DOAS-Doğuş Otomotiv A.Ş.

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • sazeli
    Yeni üye
    • 26 Nisan 2008
    • 39

temettüyü bedavaya getirdiler dostum

temettüyü bedavaya getirdiler dostum

4.50 den temettüyü dağıtacalar normal olarak 4.00 lara düşeriz sonra spekler girebilir kişisel görüş.

Yorum

• MAGGGMA
      ...................
      • 12 Haziran 2007
      • 1375

Aşağıya yeni bir yolmu dönüşmü başlayacak ,bakalım hangisi...

Yorum

• cevat
        Yeni üye
        • 08 Haziran 2008
        • 1

orta ve uzun vadede düşünmek lazım. hareket etmesi yakın.da başlar..

Yorum

• MAGGGMA
          ...................
          • 12 Haziran 2007
          • 1375

MAGGGMA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Aşağıya yeni bir yolmu dönüşmü başlayacak ,bakalım hangisi...
          Kaçta durur acaba.3,70lere razıyım ben:5_5_1: :5_5_1:

Yorum

• korkurt
            Yeni üye
            • 11 Mayıs 2008
            • 17

yok 3,00 olur bu hisse olursa alırım yeniden yoksa daha güzel hisseler var.

Yorum

• MAGGGMA
              ...................
              • 12 Haziran 2007
              • 1375

korkurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              yok 3,00 olur bu hisse olursa alırım yeniden yoksa daha güzel hisseler var.
              Bence 3,20si olabilir,daha aşağısı kelepir olur böyle toplarız

Yorum

• demirci
                Bağımlı
                • 15 Mayıs 2008
                • 1182

13.08.2008

***DOAS***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ- (12 AĞUSTOS 2008)

Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş.’nin 12.08.2008 tarihli yazısı
                aşağıya çıkarılmıştır.

“Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği
                uyarınca yapılan açıklamadır.

06.02.2008 tarihli özel durum açıklamamızda belirttiğimiz ve
                sermayesinde %49 paya sahip bulunduğumuz Krone Doğuş Treyler Sanayi
                ve Ticaret A.Ş.’nin Tire Organize Sanayi sitesinde üretim yapacağı
                fabrikanın temeli basında çıkan haberlerde de belirtildiği üzere 17
                Temmuz tarihinde atılmış ve inşaata başlanmıştır.”

Yorum

• simurg
                  Administrator
                  • 10 Mart 2007
                  • 9248

ntvmsnbc'nin Haberine Gore; Dogus Oto, 42 Milyon Ytl Yatirim Yaparak
                  Baskentte Ikinci Merkezini Acti.

Sitede Konuya Iliskin Olarak Bugun Yayinlanan Haber Soyle:
                  " Dogus Otomotiv Yonetim Kurulu Baskani Aclan Acar, Ekonomik Krize
                  Ragmen Hizmete Sunduklari 22 Bin Metrekarelik Showroomda 90 Kisinin
                  Istihdam Edildigini Belirtti. Yatirimi "moral Yatirimi" Olarak Nitelendirdi.

Dogus Oto Ankara’daki Ikinci Merkezini Etismesgut’da Acti.
                  Acilisi Yapan Dogus Otomotiv Yonetim Kurulu Baskani Aclan Acar, Bu Yeni
                  Merkezle Birlikte Dogus Oto’nun Toplam 175 Bin Metrekarelik Bir Hizmet
                  Alanina Ulastigini Soyledi. Acar Soyle Konustu:

"sirketimiz 87 Yilinda 20 Bin Metrekareyle Basladigi Hizmet Surecini
                  Bugun 175 Metrekareye Tasidi. Dolayisiyla Musterilerimize En Gelismis
                  Hizmeti Sundugumuz Icin Gurur Duyuyoruz. Dunyanin Ve Turkiye’nin Icinde
                  Bulundugu Ekonomik Sartlar Hepimizin Malumu. Boyle Bir Donemde Dogus
                  Oto’nun Ankara’daki Ikinci Servisini Hizmete Sokmaktan Oturu Ayrica
                  Mutluluk Duyuyoruz."

