***AKSA*** Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.S.'nin 10.04.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "1- Yonetim Kurulumuz tarafindan 31.03.2009 tarihli ve 20 sayili karar ile "Sirketimizin 425.000.000 TL'lik kayitli sermaye tavani icinde 110.000.000 TL cikarilmis sermayesinin 60.000.000 TL artirilarak 170.000.000 TL'ye cikarilmasina ve artan sermaye tuttari olan 60.000.000 TL'nin VUK'a gore duzenlenen mali tablolarda ozsermaye kalemleri icinde yer alan Sermaye Duzeltmesi Olumlu Farklarindan SPK Seri:XI, No:29'a gore duzenlenmis konsolide mali tablolarda ise oz kaynaklar icinde yer alan (Sermaye duzeltmesi farklarindan) karsilanmasina ve ayrica 03.04.2009 tarihli ve 21 sayili karar ile "misyon ve vizyonumuzda belirlenen hedeflere ulasabilmek amaciyla 2010 yilina kadar ozellikle Enerji Uretimi ve Karbon Elyaf yatirimlarimizin fon ihtiyacini dikkate alarak 2008 yili karindan temettu dagitilmamasina karar verilmis ve isbu kararlar kamuya da aciklanmistir. Sermaye Piyasasi Kurulu'nun 09.01.2009 tarihli ve 1/6 sayili karari uyarinca Sirketimizin 2008 yili kari ile ilgili kar dagitim onerisi genel kurulun tasvibine sunulmak uzere asagidaki sekilde yeniden duzenlenmistir. 2- Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:XI, No:29 sayili Teblig hukumleri cercevesinde duzenlenmis konsolide finansal tablolarda yer alan net donem kari 72.907.209,00 TL Vergi Usul Kanunu hukumleri cercevesinde duzenlenmis mali tablolarda yer alan net donem kari 67.444.521,80 TL'dir. - Yasal kayitlarda yer alan 67.444.521,80 TL net donem karindan (vergi sonrasi kar) yasal kayitlarda yer alan 8.044.649,82 TL gecmis yil zararlarinin dusulmesi sureti ile bulunan 59.399.871,98 TL'nin %5'ine tekabul eden 2.969.993,60 TL'nin Turk Ticaret Kanunu'nun 466. maddesi ve Sirketimiz ana sozlesmesinin 25. maddesinin (I.) fikra hukmu cercevesinde birinci tertip yasal yedek akce olarak ayrilmasina, - 72.907.209,00-TL net donem karindan birinci tertip yasal yedek akcenin dusulmesi sureti ile hesaplanan 69.937.215,40- TL net dagitilabilir donem karina, yil icinde yapilan 124.643 TL bagis tutarinin eklenmesi neticesinde ulasilan 70.061.858,40 TL'nin %21,40'ina tekabul eden 15.000.000,00 TL tutarindaki birinci temettunun sermayeye eklenmesi sureti ile kar payi olarak bedelsiz pay biciminde (1-TL nominal degerli hisseye isabet eden temettu tutari 0,1363 TL; temettu orani %13,63'tur) ortaklarimiza dagitilmasina, * Yonetim Kurulu Uyelerine temettu dagitilmamasina, * Kalan 54.937.215,40 TL'nin olaganustu yedeklere eklenmesine, * Temettu karsiligi ihrac edilecek paylarin Kurulca kayda alinmasi icin 2009 yili Mayis ayi sonuna kadar Sermaye Piyasasi Kurulu'na basvuruda bulunulmasina ve bedelsiz pay dagitiminin en gec 30.06.2009 tarihine kadar tamamlanmasina, * Yonetim Kurulumuzun isbu kar payi dagitim onerisinin genel kurulumuzun tasvibine sunulmasina, * Kar payi dagitim onerimizin ve ekinde yer alan 2008 Yili Kar Dagitim Tablosu'nun kamuya aciklanmasina ve tablonun bir orneginin Sermaye Piyasasi Kurumu'na iletilmesine, oybirligi ile karar verilmistir. " Kar dagitim tablosu Gunluk Bulten ekinde ve internet sitemizin "Sirketler" bolumunde yayinlanacaktir. ***AKSA*** (10/04/2009 - 16:56:43)
AKSA Aksa Akrilik Kimya Sanayi
Collapse
X
-
İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ-AKSA
Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş.’nin 27.04.2009 tarihli yazısı
aşağıya çıkarılmıştır.
