Simurg'un Köşesi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • sozcelik
    Katılımcı
    • 22 Haziran 2007
    • 66

fed'den yarım puanlık faiz indirimi geldi. bakalım nasıl bir seyir izleyecek endeks
    :cool:

Yorum

• BANKER
      Katılımcı
      • 13 Mart 2008
      • 87

***AKENR*** Akenerji Elektrik Uretim A.S.'nden gelen yazi: 01.11.2007 tarihli ozel durum aciklamamizda Merkez adresi Praha4, Duhova 2/1444, PSC 14053 Cek Cumhuriyeti olup Cek Cumhuriyeti yasalarina gore kurulmus ve varligini surdurmekte bulunan CEZ a.s.'nin sirketimiz ortaklari arasinda yer almasina yonelik olarak sirket yetkililerimiz ile adi gecen firma yetkilileri arasinda gorusmelere baslanmis oldugu ve konu ile ilgili gelismeler oldukca kamuya aciklama yapilacagi belirtilmis idi, Sirketimiz hissedarlari; Akkok Sanayi Yatirim ve Gelistirme A.S., Emniyet Ticaret ve Sanayi A.S., Ali Raif Dinckok, Omer Dinckok, Emboy Yuntas Tekstil San. ve Tic. A.S. (Saticilar) ile CEZ a.s. (Alici) arasindaki gorusmeler sonucu; "Hisse Satis Sozlesmesi" imzalanmasi konusunda mutabakat saglandigi gorusmeleri yuruten Sirketimiz hissedarlarinca tarafimiza bildirilmistir. Anilan sozlesme uyarinca; a) Sirketimizin 24.411.945,00 YTL nominal degere sahip % 37.36141% oranindaki 2.441.194.554 adet hissesi 302.627.424 $ devir bedeli karsiliginda, gerekli izinlerin alinmasini takiben Saticilar tarafindan Alici'ya devredilecektir. b) Hissedarlarimizdan; 1) Akkok Sanayi Yatirim ve Gelistirme A.S.; 1.335.083.408 adet 2) Emniyet Ticaret ve Sanayi A.S.; 328.327.986 adet 3) Ali Raif Dinckok; 378.049.980 adet 4) Omer Dinckok; 378.049.980 adet 5) Emboy Yuntas Tekstil San. ve Tic. A.S.; 21.683.200 adet hisse devredeceklerdir. c) Hisse Satis Sozlesmesi'nde; Enerji Piyasasi Duzenleme Kurumu, Rekabet Kurumu, Sermaye Piyasasi Kurumu gibi resmi kurumlarin izinleri ile, Alici'nin yurt disindaki resmi kurum ve kuruluslara yapacagi bildirimler ve buralardan alinacak izinlerin alinmasi, hisse devir isleminin tamamlanmasinin on sarti olarak ongorulmustur. d) Alici tarafindan, kosullari olustugu takdirde, mevzuatta belirlenen sureler dahilinde cagri muafiyeti talebinde bulunmasi ongorulmektedir. e) Taraflar, Akenerji hisselerinin Alici'ya devriyle salt bir hisse satisi degil, ayni zamanda Turkiye enerji piyasasinda buyumek ve en onemli oyuncu olmak icin stratejik bir ortaklik amaci gutmuslerdir. Konu ile ilgili gelismeler oldukca kamuya aciklama yapilacaktir. ***AKENR*** (08/10/2008 - 10:55:17)

Hocam Satılacak hisselerin A gurubumu yoksa B gurubumu olduğunu nasıl anlarız.. Sanırım A gurubu hisseler için çağrı mecburi..

Birde Akenr için izlenimlerinizi öğrenebilirmiyim..
      Last edited by BANKER; 09 Ekim 2008, 08:32.

