Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yagmur
    Kıdemli
    • 29 Nisan 2008
    • 4717

Maksadım çift beyaz mumdan sonra genellikle boğa formasyonları oluştuğunu vurgulamaktı. Nitekim dünkü grafiğin üzerine yapıştırdığım sarı çerçevede bayrak direğinin dikildiği görülüyor. Ancak becerikli olduğunu söylediğim terzi bayrağı toka edeceği yerde şu aşamada arya yoluna gitmiş.

(*) Olur da toka, arya deyimlerine takılırsanız Sn. KUTERO'dan yardım almanız gerekiyor.

şimdi sevgili KUTERO yu bekleyelim) sözcüklerin kelime anlamlarını bilsekte ,burada mecazi anlamlar yüklemiş sevgili Penguen;)
    her zamanki tarzı ve tadı ile birlikte;son zamanlarda bulmacaları bilmeceleri çözemez oldum:ka24:hatta okuduğumu da anlamaz oldum..:ka24: yoğunluktan sürmenaj oldu beyink24resetlemek gerekiyor ama benim D hafızam yokki;)

işime geldiği,gönlümün istediği şekilde yorumlayıveriyorum bende
    boğa rallisi ufukta görülüyordiye de tercüme ediverdim
    bırakın hayallerimle yaşayayım
    tatil lazım artık...hem nakit hem zaman hemde moralsiz gidilmiyor.:ka24:
    k20k20

teşekkürler..
    sevgi ve saygıyla.k10
    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• ÇAKAL
      Ağa'nın Adamı
      • 27 Haziran 2007
      • 2545

Abimin affına sığınarak.

Çin düşünürü Lao Tzu'nun öyküsü

Ünlü Çin düşünürü Lao Tzu

Köyün birinde bir yaşlı adam varmış. Çok fakirmiş ama Kral bile onu kıskanırmış. Öyle dillere destan bir beyaz atı varmış ki, Kral bu at için ihtiyara büyük bir servet teklif etmiş ama adam satmaya yanaşmamış. "Bu at, sadece bir at değil benim için; bir dost. insan dostunu satar mı?" demiş. Bir sabah kalkmışlar ki, at yok. Köylü ihtiyarın başına toplanmış: "Seni ihtiyar bunak, bu atı sana bırakmayacakları, çalacakları belliydi. Krala satsaydın, ömrünün sonuna kadar beyler gibi yaşardın. Şimdi ne paran var, ne de atın" demişler.

İhtiyar: "Karar vermek için acele etmeyin" demiş. "Sadece at kayıp" deyin, "Çünkü gerçek bu. Ondan ötesi sizin yorumunuz ve verdiğiniz karar. Atımın kaybolması, bir talihsizlik mi, yoksa bir şans mı? Bunu henüz bilmiyoruz. Çünkü bu olay henüz bir başlangıç. Arkasının nasıl geleceğini kimse bilemez."

Köylüler ihtiyara kahkahalarla gülmüşler. Aradan 15 gün geçmiş ve at bir gece ansızın dönmüş. Meğer çalınmamış, dağlara gitmiş. Dönerken de, vadideki 12 vahşi atı peşine takıp getirmiş. Bunu gören köylüler toplanıp ithiyara gidip özür dilemişler. "Babalık" demişler, "Sen haklı çıktın. Atının kaybolması bir talihsizlik değil adeta bir devlet kuşu oldu senin için, şimdi bir at sürün var."

"Karar vermek için gene acele ediyorsunuz" demiş ihtiyar. "Sadece atın geri döndüğünü söyleyin. Bilinen gerçek sadece bu. Ondan ötesinin ne getireceğini henüz bilmiyoruz."

Köylüler bu defa açıkça ihtiyarla dalga geçmemişler ancak içlerinden "Bu ihtiyar sahiden saf" diye geçirmişler. Bir hafta geçmeden, vahşi atları terbiye etmeye çalışan ihtiyarın tek oğlu attan düşmüş ve ayağını kırmış. Evin geçimini sağlayan oğul şimdi uzun zaman yatakta kalacakmış. Köylüler gene gelmişler ihtiyara. "Bir kez daha haklı çıktın" demişler. "Bu atlar yüzünden tek oğlun, bacağını uzun süre kullanamayacak. Oysa sana bakacak başkası da yok. Şimdi eskisinden daha fakir, daha zavallı olacaksın" demişler. İhtiyar "Siz erken karar verme hastalığına tutulmuşsunuz" diye cevap vermiş.

