Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
İMKB'de 16 Mart haftasından bu yana fiyatlar ile teknik göstergeler birbirini destekliyor ve
yukarı yönde birlikte hareket ediyordu.
Bu hafta fiyatlar yükselmeye devam ederken SMI indikatörü yönünü aşağıya çevirmiş görünüyor.
Dönüm noktalarında uyumsuzluklar görülse de sonunda fiyatlar ile göstergeler
birbirine ayak uydurma yolunu seçerler.
Dilerim yine yanılan ben olurum.
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Ücretli veya ücretsiz bazı borsa siteleri fiyat, işlem hacmi ve teknik göstergelerden yola çıkarak İMKB hisselerinin durumuna ilişkin üyelerine seanslık, günlük, haftalık raporlar sunmaktadır.
Belirli bir mantık ve sisteme dayalı bu raporların her birinin diğerlerine göre artı ve eksileri bulunmaktadır. En sık yaşanan olumsuzluk; sinyallerin vaktinden önce veya sonra gelmesi, bunun değerlendirmelere itibar edenlerde kuşku ve hayal kırıklığı yaşatmasıdır.
Aşağıdaki liste bunlardan birinden tırtıklanmıştır ve ilk seans sonunda iyi görüntü veren hisseleri kapsamaktadır. Yine de kaygan bir zeminde yol aldığımızı, can ve mal emniyeti için tedbirli hareket etmek gerektiğini hatırlatmak isterim.
Merhaba hocam Kerem abi (Mühendis)grafik okumayı sizden öğrenmiş çok alçak gönüllüsünüz belli, Kerem abi diyosa siz bu işi iyi biliyorsunuz demektir size hisse soramayacağım için üzgünüm yukarda yazınızı okudum sormayın demişsiniz,ama sizi takip edeceğim.Keşke grafik okuma konusunda sizden bir şeyler öğrenebilsem saygılar
Mühendis Bey tevazu göstermiş. Aramızda zaman zaman fikir alışverişi olmuştur ama bunu öğretmen-öğrenci ilişkisi çerçevesinde değerlendirmemek gerekir. İnceleme-araştırma, doğruya erişme ve kendini geliştirme çabaları ile sergilediği başarıları hep takdir etmişimdir. Selamlarımı iletirseniz sevinirim.
Bu köşede hiç sual sorulmayacak diye bir kural yok. Takıldığınız konular olursa aklımın erdiğince, dilimin döndüğünce cevaplamaya çalışırım. Teknik analiz konusunda bir alt yapı oluşturmak istiyorsanız aşağıdaki siteye üye olup belirtilen linkteki bölüme göz atabilirsiniz.
Borsa konusunda bilgi, görgü ve tecrübem sınırlıdır. Değişik kaynaklardan yararlanırsanız, farklı görüşleri karşılaştırma, konuları enine-boyuna değerlendirme imkanına kavuşursunuz. Keyborsa’da Bear_Bull, bikmisbroker, BORSASİHİRBAZI, casaubon, CATEDRAL, dengeleyici, halojen, hdioxyde, KARAHAN, korhanykal57, KUTERO, Mad Max, mavilim, M.Dğny, mehmetayhan, MESUTC, NUNU, OrkunLeo, Pazer, Prestij, radyolog, serdarkus, SEREN I, simurg, taraftar, tdogan, teo, tractact, XTRADERX, Vob Trader, VOLVO, ZARALI …. gibi her biri kendi alanında ehil üyelerimiz var. Açtıkları veya yazdıkları köşeleri ziyaret ederseniz değişik bakış ve görüşler ile tad ve lezzetlere ulaşacağınıza eminim.
