MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gokalp80
    Tecrübeli
    • 11 Eylül 2013
    • 522

iyi akşamlar yurt dışı yabancı bıyıklı bıyıksız yatırımcı sözde derdine düşmüşler ve aramaya çıkmışlar bunlar ülkenin kredi notunu da düşürürler bu süratle giderlerse o lan güzelim ülkeme olur birde kahraman gibi şu kadar için ortak bulduk bu kadar güveniliriz...... diye demeç verirler
    elalem bilmez ki kepazelikleri en sonda 5,5 trilyonu ödeme durumlarını ....

Yorum

• siname
      Bağımlı
      • 18 Eylül 2013
      • 1034

isimleri silip benim gibi yazdım

Yorum

• Erendiz
        Katılımcı
        • 12 Eylül 2013
        • 126

Doktor bir metin yazarmisin kisa ve öz. Yarin spk ya gidecegim, ikinci baskanla gorusmek icin. Elden teslim edeyim. Bide telin kapali. Beni ararmisin 0535 895 39 31 den...

Yorum

• siname
          Bağımlı
          • 18 Eylül 2013
          • 1034

arkadaşlar ulutaşlarla görüşmeyin onlar sürekli insanları kandırıyorlar hiç bir sözleri doğru çıkmıyor ve karşındakileri keriz yerine koyuyorlar vatlerine inanmayın sizleri bir kere daha kandırmasın

Yorum

• siname
            Bağımlı
            • 18 Eylül 2013
            • 1034

erendeniz bir sayfa arkada var hakim koydu oraya

Yorum

• Intelligent
              Katılımcı
              • 12 Eylül 2013
              • 110

Erendiz, aşağıdaki gibi bir metni de kullanabilirsin. Mail attım ve yarın da SPK'ya fakslayacağım. SPK üst yönetiminin listesi var sitesinde. Özel olarak bunların mail adreslerine de gönderilebilir tümüne.

T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurumuna,

Ayrılma hakkı ve kullanımı ‘nın gereklerini yerine getirmediği ve bu durumu kötü niyetle kullanmaya başladığı için MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. hakkında suç duyurusunda bulunmaktayım.

Kurulumuzun 15.05.2013 tarih ve 17/550 sayılı kararı kapsamında ilişkili taraflardan iştirak edinimi işlemleri ve sermaye artırımının önemli nitelikte işlemler olarak değerlendirildiği…. SPK Kurul kararı ile ; İştirak edinimleri (Volt G.Y.Aş ve Mensa G.Y.AŞ) ve Sermaye azaltım ve artırımını düzenleyen Şirket Esas Sözleşmesinin Şirket sermayesi Başlıklı 6. Maddesine ilişkin değişiklik taslağının ÖNEMLİ NİTELİKTE İŞLER olduğu ve OGK da oylanması gerektiği ve SPK kanunun 24. Maddesi gereği ilgili maddelere HAYIR oyu kullanıp şerh düşüren ortaklara AYRILMA HAKKININ tanınması şart koşulmuştur.

Bu çerçevede 06/09/2013 de MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş, O.G.K çağrısı yapmış ve gündem maddelerini açıklamıştır. Gündem maddelerinden 3-4-5 maddelerin (iştirak edinimi ve Sermaye artırım ve azaltımını düzenleyen Esas sözleşmenin 6. Maddesine ait değişiklik taslağı ) ÖNEMLİ NİTELİKTE İŞLEMLER olduğu duyurulmuştur.

08/10/2013 tarihinde OGK yapılmış ve 11 madde (sermaye artırım ve azatlımı) ve 12 Madde (Volt G.Y.AŞ edinimi) lere ait Hayır oyu kullanan 13.151.000 adet hisse senedi sayısının olduğu ve ayrılma şerhi düşenlerin listeleri ilan edilmiştir.

Ayrılma hakkını kullananlara ait yasal prosedürler şirket tarafından gecikmeli de işletilmiş ve nihayetinde 18/11/2013 de hisse virmanları tamamlanmıştır. 22/11/2013 de şirket 12.055.760,60 adet hissenin ayrılma hakkı kullanacağını, 1.095.240 hissenin de bu hakkı kullanmayacağını ilan etmiştir. SPK Kurumsal Yönetim Tebliğine göre bu hisse bedellerinin virmanlar tamamlandıktan sonra 10 gün içerisinde ödenmesi ve ardında O.G.K maddelerinin tescili gerekecektir.

