fenis için teşekkürler hocam.sanırım bu sabah dipten dönüşe başladı.
Kuşadası Feneri
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Haddim değil, işinize karışmak hiç değil, soru bana sorulmamış olsa da ;
spekülatif hisselerden bundan böyle uzak durmayı kendinize prensip edininiz.
Mümkünse İMKB 30, ya da seçici olma kaydı ile İMKB 100. Dahası bize uymaz.
Kimin canı yanıyorsa bu tarz hissselerden yanıyor, bir yere not ediniz![COLOR=DarkSlateGray][SIZE=2]Düşmanlarınızı kötülemeyin,
onlar sizin eserinizdir[/SIZE].[/COLOR]
[SIZE=1][COLOR=DimGray]William Hazlitt[/COLOR][/SIZE]
Yorum
-
Svg Fizban(abi) mümkünse resmi yenileyebilirmisiniz... Görüntülenmiyor su anda...fizban Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
dedikleri:
........
Sermaye piyasaları bir bütündür felsefesini benimseyenler için elbette..
Yorum
-
HO Analizi
14.02.2005 ile 12.06.2009 tarihleri arasındaki imkb 100 en düşük- en yüksek-kapanış değerlerini kullanarak yaptığım bir çalışmayı aktarmak istiyorum.Bu çalışmaya büyük umutlarla başlamıştım fakat daha sonra ilk hareketli ortalamalar kullanılmaya başladığında da analistlerin aynı umutlara kapıldığını ve daha sonra gerçeği gördüklerini öğrendim. Yaptığım çalışmaya gelirsem;
Bir gün önce 3 günlük bir HO 4 günlük bir HO’nun altında iken bugünün kapanış rakamlarına göre 4 günlük HO'nun üzerine çıkmış ise bir sonraki günün ortalama fiyatından alış yaptım. Aynı şekilde eğer bir önceki günün 3 günlük HO'su 4 günlük HO'nun üstünde iken gün sonu kapanış rakamlarına göre 4 günlük HO’nun altına inmiş ise bir sonraki gün ortalama fiyattan satış yaptım. Alış ile satış arasındaki yüzdeleri bulup topladım ve toplam bir kazanç yüzdesi elde ettim.
Analizin son günü alışta olan sistemlere satış verdirip son gelen kazancıda toplama ekledim.
Bu çalışmada 3,4,5,6,7,8,9,10,12,15 günlük HO'ları kendilerinden bir büyük ortalamadan başlayarak 30 günlük HO'ya kadar tüm ortalamalar ile karşılaştırdım.
Excel'in tümü 61mb olduğu için gönderemiyorum. Sadece 3 günlük HO için yapılan çalışmayı ekte görebilirsiniz. Aklıma gelen ilk şekilde, en basit yöntemle yapmaya çalıştım. Mutlaka daha karmaşık ve daha kısa yöntemler bulunabilir. Dosyay asında rar formatında, açabilmek için bilgisayarınızda winrar programı olmalı.
Sonuç olarak % bazında en fazla kazanç 3 ile 13 günlük ortalamaların birbirini kestiğinde yapılan işlemler sonucunda ortaya çıktı.
Yukarıdaki işlemi ASYAB için 3 ve 5 HO’ları 30’a kadar tüm ortalamalar ile karşılaştırarak yaptım. ASYAB için en yüksek kazancı 3-19 ortalamalar verdi ve Kazanç oranı %154 olarak gerçekleşti.
Sn Penguen’inde söylediği gibi sadece HO’lar kullanılarak ve çok sabit bir sistemle bile %154 kazanç sağlanabilir. Fakat her hisse için en çok kazanç getirecek ortalamalar farklılık gösterebiliyor. Burada kapanışlar olduktan sonra bir sonraki günün ortalama değerleri kullanıldığı için sonuçlar genelde düşük çıkıyor. Siz piyasayı izleyerek çok daha iyi yerlerden alım ve satım yaparak kazancı daha da arttırabilirsiniz.
Bu çalışma endeksin trendine göre farklı zamanlarda uygulanıp hangi ortalama kesişimlerinin hangi trendlerde daha çok kazandırdığı bulunabilir.
Ek olarak; aşağıda görünen kazançların büyük bir kısmı marttan bu yana yaşanan yükselişte gerçekleşmiştir. Daha önceki kazançların az olmasının sebebi bence sistemin çok geç alım ve satım yapması. Çünkü iki gün önceki veriyi dünkü verile ile karşılaştırıp bugün işlem yapıyorsunuz. Yine de size hangi ortalamayı kullanmanız gerektiği konuusnda bir fikir verecektir.
"Çok fazla değişken var." Polat Yarışçı
"The more you judge, the less you love." Honoré de Balzac
"Est sularus oth mithas!" Sturm Brightblade
Yorum
-
Sn. Tcay,
Tarafımdan aktarılan yazıların, eklenen grafiklerin tümü üyeleri bilgilendirmeye, yollarını aydınlatmaya yöneliktir. Bugüne kadar hiç "Bul karayı, al parayı" yaklaşımı içinde olmadım. Bundan sonra da olacağımı sanmam.