“Şirketimizin 27.04.2009 tarihinde saat 14.00'de The Marmara
İstanbul Oteli, Tepe Salonu, Kat 18, Taksim Meydanı, Taksim, İstanbul
adresinde yapılan 2008 yılına ait Olağan Genel Kurul toplantısına ait
tutanak ekte sunulmuş olup, toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır:
1. 2008 yılı Yönetim Kurulu faaliyet raporu, denetçi raporu,
bağımsız denetçi raporu, bilanço ve gelir tablosu ile kar dağıtım
teklifi oyçokluğu ile kabul edilmiştir.
2. Yönetim Kurulu ve Denetçiler 2008 yılı faaliyetlerinden dolayı
ayrı ayrı ve oyçokluğu ile ibra edilmişlerdir.
3. Şirketin Yönetim Kurulu Üyeleri ve denetçileri 15.04.2008
tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında 3 yıl süre ile
görev yapmak üzere seçildiklerinden bu konuda karar alınmasına gerek
olmadığına oyçokluğu ile karar verilmiştir.
Yönetim Kurulu Üyelerinin herbirine 2009 yılı için aylık net 3.990
TL denetçilerin herbirine ise aylık net 795 TL ücret ödenmesine ve
Yönetim Kurulu Üyelerine Türk Ticaret Kanunu’nun 334. ve 335.
maddelerinde yazılı tetki ve izinlerin verilmesine oy çokluğu ile
karar verilmiştir.
4. Şirket tarafından 2008 yılında yapılan ve faaliyet raporunda
yer alan bağış ve yardımlar hakkında hissedarlara bilgi verilmiştir.
Şirketin 15.04.2008 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında
Sermaye Piyasası Kanunu Mevzatı uyarınca 2008 ve 2009 yılları
bağımsız denetimi için Denet Bağımsız Denetim Yeminli Mali Müşavirlik
A.Ş. seçildiğinden, gündemin bu maddesi ile ilgili olarak karar
alınmasına gerek bulunmadığına oyçokluğu ile karar verilmiştir."
Genel kurul toplantı tutanağı ekte yayınlanmakta olup, tutanakta,
Yönetim Kurulunun 2008 yılı Kar Dağıtımı ile ilgili teklifinin
aşağıdaki şekilde aynen kabulüne
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:XI, No:29 sayılı Tebliğ hükümleri
çerçevesinde düzenlenmiş konsolide finansal tablolarda yer alan net
dönem karı 72.907.209,00 TL Vergi Usul Kanunu hükümleri çerçevesinde
düzenlenmiş mali tablolarda yer alan net dönem karı 67.444.521,80
TL'dir.
-Yasal kayıtlarda yer alan 67.444.521,80 TL net dönem karından (vergi
sonrası kar) yasal kayıtlarda yer alan 8.044.649,82 TL geçmiş yıl
zararlarınının düşülmesi sureti ile bulunan 59.399.871,98 TL'nin
%5'ine tekabül eden 2.969.993,60 TL'nin Türk Ticaret Kanunu'nun 466.
maddesi ve Şirketimiz ana sözleşmesinin 25. maddesinin (I.) fıkra
hükmü çerçevesinde birinci tertip yasal yedek akçe olarak ayrılmasına,
-72.907.209,00 TL net dönem karından birinci tertip yasal yedek
akçenin düşülmesi sureti ile hesaplanan 69.937.215,40 TL net
dağıtılabilir dönem karına, yıl içinde yapılan 124.643 TL bağış
tutarının eklenmesi neticesinde ulaşılan 70.061.858,40 TL'nin
%21,40'ına tekabül eden 15.000.000,00 TL tutarındaki birinci
temettünün sermayeye eklenmesi sureti ile kar payı olarak bedelsiz pay
biçiminde (1 TL nominal değerli hisseye isabet eden temettü tutarı
0,1363 TL temettü oranı %13,63'tür) ortaklarımıza dağıtılmasına,
-Yönetim Kurulu Üyelerine temettü dağıtılmamasına,
-Kalan 54.937.215,40 TL'nin olağanüstü yedeklere eklenmesine,
-Temettü karşılığı ihraç edilecek payların Kurulca kayda alınması için
2009 yılı Mayıs ayı sonuna kadar Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda
bulunulmasına ve bedelsiz pay dağıtımının en geç 30.06.2009 tarihine
kadar tamamlanmasına,
karar verildiği hususu da yer almaktadır.
