ASELS-Aselsan
Collapse
X
-
Bi alemsin MAGGGMA dostum.:36_1_13: :36_1_13:MAGGGMA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAcaba ne demek yürümüş tabi
acaba devamı olurmu...
Benden sana destek. Güzel görünüyor.
Yorum
-
Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBi alemsin MAGGGMA dostum.:36_1_13: :36_1_13:
Valla evvelsigün gördüm bunu,bir yarışmada sanal olarak aldım 19,60dan
Dediğiniz gibi sanki yolu var daha...
Yorum
-
Eski yükseliş trendine girebilmesi için geçilmesi gereken kritik seviyeler. 26 üzerine kendini atarsa çok güzel olur.Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBi alemsin MAGGGMA dostum.:36_1_13: :36_1_13:

Yorum
-
DostumMur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBi alemsin MAGGGMA dostum.:36_1_13: :36_1_13:
froto,gents ve yazıc beğenmedinmi
Yorum
-
Beğenmem miiiiii?MAGGGMA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterDostum
froto,gents ve yazıc beğenmedinmi
Bak demedi deme.
Önce yazıcı sonra gents en son da froto hareketlenir.:36_1_13:
Grafikler kendi sayfamda.
Yorum
-
Kendi sayfanı imzana eklermisin:7_9_6v:Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBeğenmem miiiiii?
Bak demedi deme.
Önce yazıcı sonra gents en son da froto hareketlenir.:36_1_13:
Grafikler kendi sayfamda.
Yorum
-
TÜRK HAVA KUVVETLERI, C-130 UÇAKLARI IÇIN NORTHROP FIRMASININ EN YENI NAVIGASYON SISTEMINI SEÇTI-NORTHROP GRUMMAN CORPORATION
ABD'nin önde gelen savunma sanayi
firmalarindan Northrop Grumman Corporation sirketi, Türk Hava
Kuvvetlerinin,C-130 uçaklari için Northrop firmasinin en yeni navigasyon
sistemi olan LN-260'i seçtigini bildirdi.
Northrop Grumman Corporation sirketinden yapilan açiklamada, savas
uçaklarinda LN-260 navigasyon sisteminin yüksek performans, yüksek
güvenirlik, hafif agirlik ve düsük enerji tüketimi sagladigi belirtildi.
Açiklamada, söz konusu navigasyon sisteminin 15 yildir isbirligi içinde
olduklari Aselsan tarafindan üretilecegini ve sistemin TUSAS Türk
Havacilik ve Uzay Sanayi tarafindan uçaklara monte edilecegi ifade
edildi.
AA[B]POZİTİF DÜŞÜN, [I]HEDEFLERİN OLSUN[/I], [I]BAŞARIRSIN[/I]![/B]
Yorum
-
2,5 milyar Euro`luk denizaltı ihalesini Almanlar kazandı
Türk Silahlı Kuvvetleri`nin yeni nesil denizaltı ihtiyacı için açılan ihaleyi Alman HDW ile İngiliz Marine Force International (MFI) şirketleri kazandı.
Türkiye , bu iki şirketin ortak ürünü olan `U-214` adlı denizaltılardan toplam 6 adet alacak. Toplam 2,5 milyar Euro `luk ihalede ilk teslimat 2015 yılında yapılacak. Ardından da her yıl bir denizaltı teslim edilecek. Türkiye `nin bölgesinde hakimiyetini artıracak yeni denizaltılar, 50 gün boyunca hiç yüzeye çıkmadan su altında 20 bin kilometre yol alabiliyor.
Savunma Sanayi İcra Komitesi dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda, yeni nesil denizaltı ihalesine gelen teklifler görüşüldü. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül , ihaleye 3 firmanın iştirak ettiğini, değerlendirme sonucu HDW ve MFI ortak girişim grubuyla sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verdiklerini açıkladı. Gönül`ün verdiği bilgiye göre denizaltılar Gölcük tersanesinde inşa edilecek. Denizaltılara takılacak 20 civarında güvenlik sistemi Türkiye `de yerli firmalarca üretilecek. Bitmiş denizaltının yüzde 80`i yerli parça ve ekipmandan oluşacak. Projede, Aselsan , TÜBİTAK , Havelsan ve STM gibi yerli şirketlerin yer alabileceği belirtiliyor. Toplam 6 denizaltı 2,5 milyar Euro `ya mal olacak. Milli Savunma Bakanlığı , bedelin yüzde 15`ini avans olarak peşin, kalanını da krediyle ödeyecek.
