MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • siname
    Bağımlı
    • 18 Eylül 2013
    • 1034

bence ortaklık yapısı düzmeceydi ondan bu ulutaş ailesinin tüm mal varlığına el konmasıdır buna maliyenin gelip bunları hangi yola aldın parayı nerden buldun sorusudur görüleceki bu adamın hangi yolarla servetine servet katığı bu kadar basit ama spk ve maliye bakanlığında böyle düşünecek adam yok. .........adalet ona ayrı buna ayrı işlerse olucağı budur cehenem sizin gibiler için var

Yorum

• siname
      Bağımlı
      • 18 Eylül 2013
      • 1034

belgelerde bir iki dakika içinde gönderilir dünyanın neresinde olunursa olsun yada panik havası yapılmak isteniyor sana bir lot yok faik bunu böyle bil

Yorum

• ACEMİ
        Katılımcı
        • 12 Eylül 2013
        • 153

şimdi ne olacak

birirsine genel kurul için vekalet verdim. lakin bu arada bir miktar hisse de aldım vekalette bunlar görünmüyor. bir arkadaşımda vekaletten sonra bir miktarını satmış. vekaletler kullanılamazmı?

Yorum

• earslanturk
          Yeni Üye
          • 01 Ekim 2013
          • 10

seans kapandıktan sonra gönderirler açıklamayı büyük ihtimalle. yarına da ya taban ya tavan açılır açıklamanın içeriğine göre bence.

Yorum

• azina
            Katılımcı
            • 17 Ağustos 2011
            • 196

Burda iki satır yazı yazılıyor, yok sen onun adamısın yok sen bunun adamısın. Kimin ne olduğunu anlayamadık arkadaş. Anladığım tek bişey var. Bu kağıttan ne beklediysem tersi geldi. Adam sanki heryeri bağlamış. benim tek temennim elini vicdanına koyabilen bir SPK yönetimiyle bu herifi dize getirmek. Ha bunu yaparken de yatırımcıyı da mağdur etmemek. Bende zamanında Sabah Yayıncılık vardı (hala var). Kağıdın işleme devam ederek cezasının kesilmesi lazım. Nasıl olur ben ondan hiç anlamam.
            ...::[AZİNA]::...

Yorum

• exitus123
              Kıdemli
              • 17 Mart 2013
              • 3035

Evet klavyemizi beğenmeyenlerde olmuş..

Merkezi Kayıt Kurumu’nda ..........sicil numarasına sahip bireysel yatırımcıyım. BİST’de ortağı olduğum MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş (MEMSA)’ nin (Tescil tarihi: 11/08/1972 Sicil No: 611326 Eski sicil No:7812 ) dün açıkladığı KAP haberinde olağanüstü genel kurul yapılmadan satın alınan şirketlere mahsuplaşma ile ödenen paraların alacak kısmına eklenmediğini gördüm.
              1) Volt enerji , Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş ve Mensa Mensucuat’ ta ödenen paraların finansal tablolarda alacak kısmına eklenmesini
              2) MEMSA ‘ nın KAP ana sayfasında adı geçen grup şirketlerin silinmesini,
              3) MEMSA’ya açılmış tüm davaların KAP’ da yayınlanması için şirketin uyarılmasını istiyorum

T.C.
              GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞINA
              İÇ TİCARET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
              ANKARA
              30.09.2013

Merkezi Kayıt Kurumu’nda ...............sicil numarasına sahip bireysel yatırımcıyım. BİST’de ortağı olduğum MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş (MEMSA)’ nin (Tescil tarihi: 11/08/1972 Sicil No: 611326 Eski sicil No:7812 ) 08.10.2013 günü saat 11.30 da şirket merkezinde yapacağı olağanüstü genel kurula bakanlığınızdan MEMSA’ nın temsilci talebi olmuş mudur?

T.C. BAŞBAKANLIK
              SERMAYE PİYASASI KURULU
              ANKARA 16.09.2013
              Merkezi Kayıt Kurumu’ nda ............sicil numarasına sahip bireysel yatırımcıyım. BİST’ de ortağı olduğum MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş (MEMSA)’ nin sermaye piyasası kanuna aykırı eylemleri BİST ‘ in KAP’ da 09.09.2013 tarihindeki yaptığı açıklamayla;
              ‘’ BORSA İSTANBUL A.Ş. [MEMSA] 09.09.2013 17:44:37
              Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Kararı

Borsa Yönetim Kurulu'nun 09/09/2013 tarihli toplantısında, Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş (Şirket) ile ilgili olarak,

