Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Üstadım,elimde 2,18 maliyetli PENGD VAR.Epey zararda olduğum için hisseyle de vedalaşamıyorum...Tavsiyen nedir?Beklersem ne kadar zamanda eski seviyelere ulaşırız?Teşekkürler.
Görünen o ki mavi trend içerisinde yükselişini sürdüren hissede kırmızı destek noktalarında stoploss uygulanması gerekiyormuş. Gıcık sarı trend değişimini gösteriyor ve bu trendi sert bir şekilde aşağı kırmış hissede aşağısı halen boşşş. Yeşil çizgi üzerinde uzunca bir müddet kapanış yapmadığı müddetçe bulaşmamak gerek diye düşünüyorum.
sn. hocam, aviva ile bir ara ilgileniyordunuz sanırım. Hisse hakkında teknik analiz yapabilir misisiniz ?
Daha önce söylediklerim geçerli. 19,6 güçlü direnç. 20 ise psikolojik olarak geçildiğinde önü açılır. Pozisyonların bundan sonra açılması olası zaman kayıplarını engelleyecektir. Bu seviyelerde (17 - 19 YTL) alımların yoğunlaşması hissede yine 17 li seviyelerin destek olduğunu gösteriyor.
ustad bu iheva ne olacak ihlas ıle ılgılı kotu haber gelme ıhtımallı yuksek cunku ıkı senetde var elımde baya zarar ettırdıler ne tavsıye edersenız
Dostum iheva için söyleyeceğim hiçbirşey yok. Diğer birkaç sitede de bu hissenin topiğinde yazdım. 0,5 lerden 3,5 lara gelmiş bir hissede daha fazlasını beklemek riskin zaten en büyüğünü almaktan başka birşey değildir. Bence riski bu kadar kabullenmek istemiyorsan şansını başka hisselerde değerlendirebilirsin. Bu hissede düşecek yada yükselecek diye birşey söyleyemem. Ama ben bu hisseye 3,5 lu fiyatlardan dönmüş ve düşecek gözüyle bakarak işlem yapar yani yüzüne dahi bakmazdım ve bakmıyorum. Zaten dediğiniz gibi ihlas şirketleri ak kaşık değil. Haberler ile borsada paralarına para katmaktan başka hiçbirşeyleri yok benim gözümde. Çoğu kişiyi mağdur etti ve etmeye de devam edecek gibi duruyor.
üstadlar Gübrf Girilirmi çok Güzel Gidiyo Eggub Gibi Olcak Daha Sonra Bagfs Hayirlisi
4 ayda %400 az bir prim değil. Çok güzel gittiği doğru ama geri dönüşü de aynı olabilir. En azından bir düzeltme yerse canınızı fena yakar. Dikkat edilmeli.
golds çok geri gelmedimi sayın erişkin, bugünkü düşüş oldukça hacimliydi.
Goldaş yöneticileri Bakırköy Adliyesi ndeSociete Generale in suç duyurusu üzerine polis harekete geçti. Sedat Yalınkaya ve yöneticiler ifade veriyor
20.03.2008 17:21
Kısa bir süre önce 4.9 milyar euroluk skandal nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Fransız Bankası'nın avukatları bu kez Türkiye'de harekete geçti. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat eden Societe General Bank avukatları, Goldaş hakkında nitelikli dolandırıcılık suçlamasında bulundu. Fransız Societe General Bank'ın iddialarına göre 15 ton altın satıldıktan sonra bankaya ödeme yapılmadı.
Takasta bir değişiklik yok. Yabancılar durumlarını koruyorlar. Hisse bahsedilen düzeltmesini yapmaya devam ediyor. Fakat daha fazla bu seviyelerin altına sarkmasına müsaade edilmemeli. 3,3 stoploss olacak şekilde tutmaya devam. Düşüşlerde ilk desteği 3,16 seviyesinde görülüyor.
Sn goldcat iki gün önceki mesajımda 60 dakikalık grafikte desteği zorladığını fark ederek 3,3 stoploss olacak şekilde tutulacağını yazdım. Bu grafiği iyi okumak gerekirdi. Çünkü bu seviyeden destek çalışıp yukarı dönme ihtimali de vardı ama desteği kırma yolunu seçti hissemiz. 3,16 ve 3 psikolojik destek te sert bir şekilde kırıldı. Bizden 3,3 stoploss çalıştı.
Bir haber var gazeteport.com'a düşen. Başka hiçbiryerde yok. Hisseyi etkilemiş görünüyor. Grafik eklemiyorum ama 2,78 ve 2,5 Destek konumunda. 3 Şimdi psikolojik direnç konumunda. Ama bu haber biraz hisseye kısa vadede zarar verecek gibi duruyor.
