu haberden sonra şirket yönetimi yine Volt Enerji AŞ. işini unutuyor,tüm enerjisini yatırımcıların ayrılma hakkı kullanımlarını sulandırmak,engellemek ve bu konuda da ipe un sermek noktasında yoğunlaştırıyor,kendilerine spekülasyon ve manipülasyon yapacakları yeni bir alan bulmuş oluyorlardı.Bu konuda da ayrılma haklarını ödeyeceğiz,yarısını ödeyeceğiz,vadeli ödeyelim,yeni sermaye azatlım ve artırımından sonra ödeyelim gibi,akla ziyan yeni spekülasyon ve manipülasyon yöntemlerini hayata geçirmekle meşgul oluyorlardı.Bu uğraşlarının içinde Volt Enerji AŞ.unutulmuş,ya da unutturulmaya çalışılıyordu.Bu arada da yatırımcılar şirketin bu ayrılma hakkı kullanım sürecinde ortaya koyduğu yasa ve mevzuat tanımaz tutumlarına karşı çeşitli davalar açıyorlardı.
Nihayet Volt Enerji AŞ. aradan 3 ay geçtikten sonra yeniden hatırlanıyor,paket olarak birlikte ortağı olduğumuz şirkete zorla fahiş fiyatlarla satılmaya çalışılan Mensa G.Y.İnşaat AŞ. ile ilgili yeni bir cilalı aldatmaca kokan haber KAP’a gönderiliyordu.
Tarih:12/03/2014
Şirketimiz yatırımcılarının bilgilendirilmesi maksadıyla yapılan açıklamadır.
Şirketimiz, 2010 yılında aldığı kararlar ile unvan değişikliğine gitmiş, ayrıca faaliyet gösterdiği tekstil sektörüne ilave olarak enerji ve gayrimenkul sektörlerini de iştigal alanları arasına dahil etmiştir. Bu amaçla, 2012 yılında başlatılan çalışmalar neticesinde önce Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş ve daha sonra Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş şirketimiz iştirakleri arasına katılmıştır. İştiraklerimizin aşağıda açıklanan şekilde sahip olunan tesis ve arazilerin değerlendirilmesi yoluyla faaliyet göstermesi, işletme sermayesi ihtiyacının minimize edilmesi ve yeniden yapılanmanın bu yolla tamamlanması hedeflenmektedir.
*İştiraklerimizden Volt Enerji'nin 2012 yılı başından beri yürüttüğü yatırım kapsamında 25 MW kurulu güce sahip olacak kombine doğalgaz çevrim santralinin tamamlanması ile birlikte yıllık elektrik üretim kapasitesi 216.000.000 KW mertebesindedir. Söz konusu yatırım kapsamında şimdiye dek bütün makine teçhizat alımları, finansman ve ithalatları tamamlanmış olmakla birlikte, nihai montaj aşamasına geçilebilmesi ve dış bağlantıların kurulması amacıyla gerekli izinlerin ve kamulaştırma işlemlerinin de tamamlanması beklenmektedir.
İzinlerin alınmasını müteakip yapılacak kablolama, dış bağlantının sağlanması ve doğalgaz istasyonlarının yenilenmesi işleri için alınan tekliflere göre, 2014 yılı içerisinde yapılması planlanan yatırım tutarı yaklaşık olarak 2.000.000 TL'ye tekabül etmektedir.
Gerekli işlerin tamamlanması ve faaliyete geçilmesi ile birlikte iştirakimizin yıllık ciro hedefi 40.000.000 TL olacaktır.
*Bir diğer iştirakimiz olan Mensa Gayrimenkul AŞ ise halihazırda yaklaşık 700.000 m2 büyüklüğünde arazi stoğuna sahiptir. Bu arazi stoğu üzerinde geliştirilebilecek projeler hakkında her arazinin bulunduğu konum itibariyle imar durumu, bölgelerin sosyo-ekonomik yapısı ve kamu teşebbüsleri (yol, toplu taşıma hatları, sosyal hizmet planlaması) araştırılmaktadır. Arazilerimizin büyüklüğü ve konumlarının çeşitli olması nedeniyle, projelerin konut ağırlıklı olmak üzere, hastane ve AVM gibi yatırımlara da uygun olabileceği değerlendirilmektedir.
Gayrimenkul projelerimize ilişkin olarak daha önce yapılan açıklamalarımızda değinildiği üzere, Mensa Gayrimenkul A.Ş'nin İstanbul'da yapımına başlanacak bir konut projesi ile Kayseri'de var olan bir otel/residence projesine dahil edilmesi planlanmaktadır. Bu projelerden, İstanbul'da bulunan konut projesinin arsa dahil toplam yatırım bedelinin 17.500.000-18.500.000 TL civarında olduğu hesaplanmakta olup, yapımı yaklaşık 24 ay sürecek olan projeden hasılat beklentisi ise 20-22.000.000 TL'dir. İştirakimizin söz konusu projeye dahil olup olamayacağı, olur ise yatırımın hangi safhasında yer alacağı ve payının ne tutarda olacağı gibi konularda değerlendirmeler tamamlandığı anda yeni bir açıklama yapılacaktır.
