unuckly Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
CLEBI - Çelebi Hava Servisi A.Ş.
Collapse
X
-
-
***CLEBI*** Celebi Hava Servisi A.S. ile ilgili olarak Celebi Holding A.S.’nden gelen yazi: 04.03.2009 (bugun) tarihinde Celebi Hava Servisi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak ozel emirle 6.800 TL’den 50.000 adet satis islemi ortakligimizca gerceklestirilmistir. ***CLEBI*** (05/03/2009 - 08:50:22)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
Celebi Hava Servisi A.S.: 25.06.2004, 09.02.2005 ve 31.03.2005 tarihli ozel durum aciklamalari miza konu edilen Sirketimizin istiraklerinden Celebi/IC Antalya Havalimani Terminal Yatirim ve Isletme A.S. ile T.Garanti Bankasi A.S. Luxemburg Subesi (Banka) arasinda imzalanan 90.308.800 ABD Dolari tutarli kredi sozlesmesi cercevesinde, sozkonusu kredi tutari nin azami % 50'lik kismi icin, anilan kredinin geri odemesinin tamam lanmis olmasindan da hareketle, Sirketimiz tarafindan verilen garan tiden kaynaklanan yukumluluklerimizden ibra edildigimize dair Banka'nin 13.03.2009 tarihli yazisi tarafimiza ulasmistir.Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
***CLEBI*** Celebi Hava Servisi A.S.'nden gelen yazi: 18.03.2009 tarihinde yapilan Olagan Genel Kurul toplantisinda secilen Yonetim Kurulu Uyeleri arasinda yapilan gorev taksimi neticesinde, Sirketimiz Yonetim Kurulu, 18.03.2009 tarihinde (bugun) Yonetim Kurulu Baskanligina Can Celebioglu'nun Yonetim Kurulu Baskan Vekilligine Canan Celebioglu Tokgoz'un yeniden secilmesine mevcudun oybirligi ile karar vermistir. ***CLEBI*** (18/03/2009 - 16:12:29)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
***CLEBI*** Celebi Hava Servisi A.S.'nin 19.03.2009 tarihli yazisinda, sirketin 23.03.2008 tarihinden itibaren dagitilacak 2008 yili nakit kar paylarinin dagitimina iliskin olarak; Hisseleri Merkezi Kayit Kurulusu A.S. nezdinde Ihracci Kurulus olan Sirketin altindaki yatirimci hesaplarinda kayden saklamada bulunan ortaklara kar payi odemelerinin ortaklarin banka hesaplarina yatirilmak suretiyle gerceklestirilecegi, Hisseleri Merkezi Kayit Kurulusu A.S. nezdinde Araci Kuruluslar altindaki yatirimci hesaplarinda kayden saklamada bulunan ortaklara kar payi odemelerinin ise Merkezi Kayit Kurulusu A.S. araciligiyla gerceklestirilecegi, Hisselerini fiziken ellerinde bulunduran ortaklara kar payi odemelerinin Sermaye Piyasasi Kanunu'nun gecici 6. maddesi esaslari uyarinca senetlerin kaydilestirme islemlerinin tamamlamasini muteakiben gerceklestirilecegi, bildirilmistir. ***CLEBI*** (19/03/2009 - 09:38:27)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
***CLEBI*** Celebi Hava Servisi A.S.'nden gelen yazi: Aciklanacak Ozel Durum/Durumlar: Sirketimiz Yonetim Kurulu 19 Mart 2009 tarihinde a)Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:IV No:41 sayili Sermaye Piyasasi Kanuna Tabi Olan Anonim Ortakliklarin Uyacaklari Esaslar Hakkinda Teblig'inin ilgili 7.madde hukmu ve Sirketimizin SPK tarafindan yayinlanan Kurumsal Yonetim Ilkelerine tam uyum saglanmasi ve bunlarin eksizsiz sekilde uygulanmasina yonelik yuruttugu calismalar cercevesinde, paylari IMKB'nda islem goren Sirketimizde pay sahipligi haklarinin kullanilmasi konusunda faaliyet gosterecek, yonetim kuruluna raporlama yapan ve yonetim kurulu ile pay sahipleri arasindaki iletisimi saglayacak bir Pay Sahipleri ile