Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
90-100binden itibaren hep şort şort şort..arada ufak bir long sonra tekrar şort şort şort..
long olup 10-15 bin puanlar kazanmak varken.parayı 5e 10a bölüp şurdan şort,burdan bidaha şort demek bana normal gelmiyor.
açıklaması şu; aslında ben bu işi bilmiyorumda borsa hep çıkacak değilya deyip parça parça şortluyayım elbet birinden kazanırım.
102den şortum beklese sıfırlayacak,104ün %80i gidecek,106 %60ı gidecek..hep gidecek.112den belki 114 den yapıcam şortlar borsa düşerse kazanacak. borsadan anladığını iddaa eden insan 10-15bin yanılıyorsa ya ara vermeli yada bırakmalı. Çünkü artık bu iş oyuna dönmüştür.bazı oyunlarda zor seviyeler vardır.seviyeyi geçemedikçe,kazanamadıkça,bu sefer olucak deyip ısrarla tekrar tekrar oynamaya dönmüştür.
Parayı bölmeyi kabul ediyorum.Ama 5-10bin puanı kabul etmiyorum.Yanlış yapılmıştır.Yanlış yapıldığı kabul edilmek yerine,şurdanda ek yapıyım demek,insanı çok daha yanlış yerlere götürür. Nezaman düşen bir hisseyi alıp,düştükçe ortalama yapmaya uğraşsam,zararım 1 olacağına 10 olmuştur.Bu %90 hep böyle gerçekleşmiştir.%10 şans için yapılan bu işlem yanlış demektir.
Çünkü 3 liralık hisse 2ye inene kadar ortalama yapsan,2 görmüş hisse 2,4 görse yani %20 artsa hepsini satar çıkarsın.Bu işin 2den alanlarınıda düşünmek lazım.3den alanı kimse düşünmez.
Düşerken çok kolay düşer,çıkarken ite ite çıkar..
Çok güzel bir yorum olmuş ağzına sağlık.
S.A. Günaydın Cümleten
Hayırlı ve bol kazançlar.
I'm gonna make him an offer he can't refuse!
Yazdıklarım asla kat'a zinhar yatırım tavsiyesi değildir.
90-100binden itibaren hep şort şort şort..arada ufak bir long sonra tekrar şort şort şort..
long olup 10-15 bin puanlar kazanmak varken.parayı 5e 10a bölüp şurdan şort,burdan bidaha şort demek bana normal gelmiyor.
açıklaması şu; aslında ben bu işi bilmiyorumda borsa hep çıkacak değilya deyip parça parça şortluyayım elbet birinden kazanırım.
102den şortum beklese sıfırlayacak,104ün %80i gidecek,106 %60ı gidecek..hep gidecek.112den belki 114 den yapıcam şortlar borsa düşerse kazanacak. borsadan anladığını iddaa eden insan 10-15bin yanılıyorsa ya ara vermeli yada bırakmalı. Çünkü artık bu iş oyuna dönmüştür.bazı oyunlarda zor seviyeler vardır.seviyeyi geçemedikçe,kazanamadıkça,bu sefer olucak deyip ısrarla tekrar tekrar oynamaya dönmüştür.
Parayı bölmeyi kabul ediyorum.Ama 5-10bin puanı kabul etmiyorum.Yanlış yapılmıştır.Yanlış yapıldığı kabul edilmek yerine,şurdanda ek yapıyım demek,insanı çok daha yanlış yerlere götürür. Nezaman düşen bir hisseyi alıp,düştükçe ortalama yapmaya uğraşsam,zararım 1 olacağına 10 olmuştur.Bu %90 hep böyle gerçekleşmiştir.%10 şans için yapılan bu işlem yanlış demektir.
Çünkü 3 liralık hisse 2ye inene kadar ortalama yapsan,2 görmüş hisse 2,4 görse yani %20 artsa hepsini satar çıkarsın.Bu işin 2den alanlarınıda düşünmek lazım.3den alanı kimse düşünmez.