Kayseri'de adı geçen otel/residence projesinin toplam yatırım bedelinin ise 14-15.000.000 TL civarında oluşacağı hesaplanmaktadır. Bu projeye ilişkin olarak, projeye konu arsanın tarafımızca satın alınması (bölge emsallerine göre arsa değeri 7 ila 8.000.000 TL arasında değişmektedir) ve inşaat yatırımın bir başka firmaya devredilmesi; nihai proje tamamlandığında sahip olunacak paya isabet eden kısımların kiralanarak değerlendirilmesi planlanmaktadır.
Her iki projede de arsa sahipleri şirketimizle ilişkili taraflar olduğundan, bu hususta ilgili mevzuata uyum için özen gösterilecek, öte yandan, aynı durum nedeniyle şirketimizin kısa vadede finansman ihtiyacı doğmayacaktır.
*Tekstil sektörü faaliyetlerimiz ise gerekli işletme sermayesi temin edilene dek, mevcut fabrikanın 3. kişilere kiralanması yoluyla devam ettirilecektir.
Gelişmeler hakkında münhasıran açıklamalarda bulunulacaktır.
EK-31:
Şirket yönetiminin en son gönderdiği haberle Volt Enerji AŞ.’nin üretime geçmesi her zaman ki gibi erteleniyor,yatırımcılarla,yasa ve mevzuatlarla adeta dalga geçiliyordu.Üretim bu kez de 120 iş günü erteleniyor(yaklaşık 6 ay),ipe un sermeye devam ediliyordu…
Tarih:05/06/2014
%100 bağlı ortaklığımız Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş'nin yatırımı devam etmekte olan 300.000.000 KW/yıl elektrik üretim kapasiteli enerji tesisinin şu ana dek %91'lik kısmı (EPDK'ya sunulan yatırım ilerleme raporu formatına göre) tamamlanmış olup, daha önceden duyurulduğu üzere, gerekli tüm makine ve teçhizat temin edilmiş, bununla birlikte tesisin ana elektrik dağıtım hattına bağlanması için gerekli kamulaştırma işlemlerine ilişkin dosya henüz beklemede olduğundan (başvuru tarihi:15/07/2013) nihai montaj ve bağlantı işlerine devam edilememektedir. İzinlerin alınması ile birlikte başlanacak bu işlemlerin termin süresi 120 iş günü ve toplam maliyeti ise 2.000.000 TL olarak hesaplanmaktadır. Sayın yatırımcılarımız gelişmeler hakkında bilahare bilgilendirilecektir.
EK-32:
Ayrıca Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji AŞ. ortağı olduğum Mensa Sınai Ticari Mali Yatırımlar AŞ.’nin parası ve arsası içine kurulmuş olup,arsa bedeli olarak herhangi bir bedel ödenmemiştir.Bir başka deyişle,bu konuda hiçbir KAP haberi yayınlanmamış,böyle bir bedel şirket bilançolarına yansıtılmamıştır.
Netice olarak,Mensa Sınai Ticari Mali Yatırımlar AŞ.’yönetim kurulu üyelerinin yaptığı, içiçe geçmiş/geçirilmiş yatırımcıları yanıltma,manipülasyon,spekülasyon ve şirketin içini boşaltma çaba ve faaliyetleri bundan sonra da devam edecek gibi görünmektedir.Bütün yasa ve mevzuat tanımayan tutum ve eylemleri bir birinden bağımsız değildir,olay ve olguların anlaşılabilmesi için özellikle 2009-2014 tarihleri arasındaki Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptıkları resmi açıklamaların dikkatlice incelenmesi yeterli olacaktır.
Son 15 gün içinde “Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan(!)” Faruk ULUSOY ve Mustafa KOÇAK istifa etmişler,bu durum şirket yönetimince KAP’ta duyurulmuştur.
Ayrıca,ulusal basın yayın kuruluşlarımızdan biri olan Hürriyet Gazetesi’nde yer alan bir haberde,şirket yönetim kurulu başkanımızın yargılandığı dava ve aldığı cezaları da dikkatinize sunmak istiyorum.
Hürriyet Gazetesi:
BOTAŞ'taki “yolsuzluk” iddiaları üzerine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde başlatılan “Mavi Hat Operasyonu”nun ardından açılan davada yargılanan tutuklu sanıklardan 1'inin tahliyesine karar verildi.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar ile sanık ve müdahil avukatları katılırken, bazı sanık yakınları duruşmada izleyici olarak bulundu.
Limak Şirketi'nde teknik koordinatör olarak çalıştığını belirten sanık Bahaddin Özdemir, üzerine atılı “ihaleye fesat karıştırmak”, “rüşvet anlaşması yapmak” ve “örgüte yardım etmek” suçlarını kabul etmediğini belirtti. Özdemir, beraatını ve duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti.
