7 Ekim 2011 itibari ile Dikkat çeken hisselerin listesi
DYHOL-Doğan Yayın Hol.
Collapse
X
-
Kelepir Hisseler - 07.10.2011
Yorum
-
-
Yabancıların paylarını arttırdığı tüm hisseler - 12.10.2011

Yorum
-
Göstergeleri al veren tüm hisseler - 12.10.2011
Yorum
-
Dikkat çeken - 12.10.2011
Yorum
-
Kelepir - 12.10.2011

Yorum
-
STAR TV, DOĞUŞ GRUBU'NA SATILDI !
Medyada flaş gelişme yaşandı. Doğuş Yayın Holding bünyesindeki Star TV, Doğuş Grubu'na satıldı.
NTV, NTVSpor, Cnbc-e, e2, Kral TV gibi kanalları elinde bulunduran Doğuş Grubu ile Star TV’nin sahibi olan Doğan Yayın Holding arasında bir süredir gizli olarak yürütülen görüşmeler olumlu sonuçlandı.
Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk ile Doğan Grubu’nun patronu Aydın Doğan’ın yaptıkları pazarlıkda Cuma günü son noktaya gelindi.
Taraflar yaptıkları görüşmeler ve kanalın mali durumu konusunda yapılan incelemeler sonucunda Star TV’nin Doğuş Yayın Holding’e satılması konusunda anlaşmaya vardı.
Yorum
-
17.10.2011 20:54:55***DYHOL***DOĞAN YAYIN HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Güncelleme) )
nda "Hisse Alım ve Satım Esaslarına İlişkin Sözleşme"si ("Sözleşme"), bu akşam saat 19:00 itibariyle imzalanmıştır.
Söz konusu satış bedelinin 151.000.000,-ABD Dolarlık kısmı, gerekli yasal izinlerin alınmasını takiben, hisse senetlerinin satış ve devir işleminin kapanışının yapıldığı tarihte nakden ve peşin olarak kalanı (176.000.000,-ABD Doları) ise 2 yıl vadeli ödenecektir.
Hisse senedi satış ve devir işleminin sonuçlanması Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve Rekabet Kurumu izinlerine tabidir.
Şirketimiz "Sözleşme"ye, Satıcıların Sözleşme tahtındaki tazmin de dahil tüm sorumluluklardan Satıcılarla birlikte mesul olmak amacıyla Müşterek Müteselsil Kefil ve Garantör sıfatıyla taraf olmuştur.
Işıl Televizyon Yayıncılık A.Ş.'nin "Ön Mali Kapanış" tarihine (31.10.2011) kadar elde edeceği her türlü gelir ve gider Doğan Grubu'na ait olacaktır. Diğer taraftan, "Ön Mali Kapanış" tarihi itibariyle, Işıl Televizyon Yayıncılık A.Ş.'nin alacak ve borçlarının mümkün olduğunca eşitlenmesi sağlanacaktır. Bunun mümkün olamaması durumunda taraflar, alacaklardan karşılanamayan borç tutarlarının hisse senedi devir bedelinden tenzilini veya alacakların borçlardan daha fazla olması halinde ise, alacaklar ile borçlar arasında bakiye tutarının satış bedeline ilave edilmesini kabul ve taahhüt etmişlerdir. Satış bedeli bu çerçevede revize edilebilecektir.
Işıl Televizyon Yayıncılık A.Ş. hisse senetlerinin devri sonrasında, ilgili bağlı ortaklığımızın yasal kayıtlarında, "kapanış" tarihindeki döviz kuruna bağlı olarak belirlenen ilk satış hasılatına göre yaklaşık 215.000.000,-TL tutarında "iştirak hissesi satış karı" (%75 Kurumlar Vergisi istisnasına tabidir) oluşacağı hesaplanmakta olup hisse senedi satış ve devir işleminin SPK düzenlemeleri doğrultusunda UFRS'ye uygun olarak hazırlanan konsolide finansal tablolarımıza etkisi ise "kapanışı takiben" kamuya açıklanacak ilk finansal tablolarımızda yer alacaktır.
Saygılarımızla,
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
IMKB
Yorum
-
22/12/2011 - 18:13
***DYHOL***DOĞAN YAYIN HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
Ortaklığın Adresi : Burhaniye Mahallesi Kısıklı Caddesi No:65 34676 Üsküdar/İstanbul
Telefon ve Faks No. : 0216 556 92 90/ 0216 556 92 00
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : 0216 556 92 90/ 0216 556 92 00
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Açıklama mı? : Hayır
Özet Bilgi : Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Yardımcılığı Değişikliği.
