MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • exitus123
    Kıdemli
    • 17 Mart 2013
    • 3035

1. ) SPK madde 107/1 suçunu işleyen yönetim kurulu üyesinin şirketten uzaklaştırılması
    2) şirket için bağımsız denetçi atanması ( yapacağı görevleri madde made belirtilerek)
    3) şirketin tüm davalara (halkbank, iptal davası, butlan davası ve 2 kişinin açtığı ALACAk davsına ) verdiği cevapların tartışılması
    4) 2012 yılı GK alınmış kararların sorgulanması vb...
    5)

ŞİRKETİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA ÇAĞRI için görüşlerinizi belirtmenizi istiyorum...

AŞAĞIDA şirketin vazifeleri yazıyor...

Çağrıya yetkili olanlar
    MADDE 9 – (1) Olağan ve olağanüstü genel kurullar ile imtiyazlı pay sahipleri özel kurulu, görev süresi sona ermiş olsa bile yönetim kurulu tarafından toplantıya çağrılır.
    (2) Yönetim kurulunun mevcut olmaması veya devamlı olarak toplanamaması yahut toplantı nisabının oluşmasına imkan bulunmaması halinde, Kanunun 410 uncu maddesinin ikinci fıkrasına göre, mahkemeden izin alan pay sahibi genel kurulu toplantıya çağırabilir.
    (3) Şirket sermayesinin en az onda birini, halka açık şirketlerde yirmide birini oluşturan veya esas sözleşmede öngörülmesi halinde daha az sayıdaki pay sahiplerince oluşturulan azlık pay sahipleri, yönetim kurulundan, gerektirici sebepleri ve gündemi belirterek, genel kurulun toplantıya çağrılmasını veya genel kurul zaten toplanacak ise, karara bağlanmasını istedikleri hususların gündeme konulmasını yazılı olarak noter aracılığıyla isteyebilirler. Gündeme madde konulması isteminin, çağrı ilanının Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanmasına ilişkin ilan ücretinin yatırılması tarihinden önce yönetim kuruluna ulaşmış olması gerekir.
    (4) Azlık pay sahiplerinin, genel kurulun toplantıya çağrılmasına ilişkin yönetim kuruluna yaptıkları başvurunun kabul edilmesine rağmen kırkbeş gün içerisinde toplantı çağrısının yönetim kurulu tarafından yapılmaması halinde azlık pay sahipleri, genel kurulu toplantıya çağırabilir.
    (5) Azlık pay sahiplerinin, genel kurulun toplantıya çağrılmasına ilişkin talebinin yönetim kurulu tarafından reddedilmesi veya yedi iş günü içerisinde olumlu cevap verilmemesi üzerine Kanunun 412 nci maddesi gereğince mahkemece atanmış kayyım tarafından genel kurul toplantıya çağrılabilir.
    (6) Tasfiye halinde olan şirketlerde tasfiye memurları, görevleri ile ilgili konular için genel kurulu toplantıya çağırabilirler.
    (7) Süresi içerisinde yönetim kurulu tarafından toplantıya çağrılmaması üzerine, Kanunun 454 üncü maddesinin ikinci fıkrası uyarınca mahkeme tarafından yetkilendirilen imtiyazlı pay sahiplerinden her biri, imtiyazlı pay sahipleri özel kurulunu toplantıya çağırabilir.
    Çağrı usulü
    MADDE 10 – (1) Genel kurul toplantıya, esas sözleşmede belirtilen şekilde, internet sitesi açmakla yükümlü olan şirketler internet sitelerinde ve her halde Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanan ilan ile çağrılır. Çağrı, toplantıya elektronik ortamda katılma sistemini uygulayan şirketlerde elektronik genel kurul sisteminde de yapılır. Ayrıca, pay defterinde yazılı pay sahipleri ile önceden şirkete pay senedi veya pay sahipliğini ispatlayıcı belge vererek adresini bildiren pay sahiplerine, toplantı günü ile gündem ve ilanın çıktığı veya çıkacağı gazeteler iadeli taahhütlü mektupla bildirilir. 2499 sayılı Kanunun 11 inci maddesinin altıncı fıkrası hükmü saklıdır.
    (2) Genel kurulun toplantıya çağrısı, ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere, toplantı tarihinden en az iki hafta önce yapılır.
    (3) Çağrısı yapılan ilk toplantıda nisabın temin edilememesi halinde, genel kurul aynı usulle yeniden toplantıya çağrılır. İlk toplantının ilan metnine, nisabın sağlanamaması halinde yapılacak ikinci toplantının çağrısına dair konulan hükümler geçersizdir.
    (4) Azlığın istemi üzerine, Kanunun 420 nci maddesinin birinci fıkrası uyarınca genel kurul toplantısının, toplantı başkanının kararıyla bir ay sonraya ertelenmesi halinde, erteleme kararı, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan edilir ve internet sitesi açmakla yükümlü olan şirketlerin internet sitelerinde karar tarihinden itibaren en geç beş gün içinde yayımlanır. Ertelenen genel kurul bir ay sonra yapılmak üzere, çağrı usulüne uyularak tekrar toplantıya çağrılır.
    İlanın içeriği
    MADDE 11 – (1) Genel kurulun toplantıya çağrılmasına ilişkin ilanlarda ve pay sahiplerine gönderilecek mektuplarda;
    a) Toplantı günü ve saati,
    b) Toplantı yeri,
    c) Gündem,
    ç) Gündemde esas sözleşme değişikliği var ise değişen maddenin/maddelerin eski ve yeni şekilleri,
    d) Çağrının kimin tarafından yapıldığı,
    e) İlk toplantının herhangi bir nedenle ertelenmesi üzerine genel kurul yeniden toplantıya çağrılıyor ise, erteleme sebebi ile yapılacak toplantıda yeterli olan toplantı nisabı,
    f) Olağan toplantı ilanlarında; finansal tabloların, konsolide finansal tabloların, yönetim kurulu yıllık faaliyet raporunun, denetleme raporunun ve yönetim kurulunun kâr dağıtım önerisinin şirket merkez ve şube adresleri belirtilmek suretiyle anılan adreslerde pay sahiplerinin incelemesine hazır bulundurulduğu,
    g) Kanunun 428 inci maddesinde tanımlanan temsilcilerin kimlikleri ve bunlara ulaşılabilecek iletişim bilgileri,
    belirtilir.
    (2) Yapılacak ilanda, genel kurul toplantısında kendisini vekil vasıtasıyla temsil ettirecekler için vekâletname örneklerine de yer verilir.