A.Kotasyon Yönetmeliğinin 24. ve 27. maddeleri çerçevesinde,

* Şirketin 31/12/2013 tarihine kadar sermaye artırımı işlemlerinin tamamlanmaması,
              * Şirketin 31/12/2013 dönemi finansal tablolarının yayınlandığı tarih itibariyle finansman yapısının iyileşmediğinin tespit edilmesi,
              * Şirketin ortaklık yapısının güncel ve doğru olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 30/09/2013 tarihine kadar ilan edilmemesi,

durumlarının herhangi birisi gerçekleştiğinde Borsamızın 206 Sayılı Gözaltı Pazarı Kuruluş ve Çalışma Esasları Genelgesi'nin uyarınca, Şirket paylarının İkinci Ulusal Pazar kaydından çıkarılarak Borsamız Gözaltı Pazarı'na alınacağının Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ilan edilmesine,

B. Şirketin aylık bildirim yükümlülüğünün

1) Şirketin ve konsolidasyona tabi tüm grup şirketlerinin ilgili ay sonu itibariyle kısa ve uzun vadeli finansal borçları ile dönem içerisinde ödenen ve vadesi geldiği halde ödenemeyen finansal borç toplamına ilişkin bilgileri,
              2) İlgili ay sonu itibariyle Şirketin ve konsolidasyona tabi tüm grup şirketlerinin personel, vergi ve sosyal güvenlik kuruluşlarına olan borçları ile söz konusu kuruluşlara vadesi geldiği halde ödenemeyen borç toplamına ilişkin bilgileri,
              3) İlgili ay sonu itibariyle Şirketin ve konsolidasyona tabi tüm grup şirketlerinin, tüm gelir kaynaklarından elde etmiş olduğu gelirler ile mali tablo dönemi başlangıcından ilgili ay sonuna kadarki gelirlerin kümülatif toplamına ilişkin bilgileri,
              4) İlgili ay sonu itibariyle, tüm ana üretim birimleri (tekstil, konfeksiyon, enerji) kapasite kullanım oranlarına ilişkin bilgileri,
              5) İlgili ay sonu itibariyle Şirket aleyhine ve/veya Şirket ile ilgili olarak şirket ortakları aleyhine açılmış olan mevcut tüm davalara ilişkin bilgileri,
              6) Şirketin güncel ve doğru ortaklık yapısına ilişkin bilgileri,
              7) Şirketin sermaye artırım işlemlerine ilişkin güncel duruma ilişkin bilgileri

içerecek şekilde güncellenerek devam etmesine karar verilmiştir. ‘’

bağımsızyönetim kurulu üyelerinin kendilerine verilen görev ve fonksiyonları yerine getirmedikleri tescillenmiş olup, bu üyelerin SPK kurumuyla olan eski ilişkileri nedeniyle mevzuata çok hakim oldukları halde şirket yönetiminde söz sahibi olamadıkları ortadadır. Görevlerini layıkıyla yerine getirmeyen, SPK kanunu madde 112 ‘ ye göre suça ortak olan, SPK mevzuatına uygun çalışmayan, şirketin gözaltı pazarına düşürülme riskinin ortaya çıkaran bağımsız yönetim kurulu üyelerinin üyeliklerinin iptal edilmesini, SPK’ nın atayacağı yönetim kurulu üyelerinin iş başına getirilmesini istiyorum.
              Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.

Yorum

• exitus123
                Kıdemli
                • 17 Mart 2013
                • 3035

SÖZ UÇAR, YAZI KALIR....................................

