***BTCIM*** Baticim Bati Anadolu Cimento Sanayii A.S.'nin 28.04.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimizin bugun (28 Nisan 2009) yapilan Olagan Genel Kurul Toplantisi'nda asagidaki kararlar alinmistir. 1- Ortaklarimiza 2008 yili karindan, a) Birinci temettu olarak, 6.440.000 TL (%10 oraninda) kar payinin bedelsiz hisse senedi olarak verilmesi, b) 1 TL nominal bedelli A grubu imtiyazli hisselere brut 38,58412 TL, net 32,79650 TL nakit kar payi dagitilmasi, c) Bedelsiz paylarin dagitimina bu paylarin Sermaye Piyasasi Kurulu tarafindan kayda alinmasini muteakiben baslanmasi, d) A grubu imtiyazli paylara nakit kar payi dagitiminin ise bedelsiz paylarin dagitimini muteakiben mevzuatta ongorulen sure icerisinde yapilmasi icin Yonetim Kurulu'na yetki verilmesi Hususlari oybirligi ile kabul edilmistir. 2- Denetim Kurulu uyeliklerine 1 yilligina; Tarik Dundar Ulusel ve Musa Levent Ertorer oybirligi ile secilmislerdir. 3- Yonetim Kurulu tarafindan 1 yil icin secilen Sun Bagimsiz Dis Denetim Yeminli Mali Musavirlik A.S. Genel Kurul'ca onaylanmistir. 4- 2008 yili icinde yapilan 158.455,27 TL'lik bagislar hakkinda bilgi sunulmus ve Genel Kurul'ca onaylanmistir. 5- Kar Dagitim politikasi ile ilgili bilgi verilmistir. Kar dagitim tablosu ve toplanti tutanagi ekte yer almaktadir. " Toplanti tutanagi ve kar dagitim tablosu Gunluk Bulten ekinde, kar dagitim tablosu ayrica internet sitemizin "Sirketler" bolumunde yayinlanacaktir. ***BTCIM*** (28/04/2009 - 16:55:32)
BTCIM-Batı Çimento
Collapse
X
-
29/12/2011 - 09:58
***BTCIM***İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI( Hisse Alım Satım Bildirimi )
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:VIII, No:54 Sayılı Tebliği kapsamında Mehmet Bülent Egeli tarafından Borsamıza gönderilen hisse senedi alış satış işlemlerine ilişkin açıklama ilişikte yer almaktadır.
Bildirimlerin Borsamız tarafından KAP'a aktarılarak kamuya duyurulmuş olması, içeriğinin Borsa tarafından incelendiği, teyit ya da tekeffül edildiği anlamına gelmez.
Tablo Başlığı
IMKB
Yorum
-
***BTCIM***BATIÇİM BATI ANADOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
Ortaklığın Adresi : Ankara Caddesi No:335 35050 Bornova İZMİR
Telefon ve Faks No. : Tel: 0.232.478 44 00 Faks: 0.232.478 44 44
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : Tel: 0.232.478 44 00 Faks: 0.232.478 44 44
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Açıklama mı? : Hayır
Özet Bilgi : Teknik Koordinatörümüz Şirketten Ayrılmıştır.