"O kadar acele etmeyin. Oğlum bacağını kırdı. Gerçek bu. Ötesi sizin verdiğiniz karar. Ama acaba ne kadar doğru. Hayat böyle küçük parçalar halinde gelir ve ondan sonra neler olacağını asla bilemezsiniz"

Birkaç hafta sonra düşmanlar hanedanlığa çok büyük bir ordu ile saldırmış. Kral son bir ümitle eli silah tutan bütün gençleri askere gönderme emrini vermiş. Köye gelen görevliler, ihtiyarın kırık bacaklı oğlu dışında bütün gençleri askere almışlar. Köyü matem sarmış. Çünkü savaşın kazanılmasına imkân yokmuş, giden gençlerin ya öleceğini ya da esir düşeceğini herkes biliyormuş.

Köylüler, gene ihtiyara gelmişler. "Gene haklı olduğun kanıtlandı" demişler. "Oğlunun bacağı kırık ama hiç değilse yanında. Oysa bizimkiler, belki asla köye dönemeyecekler. Oğlunun bacağının kırılması,
      talihsizlik değil, şansmış meğer..."

"Siz erken karar vermeye devam edin" demiş, ihtiyar. "Oysa ne olacağını kimseler bilemez. Bilinen bir tek gerçek var. Benim oğlum yanımda, sizinkiler askerde. Ama bunların hangisinin talih, hangisinin
      şanssızlık olduğunu sadece Allah biliyor."

Lao Tzu, öyküsünü şu nasihatla tamamlamış:
      "Acele karar vermeyin. Hayatın küçük bir dilimine bakıp tamamı hakkında karar vermekten kaçının. Karar; aklın durması halidir. Karar verdiniz mi, akıl düşünmeyi, dolayısı ile gelişmeyi durdurur. Buna rağmen akıl, insanı daima karara zorlar. Oysa gezi asla sona ermez. Bir yol biterken yenisi başlar. Bir kapı kapanırken, başkası açılır. Bir hedefe ulaşırsınız ve daha yüksek bir hedefin hemen oracıkta olduğunu görürsünüz."

Lao Tzu
      --
      Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
      Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• fizban
        Baş tacımız...
        • 22 Nisan 2009
        • 166

Fısıltıyı dinle ya da taşı bekle

Herkesin kendine gore yorumladigi ve neticede kafasindakilere uydurdugu bir kaliplar silsilesi olan borsada,
        önümüzdeki hafta için hisse seçimlerimizde , hangi "dogru" ve "yanlis" lara gore tercih yapilacak?

Aşağıdaki 2 grafik kesiti, oldukça faydalı çünkü yaşananlarla birebir benzerlik göstermekte.
        . Bunlardan birinde, piyasa aşağı diğerinde ise yukarı yönelmiş. Geçirdiğimiz sürece benzerliği çok fazla! Ve hatta belki de zamanlaması .

Grafiklere biraz dikkatle bakıldığında göze çarpan;

Büyük ve uzun çubukların devamında yaşanan süreç, bir iç gün deyimine uygunsa (yani uzun çubuğun en düşük ve en yüksekleri arasında kalmayı başarabilmiş ise) istediğimiz kalıbı bulduk demektir.

Bu kalıba uyan hisselerde yön tayini diğerlerine oranla çok daha basittir. Bu iç gün süresi en az 4 en fazla da 10/12 gün sürebilmektedir.( Bunun açıklamasını tamamen insan psikolojisine bağlıyorum bilimsel bir açıklama getirebilecek birikime sahip değilim) Bu sure ne kadar uzun ise, hareketin hızı ve boyu o kadar fazla olabilmektedir.

Ör iç günü 4 gün geçirmiş bir hisse ile iç günü 10 gün geçirmiş hissenin vereceği reaksiyonlar farklı. Biri daha fazla kazanç/kayıp sağlayacak, diğeri ise daha az.

Bu tip hisseleri bulmak ve izlemek, ve eğer bu hisseler piyasa sürükleyici değiller ise, yanında piyasa etki güçleri yüksek olan hisseleri de takip ederek doğru karar veriliyor. Hatta "maliyet bandı"nı da yanına katarsak ki o da zor değil, daha da iyi olabiliyor. Bu band için de , bir örnekleme getireceğim vakit bulabilirsem!!