Aradan geçen zaman içerisinde hisseler üzerinde çeşitli oyunlar oynamak ve buna ortam hazırlamak için MENSA yönetimi KAP’a aşağıdaki belirtildiği gibi iki farklı özel durum açıklaması yapmıştır.

1) 20/11/2013 tarihinde SPK’nın ayrılma hakkı ile ilgili hazırladığı kural ve kaidelere aykırı olarak KAP’a yapılan özel durum açıklamasında “Geri alımı yapılan payların bedellerinin ödemelerine henüz başlanmamıştır. Yapılacak çalışmalara bağlı olarak bedellerin sermaye artırımının başlaması ile ödenmesi öngörülmektedir. Bu amaçla Sermaye Piyasası Kurulu'ndan görüş istenmiştir.”
              2) 22/11/2013 tarihinde KAP’a yapılan özel durum açıklamasında “ Geri alımı yapılan payların alımı için çeşitli kaynakların araştırılacağı, şirketimize hisse senetlerini teslim etmiş olan söz konusu 89 kişinin hak kaybına uğramamalarını teminen, ödemelerin 30/01/2014 tarihine kadar tamamlanamaması durumunda hisse senetlerinin hak sahiplerinin hesaplarına geri virman edileceği duyurulur.”

SPK’nın Kurumsal Yönetim Tebliğine aykırı hareket eden MENSA yönetimi şuç işlemektedir. Şirket borsaya kote olduğunda bugüne kadar MENSA yönetiminin yapmış olduğu hareketler incelendiğinde hiçbir şekilde dürüst davranmadığı, kanunları çiğneyerek hiçe saydığı ve küçük yatırımcı mağdur etmeyi gelenek haline getirdiği görülecektir. Şirketin son altı aylık KAP duyuruları incelense bile yapılan kanunsuzlukları ve şirketin art niyetini görmek mümkün olacaktır.

Bizler küçük yatırımcı olarak SPK kuralları çerçevesinde yapılan ve SPK denetçisinin de hazır bulunduğu genel kurulda ilgili maddelere ret oyu vererek ayrılma hakkımızı kullandık ve SPK kuralları çerçevesinde tamamlanmasını beklerken MEMSA yönetimi tarafında yapılan bu art niyetli tavır ve davranışlar karşısında çaresiz kalmış durumdayız.

Kural koyucu kurum olan SPK’nın kendi kurallarının uygulamasını denetlemek ve bunları uygulamaya zorlamak durumunda olduğunu biliyoruz. MENSA yönetimi tarafında yapılan bu kuralsızlığa biran önce dur denemenizi ve gerekli olan en ağır cezayı vermenizi beklemekteyiz. Ayrılma hakkı

Devletin kurallarını tanımayan ve kendinde yeni kurallar yazmaya yetecek gücü bulan MEMSA yönetiminin bu davranışlarına hukuk devletinde DUR diyecek kurum ve kuruluşların da var olduğuna inanmak istiyoruz.

Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Erendiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Doktor bir metin yazarmisin kisa ve öz. Yarin spk ya gidecegim, ikinci baskanla gorusmek icin. Elden teslim edeyim. Bide telin kapali. Beni ararmisin 0535 895 39 31 den...

Yorum

• exitus123
                Kıdemli
                • 17 Mart 2013
                • 3035

ERSİN hocam yeni geldim eve SPK ya CUMARTESİ yolladığım dilekçeleri ve açmaya düşündüğüm ŞABLON dava başvuru dilekçemi mail attım..

Erendiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yorum

• efe-kral
                  Yeni Üye
                  • 13 Ekim 2013
                  • 26

kısaca hisse fiyatı düşerse, yada bedelli olmazsa, biz bu aldığımız hisseleri geri vereceğiz.Ama hisse fiyatı çıkarsa, hisseleri ucuza almış olacağız.parasını öderiz diyorlar.Halk bankasına 90 milyon davalı olan,Bu şirkete ve bu itibarını yitirmiş insana, kimse ne ortak olur ne de kredi verir.

