TÜrkÜn vuruŞkan kÜrŞadlari

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • daroka
    ......
    • 24 Nisan 2009
    • 362

taka abi gene döktürmüşsün formülleri.. eline sağlık abim.. ama sorun bizde uygulayamamakta maalesef :(
    YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyelerim "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.

Yorum

• taka
      Kıdemli
      • 22 Eylül 2009
      • 3774

daroka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      taka abi gene döktürmüşsün formülleri.. eline sağlık abim.. ama sorun bizde uygulayamamakta maalesef :(
      sabır ve gördüğünüze cesaret en böyyük silahınız olsun.ula bi gaçamadım burdan.hakkaetten bu sefer gaçtım,yoğsam yengeniz odunu hazırliy.
      ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
      sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
      müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• poritino
        Çalışkan
        • 04 Mayıs 2009
        • 2005

porim sende değişik olaylar seziyorum hadi hayırlısı diyim lem gece çıkmaya vaktim olsa sanamı gelirim bro
        evde 2 gacı var desem atlar gelirsin emme
        Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.

Yorum

• daroka
          ......
          • 24 Nisan 2009
          • 362

taka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          sabır ve gördüğünüze cesaret en böyyük silahınız olsun.ula bi gaçamadım burdan.hakkaetten bu sefer gaçtım,yoğsam yengeniz odunu hazırliy.
          abi o silahı kullansak tek rakibim bill gates olurdu
          YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyelerim "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.

Yorum

• daroka
            ......
            • 24 Nisan 2009
            • 362

poritino Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            evde 2 gacı var desem atlar gelirsin emme
            evden kaçmaya değecek bir bahane yoksa sana flash disk alıp gelsem ne olcak lemmm
            pardon ama sen eve 2 gacı atıcanda bana haber vericen hemiiii varsa tırnağım kendi kıçımı kaşırım daha ii

Yorum

• poritino
              Çalışkan
              • 04 Mayıs 2009
              • 2005

bunu başka hiç bir yerde yazmam....açın bakın bovespanın dolar bazlı haline....

dolar bazlıda diplere iyice yaklaşmış....bizim ise aşağıda alınacak çok yol var....

adamların piyasası bizim gibi sığ değil demek ki o yüzden çok yükselemedi....TR piyasası zaten sığ olduğu için ralliyi yaptırıp balon gibi şişirdiler piyasayı....şimdi de yediriyorlar....seçimlerden sonra son bir ralli yaptıktan sonra seyreyleyin cümbüşü.
              Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.

Yorum

• daroka
                ......
                • 24 Nisan 2009
                • 362

dolar bazlıda diplere iyice yaklaşmış....bizim ise aşağıda alınacak çok yol var....

adamların piyasası bizim gibi sığ değil demek ki o yüzden çok yükselemedi....TR piyasası zaten sığ olduğu için ralliyi yaptırıp balon gibi şişirdiler piyasayı....şimdi de yediriyorlar....seçimlerden sonra son bir ralli yaptıktan sonra seyreyleyin cümbüşü.
                porim ben hala insanlara inanamıyorum... bizi brezilya rusya ile kıyaslıyorlar keşke brezişya rusya olsak cari fazlamız 100 milyar usd olsa...
                şimdi elimizde fedin varlık alımlarını azaltma kararı var... yani amerika diyorki krizi aşmak için dolar bastım piyasaya verdim.. ben krizimi aştım arkadaş diyor şimdide bastığım paraları geri almam lazımki ileride enflasyon yaşamayım...
                peki bastığı likidi geri alması ne anlama geliyor... bizim gibi kırılgan gelişmekte olan ülkelerin sıcak para ihtiyacına yeter artık diyor... ehh buda tüm ülkelerdeki usd nin yükselmesine yol açtı...
                ve bu daha oyunun başı...varlık alımlarının azaltılması yeni başladı...
                yani oyun yeniden başlıyor ve tamamen bizim aleyhimize...
                peki bu olaydan en çok kim etkilenir...
                tabiki biz....
                son 12 yıldır ekonomimiz sadece sıcak parayla idare ediliyordu.. ne bir üretim hamlesi nede istihdam hamlesi yapıldı... hazır paraylaa yollar köprüler inşaa edildi ve ediliyor...
                sıcak paranın oyundan çekilmesi ile maalesef en çok biz zarar görücez... buda yetmezmiş gibi iranla olan ticaretimizde büyük sekteye uğradı ve uğruyacak ...
                çünki artık abd de iran parası ve petrolünün peşinde ve ambargoyu yumuşatmaya başladı...

sonuç olarak zor günlere hazır olalım....