Yorum

• exitus123
      Kıdemli
      • 17 Mart 2013
      • 3035

8.100.000 hisse lazım... sanırım ağlayıp sızlayan KY cıların toplamı bu kadar vardır....

5) gönüllü varsa YK üye seçiminide ekleyeyim

Yorum

• exitus123
        Kıdemli
        • 17 Mart 2013
        • 3035

Çok uzun zamandır hissede olupta SESİ SOLUĞU yeni çıkan KY cılar çok , ilgili sitelerde ( mynet vb ... görebilirsiniz ) ....

Yorum

• siname
          Bağımlı
          • 18 Eylül 2013
          • 1034

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          8.100.000 hisse lazım... sanırım ağlayıp sızlayan KY cıların toplamı bu kadar vardır....

çağrı galiba bu

Yorum

• karot43
            Çalışkan
            • 17 Mart 2013
            • 2534

exitus123 dost,önerini değerlendireceğiz...en kötü koşulda destek vereceğiz,maddi manevi...!!!ancak biz öncelikle "nitelikli dolandırıcılık"suç duyurusunu mutlaka yapacağız,hemde bu haftaiçi...!!!bu bizim davayı birkaç celse uzatsa da,bunu mutlaka yapmalıyız diye düşünüyorum...!!!
            AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
            GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• karot43
              Çalışkan
              • 17 Mart 2013
              • 2534

uyuyan uyusun,bekleyen beklesin...!!!biz kimseye çağrı falan da yapmayacağız...!!!yapacak arkadaşlarla zaten telefonla görüşüyoruz,extra katılım yapacak arkadaş olursa,onlarda bize ulaşır zaten...!!!artık bu işi daha fazla sakız yapmanın anlamı yok,gereğini yapma zamanı...!!!