Bakan Vecdi Gönül , ilk defa bir deniz projesinde böyle bir anlaşma yapıldığını belirterek, `Bu anlaşma, Türkiye `nin pazarlık gücünün ve yerli sanayinin ne kadar güçlendiğini göstermektedir.` dedi. Alman-İngiliz ortaklığının Gölcük `e `dikey üretim` teknolojisi getireceğini vurgulayan Savunma Bakanı , `Pakistan da aynı denizaltılardan almayı düşünüyor. Ancak onlarda bu teknoloji yok. Ümit ediyoruz ki, bir anlaşma olursa, Türkiye `nin de bir katkı vermesi ile üretim beraberce yapılabilsin.` diye konuştu.
50 gün denizde kalıp 20 bin kilometre gidiyor
Türk donanmasına katılacak U-214 adlı yeni denizaltılar, 50 gün boyunca denizde kalıp yaklaşık 20 bin kilometre yol alma kapasitesine sahip. 66 metre uzunluğunda imal edilecek denizaltıda toplam 40 personel çalışacak. `Havadan bağımsız` olarak tabir edilen yeni teknolojili denizaltılar halen çok az sayıda ülkenin elinde bulunuyor. Bu tip denizaltılara Yunanistan da sahip. İhalenin gerçekleşmesiyle birlikte Türkiye , denizaltı teknolojisinde Yunanistan `ı yakalayacak.
2008-07-23 ZamanBorsaya girelim dedik :10_1_129v: hadi bakalım hayırlısı :10_5_134v:
Yorum
-
ASELS***KCHOL***OTKAR***MİLLİ İMKANLARLA MODERN TANK ÜRETİMİ PROJESİ'NDE İMZALAR ATILIYOR
'Altay' Milli İmkanlarla Modern Tank Üretimi Projesi imza töreninin 29
Temmuz 2008 Salı günü Sakarya'da bulunan Otokar tesislerinde gerçekleştirileceği
bildirildi.
Koç Holding'e ait Otokar firmasından yapılan açıklamaya göre imza törenine,
Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Koç Holding
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen ve
Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç katılacak.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın modern ana muharebe tankı ihtiyacının
karşılanması amacıyla başlatılan Milli İmkanlarla Modern Tank Üretimi
Projesi'nde de değerlendirme çalışmalarının sonucunda Otokar ile sözleşme
görüşmelerine başlanmasına karar verilmişti.
Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç daha önce, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın
modern ana muharebe tankı ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan Milli
İmkanlarla Modern Tank Üretimi Projesi'nin 2012 yılında tamamlanacağını ve proje
maliyetinin toplamda 500 milyon dolar olacağını söylemişti.
Otokar ana yüklenici firma olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı Türk Ana
Muharebe Tankının tasarımı geliştirilmesi, entegrasyon, prototip üretim testi,
kalifikasyonu ve diğer tüm faaliyetlerinde Savunma Sanayii Müsteşarlığına karşı
sorumlu.
Görgüç'ün daha önce yaptığı açıklamalara göre öncelikle 2012 yılına kadar
milli ana muhabere tankına yönelik mühendislik çalışmaları yürütülecek. Bu
tarihte projenin bitirilmesinin ardından seri üretime geçilecek ve 250 tank
üretilecek Söz konusu çalışmalar sonucunda ortaya çıkacak modelin Türk Silahlı
Kuvvetlerin ihtiyacına uygun, modern, bir çok özelliğiyle mevcut 3. nesil
tanklardan daha ileri teknolojili bir tank olması hedefleniyor.
Ana yüklenici firma Otokar milli tank üretimi için Türkiye'de var olan alt
yapıyı seferber edip, ASELSAN gibi Türk firmalarına görev verecek. Otokar ayrıca
bazı teknik konularda yabancı firmalardan da destek alabilecek.