Yorum

• Bull Market
                  Tecrübeli
                  • 23 Mayıs 2007
                  • 597

Kusura bakma poritino ama bovespaya dolar bazlı nasıl bakıyorsun?

Brezilyada dolar/tl diye bişey yok, o zaman dolar bazlı bovespa bakabilmen için usd/real paritesini dikkate alarak hesaplama yapan bir platforma ihtiyacın var demektir.

Yanlışmıyım?
                  Eğer hayatında inişler ve çıkışlar olmuyorsa, ölüsün demektir.

Yorum

• manaw
                    havacı
                    • 28 Ekim 2011
                    • 896

BOVESP.C/USDBRL.C

şu da bir iki cizikle..

Yorum

• egelii
                      Tecrübeli
                      • 25 Ağustos 2011
                      • 2961

76400 lönk
                      hayırlı işler

Yorum

• poritino
                        Çalışkan
                        • 04 Mayıs 2009
                        • 2005

porim ben hala insanlara inanamıyorum... bizi brezilya rusya ile kıyaslıyorlar keşke brezişya rusya olsak cari fazlamız 100 milyar usd olsa...
                        şimdi elimizde fedin varlık alımlarını azaltma kararı var... yani amerika diyorki krizi aşmak için dolar bastım piyasaya verdim.. ben krizimi aştım arkadaş diyor şimdide bastığım paraları geri almam lazımki ileride enflasyon yaşamayım...
                        peki bastığı likidi geri alması ne anlama geliyor... bizim gibi kırılgan gelişmekte olan ülkelerin sıcak para ihtiyacına yeter artık diyor... ehh buda tüm ülkelerdeki usd nin yükselmesine yol açtı...
                        ve bu daha oyunun başı...varlık alımlarının azaltılması yeni başladı...
                        yani oyun yeniden başlıyor ve tamamen bizim aleyhimize...
                        peki bu olaydan en çok kim etkilenir...
                        tabiki biz....
                        son 12 yıldır ekonomimiz sadece sıcak parayla idare ediliyordu.. ne bir üretim hamlesi nede istihdam hamlesi yapıldı... hazır paraylaa yollar köprüler inşaa edildi ve ediliyor...
                        sıcak paranın oyundan çekilmesi ile maalesef en çok biz zarar görücez... buda yetmezmiş gibi iranla olan ticaretimizde büyük sekteye uğradı ve uğruyacak ...
                        çünki artık abd de iran parası ve petrolünün peşinde ve ambargoyu yumuşatmaya başladı...

sonuç olarak zor günlere hazır olalım....
                        Evet abi...aynen katılıyorum...Ben de bu yüzden gönlüm elvermese de ayu oldum...Brezilya real'inin dolara karşı durumuna bakılırsa 1-2 ay sonra bizde de doların ne olacağı anlaşılır

Yorum

• adalı54
                          Yeni Üye
                          • 19 Ekim 2008
                          • 5

Kolay Gelsin Bol Kazanclar Olsun

Yorum

• poritino
                            Çalışkan
                            • 04 Mayıs 2009
                            • 2005

egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            76400 lönk
                            hayırlı işler
                            Egelim makas çok daraldı...dikkat et

Yorum

• egelii
                              Tecrübeli
                              • 25 Ağustos 2011
                              • 2961

egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              76400 lönk
                              hayırlı işler
                              Egelim makas çok daraldı...dikkat et
                              700 filet

Yorum

• daroka
                                ......
                                • 24 Nisan 2009
                                • 362

Abi buradan long gidicek olsa açılışta vobda gap bırakmazdı....
                                açılışta vobda gap bırakıyorsa bilinki o gün geri gelicek...
                                tecrübeyle sabittir..
                                isterseniz bugün sağlamasını yapalım bunun
                                75975 görülecek bugün ahanda bu kadar net yazıyorum..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information