karot43 Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
MEMSA Mensa Mensucat
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Günaydın arkadaşlar...
))
ayrılma hakkını kullanacak arkadaşlar acele etmesin, önünüzde daha 9 iş günü falan var...ama bu durumu çalıştığınız aracı kurumlarla görüşün,nasıl olacağını öğrenmeye çalışın...
kağıdın önümüzdeki günlerdeki hareketlerine bakalım...aşağı ve yukarı fiyat hareketleri olabilir...durumunuzu ona göre değerlendirmeniz daha yararlı olabilir...
ben son iki güne kadar beklemeyi düşünüyorum,tahdadaki duruma göre hareketimi belirleyeceğim...!!!
eğer kağıt,0,26'yı aşağı yönde kırarsa ayrılma hakkımı kullanırım...yoksa ben ayrılma hakkımı kullanmayacağım...!!!
beklentim,spk'nın bölünme fiyatını 0,47 olarak açıklaması...bu durumda tahtada hareketli günler olabilir...!!!
herkes elbette durumunu özgün koşullarına göre ayarlamalıdır...bunlar kişisel düşüncelerimdir,yatırım önerisi kesinlikle olamaz...!!!
herkese iyi günler...!!!AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE
Yorum
-
çalıştığın aracı kurumla bir görüşsen iyi edersin...selim77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteriyi akşamlar
ayrılma hakkını kullanım başladı mı? yoksa şirketten haber mi verilecek şu şekilde ayrılma olacak diye.
ayrılma hakkı beyanname formu falan yok memsa.com.tr deAV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE
Yorum
-
Ola gardaşlar ecele etmeyin gettiz işi ayarladız 0.46 yada 0.47 den itelediniz. Şimdi biraz bekleyin. Duruma bakın. Zeten daha şirketten açıklama geldiği yok. Alttan alanlar malı kakaladı alamayanlar ise içeri girdi. Bundan sonra daha dikkatli olun. Yazılıyor günahtır cebiZde bir gaç guruş paraz var onide bele elemanlara gaptırmayın. Vesselam.
Yorum
-
..siname Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteraq yum ne halt yerse yesinler maliyetim yüksek onları asla vermem ne anasının. ............ alınırsa alınsın üç senedir biz götümüzü yırtıyoruz son günümü bulmuş
Yorum
-
yorumsuz kardeşimsiname Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteriznimide aldım gene istanbul yolcusuyum salı günü 0,47den vermek için deyil tabiki
Yorum
-
Ayrılma
hakkının kullanılmasına ilişkin işleyiş süreci, fiyat ve ilgili işleme ilişkin
alınan yönetim kurulu kararı bağımsız yönetim kurulu üyelerinin oyu da belirtilmek üzere
KAP’ta açıklanır.
Payları Borsada işlem görmeyen şirketlerin yönetim kurulu kararı ise
Kurulumuz ve ortaklık internet sitesinde açıklanır.
Genel kurul toplantısına katılıp da olumsuz
oy kullanan ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerine ortaklık tarafından
ayrılma hakkının kullanımını temin etmek için hazırlanacak form
genel kurul gündemiyle
birlikte kamuya duyurulur. Bu formlar genel kurul toplantı tarihinden itibaren 10 iş günü içinde
iadeli taahhütlü
ve
noter tasdikli olarak ortaklığa gönderilir. Ortaklık, formun kendisine
teslimini izleyen 10 iş günü
içerisinde payların devri karşılığında ödemeyi yapar. Ödemenin
geç yapılması halinde yasal faiz işletilir.
(6
) Genel kurulların birleşme ve bölünmeye ilişkin olarak verdikleri kararlar, ayrılma
hakkını kullanacak pay sahiplerine yapılacak ödemeler tamamlan
madan tescil edilemez
Yorum
-
ACEMİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAyrılma
alınan yönetim kurulu kararı bağımsız yönetim kurulu üyelerinin oyu da belirtilmek üzere
KAP’ta açıklanır.
oy kullanan ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerine ortaklık tarafından
genel kurul gündemiyle
birlikte kamuya duyurulur. Bu formlar genel kurul toplantı tarihinden itibaren 10 iş günü içinde
iadeli taahhütlü
ve
(6
) Genel kurulların birleşme ve bölünmeye ilişkin olarak verdikleri kararlar, ayrılma
madan tescil edilemez
olan oldu yukarıdaki konuyu lütfen atlamayın
Yorum
-
raporlarında kullanılan djdanovan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhakim arkadasima gonulden tskler. Hepimizin sesi oldu orda.
Durum iki kelime ile su:
30 m2 lik odada 105 kisi. Dusunun. Patronlar bu kaosu bilerek planladi ve kaosdan faydalandi. Olay budur. Bu ortamin her dk sini yonetmeyi becerdiler bagiran ky lerin ortaminda. Ister istemez guclu cikan sese yoneldi tum koyunlar cobanin isliginda. 47 46 derken patron 47 deyince alkis bile koptu.
Bu ortama hayir dersen ne olacakti.. Kim dinleyebilecekti. Bi sekilde hipnoze olduk ve imzaladik.
Uzaktan konusulamaz. Durum bu.
Simdi spk nin kararini bekleyecegiz. Inaniyorum ki oraya glmeyenler icinde 47 yi sart kosacak.
eğerleme yaklaşım
larının
işleme
taraf
tüm ortaklıkları
için aynı esasa
dayalı olması gerekmektedir.