Iliskiler Birimi nin olusturulmasina b)Pay Sahipleri ile Iiskiler biriminin asagida belirtilen hususlarda gorevlendirilmesine; -Pay sahiplerine iliskin kayitlarin saglikli, guvenli ve guncel olarak tutulmasini saglamak, -Sirket ile ilgili kamuya aciklanmamis, gizli ve ticari sir niteligindeki bilgiler haric olmak uzere, -Pay sahiplerinin sirket ile ilgili yazili bilgi taleplerini yanitlamak -Genel kurul toplantisinin toplantisinin yururlukteki mevzuata, esas sozlesmeye ve diger sirket ici duzenlemelere uygun olarak yapilmasini saglamak -Genel kurul toplantisinda, pay sahiplerinin yararlanabilecegi dokumanlari hazirlamak, -Oylama sonuclarinin kaydinin tutulmasini ve sonuclarla ilgili raporlarin pay sahiplerine yollanmasini saglamak, -Mevzuat ve sirketin bilgilendirme politikasi dahil, kamuyu aydinlatma ile ilgili her turlu hususu gozetmek ve izlemek c)Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:IV, No:41 sayili Sermaye Piyasasi Kanuna Tabi Olan Anonim Ortakliklarin Uyacaklari Esaslar Hakkinda Teblig'inin ilgili 8.madde hukmu ve Sirketimizin SPK tarafindan yayimlanan Kurumsal Yonetim Ilkelerine tam uyumun saglanmasi ve bunlarin eksizsiz sekilde uygulanmasina yonelik yuruttugu calismalar cercevesinde; Sirketimiz sermaye piyasasi mevzuatindan kaynaklanan yukumluluklerin yerine getirilmesi ve kurumsal yonetim uygulamalarinin koordinasyonundan sorumlu olacak ve Sirket Genel Muduru'ne raporlama yapacak tam zamanli bir yonetici personel atanmasina, ***CLEBI*** (19/03/2009 - 13:34:09)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
***CLEBI***HABERIN DEVAMI d)Yukarida b maddesinde belirtilen gorev ve sorumluluklarin yerine getirilmesini teminen Sirketimiz buyuk ortagi Celebi Holding A.S./ Is Gelistirme Bakanligi'nda Koordinator unvaniyla gorev yapmakta olan Sermaye Piyasasi Faaliyetleri Ileri Duzey Lisansi'na sahip Abdullah Kirimli'nin Sirket Yonetim Kurulu'na raporlama yapacak Pay Sahipleri Ile Iliskiler Birimi Yoneticisi olarak gorevlendirilmesine e)Yukarida c maddesinde belirtilen gorev ve sorumluluklarin yerine getirilmesini teminen tam zamanli olarak calismak uzere halen sirketimizde gorev yapan Sermaye Piyasasi Faaliyetleri Ileri Duzey Lisansi"na sahip ve Kurumsal Yonetim Derecelendirme Uzmanligi Lisansi'ni almaya hak kazanan Ozgur Eren'in yonetici personel olarak atanmasina, mevcudun oybirligiyle karar vermistir. ***CLEBI*** (19/03/2009 - 13:34:11)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
25.03.2009 - 13:04 - Ulusal Pazar Çelebi
Çelebi 20 Şubattan Bu Yana Yükseliyor
Soru: Temettü ödemeleri sırasında baz yada referans fiyat nasıl oluşuyor? Temettü verecek olan şirketlerin hissesini temettü tarihine yakın almak zararlı mı? Temettüden önce çelebi hava hissesi aldım şu anda temettü ödemesi almama rağmen ağırlıklı ortalama fiyatla birlikte zarar etmiş görünüyorum? Ağırlıklı ortalama fiyat Çelebi’de neden düşük?
Cevap: Gerek nakit temettü ödemeleri gerekse sermaye artırımı sırasında hissenin baz fiyatı yada referans fiyatının belirlenmesi gerekiyor. Hissenin baz yada referans fiyatı İMKB’nin daha önceden kabul etmiş olduğu formüllere göre tespit edilmektedir. Söz konusu hesaplama yöntemi her şirket için aynı olmakla birlikte, temettünün tamamının nakit yada hisse senedi yada kısmen nakit kısmen hisse senedi şeklinde olup olmamasına göre formül değişiklik gösterebilmekte.
