MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • exitus123
    Kıdemli
    • 17 Mart 2013
    • 3035

Alacaklar, genel kurulda bizzat olman lazım

Uzun hikaye anlatsam , çıkamazsın içinden

Gel genel kurula banker bilonun çarptığı insanlarla tanışırsın

Ancak milleti böyle toplayacağız gibi!!!

yeni79 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani genel kurulda hisselerini satmak isteyenlerden 0,47 den mi alacaklar ? bilgi verebilir misiniz?

Yorum

• yeni79
      Yeni Üye
      • 03 Ekim 2013
      • 24

hacim adedi 4.310.729 a ulaştı bu 2. seanstada taban var mı demek oluyor

Yorum

• exitus123
        Kıdemli
        • 17 Mart 2013
        • 3035

Topik kapatıldı diye sevinler olmuş

Çok güldümm

Yorum

• exitus123
          Kıdemli
          • 17 Mart 2013
          • 3035

İnsanlar kimliğine , ehliyetine sahip çıkmazsa orda burda sevinir!!!

Küçük emrah , ilk kez bugün güldün sevindin

Yorum

• ademali
            Yeni Üye
            • 11 Eylül 2013
            • 21

yawww arkadaş mugladan gelicem gelip gitmem 300 tl nin üzerinde emel hanımı aradım bakın yapmıyacaksanız söyleyin boşuna bilet almayayım dedim.yok dedi bu sefer kesin yapıcaz dedi bakanlıktan bir belge yi dahi aldık gibi bişeyler söyledi umarım yaparlar ama ben bilen arkadaşlara şunu sormak istiyorum bu çağrı fiyatı 0,47 den bu adamlar bizden malı almayacaklar ben buna kanaaat ettim bana öyle geliyor farklı düşüncesi olan varmı sonuç ne olur....??????????????

Yorum

• yeni79
              Yeni Üye
              • 03 Ekim 2013
              • 24

maktk nında yatırımcılarına 6 ay işlem yasağı geldi ama bugün hisse tavan yaptı. nasıl oluyor anlamadım bizimki diplerde

Yorum

• exitus123
                Kıdemli
                • 17 Mart 2013
                • 3035

maddeler gecmesede , geçtiği hslde iptal ettim dese ,Faiğ aralık sonuna kadar sermayeyi bir yolla artıracak!!!

Eli mahkum

Yorum

• yeni79
                  Yeni Üye
                  • 03 Ekim 2013
                  • 24

alış olup olmadığını gören var mı

Yorum

• siname
                    Bağımlı
                    • 18 Eylül 2013
                    • 1034

ben her şeye hazırım faik sen hazırmısın bu arada bistide güzel ele geçirmişsin adamlar iki gün kapalı bıraktı ky ne beklendiğini bile yazmadılar ondan sonra ky korunması hiç bir şey yapmadan bekliyicem sana bir lot veren senin gibi olsun ahada en büyük yeminimi etim adamlarınıda değiştir adamlarını herkez tanıyor ancak kendilerini kandırırlar

Yorum

• bors
                      Yeni Üye
                      • 01 Ekim 2013
                      • 6

Arkadaşlar peki herkes genel kurulda iade edeceğini düşünüyor da genel kurul maddesinde diyor ki ayrılma hakkı kullanmak isteyen tutar 2.000.000 Tl' yi geçerse sermaye arttırımını iptal edeceğim diyor. O kısmı forumda atlanıyor sanki kimse bahsetmiyor.

Yorum

• ACEMİ
                        Katılımcı
                        • 12 Eylül 2013
                        • 153

lütfen zman ayırarak satırlar arasındakı anlamı bulun!!!

Özet Bilgi Şirketin 08 Ekim 2013 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı HK.