Yorum

• Intelligent
                    Katılımcı
                    • 12 Eylül 2013
                    • 110

Ayrılma hakkı ve kullanımı ‘nın gereklerini yerine getirmediği ve bu durumu kötü niyetle kullanmaya başladığı için MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. hakkında suç duyurusunda bulunmaktayım.

SPK kurulunun 15.05.2013 tarih ve 17/550 sayılı kararı kapsamında ilişkili taraflardan iştirak edinimi işlemleri ve sermaye artırımının önemli nitelikte işlemler olarak değerlendirildiği ve Kurul kararı ile ; İştirak edinimleri (Volt G.Y.Aş ve Mensa G.Y.AŞ) ve Sermaye azaltım ve artırımını düzenleyen Şirket Esas Sözleşmesinin Şirket sermayesi Başlıklı 6. Maddesine ilişkin değişiklik taslağının ÖNEMLİ NİTELİKTE İŞLER olduğu ve OGK da oylanması gerektiği ve SPK kanunun 24. Maddesi gereği ilgili maddelere HAYIR oyu kullanıp şerh düşüren ortaklara AYRILMA HAKKININ tanınması şart koşulmuştur.

Bu çerçevede 06/09/2013 de MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş, O.G.K çağrısı yapmış ve gündem maddelerini açıklamıştır. Gündem maddelerinden 3-4-5 maddelerin (iştirak edinimi ve Sermaye artırım ve azaltımını düzenleyen Esas sözleşmenin 6. Maddesine ait değişiklik taslağı ) ÖNEMLİ NİTELİKTE İŞLEMLER olduğu duyurulmuştur.

08/10/2013 tarihinde OGK yapılmış ve 11 madde (sermaye artırım ve azatlımı) ve 12 Madde (Volt G.Y.AŞ edinimi) lere ait Hayır oyu kullanan 13.151.000 adet hisse senedi sayısının olduğu ve ayrılma şerhi düşenlerin listeleri ilan edilmiştir.
                    Ayrılma hakkını kullananlara ait yasal prosedürler şirket tarafından gecikmeli işletilmiş ve nihayetinde 18/11/2013 de hisse virmanları tamamlanmıştır. 22/11/2013 de şirket 12.055.760,60 adet hissenin ayrılma hakkı kullanacağını, 1.095.240 hissenin de bu hakkı kullanmayacağını ilan etmiştir. SPK Kurumsal Yönetim Tebliğine göre hisse bedellerinin virmanlar tamamlandıktan sonra 10 gün içerisinde ödenmesi ve ardında O.G.K maddelerinin tescili gerekmektedir.

Aradan geçen zaman içerisinde hisseler üzerinde çeşitli oyunlar oynamak ve buna ortam hazırlamak için MENSA yönetimi SPK’nın ayrılma hakkı ile ilgili kural ve kaidelere aykırı davranarak KAP’a aşağıdaki gibi iki farklı özel durum açıklaması göndermiştir.

1) 20/11/2013 tarihinde yapılan özel durum açıklamasında “Geri alımı yapılan payların bedellerinin ödemelerine henüz başlanmamıştır. Yapılacak çalışmalara bağlı olarak bedellerin sermaye artırımının başlaması ile ödenmesi öngörülmektedir. Bu amaçla Sermaye Piyasası Kurulu'ndan görüş istenmiştir.”
                    2) 22/11/2013 tarihinde KAP’a yapılan özel durum açıklamasında “ Geri alımı yapılan payların alımı için çeşitli kaynakların araştırılacağı, şirketimize hisse senetlerini teslim etmiş olan söz konusu 89 kişinin hak kaybına uğramamalarını teminen, ödemelerin 30/01/2014 tarihine kadar tamamlanamaması durumunda hisse senetlerinin hak sahiplerinin hesaplarına geri virman edileceği duyurulur.”

