Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tcay
    Aktif
    • 30 Nisan 2009
    • 37

freesky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sn PEnguen Hocamizin hosgorusune siginarak, iki tanesinin cozumlemesini sizlerle paylasayim, ama siz cididye almayin... :081:Alirsaniz ne mi olur...? Borsa aleminden ebediyyen silinmenizin ilk adimini atmis olabilirsiniz...

Demedi demeyin..Ibrahim'e de soyl;edim zaten...

Makedonya=Maktk

Daminik=Dardanel

Selam ve muhabbetle,

freesky
    bencede dikkate alınmasın.freesky bulmacayı çözememiş

isimleri çözmek iş değilde acaba 5000m den kasıt orta mesafe mi?yoksa uzun mu?buna yanıtı kim verebilir acaba

Yorum

• narada
      Haberci
      • 04 Mayıs 2009
      • 1737

egser, acibd, durdo, ffkrl, froto, gusgr....

gerisini de yazmayayım
      YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR... yalnızca, not etmek amaçlı denemeleri içerir...

Yorum

• MESUTC
        KEYFE KEDER YAZAR
        • 22 Mayıs 2008
        • 4444

tcay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        bencede dikkate alınmasın.freesky bulmacayı çözememiş

isimleri çözmek iş değilde acaba 5000m den kasıt orta mesafe mi?yoksa uzun mu?buna yanıtı kim verebilir acaba
        5.000 m 5 iş günü, yani 1 haftalık periyot olmasın
        5 iş günü benim gibiler için kısa, simurg Hocam için uzun mesafedir; uzun-kısa, görecelidir diyesim
        Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• Penguen
          Mahdumu Kamil
          • 02 Mayıs 2008
          • 1387

Neredeydik, nerelere geldik

XU100 Mart ayının ilk yarışında başlattığı çıkışını belirgin bir düzeltme yapmadan Ağustos ayına taşıdı. Bu arada endeks zirveye göre aldıklarının % 60’ını geri verdi ve dibe göre % 100’e yakın bir prim oluştu.

Çıkışın bu kadar uzun süreceği ve bu oranda bir yükseliş olacağı çoğunluğun aklından yatmadığından güçlü ellerin işi kolaylaştı. Benim gibi karamsarlığı üstünden atamayıp endeks 29 binden, 35 binden, 39 binden dönebilir diye fikir beyan edenler hep yanıldı. Alttan satıp üstten alanlar maliyetleri her gün yukarıya taşıdı. Bu süreçten günlük al-sat yapanlar değil sabırlı ve ısrarcı olup elde mevcut olanı sahiplenenler karlı çıktı

Geçen hafta 43.600 seviyesinin görülmesi ile birlikte İMKB FIBO % 61.8 seviyesine dayandı. Haftalık grafiğe bakılırsa geride kalan 20 hafta boyunca altına sarksa da endeks 4 haftalık üssel hareketli ortalamanın altında hiç kapanış yapmadı. Yeni haftaya başlarken bu seviyenin 40.900 seviyesinden geçtiği görülüyor. Söz konusu destek aşağı kırılacak olursa oturup durum değerlendirmesi yapmak yerinde olur kanısındayım.

İyi haftalar.

Svg. Bear_Bull,

Bu zamanda bayraktarlığa gönüllü çıkmaz diye düşünmüştüm. Göreve talip çıkacağını bilsem bu hataya düşmezdim..

Svg. Babo,

Hepimizin ağabeyi sizsiniz. Evet atletler antrenman bitince odalarında iskambil oynuyorlarmış.

Svg. BEDESTENLİ,

Kuşlar başınızın hala gövdenizin üstünde olduğunu söyledi. Demek ki aklınızı başınızdan almayı başaramamışım. Bir daha yakalarsanız olsa olsa yine yol kesersiniz; baş keseceğinize ihtimal vermiyorum.

Svg. Yağmur,

Sporu ihmal ettiğiniz için performansınız düşüyor. Sıkı bir çalışmayla form tutacağınıza inanıyorum.

Svg. MAGGGMA, Freesky, Narada,

Tahminlerinizi ne doğrulayabilir, ne yalanlayabilirim. Forum toplantılarında bazı arkadaşlar grafiğini eklediğim her hisseyi gözü kapalı aldıklarını ve sürekli kazandıklarını söylediğinden beri hisse ismi zikretmez oldum. Bunu söyleyen insanlar gerçeği dile getirmiş olsa bile bunun imkansız olduğunun bilincindeyim.