Yorum

• simurg
        Administrator
        • 10 Mart 2007
        • 9248

BANKER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        ***AKENR*** Akenerji Elektrik Uretim A.S.'nden gelen yazi: 01.11.2007 tarihli ozel durum aciklamamizda Merkez adresi Praha4, Duhova 2/1444, PSC 14053 Cek Cumhuriyeti olup Cek Cumhuriyeti yasalarina gore kurulmus ve varligini surdurmekte bulunan CEZ a.s.'nin sirketimiz ortaklari arasinda yer almasina yonelik olarak sirket yetkililerimiz ile adi gecen firma yetkilileri arasinda gorusmelere baslanmis oldugu ve konu ile ilgili gelismeler oldukca kamuya aciklama yapilacagi belirtilmis idi, Sirketimiz hissedarlari; Akkok Sanayi Yatirim ve Gelistirme A.S., Emniyet Ticaret ve Sanayi A.S., Ali Raif Dinckok, Omer Dinckok, Emboy Yuntas Tekstil San. ve Tic. A.S. (Saticilar) ile CEZ a.s. (Alici) arasindaki gorusmeler sonucu; "Hisse Satis Sozlesmesi" imzalanmasi konusunda mutabakat saglandigi gorusmeleri yuruten Sirketimiz hissedarlarinca tarafimiza bildirilmistir. Anilan sozlesme uyarinca; a) Sirketimizin 24.411.945,00 YTL nominal degere sahip % 37.36141% oranindaki 2.441.194.554 adet hissesi 302.627.424 $ devir bedeli karsiliginda, gerekli izinlerin alinmasini takiben Saticilar tarafindan Alici'ya devredilecektir. b) Hissedarlarimizdan; 1) Akkok Sanayi Yatirim ve Gelistirme A.S.; 1.335.083.408 adet 2) Emniyet Ticaret ve Sanayi A.S.; 328.327.986 adet 3) Ali Raif Dinckok; 378.049.980 adet 4) Omer Dinckok; 378.049.980 adet 5) Emboy Yuntas Tekstil San. ve Tic. A.S.; 21.683.200 adet hisse devredeceklerdir. c) Hisse Satis Sozlesmesi'nde; Enerji Piyasasi Duzenleme Kurumu, Rekabet Kurumu, Sermaye Piyasasi Kurumu gibi resmi kurumlarin izinleri ile, Alici'nin yurt disindaki resmi kurum ve kuruluslara yapacagi bildirimler ve buralardan alinacak izinlerin alinmasi, hisse devir isleminin tamamlanmasinin on sarti olarak ongorulmustur. d) Alici tarafindan, kosullari olustugu takdirde, mevzuatta belirlenen sureler dahilinde cagri muafiyeti talebinde bulunmasi ongorulmektedir. e) Taraflar, Akenerji hisselerinin Alici'ya devriyle salt bir hisse satisi degil, ayni zamanda Turkiye enerji piyasasinda buyumek ve en onemli oyuncu olmak icin stratejik bir ortaklik amaci gutmuslerdir. Konu ile ilgili gelismeler oldukca kamuya aciklama yapilacaktir. ***AKENR*** (08/10/2008 - 10:55:17)

Hocam Satılacak hisselerin A gurubumu yoksa B gurubumu olduğunu nasıl anlarız.. Sanırım A gurubu hisseler için çağrı mecburi..

Birde Akenr için izlenlerinizi öğrenebilirmiyim..
        Şirketten gelen haberde hangi gurup hisse olduğu belirtilmemiş. Bu konularda fazla bilgim yok açıkcası. Teknik olarak bakarsak günlük grafiğe gçre dirençleri 10.55 ve 10.90
        https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• tractact
          TOBOma
          • 19 Kasım 2007
          • 560

üstadım FENER'e euro bazında bakıyorum da 50 günlüğüne değmiş... ne dersin?

Yorum

• simurg
            Administrator
            • 10 Mart 2007
            • 9248

tractact Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            üstadım FENER'e euro bazında bakıyorum da 50 günlüğüne değmiş... ne dersin?
            51.00 seviyesinde tepki gelebilir diyorum ben, bakalım.Acele etmeye gerek yok pirimli senetti. Düşüşe rağmen yabancı takasında artış var. İzleyelim bir süre daha...