SPK’nın Kurumsal Yönetim Tebliğine aykırı hareket eden MENSA yönetimi şuç işlemektedir. Şirket borsaya kote olduğunda bugüne kadar MENSA yönetiminin yapmış olduğu hareketler incelendiğinde hiçbir şekilde dürüst davranmadığı, kanunları çiğneyerek hiçe saydığı ve küçük yatırımcı mağdur etmeyi gelenek haline getirdiği kolayca görülecektir. Şirketin son altı aylık KAP duyuruları incelense bile yapılan kanunsuzlukları ve şirketin art niyetini görmek mümkün olacaktır.

Bizler küçük yatırımcı olarak SPK kuralları çerçevesinde yapılan ve SPK denetçisinin de hazır bulunduğu genel kurulda ilgili maddelere ret oyu vererek ayrılma hakkımızı kullandık ve SPK kuralları çerçevesinde tamamlanmasını beklerken MEMSA yönetimi tarafında yapılan bu art niyetli tavır ve davranışlar karşısında çaresiz kalmış durumdayız.

Kural koyucu kurum olan SPK’nın kendi kurallarının uygulamasını denetlemek ve buna tabi şirketleri uymaya zorlamak durumunda olduğunu biliyoruz. MENSA yönetimi tarafında yapılan bu kuralsızlığa biran önce dur denemenizi ve gerekli olan en ağır cezayı vermenizi beklemekteyiz.

Devletin kurallarını tanımayan ve kendinde yeni kural çıkarmaya yetecek yetecek gücü bulan MEMSA yönetiminin bu davranışlarına hukuk devletinde DUR diyecek kurum ve kuruluşların var olduğuna inanmak istiyoruz.

Yorum

• heckser-ohlin
                      Aktif
                      • 12 Eylül 2013
                      • 332

yazıyı kopyalayıp aynen spk ve bimere ihbar şikayet kısmından ilettim...

arkadaşlar olmadı bakın açık ve net söylüyorum açılacak davanın peşine spk nın önünde elimize alacağımız ve sayın başbakanımızın da bu hainler tarafından kandırıldığını belirten pankratlar açıp eylem yapalım en az 100 kişi toplanırız ki bu işin filmi orada zaten kopar...

Yorum

• Erendiz
                        Katılımcı
                        • 12 Eylül 2013
                        • 126

0312 292 83 54 bircan bey. Spk başkan yardimcisinin direkt teli. Arayin tepkinizi dile getirin. Sekreteri yok diyor. Orda su an...

Yorum

• Intelligent
                          Katılımcı
                          • 12 Eylül 2013
                          • 110

Arkadaşlar, SPK üst yönetiminin mail adresleri aşağıdaki gibidir. Lütfen aşağıdaki metni bu kişilere mail olarak gönderin. Ben de gönderdim. Mutlaka birinin dikkatini çekecektir. Mail'e konu olarak "MEMSA Yönetimi Hakkında Suç Duyurusudur " yazabilirsiniz.

vahdettin.ertas@spk.gov.tr
                          Nurullah.genc@spk.gov.tr
                          Bulent.gorken@spk.gov.tr
                          Birol.kule@spk.gov.tr
                          Himmet.karadag@spk.gov.tr
                          Murat.koc@spk.gov.tr
                          Mzbingol@spk.gov.tr

Intelligent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

SPK kurulunun 15.05.2013 tarih ve 17/550 sayılı kararı kapsamında ilişkili taraflardan iştirak edinimi işlemleri ve sermaye artırımının önemli nitelikte işlemler olarak değerlendirildiği ve Kurul kararı ile ; İştirak edinimleri (Volt G.Y.Aş ve Mensa G.Y.AŞ) ve Sermaye azaltım ve artırımını düzenleyen Şirket Esas Sözleşmesinin Şirket sermayesi Başlıklı 6. Maddesine ilişkin değişiklik taslağının ÖNEMLİ NİTELİKTE İŞLER olduğu ve OGK da oylanması gerektiği ve SPK kanunun 24. Maddesi gereği ilgili maddelere HAYIR oyu kullanıp şerh düşüren ortaklara AYRILMA HAKKININ tanınması şart koşulmuştur.

Ayrılma hakkını kullananlara ait yasal prosedürler şirket tarafından gecikmeli işletilmiş ve nihayetinde 18/11/2013 de hisse virmanları tamamlanmıştır. 22/11/2013 de şirket 12.055.760,60 adet hissenin ayrılma hakkı kullanacağını, 1.095.240 hissenin de bu hakkı kullanmayacağını ilan etmiştir. SPK Kurumsal Yönetim Tebliğine göre hisse bedellerinin virmanlar tamamlandıktan sonra 10 gün içerisinde ödenmesi ve ardında O.G.K maddelerinin tescili gerekmektedir.