Sermaye artırımı yada nakit kâr payı dağıtımı nedeniyle hissede baz yada referans fiyatı belirlenmesi yatırımcının portföyünün totalinde olumlu yada olumsuz bir değişiklik yaratmaz. Ancak hissenin işlem fiyatında değişiklik olur. Bu değişiklik piyasada arz talep dengesini değiştirebilmekte bunun akabinde de hisseye aşırı talep gelebileceği gibi satış yönlü bir harekete de neden olabilmekte. Bu noktada yatırımcıların zararı yada kârı artık piyasa koşullarında oluşan fiyata göre farklılık gösterecektir. Bu zarar yada kâr belirlenen baz yada referans fiyatından ziyada piyasa koşullarında oluşan fiyatından kaynaklanmaktadır.
Tüm bu açıklamalardan sonra Çelebi Hava Servisi ile ilgili soruya dönecek olursak; Şirketin 23 Mart 2009 tarihinde yüzde 133,40 oranında nakit kâr payı dağıttığını görüyoruz.
Hissenin fiyat grafiği incelendiğinde ise 20 Şubat 2009 tarihinden itibaren sürekli yükselen bir kanal içinde hareket ettiği görülmekte. Nakit temetünün dağıtıldığı gün hissenin fiyatındaki artış daha da yükselmiş olduğu görülmekte. Bu koşullarda oluşan fiyattan dolayı elinde hissesi olan yatırımcıların zarar etmemesi gerekiyor.
Yorum
-
İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ-ÇELEBİ
Çelebi Hava Servisi A.Ş.’nin 09.04.2009 tarihli yazısı aşağıya
çıkarılmıştır.
“Yönetim Kurulumuz 09.04.2009 (bugün) tarihinde:
a)Şirketin 18.03.2009 tarihinde yapılan 2008 yılı hesap dönemi
ortaklar olağan genel kurul toplantısında seçilen yönetim kurulu
üyeleri arasından, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:X, No:22 sayılı
Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Tebliğ'inin
ilgili maddesi hükümleri çerçevesinde Engin Çelebiğlu ve Mehmet
Kaya'nın yeniden denetim komitesi üyeleri olarak seçilmelerine,
b)Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:X, No:22 sayılı Sermaye Piyasasında
Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Tebliğ'inin ilgili maddesi
hükümleri çerçevesinde Yönetim Kurulu tarafından onaylanmış yıllık ve
ara mali tablolar ile yıllık raporların ilan ve bildirimi sırasında
yapılacak açıklamaların aşağıda adı soyadı ve ünvanı yazılı
Şirketimiz imza yetkililerinin müşterek imzaları ile yapılmasına,
-Salih Samim Aydın (Genel Müdür)
-Hüsnü Tanzer Gücümen (Mali İşler Direktörü)
c)İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Kotasyon Yönetmeliği'nin 18/A
maddesinde yer alan esaslara göre Borsa'ya bilgi iletimi ve
koordinasyonu ile ortaklarla ilişkilerden ve Sermaye Piyasası
Kurulu'nun Seri:VIII, No:54 sayılı Özel Durumların Kamuya
Açıklanmasına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamına giren özel durum
açıklamalarının Şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu ve
Yönetim Kurulu Başkan vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz'ün münferit
imzaları ile veya aşağıda adı soyadı ve ünvanı yazılı şirketimiz imza
yetkililerinin herhangi ikisinin müşterek imzaları ile yapılmasına,
-Salih Samim Aydın (Genel Müdür)
-Talha Göksel (Genel Müdür Yardımcısı – Operasyon)
-Hüsnü Tanzer Gücümen (Mali İşler Direktörü)
-Fuat Aşıcıoğlu (Mali İşler Müdürü)
-Deniz Bal (Bütçe Müdürü)
mevcudun oybirliğiyle karar vermiştir."