AÇIKLAMA:
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:
Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Yaşar Begümhan Doğan Faralyalı Başkan Vekilliği görevine ise Hanzade Vasfiye Doğan Boyner getirilmiştir.
Şirketimizde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmakta olan Yaşar Begümhan Doğan Faralyalı, 01.01.2012 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanı olarak Hanzade Vasfiye Doğan Boyner ise aynı tarihten itibaren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevine devam edecektir.
Saygılarımızla,
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
IMKB
Yorum
-
***DYHOL***DOĞAN YAYIN HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
Ortaklığın Adresi : Burhaniye Mahallesi Kısıklı Caddesi No:65 34676 Üsküdar/İstanbul
Telefon ve Faks No. : 0216 556 92 90/ 0216 556 92 00
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : 0216 556 92 90/ 0216 556 92 00
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Açıklama mı? : Hayır
Özet Bilgi : Sermaye Artırımına İştirak.
AÇIKLAMA:
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:
ermaye Artırımına İştirak
Yönetim Kurulumuz, 30.12.2011 tarihinde almış olduğu karar ile sermayesinde %99,16 oranında pay sahibi olduğu iştirakimiz Doğan Dağıtım Satış Pazarlama, Matbaacılık, Ödeme Aracılık ve Tahsil t Sistemleri A.Ş.'nin sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle, 3.619.870,-TL'den 6.619.870-TL'ye artırılmasında, iştirak payımıza isabet eden yeni pay alma hakkımızın tamamen kullanılmasına, sermaye artırımında kullanılmayan tüm yeni pay alma hakları için taahhütte bulunulmasına ve gerekli işlemlerin ifası ile ilgili mercilere bildirimde bulunulması hususunda Şirketimiz yönetiminin yetkili ve görevli kılınmasına karar vermiştir.
Saygılarımızla,
IMKB
Yorum
-
***DYHOL***DOĞAN YAYIN HOLDİNG A.Ş.( ŞGBF-Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri )
Arzuhan Yalçındağ Yönetim Kurulu Üyesi Yönetici Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi 0,03
Vuslat Doğan Sabancı Yönetim Kurulu Üyesi Yönetici Yönetim Kurulu Üyesi 0,03
Mehmet Ali Yalçındağ Yönetim Kurulu Üyesi Yönetici Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yürütme Komitesi Başkanı
Soner Gedik Yönetim Kurulu Üyesi Yönetici Yönetim Kurulu Üyesi Yürütme Komitesi Başkan Yardımcısı Mali İşler grup Başkanı
Ahmet Toksoy Yönetim Kurulu Üyesi Yönetici Yönetim Kurulu Üyesi Denetim Komitesi Üyesi Kurumsal yönetim Komitesi Üyesi
Hubert Dietrich Burda Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Yönetici Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı
Erem Turgut Yücel Denetim Kurulu Üyesi Avukat Baş Hukuk Müşaviri
Yener Şenok Denetim Kurulu Üyesi Yönetici Mali İşler Grup Başkanı
IMKB
Yorum
-
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-GEDİK YATIRIM, DOĞAN YAYIN HOLDİNG İÇİN 'ENDEKS ÜZERİ GETİRİ' TAVSİYESİNDE BULUNDU
Gedik Yatırım ( www.gedik.com ) konu ile ilgili raporunda, Doğan Yayın Holding için
0.72 TL hedef fiyat ile 'Endeks Üzeri Getiri' tavsiyesinde bulunduklarını bildirdi.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"2011 9 aylık dönemde Net Zarar Vergi Karşılıkları etkisiyle yüksek açıklandı.
Doğan Yayın Holding 'in 2011 3.çeyrek net zararı 234 mn TL olarak açıklandı. Beklentimiz
223 mn TL net zarar idi. Cnbc-e kar beklenti anketine göre ise Şirket'in 2011 3.çeyrek için
189 mn TL zarar açıklaması bekleniyordu. Şirket 1. ve 2. çeyrekte giderleştirdiği 950 mn
TL'lik ihtilaflı vergi karşılığı nedeniyle 2011 yılının ilk 9 aylık döneminde net zararı 1.247,9
mn TL oldu. (2010 9A: 68,254 milyon TL zarar)
Şirket'in 2011 yılı 3.çeyrek cirosu 2010 yılının aynı dönemine göre yüzde 5 yükselerek 626
m TL olarak açıklandı.(Beklentimiz: 606 mn TL, Cnbc-e kar tahminleri anketi: 651 mn TL)
Şirket için 2011 yılı tahmini rakamları ile hesaplamış olduğumuz piyasa çarpanları 0,7x
PD/DD, 6x FD/FVAÖK ve 0,6x FD/Satışlar düzeyindedir.