Yorum

• simurg
              Administrator
              • 10 Mart 2007
              • 9248

Bugünkü tepkiler umut verici, hadi hayırlısı...

Yorum

• simurg
                Administrator
                • 10 Mart 2007
                • 9248

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                51.00 seviyesinde tepki gelebilir diyorum ben, bakalım.Acele etmeye gerek yok pirimli senetti. Düşüşe rağmen yabancı takasında artış var. İzleyelim bir süre daha...
                50.50 den tepki geldi...

Yorum

• simurg
                  Administrator
                  • 10 Mart 2007
                  • 9248

BU YATAY DESTEK ÇALIŞMALI ARTIK.....6393 USD

Yorum

• simurg
                    Administrator
                    • 10 Mart 2007
                    • 9248

halil45tr Nickli Üyeden Alıntı
                    merhaba hocam

uzun zamandır borsayı takiip etmiyordum sadece ana haber bültenlerinden ve arada bir boşlukta netten

sizin de tavsiyenizle bağfas ı 130 da stoplamıştım ve malın tamamını çıkmıştım bu gün bağfasın ve diğer bir kaç hissemin geldiği noktaları görünce "zararın neresinden dönersen kardır" sözünün doğruluğunu anlamış oldum.

ayrıca daha önce de bahsettiğim sayın arman afrashi hocamın bana vermiş olduğu derslerinde faydasını görmüş oldum

dr beyin bana söylediği her 10 yılda bir kriz olacağı ve bu krizin bitişinde borsaya girileceği idi.Bunu denemiş ve yoktan bir servet edinmiş sayın Dr arman hocama ve size teşekkür ederim saygılar

bu mesajı siteye göndermek istedim ama sanırım bir sorun var bir türlü gönderemedim ama bi kez daha deneyeceğim
                    Sn.halil45tr' ye teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yorum

• simurg
                      Administrator
                      • 10 Mart 2007
                      • 9248

BU YATAY DESTEK ÇALIŞMALI ARTIK.....6393 USD
                      6390 usd seviyesinde, baklaım tepki gelecek miii...

Yorum

• simurg
                        Administrator
                        • 10 Mart 2007
                        • 9248

6390 usd seviyesinde, baklaım tepki gelecek miii...
                        bu da kırıldıııı.

Yorum

• haskan
                          Aktif
                          • 29 Mart 2008
                          • 143

sayın simurg şuan itibari ile dow -7,33 kayıpda türkiye saati ile kaçta kapandıgını bilmiyorum ama böyle kapatırsa yarınki imk, kıritigini yapabilirmisniz yorumlarınıza ihtiyacım var.teşekkürler

Yorum

• simurg
                            Administrator
                            • 10 Mart 2007
                            • 9248

haskan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            sayın simurg şuan itibari ile dow -7,33 kayıpda türkiye saati ile kaçta kapandıgını bilmiyorum ama böyle kapatırsa yarınki imk, kıritigini yapabilirmisniz yorumlarınıza ihtiyacım var.teşekkürler
                            Çoğu senet taban açılacaktır.Yüzde 15 e yakın bir düşüş olacaktır...:040:

Yorum

• haskan
                              Aktif
                              • 29 Mart 2008
                              • 143

faiz indirimi

sayın simurg yarın başta abd olmak üzere yeniden faiz indirimi gelebilirmi,gelr ise imk tepki verebilirmi teşekkürler

Yorum

• mustafa71mustafa
                                Bağımlı
                                • 19 Nisan 2008
                                • 819

Çoğu senet taban açılacaktır.Yüzde 15 e yakın bir düşüş olacaktır...:040:

MEVLANA Hz. "Ne Arıyorsan Kendinde Ara"...
                                Surette kalırsan putperestsin. Her şeyin suretini bırak, manaya bak."

Yorum

Working...
                                X

Debug Information