TÜRK ün VURUŞKAN EVLATLARI

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Bull Market
    Tecrübeli
    • 23 Mayıs 2007
    • 597

Bi tutturmuşlar demokrasi, yahu geçmişi binlerce yıllık insanlık tarihinde kaç seneki bu demokrasinin geçmişi, soruyorum kaç sene?

Şu an dünyayı sömüren G8 haricinde demokrasi hangi ülkede işliyor? kafayamı yedi bu insanlık? onlarda bile zenginlik imkan olduğu halde neler neler oluyor.

Yani demem oki, krallıklar padişahlıklar bitti, zenginlerin dalkavukları eskiden kralı padişahı kandırırdı zenginin işini görürdü, şimdi danışman statüsünde seçimle geleni, pardon seçimle getirdiklerylen zenginin işini görmeye devam ediyor, kimse böyle değil desede böyle işte.

Yok kırmızı ışıkta durduğun gibi, kanunen şöyleymiş vatandaşın hakkı varmışda vergi veriyomuşda falanda filan, çok düz mantık bunlar.

Geçiniz, demokrasi denilen şey ütopyanın ta kendisidir, yönetimlerin bal gibide bugünkü demokratik hak ve özgürlükler denen olguya %100 riayet ederek ülke yönetmesi imkanı yoktur, vardır diyen yalan söyler.

Efenim sen hem kel hem fodul olacan, ondan sonra fıstık gibi ülke yönetimi isteyecen, bide bu var yani.

Kim kimden ne isteyecek.

Benim gördüğüm isteyen geliyor böyle iktidar oluyor yada bişekilde yönetici, aha işte istediğinide yapıyor, oldu bide kel fodul ne derse tamam yapsın, nerde görülmüş yaaa

Hee, tamam dünyayı sömürürsün, o zaman zaten padişahlıkda olsa senin ülkende insanlar oh ne ala olur, neye göre? diğer toplumlara göre.

Bu iş budur.

Hem adamı seçmedin ben getirmedim de, hemde ülkeyi yönetene hoop dur , diyemezsin bi kere sen seçmedin, tamam işte demokrasi bu, dersende adam yapacakmı yani.

Bu bir işçinin patronuna emretmesi gibi bişey, efenim patronumu seçmekte özgürüm, seçtim sorun yok, haa bide istemesemde iş yok ve olan işinde patronunu tasvip etmiyorsun ama s... s... işe gidip geliyrsun, hadi aç ağzınıda göriim seni, sen yarın gelme diyiverir, tasvip etmeyebilirsin ama yöneticin patronun belli, işte demokrasi ha ha , ee eski düzeni niye yıktın padişahta aynı işi görüyodu mübarek.

Haa o düzen zaten dünyada yıkıldı gitti yerine dediğim gibi zanginlerin danışmanları aracılığı ile istediğini yaptırdığı halkın seçtikleri geldi, al sana demokrasi oldu buda, olacak işmi yaaa.

Sen sorgulasan çatlasan değişmez artık devam tencere tava bu hayatların hepsi hava.

Bi şansımız olabilirdi ülke insanı olarak, oda dünyaya pazar olduktan sonra artık imkanı yok olmaz, pazar oldunmu işte böyle sermaye girer verir kredi kartını koyar adamınıda başa, oooo sermayenin anavatanları demokrasi içinde gül gibi yaşar gider, bu tarafta yırtın yırtınabildiğin kadar, kel fodul takıl, kalk ataletsiz ol 90 yıl cumhuriyet kurulalı daha bi markan yok ne iş yaptığın belli değil, örnek Japonlar yaptıkları elektronik ve arabayla, amerkanlar film araba uzay teknolojisi, hava taşıtı say say bitmez, alman makineci otomotivin anavatanı, varmı senin zanaatın ne iş yapan alooo, kel fodul otur ondan sonra demokrasi.

Heee demokrasi bol bol var taze taze yiycenmi?

neymiş ne güzelmiş yaa sen tava çaladur abicim hükümet şimdi gece demez gündüz demez uğraşır demokrasiyi ayaklarına serer, hee ne güzel olur dimi çal tava çal.

Arpayı fazla verdi hükümet bu vatandaşa ondan oldu bunadı millet ne isteyeceğini şaşırdı

Kendine bakmıyor yaa kim kimden ne isteyecek? kaç akşamdır karşı binada var bi tane tava çalan artık eve en son o giriyor, bide böylesi var fazla kızan çok tava çalıyo, abi az kızan az çalıyo giriyo evine puha ha.

Çok kızana çok oy verme hakkı olsaydı seçimler hep koalisyon olurdu, çok kızan niye çok tava çalıyo abi bende bu işe takıldım.

Madem demokrasi var, tava çalma sayısı hakkı olsun herkesin, fazlasını çalmasın, hakkını öyle rastgele bitirmesinki bellimi olur bi iş daha olur lazım olur falan.

Hakkından fazla oy kullanamıyorsan hakkından fazla tava çalma, hakkından fazla miting yapma mesela, o zaman eşitlik ve demokrasiden bahsedebiliriz bence, varsa öyle bişey yani, demokrasi yani.
    Eğer hayatında inişler ve çıkışlar olmuyorsa, ölüsün demektir.

