Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR ANONİM ŞİRKETİ
ANASÖZLEŞMESİ
KURULUŞ:
Madde 1 - Aşağıda adları ve ikametgahları yazılı kurucular arasında Türk Ticaret Kanununun ani
kuruluş hakkındaki hükümlerine uygun olarak bir anonim şirket kurulmuştur.( 17.08.1972 Tarihli
T.S.G.)
1.İbrahim Tekin – Kayalıbağ Mh. 20 Sk. No : 80 ADANA
2.Tek Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. - İnönü Cd. No:21/C ADANA
3.Adil İkiz - Kurtuluş Mh. 291 Sk. No: 17 ADANA
4.İzzettin Özgiray - Ordu Cad. No: 10 ADANA
5.Sabrı Andaç - Döşeme Mh. 131 Sk. No: 76 ADANA
6.Seyit A. Tekin - Atatürk Cd. Taç Apt. No: 2 / 3 ADANA
ŞİRKETİN UNVANI :
Madde 2 - Mensa Sinai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş
MAKSAT VE FAALİYET KONUSU :
Madde 3 - Şirket aşağıdaki işlerle uğraşmak için kurulmuştur.
a) Her türlü pamuk, suni ve sentetik elyaftan iplik, dokuma trikotaj, konfeksiyon, hazır giyim üretmek
ve ürettirmek
b) Üretilen mamullerin satışı ve ihracı,
c) Ticaret ve sanayi sektöründe MENSA MENSUCAT SANAYİ ve TİCARET A.Ş.'nin işlerine
eşdeğer ve bu işlere yararlı olacağı düşünülen yukarıda yazılı fıkralarda belirtilen işler ile ilgili
gerekse bunlara ilaveten maden ve madencilik, çimento ve inşaat sektörleri ile her türlü sınai ve
mali yatırımlara yönelik teşebbüsler veya şirketler ile ilgilenmek yeniden şirketler kurmak veya
mevcut şirketler ve fabrikalarla birleşmek veyahut bunlara katılmak,
d) Yukarıdaki fıkralarda bahsi geçen maksatlar için taşınmazlar ve bunlara ilişkin hakları şirket lehine
satın almak, bunları tasarruf etmek, sahip olmak ve satmak,
e) Şirket faaliyet konularından herhangi birisi için uzun veya kısa vadeli ödünç para almak, herhangi
bir senedi tanzim, kabul ve ciro etmek, Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası mevzuatı
uyarınca sahibine kar payından ve bedelsiz pay alma hakkında imtiyaz dışındaki diğer hususlarda
imtiyaz ve diğer ortaklık haklarını sağlayan, belirli bir vade veya vadelerde sabit veya değişken
oranda ortaklığın oy hakkına sahip paylarını satın alma ve ortaklık payları ile değiştirme hakkı
veren oydan yoksun pay ihraç etmek, T.T.K.' nun ve S.P.K. ve ilgili mevzuata uyan her türlü
tahvilleri çıkarmak, üçüncü şahıslar lehine olmamak kaydıyla, şirketin taşınır ve taşınmaz mallarını
kısmen veya tamamen ipotek etmek, rehin olarak göstermek, şirketin alacaklarının teminatını teşkil
etmek üzere üçüncü şahıslardan ipotek ve sair şekilde teminat kabul etmek,
f) Amaç ve faaliyet konusu ile ilgili olmak üzere mümessillik ve komisyonculuk yapmak,
g) Yurt içinde (Serbest bölgeler dahil) Yurt dışında şubeler açmak, yukarıdaki fıkralarda bahsi geçen
maksatlar için şirket lehine faaliyetler de bulunmak , her türlü mal alımı ve satışı yapmak, ihraç
etmek
h) Elektrik piyasasına ilişkin mevzuata uygun olarak esas itibariyle kendisinin ve / veya bağlı
ortaklarının yada hissedarlarının ihtiyacı elektrik ve ısı enerjisi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla
otoprodüktör lisansı çerçevesinde, elektrik ve ısı enerjisi üreten tesisleri kurmak, elektrik ve ısı
MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR ANONİM ŞİRKETİ
ANASÖZLEŞMESİ
KURULUŞ:
Madde 1 - Aşağıda adları ve ikametgahları yazılı kurucular arasında Türk Ticaret Kanununun ani
kuruluş hakkındaki hükümlerine uygun olarak bir anonim şirket kurulmuştur.( 17.08.1972 Tarihli
T.S.G.)
