Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • simurg
    Administrator
    • 10 Mart 2007
    • 9248

erdenixxx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam, ayrılmanıza gerçekten çok üzülürüz.
    sitenin eskisi kadar rağbet görmemesini borsanın düşmesine bağlasanız daha iyi olur diye düşünüyoru. ben 1 aydan beri can sıkıntısından kaybeden psikolojisiyle sitenize doğru düzgün girmiyorum.
    aslında sitede umut verici haberler olsa blki takip ederdim. ayrıca şöyle bir eleştride bulunmak istiyorum. çok fazla topic var ve bunların güncellenmesi pek yapılmıyor. rağbet görene göre sayı azaltsak takip daha kolay olur. ayrıca bemim takip ettiğim -örneğin haftalık al veren senetler-topiclere enson 12 ay önce görüş yazılmış. küçük yatırımcıya fikir veren topiclere biraz daha özen gösterilmesi taraftarıyım.
    bizim için daha önce göstermiş olduğunuz emeğe ve fedakarlığa saygı duyuyor ve
    teşekür ediyorum, site sizin ve simurg üstadın sayeside faydalı. ayrılırsanız gerçekten çok üzülürüz.
    haftalık indikatörlere göre al veren senet kalmadı ki.... Dikkat ederseniz endekste düşüş beklentimizi yazdığımızdan beri senet yazıp çizmiyoruz pek. Bu aslında sizin menfaatlerinizi korumak için.
    https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
      Bağımlı
      • 05 Temmuz 2007
      • 1019

ÇAKAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Asıl köfteler bundan sonra hocam ,nereye böyle?
      Eskisi gibi değil artık dünya,çok hızlı.2 senede bitirilen binalar şimdi 2 ayda dikiliyor.Bir bakmışsın ortalık güllük gülistanlık olmuş.Hayden gidiyoruz denince arabalara usta şoför lazım.Şofer arattırma bize bu saatten sonra.Yaş ilerledi hayli.
      Şoförler çay ocağına!!!
      Kardeşim Çakal sorun o değil. Hatun kapıdan adımımı attırmıyor dışarıya ne şöförlüğü? Ama merak etmeyin bir yolunu bulur yine çıkarım arasıra.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
        Bağımlı
        • 05 Temmuz 2007
        • 1019

sio Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Üstadlarim, alinmayin ama benim bu konu ile ilgili bir kaç sözüm var söylemek istediim...Basta yorumcu olarak sizler çok degerli insanlars1niz ona cani gönülden inaniyorum....
        1- Bence is borsa zararlar1yla ilgil degil, Bu sitede bir iticilik var... alinmayin sadece elestiri.. daha çok aldigim cavaplar ögretman - ögrenci iliskisini hatirlatiyor hep bana...
        2- Çok fazla gereksiz topic var... bub azaltmalisiniz kesinlikle...
        3- Sitede bu isi biliyorum havasi ile yazan maaalesef insan var bence bu arkadaslar, bilen vasfiyle degil, ögrenmek isteyen vasfiyle yazmali.. tabi bu onu yazan arkadaslarla ilgili ama gerekirse silinmeli....
        4- Sitede forum ruhu olusmami_ .. elestiriye cok aç1k deiliz...
        5- Mesela bana bir özel mesaj göndermis(Maggma idi heralde) "Bir nickle gir yoksa seni her girisinde silerim" demis benim zoruma gitti zaten çok sik da girmez oldum... daha aç1klayici ve usülüne uygun bilgi verilebilirdi... ama ben bunu duyunca daha isteksizim siteye karsi ...
        tabi benim dü_üncelerimm. saygilarimla.... her ne kadar forum olsada insan biraz samimyet ariyor... Örnek ben Zaybaba(reklam olarak kabul etmeyin)n1n sitesine günde belki 10 kere giriyorum. kendimi buluyorum. insanlarin hastaliinda nasil dua ettiin görüyorm.. bu samimyeti zaybaba olusturuyor... Kimseyi kirmiyor. samimi. forumdan atarim sizi haaa diye bi_eyler söylemiyor kimseye.... kusurumuz varsa affola hosçakalin
        Sayın sio eleştirilere elbette ki açığız sadece kasıt ve saldırı unsurları içermesin. (*). Açıkçası ben 12 senedir bu işin içindeyim. Az çok bir birikimimiz oldu. Benden daha fazla bu işle ilgilenenler vardır elbet ama bu iş, ilgilenme dışında birazda gönül, hırs ve azim işi. Aynı bir bilgisayar öğrenme işi gibi. Nasıl derseniz ben 2000 yılında ilk notbook'umu aldım ve 2002 yılında C++ ve Delphi ile programcılığa başladım. Hiçbir kursa veya kişiye muhtaç olmadan bu ilgi alanım ileri seviyeye ulaştı. Tabi benden yıllar önce bilgisayar ile tanışıp office, internet veya media dışında bir bilgisi olmayan kişilerle bu durumu kıyasladığınızda ne demek istediğimi elbetki anlarsınız. Buna rağmen bilgisayarda olduğu gibi ekonomi-borsa alanında da bu işte alaylı olduğumuz için elbet ki görerek duyarak ve yaşayarak öğreniyoruz. Bizim de eksik bilgilerimiz ve hatalarımız oluyor. Bunu da okuyucularımızın aynı zamanda da bir yorumcu olması ile geliştirebiliriz. Yani sizlerin de bu işte katkısı olması gerekir. Dediğiniz diğer sitelerde olduğu gibi.