Kar Dağıtım Tablosu ekte ve internet sitemizin “Şirketler”
bölümünde yayınlanmaktadır.
İMKB
(28/04/2009 - 07:35:01)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
*AKSA-Elektrik üretim lisansı almak için E.P.D.K.'na müracatı sonucunda 22.04.2009 tarih EU 2070-6/1464 sayılı belge ile 49 yıl süreli olmak üzere Yalova ili Çiftlikköy ilçesinde üretim lisansı almıştır. AKSA, AKENR'den santrali satın almıştı.Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
Mevcut kayıtlı sermaye tavanı (tl) : 425,000,000
mevcut odenmıs/cıkarılmıs sermaye (tl) : 110,000,000
artırım sonrası odenmıs/cıkarılmıs sermaye (tl) : 185,000,000
bedellı artırım tutarı (tl) : 0
ruchan hakkı kullandırılan tutar (tl) : 0
ruchan hakkı kısıtlanan tutar (tl) : 0
ruchan hakkı kullanım oranı (%) : 0
ruchan hakkı kullandırma fıyatı (tl) : 0
ruchan haklarının kullanımına ılıskın kısıtlama (varsa) : ---
bedelsız artırım tutarı (tl) : 75,000,000
ıc kaynaklardan (tl) : 60,000,000
temettuden (tl) : 15,000,000
bedelsız artırım oranı (%) : 68,181818181818181818181818180
ruchan hakkı / bedelsız pay alma hakkı kullanım baslangıc tarıhı : 30/06/2009
ruchan hakkı kullanım bıtıs tarıhı : ---
ruchan hakkı / bedelsız pay alma hakkı kullanım karsılıgı : Kaydı pay verılecektır
satın alma taahhutnamesı verenler (varsa) : Yok
artırılan sermayeyı temsılen ıhrac edılen paylar ılk defa hangı hesap donemı karından yararlanacak? : 2,009
Yorum
-
Kap : Aksa akrilik kimya sanayii a.s. / aksa [] genel kurul toplantisi yapilmasina iliskin yonetim kurulu karari 30.
Kap : Aksa akrilik kimya sanayii a.s. / aksa [] genel kurul toplantisi yapilmasina iliskin yonetim kurulu karari 30.03.2010 11:18:27
genel kurul toplantisi yapilmasina iliskin yonetim kurulu karari
---------------------------------------------------------------------------------------------
ortakligin adresi : Miralay sefik bey sokak, ak han, no: 15, gumussuyu, beyoglu/istanbul
telefon ve faks no. : 0 (212) 251 45 00-0 (212) 251 45 07
ortakligin yatirimci/pay sahipleri ile iliskiler biriminin telefon ve faks no.su : 0 (212) 251 45 00-0 (212) 251 45 07
yapilan aciklama guncelleme mi? : Hayir
yapilan aciklama duzeltme mi? : Hayir
yapilan aciklama ertelenmis bir aciklama mi? : Hayir
konuya iliskin daha once yapilan ozel durum aciklamasinin tarihi : -
ozet bilgi : 2009 yili genel kurul toplanti tarihi ve toplanti gundemi
---------------------------------------------------------------------------------------------
yonetim kurulu karar tarihi : 30.03.2010
genel kurul toplanti turu : Olagan
olagan genel kurul toplantisi ise ait oldugu hesap donemi : 2,009
tarihi : 26.04.2010
saati : 16:00
adresi : Taskisla caddesi, no: 1, taksim, istanbul adresindeki grand hyatt istanbul oteli'nin efes - bizans salonu
1. Acilis, divan tesekkulu ve toplanti tutanaginin imzalanmasi hususunda divan'a yetki verilmesi,
2. Yonetim kurulu faaliyet raporu, denetci ve bagimsiz denetci raporlari, bilanco ve gelir tablosu ile yonetim kurulu tarafindan hazirlanan kar dagitim teklifinin okunmasi, muzakeresi ve tumunun onaya sunulmasi,
3. Yonetim kurulu uyelerinin ve denetcilerin ibra edilmeleri,
4. Yonetim kurulu uyelerinin ve denetcilerin secilmesi, gorev surelerinin, ucret ve huzur haklarinin tespiti ile yonetim kurulu uyelerine t.t.k.'nin 334 ve 335. Maddelerinde yazili yetkinin verilmesi,
5. Sermaye piyasasi mevzuati uyarinca; sirketin 2009 yilinda yaptigi bagis ve yardimlar hakkinda genel kurula bilgi verilmesi ve bagimsiz denetim kurulusunun secimi ile ilgili yonetim kurulu kararinin onaylanmasi,
6. Sirketimizin ana sozlesmesinin sermaye piyasasi kurulu'nun 09.09.2009 tarihli ve 28/780 sayili kararinda belirtilen duzenlemeler cercevesinde tadil edilen 'maksat ve mevzuu' baslikli 3. Maddesine ait tadil tasarisinin enerji piyasasi duzenleme kurumu, sermaye piyasasi kurumu ve sanayi ve ticaret bakanligi tarafindan genel kurul toplanti tarihine kadar onaylanmis olmasi sartina bagli olmak kaydi ile genel kurulun onayina sunulmasi,
ana sozlesmenin 3. Maddesinin tadiline dair tadil tasarisi ek'te pdf dosyasi olarak yer almaktadir.