T.C. BAŞBAKANLIK
                SERMAYE PİYASASI KURULU
                ANKARA 09.09.2013
                Merkezi Kayıt Kurumu’ nda ...............sicil numarasına sahip bireysel yatırımcıyım. BİST’ de .......... hisse adediyle ortağı olduğum MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş (MEMSA)’ nin sermaye piyasası kanuna aykırı eylemleri devam etmektedir.
                Aşağıda yazmış olduğum 8 madde halindeki isteklerime maddeler halinde cevap verilmesini istiyorum.
                1) Tarafımca yazılan iadeli taahütlü olarak yollanan 02.08.2013 tarihli ve 06.08.2013 tarihinde elinize ulaşan dilekçeme yasal süre dolmasına rağmen cevap vermemiş durumdasınız. Dilekçeme cevabınızı bekliyorum.
                2) MEMSA’ nın 04.09.2013 tarihinde İstanbul merkez ofisinde yapılacak olan olağanüstü genel kurula Osmaniye ilinden katılmıştım. Saat 10.30 civarında şirket merkezine geldiğimde olağanüstü genel kurulun iptal edildiğini öğrendim. 04.09.2013 tarihinde KAP’ da yapılan açıklama saat 09:17:16 yapılmış. (Ek 1) Olağanüstü genel kurul yapılmasına 2 saat 13 dakika öncesinde iptal etme yetkisi kime aittir? Şirketin KAP’ da yayınladığı ikinci haber saat10:14:59 yayınlanmıştır. Açıklamanın son paragrafında şirket hala kamuoyunu aldatmaktadır. SPK 2013/16 bülteninde iki şirketinde satın alınması işleminin genel kurul kararı alınması gerektiğini şart koştu. Yaklaşık 4 aydır bu konuda hiçbir işlem yapmayan şirket sadece sermaye azaltım ve artırım için olağanüstü genel kurulu toplantıya çağırdı. (Ek 2) Şirketin ‘’ Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz. ’’ Bu yaptığı açıklamayla uygulamaları birbirine ters düşmektedir.
                Şirket bu haberleri yayınlayabiliyorsa şirket yetkililerinin şirket merkezinde olması mantıken gerekmektedir. Bu haberleri KAP ‘ a gönderen olağanüstü genel kurulu iptali için imza yetkisi olan yönetim kurulu üyelerinden; yönetim kurulu başkanı, başkan yardımcısı, yönetim kurulu üyeleri, bağımsız yönetim kurulu üyeleri ayrıca yatırımcı ilişkileri departmanı yetkililerinden hiç kimseyi bulamadık. Tarafımca yazılan dilekçemi dahi MEMSA bünyesinde imza yetkisi olan ve gelen evrak kaydı yaptıracak bir yetkili bulamadım. (Bu dilekçemi İstanbul SPK yazdığım dilekçeye ekledim.) Olağanüstü genel kurula bizzat katılan ve vekaletnamesi olan şirket ortaklarıyla tutanak düzenledik. Saat 12.30 ikinci tutanağımızı düzenleyip, İstanbul Sermaye Piyasası Kuruluna dilekçelerimizle başvurduk. 04.09.2013 tarih evrak kayıt numarası 810’ dur. (Ek 3) Yetkili kişilerle kısa bir toplantı yaptık. Derdimizi anlattık. Tarafımca da ayrıca İstanbul Sermaye Piyasası Kuruluna 04.09.2013 tarih 812 nolu evrak kaydı alınan dilekçemi yazdım. (Ek 4 )
                Şirket yönetimi olağanüstü genel kurul iptal kararını şirket merkezinde mi almışlardır? Şirketin başka bir merkezi mi vardır? Yönetim kurulu 09.17 - 10.14 saatleri arasında nerde toplanmıştır? İptal edilen belgenin kaydı nerde imzalan mıştır? Kim tarafından imza atılmıştır? Bağımsız yönetim kurulu üyelerinin bu evraklarda imzası var mıdır? Alınan kararlar için şirketin defter evrak kaydı nasıl yapılmıştır? Şirket merkezinde imzalandı iddiaları varsa biz küçük yatırımcıların ve yönetim kurulu üyelerinin giriş çıkış saatlerinin şirket binası kapısında mevcut olan güvenlik kameraları kayıtlarının incelenmesini istiyorum. Yasal bir dava açılacaksa bu kayıtları incelemediğinizde mevcut olan suça ortak olmuş olursunuz. KAP’ a haber yollayabilen yetkililer bu işlemleri nasıl yaptıklarının çözülmesini istiyorum. Yatırım ilişkileri departman yardımcısı Emel Ünal şirketi başka bir yerden arayarak bizlerle iletişim kurmuş, şirkete davet ettiğimizde gelmiyeceğini belirtmiştir. Sermaye piyasası kanunu madde 17 ve madde 15 göre bu uygulamanın kanun dışı olduğu ortadadır. Şirket ortaklarını olağanüstü genel kurulu günü bile bilgilendirme cesareti olmayan ve küçük yatırımcısından korkup şirketi terk eden yönetim kurulu üyeleri ve bağımsız üyelerinin acizliği ortadadır. MEMSA’ nın bilgilendirme politikasına ( Ek 5 ) göre de suç işlenmiştir.