(*) Zamanın birinde VAKFN 9,2 - 9,3 Lira arasındayken bir forum sitesinde 12 lira olarak 15 lira olacak diyenler için bir söz kullanmıştım. Demiştim ki "bir lastiği ne kadar çekerseniz elinizden kayarsa o hızla geri gelir ve ne kadar gerildiyse canınızı o kadar yakar."

İşte size başka bir siteden iki link. Ne demek istediğimi gayet iyi açıklıyor. İnsanların nasıl saldırgan davrandığını ve pazarlamacı olduklarını. Yine de bu sitenin onlardan farklı tarafı bu (Burada siteyi değil sitede yazan bazı kişileri sorguluyorum.) Sonuçta 9 liralardan çok kişiye mal aldırdılar. Bizi dinleyen bir ay sonraki hüsrandan kurtulmayı başarmıştır elbet. Ne mi oldu? Onların 9 liradan pazarladıkları malı ben bu ay 1,33 liradan aldım. Maalesef görevimden dolayı 1,8 liradan satamadım ve 1,4 lı fiyatlardan elimden çıkardım. Endeks bile 28 binden 24 bine düşerken.

Bu sitedeki bütün arkadaşlarım inanın hisse pazarlamaktan uzak insanlardır. Elbet ki hatalarımız da oluyor ama az çok bu tip insanları görüyor, uyarıyor ve gerekirse banlıyoruz. Her hissemizin altına stoploss'umuzu yerleştiriyor ve pes diyebiliyoruz. Açın bakın OLTAYA TAKILANLAR'daki stop seviyelerimize ve şimdiki fiyatlarına. Zamanı gelince bunlar yine aynı hisselerde çok düşük fiyatlardan ALIM fırsatına dönüşecek.

Yorum

• zoraa
          Seyirci Üye
          • 23 Mayıs 2008
          • 52

üstat kim ne derse desin. önemli olan sizin biz ky ları bilgilendirmeniz. bunu da dört-dört' lük yapıyorsunuz. size ve site'deki diğer üstatlara teşekürler.

Yorum

• goldcat
            Aktif
            • 14 Şubat 2008
            • 239

Hocam Golds 5 sene önceki rakamlarına geriledi. Bu seviyelere gelirkende çoğu zaman düşük işlem hacimleriyle hacimsiz düşüşler gösterdi. Bu seviyelerden gelecek bir tepki hisseyi ilk hedef olarak nerelere taşıyabilir acaba.

Yorum

• cem
              Yeni üye
              • 02 Mart 2008
              • 3

Hisse senetlerinin takas dökümlerini nereden öğrenebilirim?

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                Bağımlı
                • 05 Temmuz 2007
                • 1019

goldcat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Hocam Golds 5 sene önceki rakamlarına geriledi. Bu seviyelere gelirkende çoğu zaman düşük işlem hacimleriyle hacimsiz düşüşler gösterdi. Bu seviyelerden gelecek bir tepki hisseyi ilk hedef olarak nerelere taşıyabilir acaba.
                Sn. goldcat 0,8 - 0,81 şu anda direnç olarak çalışıyor. Bu seviye geçilirse ilk öncelikli olarak 1 - 1,2 aralığı test edilecektir. Bu seviyeler de güçlü direnç oluşturuyor ve ben bu seviyelerde goldaşın zorlanacağını düşünüyorum.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                  Bağımlı
                  • 05 Temmuz 2007
                  • 1019

cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Hisse senetlerinin takas dökümlerini nereden öğrenebilirim?
                  Ben genellikle matriks ve IBS Real Trade kullanıyorum. Bunun yanında ücretsiz olarak bazı siteler veriyor bu bilgileri ama yasal olmadığı için linkler tespit edildiğinde kaldırılıyor.