bu haberin kap 'in sitesindeki orjinal hali ve ekli dosyalarini gorebilmek icin asagidaki link'i tiklayiniz!
-kap-ELDEKİ SERÇE DAMDAKİ GÜVERCİNDEN İYİDİR.
Yorum
-
Aksa akrilik'in 'karbon elyaf'i japonlar'i korkuttu - dunya
dunya gazetesinde konuyla ilgili olarak bugun yayinlanan haber asagida bulunuyor:
"tas, bakir, tunc, demir seklinde gelisen genel malzeme teknolojisinde
kompozit (karbon elyaf) devrine girilirken, turkiye dunyada sadece 8 ulkede
uretilen 'karbon elyafta 9. Ulke olmayi basardi. Aksa, turk muhendislerin
gelistirdigi teknolojiyle karbon elyaf uretimine basladi. Su anda pazar payi
%3.75. Sirket genel muduru mustafa yilmaz, "2017 yilinda % 10'luk pazar payina
ulastigimizda, bu yatirimin gayri safi milli hasila'ya katkisi 15 milyar
dolar olacak. Turk muhendisleri cita atlayacak. Ulkelerin stratejik zenginligi
karbon elyafta" dedi.
Aksa'nin karbon elyaftaki ustunlugunun temelinde akrilik elyafta dunya
capinda bir uretici olmasi var.
Dunyada karbon elyaf pazarinda hakimiyetin japon sirketlerde oldugunu ve
aksa'nin pazara girisinden endiselendiklerini anlatan yilmaz, kendi
fabrikalarini devasa semsiyelerin altina gizleyen japonlarin, hilton oteli
uzerinden helikopter kaldirarak fabrikanin fotograflarini cektiginden donanma
komutanligi'nin uyarisi uzerine haberdar olduklarini soyledi. Yilmaz, "aksa'nin
kalitesinden korkuyorlar. Bu yuzden uretim tesisimizin uzerinde helikopterle
geziyorlar ve fotograflar cekiyorlar. Japonlar'in bizi yavaslatmaya yonelik
cabalari var. Kendi musterilerini turkler'den mal alirsaniz size mal vermeyiz'
diye urkutuyor ve fiyatlarla oynuyorlar" dedi. "
-matriks-ELDEKİ SERÇE DAMDAKİ GÜVERCİNDEN İYİDİR.
