Cafe Borsa & Muhabbet
Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
hayırlısı inşallahtyanali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
görürüh sona burayı ağlama duvarına çevirme

Yorum
-
bi mukabele iki maklube üç makbule 4 iyi geceler 5 tekrar iyi gecelerrealist34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhayırlısı inşallah

Yorum
-
şu avrupalı amerikalı bankalara tl bakmayınca herşey çok net ortaya çıkıyor
tl bakınca sanki primli gibi geliyor
algın bozuluyor
15 sene öncenin fiyatlamasındaki banka primli geliyor gözzüne
işin sırrı burda
Yorum
-
aha kesti mi ?Artı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yüzde 1 (% 0.01) farkla dahi olsa kırmızı kırmızıdır...
Zaman kötü...
yalnız tam benim kagıt yukseliş trendine girdi yaw.. yapılır mı bu...
Yorum
-
daha neler görecen yapılır yapılırhpsmj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteraha kesti mi ?

Yorum
-
Yellen bankaları uyardı

15.04.2014 - 21:46
Yellen, finansal istikrarın sağlanmasında güçlü sermaye ve likidite kurallarına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, finansal sistemde sermaye ve likidite kurallarının güçlendirilmesinin bankalara belli bir maliyet yükleyeceğini ancak bu bankaların stres zamanı hükümet desteğine daha az ihtiyaç duyacaklarını belirtti.
Fed Başkanı Yellen, Atlanta Merkez Bankası tarafından düzenlenen 2014 Finansal Piyasalar Konferansı'nda video bağlantısı yoluyla bir konuşma yaptı. Finansal Piyasalar Konferansı'nda 2008 krizinden bu yana çok önemli konulara değinildiğini kaydeden Yellen, konferansın, yapılan araştırma ve düzenlenen tartışmalarla önemli bir yol gösterici olduğuna dikkati çekti.
Bankacılıkta vade dönüşümünün ekonomik aktiviteleri yönlendiren önemli bir faktör olduğuna işaret eden Yellen, yaşanan finansal krizin yarattığı güven bunalımıyla oluşan likidite sorunu yüzünden bu dönüşümün zorlaştığını ve sonuçta yatırımcıların Northern Rock, Bear Stearns ve Lehman Brothers gibi firmalardan uzaklaştığını hatırlattı.
Kriz sonrası yürürlüğe giren ve finansal sistemi düzenlemeyi amaçlayan "Basel III" kriterlerinin ilk sorumluluğunun bankaların sermaye yapılarını kuvvetlendirmek olduğunu aktaran Yellen, "Güçlü sermaye kuralları bankacılık düzenlemelerinin temelidir" dedi.
Basel Komitesi'nin ikinci önemli sorumluluğunun bankaların likidite kaynaklı sıkıntılarına işaret etmek olduğunu belirten Yellen, komitenin getirdiği Likidite Kapsama Oranı (Liquidity Coverage Ratio – LCV) ve Net Düzenli Fonlama Oranı’nın (Net Stable Funding Ratio – NSFR) bu amacı yerine getirmeye yönelik olduğunu dile getirdi.
Likidite Kapsama Oranı’nın ani krizlerde bankaların 30 güne kadar likidite ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olacak hemen kullanılabilir bir sermaye tamponu meydana getirdiğini anlatan Yellen, öte yandan Net Düzenli Fonlama Oranı’nın bir yıllık dönemde bankaların aktivitelerini sürdürmeye yardımcı olacak ölçüde ellerinde daha az likit varlık tutmasını öngördüğünü söyledi.
Basel Komitesi'nin getirdiği standartların bankaları likidite şoklarından korumayı amaçladığının altını çizen Yellen, sermaye ve likidite açısından güçlenmiş bankaların stres zamanı hükümet desteğine daha az ihtiyaç duyacaklarını vurguladı. Daha düzenli fonlama mekanizmaları kurmanın bankalara belli bir maliyet getirdiğini ifade eden Yellen, ancak sağlam bir yapı kurmanın sistemde istikrarı artırarak ekonomik faydalara yol açacağına inandığını da sözlerine ekledi.
http://www.borsagundem.com/haber/yel...-uyardi/586259
Yorum
-
Çok minik farkla, yarın tepkiyle kapatmazsa, bir dahaki yeşile kadar mevziyi terketmemeli,,,hpsmj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteraha kesti mi ?
Burada yer alan görüşlerim yatırım danışmanlığı kapsamında değildir...
Yorum
-
Ben yarın için umutluyum. Biraz tepki gelecek diye düşünüyorum. Ayı sever dostlar kusura bakmasın.Artı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterÇok minik farkla, yarın tepkiyle kapatmazsa, bir dahaki yeşile kadar mevziyi terketmemeli,,,

Ben de severim ayıları ama borsada değil.
Yorum

Yorum