Yorum

• derya
                    Yasaklı
                    • 14 Ocak 2008
                    • 177

slm murat erişkin naber vakko agyo eczyt ecilc tat konserve için yorumların nedir

Yorum

• usta0560
                      Katılımcı
                      • 21 Şubat 2008
                      • 91

murat bey tkfen deki kağıt giriş çıkışı ile ilgili bilgi evrmeniz mümkün mü

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                        Bağımlı
                        • 05 Temmuz 2007
                        • 1019

usta0560 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        murat bey tkfen deki kağıt giriş çıkışı ile ilgili bilgi evrmeniz mümkün mü
                        Düşük bir miktarda yabancılardan para çıkışı mevcut görünümü var. Özellikle son çıkışına başladıktan sonra 2 milyon civarında Deutsche satım yapmış. Genel olarak kriz dönemince Teb (Büyük ihtimal teb yabancıdan gelen hisseler) ve deutsche satıcı iş alıcı konumunda gözüküyor. Olacak o kadar denilebilir.

Yorum

• utopya
                          Katılımcı
                          • 26 Ekim 2008
                          • 88

murat bey kolay gelsin. mümkünse hektaş yorumu alabilir miyim? tşk...

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                            Bağımlı
                            • 05 Temmuz 2007
                            • 1019

derya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            slm murat erişkin naber vakko agyo eczyt ecilc tat konserve için yorumların nedir
                            ECZYT : Borsanın 40000 li seviyelerindeki fiyatını korumayı başaran nadir hisselerden. Tabi şimdi de getirisinin çok fazla olması beklenemez. Ben artık endekse güveniyorum diyenler borsa ile çok sert düşüş yaşayan ve primlenmeyen sağlam hisselere geçiş yapabilirler.

AGYO : Maalesef GYO sektöründe canlanma yaşanmadan bir kenarda unutulması gereken hisse konumuna düştü. Şimdilik pek birşey beklemek yanlış olur.

VAKKO : Teknik olarak durumu güzel. Özellikle 0,36 seviyesinde bulunan 21 günlük HO değerlerinin üzerine kendini atmayı başarırsa yukarı yönlü hareketine devam edebilir.

TATKS : Genelde hisselerin dönüşleri de birbirine benzer olduğu için vakko'dan farklı bir grafiği yok gözüküyor. Yine 1,4 seviyesi civarında seyreden 21 günlük HO'nun yukarı kesilmesi yükseliş hareketini güçlendirecektir.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                              Bağımlı
                              • 05 Temmuz 2007
                              • 1019

utopya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              murat bey kolay gelsin. mümkünse hektaş yorumu alabilir miyim? tşk...
                              21 günlük HO'su 0,67 seviyelerinde bulunuyor. Yine benzer durumdaki başka hisse de bu.Dikkatimi çeken birçok hisse ya 21 günlük HO'sunu bugün deneyerek geri dönmüş ya da bu seviyelere yakın seyrediyor. Bu da bana göre kısa süreli bir düzeltmenin sonuna gelindiğini, hisse bazlı oluşan bu dirençlerin ve endeks olarak ta 28,500 direncinin yeni haberler ve olumlu gelişmelerle geçilebileceğini gösteriyor.

Yorum

• derya
                                Yasaklı
                                • 14 Ocak 2008
                                • 177

slm murat tatkonserve yi 1,13 den aldım ne olabilir 1,28 kapanış yaptı yarın bugün satış geldiği noktalara 1,37 1,38 kadar tepki verebilirmi gene nedir yorumuın birde eczyt hakkında uzun vadede getirisi için alınabilirmi bu seviyelerden

ecilc ise temeli sağlam ucuz kalmış 3,50 defter değeri olan düşük f/k oranı ile karlı bir hisse olarak çıkışa geçebilirmi

Yorum

Working...
                                X

Debug Information