Svg. EDY,
Sürekli Matriksteki donmalardan şikayetçi olduğunuzu biliyorum. Benim gördüğüm sizin göremediğiniz resimlerden anlaşılıyor ki sizin bilgisayarda Java sorunu var.
Svg. Fizban,
Sağladığınız sürekli katkı için teşekkürler.
Sn. Raist,
Einstein “Yok birimizden farkımız. Ancak ben fazla meraklıyımdır ve merakımı giderme zevkine sahibimdir” demiş sanırım. Bize başkalarının ağzından dökülecek sihirli kelimelerin peşinde koşmak yerine olayları irdeleyip anlama gayretinde bulunmak yakışır. Yaptığınız çalışma ve ortaya koyduğunuz bilgiler takdire değer. Tebrik ve teşekkür ediyor; benzer çalışmaları bizimle paylaşmanızı bekliyorum.
İyi hafta sonları.[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Bu haftasonu bir kitap var!
90'li yillari yasayan piyasa insanlarini gülümsetecek, yeni nesle,
"yok artik .."dedirtecek, eglenceli bir kitap,
Onlarca ekrandan yayılan rengârenk ışıkların içinden yayılan haberler,
fiyatlar, inişler, çıkışlar... Dolar-mark paritesi, petrol fiyatları,
dünya krizlerinin yansımaları, bankaların pozisyonları...
Kendinden geçmiş, çılgınca bir heyecan içinde tek tuşa basarak milyon dolarları alıp satan gencecik insanlar..

[COLOR=DarkSlateGray][SIZE=2]Düşmanlarınızı kötülemeyin,
Yorum
-
Kalburüstü Hisseler
Cuma günkü geri çekilmeden sonra
kalburüstünde kalan hisseler :
(Kalburüstü; vasattan iyi anlamında kullanılmıştır.)
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-

Dedikleri:
ÖTV vergi indirimine rağmen yerli üretimin dış satımdaki artışı geri kalmıştır.
Bu işte en karlı çıkanlar, grafikde görüldüğü gibi İthal araç satanlardır.
Yani, malımızı satıp para getireceğimize, onların mallarını alıp para ödemişiz.
Şu 40.000 Euro lık arabaların ne çekiciliği var ise!!!
Kırmızı: Otomotiv sektöründeki ihracaat
Mavi: otomotiv ve motor sektöründeki ithalat
Turuncu:Toplam otomotiv sektörü satışları
Yeşil: Otomotiv sektörü toplam üretim
Düşündürdükleri: İleriye dönük fiyatlamalarda, otomotiv sektöründe hangi alanın daha büyük ivme ile hamle yapabileceği.[COLOR=DarkSlateGray][SIZE=2]Düşmanlarınızı kötülemeyin,
Yorum
-
Yorum
-
Geçen Aya Bakış
Merkez Bankalarının kredi sıkışıklığını gidermek için para arzını artırmaları Haziran ayı içerisinde de devam etti. Piyasalarda oluşan nakit fazlası ise global ekonomilerde canlanma yaşanacağı beklentisi ile emtia ve hisse senedi piyasalarına yöneldi. Böylece Mart ayındaki dip seviyelerden başlayan yükseliş eğilimi korunmuş oldu. Gelişmekte olan ülkelerin hisse senedi piyasaları, bu ay içerisinde gelişmiş ülkelerin piyasalarına göre daha iyi bir performans gösterdi.
Haziran ayı içerisinde, Amerika’da S&P 500 Endeksi %0, Almanya’da DAX Endeksi %-3.3, İngiltere’de FTSE Endeksi %-3.8, Japonya’da Nikkei Endeksi %4.6 değişim gösterdi. Gelişmekte olan ülkeler Endeksi olarak takip edilen MSCI EM Endeksi %-1.5 gerilerken İMKB-100 Endeksi ise %5.6’lık artış gösterdi.
ABD’de geçen ay gerçekleşen tahvil ihraçlarına yüksek talep gelmesi sonucu %4 seviyelerine yükselen 10 yıllık ABD tahvil faizleri %3.53 seviyelerine geriledi. Geçen ay 1.41 seviyelerinden bulunan Euro/dolar paritesi ise değerini korudu.
Avrupa bölgesinde İngiltere ve Avrupa Merkez Bankası beklenildiği gibi faizlerde değişikliğe gitmedi. İngiltere Merkez Bankasının faizi %0.50, Avrupa Merkez Bankası’nın faizi ise %1.0 seviyesinde bulunuyor.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Trichet Euro bölgesinin 2009 için büyüme tahminlerinin %-3.2-%-2.2 aralığından, %-5.1-%-4.1 aralığına revize edildiğini açıkladı.