İç gün noktalarının dışına hareket başladığında, uzun çubuğun ya alt noktasını aşağı ya da üst noktasını yukarı hareket başlayacaktır.

Gel-git hareketleri yapan dalgalı seyir izleyen, yön tayini daha çapraşık hisselerde bilgimiz yön tayinine yetmiyorsa , bu basit yöntem faydalı olabilir.

Grafikler örnekleme için seçilmiştir, bugünün değerleri değildir , ama benzer formasyonlar günümüzde de mevcuttur. Unutulmaması gereken ise şudur: Sığ hisseler için geçerliliği test edilmemiştir..

Son Söz: "Bu kurabiyenin kurabiye oldugu, onu yedigimden bellidir"
        [COLOR=DarkSlateGray][SIZE=2]Düşmanlarınızı kötülemeyin,
        onlar sizin eserinizdir[/SIZE].[/COLOR]

[SIZE=1][COLOR=DimGray]William Hazlitt[/COLOR][/SIZE]

Yorum

• Penguen
          Mahdumu Kamil
          • 02 Mayıs 2008
          • 1387

Ukala Dümbeleği

Sn. Yağmur,

Kelimelerin gerçek anlamlarını biliyorsanız; tokayı “kadınların saçlarını toplamak için kullandıkları zımbırtı”, aryayı “ses erbabının sahnede gırtlak yırtma teşebbüsü” olarak tanımlamış olmalısınız.

Halbuki toka ve arya etme ifadeleri birer denizcilik terimi. Yanlış hatırlamıyorsam yelken, flama , flandıra, fors , işaret sancağı ve bayrakların yukarıya çekilmesine toka etme, yarıya indirilmesine mezestre etme, tamamen indirilmesine arya etme deniliyor. Yine bildiğim kadarıyla aramızda Kaptan sıfatı taşıyan bir tek Sn. KUTERO var. Yani bendeniz kelimelere mecazi anlamlar yüklemedim ve sizi doğru adrese yönlendirdim.

Endeks zaten son 3 ay içinde 22 binden 35 bine gelip % 50 prim yaptı. Dolayısıyla ralliler kanımca önümüzde değil ardımızda kaldı.

Sn. ÇAKAL,

Aslan Usta ile haşır-neşir olduğunuzu görünce şaşırdım. Aslan Usta diyorum çünkü galiba Çince’de Lao Aslan, Tzu Usta anlamları taşıyordu. Hatırladığım kadarıyla Lao Tzu XV yy. önce yaşamış ve Çin Sarayı’nda danışmanlık yapmış. Yazdığı I Ching adlı eser bundan 10 yıl kadar önce Hürriyet gazetesince tarih boyunca yazılmış en iyi 100 kitabın ilk sırasına konulmuştu.

Uzmanlar meşhur Konfüçyus’un kendisinin ekolünden geldiğini söylüyor. Marlboro’nun eskiden reklamlarında kullandığı “Her uzun yürüyüş tek bir adımla başlar” veya sağda-solda değişik versiyonlarını gördüğümüz “Sana ait olan sana geri döner” sözleri ona ait. Yazdıkları basit ve sade gibi görünse de derin anlamlar içeriyor. Eserlerini de üzerinde düşünerek sindire sindire okumak gerekiyor.

Sn. Fizban,

Siz de “Fısıltıyı dinle ya da taşı bekle” diyerek içselliği yüceltenler arasına katılmışsınız. Her şeyin bizde başlayıp bizde bittiği, olayların ve insanların bizim bakışımıza-görüşümüze göre şekillendiği konusunda mutabıkız. Yine de dış dünyanın üzerimizdeki etkilerini de göz ardı etmemek gerekiyor.

Zen üstatları dünyanın zıtlıklar üzerine kurulduğunu; bu zıtlıklar sayesinde dengenin ve dünya ahenginin sağlandığını söylüyor. Seyyar tezgahlarda satılan gençlerin bileklerine ve boyunlarına astıkları ama anlamını bildiklerinden emin olmadığım simgelerini aşağıya kopyalıyorum.

