Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Penguen
    Mahdumu Kamil
    • 02 Mayıs 2008
    • 1387

Haftalık Tarot Falı

Tarot falı bilmem. Bilmediğim bir konuda yöneltilen soruları da yanıtlamam.

İyi haftalar.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• yagmur
      Kıdemli
      • 29 Nisan 2008
      • 4717

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Tarot falı bilmem. Bilmediğim bir konuda yöneltilen soruları da yanıtlamam.

İyi haftalar.

bu kartları karıştırıp,kendi falımıza kendimiz yorum yaparız bizde..

tarot u bilmeye gerek yok..çektiğimiz bir kartı verdiği bilgiler ışığında yorumlarız bizde napalım..;)

yaratıcılığınız had safhadanazar değmesin size))
      saygı ve sevgiler.k10
      Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• nur
        Tecrübeli
        • 03 Mayıs 2008
        • 620

Sn.Penguen
        Size hayran olmamak elde değil,
        Harikasınız.
        Beyin jimlastiği yapalım.

svg.

Yorum

• fizban
          Baş tacımız...
          • 22 Nisan 2009
          • 166

-Niye sustun.”
          “- Bana ne king of cups ı öğrettiler ne de queen of cups ı.”
          “- Ama tüm bunları biliyorsun sen.”
          Erva, hüzünlendi:
          “- Krallar! Kraliçeler!?

Bırak şimdi kralı kraliçeyi..Yapacağın tek şey gözlerini iyice açıp borsa atmosferi içinde " kutuda" "elde" "yerde "rakkamlarını iyi fiyatlandırabilmen Hamdi bey’e fazla belli etmeden seçimini yapabilmendir... Anlıyor musun?”
          “- Belki…”
          “- Neden? Belki ”
          “- Fikirlerimi alt üst ettin. Her şey karıştı … “-
          Teknik analiz anlayan için göstergedir, içinde bilançoları ve temel analiz'leri kuranların davranışlarını da taşır. son yaşadığımız kriz sırasında zamanında ve iyi hisseye yatırım yapanlar büyük kazandılar.Bunun kral ve kraliçelerle ne gibi benzerliği olur ki! Sözlerin çok karışık.

Belki haklısın bu konuda. Bazı insanlar başlı başına yaratıcılığın merkezindedir.Ve sen, o zenginliği fark ettiysen .. şanslısın.!

Sanal ortamdaki bir yazıdan tarafımca uyarlanmıştır!
          [COLOR=DarkSlateGray][SIZE=2]Düşmanlarınızı kötülemeyin,
          onlar sizin eserinizdir[/SIZE].[/COLOR]

[SIZE=1][COLOR=DimGray]William Hazlitt[/COLOR][/SIZE]

Yorum

• yagmur
            Kıdemli
            • 29 Nisan 2008
            • 4717

ben falıma baktım)
            güzel aydınlık tertemiz cam gibi parlak yarınlar görünüyor..bol para dolayısıyla alışveriş)
            pc den kafayı kaldırırsam yeni bir pc dahi alabilirim..

kolay gelsin dostlar..
            sizlerin falınız nasıl merak da ettim....))
            Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• Penguen
              Mahdumu Kamil
              • 02 Mayıs 2008
              • 1387

Dipten almak, tepeden satmak

Haber peşinde koşan gazeteciler tanınmış bir iktisat profesörüne “Borsa yarın düşer mi, çıkar mı” diye sormuşlar. Profesör de “Düşer de diyemem, çıkar da diyemem ancak dalgalanacağını söyleyebilirim” cevabını vermiş.

Doğru; ticaret ucuz alıp pahalı satmak esasına dayanıyor. Ancak en düşük fiyattan alıp en yüksek fiyattan satma başarısını gösteren kişiye ayın taciri ödülü verilmiyor.