Binek Arac Ve Ticari Arac Satis Hizmeti Verecek Olan Dogus Oto
                  Etimesgut’da Audi Ve Volkswagen Marka Araclarin Satisi Yapilacak.

Merkezde, 2000 Metrekare Ile Turkiye’nin En Buyuk Ikinci El Arac Satis
                  Showroomlarindan Biri De Bulunuyor.

42 milyon Ytl Yatirim Yapilarak Acilan Showroomda 90 Kisi Istihdam
                  Ediliyor."

-matriks-
                  https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• PEHLİVAN
                    Çalışkan
                    • 13 Şubat 2009
                    • 1138

Doğuş Oto'nun satışları ocakta % 65 düştü

Otomobil satışlarının ocak ayında yüzde 65 azaldığını belirten Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, pazarda ilk çeyrekte yüzde 60 daralma beklediklerini söyledi.

Otomotiv pazarının yılın ilk çeyreğinde yüzde 60 daralabileceğini belirten Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, bu durumun şirkete de aynı oranda yansıyabileceğini kaydetti. Acar, "İlk çeyrekte yüzde 60'a varan daralma yaşanacağını tahmin ediyoruz. Zaten bu ayın satış rakamlarına baktığımız zamanda yüzde 65'lik daralma yaşadığımız görülüyor" diye konuştu. Ocak'ta 1.500 adet otomobil sattıklarını geçen yıl ise bu rakamın 4.500 olduğunu ifade eden Acar, "Şubat ve mart aylarını da göreceğiz. Ama unutmamak gerekiyor ki geçen yıl ocak-mart dönemi çok ciddi satışların yapıldığı, olağanüstü iyi bir dönemdi" dedi.

Destek verilirse canlanma başlar
                    Doğuş Otomotiv olarak 2008 için 2.1 milyar TL, 2009 yılı için ise 1.7-1.8 milyar TL ciro beklentisi içinde olduklarını belirten Acar, bu yıl 300 bin adetlik satıştan oluşacağını tahmin ettiği toplam yurtiçi pazarda yüzde 11 pay hedeflediklerini söyledi. Hükümetin açıklayacağı tedbir paketlerinden farklı bir durum ortaya çıkmazsa, bu yıl içinde pazarda bir canlanma beklemediğini de kaydeden Acar, "Uzun zamandır üzerinde konuşulan hurda indiriminin yaygınlaştırılması, ÖTV ve KDV oranlarına destek verilmesi gibi bir değişim olursa, canlanma hemen başlar" dedi. Türkiye'de Alman Krone ile ortak treyler üretimi ile ilgili olarak inşaatın ağustos ayına kadar bitebileceğini hatırlatan Acar, dünyada daha büyük bir daralma olmaması durumunda 2010'da üretime başlayacaklarını söyledi. Doğuş Oto, cuma günü açtığı Esenyurt Porsche Showroom'unda bu yıl için 40 adet araç satışı ve 4 milyon 739 bin TL ciro hedefliyor.

Yorum

• PEHLİVAN
                      Çalışkan
                      • 13 Şubat 2009
                      • 1138

DOĞUŞ OTO'NUN SATIŞLARINDA SERT DÜŞÜŞ

Otomobil satışlarının ocak ayında yüzde 65 azaldığını belirten Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, pazarda ilk çeyrekte yüzde 60 daralma beklediklerini söyledi.

Otomotiv pazarının yılın ilk çeyreğinde yüzde 60 daralabileceğini belirten Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, bu durumun şirkete de aynı oranda yansıyabileceğini kaydetti. Acar, "İlk çeyrekte yüzde 60'a varan daralma yaşanacağını tahmin ediyoruz. Zaten bu ayın satış rakamlarına baktığımız zamanda yüzde 65'lik daralma yaşadığımız görülüyor" diye konuştu. Ocak'ta 1.500 adet otomobil sattıklarını geçen yıl ise bu rakamın 4.500 olduğunu ifade eden Acar, "Şubat ve mart aylarını da göreceğiz. Ama unutmamak gerekiyor ki geçen yıl ocak-mart dönemi çok ciddi satışların yapıldığı, olağanüstü iyi bir dönemdi" dedi.