İyi hafta sonları.
sağolun comdo var sadece elimde 3.86 maliyetle al sat fırsatını bir türlü yakalayamadım yoksa güzel kar bırakacaktı az miktar param kaldı onla oynuyorum çok zarar ettim zamanında başka hisselerde ve şunu anladım bir şeyler öğrenmek gerekiyor borsada bilmeden kazanmak çok zor bu yüzden de kaybettim yanlış yönlendirmeler yüzünden ilginize teşekkür ederim iyi hafta sonları ..
svg penguen dostumun( eğer izin verirse dostluğuma )
bu kadar usta arasında benim ismimi de anması beni mahçup etti
bu kadar zamandır borsa ile iştigal ederim
hala öğreniyorum
selam ve saygılarımla
Sn radyolog,
Penguen hocamiz sizi unutmamis ama benim gibi bir altili ustadinin ismini zikretmemis ustalar arasinda...
Halbuki biz Veliefendi'ye gelemedigimiz gunlerde internetten sanal at alip, onla katilirdik Gazi Kosulari'na. Daha da otelere gidersek, cocuklugumuzda attan vazgectim, sutcu beygiri yada kotu bir essshhek alacak maddi imkanimiz yoktu da, uzun cubuklardan kendimize yaris ati yapar, onlarla yarisirdik rakip mahallelerin binicileriyle. Suleyman daha dogmamisti o gunlerde, yada eskiz halindeydi... Neyse, uzun lafin kisasi, Penguen ustadimiza cok alindim, cook....Ustadlarin arasinda bizi hic anmamis.. Halbuki MAKT'tan bile para kazanmis kac kisi var aramizda? Hesabinda hala Sevgi Saglik ve Koytas bulunan ve ekstrasi her ay gonderildiginde kafasini daglara taslara vuran kac ustad var aramizda?
Saglicakla,
freesky
PS: Heralde bu hafta cok yoruldum. Zaten resimlerden de ipucu cikarmistir aramizdaki saykologlarimiz....Biraz istirahat iyi gelecek bunyeye.. Hepinize keyifli ve huzur dolu bir hafta sonu diliyorum, Sn. Penguen haric. Cunku kendisini insan sinifina sokmuyorum ben. O kadar degerli, mutevazi, ve adam gibi adam birisi olsa olsa melek olmali.
Uzun vadeli grafiğine bakılırsa yabancıya satış öncesinde hisse fiyatı 0.50 den 6.50’lere gelmiş. Satış sonrasında ise hissenin işlem hacmi iyice daralmış. Hatırımda kaldığı kadarıyla halka açıklık oranı % 5’in altına gerileyen şirketlerden biriydi ve bu durum şirket yetkililerine İMKB kodundan çıkma talebinde bulunma hakkı veriyordu. Endeksten bağımsız hareket eden bir hisse. Haftalık grafiğinde Nisan 2008’den bu yana daralan bir üçgen içinde hareket ettiği görülüyor. 3.86 Haftalık destek vazifesi görürken mevcut resim sıkışan üçgenin 4-5 hafta içinde kırılacağı izlenimi uyandırıyor.
Sn. Radyolog,
Elbette dostuz. Öyle olmasa listede size hiç yer verir miydim? Üzülmeyin hepimiz öğrenciyiz. Her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz.
Sn. Freesky,
Elimiz erişmediği, gözümüz yetişmediği için denizaşırı ülkelerde oturan Keyborsa üyelerine listede yer veremedik. Bilirim siz tutar o zaman Sn. Babo niye listede diye itiraz edersiniz. İyi de o bugünlerde anayurtta turalıyor.
Güzel bir hafta geçirmenizi dilerim.
Teknoloji özürlü olduğum için Matriks Ana Menü Performans Tablosunu açıp ilk 12 Mart, son 07 Mayıs tarihlerini girip bu aralıkta yüksekten düşüğe İMKB hisselerinin prim sıralamasını çıkaramadım. :( İmkanı olan bir arkadaş bu işi üstlenir ve bu köşede yayınlayabilirse makbule geçer.