                3) Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinin 07.08.2013 tarihinde yayınlanan 8380 sayında belirtilen şirket sermayesinin tadil metninde ayrılma hakkı fiyatı tadil metnine işlenmeyecek bir karar olduğu ve bu fiyatın tarafınızca dahi ileriki bir tarihte değiştirilebilecek bir rakam olduğunu bildikleri halde, olağanüstü genel kurul toplantı sırasında da belirlenebilecek bir fiyat olduğu halde 03.09.2013 2013/29 sayılı SPK bültenini öne sürerek, istenen diğer işlemlerin başka bir olağanüstü genel kurul gündeminde oylanması olanağı olduğu halde ansızın iptal edilmesinin amacı katılacak olan olumsuz oy ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işletecek olan şirket ortaklarının oy çokluğu korkusunun etkisiyle alındığı ortadadır. Şirket ortaklarının İstanbul Ticaret İl Müdürlüğüne 04.09.2013 tarihinde yazılı başvuruları sonucunda olağanüstü genel kurul öncesinde bakanlık temsilcisi istemedikleri öğrenilmiştir (Ek 6) . 28.11.2012 tarih ve 28481 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları İle Bu Toplantılarda Bulunacak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkında Yönetmelik" madde 32'de (Ek 7) belirtildiği üzere sermaye artırılması veya azaltılması işlemlerinde bakanlık temsilcisinin bulundurma zorunluluğu açıkça belirtilmiştir. SPK kanunu madde 24 2. fıkrasına göre de usulüne uygun bakanlık temsilcisi istenmeyen ve de o gün olağanüstü genel kurul yapılsaydı zaten geçersiz olacaktı. Yönetim kurulunun acizliği yine ortadadır. (28.11.2012 tarih ve 28481 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları İle Bu Toplantılarda Bulunacak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkında Yönetmelik" madde 27 açıkça belirtilmiştir.) Olağanüstü genel kurulunun iptal edildiği açıklamasının yapılmasında ki nedenin biri de bu olduğu ortadadır. 28.11.2012 tarih ve 28481 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları İle Bu Toplantılarda Bulunacak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkında Yönetmelik" madde 28 de toplantı gününde toplantının ertelenmesinin kimler tarafından yapılabileceği ortadadır. Aynı günde toplantı iptali edilmesi etik dışı bir uygulamadır. Bu kanun metinlerini bilmeyen yönetim kuruluna SPK tarafından atanacak olan bir bağımsız yönetim kurulu üyesine ihtiyacı ortadadır.
                Ayrıca aşağıda 7. madde de açıklayacağım gibi şirketin sermaye değişim tadil metni geçersizdir.
                4) Ayrıca 05.03.2013 tarihinde yapılacak olan olağanüstü genel kurulunu da 04.03.2013 tarihinde iptal eden (Ek 8) , 2012 yılının olağan genel kurulunu dahi yapmayan yönetim kurulunun acizliği ortadadır. 08.10.2013 tarihinde yapılacağı açıklanan yeni olağanüstü yönetim kurulunun da aşağıda da belirttiğim nedenlerle iptal edileceği ortadadır. Yönetim kurulu küçük yatırımcıyı bıktırma politikasına devam etmektedir. Acizlik içindeki yönetim kurulu için bir yaptırımınız olacak mıdır?
                5) Ayrıca MEMSA’ nın Temmuz ayı aylık bildiriminde ortaklardan ticari alacak kısmını hala düzeltmedikleri görülmektedir. (Ek 9) Olağanüstü veya olağan genel kurulunda alınmış bir karar olmadan ortak şirketlerin satın alınımı işlemiyle mahsuplaşmalar yoluyla alacaklar silinmiş, SPK yaptığı uyarıya ( 2013/16 ve 2013/29 sayılı bültenlerde) rağmen bu alacaklar hanesine tekrar eklenmemiştir. Sermaye piyasası kanunu 14. maddesine göre şirket suç işlemeye devam etmektedir. Şirket kağıt üzerinde zarar ettirilmektedir. Zaten bu alacaklar silinmemiş olsaydı sermaye azaltımı ve artırımına gerek olmayacağını tarafınıza yazılı dilekçelerimde sunmuş olmama rağmen bu olay ört pas edilmek istendiği imasını doğurmaktadır. Sermaye piyasası kanunu 92. maddesine göre de suç teşkil etmektedir. Aykırı uygulamalara neden göz yumulmaktadır. Ayrıca 14. Madde (4) bendinde: Kurul, halka arzda, borsada işlem görme başvurusunda, 23 üncü maddede tanımlanan önemli nitelikte işlemlerde ve ortaklığın faaliyetlerini ve finansal durumunu önemli derecede etkileyen olay ve gelişmelerde, işlemin tarafı ortaklıklardan da bu madde hükümlerine göre hazırlanacak bağımsız denetim raporu istemeye yetkilidir. Böyle bir denetim raporu şirketten istenmiş midir? İstenmediği ortadadır. Şirketin 30.06.2013 faaliyet raporlarının tekrar incelenerek değerlendirilmesi gerekmektedir.

MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. / MEMSA, 2013/6 Aylık [] 26.08.2013 23:18:47 yapılan KAP açıklamasında;
                Sorumluluk Beyanı FİNANSAL TABLO VE FAALİYET RAPORLARININ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNETİM KURULU'NUN
                KARAR TARİHİ: 26.08.2013 KARAR SAYISI : 2013/28

SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN "SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ"NİN İKİNCİ BÖLÜMÜNÜN 9. MADDESİ GEREĞİNCE SORUMLULUK BEYANI

Şirketimiz Yönetim Kurulu ve Denetim Komitesi tarafından onaylanmış 01.01.2013-30.06.2013 dönemine ait Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") 13 Haziran 2013 tarih ve 28676 sayılı Resmi Gazete' de yayınlanan Seri II, 14.1 nolu "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" ("Tebliğ") hükümlerine uygun olarak ve Tebliğin 5. Maddesine göre Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ("KGK") tarafından yayımlanan Türkiye Muhasebe Standartları'nı / Türkiye Finansal Raporlama Standartları ile bunlara ilişkin ek ve yorumları ("TMS/TFRS") esas alınarak hazırlanan bağımsız incelemeden geçmiş özet konsolide finansal tablolarımız ve faaliyet raporumuz hazırlanmıştır.

a) 01.01.2013-30.06.2013 dönemine ilişkin olarak, bağımsız incelemeden geçmiş özet konsolide bilanço, gelir tablosu, özsermaye değişim tablosu, nakit akım tablosu ve finansal tablo dipnotları ile yönetim kurulu faaliyet raporunun tarafımızdan incelendiğini,

b) Şirketimizin görev ve sorumluluk alanında sahip olduğu diğer bilgiler çerçevesinde yürürlükteki finansal raporlama standartlarına göre hazırlanmış konsolide finansal tablo ve faaliyet raporunun önemli konularda gerçeğe aykırı bir açıklama veya açıklamanın yapıldığı tarih itibarı ile yanıltıcı olması sonucunu doğurabilecek herhangi bir eksiklik içermediğini,

c) Şirketimizin görev ve sorumluluk alanında sahip olduğu bilgiler çerçevesinde, yürürlükteki finansal raporlama standartlarına göre hazırlanmış finansal tabloların konsolidasyon kapsamındakilerle birlikte işletmenin aktifleri, pasifleri, finansal durumu ve kar/(zarar) ile ilgili gerçeği dürüst bir biçimde yansıttığını ve faaliyet raporunun işin gelişimi ve performansını, konsolidasyon kapsamındakilerle birlikte, şirketimizin finansal durumunu, karşı karşıya olduğu önemli riskler ve belirsizliklerle birlikte, dürüstçe yansıttığını beyan ederiz. ‘’
                Sayın SPK yetkilileri MEMSA’ yı 15.05.2013 tarihi ve 17/550 sayılı kararınızla uyardınız MEMSA 6 aylık faaliyet raporlarım ve aylık faaliyet raporlarım böyle diyerek nasıl kamuoyunu aldatır!!! Faaliyet raporlarımız yanlıştır ibaresiyle neden KAP’ a haber yollamamıştır. Artık bu şirkete dur diyecek misiniz?

Ayrıca http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=103946 MENSA MENSUCAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / MEMSA [] 05.02.2010 14:28:47 04.02.2010 tarihinde tamamlanan sermaye artırımı sürecinde daha önceden hakim ortağımızın karşılıklı opsiyon sözleşmesi imzalamış olduğu kurumsal yabancı yatırımcı şirketimiz oydan yoksun paylarından toplam 46.205.000 adetini satın almıştır. Ayrıca Generali Ulutaş Tekstil A.Ş nin rüçhan haklarınıda satın almıştır. Generali İnternational’ ın sahip olduğu toplam lot adeti 55.202.117’ dir. (http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=266013 MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. / MEMSA [] 12.03.2013 19:08:36 AÇIKLAMA: Açıklanacak Özel Durum/Durumlar: Belirtildiği üzere: Aynı sözleşme kapsamında daha önceden verilmiş rehin bedelinin (55.202.117 TL) sözleşmeyi üstlenen şirket namına Generali İnternational'a ödenmesine, ve ödenen tutarın bu şirkete ait Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş paylarının tarafımızca satın alınmasından kaynaklı borcumuza mahsup edilmesine karar verilmiştir. Bu açıklamada görüldüğü üzere rehin bedeli Generali İnternational ödenmiş olup Generali İnternational sahip olduğu hisselerde zaten 06.02.2013 tarihi itibariyle adi paya dönüştürülmüş olup ve bu hisse senetleri borsada 3 yıl boyunca eritilmiş ve çok yüksek değerlerde küçük yatırımcı ve aracı kurumlara satılmıştır. MEMSA’ dan Generali İnternational ait olan hisse senetlerinin akibeti konusunda da herhangi bir açıklamada yapılmamıştır. Bu olayı kısaca özetlersem eskiden otobüs firmaları aynı koltuğu 2. bir müşteriye satarlardı. Bizim olaya uyarlarsak en başta Generali ye verdiği para karşısında hisse senedi verildi. Generali bir nevi kukla şirket olarak kullanıldı. BİST de bu Genarali’ye ait hisseler küçük yatırımcıya 2. kez nominal değeri 1 TL olan hisseler 3.24 TL kadar yükseltilerek satıldı ve hisseler ertildi. Birileri bundan çok fazla miktarda kazanç elde etti. Ulutaş ailesi olduğunu ben bile çözdüysem SPK hayli hayliye çözmesi gerekir. Yurt dışında rehin bedel mevcut denilerek hem SPK hem küçük yatırımcı uyutulmaya çalışılıyor. Sözde bu 55.202.117 TL şuan hangi bankada, kimin adına yatmakta SPK bunu dahi bulmak konusunda neden aciz, neden MEMSA’ yı koruyup kollamaktadır? Bu paranın akibeti belli olsaydı şuan için sermaye azatlımı ve artırımı olmayacaktı. Ayrıca bu para HALKBANK’ sına temlik edilen paraydı. Bir devlet kurumu eliyle bir devlet kurumunun (tüy bitmemiş yetimin hakkı olan HALKBANK) zarara uğratılmasına neden göz yumulmaktadır? Bu paranın akibetini bulamadıysanız ve Halkbankası’na bu parayı temlik etmiyorsanız, bu para kağıt üzerinde Ulutaş ailesinin kontrolün de ise diğer küçük yatırımcıların sahip olduğu ve benim sahip olduğum ...........adetlik oydan yoksun payın (MEMS1) nominal değeri 1 TL olarak Faik ULUATAŞ ‘ ın geri almasını sağlayınız. Şirkete yazdığım 09.09.2013 tarihli dilekçeyle bu parayı Faik ULUTAŞ’ tan istemiş bulunmaktayım. Tarafıma verilecek cevabı sizlerle de paylaşağım.