Destek verilirse canlanma başlar
                      Doğuş Otomotiv olarak 2008 için 2.1 milyar TL, 2009 yılı için ise 1.7-1.8 milyar TL ciro beklentisi içinde olduklarını belirten Acar, bu yıl 300 bin adetlik satıştan oluşacağını tahmin ettiği toplam yurtiçi pazarda yüzde 11 pay hedeflediklerini söyledi. Hükümetin açıklayacağı tedbir paketlerinden farklı bir durum ortaya çıkmazsa, bu yıl içinde pazarda bir canlanma beklemediğini de kaydeden Acar, "Uzun zamandır üzerinde konuşulan hurda indiriminin yaygınlaştırılması, ÖTV ve KDV oranlarına destek verilmesi gibi bir değişim olursa, canlanma hemen başlar" dedi. Türkiye'de Alman Krone ile ortak treyler üretimi ile ilgili olarak inşaatın ağustos ayına kadar bitebileceğini hatırlatan Acar, dünyada daha büyük bir daralma olmaması durumunda 2010'da üretime başlayacaklarını söyledi. Doğuş Oto, cuma günü açtığı Esenyurt Porsche Showroom'unda bu yıl için 40 adet araç satışı ve 4 milyon 739 bin TL ciro hedefliyor.

Yorum

• yagmur
                        Kıdemli
                        • 29 Nisan 2008
                        • 4717

*doğuş otomotiv'in 12 aylik konsolide dönem zarari 110,276.000 tl, ana ortaklik paylari zarari 109,749.000 tl

(08/04/2009 - 18:06:06)
                        Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
                          Kıdemli
                          • 29 Nisan 2008
                          • 4717

DOĞUŞ OTO CEO'SU BİLALOĞLU,"2010 YILINA KADAR PLANLADIĞIMIZ TOPLAM 210 MİLYON TL’LİK YATIRIMDAN VAZGEÇMEDİK"

Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, filo kiralama yüzünden 110
                          milyon TL yazmalarına rağmen, 2010 yılına kadar planladıkları toplam
                          210 milyon TL’lik yatırımdan vazgeçmediklerini söyledi. Ali Bilaloğlu,
                          kriz koşullarına rağmen yatırımları sürdürdüklerini belirterek,
                          "Gelecek öngörüsü ile hareket ettik. Yatırımlarımızdan taviz vermedik.
                          Biz bir yıllık hesap yapmayız" diye konuştu.
                          Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, 2008 yılında yapılan tüm
                          yatırımların uzun vadeli vizyonla hayata geçirildiğini vurgulayan Ali
                          Bilaloğlu, "Türkiye’deki otomotiv sektörünün potansiyelinin uzun
                          vadede açığa çıkması ile Doğu Blok’u ülkelerinin araç sahibi
                          oranlarını yakalayacağız. Doğuş Otomotiv olarak uzun vadeli iş
                          planları oluşturduk. Krize rağmen yatırımlarımızı sürdürüyoruz."
                          Bilaloğlu, gelir tablosuna 110 milyon TL zarar yazdıklarını
                          belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fiyatlara yansıtmadığımız kur
                          giderlerimizin yanı sıra, yine kur farkı ile ilişkili olarak yeni bir
                          yatırım alan olan Tüvtürk, filo kiralama şirketimizin LeasePlan
                          Türkiye ile diğer iştiraklerimizden gelen bir zarar oldu. Bu da gelir
                          tablomuza 110 milyon YTL zarar yazmamıza neden oldu. Nakit akışı
                          yüksek bir şirket olarak bu zararı kaydi bir zarar şeklinde kabul
                          ediyoruz. Zaten faaliyet kárlılığımızı koruduk."
                          Bilaloğlu, "Krizde biz de daralma yaşadık. Otomotiv sektöründe
                          yüzde 20’ye yakın küçülme öngörülüyordu. Şirketimiz de 2008 yılında 54
                          bin 605 adetlik satış rakamı ile yüzde 23 daralma yaşadı" dedi. "2008
                          ve 2009 yılları Doğuş Otomotiv’in geleceğini şekillendirdiği yıllar
                          olacak" diyen Doğuş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar
                          şunları söyledi: "Krone Treyler Fabrikası, Meiller Damper Fabrikası,
                          Tüvturk araç muayene istasyonları, İsviçre Porsch Lozan yetkili satış
                          ve servis merkezi ile satış ve servis ağına yönelik yatırımlarımızın
                          yüzde 50’den fazla kısmını tamamladık. 2010 yılına kadar
                          gerçekleştireceğimiz 210 milyon dolar yatırım bütçemizin 136 milyon
                          dolarlık kısmını tamamladık. Uzun vadeli adımlar atıyoruz. Hedefimiz
                          krizi ’minimum hasarla’ tüm şirket ve iştiraklerimizle atlatmak."
                          DOĞUŞ Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, hazırlanan
                          teşvik paketleri ve son olarak yapılan ÖTV indiriminin Türk
                          ekonomisini canlandıracak adımlar olduğunu söyledi. Acar, ’Bizdeki ÖTV
                          indirimi de özellikle 1600 cc’nin altındaki araçlarda olumlu bir etki
                          yaptı. Ancak ağır ticari vasıtalarda ciddi bir teşvik şart. Bunların
                          büyük çoğunluğu da 20 yaşın üzerinde" dedi. Acar, krizin Doğuş
                          Otomotiv’de de hissedildiğini ancak sektördeki daralmaya rağmen pazar
                          payını 2007 yılı ile aynı seviyelerde tutmayı başardıklarını belirtti.

Foreks Haber Merkezi

(10/04/2009 - 07:58:36)
                          Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
                            Kıdemli
                            • 29 Nisan 2008
                            • 4717

İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ-DOĞUŞ OTOMOTİV

Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş.’nin 10.04.2009 tarihli
                            yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
                            “Şirketimiz Yönetim Kurulu, Şirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu
                            Seri:XI, No:29 sayılı Tebliği uyarınca Uluslararası Finansal Raporlama
                            Standartlarına göre düzenlenmiş ve bağımsız denetimden geçmiş
                            konsolide finansal tablolarına göre 2008 yılında oluşan zararının
                            "Geçmiş Yıllar Zararları" hesabına aktarılması ve ekteki kar dağıtım
                            tablosuna uygun olarak kar dağıtımı yapılmaması ile ilgili önerinin
                            Genel Kurula teklif edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir."
                            Kar dağıtım tablosu ekte ve internet sitemizin “Şirketler”
                            bölümünde yayınlanmaktadır.

İMKB

(13/04/2009 - 07:37:43)

Yorum

• yagmur
                              Kıdemli
                              • 29 Nisan 2008
                              • 4717

İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ-DOĞUŞ OTOMOTİV

Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş.’nin 27.04.2009 tarihli
                              yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
                              “Şirketimiz 2008 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 27 Nisan 2009
                              tarihinde yapılmış ve aşağıdaki kararları almıştır.
                              1. Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu, Denetim Raporu, Bilanço
                              ve Kar Zarar Tabloları ile Bağımsız Denetim Kuruluşu Raporu ayrı ayrı
                              müzakere edilerek kabul edilmiştir.
                              2. 2008 yılı faaliyetleri sonucunda meydana gelen zararın Geçmiş
                              Yıllar Zararları hesabına aktarılmasına ve kar dağıtımı yapılmamasına
                              karar verilmiştir.
                              3. Yönetim Kurulu üyeleri ve Denetçiler ayrı ayrı ibra edilmiştir.
                              4. Yönetim Kurulu üye sayısının 8 kişi olarak belirlenmesine, 3
                              yıl süreyle görev yapmak üzere Yönetim Kurulu üyeliklerine, Sn. Aclan
                              Acar, Sn. Süleyman Kadir Tuğtekin, Sn. Hayrullah Murat Aka, Sn. Emir
                              Ali Bilaloğlu, Sn. Hasan Hüsnü Güzelöz, Sn. Özlem Denizmen Kocatepe,
                              Sn. Ekrem Nevzat Öztangut ve Sn. Osman Cem Yurtbay'ın seçilmelerine ve
                              Yönetim Kurulu üyelerine huzur hakkı ödenmemesine karar verilmiştir.
                              5. Üç yıl süre ile Sn. Murat İnan ve Sn. Alp Kınay'ın Şirket
                              Denetçiliğine seçilmelerine ve Denetçilere ücret ödenmemesine ile
                              karar verilmiştir.
                              6. Bağımsız Denetim Kuruluşunun tesbiti ile ilgili Yönetim Kurulu
                              teklifi onaya sunulmuş, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest
                              Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. 2009 hesap dönemi için Bağımsız
                              Denetim Kuruluşu olarak seçilmiştir."
                              Genel Kurul Toplantı Tutanağı ekte yayınlanmaktadır.
                              Kar Dağıtım Tablosu ekte ve internet sitemizin “Şirketler”
                              bölümünde yayınlanmaktadır.

İMKB

(28/04/2009 - 07:35:12)

Yorum

• Ahmet Hakkı
                                Bağımlı
                                • 05 Mayıs 2008
                                • 1121

Finansonline DOAS incelemesi (11/11/2011)

Doğuş Otomotiv

Hedef Fiyat: İzlemede, Yükseliş Potansiyeli: İzlemede, Getiri Performansı Beklentimiz: İzlemede

Net Satışlar 1,04 milyar TL, tahminimizin %12 altında, bir önceki çeyreğe göre %19 düşüş, bir önceki yıla göre %20 artış
                                Piyasa beklentisinin sadece %2 altında kalan satış gelirlerinin piyasa beklentisi ile uyumlu gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Ancak, şirketin satış sonrası gelirlerinde ve adet fiyatlarında daha iyimser kaldığımız için satış gelirleri tahminimizin %12 altında kaldı.

FAVÖK
                                65 milyon TL, tahminimizin %9 altında, bir önceki çeyreğe göre %18 düşüş, bir önceki yıla göre %9 düşüş
                                Doğuş Otomotiv %6,0 olan tahminimizin ve %5,8 olan piyasa beklentisinin üzerinde, %6,2 FAVÖK marjı kaydetti. Gerçekleşen rakam ayrıca 3Ç10’daki %8,2’lik FAVÖK marjının beklendiği üzere büyük ölçüde altında kaldı. Şirketin FAVÖK rakamı ise piyasa beklentisinin sadece %5 üzerinde gerçekleşti.

Net Kâr
                                33 milyon TL, tahminimizin %24 altında, bir önceki çeyreğe göre %43 düşüş, bir önceki yıla göre %40 düşüş
                                Doğuş Otomotiv’in net kârı yıllık bazda %40 düşüşle 33 milyon TL oldu ve 35 milyon TL olan piyasa beklentisi ile uyumlu gerçekleşti. Finansal giderler (özellikle kur farkı gideri) ve efektif vergi oranının (2Ç11: %16,9; 3Ç11: %22,4) biraz yüksek olması kârı olumsuz etkiledi.

Sonuçların piyasa etkisi
                                Nötr: Sonuçlar piyasa beklentisi ile büyük ölçüde uyumlu. Bu nedenle açıklanan sonuçların hisse fiyatı üzerinde önemli bir etki yaratmasını beklemiyoruz.

Bu notla birlikte yapılan revizyonlar
                                Şirketten 2012 yılına ilişkin beklentilerini aldıktan sonra tahminlerimizi revize edeceğiz. Bu arada hedef fiyatımızı ve getiri beklentimizi “İzleme”ye alıyoruz.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information