Simurg'un Köşesi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • devinim
    Katılımcı
    • 15 Mayıs 2009
    • 86

Alıntı:
    devinim Yazdı:
    Akrobatımız kulenin tepesine çıkmış aşağıya atlayacak.Nefeslerimizi tutmuş bekliyoruz bulunduğu basamakdan mı atlayacak ya da bir iki basamak üstten mi atlayacak;kısa bir süre sonra mı atlayacak(1.senaryo) yoksa gerilimi arttırmak için biraz daha bekleyecek mi?(2.senaryo)Diyerek global borsaların özetini açıkladıktan sonra biraz daha konuyu açarsak;makro ekonomik bakış açısı burada önem kazanıyor.Amerikan yönetimi ve avrupa ekonomi yönetimleri likiditeyi artttırdıktan sonra açığa çıkan para borsalara akmış ama reel ekonomik veriler,işsizlik hala diplerde gezmektedir.Burada iki bakış açısı var.1-Borsalar ekonomik öncüdür.Reel ekonomik iyileşmeler arkadan gelecektir.2-Borsalar likidite sayesinde temelsiz yükseldi.Var olan reel ekonomik gerçekler farkedilecek ve bu balon sönecek.Ben burada ikinci bakış açısına sahib olan taraftayım.Burada şunu da belirmeliyim ki benim bakış açıma sahib olan kesim (2.bakış açısı) azınlık konumundadır.(%5)Global olarak dünya çapında büyükçe bir kesim krizin,düşüş trendinin(ayı piyasasının) bittiğine ve yükseliş trendinin başladığına ve devam edeceğine ikna edilmiştir.Düşüş olacağını düşünenlerin büyük bir kısmı da yükseliş trendinin düzeltmesi şeklinde %5 ile %15 arasında bir düzeltmeden sonra rallinin devam edeceğini düşünmektedirler.Oldukça küçük bir kısmı da (%1)benim gibi ayı piyasasının bitmediğini en azından eski dip noktaları test edeceğini ve daha aşağılarda bu dalga yapısının sonlanacağını düşünmektedirler.Global finansal piyasalar ,Amerikan piyasalarının başı çektiği finansal sürü halinde tepki vermektedirler.Bu bakış açısı ile teknik analiz açısında değerlendirdiğim de küçük dalga yapılarını bir kenara bıraktığımızda imkb 100'ün 2. ana dalgasının(primary) sonunda olduğumuzu ;1. dalga ,58800-20912 2.dalga 20912-5???? ,3.gelecek düşüş dalgasınında 11000 ile 14000 arasında olacağını Dow Jones'unda ya 2.dalganın sonunda 1.dalga 14189-6475 2.dalga 6475-10???,11??? olursa gelecek 3.düşüş dalgası 2200 ile 3100 arası ya da 4.dalga sonunda olduğunu 1.dalga 14189-12099,2.dalga 12099-12891 ,3.dalga 12891-6475,4.dalga 6475-10???,11???olacağını hesaplarsak gelecek 5.düşüş dalgasınında 5445 ile 6475 arasında olacağını bulabileceğimizi ve yukarıdaki hedef değerlere 6 ile 14 ay arasında ulaşılabileceğini, 2010 ve 2011 yıllarının global piyasalar açısından düşüş ile geçeceğini düşünüyorum!
    Bu yazı geçen ay yazdığım ,bir yazımdan alıntıdır.Özetle akrobatımızın gerilimi uç noktaya çıkardığı anlar yaşanıyor diyebiliriz!______________________________________ ____________ _________ ________________Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez

Yorum

• devinim
      Katılımcı
      • 15 Mayıs 2009
      • 86

Alıntı:
      devinim Yazdı:
      S&P üzerine kısaca fikir jimnastiği yaparsak;2008 eylül'ünde 1561'i görmüş mart 2009'da 676 ve şimdi 1100 civarındadır.Büyük olasılıkla döneceği nokta 1561-676 düşüşünün %50 'lik geri alım noktası olan 1118 'dir.Dalga yapısı olarak da küçük dalga yapılarını bir kenara bırakırsak 2 olasılık üzerine düşünüyorum.1. 1561-676(1.dalga),676-1118(2.dalga) ve gelecek 3.dalganın en azından 237'yi hedeflediğini(%30 olasılık) buluyorum.(kötümser olasılık) 2.1561-1329(1.dalga),1329-1425(2.dalga),1425-676(3.dalga),676-1118(4.dalga )dersek(iyimser olasılık) burada da iki olasılık oluşuyor.A) Ya normal 5. dalga yapısı sonucu 401-676 arasında(%60 olasılık) sonlanan 5.dalga B)Ya da başarısız 5.dalga sonucu 889'da sonlanan 5.dalga (%10 olasılık)Her durumda ciddi düşüşün s&p 'de de kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum!
      Geçen ay s&p 500 üzerine yazdığım yazımdaki, perspektifin devam ettiğini düşünüyorum!______________________________________ ____________ _________ ________________Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• devinim
        Katılımcı
        • 15 Mayıs 2009
        • 86

Dow Jones ve s&p 500 future'lerin geldikleri seviyeye bakarsak(10290 ve 1100);bugün bu iki endeksin %50'lik geri alım noktalarına değmeleri beklenebilir!____________ _________ ________________Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• devinim
          Katılımcı
          • 15 Mayıs 2009
          • 86

Dow Jones %50'lik geri alım seviyesine(10341) dokundu aşağı geldi.S&P 500 ise ,%50'lik geri alım seviyesine %1 kadar mesafe ile yaklaştı(1105).Bu gece, bu iki endeksin nasıl biteceği önem kazandı!!______________________________________ ____________ _________ ________________Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• devinim
            Katılımcı
            • 15 Mayıs 2009
            • 86

Birazda nasdaq bakarsak;onunda durumunun dow jones ve s&p 500'den farklı olmadığını görürüz.Bir farkla nasdaq'ın düşüş dalgasına diğerlerinden yaklaşık 10-11ay önce kasım 2007 'de,2810 zirvesinden düşüşe başladığını görürüz.Nasdaq'da iki farklı sayım üzerinde duruyorum.Gerçi her ikiside çöküş senaryosu ama, farklılıkları vardır.1.Sayımda;2810-1293 1.dalga,1293-2230 2.dalga ve 2230 -658 3.dalga şeklinde olup devam etmektedir.2.Sayımda 2810-2212 1.dalga ,2212-2528 2.dalga ,2528-1293 3.dalga , 1293- 2208 4.dalga olup ,5. dalga ise 2208-798'de ya da 1293 'de sonlanan dalgadır.Nasdaq 2.defa 2176'yı görmüş olup o da her iki farklı sayımın dönüş noktalarına çok yakındır diye düşünüyorum!______________________________________ ____________ _________ ________________Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• devinim
              Katılımcı
              • 15 Mayıs 2009
              • 86

Uup indeks hacmi geçen hafta perşembe günü(13281000 )yaptığı zirveden sonra, hacim düşerek devam etmektedir.Bugün değer 22.48,hacim 4284000'dir.______________________________________ ____________ _________ ________________Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez

Yorum

• devinim
                Katılımcı
                • 15 Mayıs 2009
                • 86

Dow jones,s&p %50'lik geri alım seviyelerine nasdaq ise %61.8'lik geri alım seviyesine atak yapıp geri dönüyor.Özellikle dow jones hedefine tam vurup, iki kere geri döndü.Bu güçlü dirençlerin bir defa daha denenebileceğini düşünüyorum.(koşul değil,olasılık)______________________________________ ____________ _________ ________________Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez

Yorum

• devinim
                  Katılımcı
                  • 15 Mayıs 2009
                  • 86