Okey masasında diğer 3 oyuncu gizli, siz açık oynamayı tercih ederseniz; veya şu taş gelirse biterim derseniz rakipler içilen çayların parasını size ödetirler. Borsada da şu fiyattan şunu alır, bu fiyattan karı realize eder veya zararı keserim derseniz sürekli kaybeden siz olursunuz. Böyle yaparak karşınızdakine kendi pozisyonunu gözden geçirme ve sizin durumunuza göre yeniden pozisyon belirleme imkanı yaratırsınız. Öyleyse kendinize ben kazanmak için mi, yoksa kaybetmek için mi buradayım sorusunu yöneltip izlediğiniz rotayı gözden geçirmeniz gerekiyor.

Svg. Tcay, MESUTC,

Şarkı “Aşk dediğin 3 günlük eğlence, bilemedin 5 gün sürsün, kapılıp da sürünen çok” dediğine göre buradaki 3’e, 5’e dikkat kesilmek gerekiyor. Görebildiğim kadarıyla trendlerin ömrü 3 gün, 3 hafta, 3 ay, 3 yıllık sürelerle sınırlı kalıyor. Ama İMKB bu kez şaşırdı ve yükseliş sürecinde 5 nci ayını yarıladı.
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• ARAGONN
            Tecrübeli
            • 11 Mayıs 2008
            • 321

Sn Penguen
            Zekanıza bir kez daha hayran oldum. Kuşlara göre biraz daha kolay olmuş.
            Emeklerinize sağlık. Teşekkür ederim
            HERKES ÖLÜR AMA HERKES YAŞAMAZ

Yorum

• Penguen
              Mahdumu Kamil
              • 02 Mayıs 2008
              • 1387

Algılamalar ve Gerçekler

Akşam haberlerinde televizyonlar muhtemelen İMKB'nin bir günde % 4.62 prim yaptığından ve son 18 ayın zirvesine ulaştığından söz edecek. Borsayla ilgisi olmayan sade vatandaş da bu habere bakıp niye hisse alıp bu kazanca ben de ortak olmadım diye dizlerini dövecek.

Atalar davulun sesinin uzaktan hoş geldiğini dile getirirken doğruyu söylemişler. Çünkü İMKB'de işlem gören hisse adedi 330'un üzerinde iken bugün % 4.5 prim oranını geçen hisse sayısı 35'te kalmış. Yani % 10'ün biraz üzerindeki yatırımcı yükselişten payına düşeni alırken geriye kalan % 90 yine hüsrana uğramış. Geçen haftaki getirisi % 10'u geçenler tasnife alınmadığından 35'lik öncü grubun içinde bizim atletlerden sadece Fas'lı, Filipin'li, Tayvan'lı 3 atlet kendine yer bulabilmiş.

Geçen yıl Ekim-Kasım aylarında borsa kendine yeni dipler ararken "Önümüzdeki 2 yıl boyunca İMKB bir daha 45 binli rakamları göremez" şeklinde iddialı bir laf ettiğimi hatırladım. Amcalar pek yaman; galiba bana ettiğim sözü yedirecekler.

(AKBNK-AKGRT-AKYO-ARCLK-DOAS-ECBYO-EREGL-FFKRL-FINBN-FMIZP-
              FNSYO-FROTO-GARAN-GDKYO-HALKB-KAREL-KARSN-KCHOL-KOZAA-MERKO-
              METUR-MRTGG-PRKTE-SAHOL-SELGD-SISE-SPTUR-TCELL-TOASO-TRKCM-
              TSKB-USAK-VESBE-VKGYO-YKBNK)

Sn. ARAGONN,

Bana kalsa yazıları mürekkep yerine limon suyu ile yazacağım. Ancak Simurg Hoca tutup "Bu listeleri çözmek Gordion'un Düğümünü çözmekten zor. Üyeler yakında kafayı sıyırmazsa iyidir" diye çıkıştı. Bende ortama uyum sağlamak için mecburen taktik değiştirdim.

İyi akşamlar.
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
                Mahdumu Kamil
                • 02 Mayıs 2008
                • 1387

Bizim atletler

Bayrağı kapıp
                "Ya bir yol bul, ya bir aç, ya da yoldan çekil"
                diyerek koşuya başlayan
                Etiyopya'lı kızımız Elvan
                % 13.5'le yarışı forse ediyor
                ve bugünün birinciliğini
                diğer atletlere
                kaptırmayacak gibi görünüyor.