1.İbrahim Tekin – Kayalıbağ Mh. 20 Sk. No : 80 ADANA
2.Tek Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. - İnönü Cd. No:21/C ADANA
3.Adil İkiz - Kurtuluş Mh. 291 Sk. No: 17 ADANA
4.İzzettin Özgiray - Ordu Cad. No: 10 ADANA
5.Sabrı Andaç - Döşeme Mh. 131 Sk. No: 76 ADANA
6.Seyit A. Tekin - Atatürk Cd. Taç Apt. No: 2 / 3 ADANA
ŞİRKETİN UNVANI :
Madde 2 - Mensa Sinai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş
MAKSAT VE FAALİYET KONUSU :
Madde 3 - Şirket aşağıdaki işlerle uğraşmak için kurulmuştur.
a) Her türlü pamuk, suni ve sentetik elyaftan iplik, dokuma trikotaj, konfeksiyon, hazır giyim üretmek
ve ürettirmek
c) Ticaret ve sanayi sektöründe MENSA MENSUCAT SANAYİ ve TİCARET A.Ş.'nin işlerine
eşdeğer ve bu işlere yararlı olacağı düşünülen yukarıda yazılı fıkralarda belirtilen işler ile ilgili
gerekse bunlara ilaveten maden ve madencilik, çimento ve inşaat sektörleri ile her türlü sınai ve
mali yatırımlara yönelik teşebbüsler veya şirketler ile ilgilenmek yeniden şirketler kurmak veya
mevcut şirketler ve fabrikalarla birleşmek veyahut bunlara katılmak,
d) Yukarıdaki fıkralarda bahsi geçen maksatlar için taşınmazlar ve bunlara ilişkin hakları şirket lehine
satın almak, bunları tasarruf etmek, sahip olmak ve satmak,
e) Şirket faaliyet konularından herhangi birisi için uzun veya kısa vadeli ödünç para almak, herhangi
bir senedi tanzim, kabul ve ciro etmek, Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası mevzuatı
uyarınca sahibine kar payından ve bedelsiz pay alma hakkında imtiyaz dışındaki diğer hususlarda
imtiyaz ve diğer ortaklık haklarını sağlayan, belirli bir vade veya vadelerde sabit veya değişken
oranda ortaklığın oy hakkına sahip paylarını satın alma ve ortaklık payları ile değiştirme hakkı
veren oydan yoksun pay ihraç etmek, T.T.K.' nun ve S.P.K. ve ilgili mevzuata uyan her türlü
tahvilleri çıkarmak, üçüncü şahıslar lehine olmamak kaydıyla, şirketin taşınır ve taşınmaz mallarını
kısmen veya tamamen ipotek etmek, rehin olarak göstermek, şirketin alacaklarının teminatını teşkil
etmek üzere üçüncü şahıslardan ipotek ve sair şekilde teminat kabul etmek,
f) Amaç ve faaliyet konusu ile ilgili olmak üzere mümessillik ve komisyonculuk yapmak,
g) Yurt içinde (Serbest bölgeler dahil) Yurt dışında şubeler açmak, yukarıdaki fıkralarda bahsi geçen
maksatlar için şirket lehine faaliyetler de bulunmak , her türlü mal alımı ve satışı yapmak, ihraç
etmek
h) Elektrik piyasasına ilişkin mevzuata uygun olarak esas itibariyle kendisinin ve / veya bağlı
ortaklarının yada hissedarlarının ihtiyacı elektrik ve ısı enerjisi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla
otoprodüktör lisansı çerçevesinde, elektrik ve ısı enerjisi üreten tesisleri kurmak, elektrik ve ısı
haydi vietnam,beni papaz kabul et...günah çıkaralım mı biraz ha,ne dersin vietnammm...
AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE
YÖNETİM KURULU
Mehmet ULUTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı
Faik ULUTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Suat ULUTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi
Faruk ULUSOY Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
Mustafa KOÇAK Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ
Faruk ULUSOY | Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı | Bağımsız Üye
Mustafa KOÇAK | Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi | Bağımsız Üye
DENETİM KOMİTESİ
Mustafa KOÇAK | Denetim Komitesi Başkanı | Bağımsız Üye
Faruk ULUSOY | Denetim Komitesi Üyesi | Bağımsız Üye
RİSKİN ERKEN SAPTANMASI KOMİTESİ
Faruk ULUSOY | Riskin Erken Saptanması Komite Başkanı | Bağımsız Üye
Faik ULUTAŞ | Riskin Erken Saptanması Komite Üyesi | Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Pay Sahipleri ile İlişkiler Birimi
Pelvin AKYÜZ / Servis Sorumlusu
Emel ÜNAL / Servis Yardımcı Yetkili
a) Her türlü pamuk, suni ve sentetik elyaftan iplik, dokuma trikotaj, konfeksiyon, hazır giyim üretmek ve ürettirmek
c) Ticaret ve sanayi sektöründe MENSA MENSUCAT SANAYİ ve TİCARET A.Ş.'nin işlerine eşdeğer ve bu işlere yararlı olacağı düşünülen yukarıda yazılı fıkralarda belirtilen işler ile ilgili gerekse bunlara ilaveten maden ve madencilik, çimento ve inşaat sektörleri ile her türlü sınai ve mali yatırımlara yönelik teşebbüsler veya şirketler ile ilgilenmek yeniden şirketler kurmak veya mevcut şirketler ve fabrikalarla birleşmek veyahut bunlara katılmak,
d) Yukarıdaki fıkralarda bahsi geçen maksatlar için taşınmazlar ve bunlara ilişkin hakları şirket lehine satın almak, bunları tasarruf etmek, sahip olmak ve satmak,
e) Şirket faaliyet konularından herhangi birisi için uzun veya kısa vadeli ödünç para almak, herhangi bir senedi tanzim, kabul ve ciro etmek, Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası mevzuatı uyarınca sahibine kar payından ve bedelsiz pay alma hakkında imtiyaz dışındaki diğer hususlarda imtiyaz ve diğer ortaklık haklarını sağlayan, belirli bir vade veya vadelerde sabit veya değişken oranda ortaklığın oy hakkına sahip paylarını satın alma ve ortaklık payları ile değiştirme hakkı veren oydan yoksun pay ihraç etmek, T.T.K.' nun ve S.P.K. ve ilgili mevzuata uyan her türlü tahvilleri çıkarmak, üçüncü şahıslar lehine olmamak kaydıyla, şirketin taşınır ve taşınmaz mallarını kısmen veya tamamen ipotek etmek, rehin olarak göstermek, şirketin alacaklarının teminatını teşkil etmek üzere üçüncü şahıslardan ipotek ve sair şekilde teminat kabul etmek,
g) Yurt içinde (Serbest bölgeler dahil) Yurt dışında şubeler açmak, yukarıdaki fıkralarda bahsi geçen maksatlar için şirket lehine faaliyetler de bulunmak , her türlü mal alımı ve satışı yapmak, ihraç etmek
h) Elektrik piyasasına ilişkin mevzuata uygun olarak esas itibariyle kendisinin ve / veya bağlı ortaklarının yada hissedarlarının ihtiyacı elektrik ve ısı enerjisi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla otoprodüktör lisansı çerçevesinde, elektrik ve ısı enerjisi üreten tesisleri kurmak, elektrik ve ısı enerjisini üretmek ve tüketmek, ihtiyaç fazlası olması halinde söz konusu mevzuat çerçevesinde üretilen elektrik ve ısı enerjisi veya kapasiteyi lisans sahibi diğer kişilere ve serbest tüketicilere yürürlükte bulunan veya çıkacak yasa ve yönetmelikler çerçevesinde satmak ve ticari olmamak kaydıyla, elektrik ve ısı üretim tesisi ile ilgili tüm teçhizat ve yakıtın temin edilebilmesine ilişkin faaliyetlerde bulunmak bu amaçla otoprodüktör grubu şirketler kurmak, hisselerini almak satmak kiraya vermek ve kurulmuş olanlara iştirak etmek, bu işlemleri yapmak için gerekli izinleri ilgili kuruluşlardan almak.
i) Amaç ve konusuna giren veya gerçekleşmesine katkıda bulunacak konularla iştigal eden veya edecek yerli ve / veya yabancı gerçek tüzel kişilerle her nevi ortaklıklar kurabilir, anlaşmalar yapılabilir, iştirak edilebilir, iştiraklerini sağlayabilir ve her şekilde işbirliği yapabilir.
“Şirket’in kendi adına ve 3. kişiler lehine, garanti, kefalet, teminat vermesi veya ipotek dahil rehin hakkı tesis etmesi hususlarında sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde belirlenen esaslara uyulur”
j) Gerekli izin imtiyaz, patent haklarını doğrudan alabilir, gerektiğinde bunları kısmen veya tamamen 3. kişilere devredebilir veya başkalarına ait olanları devralabilir. Teknik bilgi (know how) anlaşmaları akdedebilir.
Arkadaslar spk ilk bültende mutlaka mensa ile ilgili haber yapacaktır faik de spk dan gelecek yaptırımları çözüm bulamasa 3- 5 güne kalmaz banka hesaplarına yatıracaktır paraları ,sonrada kap açıklama yapar sehven unutmusuz paralkar hesapta arkadaslar bizler bankalarımızdaki hesaplarıuı bu aralar kontrol edelim arkadaslar süprize hazırlikli olalım...sehveni unutmayalım
Yorum