İMKB
(10/04/2009 - 07:34:28)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
Celebi hava servisi a.s.’nden gelen yazi:
09.03.2009 tarihli ozel durum aciklamamizda konu edilen hindistan’in yeni
delhi kentinde mukim delhi indra gandhi uluslararasi havalimani isletmesicisi
delhi international airport private ltd. (dial) sirketi tarafindan,
havalimaninda mevcut kargo terminalinin (brownfield) gelistirilmesi,
modernizasyonu, finansmani ve 25 yil sureyle isletilmesi icin acilan ihalenin
sirketimiz lehine sonuclandigi ihale makami tarafindan 13.04.2009 (bugun)
tarihinde sirketimize bildirilmistir. Ihale prosedurleri cercevesinde ihaleye
iliskin bundan sonraki surec ve gelisim hakkinda sermaye piyasasi kurulu
mevzuati uyarinca gerekli aciklamalar yapilacaktir. Delhi indra gandhi
uluslararasi havalimani, hindistan’in kargo trafigi acisindan ikinci buyuk
havalimani olup, 2008 yilinda havalimaninda hizmet verilen kargo 430.000 tona
ulasmistir. Hindistan’da son yillarda hava trafigi hizli buyumekte ve havacilik
sektoru gelismektedir. Delhi havalimani kargo trafiginde 2001 yilindan bu yana
yillik ortalama % 10 buyume gerceklesmistir. Delhi indra gandhi uluslararasi
havalimani kargo trafiginin gelecek on yilda 1.000.000 tona ulasacagi
ongorulmektedir.
-imkb-
Yorum
-
***CLEBI*** Celebi Hava Servisi A.S.’nden gelen yazi: 09.03.2009 tarihli ozel durum aciklamamizda konu edilen Hindistan’in Yeni Delhi kentinde mukim Delhi Indra Gandhi Uluslararasi Havalimani isletmesicisi Delhi International Airport Private Ltd. (DIAL) sirketi tarafindan, havalimaninda mevcut kargo terminalinin (Brownfield) gelistirilmesi, modernizasyonu, finansmani ve 25 yil sureyle isletilmesi icin acilan ihalenin Sirketimiz lehine sonuclandigi ihale makami tarafindan 13.04.2009 (Bugun) tarihinde sirketimize bildirilmistir. Ihale prosedurleri cercevesinde ihaleye iliskin bundan sonraki surec ve gelisim hakkinda Sermaye Piyasasi Kurulu Mevzuati uyarinca gerekli aciklamalar yapilacaktir. Delhi Indra Gandhi Uluslararasi Havalimani, Hindistan’in kargo trafigi acisindan ikinci buyuk havalimani olup, 2008 yilinda havalimaninda hizmet verilen kargo 430.000 tona ulasmistir. Hindistan’da son yillarda hava trafigi hizli buyumekte ve havacilik sektoru gelismektedir. Delhi havalimani kargo trafiginde 2001 yilindan bu yana yillik ortalama % 10 buyume gerceklesmistir. Delhi Indra Gandhi Uluslararasi Havalimani kargo trafiginin gelecek on yilda 1.000.000 tona ulasacagi ongorulmektedir. ***CLEBI*** (14/04/2009 - 08:51:13)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
Çelebi, Delhi International Airport Private Ltd. tarafından açılan Indra Gandhi Uluslararası Havaalanı (Hindistan) kargo terminali ihalesini kazandı. Şirket için değerlememizi hem kazanılan ihalenin etkisini dahil ederek hem de 2008 yılı finansal sonuçlarına göre güncelledik. Hisse başına hedef fiyatımız 16.30TL; tavsiyemizi de “Al” yönünde koruyoruz.
Yukarıda bahsi geçen ihale kısaca; Indra Gandhi Uluslararası Havaalanı’nın kargo terminalinin modernizasyonu, geliştirilmesi, finansmanı ve 25 yıllık işletim hakkını içermekte. Bu kargo terminali 2008 yılında 430,000 ton kargo eleçleyerek yaklaşık 40mn ABD Doları ciro elde etmiştir. Şirket yönetiminin açıklamalarına göre, Çelebi bu projeden 2Y09’da gelir elde etmeye başlayacak; ancak biz ihtiyatlı davranarak değerlememize gelir akışını 2010 yılından başlayarak dahil ettik.
Kargo terminalinin faaliyete geçmesiyle, şirket Türkiye’deki projeler nedeniyle yaşanabilecek gelir kayıplarını telafi edecek. Çelebi’nin gelirlerinin yaklaşık %20’sini, VAFÖK’ünün ise %50’sini oluşturan Antalya Havalimanı terminal işletmeciliği anlaşması 2009 yılının Ekim ayında sonlanacak. Bu kargo terminali sayesinde 2010 yılında Antalya terminalinin kaybı nedeniyle oluşacak cirodaki azalışın tamamı, VAFÖK’ün ise yaklaşık %60’ı telafi edilmiş olacak.