İdeal olanın peşinde koşarken genelde ayağımıza gelen fırsatları kaçırıyoruz. Aklımızın bir köşesine “sürümden kazanmak” kavramını yerleştirsek hiç fena olacak. Fiyatların sürekli dalgalandığı piyasayı kendimize uydurmak yerine ona uyum sağlama yönünde seçim yapmak bana daha akılcı görünüyor.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
                Mahdumu Kamil
                • 02 Mayıs 2008
                • 1387

Hava Raporu

29/6 Kapanışlarına Göre
                Günlük Göstergeleri
                TSE > EMA Koşulunu Sağlayamayan
                Bulutlu Hisseler

Yorum

• Penguen
                  Mahdumu Kamil
                  • 02 Mayıs 2008
                  • 1387

Hava Raporu - II

29/6 Kapanışlarına Göre
                  Günlük Göstergeleri
                  PRC > EMA Koşulunu Sağlayamayan
                  Parçalı Bulutlu Hisseler

Yorum

• ÇAKAL
                    Ağa'nın Adamı
                    • 27 Haziran 2007
                    • 2545

29/6 Kapanışlarına Göre
                    Günlük Göstergeleri
                    TSE > EMA Koşulunu Sağlayamayan
                    Bulutlu Hisseler
                    ...
                    Ömür geçti gitti,güneş yüzü göremedik.:040:
                    Emeklerin için kucak dolusu teşekkürler abi.
                    Size ancak Ağa'dan kurtardıklarımla dürüm ısmarlayabilirim.k26
                    Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
                    Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• Penguen
                      Mahdumu Kamil
                      • 02 Mayıs 2008
                      • 1387

Yükselen Destekler

Sabah açılışta desteği 2.49 seviyesinden geçen X hissesi her 2 saatlik periyodun sonunda desteğini 1 kuruş yukarı taşımaktadır. Bu hissenin gün sonundaki destek seviyesi ne olur?

Sevgili ÇAKAL,

Bizim Ağa muhtemelen Ramazan ayı içinde Polat Rönesans'ta bir iftar yemeği verecek. Derim ki yemeğe katılıp üstüne yıkılalım ve kaptırdıklarımızın bir kısmını ağadan geri alalım. Dürüm dönere harcayacağımız parayı da bayram harçlığı yapalım. Ne dersiniz?

Yorum

• Penguen
                        Mahdumu Kamil
                        • 02 Mayıs 2008
                        • 1387

Simetrik Yapı

Geçmişte matematiğim pek iyi değildi, şimdi de gözlerim pek iyi seçmiyor.

Ancak İMKB-100’ün haftalık grafiği açılır ve 58 bin zirvesinden aşağıya bir hat çizilirse zirvenin sağında ve solunda kalan hafta sayısı eşit gibi görünüyor.

Eğer zaman olarak B ile A eşit ise ve endekste simetrik bir yapının kendini tekrarladığı kabul edilirse bu durumda 2’nin 1’e eşit olması beklenir. Sonuç olarak önümüzdeki hafta bir trend değişikliği gündeme gelirse buna şaşırmak gerekir kanısındayım.

Yorum

• sanverermis
                          Tecrübeli
                          • 16 Haziran 2009
                          • 511

penguen hocam müsait olduğunuzda finnet kullanıcıları için hareketli ortalamaları nasıl kullanabileceğimizi açıklayabilirmisiniz.....

mesela ben sürekli 3-5-10-21 günlük üssel ortalamaları kullanarak al sat yapıyorum...basit veya ağırlıklı ortalamaları katmam gerekirmi katacaksam oranlar hangiler olmalı ...sağlıklı sat al lar apabilmek babında.....

yada değerlendirebileceğim başka noktalar olabilirmi......teknik analizde sıfırım......SAYGILAR....İYİ GECELER

Yorum

• Penguen
                            Mahdumu Kamil
                            • 02 Mayıs 2008
                            • 1387

Sn. Sanverermis,

Hareketli ortalamaları rehber edinmekle iyi bir seçim yapmışsınız. Çünkü piyasada oluşan fiyatların arz ve talebin sonucu olduğunu, bunu da en iyi hareketli ortalamaların yansıttığını düşünüyorum. Basit ve ağırlıklı ortalamalar yerine üssel hareketli ortalamaları tercih etmekle de isabet buyurmuşsunuz.

