Simurg'un Köşesi
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
-
-
POSTACI
Grafikte kırmızı çizgi XU100’ün, yeşil çizgi kısa, mavi çizgi ise orta vadeli hareketli ortalamaların seyrini
gösteriyor. A ve B olarak markalanan kare içindeki alanlar ise son 1 yıllık dönemde dişe dokunur iki yükseliş
bölgesini işaret ediyor.
Görüldüğü gibi her iki çıkış hareketinde aşağı-yukarı salınımlar olsa da kırmızı çizgi mavi çizgiyi aşağıya
geçmediği sürece yükseliş hareketi devam etmiş. Çıkış devam ederken fiyatlar mavi çizgiyi ikişer kez aşağı
geçme teşebbüsünde bulunup yeniden yükseliş trendine geri dönmüş.
Bu oluşum “Postacı kapıyı iki kez çalar” , üçüncü de çekip gider sözünü hatırlatıyor. Bulunduğumuz noktada
endeks nereye gider, nereden döner gibi sorularla kafamızı yormak yerine tavuk kadar akıllı davranıp yumurta
çatlayana kadar folun üzerinde oturacağız.
Halihazır resim pek hoş göründüğüne göre bugünlerde amcalar bize gönderecekleri mektubu yazmakla
meşguller. Leonarda Fibonacci terk-i dünya eylediğine göre postacının ne zaman kapımızı çalacağını
söyleyecek kimse de yok. Öyleyse gözümüz çizgilerde, kulağımız kapı zilinde olacak. Zil çalar çalmaz kapıya
yönelmek yerine kırmızı çizgi yeşil çizgiyi yukarı kesene kadar bekleyeceğiz. Kapıyı açıp postacı ile göz-göze
geldiğimizde ise okuma-yazmamız olmadığını söyleyip bize gelen mektubu postacıya okutacağız.
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
-
-
-
-
-
kolay gelsin kestane varmı hocam ::
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
-
-
-
-/+ % 10
XU100’ün Ağustos-Ekim 2011 arasındaki son çıkış hareketine bakılacak olursa;
- Fiyatlar Ağustos ayının ilk yarısında yükselişe geçerek Ekim ayının ikinci yarısında zirve yapmış.
- Dip-zirve arasındaki farka göre geçen sürede (26 işlem günü) fiyatlar (61.721/48.600) % 27 oranında yükselmiş.
- Zirveyi takiben gerçekleşen geri çekilme esnasında fiyatlar 4 işlem gününde (61.721/55.009) % 11 oranında düşmüş.
- Geri çekilme sürecinde günlük kapanışlara göre 20 günlük hareketli ortalamalar destek görevi üstlenmiş.
- Çıkış döneminin geneline göre geri çekilme sürecinde fiyatlar sert aşağı-yukarı hareketler yapmış.
- Düşüş sonrasında görülen 5 günlük tepkide ise fiyatlar (60.115/55.009) % 9 oranında artmış ancak eski zirveye ulaşamamış.
Dikkatimi çekti ve içinde bulunduğumuz çıkış hareketi ile birlikte değerlendirilir düşüncesiyle paylaşmak istedim.
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Yorum

Yorum