Yorum
-
Kap : Aksa akrilik kimya sanayii a.s. / aksa [] kar payi dagitimina iliskin yonetim kurulu karari 06.04.2010 10:00:4
kap : Aksa akrilik kimya sanayii a.s. / aksa [] kar payi dagitimina iliskin yonetim kurulu karari 06.04.2010 10:00:43
kar payi dagitimina iliskin yonetim kurulu karari
ortakligin adresi : Miralay sefik bey sok.ak-han 15/17 gumussuyu/istanbul
telefon ve faks no. : (212) 251 4500 (212) 251 4507
ortakligin yatirimci/pay sahipleri ile iliskiler biriminin telefon ve faks no.su : (212) 251 4500 (212) 251 4507
yapilan aciklama guncelleme mi? : Hayir
yapilan aciklama duzeltme mi? : Hayir
yapilan aciklama ertelenmis bir aciklama mi? : Hayir
konuya iliskin daha once yapilan ozel durum aciklamasinin tarihi : Yok
ozet bilgi : Kar payi dagitim karari
yonetim kurulu karar tarihi : 06.04.2010
dagitilmasi teklif edilecek kar payinin hesap donemi : 2,009
hisse senedi seklinde dagitilmasi teklif edilecek toplam kar payi (tl) : 0
hisse senedi seklinde dagitilmasi teklif edilecek kar payinin sermayeye orani (%) : 0
nakit olarak dagitilmasi teklif edilecek toplam brut kar payi (tl) : 15,500,000
borsa'da islem goren 1 tl nominal degerli beher paya dagitilacak nakit kar payi :
Brut (tl) : 0,08378
net (tl) : 0,07121
teklif edilecek dagitim tarihi : 31/05/2010
aksa akrilik kimya anonim sirketi'nin yonetim kurulu uyeleri toplanarak asagidaki kararlari almislardir:
1- sermaye piyasasi kurulu'nun seri: Xi, no: 29 sayili teblig hukumleri cercevesinde duzenlenmis konsolide finansal tablolarimizda yer alan net donem karimiz 50.689.317,00-tl; vergi usul kanunu hukumleri cercevesinde duzenlenmis mali tablolarimizda yer alan net donem karimiz 39.147.689,02-tl'dir.
Sermaye piyasasi kurulu'nun seri: Xi, no: 29 sayili teblig hukumleri cercevesinde duzenlenmis konsolide finansal tablolarimizda yer alan 50.689.317,00-tl tutarindaki net donem karindan:
- yasal kayitlarda yer alan 39.147.689,02-tl tutarindaki net donem karinin % 5'ine tekabul eden 1.957.384,45-tl'nin turk ticaret kanunu'nun 466. Maddesi ve sirketimizin ana sozlesmesinin 25. Maddesinin (1.) bent hukmu cercevesinde i. Tertip yasal yedek akce olarak ayrilmasina,
- net donem karindan i. Tertip yasal yedek akcenin dusulmesi sureti ile hesaplanan 48.731.932,55-tl tutarindaki net dagitilabilir donem karina, yil icinde yapilan 228.254,00-tl tutarindaki bagisin eklenmesi neticesinde ulasilan 48.960.186,55-tl'nin % 31,65'ine tekabul eden 15.500.000,00-tl tutarindaki birinci temettunun (1-tl nominal degerli hisseye isabet eden temettu tutari brut 0,08378-tl; temettu orani brut % 8,3783'tur) sirketimizin ana sozlesmesinin 25. Maddesinin (2.) bent hukmu cercevesinde ortaklarimiza nakden dagitilmasina,
- yonetim kurulu uyelerine yasal kayitlarimizda yer alan 37.190.304,57-tl tutarindaki net dagitilabilir donem karinin % 2'sine tekabul eden 743.806,09-tl tutarinda temettunun, dagitim sekli yonetim kurulunca alinacak kararla belirlenmek uzere, sirketimizin ana sozlesmesinin 25. Maddesinin (3). Bent hukmu uyarinca odenmesine,
- 699.380,60-tl'nin ii. Tertip yasal yedek akce olarak ayrilmasina,
- 20.247.117,88-tl'nin olaganustu yedek olarak ayrilmasina,
- temettu bedellerinin 31.05.2010 tarihinde nakden dagitilmasina,
2- yonetim kurulumuzun isbu kar payi dagitim onerisinin genel kurulumuzun tasvibine sunulmasina,
3- isbu kar dagitim onerisine iliskin kararimizin ve sermaye piyasasi kurulu kararlari cercevesinde hazirlanan 2009 yili kar dagitim tablosunun kamuya aciklanarak, kar dagitim tablosunun bir suretinin sermaye piyasasi kurulu'na sunulmasina,
oybirligi ile karar verildi.
Kar dagitim tablosu ek'te pdf olarak yer almaktadir.
bu haberin kap 'in sitesindeki orjinal hali ve ekli dosyalarini gorebilmek icin asagidaki link'i tiklayiniz!