6) MEMSA’ nın 06.09.2013 tarih saat18:07 yaptığı KAP haberinde olağanüstü genel kurul gündem maddelerinde; 08 EKİM 2013 tarihli olağanüstü genel kurul gündem madde 10 belirtilen : Gündemin 11 – 12 – 13 nolu maddeleri hususunda belirlenen azami maliyet tutarı Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvuru sonucunda her bir madde için ayrı ayrı olmak üzere 2.000.000 TL olarak belirlenmiş olup, Ayrılma hakkı kullanım taleplerinin belirlenen azami maliyet tutarını aşması durumunda ayrılma hakkı kullanım süresi bitmeden yeni bir Genel Kurul onayına gerek kalmaksızın işlemden vazgeçme konusunda Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi hususunun görüşülmesi,’’ (Ek 10) Bu gündem maddesi SPK mevzuatı madde 24 ‘de 1. Fıkraya göre şirket yükümlülüğüne aykırı bir uygulamadır. Bu uygulama şirket birleştirilme durumunda uygulana bilinir ama sermaye azatlımın da bu uygulanamaz. Sermaye azaltımı azami maliyet tutarı 2.000.000 TL olarak belirlenmesi ve ayrılma hakkı için böyle bir sınırlama yapılması mevzuata uymamaktadır. Bu olağanüstü genel kurul sonrasında açılacak davalar nedeniyle iptaline neden olacak bir madde olup, küçük yatırımcılar için belirsizlik devam edeceği için, şirketin en kısa sürede uyarılması ve bu gündemin 11. maddesi için azami maliyet tutarı sınırlamasının gündem maddelerinden çıkarılması gerekliliğinin belirtilmesini istiyorum.

Ayrıca şirketin korunması amacıyla spekülatif alım hareketi beklendiği için 04.09.2013 tarihinden sonra MEMSA hissesi alanların ayrılma hakkının kullandırılmamasını istiyorum.

7) SPK 2013/29 bültenin de (Ek 11) b) Şirket’in yapılması planlanan sermaye azaltım ve artırım işlemleri nedeniyle ortaklara kullandırılacak ayrılma hakkı kullanım fiyatının hesaplanmasında; Kurulumuzun 15.05.2013 tarih ve 17/550 sayılı kararı çerçevesinde sermaye azaltım ve artırım tutarlarının değiştirilmesine ilişkin yönetim kurulu kararının kamuya açıklanma tarihi olan 25.07.2013 tarihi yerine, sermaye azaltımı ve artırımı kararının kamuya ilk açıklanma tarihi olan 11.02.2013 tarihinin esas alınmasına, ‘’ belirtilen hususa göre ayrılma hakkı 0.46 TL şirket tarafından açıklanmış olup, bu orana şirket sermayesi azaltım ve artırım tadil metninin 2013/16 bülteninizde açıkladığınız ‘’b) Sermaye azaltım tutarının, azaltım sonrası oluşacak payın düzeltilmiş fiyatının nominal değerinden azami %20 fazla olacak şekilde yeniden belirlenmesi ve bu çerçevede esas sözleşmenin “Şirketin Sermayesi” başlıklı 6’ncı maddesine ilişkin tadil metninin düzeltilerek Kurulumuz onayına sunulması’’ hesaplamalarına ters düştüğü ortadadır. Daha önce bu uyarınızı dikkate alan şirket tadil metnini yenilemiştir fakat yanlış şekilde yenilemiştir. Şirketin KAP ta açıkladığı 06.09.2013 tarihli saat 14.20 KAP haberinde (Ek 12)‘’Ancak, SPK 2013/29 haftalık bülteninde kamuoyuna ilan edildiği üzere, SPK' nın 29.08.2013 tarih 29833736 - 110.03.02 - 2605. 9044 sayılı izni ile uygun görülmüş olan esas sözleşmemizin 6.maddesinin tadil metninin onaylanacağı şirketimiz genel kurulunda, ayrılma hakkı kullanım fiyatının, esas sözleşme tadili hakkındaki ilk başvurumuza esas 11.02.2013 tarihli yönetim kurulu kararına bağlı olarak belirlenmesi gerekliliği şirketimize bildirilmiştir. ‘’ yazısıyla kamuoyunu aldatıcı haber yayınlamaya devam etmiştir. 06.09.2013 saat18.07 KAP haberinde (Ek 13) şirketin sermaye azaltım ve artırım sonrası esas sözleşme tadil metni 11.02.2013 yönetim kurulu kararına göre düzenlenmemiştir. 25.07.2013 tarihli 25.07.2013 tarih 2013-26 sayılı yönetim kurulu kararıyla düzenlenen metindir.
                2013/29 SPK bültenini dikkate almayan şirket, Şirket Esas Sözleşmesi Şirketin Sermayesi başlıklı 6. Maddesi tadil maddesi eski oranlar dahilinde tekrar onay istemektedir. Eğer SPK da bu tadil metnini onaylamayı (29.08.2013 tarih 29833736 - 110.03.02 - 2605. 9044 sayılı izniyle) düşünüyorsa suça ortak olmuş durumdadır ve kendi verdiği kararlara ters düşmüş ve küçük yatırımcıların zarar etmesine göz yummaya devam etmiş olacaktır. (Ek 2 son parağraf)

