Kaynagı belirsiz para gelmezmi
TÜrkÜn vuruŞkan kÜrŞadlari
Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Ustat bankalarin kur riski sifir diyorsunda ozel sektorun borcu ne olacak bu da bir nevi bankalarin borcu ben bankacilik sektorundeyim inanin kurun 4-5 e gitmesi ortaligi dagitir 2.4 te bile bir cok firma bir suru kur zarari yazdi dahada yukselir diye korkudan titriyordu tabi onlar titrerken bankalarin kredi izleme bolujmleride onlari izliyordu :-)
Ben birakin 4-5 lirayi 3 e bile gitse duman oluruz
Ayrica kredi maliyetleri dustukce bankalarin spreadleri cok ciddi sekilde degisir.
Soyleki faizler yukselince 3-4 spreadle verilen tl krediler faizler dusunce 0.50-0.1 e kadar dusuyor
Zaten %1 karsilik ayirdigini dusunursek aslinda zarar ediyor
Neyse sonuc olarak kurun 4-5 olmasi bircok firmayi batirir once bankalar kredileri geri cagirmaya baslar sonrada ucurum...
chaotic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBankaların kur riski sıfır.
Böyle bir karar alınmalı çünkü durgunluk var, ekonomi dönmüyor.
Hele seçimden önce twitterdan verilen gazlarla halk korkup dolara koştu. Şimdi dolarını satıp harcama yapmıyor, iyice tıkandık, piyasada dönen para yok.
Türk halkı kolay kolay kanmaz, 10 yıl bekler yine de zarar yazmak istemez dövizden. Dolar 2.5 TL olsa yabancının götüreceği dövizin 2 katı çözülür bankalardaki mevduatlardan.
Yorum
-
Dostum ben maaşlı bir çalışanım. dolar 5 TL olacak ekonomi iyi olacak da benim alım gücüm düşecek. Yemişim öyle ekonomiyi. Ülkemiz ucuz işçi cenneti olsun...Çin'in yerini biz alalım. Bana uymaz o iş maalesef.chaotic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBen olsam Yiğitin dediğini aynen yaparım. Önlemini almayan firma batar ama 6 ay içinde ekonomimiz dünyada 1 numara olur.
Mıy mıy mıy cari açık kapatmaya çalışıyoruz yıllardır. Çek doları 4 liraya bakalım cari açık kalıyor mu? Çin gibi cari fazla vermeye başlarız. Düşük kur yüksek faiz belimizi büküyor. Sanayici iş yapacaksa ihracat yapacaksa ülke büyüyecekse dolar 4 lira 5lira olmalı. Yoksa sülük portföyler gelir dolar satıp TLye yatırır günlük faiz ile senin kanını emer. Buna ekonomi denmez düdüklenme denir.
Neden tüm yabancı kuruluşlar aman faiz düşürmeyin diye açıklama yapıyor, hepsi sülük de ondan.
Faizleri yüzde 2ye çek, gelmek isyteyen gelsin burda iş kursun. Dolar 4 TL. Herkes koşa koşa gelir fabrika kurar.Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.
Yorum
-
chaotic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBen olsam Yiğitin dediğini aynen yaparım. Önlemini almayan firma batar ama 6 ay içinde ekonomimiz dünyada 1 numara olur.
Mıy mıy mıy cari açık kapatmaya çalışıyoruz yıllardır. Çek doları 4 liraya bakalım cari açık kalıyor mu? Çin gibi cari fazla vermeye başlarız. Düşük kur yüksek faiz belimizi büküyor. Sanayici iş yapacaksa ihracat yapacaksa ülke büyüyecekse dolar 4 lira 5lira olmalı. Yoksa sülük portföyler gelir dolar satıp TLye yatırır günlük faiz ile senin kanını emer. Buna ekonomi denmez düdüklenme denir.
Neden tüm yabancı kuruluşlar aman faiz düşürmeyin diye açıklama yapıyor, hepsi sülük de ondan.
Faizleri yüzde 2ye çek, gelmek isyteyen gelsin burda iş kursun. Dolar 4 TL. Herkes koşa koşa gelir fabrika kurar.
Yawbu şuna benziyo, "Günde 50 km goş, bak nası sağlıklı olucen, bak bi goş gorürsün".
Önce beden müsait ölcek. faiz 2yede düşer 1 ede düşer, bak USA falan örnekleri var. Ancaaaaaaak, önce sağlıklı, üreten, yaratan, geliştiren, bulan, başaran bi ekönömü olacaaaan. Senin bütün türk malı üretim dediğin şeyin %70 hammaddesi, yazılımın, vs poh püsür ithal, yaw sigortanı bile yabancı yapıyor, doları 4 yap bakiyim neoluyo, düşük sosyal güvence ile yarattığın işçi ordusuyla, sağladığın tüm, rekabetçi uluslararası ihraçatçı avantajını, hammadde maliyetlerindeki artıştan kaybedersin. Yiğit olan ezbere borazancılığı bırakır, biraz makro çalışır.
İyi tatiller.haydan gelen huya gider...
Yorum
-
egelim bende spotta 92850 ve 93600 aralığından dönüş gelmesi ihtimali çıkıyor...senin rakamlarla örtüşüyor mu bir bakasın heleSöylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.
Yorum
-
71 den endeksi kaldirma hareketi short pozisyonlari sikistirma hareketi olabilirmi .varant ve aciga hisse satma ayaklarida var bu isin. garan 725 den 805 yapti varant ve hisse aciga satanlari ne kadar zorlamis olabilir hic varant islemi yapmadigimdan bilemiyorum.
Yorum
-
ptesi 2.seans basmaya başlalar diye çıkiür bendeporitino Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteregelim bende spotta 92850 ve 93600 aralığından dönüş gelmesi ihtimali çıkıyor...senin rakamlarla örtüşüyor mu bir bakasın hele
Yorum
-
dualarımız seninle...egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterptesi 2.seans basmaya başlalar diye çıkiür bende
-Kargalar sürüyle, kartallar yalnız uçar...
Yorum
-
Benimde dualarim seninle :-)))
HUAWEI Y320-U10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildihttps://twitter.com/LEVENTASLAN91
Yorum
-
dua sayısı çok fazla zor gibi gibi http://www.youtube.com/watch?v=iJFhURGq6nAleventaslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBenimde dualarim seninle :-)))
HUAWEI Y320-U10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorum
-
Yorum