Sanık Faruk Ceylan, olay tarihinde, BOTAŞ'ta Sözleşmeler Daire Başkanlığında, Sözleşmeler ve İhale Şube Müdür Vekili olarak görev yaptığını belirterek, suç teşkil edecek hiçbir eyleminin bulunmadığını ileri sürdü.
Olay tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde komiser olarak görev yaptığını kaydeden sanık Bekir Özcan ise üzerine atılı “suç örgütüne yardım etmek” suçunu işlemediğini savundu. Sanıklardan Ali Rıza Karaduman'ın, akrabası olduğunu ve bu nedenle telefonda görüştüklerini belirten Özcan, bu kişiye soruşturma hakkında herhangi bir şekilde haber ulaştırmasının ve bilgi vermesinin mümkün olmadığını, çünkü dava konusu olayla ilgili soruşturmanın, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yürütüldüğünü belirtti.
Sanık Mehmet Ulutaş da Adana'da tekstil üzerine çalışan bir iş yerlerinin bulunduğunu kaydederek, BOTAŞ ile ilişkisinin, iş yerinin gaz bedelinin ödenmesi ile ilgili olduğunu, ödemeye ilişkin herhangi bir sorun yaşanması halinde ise bunu yasal yollardan hallettiklerini ifade etti. Sanık Muhammet Hüseyin Ayaydın'ın bir gün kendisini arayarak, hayır amacıyla fakir kişilere dağıtılmak üzere 7 takım elbise istediğini belirten Ulutaş, Ankara'daki bir mağazadan gönderilen takım elbiselerin, kendi imalatları olduğunu söyledi. Söz konusu isteğin, Adana'daki iş yerinin doğal gazı ile ilgisi bulunmadığını savunan Ulutaş, suçsuz olduğunu ileri sürerek, beraat talep etti.
Sanıklar Haldun Ahmet İyidil, Hasan Ali Kudal, Siyami Hıdıroğlu, Ali Rıza Karaduman, Meriç Aydeniz, Mehmet Ali Doğan ve Semra Çevik, üzerlerine atılı suçları kabul etmeyerek, beraat talebinde bulundu. Sanıklar ayrıca duruşmalardan vareste tutulmalarını istedi.
Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, tutuklu sanıkların, üzerlerine atılı suçun niteliği, kaçma ve kanıtları yok etme şüphelerinin bulunması nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.
Tutuklu sanıkların avukatları ise müvekkillerinin uzun zamandır tutuklu bulunduklarını ve mağdur olduklarını belirterek, tahliye talebinde bulundu.
Hakkında yakalama emri bulunan bazı sanıkların avukatları ise müvekkilleri hakkında CMK'nın 246. maddesi uyarınca tutuklanmayacakları hususunda güvence belgesi verilmesini istedi.
Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Şatır, sanık Ali Karaer'in tahliyesine, diğer tutuklu sanıklar İbrahim Selçuk, Mustafa Şağban, Eyüp Fatih Erarslan, Ahmet Karademir, İsa Yerdelen, Rıza Çiftçi, Mehmet Sezgin, Abdullah Gündüz, Ethem Tozlu, Ekber Topal, Özgür Haşemoğlu, Mehmet Bulut, Seydi Çevik, Lokman Usta, Cemal Yazıcı, Hasan Turgay Günay, Rahmi Ülgen Güven, Selahittin Hacıömeroğlu, Merdan Hürmeydan, Muhammed Hüseyin Ayaydın, Sezai Bacaksız, Ümit Nejat Alpaslan ve Erhan Peker'in tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini açıkladı.”
EK-33:
Şirketimiz yönetim kurulu bir açıklama yapmamış olsa da şirket yönetim kurulu başkanımızın bu davadan 3 yıl 4 ay gibi bir ceza aldığı bilinmekte,dava dosyasının içerik ve akıbetinin araştırlması
Suç duyurumun daha iyi anlaşılabilmesi için elzemdir.
HUKUKİ NEDENLER :
SPK mevzuatı,TTK,TCK. Md ve ilgili mevzuat
SONUÇ ve İSTEM :
Yukarıda açıklandığı üzere,2009-2014 yılları arasında Turunç Tekstil ve Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji AŞ. şirket ve şirket yönetim kurulu üyeleri arasındaki muvazaalı ticari ve ekonomik ilişkilerin,şirket bilanço ve hesaplarının,özellikle şirket hisseleri üzerinde büyük miktarda işlem yapılan banka hesap sahipleri ile ULUTAŞ ailesi mensupları arasındaki ilişkilerinin incelenerek,2009-2014 yılları arasında şirket yönetim kurulunda görev yapmış bütün şüpheliler hakkında kamu davası açılmasına ve cezalandırılmasının sağlanmasına karar verilmesini saygıyla talep ederim.
04/07/2014
Müşteki :
Adı ve Soyadı:
İmza :AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
Yorum
Yorum