Test edildi, onaylandı anlamında “Bu kurabiyenin kurabiye oldugu, onu yedigimden bellidir” demişsiniz ama geçen bir pastane sahibi bana tutup “sizin kurabiye dediğinize bizler bisküvi diyoruz” dedi. Demek ki adam hep kasa başında duruyor, hiç mutfağa girmiyor.

Dilerim; huzura ihtiyaç duyduğunuz bir tatil gününde ukalanın dümbeleği cinlerinizi tepenize çıkarmamıştır. İyi hafta sonları.

(*) Bu köşede söyleyecek sözünüz varsa dinlenir. Ancak “Merhaba, nasılsınız, afiyet olsun, elinize sağlık, iyi akşamlar … tarzı hasbihal mesajları barındırılmaz. Bilginize.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• fizban
            Baş tacımız...
            • 22 Nisan 2009
            • 166

Okurken de yazarken de büyük keyif aldığım bu başlığa, havanın bulutlu olması bahanesi ile evden "yarım günlük PC izni" aldığımın resmidir:Öğleden sonra fişi çekeceklermiş!!!

Ekdeki tablo, 10 günlük gibi kısa bir sürede dip zirve değerlerini kapsamaktadır. Kapsama alanımız sadece X-100 dür.

Yorumlaması, hepimizin bildiği gibi nereden baktığımızla farklılaşma gösterebiliyor.

*Tepesine gelmiş, tepeyi geçer derseniz bu kolona;
            *Dibe yaklaşmış daha da yaklaşır ya da tepki verir derseniz bu kolona,
            *Bir üstteki sözü edilen iç gün formasyonunu ile bağlantıyı gösterir araştırma yaparsanız bu forumda paylaşabilirsiniz. Sn penguen'in hoşgörüsü bize bu imkanı sağlayacaktır diye düşünüyorum!

Anlatımdaki "bu kolon" ve "bu kolon" ların hangisi olduğuna takılmayın derim. Dosyada zaten sadece 2 kolon var.

İyi tatiller hepimize.

Yorum

• Penguen
              Mahdumu Kamil
              • 02 Mayıs 2008
              • 1387

Bu filmin yönetmeni sizsiniz

Kış sezonu boyunca bizi televizyon karşısına çivileyen yerli diziler bugünlerde mutlu sonlarla bitiyor. Yakında okullar da kapanacak ve insanlar sevdikleriyle birlikte çıkacakları, hayallerindeki tatilin planlarını yapmaya başlayacak.

Borsa cephesinde ise endeks 35 bin seviyelerinde gezinirken uçacak diyen iyimserlerin yorumları ile batacak diyen kötümserlerin yorumları birbirine karışmış görünüyor. Sağlıklı tahmin ve sonuçlara ulaşabilmek içinse elimizde sadece geçmiş veriler bulunuyor.

Aşağıda sarı ve açık mavi renkte iki çerçeve yer alıyor. Çerçevelerin içindeki resimler birbirinin kopyası olmasa da aralarındaki benzerlik dikkati çekiyor. Sarı çerçeve endeksin Ocak 2000-Ocak 2002 dönemindeki: mavi çerçeve ise Ekim 2007-Mayıs 2009 dönemindeki seyrini gösteriyor. Resimlere bakarak İMKB’nin bundan sonra nasıl bir seyir izleyeceğini; nerelere gidip ne zaman eve döneceğini hesaplamaksa size düşüyor.

Borsa denilen bu dizide senarist de, yönetmen de, oyuncu da sizsiniz. Hangi bölümde, hangi rolde olacağınıza hep siz karar veriyorsunuz. Filmin sonunun mutlu mu yoksa hüzünlü mü biteceğini de tamamen sizin seçimleriniz belirliyor.

Verdiğiniz tüm kararlar isabetli olsun; rol aldığınız bütün oyunlar mutlu bitsin.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
                Mahdumu Kamil
                • 02 Mayıs 2008
                • 1387

XU100 Günlük

Şu dakikalarda DAX % 3.1, İMKB-100 % 1.4 primli seyrediyor ve XU100 endeksi
                25 Mayıs 2009 hariç Eylül 2008'den bu yana 35.400 üzerinde kapanış
                gerçekleştiremedi. Bilginize.

