TÜrkÜn vuruŞkan kÜrŞadlari

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • cancan
    Aktif
    • 15 Mart 2009
    • 233

Kaynagı belirsiz para gelmezmi

Yorum

• erkmen
      Aktif
      • 28 Ağustos 2009
      • 269

Ustat bankalarin kur riski sifir diyorsunda ozel sektorun borcu ne olacak bu da bir nevi bankalarin borcu ben bankacilik sektorundeyim inanin kurun 4-5 e gitmesi ortaligi dagitir 2.4 te bile bir cok firma bir suru kur zarari yazdi dahada yukselir diye korkudan titriyordu tabi onlar titrerken bankalarin kredi izleme bolujmleride onlari izliyordu :-)
      Ben birakin 4-5 lirayi 3 e bile gitse duman oluruz

Ayrica kredi maliyetleri dustukce bankalarin spreadleri cok ciddi sekilde degisir.
      Soyleki faizler yukselince 3-4 spreadle verilen tl krediler faizler dusunce 0.50-0.1 e kadar dusuyor
      Zaten %1 karsilik ayirdigini dusunursek aslinda zarar ediyor

Neyse sonuc olarak kurun 4-5 olmasi bircok firmayi batirir once bankalar kredileri geri cagirmaya baslar sonrada ucurum...

chaotic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Bankaların kur riski sıfır.

Böyle bir karar alınmalı çünkü durgunluk var, ekonomi dönmüyor.

Hele seçimden önce twitterdan verilen gazlarla halk korkup dolara koştu. Şimdi dolarını satıp harcama yapmıyor, iyice tıkandık, piyasada dönen para yok.

Türk halkı kolay kolay kanmaz, 10 yıl bekler yine de zarar yazmak istemez dövizden. Dolar 2.5 TL olsa yabancının götüreceği dövizin 2 katı çözülür bankalardaki mevduatlardan.

Yorum

• erkmen
        Aktif
        • 28 Ağustos 2009
        • 269

Bu arada durgunluk konusunda ayni fikirdeyim cok ciddi nakit sikintisi var firmalar tahsilatta cok zorlaniyor vadeler uzuyor...
        Kredi limitleri olanlar dnduruyor ama likmiti kalmayanlar sikintida

Yorum

• VIX100
          Tecrübeli
          • 03 Kasım 2011
          • 1945

biraz da dünya dışına çıaaalım,boyut değiştiriyor,yoh böle bişiii
          oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• poritino
            Çalışkan
            • 04 Mayıs 2009
            • 2005

Ben olsam Yiğitin dediğini aynen yaparım. Önlemini almayan firma batar ama 6 ay içinde ekonomimiz dünyada 1 numara olur.

Mıy mıy mıy cari açık kapatmaya çalışıyoruz yıllardır. Çek doları 4 liraya bakalım cari açık kalıyor mu? Çin gibi cari fazla vermeye başlarız. Düşük kur yüksek faiz belimizi büküyor. Sanayici iş yapacaksa ihracat yapacaksa ülke büyüyecekse dolar 4 lira 5lira olmalı. Yoksa sülük portföyler gelir dolar satıp TLye yatırır günlük faiz ile senin kanını emer. Buna ekonomi denmez düdüklenme denir.

Neden tüm yabancı kuruluşlar aman faiz düşürmeyin diye açıklama yapıyor, hepsi sülük de ondan.

Faizleri yüzde 2ye çek, gelmek isyteyen gelsin burda iş kursun. Dolar 4 TL. Herkes koşa koşa gelir fabrika kurar.
            Dostum ben maaşlı bir çalışanım. dolar 5 TL olacak ekonomi iyi olacak da benim alım gücüm düşecek. Yemişim öyle ekonomiyi. Ülkemiz ucuz işçi cenneti olsun...Çin'in yerini biz alalım. Bana uymaz o iş maalesef.
            Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.

Yorum

• chaotic
              Yasaklı
              • 26 Mayıs 2009
              • 713

Dostum ya maaşın dolar bazlı düşecek, ya da büyük bir durgunluk olacak, işsiz kalacaksın. Hangisini tercih edersin?