Bugün,uup indeksi 22.80,hacim 6.910.000'dir.Hacim zirvesinden bu yana 5 iş günü geçti.Uup'nin geçmişteki davranışını ,birebir bugüne uyarlarsak yarından itibaren uup indeksinde ve dolar indeksinde kıpırdanma görülmeli ve gelecek haftada belirgin bir artış olmalı.Şurasıda bir gerçek ,bu fon (uup) boşa toplanmıyor.Bir başka deyişle usd'nin yukarı gideceği düşünüldüğü için bu kadar hacimli toplanıyor.______________________________________ ____________ _________ ________________Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez

Yorum

• buffnfaith
                    Aktif
                    • 06 Temmuz 2009
                    • 0

devinim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Bugün,uup indeksi 22.80,hacim 6.910.000'dir.Hacim zirvesinden bu yana 5 iş günü geçti.Uup'nin geçmişteki davranışını ,birebir bugüne uyarlarsak yarından itibaren uup indeksinde ve dolar indeksinde kıpırdanma görülmeli ve gelecek haftada belirgin bir artış olmalı.Şurasıda bir gerçek ,bu fon (uup) boşa toplanmıyor.Bir başka deyişle usd'nin yukarı gideceği düşünüldüğü için bu kadar hacimli toplanıyor.______________________________________ ____________ _________ ________________Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez
                    Sn.devinim, UUP ile ilgili yazılara devam etmenize sevindim...Hacim rekoru kırıldıktan sonra tekrar dipleri test etti...Ancak, yeni dip görmedi...

50 günlük hareketli ortalamasının üstünde 3 kapanış yapmayı ise henüz başaramadı...Hareketli ortalamada bu dönemde geriledi ve 22.76ya düştü...Bugün tekrar üstüne çıktı bakalım devamı gelecek mi...

Ekimden önce 3 aylık ortalama hacim 1.8 milyon lot civarındaydı...Şu an bu rakam 2.8 milyona yükselmiş durumda...Buna rağmen halen 20 ekimden bu yana hacim hiçbir zaman ortalama hacmin altına düşmedi...

Ben de aynı görüşleri paylaşıyorum...Dolar, büyük bir ralli hazırlığı içerisinde
                    "Arkadaşlar, yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki o büyük dahi çağımızda Türk Milleti'ne nasip oldu. Mustafa Kemâl'in dehasına karşı elden ne gelirdi."
                    (D. Lloyd George, İngiltere Başbakanı, 1922)

Yorum

• devinim
                      Katılımcı
                      • 15 Mayıs 2009
                      • 86

buffnfaith Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Sn.devinim, UUP ile ilgili yazılara devam etmenize sevindim...Hacim rekoru kırıldıktan sonra tekrar dipleri test etti...Ancak, yeni dip görmedi...
                      buffnfaith Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

50 günlük hareketli ortalamasının üstünde 3 kapanış yapmayı ise henüz başaramadı...Hareketli ortalamada bu dönemde geriledi ve 22.76ya düştü...Bugün tekrar üstüne çıktı bakalım devamı gelecek mi...

Ekimden önce 3 aylık ortalama hacim 1.8 milyon lot civarındaydı...Şu an bu rakam 2.8 milyona yükselmiş durumda...Buna rağmen halen 20 ekimden bu yana hacim hiçbir zaman ortalama hacmin altına düşmedi...