Societe'nin altınları Goldaş'ta buharlaştı
4.9 milyar euro dolandırılan Societe Generale, Türkiye'deki 500 milyon dolarlık altınının peşine düştü
20.03.2008 17:10
Fransız Bankası'nın iddiasına göre Goldaş'a konsinye sözleşmesiyle altın borsasında saklanmak kaydıyla verdiği 15 ton altın buhar olup uçtu. Societe Generale Bank'ın yetkilileri satılıp parasının kendilerine verilmesi için verdikleri altınların izini kaybedince soluğu savcılıkta aldı. Gazeteport.com'un haberine göre, Avukatları aracılığıyla Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat eden Societe General Bank, nitelikli dolandırıcılıkla suçladığı Goldaş firmasının 15 ton altınlarının derhal geri verilmesini talep etti. Olay 1033 dolarla zirve yapan altın fiyatlarında sert düşüşten sonra ortaya çıktı.
SATILACAK OLAN ALTINLAR NEREYE GİTTİ?
Fransız Societe General Bank, 15 ton altınını konsinye sözleşmesiyle satılmak üzere Goldaş'ın normal şartlarda bu altınları satıp komisyonunu aldıktan sonra bankaya ödeme yapması gerekiyordu. Satış için belirlenen süre içinde bankaya herhangi bir ödeme yapılmadığı gibi, banka yetkililerinin ısrarlı soruları üzerine bile 15 ton altının izine rastlanmadı. Fransız Bankasının 500 milyon dolar değerindeki 15 ton altınını adeta yok eden Goldaş'ın bu davranışı, bugün Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na bir dilekçe verilmesine neden oldu.
Fransız bankasının şikayeti üzerine Goldaş'ın ortakları Hasan Yalınkaya, Mehmet Sedat Yalınkaya, Mustafa Aykut Akbar, Kemal Ulutepe ve Çetin Binatlı savcılığa çağırıldı. Goldaş'ın ortakları şu anda soruşturmayı yürüten savcıya ifade veriyorlar.
BANKANIN ZARARI 500 MİLYON DOLAR
Banka savcılığa verdiği dilekçede Goldaş'a verdiği 15 ton altının değerinin 500 milyon dolar olduğunu da belirtti.
Olayın ortaya çıkmasının ardından şirketin hisseleri yüzde 8 değer kaybederek 2.84 YTL'ye geriledi.
Goldaş yöneticileri Bakırköy Adliyesi ndeSociete Generale in suç duyurusu üzerine polis harekete geçti. Sedat Yalınkaya ve yöneticiler ifade veriyor
20.03.2008 17:21
Kısa bir süre önce 4.9 milyar euroluk skandal nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Fransız Bankası'nın avukatları bu kez Türkiye'de harekete geçti. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat eden Societe General Bank avukatları, Goldaş hakkında nitelikli dolandırıcılık suçlamasında bulundu. Fransız Societe General Bank'ın iddialarına göre 15 ton altın satıldıktan sonra bankaya ödeme yapılmadı.
SANIRIM BU HABER HERŞEYİ AÇIKLIYOR.
Sn simurg ve sn erişkin teşekkür ederim. gerçi ben 3,40 stop loss yaptım ama geri almak için düşünürken bu haberin gelmesi fikrimi tamamen değiştirdi. Çok teşekkürler. Ucuz atlatmışım demekki. Sayın erişkin'in dediği gibi hisseye aşık olmayacaksınız, düşüşe geçtiyse kol bacak kesip çıkmak gerekiyor.
Sn simurg ve sn erişkin teşekkür ederim. gerçi ben 3,40 stop loss yaptım ama geri almak için düşünürken bu haberin gelmesi fikrimi tamamen değiştirdi. Çok teşekkürler. Ucuz atlatmışım demekki. Sayın erişkin'in dediği gibi hisseye aşık olmayacaksınız, düşüşe geçtiyse kol bacak kesip çıkmak gerekiyor.
Yerinde bir stoploss kararı tebrikler. İşler durulunca yada uygun bir fiyattan tekrar denenebilir. Benim takibimde olacak.
Üstad, AGYO'da beklemedeyiz.Satış konusu ile ilgili bir gelişme var mı?Nasıl bir strateji izleyelim?Teşekkürler.
Satış konusunda yeni bir haber şu anda yok. Bu derece gecikmesi biraz düşündürücü ama halen endekse göre sağlam durması güzel. 1,9 Stoploss olacak şekilde uzun vade beklenilebilir ki zaten beklentimiz de uzun vade beklemekten yana.
Yorum