AÇIKLAMA:
Şirketimiz Teknik Koordinatörü Cengiz GÖÇER 30.12.2011 tarihi itibariyle şirketimizden ayrılmıştır.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
IMKB
Yorum
-
***BTCIM***BATIÇİM BATI ANADOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş.( ŞGBF-Yönetimde Söz Sahibi Olan Personel )
Yönetimde Söz Sahibi Olan Personel
Adı Soyadı Görevi Mesleği Son 5 Yılda Ortaklıkta Üstlendiği Görevler Son Durum İtibariyle Ortaklık Dışında Aldığı Görevler
Mutlu Can GÜNEL Genel Sekreter Yardımcısı - Genel Sekreter Yardımcısı -
Sayit GÜRSOY Pazarlama ve Satış Müdürü - Pazarlama ve Satış Müdürü -
Alpay YILMAZ İç Denetim Müdürü - Mali İşler ve Muhasebe Müdürü -
Edhem Rifat BAYRAKTAROĞLU İnsan Kaynakları Müdürü - İnsan Kaynakları Müdürü -
Mehmet İlker ÖZGELEN Bakım Müdürü - Enerji Müdürü -
Hayer YALNIZ Hammadde Müdürü - Hammadde Müdürü -
Ali Serdar KOÇ Üretim Müdürü - Üretim Müdürü -
İrfan KADİROĞLU Hazır Beton İşletme Müdürü - Kalite Kontrol Şefi -
Adil ULUDAĞ Mali İşler ve Muhasebe Müdürü - - -
Mustafa KAHVECİ Satınalma Müdürü - Satınalma Şefi -
Mehmet Gökhan GÜMÜŞ Kalite Kontrol ve Güvence Müdürü - Kalite Kontrol ve Güvence Şefi -
Nuri DEMİRAY Liman İşletme Müdürü - Hazır Beton İşletme Şefi -
IMKB
Yorum
-
BATIÇİM/ÜNAL: ENDA İÇİN TEKLİF VERDİK OLMADI UMARIZ SATIŞTAN ORTAKLAR PİŞMAN OLMAZ
Batıçim Yönetim Kurulu Başkanvekili ve
Murahhas Üyesi Tufan Ünal, çimento sektöründeki kapasite fazlalığı ve
karlılıkların düşmesi nedeniyle enerji yatırımlarına ağırlık verdiklerini, çevre
alanında da ciddi yatırımlara başladıklarını söyledi.
AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ünal, İzmir ve Söke'de çimento üretim
tesisleri bulunan grubun 2011 yılını, önceki yıla göre küçük artışlarla
kapattığını, kapasitenin yüzde 50'lik bölümünün ihracata ayrıldığını ifade
etti.
Siyasi gelişmeler durgunluk nedeniyle ihracatın alternatif pazarlara
kaydığını, son dönemde özellikle Brezilya pazarına yapılan ihracatın dikkat
çektiğini bildiren Ünal, Türkiye'nin çimento ihracatının yaklaşık yüzde 10'unun
olimpiyatlar ve futbol organizasyonları nedeniyle canlı bir inşaat sektörüne
sahip Brezilya'ya gönderildiğine dikkat çekti.
Ünal, 2012 yılı için yüzde 8 büyüme öngördüklerini, Ege Bölgesi'nde ise
kapasite fazlası sorununun bulunduğunu, beklenen inşaat yatırımların bir türlü
gerçekleşmemesine rağmen bölgede yeni çimento üretim tesislerinin devreye
alındığını belirtti.
Grubun bu ortam içinde bir süredir alternatif yatırım alanlarını
araştırdığını, bu çalışma sonucu lojistik ve enerji sektörlerinin ön plana
çıktığını dile getiren Ünal, lojistik konusunda Aliağa Nemrut Bölgesi'nde bulunan
iskelelerinde lojistik sektörüne yönelik yatırım planlarının bulunduğunu ifade
etti.
Ünal, bölgedeki imar sorunları nedeniyle izin süreçlerinin tamamlanmasını
beklediklerini, 2012 yılında dökme yük ve kargo taşımacılığına hizmet veren bir
iskeleyi hizmete almayı öngördüklerini dile getirdi.
-Baca gazından elektrik üretecek-
Grup şirketi Batıenerji'nin enerji alanında özelleştirme ihalesiyle
Kovada 1 ve Kovada 2 hidroelektrik santrallerini 49 yıllığına işletmeye aldığını,
bu iki santralden yıllık 70 milyon kilovat saat enerji üretmeyi öngördüklerini
belirten Ünal, şu bilgileri verdi:
''Deneme üretimlerine başladık. Bu tesislerde üretilen enerjiyle her yıl
1 milyon 665 bin ağacın sağlayabileceğine eşdeğer 37 bin ton karbondioksit
emisyonuna engel olacağız. Grubun 45 megavat kurulu güce sahip doğalgaz santrali
faaliyetine devam ediyor. Bunlara ek olarak çimento tesislerimizde bacadan çıkan
atık ısının enerji üretiminde değerlendirilmesine yönelik yatırım yaptık. Toplam
28 milyon dolarlık yatırımla nisan ayından itibaren Batıçim'de 70-75 milyon
kilovat saat, Batısöke'de ise 40-45 milyon kilovat saat elektrik üretmeye
başlayacağız. Bu üretim toplam enerji giderlerimizin yüzde 30'unu karşılayacak ve
bize önemli bir maliyet avantajı getirecek.''