Doğan Yayın Hol. için hedef fiyatımız 0,72 TL olup yüzde 41 yükselme potansiyeli ile
önerimiz 'Endeks Üzeri Getiri' dir.
Şirketin konsolide gelirleri %4 artarak Eylül 2011’de 2.002 mn TL olmuştur.
*Grup konsolide gelirlerinin %49’u yazılı basın, %35’i görsel ve işitsel basın ve %12’si
perakende ve mağazacılık faaliyetlerinden gelmiştir. Diğer faaliyetlerden kaynaklanan
gelirlerin payı ise %4 olmuştur. Reklam Gelirleri 2010 yılının ilk dokuz ayında 968 mn
TL’den %12 artarak Ocak-Eylül 2011 döneminde 1,081 mn TL’ye çıkmıştır. Tiraj ve
Baskı Gelirleri ise 2011 ilk 9 ayda 2010 yılının aynı dönemine gore %3 artarak 249 mn
TL olarak gerçekleşmiştir.
*Yazılı Basın gelirleri temel olarak tiraj ve reklam gelirlerinden oluşmaktadır. Konsolide
gelirler, 2011 yılının ilk dokuz ayında, bir önceki yılın aynı dönemine gore %12 oranında
artarak 905 mn TL’den 1.016 mn TL’ye yükselmiştir. Kağıt fiyatlarında dolar bazında
yaşanan artışın da etkisi ile FVAÖK bir önceki sene ki 159 mn TL seviyesinden 2011
yılının ilk dokuz ayında 121 mn TL’ye gerilemiştir.
*Görsel ve İşitsel Basın gelirleri temel olarak reklam gelirlerinden oluşmaktadır.
Konsolide gelirler, 2011 yılının ilk dokuz ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre,%11
oranında artarak 648 mn TL’den 721 mn TL’ye yükselmiştir. FVAÖK ise 61 mn TL
olarak gerçekleşti, bir önceki sene aynı dönemde ise 10 mn TL idi.
Perakende ve Mağazacılık gelirleri 2011 yılının ilk dokuz ayında, bir önceki senenin %3
üzerinde 250 mn TL olarak gerçekleşmiştir. FVAÖK ise geçen sene ile aynı seviyelerde
gerçekleşmiştir.
*Doğan Yayın Holding’in diğer faaliyetlerinden kaynaklanan gelirleri 2011 yılında bir
önceki seneye göre %1 gerileyerek 96 mn TL olarak gerçekleşirken FVAÖK ise aynı
seviyelerde korunmuştur. Şirketin Ocak- Eylül 2011 döneminde 89 mn TL tutarında
toplam sabit kıymet harcaması (çeşitli teknik ekipman, bilgisayar, yazılım, haklar vs.)
bulunmakta olmuştur.
2011 üçüncü çeyrekte ise Şirket'in FVAÖK'ü 2010 yılının aynı dönemine göre yüzde 54
düşerek, 2011 2.çeyreğine göre yüzde 81 düşerek 26 mn TL seviyesinde
gerçekleşmiştir.
2011 üçüncü çeyrek için FVAÖK beklentimiz 40 mn TL iken, piyasa beklentisi olan
Cnbc-e kar tahminleri anketine göre beklenti 76 mn TL idi. 2011 yılı ilk dokuz aylık
dönemi için FVAÖK'ü beklentimiz olan 226,9 mn TL'nin yüzde 6 altında, geçen yılın aynı
dönemine göre ise 9 yükselerek 213 mn TL olarak gerçekleşmiştir.
Şirketin 2011 yılında satış gelirlerinin, 2010'a oranla %4.4 yükselerek 3.165 mn TL
düzeyinde oluşmasını, FVAÖK'ün ise, 2010'a göre %45 yükselerek 333 mn TL olmasını
beklemekteyiz. 2011 yılı net zarar beklentimiz ise 397 mn TL olacağı yönündedir.
Şirket için 2011 yılı tahmini rakamları ile hesaplamış olduğumuz piyasa çarpanları 0,7x
PD/DD, 6x FD/FVAÖK ve 0,6x FD/Satışlar düzeyindedir.
Şirket net aktif değerlemesine göre %52 iskontolu işlem görmektedir.
Doğan Yayın Holding için hedef fiyatımız 0,72 TL olup yüzde 41 yükselme potansiyeli ile
önerimiz Endeks Üzeri Getiri' dir.
Özet Yatırım Gerekçeleri:
1. Doğan Yayın Holding ve bağlı ortaklıklarının toplam 4.9 Mlr ??TL tutarındaki ihtilaflı vergi
tarhiyatlarından 4.1 Mlr TL tutarındaki kısmı ile ilgili olarak, 6111 sayılı kanundan yararlanılmıştır.