Yatırım kararı verirken hangi zaman periyoduna ait verilerin kıstas alınacağı ile belirlenen yatırım süresi arasında doğrudan bağlantı var. Eğer 1-2 aylık bir yatırım yapıyorsak bu durumda haftalık, 3-4 günlük bir trade düşünüyorsak 120-150 dakikalık, günlük alım-satım yapıyorsak 30-60 dakikalık grafikleri kullanmakta yarar var.

Finnet aboneliğimi yenilemediğim için grafik üzerinde gösterme şansım yok. Ancak insanlar gibi hisselerinde farklı kalıp ve karakterde olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Nasıl her insana aynı beden elbiseyi giydiremiyorsak tüm hisse senetleri içinde standart bir hareketli ortalama belirlemek doğru olmaz. Ancak her hissenin daha önceki durak yerlerine bakılarak bunların kaç günlük hareketli ortalamaya karşılık geldiği ve ileride hangi seviyelerin destek-direnç görevi üstleneceği belirlenebilir.

Hatırımda kaldığı kadarıyla Finnet Active Chart'ta TSC ve SMI indikatörleri iyi sonuç veriyordu. Bunu bir köşeye not edin.

İyi akşamlar.

Yorum

• EDY
                              Yasaklı
                              • 15 Aralık 2008
                              • 1381

Sn. Sanverermis,

Hareketli ortalamaları rehber edinmekle iyi bir seçim yapmışsınız.
                              .....
                              İyi akşamlar.
                              Cok degerli bilgilerdi Svg Penguen abi....

Özellikle zaman dilimleri icin hangi periyotlara bakilmasi gerektigi konusunda tecrübelerinizi aktarmis olmanizdan cok cok istifade edecegimi umuyorum...

Cünkü bir türlü gercek anlamda karar veremedigim durumlardi...

Bu tarz bilgilendirici mesajlarinizi arttirmaniz dileklerimle...

Yorum

• fizban
                                Baş tacımız...
                                • 22 Nisan 2009
                                • 166

resim

dedikleri:

1- Borsadaki işlem tarzımız dakikalık saatlik günlük ise resme bakmanıza bile gerek yoktur.
                                2-İşlem tarzımızın vadesi aylık ise yine bu resimin bir anlamı olmayacaktır.
                                3-Borsaya farklı bakıyorsak, yani yatırım amaçlı bakışı benimsemişsek,lazım olmayan bir para ile uzun vadeli yatırım yapan isek, işte burda durunuz!

Yukarıdaki datalar, TR nin ihraç ettiği ürünlerin göstergesidir.
                                en çok ihraç ürünümüz "Tarım" dır.

Mavi:endüstri
                                turuncu maden
                                yeşil: toplam olarak gösterilmiştir.

Tarımla uğraşanların öne çıkacağı bir yeni dönem mi başlıyor? u sorduran bu tablo, ilgilenenlerimiz için çok yararlı olabilecektir.

Hırsız polis oynamaktansa, bu tarz makro araştırmalara yönelmek, ayrıntılardaki gizli noktayı bulmak ve adımları bu yönde atmak en doğrusudur.

Sermaye piyasaları bir bütündür felsefesini benimseyenler için elbette..
                                [COLOR=DarkSlateGray][SIZE=2]Düşmanlarınızı kötülemeyin,
                                onlar sizin eserinizdir[/SIZE].[/COLOR]

[SIZE=1][COLOR=DimGray]William Hazlitt[/COLOR][/SIZE]

Yorum

Working...
                                X

Debug Information