Ünal, iki tesiste atık ısıdan elde edilecek enerjinin 2 milyon 300 bin
ağacın yıllık karbon tutma miktarına eşdeğer karbon emisyon azalımı sağlayacağını
belirtti.
-Toza karşı torbalı sistem-
Çimento fabrikalarının diğer sektörlerdeki gibi üretim proseslerinde
kimyasal bileşen kullanmadığını, kimyasal bir atığın söz konusu olmadığını
savunan Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Çimento sektörünün kimyasal veya insan sağlığına zararlı başka bir
atığı olamaz, toz kaynaklı fiziki kirliliği ortadan kaldırmak için de ciddi
yatırım yapıyoruz. Atık ısı santralleri bu anlamda önemli bir adım olacak. Karbon
salınımını önemli ölçüde azaltacağız. Ayrıca mevcut tesislerimizde torbalı filtre
uygulamasına dönüyoruz. Elektrik kesintileri ya da tesisteki dur kalk sırasında
filtrelerin devre dışı kalması gibi sorunlar ortadan kalkmış olacak. Buna 3
milyon avroluk yatırım yapıyoruz. Ayrıca ocak aşamasında da toz oluşumunu
engellemek için de asfaltlama ve kapalı sistem çalışmaya yönelik yatırımlarımız
devam ediyor. Bu yatırımlarla çevresel açıdan önemli mesafe kaydetmiş
olacağız.''
Ünal, bu yatırımlarla çevrecilerin tesise yönelik eleştirilerinin son
bulup bulmayacağı yönündeki soruya, plansız kentleşme nedeniyle çimento
tesisinin çevresinde emniyet şeridi oluşturulamadığını, plansız biçimde yapılan
konutların neredeyse fabrika duvarına dayanacak kadar yakın olması nedeniyle bu
tür şikayetlerin son bulmasını beklemediklerini ifade etti.
Tufan Ünal, bir süre önce Alman Hotrock grubuna satılan Enda Enerji
Holding'i grup olarak almak istediklerini, Hotrock'a yakın bir fiyat vermelerine
rağmen bunun mümkün olmadığını söyledi.
Kendisinin de Enda'nın ortakları arasında yer aldığını anlatan Ünal,
Alman şirketin büyüklüğüne ve ciddiyetine ilişkin yeterli veriye ulaşamadığını
belirterek, ortakların gelecekte satıştan dolayı pişman olmamasını umduklarını
ifade etti.
AA
Yorum
-
***BTCIM***BATIÇİM BATI ANADOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : Tel: 0.232.478 44 00 Faks: 0.232.478 44 44
Özet Bilgi : Bağlı Ortaklığımız Batıçim Enerji Elektrik Üretim A.Ş. sermaye artırımı kararı almıştır.
AÇIKLAMA:
Sermayesinin %80 'ne sahip olduğumuz bağlı ortağımız Batıçim Enerji Elektrik Üretim A.Ş. sermayesini 3.000.000,00 TL'ndan 30.000.000,00 TL 'na çıkarılması yönünde karar almıştır.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
IMKB
Yorum
-
***BTCIM***BATIÇİM BATI ANADOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Güncelleme) )
Orjinal Açıklamanın Tarihi : 18.01.2012
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır
Özet Bilgi : Bağlı Ortaklığımız Batıçim Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin Sermaye Artırımına Katılınması Hakkında
AÇIKLAMA:
Sermayesinin %80'ine sahip olduğumuz bağlı ortağımız Batıçim Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin bugün yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda sermayesinin nakten 3 Milyon TL.'sından 30 Milyon TL.'sına artırılması kabul edilmiş olup, şirketimiz sermaye artışına hissemiz oranında katılacaktır.
IMKB
Yorum
-
Ortaklığın Adresi : Ankara Caddesi No:335 35050 Bornova/İZMİR
Telefon ve Faks No. : Tel:0.232.478 44 00 Faks:0.232.478 44 44
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : Tel:0.232.478 44 00 Faks:0.232.478 44 44
Özet Bilgi : İç Denetim Müdürümüz Şirketten Ayrılmıştır.
AÇIKLAMA:
Şirketimiz İç Denetim Müdürü Alpay YILMAZ 03.02.2012 tarihi itibariyle şirketimizden ayrılmıştır.