- Tadil metninin 11.02.2013 tarihinden önceki ağırlıklı ortalamaya göre hesaplanması gerekmek zorunda olduğu için 0.46 TL değer ile hesaplanma yapılırsa şirket payının düzeltilmiş fiyatını 1.20 TL (nominal değerinden azami %20 fazla) tutturmak için 162.000.000 TL den 62.100.000 TL düşürmesi gerekir, görüldüğü üzere şirket sermaye azaltım oranı değişir. Tadil metni geçersiz olur.

- Eğer şirket 06.08.2013 tarihinde yeni bir başvuru yaptı denilirse de KAP açıklandığında 0.30 TL olan hissenin son 1 aylık ağırlıklı ortalaması 25.07.2013 tarihinde 0.26 TL olarak açıklanan değerden daha yüksektir. Benim hesapladığım 24.07.2013 tarih ile 06.09.2013 tarihi arasında borsa da 30 iş günü işlem görülmüş toplam değer (resmi tatiller çıkartılmıştır) : 8.34 TL /30 iş günü: 0.278 TL dir. Bu nedenle şirket payının düzeltilmiş fiyatını 1.20 TL tutturulması için (nominal değerinden azami %20 fazla) şirketin sermaye azaltım miktarı farklı olacaktır. Bu uygulanır isede SPK olan güven zedelenir. İtibarı zedelenir.
                0.278x162.000.000: 45.036.000 TL olarak (Bu değer 0.28 TL yuvarlanması gerekirse 0.28x162.000.000: 45.360.000 TL) şirketin piyase değeri hesaplanır, şirket payının düzeltilmiş fiyatını 1.20 TL tutturmak için ise sermayenin 37.500.000 TL azaltılması ( 0.28 TL göre 37.800.000 TL sermaye azatlımı gerekir.) gerekir. Bu durumda dagörüldüğü üzere açıklanan sermaye azaltım oranı geçersizdir.

Bu yüzden şirketin uyarılması ve yeniden sermaye azaltım ve artırım oranının ayrılma hakkını 11.02.2013 tarihine göre yapılacağına kanaat getirdiğiniz için o tarihli MEMSA’ nın aylık ağırlık ortalamasına göre sermaye azaltım ve artırım miktarının tesbit edilmesi gerekmektedir. Bu hesabın düzeltilmesini istiyorum.

8) Ayrıca 11.02.2013 tarihinden 1 ay önceki ağırlıklı ortalama değeri şirketin belirlediği gibi 0.46 TL olmayıp 28.12.2013 tarihi ile 11.02.2013 tarihi arasında 30 iş günü olup toplamı 10.91 TL olup 30 iş gününe bölünmesiyle ağırlıklı ortalmanın 0.4636667 TL olması nedeniyle bu oranın 0.47 TL olarak belirlenmesi gerektiğinin tekrar değerlendirilmesini istiyorum.

MEMSA’ nın 08.10.2013 tarihinde yapılacak olan yeni olağanüstü genel kurul toplantısına SPK tarafından sermaye piyasası kanununun 95. Maddesine göre gözlemci gönderilmesi, T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlığından temsilcisinin bulundurma zorunluluğunu bilmeyen MEMSA şirket yönetiminin uyarılmasına, iptal edilen 04.08.2013 tarihli olağanüstü genel kurulda bakanlık temsilcisi istenmemesi nedeniyle ve küçük yatırımcısı olan şirket ortaklarıyla yüz yüze görüşmeyen tüm yönetim kurulu üyeleri ve yatırımcı ilişkileri departmanın bu tavır ve uygulaması nedeniyle şirketin cezalandırılmasına, bizzat il dışından gelen küçük yatırımcıların masraflarının karşılanması için MEMSA’ nın uyarılmasını, aylık ve 3 aylık faaliyet raporlarında ortaklardan ticari alacak kısmının düzeltilmesi için uyarılmasının, yeteneksiz ve acizlik içinde olduğu göz önünde olan şirket yöneticilerinin yerine, TURKCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş’ ye gösterilen ilginin MEMSA’ ya da gösterilerek bu olaylara göz yuman bağımsız yönetim kurulu üyelerinin üyeliklerinin iptal edilmesine SPK’ nın atayacağı yönetim kurulu üyelerinin iş başına getirilmesini ve tarafımca 5. kez SPK ya dilekçe yazmama rağmen, bültenlerinizde diğer şirketlere verdiğiniz cezai uygulamaları MEMSA’ ya göz ardı ettiğiniz ve yönetim kurulu üyeleri bu nedenle usulsüzlüklere devam ettiği için hem manevi hem de maddi yönden zarara uğratılmam nedeniyle tarafımca zararımın giderilmesi amacıyla T.C. Ticaret Mahkemesinde dava açma hakkımın saklı kalma koşuluyla gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.