Yorum

• Penguen
                  Mahdumu Kamil
                  • 02 Mayıs 2008
                  • 1387

Hisse Performansları

Yorum

• cd01
                    Yeni üye
                    • 24 Nisan 2009
                    • 0

Sn. Penguen

imkb sirketlerinin borsada dolaşımda olan halka açık hisse sayısını nerden bulabilirim?

Yorum

• Penguen
                      Mahdumu Kamil
                      • 02 Mayıs 2008
                      • 1387

Şirket Kartları

Sn. Cd01,

İMKB'de işlem gören şirketlerin bilgilerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

İstediğiniz bilgiyi topluca bir arada bulamadım. Şirketlerin yeni hisse arzları ve sermaye artırımları sonrasında halka açıklık oranları sürekli değişiyor. Güncel Şirket Kartlarına aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz. Şirketlerin halka açıklık oranları ile sermayelerini çarparsanız piyasada dolaşımda olan hisse sayılarını bulabilirsiniz.

Hayırdır; yoksa sermayesi ve halka açıklık oranı düşük senetlerde operasyon mu yapmaya karar verdiniz. Keşke bu işi İMKB 22 binden 36 bine gelmeden önce yapsaydınız.

Yorum

• cd01
                        Yeni üye
                        • 24 Nisan 2009
                        • 0

Yok okudugum enteresan bir kitapta absolute tepe ve dip noktalrdaki hacim toplamının dolasan hisse senedi sayısına esşit oldugu yazıyordu. hacim uzerine kurulan analizler genelde iyi sonuç verir, sonuçta arz talep, elwave gibi fal olayı diil . bunun dogruluguna bakacaktım. mesela kabaca turkcele baktım, bu teoriye gore hala dip yapıyor, ama pek yakında harekete gecebilir.

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Sn. Cd01,

İMKB'de işlem gören şirketlerin bilgilerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

İstediğiniz bilgiyi topluca bir arada bulamadım. Şirketlerin yeni hisse arzları ve sermaye artırımları sonrasında halka açıklık oranları sürekli değişiyor. Güncel Şirket Kartlarına aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz. Şirketlerin halka açıklık oranları ile sermayelerini çarparsanız piyasada dolaşımda olan hisse sayılarını bulabilirsiniz.

Hayırdır; yoksa sermayesi ve halka açıklık oranı düşük senetlerde operasyon mu yapmaya karar verdiniz. Keşke bu işi İMKB 22 binden 36 bine gelmeden önce yapsaydınız.

http://www.bmd.com.tr/sirket_kartlari.aspx

Yorum

• fizban
                          Baş tacımız...
                          • 22 Nisan 2009
                          • 166

Konu benim ilgi alanıma girdiği için soru bana yöneltilmemiş olsa da yazmak istedim.

Çok ilginç! Hiç bu şekilde düşünmemiştim doğrusu!

"Tepe ve diplerde hacim toplamı dolaşımdaki hisse adedine eşit!!"

Bunun doğruluğunu bilemem, ama hisse adedi üzerine yapılacak her çalışmanın faydalı olduğunu söyliyebilirim. Ve hatta hep savunduğum da şudur:

""Borsada asl olan hisse adedidir.""

Eğer mümkün ise biraz zor biliyorum ama,uzun bir süre en az 2 sene gibi, bir hisseyi her işlem gününde takip edin. Zamanla kademelere yazılan lot sayıları ve hatta emir sayıları size birşeyler ifade etmeye başlayacaktır. Miktarlardaki abartıları hemen görebiliyorsunuz o zaman. Ve farklı bir oyunun dönmek üzere olduğunu anlayabiliyorsunuz. Yanısıra ,diğer alternatif analizlerede yer verirseniz ortaya sizi üzmeyecek sonuçlar çıkabiliyor.

İlginizi çeken konu üzerine farklı araştırmalara rastlar ve burada paylaşma şansını yakalarsanız, okumaktan zevk alacağımı bilmenizi isterim.

Yorum

• cd01
                            Yeni üye
                            • 24 Nisan 2009
                            • 0

fizban Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Konu benim ilgi alanıma girdiği için soru bana yöneltilmemiş olsa da yazmak istedim.

Çok ilginç! Hiç bu şekilde düşünmemiştim doğrusu!

"Tepe ve diplerde hacim toplamı dolaşımdaki hisse adedine eşit!!"

