Simurg'un Köşesi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • simurg
    Administrator
    • 10 Mart 2007
    • 9248

Endekse rağmen kısa vadeli indikatörleri pozitif seyreden senetler...

ALBRK-AYCES-ARCLK-ADEL-ASYAB-CCOLA-DOBUR-DGZTE-HZNDR-EGPRO-EMNİS-EGGUB-FVORI-KAREL-KRTEK
    https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• BANGO
      Yeni üye
      • 24 Ekim 2009
      • 11

Sayın Simurg,
      683. sayfada THYO için 3.00 ve 2.36 USD değerlerini öngörmüşsünüz. Yeni bir oluşum varmı.
      THYO dan tüm okuduklarımın ortalamasını alırsak beklenti yüksek gibi görünüyor Kasımın ikinci hafatası bilanço ve 2010 sonu 10 TL lik tahminler var. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.
      Bu benim KEYBORSA da ilk sorum. böyle bodozlama dan girdiğim için kusura bakmayın.Acemiyim ve anlık akışları olan başlıklardaki görüşmeler bana biraz ağır geliyor ama yinede devam ediyorum okumaya. Borsa okulu yinede en çok baktığım yer.
      Ayrıca Daha aktif soru cevap yapabileceğim ama kimseyide anlamsız yere rahatsız etmeyeceğim bir topic önerebilirmisiniz lütfen.

Yorum

• Silvester
        Seyirci Üye
        • 21 Şubat 2009
        • 27

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Endekse rağmen kısa vadeli indikatörleri pozitif seyreden senetler...

ALBRK-AYCES-ARCLK-ADEL-ASYAB-CCOLA-DOBUR-DGZTE-HZNDR-EGPRO-EMNİS-EGGUB-FVORI-KAREL-KRTEK

dün böyle yazmıştınız.. bazıları süper prim yaptı:

dobur %27, dgzte %23...

tebrikler hocam!... cayy

Yorum

• simurg
          Administrator
          • 10 Mart 2007
          • 9248

1.4770 üstünde kalmayı başarırsa 1.5050 direncini test edecektir...1.4770 seviyesinin altında kalması halinde 1.4600 -1.4350 hedef olur...

Yorum

• simurg
            Administrator
            • 10 Mart 2007
            • 9248

Silvester Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            dün böyle yazmıştınız.. bazıları süper prim yaptı:

dobur %27, dgzte %23...

tebrikler hocam!... cayy
            teşekkürler...

Yorum

• tractact
              TOBOma
              • 19 Kasım 2007
              • 560

üstadım egcyo için ne dersin?

Yorum

• simurg
                Administrator
                • 10 Mart 2007
                • 9248

tractact Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                üstadım egcyo için ne dersin?
                0.47 seviyesine kadar düşer diye bekliyorum. Tepki gelecekse oradan gelir....

Yorum

• devinim
                  Katılımcı
                  • 15 Mayıs 2009
                  • 86

Bütün global finansal piyasalar çıkışlarının(rallilerinin) uzatmalarını oynuyor.Kafamda zamansal olarak iki senaryo var.1-Ekim sonuna kadar uzatmalar tamamlanıp büyük çaplı düzeltmeler başlayacak(%70 olasılıkla)2-Ya da son bir gayretle son çeyrek bilançolarının makyajının tamamlanması amacıyla bu büyük çaplı düzeltmeler ocak ayına sarkacak .(%30 olasılıkla)Fiyatsal olarak da ;Dow jones %50 lik geri alım seviyesinden 10332'den düzeltmeye başlaması (%40 olasılıkla) ya da Dow Jones'un 9900 seviyelerinde ikili tepe yapıp dönmesi ;(%60 olasılıkla)İmkb 100'ün ise %76.4lük geri alım aralığından 49100-50750 seviyesinden aşağı dönmesi ,(%70 olasılıkla )%85.4'lük geri alım seviyesi 52424'den dönmesi (%25 olasılıkla) ya da %90'lık geri alım seviyesi 54122'den aşağı dönmesi (%5 olasılıkla) de fiyatsal senaryolarımdır.Bu geri dönüşlerle birlikte usd/tl paritesinde eş zamanlı olarak daha ivmeli yukarı ataklar bekliyorum!
                  Yukarıdaki yazı ,geçen ay başında yazdığım ,bir yazıya aittir.Finansal piyasaların ,1. senaryonun ilk günlerinde olabileceğini düşünüyorum! __________________________________________________ __________________________________________________ ________________________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• devinim
                    Katılımcı
                    • 15 Mayıs 2009
                    • 86

Usd/tl paritesinde 1.8245-1.4385 düşüşünün %23.6'lık geri alım seviyesi olan 1.5265 tl seviyesinin aşılması ile birlikte %38.2'lik geri alım seviyesi olan 1.5861 tl'nin hedef haline geleceğini bu dirençlerin aşılması ile birlikte sırasıyla diğer hedeflerin %50'lik geri alım seviyesi olan 1.6315 ve %61.8'lik geri alım seviyesi olan 1.6770 olacağını düşünüyorum. __________________________________________________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• devinim
                      Katılımcı
                      • 15 Mayıs 2009
                      • 86