EK AÇIKLAMALAR:
                        Olağanüstü genel kurul toplantısında, gündeme ilişkin tüm maddeler Sermaye Piyasası Kurulu tarafından önemli nitelikte işlem sayıldığından Sermaye Piyasası Kanunu’nun 29 maddesinin 6. bendi “Halka açık ortaklıklarda yeni pay alma haklarının kısıtlanmasına, kayıtlı sermaye sisteminde yönetim kuruluna yeni pay alma haklarını kısıtlama yetkisinin verilmesine, sermaye azaltımına ve 23 üncü maddenin birinci fıkrasına göre belirlenen önemli nitelikteki işlemlere ilişkin kararların genel kurulca kabul edilebilmesi için, esas sözleşmelerinde açıkça oran belirtilmek suretiyle daha ağır nisaplar öngörülmediği takdirde, toplantı nisabı aranmaksızın, ortaklık genel kuruluna katılan oy hakkını haiz payların üçte ikisinin olumlu oy vermesi şartı aranır. Ancak, toplantıda sermayeyi temsil eden oy hakkını haiz payların en az yarısının hazır bulunması hâlinde, esas sözleşmede açıkça daha ağır nisaplar öngörülmedikçe, toplantıya katılan oy hakkını haiz payların çoğunluğu ile karar alınır. Bu işlemlerde, 6102 sayılı Kanunun 436 ncı maddesinin birinci fıkrasına göre taraf olan ortaklar bu işlemlerin onaylanacağı genel kurul toplantılarında oy kullanamazlar. Bu fıkrada belirtilen nisapları hafifleten esas sözleşme hükümleri geçersizdir” hükmüne istinaden genel kurul toplantı nisabının aranmayacaktır.

Yorum

• ACEMİ
                          Katılımcı
                          • 12 Eylül 2013
                          • 153

lütfen okuyun
                          TTK madde 436 /ticaret kanunu.net
                          google dan aratarak ouyabilirsiniz zira kopyalanamıyor.

Yorum

• ACEMİ
                            Katılımcı
                            • 12 Eylül 2013
                            • 153

sonuc;

sonucta genel kurulda pay sahiplerinin (halka acık şirketlerde bayağı bir etkinliği var) sözü geçerli
                            bu yüzden genel kurula katılmak gerekli. saygılar ve iyi günler

Yorum

• exitus123
                              Kıdemli
                              • 17 Mart 2013
                              • 3035

Bu metin 1996 daki kanuna göre yazılmış bir metin, 2012 De kanun değişti.

Yüzde 75 çoğunluk aranıyor... Bu metinle çağrı yapıldığı için , yanlış-KY yanıltıcı metin okduğu için SPK 24.maddesini okuyunuz.

[
                              QUOTE=ACEMİ;505754]lütfen zman ayırarak satırlar arasındakı anlamı bulun!!!

Özet Bilgi Şirketin 08 Ekim 2013 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı HK.

EK AÇIKLAMALAR:
                              Olağanüstü genel kurul toplantısında, gündeme ilişkin tüm maddeler Sermaye Piyasası Kurulu tarafından önemli nitelikte işlem sayıldığından Sermaye Piyasası Kanunu’nun 29 maddesinin 6. bendi “Halka açık ortaklıklarda yeni pay alma haklarının kısıtlanmasına, kayıtlı sermaye sisteminde yönetim kuruluna yeni pay alma haklarını kısıtlama yetkisinin verilmesine, sermaye azaltımına ve 23 üncü maddenin birinci fıkrasına göre belirlenen önemli nitelikteki işlemlere ilişkin kararların genel kurulca kabul edilebilmesi için, esas sözleşmelerinde açıkça oran belirtilmek suretiyle daha ağır nisaplar öngörülmediği takdirde, toplantı nisabı aranmaksızın, ortaklık genel kuruluna katılan oy hakkını haiz payların üçte ikisinin olumlu oy vermesi şartı aranır. Ancak, toplantıda sermayeyi temsil eden oy hakkını haiz payların en az yarısının hazır bulunması hâlinde, esas sözleşmede açıkça daha ağır nisaplar öngörülmedikçe, toplantıya katılan oy hakkını haiz payların çoğunluğu ile karar alınır. Bu işlemlerde, 6102 sayılı Kanunun 436 ncı maddesinin birinci fıkrasına göre taraf olan ortaklar bu işlemlerin onaylanacağı genel kurul toplantılarında oy kullanamazlar. Bu fıkrada belirtilen nisapları hafifleten esas sözleşme hükümleri geçersizdir” hükmüne istinaden genel kurul toplantı nisabının aranmayacaktır.[/QUOTE]

Yorum

• vpn
                                Yeni Üye
                                • 01 Ekim 2013
                                • 3

kaç gündür yazıyorum vekalet almak isteyen birisi bana özelden mesaj atsın yarın yazdırıp kargo ile göndermem gerekli

Yorum

Working...
                                X

Debug Information