Bunun doğruluğunu bilemem, ama hisse adedi üzerine yapılacak her çalışmanın faydalı olduğunu söyliyebilirim. Ve hatta hep savunduğum da şudur:

""Borsada asl olan hisse adedidir.""

Eğer mümkün ise biraz zor biliyorum ama,uzun bir süre en az 2 sene gibi, bir hisseyi her işlem gününde takip edin. Zamanla kademelere yazılan lot sayıları ve hatta emir sayıları size birşeyler ifade etmeye başlayacaktır. Miktarlardaki abartıları hemen görebiliyorsunuz o zaman. Ve farklı bir oyunun dönmek üzere olduğunu anlayabiliyorsunuz. Yanısıra ,diğer alternatif analizlerede yer verirseniz ortaya sizi üzmeyecek sonuçlar çıkabiliyor.

İlginizi çeken konu üzerine farklı araştırmalara rastlar ve burada paylaşma şansını yakalarsanız, okumaktan zevk alacağımı bilmenizi isterim.
                            Bu kitapta ayrıntıları bulabilirsiniz. Benim ilgimi çekti, 1 ara okucam.

http://forum.keyborsa.com/showpost.p...&postcount=663

Yorum

• fizban
                              Baş tacımız...
                              • 22 Nisan 2009
                              • 166

İşin zor yanı o kitapta yazılanların, özellikle bizim piyasaya adapte edilebilmesidir.Her ne kadar ne yazıldığını bilmesemde, eskiden okuduklarımdan bu yorumu yaptım.

Bizde piyasalar ve hatta hisselerin tipik özellikleri var. Konu o kadar ilginç ve derin ki! Bir o kadar da sürükleyici tabii..Komik olan ise, sermaye artışları yaşansa da belli bir süre sonra yeniden eski tas eski hamam misali aynı tarzda devam ediliyor.Bir gücün arz edilen o fazlalıkları piyasadan nasıl emdiğini resmedilmişcesine görebiliyorsunuz.. Ve senelerinizi devirseniz de hala yorumlamada durakladığınız anlar varolabiliyor. Yani komplikasyonun ve düşüncenin sonu yok!

Özellikle şu noktaya da değer veriyorum. Herkesin yaptığına bak ama sen farklılığı yarat. Bu yeni bir anlatım değil, senelerdir finans forumlarında yazılır çizilir örneklenir de. Ama inanın ki o farklılığın doğru açısını yakalarsanız hoş oluyor.Örnekleri ise bu forumdaki yazar arkadaşlarımızda mevcut!

Ama senet adedi ile ilgilenene rastlamadım ya da gözümdem kaçtı.

Okuduklarınızı paylaşmanız dileğimle..

Yorum

• Penguen
                                Mahdumu Kamil
                                • 02 Mayıs 2008
                                • 1387

Hisse Performansları - II

"Aynı tablonun bir de en az artanlarını görebilsek daha iyi olmaz mı" diyen arkadaşımıza verilen cevabı aşağıya kopyalıyorum.

Sn. X,

Talebinizden sonra anladım ki her tablonun yanına ne zaman, ne maksatla kullanılacağını yazmak gerekiyor.

İlk tablo bugün-yarın için değil; bundan sonraki yükselişlerde göz önünde bulundurulması ve yararlanılması için Foruma aktarılmıştı. Çünkü kabul etsek de, etmesek de hisselerle endeks arasında belirli bir korelasyon var. Yani bu rallide öne çıkan hisseler gelecekteki yükselişlerde de muhtemelen ilk sıralarda yer alacak; geriye düşen hisseler ise bugün olduğu gibi muhtemelen yarın da sıranın arkalarında seyredecektir.

Eğer az prim yapan hisseler potansiyel getiri taşıyor düşüncesinde iseniz yanılıyorsunuz. Çünkü küçük yatırımcı; adı üstünde küçük ve güçsüz olduğundan sıranın arkasındaki bir hisseyi sırtlanıp ön safa taşıyamaz.

Sn. Cd01,

İleri sürülen fikir kuramsal olarak doğru. Kum saatinin içindeki kum tanecikleri sabit olduğuna göre; dipteki ve tepedeki taneciklerin toplamı saat içindeki kum sayısını verir.

Kanımca bu problemin çözümü, söz konusu hesaplamayı yaparken hangi zaman diliminin kullanılacağını belirlemekten geçiyor.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information