Euro/usd paritesinde 1.4459'un aşağıya kırılması aşağıya düşüşü hızlandıracağını(aşağı yönlü trendin onaylanacağı seviye),sonraki dirençlerin sırasıyla 1.4318,1.4166,1.3937 olduğunu düşünüyorum. __________________________________________________ _________ ________________Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• devinim
                        Katılımcı
                        • 15 Mayıs 2009
                        • 86

imkb 100'de 20912-51863 yükselişinin tepe noktaya ulaştığını varsayarsak ,aşağıda ilk önemli desteğin ,çıkışın %23.6 lık geri alım noktası olan 44549'un ilk ana destek olduğunu,bu desteğin altında ,kırıldığı takdirde ikinci ana desteğin %38.2'lik geri alım seviyesi olan 40040 olacağını ,sırasıyla diğer desteklerin %50'lik geri alım noktası 36388 ve %61.8'lik geri alım seviyesi 32736 olduğunu; her desteğin kırılması ile birlikte bir sonraki destek seviyesinin hedef haline geleceğini düşünüyorum!__________________________________________________ _________ ________________Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• devinim
                          Katılımcı
                          • 15 Mayıs 2009
                          • 86

imkb 100'de 20912-51863 yükselişinin tepe noktaya ulaştığını varsayarsak ,aşağıda ilk önemli desteğin ,çıkışın %23.6 lık geri alım noktası olan 44549'un ilk ana destek olduğunu,bu desteğin altında ,kırıldığı takdirde ikinci ana desteğin %38.2'lik geri alım seviyesi olan 40040 olacağını ,sırasıyla diğer desteklerin %50'lik geri alım noktası 36388 ve %61.8'lik geri alım seviyesi 32736 olduğunu; her desteğin kırılması ile birlikte bir sonraki destek seviyesinin hedef haline geleceğini düşünüyorum!
                          Global finansal piyasaların büyük olasılıkla uzatmalarını tamamladığını ve düşüş süreçlerinin başında olduğunu düşünüyorum.İmkb 100'de düşüş trendi kritik seviyesi olan 44549 aşağıya kırılmamış olsa da 44500 -48500 aralığının yukarı aşağı hareketlerle ilk mal yedirme seviyesi olduğunu sırasıyla diğer mal yedirme aralıklarının ;40000-44500,40000-36000 ve 36000-32000 aralıkları olacağını ,kasım ayı içinde ikinci mal yedirme seviyesine(40000-44500) büyük olasılıkla geçilebileceğini düşünüyorum!______________________________________ ____________ _________ ________________Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• devinim
                            Katılımcı
                            • 15 Mayıs 2009
                            • 86

Sn Buffnfaith arkadaşımızın bir süredir vurguladığı upp indexi,dolar indeksi ve hacimi incelediğimizde ilginç veriler elde edebiliyoruz.Bende bu konu üzerinde durmak istiyorum.Eylül 2008'de upp indeksi dipde ,dolar endeksi dipde hacim zirvede(6980000),bu pikden sonra 1,2ve 6 ay aralıklarla dolar endeksi ve upp endeksi %20 civarında yükselmişlerdir.Şimdi dün itibarıyla dolar endeksi,upp endeksi dipde ,hacim zirvede(13283000) ve zirvede olan hacim eylül 2008 haciminin yaklaşık 2 katıdır.Bu hesapla upp endeksi ve dolar endeksinin %35-40 artabileceğini bu seviyelere ulaşmak için gerekli zamanın 1-6 ay arasında olabileceğini bulabiliriz(gelecek, geçmişin tekrarıdır mantığıyla)Kısaca usd'de rallinin,boğa piyasasının yakın olduğunu bir başka veri ile birlikte işaret etmekde yarar görüyorum!Adresi:PS DB USD IDX BL FD ETF Chart - Yahoo! Finance ____________ _________ ________________Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• devinim
                              Katılımcı
                              • 15 Mayıs 2009
                              • 86

İlk önce fonun adını düzelteyim.Upp değil,UUP'dir.(usd long pozisyon)Bugün kapanış itibarıyla 22.83 olup dünkü değere yakındır.(22.94)Ama hacim dünkü değere göre yarıya düşmüştür.Bugünkü hacim 6.839.000'dir.Dünkü hacim 13.283.000 olup zirvedir.Bir başka deyişle fiyat yaklaşık aynı kalırken ,hacim yarıya düşmüştür.Yani fon,usd satıcıları azalmıştır diyebiliriz.Eylül 2008'deki 6.980.000 hacim zirvesinden tam 1 ay sonra fon ve usd indeksi ekim 2008'de %20 artmıştır.Dünkü hacim zirve ise; usd'yi olası ralli açısından bundan sonra çok iyi izlememiz gerekir diye düşünüyorum!______________________________________ ____________ _________ ________________Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• simurg
                                Administrator
                                • 10 Mart 2007
                                • 9248

devinim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                İlk önce fonun adını düzelteyim.Upp değil,UUP'dir.(usd long pozisyon)Bugün kapanış itibarıyla 22.83 olup dünkü değere yakındır.(22.94)Ama hacim dünkü değere göre yarıya düşmüştür.Bugünkü hacim 6.789.000'dir.Dünkü hacim 13.283.000 olup zirvedir.Bir başka deyişle fiyat yaklaşık aynı kalırken ,hacim yarıya düşmüştür.Yani fon,usd satıcıları azalmıştır diyebiliriz.Eylül 2008'deki 6.980.000 hacim zirvesinden tam 1 ay sonra fon ve usd indeksi ekim 2008'de %20 artmıştır.Dünkü hacim zirve ise; usd'yi olası ralli açısından bundan sonra çok iyi izlememiz gerekir diye düşünüyorum!______________________________________ ____________ _________ ________________Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.
                                sn Devinim, yorumlarınız için teşkkürler...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information