(IHA)
(24/07/2008 - 16:24:27)
Yorum
-
ASELS*** Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.s.'nden gelen yazi: Aselsan ile Savunma Sanayii Mustesarligi arasinda, Aksaz ve Foca Deniz Ussu Su Alti ve Su Ustu Gozetleme ve Tespit Sistemi (YUNUS) Projesi icin 30 Temmuz 2008 tarihide, 55.100.000 Euro tutarinda bir sozlesme imzalanmistir. ***ASELS***
Yorum
-
ASELS***ASELSAN, DENIZ ÜSLERININ KORUNMASINA KATKI SAGLAYACAK
Aksaz ve Foça Deniz Üslerinin Su Alti ve Su Üstü Gözetleme ve Tespit Sistemi (Yunus) Projesi ile ilgili olarak ASELSAN ile Savunma Sanayi Müstesarligi arasinda sözlesme imzalandi.
Savunma Sanayi Müstesarligi'nda düzenlenen imza töreni öncesinde Proje Müdürü Ahmet Dinç, deniz üslerinin güvenligini artirmayi amaçlayan Yunus Projesi hakkinda bilgi verdi.
ASELSAN Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Çavdaroglu, yaklasik 3 yil önce baslayan ihalenin son asamaya geldigini, projede ASELSAN'in ana yüklenici olarak görevlendirildigini söyledi.
ASELSAN'in özgün ve milli çözümler üretmek için gerekli olan mühendislik gücüne sahip oldugunu ifade eden Çavdaroglu, son 5 yilda deniz platformlarinda elektrooptik ve seyrüsefer sistemlerinden muhabere sistemlerine, savas yönetim sistemlerinden komuta kontrol ve atis kontrol sistemlerine kadar bir çok alanda toplam 22 sözlesme imzaladiklarini kaydetti.
Savunma Sanayi Müstesari Murad Bayar da Savunma Sanayinin Deniz Kuvvetleri Komutanligi'na giderek artan bir oranda hizmet etmeye basladigini belirterek, "Bunu su sekilde tanimlamak istiyorum; Savunma Sanayimiz deryayi kesfetmis bulunmakta" dedi.
Deniz Kuvvetleri Komutanligi'nin savunma sanayinde çok önemli bir enerjinin kaynagi oldugunu belirten Bayar, bunda deniz kuvvetleri komutanliginin teknik kapasitesi ve teknik gücünün büyük rol oynadigini belirtti.
Deniz Kuvvetleri Komutanligi ile çok verimli çalismalar yürütüldügünü, Yunus Projesi'nin de bunlardan bir tanesi oldugunu anlatan Bayar, proje kararinin Aralik ayinda alindigini ve 3 yil sonra tamamlanacagini söyledi.
Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Metin Ataç ise 1998'de baslayan bir fikrin 10 yil sonra gerçeklesmesinin mutlulugunu yasadiklarini kaydetti.
Deniz Kuvvetleri Komutanligi olarak Savunma Sanayi Müstesarligi'ndan ve Türk Silahli Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfi sirketlerinden son derece memnun olduklarini belirten Ataç, "Bana göre tam bir balayi yasiyoruz. iliskilerimiz açisindan degerlendirdigimde ancak böyle ifade edebilirim. Karsilikli etkilesim olarak yardimlasma olarak ve ortaya ürün çikarma bakimindan son derece iyi bir dönem geçirdigimizi düsünüyorum" diye konustu.
Konusmalarin ardindan Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ataç, Savunma Sanayi Müstesari Murad Bayar, ASELSAN Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Çavdaroglu, Türk Silahli Kuvvetleri Güçlendirme Vakfi Genel Müdürü Engin Alan ve ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman Yunus Projesi sözlesmesini imzaladilar.
Daha sonra ASELSAN Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Çavdaroglu, Yunus Projesi imza töreni anisina Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ataç'a silt takdim etti.
Yorum
-
Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 16.01.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. "Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır. Milli Savunma Bakanlığı ile Aselsan A.Ş. arasında, Elektro Optik Sistemler ile ilgili olarak 18 Aralık 2008 tarihinde bir sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme bedeli KDV hariç 73.500.000 TL tutarındadır. Anılan proje kapsamında her türlü hava koşulunda keşif-gözetleme ve hedef tespiti yapabilen Termal Görüntüleme ve Laser Sistemlerinin üretimi yapılacak olup, teslimatlar 2009 ve 2010 yıllarında gerçekleştirilecektir.Bu açıklama Milli Savunma Bakanlığı’nın, 16 Ocak 2009 tarihinde şirketimize ulaşan, 30 Aralık 2008 tarihli iznine istinaden yapılmıştır."
Yorum
Yorum