-kap-ELDEKİ SERÇE DAMDAKİ GÜVERCİNDEN İYİDİR.
Yorum
-
03 Kasım 2010
YATIRIM KOMİTESİ'NİN ÖNERDİĞİ HİSSELER,
Bu hafta yatırım komitesi listesinden hangi hisseler çıkarıldı ,hangileri eklendi? Uzmanlar hangi hisseleri önerdi?
67,000-70,000 arasında seyir bekleniyor
Yatırım Komitesi, geçtiğimiz hafta sert düşüşler yaşayan IMKB-100 Endeksi’nin bu hafta
67,000-70,000 bandına hareket edeceğini öngörüyor. Bu hafta ABD’den gelecek ara seçim
sonuçları, Fed kararı ve tarım dışı istihdam verilerinin piyasalarda oynaklık yaratabileceğinin
üzerinde duran analistler, IMKB’de bugün itibarıyla uygulanmaya başlanan fiyat adımlarının
%50 oranında küçültmesinin yatırımcı maliyetlerini artırarak, endeksteki yükselişlerde satış
eğilimini artırdığını belirttiler. Buna rağmen, haftaya yükselişle başlayan IMKB-100 Endeksi
için 67,500 seviyesini önemli destek olarak gören analistler, bu seviyenin kırılması
durumunda endeksin orta vadede 65,000 seviyelerine kadar geri çekilebileceğini, yeni bir
yükseliş için ise 70,000 puanın destek haline gelmesi gerektiğini vurguladılar.
Geçen Hafta Önerilen Hisselerin Getirileri: Geçen hafta öneri listemiz %3,14 ile
endeksin üzerinde değer kaybetmiştir. Endeksin değer kaybı %2,86 olarak gerçekleşmiştir.
Yılbaşına göre primler endekste %31,52’ye gerilerken, öneri listemizin getirisi %62’ye

http://www.borsagundem.com/haber/oku...rdigi_hisseler
Yorum
-
-
Haber 03.11.2010 16:45
RAPOR-AYLIK STRATEJİ(ETİ YATIRIM)
Eti Yatırım ( www.etiyatirim.com ) Tarafından Hazırlanan Aylık Strateji Bülteni:
HİSSE ÖNERİLERİ KASIM AYI HİSSE TAVSİYELERİ:
Aksa Akrilik Kimya, Eczacıbaşı İlaç, Enka İnşaat, Güneş Sigorta, İş Gayrimenkul, Petkim, Pınar Et ve Un, Türk Ekonomi Bankası, Tekfen Holding, Tüpraş Seçtiğimiz Örnek Hisseler:
AKSA AKRİLİK (AKSA) * Yalova'daki tesisinde 85 milyon dolarlık yatırımla, yıllık 1.500 ton kapasiteli (dünyada yıllık sadece 40.000 ton üretilebiliyor) ve stratejik bir ürün olarak kabul edilen karbon elyaf üretimine başlayan şirketin, ağırlıklı olarak savunma, otomotiv ve inşaat sanayinde kullanım alanı bulan ve diğer ürünlerine nazaran daha yüksek kar marjları barındıran karbon elyafı üretiminden 3.çeyrekten başlamak üzere uzun vadede olumlu etkileneceğini düşünüyoruz. * Enerji maliyetlerini düşürmek için Yalova’da başladığı 100 MW kapasiteli enerji tesisi yatırımını 2010 sonuna kadar tamamlamayı hedefleyen şirketin bu sayede enerji maliyetinde %40 oranında tasarruf sağlayacak olması karlılık açısından önemli ve pozitif bir unsurdur. 2003 - 2010 yılları arasında şirketin yaptığı toplam 450 milyon dolarlık yatırıma karşılık gerek bu dönemde elde edilen 200 milyon doların üzerindeki net kara karşılık ödenen 130 milyon dolar net nakit temettü, gerekse yapılan bunca yatırıma rağmen piyasa değerinin halen bu seviyenin altında kalmasının tezatlık oluşturduğu düşüncesindeyiz. * 2010 yılında 850-900 milyon dolar ciro hedefleyen şirketin 2009 yılında Akenerji'den satın aldığı 70 MW'lık santralı ve devreye girecek 100 MW'lık yeni tesisi ile enerji maliyetlerini aşağı çekme çabasını olumlu görüyor, yurtiçi sektördeki tekel ve güçlü konumunun yanı sıra ilk yarı sonuçlarını yeterli buluyor, uzun vadeli hedeflerinin ise mevcut koşullarda karlılığını sürdürmeye yeteceğini düşünerek şirket hisseleri için uzun vadeli alım tavsiyesinde bulunuyoruz.