Aradan geçen zaman içerisinde hisseler üzerinde çeşitli oyunlar oynamak ve buna ortam hazırlamak için MENSA yönetimi SPK’nın ayrılma hakkı ile ilgili kural ve kaidelere aykırı davranarak KAP’a aşağıdaki gibi iki farklı özel durum açıklaması göndermiştir.

1) 20/11/2013 tarihinde yapılan özel durum açıklamasında “Geri alımı yapılan payların bedellerinin ödemelerine henüz başlanmamıştır. Yapılacak çalışmalara bağlı olarak bedellerin sermaye artırımının başlaması ile ödenmesi öngörülmektedir. Bu amaçla Sermaye Piyasası Kurulu'ndan görüş istenmiştir.”

SPK’nın Kurumsal Yönetim Tebliğine aykırı hareket eden MENSA yönetimi şuç işlemektedir. Şirket borsaya kote olduğunda bugüne kadar MENSA yönetiminin yapmış olduğu hareketler incelendiğinde hiçbir şekilde dürüst davranmadığı, kanunları çiğneyerek hiçe saydığı ve küçük yatırımcı mağdur etmeyi gelenek haline getirdiği kolayca görülecektir. Şirketin son altı aylık KAP duyuruları incelense bile yapılan kanunsuzlukları ve şirketin art niyetini görmek mümkün olacaktır.

Kural koyucu kurum olan SPK’nın kendi kurallarının uygulamasını denetlemek ve buna tabi şirketleri uymaya zorlamak durumunda olduğunu biliyoruz. MENSA yönetimi tarafında yapılan bu kuralsızlığa biran önce dur denemenizi ve gerekli olan en ağır cezayı vermenizi beklemekteyiz.

Devletin kurallarını tanımayan ve kendinde yeni kural çıkarmaya yetecek yetecek gücü bulan MEMSA yönetiminin bu davranışlarına hukuk devletinde DUR diyecek kurum ve kuruluşların var olduğuna inanmak istiyoruz.

Yorum

• ademali
                            Yeni Üye
                            • 11 Eylül 2013
                            • 21

selamun aleyküm arkadaşlar.mugladan adem ali arkalı ben..erendiz hocam aradım kadın durumu biliyorum toplantıdalar dedi ama ileticem diye söyle başka yapılacak birşey varmı..arkdaşlar emel hanım a diyorum benim hissemi geriye virman yapın diyorum yapamayız diyorlar ee parasını verin diyorum kaynak bulursak vericez diyorlar nasıl insanların eline düştük bu nedir yaw adam resmi yollardan aldı hisseleri eline şimdi yalvartacak sana yalvaranın am.....koyum ******** çocugu ahlaksız tosbaa.

Yorum

• heckser-ohlin
                              Aktif
                              • 12 Eylül 2013
                              • 332

hakimbayram hocam ne durumdayız müsait olunca telden görüşelim... bu oç larına ne yapmamız gerekiyorsa yapalım... hatta bu sefer sırf 31 lot alıp 9 aralıkte gitmeyi düşünüyorum.. gerçi bu şartlarda toplantı falan yapamaz yasal dayanağı yok bi kere pez...lerin ... hatta gidersem bu sefer kendimi tutamam o gün bu yavşağın babasına bağırdığımda it gibi ses çıkarıyordu bu sefer ses çıkarmaya fırsatı da olmayacak!!!!

Yorum

• ozmanisali
                                Yeni Üye
                                • 17 Eylül 2013
                                • 36

tek carenız basında sansasyon

arkadaslar tek carenız kaldı oda basında ses getırecek eylemlerrr baska turlu olmazz battıkk sızın olay daha kotu oldu hısenızı verdınız bızde battık olsun bunlar adı ...sız ...ne basında ses getırecek eylem 89 kısı yapabılırsınız genelkurulda yaptınız yıne basarın

Yorum

Working...
                                X

Debug Information