Kalan 772 mn TL vergi tahriyatları ile ilgili olarak vergi İdaresi'nin karar düzeltme talebi de
Danıştay tarafından red edilmiş olup, davanın DYHOL lehine sonuçlandığı kesinleşmiştir.
Böylece DYHOL'un devam eden herhangi bir vergi ihtilafı kalmamıştır. 4. çeyrek sonuçları bu
etkilerden arındırılmış olacaktır.
2. 2011 3. Çeyrekte döviz kurlarının değer kazanmasından olumsuz etkilenmiş, net 180 milyon
TL finansman gideri açıklamıştır. Şirket 2011 9 aylık dönemde net 288 milyon TL finansman
gideri kaydetmiştir. Şirket 4. Çeyreklik dönemde daha fazla finansman gideri yazmayacağını
öngörmekteyiz.
3. Hisse IMKB’ye göre son 1 ayda %21,2, son 1 yılda %85,9’luk relatif kaybettirmiştir. Şirkete
ilişkin risklerin hisse üzerinde fazlasıyla fiyatlandığını düşünmekteyiz. Hisseye giriş için bu
seviyeler oldukça uygundur."
Foreks Haber Merkezi
Yorum
-
***DOHOL******DYHOL***DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş.( Finansal Duran Varlık Edinilmesi )
Ortaklığın Adresi : Burhaniye Mahallesi Kısıklı Caddesi No:65 Altunizade İstanbul
Telefon ve Faks No. : (216) 556 90 00 / (216) 556 92 00
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : (216) 556 90 00 / (216) 556 92 00
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? : Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi : -
Özet Bilgi : Doğan Müzik Kitap Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş. Hisse Senetlerinin Satışı ve Devri.
Edinime İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 16.01.2012
Edinilen Finansal Duran Varlığın Ünvanı : Doğan Müzik Kitap Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş.
Edinilen Finansal Duran Varlığın Faaliyet Konusu : Perakende mağazacılık
Edinilen Finansal Duran Varlığın Sermayesi : 50.000.000,-TL
Finansal Duran Varlığı Edinme Yolu : Satınalma
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih : 16.01.2012
Edinme Koşulları : Nakden ve peşinen
Edinilen Payların Nominal Tutarı : 49.999.996,-TL
Beher Payın Alış Fiyatı : 2,78808 TL
Toplam Tutar : 139.404.000,-TL
Edinilen Payların Finansal Duran Varlığın Sermayesine Oranı (%) : %99,99
Edinimden Sonra Finansal Duran Varlıktaki İştirak Oranı (%) : %99,99
Edinimden Sonra Sahip Olunan Oy Haklarının Finansal Duran Varlık Toplam Oy Haklarına Oranı (%) : %99,99
Edinilen Finansal Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) : %1,14
Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi : Önemli etkisi bulunmamaktadır
Çağrıda Bulunma Yükümlülüğünün Doğup Doğmadığı : Hayır
Çağrıda Bulunma Yükümlülüğü Doğuyorsa Muafiyet Başvurusu Yapılıp Yapılmayacağı : Hayır
Satan/Devreden Kişinin Adı/Ünvanı : Doğan Yayın Holding A.Ş.
Ortaklığın Satan/Devreden Tarafla İlişkisinin Niteliği : Bağlı Ortaklık
Finansal Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi : Değerleme Raporu esas alınarak
Değerleme Raporu Düzenlenip Düzenlenmediği : Düzenlenmiştir
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni : Düzenlenmiştir
Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar : Birinci Rapor: 112.400.000,-TL-124.400.000,- TL İkinci Rapor : 130.200.000,-TL - 167.200.000,-TL
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi : Değerleme Raporlarına göre belirlenen değerlerin ortalaması alınmak suretiyle hesaplanmıştır.
EK AÇIKLAMALAR:
Doğan Müzik Kitap Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş. Hisse Senetlerinin Satışı ve Devri.
Dolaylı bağlı ortaklığımız Doğan Müzik Kitap Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş.'nin 39.891.268,-TL'si ödenmiş 50.000.000,-TL olan sermayesinin %99,99'unu temsil eden beheri 1,-TL nominal değerli 49.999.996 adet hisse senedinin, bedeli nakden ve peşin olarak ödenmek üzere, bağımsız değerleme kuruluşları tarafından hazırlanan iki ayrı Değerleme Raporu'na göre belirlenen değerlerin ortalaması alınmak suretiyle hesaplanan 139.404.000,-TL bedel karşılığında doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Yayın Holding A.Ş.'den devralınmasına karar verilmiştir.
IMKB
Yorum
Yorum