Toplantı nisabı
MADDE
8
–
(1)
Birleşme/B
ölünme kararlarının genel kurulca kabul edilebilmesi için,
esas sözleşmelerinde açıkça oran belirtilmek suretiyle daha ağır nisa
plar öngörülmediği
takdirde, toplantı nisabı aranmaksızın,
halka açık ortaklıkların
genel kuruluna katılan oy
hakkını haiz payların üçte ikisinin olumlu oy vermesi şartı aranır. Ancak, toplantıda sermayeyi
temsil eden oy hakkını haiz payların en az yarısının hazır bulunması hâlinde, esas sözleşmede
açıkça daha ağır nisaplar öngörülmedikç
e, toplantıya katılan oy hakkını haiz payların
çoğunluğu ile karar alınır.
Bu işlemlerde, TTK
nın 436 ncı maddesinin birinci fıkrasına göre
taraf olan ortaklar bu işlemlerin onaylanacağı genel kurul toplantılarında oy kullanamazlar. Bu
fıkrada belirtilen n
isapları hafifleten esas sözleşme hükümleri geçersizdir.
Ayrılma hakkı ve kullanımı
MADDE
9
–
(1)
Birleşme/B
ölünme işlemlerine ilişkin genel kurul toplantılarına katılan
ve olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten
halka açık ort
aklık
pay
sahipleri paylarını ortaklığa satarak ayrılma hakkına sahiptir. Pay üzerinde intifa hakkı
bulunduğu ve oy hakkının intifa hakkı sahiplerince kullanıldığı hallerde intifa hakkı sahibi
ayrılma hakkını kullanamaz. Bu durumda pay sahibi ayrılma hakkı
nı kullanmak için genel kurul
toplantılarına katılarak ilgili işleme karşı olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı
tutanağına işletmek zorundadır.
(2) Pay sahibinin genel kurul toplantısına katılmasına haksız bir biçimde engel olunması,
genel kuru
l toplantısına usulüne uygun davet yapılmaması veya gündemin usulüne uygun bir
biçimde ilan edilmemesi hâllerinde, genel kurul kararlarına muhalif kalma ve muhalefet şerhini
tutanağa kaydettirme şartı aranmaksızın birinci fıkra hükmü uygulanır.
(3) İşlemle
rin görüşüleceği genel kurul toplantısının gündeminde, bu kararlara
muha
lif
oy
kullanacak pay sahiplerinin ortaklıktan ayrılma hakkının bulunduğu hususu ile bu hakkın
kullanılması durumunda payların ortaklık tarafından satın alınacağı bedel yer alır.
(4)
Birleşme/bölünme işlemlerinin gerçekleşmesi, bu işlemin görüşüleceği genel kur
ul
toplantısı sonucuna göre ayrılma hakkı kullanımları sonucunda ortaklığın katlanmak zorunda
kalacağı maliyetin belirli bir tutarı aşmaması şartına bağlanabilir. Ancak bu imkandan
yararlanabilmek için; azami maliyet tutarının ayrılma hakkı kullanım fiyatı
ile birlikte genel
kurul gündeminde açıklanmış olması ve genel kurulda, ayrılma hakkı kullanım süresi bitmeden
yeni bir genel kurul onayına gerek kalmaksızın işlemden vazgeçme konusunda yönetim
kuruluna açıkça yetki verilmiş olması zorunludur.
(5)
Ayrılma
KAP’ta açıklanır.
genel kurul gündemiyle
iadeli taahhütlü
ve
(6
madan tescil edilemez
Yorum
-
aracı kurum şimdilik herhangi bir bilgi yok. firmayı arayın dedi.karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterçalıştığın aracı kurumla bir görüşsen iyi edersin...
Yorum
-
Basvuru içeriği:Sayın spk yetkilisi yaklaşık 2 senedir memsa holding yatırımcısıyım. 08.10.2013 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında uygulanan bir kaç husus hakkında yanlış uygulama olduğu kanaatindeyim.Toplantı gündem maddelerinde belirtilen 2 milyon tl lık yapılacağı duyurulmuş ve gelen yatırımcıların fazla olması gerekçe gösterilerek 7 milyon tl çıkarılmış.Bu olaydan diğer yatırımcılara bilgi verilmemiştir ben van ilinde oldugumdan hem uzak hemde bu olay 2 milyon ile çözülmez diye toplantıya katılmadım ancak toplantı tarihine kadar ortalama 0.30 tl fiyat ile hisse alan kişiler toplantıya gelerek 0.46 ve 0.47 den hisse senetlerini satmışlardır.Bu şekilde gündemin maddeleri yapılarak yapılan toplantı kararlarının iptal edilerek.Herkesin bildiği gördüğü gündem maddeleri ile toplantının tekrar edilmesini yada 0.47 den ayrılma hakkının diğer yatırımcılara da tanınmasını talep ediyorum.
CEVABEN : Halka açık şirketlerin faaliyetleri ve mali tabloları Kurulumuzun ilgili birimleri tarafından izlenmekte, Kurulumuza ulaşan ihbar ve şikayetler de dikkate alınarak gerekli görülen hallerde ayrıntılı inceleme yapılmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda suç unsuru tespit edilmesi halinde ise sorumlular hakkında gerekli yasal işlemler tesis edilmekte ve inceleme sonuçları Kurulumuz haftalık bültenleri ile kamuya duyurulmaktadır.*
Yorum
-
valla ben dün kale seramikin ayrılma formunu baz alarak üzerinde degişiklik yaparak yani memsa olarak degiştirdim formu info memsa diye başlayan mail adresine gönderdim lakin açıklama yapıldıgı zamanda iadeli gönderecegim faik mail yoluyla olur dedi toplantıda ancak garantili olanı posta yada elden
lakin hala açıklama yapılmaması enterasan bekliyoruz 10 iş günü acaba açıklamadan sonramı yoksa genel kuruldan sonramı
bayram hocam bilgin varmı lütfen son gelişmeleri paylaşalım saygılarımla
Yorum
Yorum