EKLER:
                1) 04.09.2013 tarih KAP haberi saat 09:17 haberi
                2) 04.09.2013 tarih KAP haberi saat 10:14 haberi
                3) İstanbul Sermaye Piyasası Kuruluna verdiğimiz dilekçe fotokopileri
                4) İstanbul Sermaye Piyasası Kuruluna yazdığım dilekçem
                5) MEMSA’ nın bilgilendirme politikası
                6) İstanbul Ticaret İl Müdürlüğüne 04.09.2013 tarihinde yazılı başvuruları sonucunda olağanüstü genel kurul öncesinde bakanlık temsilcisi talep edilip edilmemesi başvurusu
                7) 28.11.2012 tarih ve 28481 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları İle Bu Toplantılarda Bulunacak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkında Yönetmelik
                8) 05.03.2013 tarihli olağanüstü genel kurulunun 04.03.2013 tarihinde iptal edilmesinin KAP haberi
                9) MEMSA’ nın Temmuz ayı Aylık Bildirimi
                10) 06.09.2013 tarih olağanüstü genel kurul gündem maddeleri
                11) SPK 2013/29 bülteni
                12) 06.09.2013 tarih KAP haberi saat14:20
                13) 06.09.2013 tarih KAP haberi saat18:07

Yorum

• exitus123
                  Kıdemli
                  • 17 Mart 2013
                  • 3035

Senin ALLAH (c.c) birdir dediğin cümleler dışında yazdığın hiçbirşeyi inanmamayı öğrettin bizlere...

MKK görüntülerini bekliyorum..

Yorum

• ACEMİ
                    Katılımcı
                    • 12 Eylül 2013
                    • 153

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Senin ALLAH (c.c) birdir dediğin cümleler dışında yazdığın hiçbirşeyi inanmamayı öğrettin bizlere...

MKK görüntülerini bekliyorum..
                    üstat bu yanıt kime

Yorum

• vpn
                      Yeni Üye
                      • 01 Ekim 2013
                      • 3

arkadaşlar genel kurul vakti tatilde olacağım. 2 genel kurul iptal olunca gidemedik buda tatile denk geldi
                      lütfen vekalet alacak birisi bana vekalet örneğiyle ulaşsın bilgilerini versin kendisine cuma ya kadar göndermem gerek.
                      forum sayfalarını tırmalamaktan bıktım bulamadım

Yorum

• karot43
                        Çalışkan
                        • 17 Mart 2013
                        • 2534

Arkadaşlar bu gün artık tahta açılmaz...gelecek haberde ancak seans sonu gelir diye düşünüyorum...(
                        AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
                        GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• karot43
                          Çalışkan
                          • 17 Mart 2013
                          • 2534

herkes irtibat numarası veren arkadaşlar ile iletişim kurup genel kurula mutlaka gelsin arkadaşlar...!!!asıl zafer orada kazanılacak bence...))
                          AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
                          GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• delikurt
                            Seyirci Üye
                            • 12 Eylül 2013
                            • 66

MEMSA’DA BİNLERCE YATIRIMCININ GÖZYAŞI VAR

Yorum

• exitus123
                              Kıdemli
                              • 17 Mart 2013
                              • 3035

Hala halkbankasına para ödenecek umudu olsnlar buz gibi su içsinler, o para işini SPK kapattı!!! Halkbankasıyla borç ödeme davası açılmış!!

O parayı faik MEMS1 leri alan KY ödemek zorunda kalacaksın, hem nominalden hemde satılan fiyattan!!!!! Sen bile o hisseleri 3.24 leri görsün diye zamanında topladın. 4 ay da milletin eline verdin!!!!

Yorum

• andiç75
                                Katılımcı
                                • 11 Eylül 2013
                                • 91

Ola gardaşlar ele hemen spk haber göndermez. Belki bu hisse bu hafta kapalı olacak. Hemen açmazlar. Spk artık herşeyi anladi. Ne dümenler döndüğünü zeten bilirlerdi. Bu Vedat akgiray terbiyesizinden bu adamlar buraya gadar işlerini rahat rahat yürüttüler. ama yeni spk yönetimi olaya dur dedi ve tokadı yapıştırdı. Şimdi zararda olan gardaşlar var hemde çok var. Her an her şey olabilir gardaşlar durum çok kritik. Ey analiz edin kendi gararızi gendiz verin. Durum vahim. Vesselam.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information