Yorum
-
-
Gedik Yatırım, Aksa için 4.28 TL hedef fiyat ile 'Endeks
Üzeri Getiri' tavsiyesi verdi.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"Şirket’in 2010 ilk yarı net karı geçen yılın aynı dönemine göre
yüzde 69 yükselmiştir. 2. çeyrekte ise net karı 12 kat yükselerek 19,2
milyon TL olarak gerçekleşti. Şirket'in 2010 1.yarı toplam satış
geliri de yüzde 80 yükselerek 658 milyon TL olmuştur.
2.çeyrekte ise satış gelirleri yüzde 70 yükselerek 362 milyon TL
olarak gerçekleşti. Ciro'daki önemli artışın sebebi Akrilik Elyaf
fiyatlarının geçen senenin aynı dönemine kıyasla % 59 oranında
artmasıdır.
2010 ilk yarı FAVÖK'ü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 64
yükselerek 75 milyon TL seviyesine çıkarken ve 2. çeyrekte ise geçen
yıla göre hafif düşerek 38 milyon TL olarak gerçekleşti.
2010 yılı net kar beklentimiz ise 2009 yılı karına oranla %30
yükselerek 69 milyonTL olacağı yönündedir.
Şirket için 2010 yılı tahmini rakamları ile hesaplamış olduğumuz
piyasa çarpanları 7,3x F/K, 0,7x PD/DD, 5,6x FD/FVAÖK ve 0,5x
FD/Satışlar düzeyindedir. Aksa için hedef fiyatımız 4,28 TL olup yüzde
57 yükselme potansiyeli ile önerimiz "Endeks üzeri getiri"dir.
Şirket'in 2010 ilk yarıda net karı geçen yılın aynı dönemine göre
yüzde 69 yükselerek 33 mn TL oldu. Aksa 'nın 2010 2. çeyrek
sonuçlarına göre ise net karı geçen döneme göre 12 kat artarak 19,2
milyon TL olarak gerçekleşti. Şirket'in 2010 1.yarı cirosu geçen yılın
aynı dönemine göre yüzde 80 yükselerek 658 milyon TL olarak açıklandı.
2010 ikinci çeyrek sonuçlarına göre ise, satış gelirleri geçen döneme
göre yüzde 70 yükselmiştir. Cirodaki önemli yükselişin sebebi Akrilik
Elyaf fiyatlarının geçen senenin aynı dönemine kıyasla % 59 oranında
artmasıdır.
Akrilonitril ve ürün fiyatları sonucu oluşan kümülatif spread
değişimi 2009 ikinci çeyrekte 158 $/ton iken, 2010 ikinci çeyrekte
192$/ton olarak gerçekleşti. Böylece 2010 ilk yarı sonuçlarına göre
Şirket'in FVAÖK'ü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 64
yükselmiştir. Çeyrek bazda bakıldığında ise geçen yılın aynı çeyreğine
göre hafif düşerek 38 milyon TL seviyesinde gerçekleşmiştir
Şirket'in toplam satışlarının yüzde 70 'lik kısmını yurtiçi
satışları yüzde 30'lik kısmını ise yurtdışı satışlar oluşturmaktadır.
Bu dönemde yurtiçi satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 105
yükselirken yurtdışı satışları ise yüzde 43 yükselmiştir.
Şirket'in bilançosuna bakıldığında ise aktifleri yılbaşına göre
yüzde 8 yükselmiştir.
Şirket'in kısa vadeli finansal borçları yılbaşına göre yüzde 24
yükselirken, uzun vadeli finansal borçları ise yüzde 20,5 yükselmiştir.
Hammade fiyatlarında yıl bazında bir miktar artış öngördüğümüz
tahminlere göre, Şirketin 2010 yılında satış gelirlerinin, 2009'a
oranla %38 yükselerek 1307 milyon TL düzeyinde oluşmasını, FVAÖK'ün
ise, 2009'a göre %11 azalarak 121 milyon TL olmasını beklemekteyiz.