(Resim Svg. Bear_Bull'a ithaf olunur. )

Gün sonunda Etiyopya'lı % 17.2 ile tavan yaptı.
                Makedon % 3.3'lük son dakika atağıyla peşine takıldı.

Yorum

• tcay
                  Aktif
                  • 30 Nisan 2009
                  • 37

SN PENGUEN,
                  yüreğinize emeğinize sağlık.atletlerinizin maşallahı var.dilerim galler de atak yapar.maalesef son 1 aydır başıma gelmeyen kalmadı o yüzden seans izleme şansım pek olmadı. o yüzden yükselişlerde yerimizi alamadık.ama hayatta herşeyden önemlisi can sağlığı, sevdiklerimizle birlikte olabilmek, nefes alabilmek bence...
                  ne demiş atalarımız "borsada fırsatlar bitmez"

Yorum

• Penguen
                    Mahdumu Kamil
                    • 02 Mayıs 2008
                    • 1387

Geometri ve Domates Yetiştiriciği Üzerine

Foruma aktarılan mesajlarda pozisyon açılırken isabetli davranıldığı ancak kapatılırken aynı başarının gösterilemediği yönünde şikayetler yer alıyor.

Hatırımda kaldığı kadarıyla geometride tek çizgiden bir doğru, iki doğrunun kesişmesinden bir nokta, üç doğrunun kesişmesinden ise bir alan elde ediliyordu.

Eğer domates ekip yetiştirmek ve olgunlaştığında dalından koparıp afiyetle yemek istiyorsak avuç içi kadar da olsa böyle bir alana ihtiyacımız var.

Evvelce 3 farklı hareketli ortalamanın fiyatların yeri ve yönü konusunda bize iyi referanslar sunduğundan söz edilmişti. Demek ki elimizde un, yağ, şeker var ve bizim helva yapmamız gerekiyor.

Lafı uzatmak yerine bu durumu grafik üzerinde bir örnekle açıklasak sanırım konu daha iyi anlaşılacak.

Grafiğe bakılarsa dün saat 14.00-14:30 arasında T hissesinde fiyat 3.16-3.18 arasında gidip gelirken yeşil, pembe, mavi renkli 3 hareketli ortalama olması gereken sıraya oturmuştur. Burada domatesin ekim yeri fiyatın pembe çizginin üzerine çıktığı A noktası (3.18 seviyesi), zamanı ise 14:30’dur. 14;45’teki iştahlı alımlar sonrasında fiyat istikrarlı şekilde yükselişine devam etmiş; saat 16:30’a gelindiğinde ise yüklü satışlarla hacim ve fiyat barları uzarken hisse fiyatı o ana kadar destek vazife gören pembe çizginin altına sarkmıştır. Demek ki domatesin hasat zamanı 16:30, bunun yeri ise pembe çizginin aşağıya geçildiği B noktası (4.38 seviyesi)'dir. 2 Saatlik dikkatli bir takibin sonunda elde edilen verim ise (4.38/4.18) % 4.8’dir. Bu kazancı yeterli görmüyorsanız teknenin dümenini borsa yerine kumarhaneye kırmanız gerekiyor.

Yorum

• Penguen
                      Mahdumu Kamil
                      • 02 Mayıs 2008
                      • 1387

Pisti boşaltın !

Resim flu ama atletlerin silüetleri
                      Makedonya, Tayvan, İskoçya uyruklulara benziyor.
                      İlk tur sonundaki performanslar da
                      sırayla % 9.6, 5.0 ve 3.8 olarak okunuyor.

Gün Sonu Bilançosu
                      İMKB100 - % (1.7)
                      Filipinli % 3.8
                      Makedon % 2.1
                      Taylandlı % 2.2
                      Tayvanlı % 1.9

Kandiliniz mübarek olsun.

Yorum

• yagmur
                        Kıdemli
                        • 29 Nisan 2008
                        • 4717

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Foruma aktarılan mesajlarda pozisyon açılırken isabetli davranıldığı ancak kapatılırken aynı başarının gösterilemediği yönünde şikayetler yer alıyor.

Hatırımda kaldığı kadarıyla geometride tek çizgiden bir doğru, iki doğrunun kesişmesinden bir nokta, üç doğrunun kesişmesinden ise bir alan elde ediliyordu.