Japon Merkez Bankası BoJ ise beklenildiği gibi faizleri %0.1 seviyesinde sabit bıraktı. Ayrıca BoJ ekonomik görünüme dair değerlendirmelerini yukarı yönde revize etti.
ABD’de ise Fed beklenildiği gibi faizleri %0-0.25 aralığında sabit tuttu. Fed’in toplantı sonrasında açıklamalarında, ABD ekonomisinde yaşanan durgunluğun hafiflediği, ekonominin zayıf kalacağı ve enflasyonun bir tehdit olmadığı belirtildi.
Dünya Bankası tarafından yayınlanan Kalkınma ve Finans raporunda, dünya ekonomisinin bu yıl %2.9 küçüleceği belirtildi. Dünya Bankasının üç ay önce yayınladığı tahminlerde bu oran %1.7 seviyesinde bulunuyordu. Dünya Bankasının Türkiye analizinde ise bu yıl %5.5 küçülme, 2010 yılı için %1.5, 2011 yılı için %3 büyüme beklendiği belirtildi. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Türkiye’nin 2009 yılında %5.9 daralmasını beklediğini açıkladı. IMF ise 2009 yılı için %5.1 daralma öngörüyor.
Yurtiçinde; Ekonomik büyümenin öncü göstergesi niteliğindeki sanayi üretimindeki daralma Nisan ayında da %18 ile devam etti. Nisan ayı ile birlikte ilk dört ayda sanayi üretimi %21 seviyesinde daraldı. Mayıs ayında kapasite kullanım oranı ise %70.4 ile %69 olan piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.
Haziran ayının son günü TÜİK ilk çeyrek milli gelir verilerini açıkladı. GSYH ilk çeyrekte %13.8 küçüldü. Piyasa beklentisi %12 daralma yönünde bulunuyordu.
Merkez Bankası Haziran ayı içinde de faiz indirimini sürdürdü. 16 Haziran tarihinde gerçekleşen toplantıda faizler 25 baz puanlık beklentilerin üzerinde 50 baz puanlık indirim ile %9.25’den %8.75 seviyesine çekildi.
Bu gelişmelere paralel olarak, İMKB–100 Endeksi Haziran ayı içinde de %5.6 değer artışı ile yükseliş eğilimini sürdürdü.
Kaynak : Oyak Yatırım, Aylık Bülten, Temmuz 2009[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Atasözleri
Atalar "Dereyi görmeden paçaları sıvama", "Doğmamış çocuğa don biçme" diyerek
gerekli uyarıyı yapmışlar.
Onların uyarılarını kulak ardı ettiğimiz için korkarım sonunda mahçup olan yine biz olacağız.
Yorum
-
Akciğer Solunum Testi
Solunum Testini Geçenler
(Liste 10/7 Kapanışlarına göre güncellenmiştir.)
Yorum
-
Hisseler ve Üssel Hareketli Ortalamalar
Yorum
-
Hisse Performansları
Son 4 Aylık Hisse Performansları
Yorum
-
Mütalaa Saati
Şimdi uygulama nasıl bilmiyorum ama eskiden okullarda son ders Mütalaa Saati idi. Gün/hafta içinde görülen dersler Mütalaa Saati'nde yeniden gözden geçirilir ve öğrenilenler pekiştirilirdi.
Üşenmedim ve hafta sonunda hazırladığım Hisseler ve Üssel Hareketli Ortalamalar Tablosu ile gün sonunda gerçekleşen sonuçları karşılaştırdım. Listenin günlük bölümünde yeşille işaretlenen ve % 1'in üzerinde prim yapan hisseler aşağıdaki gibidir. Planlamada mükemmeliyeti hedeflemek ancak uygulamada ortaya çıkan sonucu kabullenmek gerekiyor. Harcanan emek ve zaman ile kıyaslanırsa bu sonucun tatmin edici olduğu söylenemez. Diğer yandan günlük prim sıralamasında ilk 5'te yer alan 4 hissenin listede yer aldığı ve bunun sevindirici olduğu dile getirilebilir.
Teknik analizin bir gözü kör olabilir. Yine de borsada körü körüne işlem yapmak yerine teknik analizin rehberliğine sığınmakta fayda olduğu düşüncesindeyim.
AKBNK 2.7
AKIPD 2.5
AKSA 1.4
BRSAN 1.6
CCOLA 2.2
DENCM 10.0
DGGYO 4.5
DOGUB 1.1
EDIP 1.6
GARFA 2.7
KAREL 1.5
KCHOL 2.2
KENT 9.3
NUHCM 5.4
OKANT 5.9
PETKM 2.9
PIMAS 2.4
SANKO 1.3
TATKS 1.2
TBORG 1.6
TCRYO 2.6
TKBNK 7.6
VAKBN 2.1
YATAS 8.3
YAZIC 1.5[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum

Yorum