Hal böyle olunca 12 Mart-13 Nisan, 13 Nisan-13 Mayıs şeklinde iki dönem belirledim. Bu dönemlerde en fazla prim yapan hisseleri tek tabloda birleştirdim. Tablodaki açık yeşil sütun ilk dönemi, açık mavi sütun ise ikinci dönemi gösteriyor. Söz konusu sütunların ilk bölümü bu dönem içinde hisselerin prim oranlarını, ikinci bölümü ise prim sırasını gösteriyor.
Sn. Selurk,
Foruma sıkça girip çokça kalmadığım için üye kaydınızın üzerinden 20 gün geçtikten sonra "Hoşgeldiniz" diyebiliyorum. Üyeliğinizin şahsınız ve Keyborsa için hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Eğer bir köşe açabilir ve görüşlerinizi paylaşırsanız Keyborsa üyelerinin bundan yarar sağlayacağını düşünüyorum. Yaşayacağınız hayalkırıklarının önüne geçmek için acizane olarak "Fidanı meyvesini ve gölgesini düşünmeden dikmenizi", hasat mümkün olursa "Tok satıcı tutumu sergilemenizi" tavsiye ediyorum.
İyi akşamlar.
Foruma sıkça girip çokça kalmadığım için üye kaydınızın üzerinden 20 gün geçtikten sonra "Hoşgeldiniz" diyebiliyorum. Üyeliğinizin şahsınız ve Keyborsa için hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Eğer bir köşe açabilir ve görüşlerinizi paylaşırsanız Keyborsa üyelerinin bundan yarar sağlayacağını düşünüyorum. Yaşayacağınız hayalkırıklarının önüne geçmek için acizane olarak "Fidanı meyvesini ve gölgesini düşünmeden dikmenizi", hasat mümkün olursa "Tok satıcı tutumu sergilemenizi" tavsiye ediyorum.
dostum önçelikle teşekkürler ...inşallah bir gün sayfa açarım ...benimki bakkal hesabı sizler gibi ayrıntı yok kendimçe piyasayı koklar kendimçe yorum yaparım ......tutar tutmaz kendimçe bir tarz öyle grafikleri ayrıntılı bakmam ...tepe dip araman ..kendimçe yorum geliştiriyorum inşallah ilerletirim insanlarada bir fikir verebilirim ....
Yolun üzerindeki taşı gördüğünde durumdan vazife çıkarıp kenara alan ve ardından gelenlerin yolunu açan “görev adamları” bende hep saygı ve hayranlık uyandırmıştır.
Keyborsa’nın Takvim bölümüne el atmasa varlığını fark etmeyeceğim Sn. Fizban bu tanıma uyan üyelerden biri. Dün akşam ki ricama duyarsız kalmamış ve hazırladığı tabloyu Keyborsa’ya aktarmış. Sarf ettiği emek ve zaman için kendisine teşekkür ediyor; tablosunu biraz makyajlayıp aşağıya kopyalıyorum.
Cuma günü Forumun önde gelen üyelerini sıralarken işin mutfağında olduğundan ortalıkta görünmeyen insanları ihmal ettiğimi yeni fark ettim. Aradan geçen 3 gün içinde akıllarından bereket bana sitem etmek gibi bir düşünce geçmedi.
Hayli zamandır orkestra şefliğini yürütse de daha yeni Maestro unvanını benimseyen ve elindeki sopayı millete gösteren Sn.EDY’yi, Forumda asayişi sağlamak için oradan oraya koşturan, kötülerin belalısı Sn. Stockbroker’ı, hiç çekinmeden Ağa’nın adamıyım benimle iyi geçinin diyen Sn.ÇAKAL’ı, bugünlerde üzerindeki yükten kurtulmanın rahatlığıyla hareket eden Sn. MAGGGMA’yı, karınca misali Foruma mesaj taşıyan Sn.Yağmur’u, yaptığı resim ve çektiği fotoğrafları üyelerle paylaşmaktan keyif alan Sn.Dragon ve Erasure’yi, Simurg Ekolünün takipçileri Sn.Apruncurtigin, Timur ve Operasyoncu’yu bu vesileyle sevgi, saygı, şükranla anıyorum.
Yorum