Eğer domates ekip yetiştirmek ve olgunlaştığında dalından koparıp afiyetle yemek istiyorsak avuç içi kadar da olsa böyle bir alana ihtiyacımız var.

Evvelce 3 farklı hareketli ortalamanın fiyatların yeri ve yönü konusunda bize iyi referanslar sunduğundan söz edilmişti. Demek ki elimizde un, yağ, şeker var ve bizim helva yapmamız gerekiyor.

Lafı uzatmak yerine bu durumu grafik üzerinde bir örnekle açıklasak sanırım konu daha iyi anlaşılacak.

Grafiğe bakılarsa dün saat 14.00-14:30 arasında T hissesinde fiyat 3.16-3.18 arasında gidip gelirken yeşil, pembe, mavi renkli 3 hareketli ortalama olması gereken sıraya oturmuştur. Burada domatesin ekim yeri fiyatın pembe çizginin üzerine çıktığı A noktası (3.18 seviyesi), zamanı ise 14:30’dur. 14;45’teki iştahlı alımlar sonrasında fiyat istikrarlı şekilde yükselişine devam etmiş; saat 16:30’a gelindiğinde ise yüklü satışlarla hacim ve fiyat barları uzarken hisse fiyatı o ana kadar destek vazife gören pembe çizginin altına sarkmıştır. Demek ki domatesin hasat zamanı 16:30, bunun yeri ise pembe çizginin aşağıya geçildiği B noktası (4.38 seviyesi)'dir. 2 Saatlik dikkatli bir takibin sonunda elde edilen verim ise (4.38/4.18) % 4.8’dir. Bu kazancı yeterli görmüyorsanız teknenin dümenini borsa yerine kumarhaneye kırmanız gerekiyor.

teşbih'iniz mükemmel;)
                        böyle öğretmenler çoğunlukta olsa,eğitim ve öğretimde fersah fersah yol alırız
                        derslerinize katılmak benim için çok zevkli,öğretici,akılda kalıcı.
                        gayretlerinize,emeğinize teşekkür ederim.
                        püf noktalarına devam ederseniz biraz olsun bilinçleneceğiz sayenizde..

kandiliniz kutlu olsun
                        Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• Penguen
                          Mahdumu Kamil
                          • 02 Mayıs 2008
                          • 1387

Geri Çekilme Süreçleri

Mayıs ve Haziran başındaki geri çekilmeler ile içinde bulunduğumuz süreç karşılaştırıldığında
                          bu pilavın epey su çekeceği anlaşılıyor.

tcay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          …..dilerim galler de atak yapar….

Sn. Tcay,
                          Başka bir şey dileseniz o da gerçekleşecekmiş.
                          Galler % 9.7
                          Filipinler % 3.0

Yorum

• tcay
                            Aktif
                            • 30 Nisan 2009
                            • 37

evet ama ben dün aşağı hareket başlarken dayanamadım sattım
                            sağlık olsun diyorum.sizin gibi değerli ağabeylerimiz olduğu sürece bu fırsatlar bitmez.belki full performans alamasamda bazı atletlerin sırtından allah bereket versin para kazandım.
                            tekrar teşekkürler.

Yorum

• Penguen
                              Mahdumu Kamil
                              • 02 Mayıs 2008
                              • 1387

Hey Maşallah

Bugün 9 Ağustos 2009 Pazar. İMKB'de 9 Mart 2009'da 23.055 seviyesinden başlayan çıkışın 5 nci ayını doldurduğu gün.

Geçen 5 aylık süre zarfında İMKB-100 23.055'den 44.767'e ulaşırken prim oranını da % 94.18'e taşımış. XU100'ün üzerinde performans sergileyen hisse senetleri ise aşağıdaki gibidir.

Bu listeyi gördükten sonra borsada olup da para kazanamadığını söyleyen biriyle karşılaşırsanız bilin ki alenen yalan söylüyor.

Yorum

• Penguen
                                Mahdumu Kamil
                                • 02 Mayıs 2008
                                • 1387

Şirketlerin 2009/06 Net Kar-Özvarlık Değerleri

İMKB Şirketlerinin hergün güncellenen 6 aylık net kar/özvarlık rakamlarına aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

http://www.tacirler.com.tr/arastirma/Spk2009_06.pdf

Mart ortasından bu yana iyi bir destek vazifesi gören ve altında haftalık kapanış görülmeyen 4 haftalık HO değerinin bu hafta 2 bin puanlık artışla 42.900 seviyesine yükseldiği görülüyor.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information