Yorum

• exitus123
                Kıdemli
                • 17 Mart 2013
                • 3035

benim suç duyurum hazır... kısa ve öz...

Yorum

• exitus123
                  Kıdemli
                  • 17 Mart 2013
                  • 3035

Memsa Üzerİne yakinda tez yazacaĞim...

delİller, hukukİ sebepler....

Yorum

• karot43
                    Çalışkan
                    • 17 Mart 2013
                    • 2534

Memsa Üzerİne yakinda tez yazacaĞim...

delİller, hukukİ sebepler....
                    çakalları başlığını unutma...))
                    suç duyurumuzda "işlem yapılan hesaplar"ın da incelenmesini isteyeceğiz...))
                    herkes cezasını çekmeli...!!!

Yorum

• siname
                      Bağımlı
                      • 18 Eylül 2013
                      • 1034

ben gönülü olurum faiğin olduğu yere onun anlayacağı dilden konuşacak çevresi çok kuvetli olan biri lazım yani ben

Yorum

• siname
                        Bağımlı
                        • 18 Eylül 2013
                        • 1034

tabi hamza, revenge, erendeniz,talazkadir,adanalı 01,mardin,tuğba,gsaray, faik yerine beni desteklerlerse oluruz bu bizim için hac gibi kutsal bir görev olur tam cumhur başkanıyla beraber benide seçerseniz oh ne âlâ korkmayın ben kimseyi satmam kimseye zulmetmem adam gibi yönetiririm hiseyi 2 liranın üzerine taşırım hemde iki ay içinde bu size benim seçim vadimdir

Yorum

• siname
                          Bağımlı
                          • 18 Eylül 2013
                          • 1034

günün sözü: " bu ülkede namusluların namusuzlar kadar cesaretli olması gerekmez hukuk olsun namusuzların hakkından gelsin yeter"sevgili çok değerli biricik ortağım ismi lazım deyil hecelersek fa-ik tarafından retwettlenmiş duygulandım oturdum hönkür hönkür ağladım yerseniz. adam pişman galiba baksana namuslu insanlara karşı ne kadarda dik duruş sergiliyor bu ülkedeki hukukdan rahatsızmış. o namuslu insanlar hukuku sonuna kadar uygular sonunda mutlak zafer elde ederler. yeterki kararlı onurlu ve bu dünyaya niye geldiğinin ve bu dünyaya kazık çakmayacağının bilincinde olsun,bu dünyadan er geç ukba ya gidebileceğinin bilincinde ve hesaba çekileceğinin bilincinde olsun

Yorum

• exitus123
                            Kıdemli
                            • 17 Mart 2013
                            • 3035

bizimkiler namuzsuzların kurtarıcı olduğunu inandığı için siname senin YK seçilmen başka bahara kalacak gibi... Namussuzların yönetimde kalması onların çıkarına yarıyor demek ki...

hep diyorum bunlara değmez diyorum... siz anlamıyorsunuz...

ben kendi davama KAP dan DELİL bulayım....

2013 GK da 2015 de yapılacağı için CB senden önce seçilecek....

Yorum

• siname
                              Bağımlı
                              • 18 Eylül 2013
                              • 1034

olsun be dostum bizde nabalım yk üyeside olmayı veriz. zaten tavanlar yakın gözüküyor

Yorum

• exitus123
                                Kıdemli
                                • 17 Mart 2013
                                • 3035

Durduk yere kaynanam nİye aÇiklama yapti.. 120 gÜn dİyerek

İŞlem hacmİ artti.. Korku olabİlİr mİ.. Sata sata hİsseler buhar oluyor, ky İnat edİyor...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information