Diğer projeler
§4Ç08’de Çelebi, Hindistan havalimanı hizmetleri pazarına girme hedefi çerçevesinde, Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havalimanı ihalesini %51 oranla bir müşterek yönetime tabi ortaklık çerçevesinde kazandı. Çelebi, projenin ilk yılı olan 2009’da bu projeden 15mn ABD Doları elde edecek, 2010 yılında ise tüm yıl etkisi nedeniyle bu geliri ikiye katlayacak. Şirket bu projeden olan gelirlerinde önümüzdeki 10 yıl boyunca yıllık %6 büyüme beklemektedir. Aynı zamanda, 2010 yılına kadar bu projenin VAFÖK marjının yaklaşık %34, sonraki yıllarda ise artan rekabet nedeniyle daha düşük olması beklenmektedir. Bu proje de Antalya Havalimanı’nın kaybını telafi etmekte yardımcı olacak.
§Şirket, aynı zamanda İspanyol Acciona SA’nın %100 hissesini almayı istemektedir. Acciona SA, İspanya ve Almanya’da 7 havaalanında yer hizmetleri vermektedir. Aynı zamanda Kanarya Adaları’nda 3 havalimanında kargo işletmeciliği alanında faaliyet göstermektedir.
Olumlu yanları
§2010 tahminlerine göre, gelişmekte olan ülkelerdeki rakipleri 4.2x ve IMKB-100 6.5x FD/VAFÖK çarpanlarıyla işlem görmelerine rağmen, Celebi yeni kargo terminalinin etkisinin de dahil edildiği 2.5x FD/VAFÖK çarpanı ile işlem görmektedir.
§Çelebi, geçmişine bakıldığında yüksek temettü dağıtım oranına sahip bir şirket. Bu sene de 2008 yılı karının %109’u oranında temettü dağıtmıştır.
§Çelebi’nin gelirlerinin %65’i ve %23’ü sırasıyla EUR ve ABD Doları, buna karşın maliyetlerinin %75’i ise TL olduğundan; TL’nin diğer para birimlerine karşı zayıf olması Çelebi’yi finansal açıdan olumlu etkilemektedir.
Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ-ÇELEBİ HAVA
Çelebi Hava Servisi A.Ş.’nin 27.04.2009 tarihli yazısı aşağıya
çıkarılmıştır.
“Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 54 sayılı
Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
Şirketimiz yönetim kurulu 27.04.2009 (bugün) tarihinde
Hindistan’ın Mumbai şehrinde mukim iştirakimiz “Celebi Nas Airport
Services India Private Limited (Çelebi NAS)” şirketinin sermayesinin
(authorised capital) 100.000.000 Hint Rupisi’nden 400.000.000 Hint
Rupisi’den çıkarılmasına karar verildiğinden, iş bu sermaye artırımı
nedeniyle nakit olarak artırılan 300.000.000 Hint Rupisi tutarındaki
sermayeye şirket sermayesindeki payımız olan % 51 oranında rüçhan
hakkı kullanılmak suretiyle iştirak edilmesine, bu şekilde 153.000.000
Hint Rupisi tutarındaki sermaye artırım tutarının şirket ana
sözleşmesi, yönetim kurulu kararı ve Hindistan’da geçerli yasal
mevzuat dahilinde ödenmesi ve bu hususta Şirketimiz tarafından
yapılması gerekli bilcümle iş ve işlemlerin yapılmasına mevcudun
oybirliğiyle karar vermiştir.”
İMKB
(28/04/2009 - 07:34:32)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
***CLEBI*** Celebi Hava Servisi A.S.'nden gelen yazi: 18.02.2009 tarihinde yapilan ozel durum aciklamamiz yoluyla kamuoyuna duyurulan, Sirketimiz ile Acciona SA Grubu arasinda yurutulmekte olan satin alma gorusmeleri cercevesinde Acciona SA Grubunun sahip oldugu Ispanya ve Almanya'da faaliyet gosteren havaalani yer hizmetleri sirketlerinin hisselerinin % 100'unun satin alinmasinda ve bu satin almanin finansmani konularinda Citigroup Global Markets Limited finansal danisman olarak yetkilendirilmistir. ***CLEBI***'Değer verdiğinin gözünde değerlenmekten daha değerlisi ne ola ki...'
MEDUM
Yorum
Yorum