IMKB
Yorum
-
Ortaklığın Adresi : Ankara Caddesi No:335 Bornova İzmir
Telefon ve Faks No. : Tel:0 232 478 44 00 Faks:0 232 478 44 44
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : Tel:0 232 478 44 00 Faks:0 232 478 44 44
Özet Bilgi : Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerine Başlanması Hk.
AÇIKLAMA:
İşyerimizde uygulanmakta olan toplu iş sözleşmesi 31.12.2012 tarihinde sona ermiştir.Üyesi bulunduğumuz Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile T.Çimse-İş Sendikası arasında düzenlenecek yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine 7 Şubat 2013 tarihinde başlanacaktır.
IMKB
Yorum
-
***BTCIM***İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI( Hisse Alım Satım Bildirimi )
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 Sayılı Tebliği kapsamında Belgin Egeli tarafından Borsamıza gönderilen hisse senedi alış satış işlemlerine ilişkin açıklama ilişikte yer almaktadır.
Bildirimlerin Borsamız tarafından KAP'a aktarılarak kamuya duyurulmuş olması, içeriğinin Borsa tarafından incelendiği, teyit ya da tekeffül edildiği anlamına gelmez.
Tablo Başlığı
IMKB
Yorum
-
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : Tel:0 232 478 44 00 Faks:0 232 478 44 44
Özet Bilgi : Bağımsız Denetim Firmasının Seçimi Hakkında
AÇIKLAMA:
Yönetim Kurulumuz, 01.01.2013 - 31.12.2013 hesap dönemiyle ilgili şirketimizin SPK mevzuatı gereği yaptırmak zorunda olduğu bağımsız denetim için DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine ve Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar vermiştir.
IMKB
Yorum
-
***BTCIM***BATIÇİM BATI ANADOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Güncelleme) )
Orjinal Açıklamanın Tarihi : 25.01.2013
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır
Özet Bilgi : Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Hk.
AÇIKLAMA:
İşyerimizde uygulanmakta olan toplu iş sözleşmesi 31 Aralık 2012 tarihinde sona ermiştir. Üyesi bulunduğumuz Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile T. Çimse-İş Sendikası arasında düzenlenecek yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ikincisi 27 Şubat 2013 tarihinde yapılmış olup, üçüncü görüşme 06 Mart 2013 tarihinde yapılacaktır.
IMKB
Yorum
-
*BTCIM***BATIÇİM BATI ANADOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş.( Genel Kurul Toplantısı Sonucu )
Adres Ankara Caddesi No: 335 Bornova
Telefon 232 - 4784400
Faks 232 - 4784444
Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi Telefon 232 - 4784400
Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi Faks 232 - 4784444
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır
Özet Bilgi Olağan Genel Kurul Toplantısı Sonucu
Kar Payı Dağıtımı Konusu Görüşüldü mü? Evet
Genel Kurul Türü Olağan
Tarihi ve Saati 17.05.2013 15:30
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi 01.01.2012
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi 31.12.2012
Genel Kurul Yapıldı mı? Evet
Alınan Kararlar 17.05.2013 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı,Hazirun Cetveli ve diğer dökümanlar ekte yer almaktadır.
Alınan Kararlar Arasında Ticari Ünvana İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? Hayır
Alınan Kararlar Arasında Faaliyet Konusuna İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? Evet
Alınan Kararlar Arasında Şirket Merkezine İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? Evet
Nakit Kar Payı Ödeme Şekli Peşin
Pay Grup Bilgileri 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt (TL) 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net (TL)
B Grubu,BTCIM(Eski),TRABTCIM91F5 0,0000000 0,0000000
A Grubu,İşlem Görmüyor(İmtiyazlı),TREBTCI00014 39,2527100 33,3648100
Nakit Kar Payı Ödeme Tarihi
31.05.2013
Pay Biçiminde Kar Payı Dağıtılacak mı? Evet
Pay Grup Bilgileri Pay Biçiminde Dağıtılması Kararlaştırılan Kar Payı Tutarı (TL) Pay Biçiminde Dağıtılması Kararlaştırılan Kar Payı (%)
B Grubu,BTCIM(Eski),TRABTCIM91F5 4.996.800,000 6,66666
A Grubu,İşlem Görmüyor(İmtiyazlı),TREBTCI00014 3.200,000 6,66666
BIST[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
Yorum

Yorum