Ben de aynı görüşleri paylaşıyorum...Dolar, büyük bir ralli hazırlığı içerisinde
                      Evet sayın buffnfaith ,ilk sizin dikkat çektiğiniz uup ,usd hakkında ilginç bilgiler sunmakta olup ,uup'yi izlemenin, üstünde yoğunlaşmanın yararlı olacağı çok açıktır.Usd'nin teknik analizi,temel analizi ve şimdi de uup hepsi usd'de geçen yılkinden daha yüksek seviyelere çıkabilecek ve daha uzun süreli bir rallinin ,çıkışın yaşanacağını işaret etmektedir.Ralli zamanıda gittikçe yaklaşmaktadır.Teknik analiz olarak ben ,usd'de rallisinin zirve zamanını 18-29 ocak 2010 ve 1-5 mart 2010 tarihlerinde ataklar şeklinde olacağını bulmuştum.Uup ise daha erken, ilk zirvenin 7-11 aralık 2009 haftası olabileceğini işaret ediyor.Zamanı tahmin edebilmek en zorudur.______________________________________ ____________ _________ ________________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez

Yorum

• devinim
                        Katılımcı
                        • 15 Mayıs 2009
                        • 86

Euro/usd pariteside düşüşden payını alacak.Euro/usd paritesinin 2.dalganın sonunda 3.dalganın başında olduğunu;temmuz 2008'de 1.6051 zirvesinden düşüş 1.2332 1.dalga,1.2332-1.5063 2.dalga olduğunu varsayarsak,gelecek 3.dalganın minimum 1.1343'e ulaşması gerektiğini bu hedefe ulaşma zamanınıda 6-8 aylık bir süreç içinde olabileceğini düşünüyorum!______________________________________ ____________ _________ ________________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez

Yorum

• simurg
                          Administrator
                          • 10 Mart 2007
                          • 9248

[QUOTE=simurg;194467]

41.360 usd altında kaldığımız sürece tes edilebilecek destekler:40.375-39850-39.000 usd seviyeleridir.
                          https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• devinim
                            Katılımcı
                            • 15 Mayıs 2009
                            • 86

Dow jones,s&p ve nasdaq güçlü kale duvarı gibi dirençlerinin önünde bugünde beklemeye devam ettiler.Uup bugün değer 22.32 ,hacim ise 8.878.000 ile son bir haftanın geçen haftaki perşembeden(zirve hacim) sonraki en büyük hacmi oldu.Dolar endeksi 75.25 olup diplerdedir.(son bir yılın en düşük değerine yakın)______________________________________ ____________ _________ ________________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• devinim
                              Katılımcı
                              • 15 Mayıs 2009
                              • 86

Bu akşam Amerikan borsaları dirençlerine doğru atak yapmaktadır.Bir tek Dow Jones %50'lik geri alım noktası olan 10332'nin üstünde tutunmaya çalışıyor.Dow Jones şu an 10405'dir.Diğerleri direnç seviyelerine çok yaklaşsalarda, henüz bu direnç seviyelerine ulaşamadılar.S&P için 1118,nasdaq için 2108 ve 2230'da direnç noktaları vardır.Şu an için bu yükselişi Euro/usd paritesi desteklememektedir.Bu akşam özellikle Dow Jones'un kapanış seviyesi önem kazanacaktır diye düşünüyorum!!_____________________________________ _ ____________ _________ ________________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• devinim
                                Katılımcı
                                • 15 Mayıs 2009
                                • 86

Nasdaq ile ilgili rakamlarda düzeltme yapıyorum.Dirençleri 2208(2108 değil) ve2230 olacak!Biraz tekrar olacak ama düzeltilmiş hali aşağıdaki gibi olacaktır.
                                Bu akşam Amerikan borsaları dirençlerine doğru atak yapmaktadır.Bir tek Dow Jones %50'lik geri alım noktası olan 10332'nin üstünde tutunmaya çalışıyor.Dow Jones şu an 10405'dir.Diğerleri direnç seviyelerine çok yaklaşsalarda, henüz bu direnç seviyelerine ulaşamadılar.S&P için 1118,nasdaq için 2208 ve 2230'da direnç noktaları vardır.Şu an için bu yükselişi Euro/usd paritesi desteklememektedir.Bu akşam özellikle Dow Jones'un kapanış seviyesi önem kazanacaktır diye düşünüyorum!______________________________________ ____________
                                _________ ________________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information