Yorum

• butsu
                Aktif
                • 16 Haziran 2009
                • 257

Kaos teorileri ekmeye devam et, he he, herşey sona erecek, kıyamet kopacak

Yorum

• AlexanderFuckabulL
                  Katılımcı
                  • 12 Nisan 2014
                  • 190

Ben olsam Yiğitin dediğini aynen yaparım. Önlemini almayan firma batar ama 6 ay içinde ekonomimiz dünyada 1 numara olur.

Mıy mıy mıy cari açık kapatmaya çalışıyoruz yıllardır. Çek doları 4 liraya bakalım cari açık kalıyor mu? Çin gibi cari fazla vermeye başlarız. Düşük kur yüksek faiz belimizi büküyor. Sanayici iş yapacaksa ihracat yapacaksa ülke büyüyecekse dolar 4 lira 5lira olmalı. Yoksa sülük portföyler gelir dolar satıp TLye yatırır günlük faiz ile senin kanını emer. Buna ekonomi denmez düdüklenme denir.

Neden tüm yabancı kuruluşlar aman faiz düşürmeyin diye açıklama yapıyor, hepsi sülük de ondan.

Faizleri yüzde 2ye çek, gelmek isyteyen gelsin burda iş kursun. Dolar 4 TL. Herkes koşa koşa gelir fabrika kurar.

Yawbu şuna benziyo, "Günde 50 km goş, bak nası sağlıklı olucen, bak bi goş gorürsün".

Önce beden müsait ölcek. faiz 2yede düşer 1 ede düşer, bak USA falan örnekleri var. Ancaaaaaaak, önce sağlıklı, üreten, yaratan, geliştiren, bulan, başaran bi ekönömü olacaaaan. Senin bütün türk malı üretim dediğin şeyin %70 hammaddesi, yazılımın, vs poh püsür ithal, yaw sigortanı bile yabancı yapıyor, doları 4 yap bakiyim neoluyo, düşük sosyal güvence ile yarattığın işçi ordusuyla, sağladığın tüm, rekabetçi uluslararası ihraçatçı avantajını, hammadde maliyetlerindeki artıştan kaybedersin. Yiğit olan ezbere borazancılığı bırakır, biraz makro çalışır.

İyi tatiller.
                  haydan gelen huya gider...

Yorum

• poritino
                    Çalışkan
                    • 04 Mayıs 2009
                    • 2005

egelim bende spotta 92850 ve 93600 aralığından dönüş gelmesi ihtimali çıkıyor...senin rakamlarla örtüşüyor mu bir bakasın hele
                    Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.

Yorum

• cancan
                      Aktif
                      • 15 Mart 2009
                      • 233

71 den endeksi kaldirma hareketi short pozisyonlari sikistirma hareketi olabilirmi .varant ve aciga hisse satma ayaklarida var bu isin. garan 725 den 805 yapti varant ve hisse aciga satanlari ne kadar zorlamis olabilir hic varant islemi yapmadigimdan bilemiyorum.

Yorum

• egelii
                        Tecrübeli
                        • 25 Ağustos 2011
                        • 2961

poritino Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        egelim bende spotta 92850 ve 93600 aralığından dönüş gelmesi ihtimali çıkıyor...senin rakamlarla örtüşüyor mu bir bakasın hele
                        ptesi 2.seans basmaya başlalar diye çıkiür bende

Yorum

• sadrazam
                          optimist
                          • 21 Mayıs 2010
                          • 228

egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          ptesi 2.seans basmaya başlalar diye çıkiür bende
                          dualarımız seninle...
                          -Kargalar sürüyle, kartallar yalnız uçar...

Yorum

• leventaslan
                            Katılımcı
                            • 08 Haziran 2009
                            • 166

Benimde dualarim seninle :-)))

HUAWEI Y320-U10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
                            https://twitter.com/LEVENTASLAN91

Yorum

• hal045
                              Yeni Üye
                              • 05 Kasım 2013
                              • 47

leventaslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Benimde dualarim seninle :-)))

HUAWEI Y320-U10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
                              dua sayısı çok fazla zor gibi gibi http://www.youtube.com/watch?v=iJFhURGq6nA

Yorum

• sonperde33
                                Kıdemli
                                • 03 Ağustos 2011
                                • 3005

endekse beddua seansları düzenleyek...
                                Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

Working...
                                X

Debug Information