2010 yılı net kar beklentimiz ise 2009 yılı karına oranla %30
yükselerek 69 milyonTL olacağı yönündedir.
Şirket için 2010 yılı tahmini rakamları ile hesaplamış olduğumuz
piyasa çarpanları 7,3x F/K, 0,7x PD/DD, 5,6x FD/FVAÖK ve 0,5x
FD/Satışlar düzeyindedir.
Aksa için hedef fiyatımız 4,28 TL olup yüzde 57 yükselme
potansiyeli ile önerimiz "Endeks üzeri getiri"dir."
Yorum
-
08.11.2010 - 12:03 - HİSSE ÖNERİLERİToplu hisse önerileri Günlük hisse önerisi (8 Kasım 2010)Aracı kurumların en fazla önerdiği hisse senetleri, günlük alım satım seviyeleri
Günlük olarak alım-satım için en fazla önerilen hisse senetleri. Uzmanlar hangi hisselerde prim bekliyor? En çok önerile hisse senetlerindeki destek ve direnç seviyeleri. Hisselerdeki alım ve satım noktalarını, aracı kurumların günlük listelerinde yer alan ortak hisseleri takip ederek, günlük kararlarınızı uzmanların bakış açısı ile verebilirsiniz.
GLOBAL YATIRIM'IN GÜNLÜK HİSSE ÖNERİSİ

Yorum
-
Aksa’yı “Endeksin Üzerinde Getiri” notuyla araştırma kapsamımıza alıyoruz. Şirket için 12 aylık hedef fiyatımız TL3,92. Değerlememiz hisse fiyatı için %35 yukarı potansiyeli işaret etmektedir. Hedef fiyatımıza ulaşırken İNA (İndirgenmiş Nakit Akımları) yöntemini kullandık. Benzer şirket çarpanları metodunu, Şirketin nitelikleri itibarıyla anlamlı bir ölçüm metodu olmayacağını düşündüğümüz için değerlememizde kullanmadık.
Gelir artırıcı tedbirler. Aksa standart akrilik elyaf gelirlerini artırmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda 1) Yüksek katma değerli özel akrilik elyaf ürünlerde pay artışı için çalışılmaktadır. Bu ürünlerin toplam satışlar içerisindeki payının şu anki %8 seviyesinden 2012 yılında %11 seviyesine ulaşması beklenmektedir. 2) Karbon elyaf satışlarında artış planlanmaktadır. Aksa karbon elyaf’ta global piyasada %5 olan Pazar payını 2020 yılına kadar %10’a yükseltmeyi hedeflemiş durumda. Karbon elyaf talebinin gelecek on yılda 3‐6 kat büyümesi bekleniyor. Aksa ürün kalitesi açısından dünyanın en iyileri arasında kabul ediliyor ve Şirket hali hazırda gelir artırıcı önlemleri uyguluyor. Biz şirketin standart akrilik elyaf işindeki kararlı duruşuyla birlikte bu gelir artırıcı önlemlerinin sonuç vereceğine ve gelir büyümesi sağlacağına inanıyoruz.
%15’lik uzun dönem VAFÖK marjı ulaşılabilir bir seviyedir. Gelir artırıcı önlemlerin yanında, Aksa, inşası 2010 sonunda tamamlanacak 100MW’lık buhar tesisiyle enerji maliyetlerinde 2008 yılına göre %40 düşüş sağlamayı hedeflemektedir. Enerji maliyetinde yaşanacak bu düşüşün, 2011 ve sonrasında Şirketin VAFÖK marjına olumlu yansımasını bekliyoruz. Öte yandan, petrol yan ürünü olan ve akrilik elyafın hammaddesi konumundaki ACN fiyatındaki volatilenin Şirketin VAFÖK marjında yol açtığı dalgalanmaların, söz konusu tedbirler sayesinde azalması beklenmektedir.
Aksa, dünyanın en büyük ikinci akrilik elyaf pazarı konumundaki Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Aksa %12’lik pazar payıyla dünyanın en büyük entegre akrilik elyaf üreticisidir. Şirket, dünyanın en büyük ikinci akrilik elyaf pazarı olan Türkiye’nin yanı sıra, diğer önemli pazarlar arasında yer alan Mısır ve Suriye pazarlarında da temel oyuncu durumundadır.
Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .
Yorum

Yorum