Düşerken çok kolay düşer,çıkarken ite ite çıkar..
Önerin nedir peki?
Eleştirmek kolay, yapmak zor.
Şu an Kuzu 8000 yedi, ben 10000 puan yedim, eksper 6000 yedi. Benim anlayışım düşük kaldıraçlı orta vade alış/satış yapmak. Bu tarz ile zararım yok, karım da var diyebilirim. Eksper ve kuzunun da kar ettiğini ve yıllardır ayakta kaldığını görüyoruz.
bist100 75, bist30 90'dan beri mal dağıtılmaya çalışılıyor. ben 103den shortlamışım. 1 yıl sonra mutlaka karda olacağım. 1 yıl içinde kısa vadeli traderların % kaçı kazanacak, % kaçı portföy sıfırlayacak?
Baboli, kendi adıma konuşursam, vobdan yıllık kazanç hedefim tüm portföyün %15i. Mevduatı ikiye katlamak yani. 5000 lirayı 30-40 bin lira yapmak için oynayanlardan değilim. Böyle bir yatırım tarzı bana göre değil. Büyük portföye mevduat üstü getiri yapmaya çalışıyorum. Ben orta vadeli havaya bakarım, gelecek 6 ayda 1 yılda neler olacağını kestirmeye çalışırım. Benim başlığıma bakarsanız 2012 aralık sonuna kadar short yapmayın diye uyardım. O arada kaç tane kısa vadeli trader battı.
Şu an geldiğimiz noktada gelecek 1 yılı dünya borsaları için olumlu görmüyorum. Türkiye için ise çok daha büyük problemler var. Nottur, barış sürecidir hepsi makyaj. Ama bunları teknik analiz ile göremezsin .Biraz temel gözlüğüyle bakmak lazım.
barış sürecinin patlayacağını,
yerel seçimlerde akpnin oylarının düşeceğini ve dağılma tehlikesi geçireceğini,
sadece %10 artan dolar ile bile bir sürü döviz borçlusu firmanın iflasın eşiğine geleceğini,
düşen faizlerin orta/uzun vadede banka karlarını düşüreceğini
düşünüyorum.
Long olmak isteyen buyursun olsun. Kimseye zorla short yaptırmıyoruz.
Baboli, kendi adıma konuşursam, vobdan yıllık kazanç hedefim tüm portföyün %15i. Mevduatı ikiye katlamak yani. 5000 lirayı 30-40 bin lira yapmak için oynayanlardan değilim. Böyle bir yatırım tarzı bana göre değil. Büyük portföye mevduat üstü getiri yapmaya çalışıyorum. Ben orta vadeli havaya bakarım, gelecek 6 ayda 1 yılda neler olacağını kestirmeye çalışırım. Benim başlığıma bakarsanız 2012 aralık sonuna kadar short yapmayın diye uyardım. O arada kaç tane kısa vadeli trader battı.
Şu an geldiğimiz noktada gelecek 1 yılı dünya borsaları için olumlu görmüyorum. Türkiye için ise çok daha büyük problemler var. Nottur, barış sürecidir hepsi makyaj. Ama bunları teknik analiz ile göremezsin .Biraz temel gözlüğüyle bakmak lazım.
Chaotic seni çok yakından takip etmesemde topikte şort açanları uyardığın günleri çok net hatırlıyorum.
Eksper abinin zararlı tradeleri olsa da karlı tradeleri ve karları o kadar yüksek ki başarısı ortada.
Ama ben daha kuzunun ky ye vob ile alakalı ne faydası dokunmuş anlamadım. Belki de ben salağımdır. Belkide 10 binlerce puan terstte kalmak portföyü açısından sorun oluşturmadığı gibi 3-5 bin puan kara geçtiğinde portföyü katlanıyordur. Bilemicem artık orasının nasıl olduğunu. Bu tarz trade bence saçma.
I'm gonna make him an offer he can't refuse!
Yazdıklarım asla kat'a zinhar yatırım tavsiyesi değildir.
Yorum