Yorum

• butsu
      Aktif
      • 16 Haziran 2009
      • 257

bull market Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      bu bir işçinin patronuna emretmesi gibi bişey, efenim patronumu seçmekte özgürüm, seçtim sorun yok, haa bide istemesemde iş yok ve olan işinde patronunu tasvip etmiyorsun ama s... S... Işe gidip geliyrsun, hadi aç ağzınıda göriim seni, sen yarın gelme diyiverir, tasvip etmeyebilirsin ama yöneticin patronun belli, işte demokrasi ha ha , ee eski düzeni niye yıktın padişahta aynı işi görüyodu mübarek.

Arpayı fazla verdi hükümet bu vatandaşa ondan oldu bunadı millet ne isteyeceğini şaşırdı
      yazik, bu kadar tutarsiz saçmalanmiŞ yazi görmedİm, uzayda mi yaşiyorsun sen?

Yorum

• TUNABEN10
        Katılımcı
        • 22 Ağustos 2011
        • 238

Evet maalesef demokrasi yok ve birileri bana ne kadar değer verecek diye oturup bekle.

Siyaset erbabı vatandaşına neyi hak gördüyse kulları tamam demeli.

Ben siyaseti bırakıyorum amma arkamdan torunum geliyor deyip gülücükler saçan erbap.
        Vatandaşın torununun ağası şimdiden belli yani.

Toplum istediğinde o içi boşaltılmış demokrasiyi sana iteleye kakalaya doldurur.

İşine geldiğinde halk; gelmediğinde tava dersin gülersin.

Pul para; para pul olur.

Yorum

• TUNABEN10
          Katılımcı
          • 22 Ağustos 2011
          • 238

Evet maalesef demokrasi yok ve birileri bana ne kadar değer verecek diye oturup bekle.

Siyaset erbabı vatandaşına neyi hak gördüyse kulları tamam demeli.

Ben siyaseti bırakıyorum amma arkamdan torunum geliyor deyip gülücükler saçan erbap.
          Vatandaşın torununun ağası şimdiden belli yani.

Toplum istediğinde o içi boşaltılmış demokrasiyi sana iteleye kakalaya doldurur.

İşine geldiğinde halk; gelmediğinde tava dersin gülersin.

Pul para; para pul olur.

Yorum

• Bull Market
            Tecrübeli
            • 23 Mayıs 2007
            • 597

Öyle yazının içinden cımbızla iki kelime çekilip alınarak yorum yapılmaz

Uzayda yaşamama gerek varmı? hepimiz bu toplumun içindeyiz, ne söyleyeceksen yazsaydın meramını, tutarlı bişeyler mesela, korkma laf sokma sanatı icra etmem yaz sen çekinme.

Yorum

• Bull Market
              Tecrübeli
              • 23 Mayıs 2007
              • 597

Aylık dolar bazlı endeks 100 grafınıda güncelledim

Kritik seviyelerde kapanışlar yapmaya başlamışız.... 4,3 cent seviyesi önemli.

Topiğin linki, yorumumda burada.
              http://forum.keyborsa.com/showthread...685#post485685

Yorum

• albica
                Aktif
                • 03 Aralık 2008
                • 287

İstanbul fethedildiğinde Bizanslılar meleklerin cinsiyetini tartışıyordu...bu gece olanlar hiç hoş değil işler gittikçe kötüye gidiyor tunceli adana ve antakya çok karışık....patlamış mısır nasıl ısındıktan sonra patır patır patlar aynı anda ..bu iş te böyle sanki..müthiş bir toplum mühendisliği mi yoksa spontane gelişen olaylar mı..ama patır patır patlıyor olaylar..bu gece kandil inşallah huzuru buluruz mübarek gecede..
                ben izmir in küçük bir ilçesindeyim..2 gecedir insanlar toplanıp protestoya devam ediyor.. özellik le gençler..ilçenin iki lisesinin öğrencileri hepsi siyah giyinip geldi istisnasız.. nasıl örgütlendiler..twitter gençliği mi..Biz nasıl dow dax altın petrol alıp satıyorsak gecenin bu saatinde ..onlarda nasıl örgütsüz örgütleniyorlar..tv de siyasi uzman kılıklılar neyi tartışıyorlar.. yoksa can ataklı nın dediği gibi bu iş bitti mi.. Kuzu nun dediği gibi.. TARİH TÜRK E GEBEDİR...Kafam çok karışık.. toz duman içinde her şey..ya da gene kuzunun dediği gibi bize gösterilene değil arkasındaki ni gör..iyi kandiller..
                “Tanrı iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlarsa kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar”

Yorum

• albica
                  Aktif
                  • 03 Aralık 2008
                  • 287

...
                  “Tanrı iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlarsa kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar”

Yorum

• hakanbakan
                    Katılımcı
                    • 18 Ağustos 2011
                    • 155

arkadaşlar miraç kandilimiz mübarek olsun.. nicelerine sağlık mutluluk huzur ve sevdiklerinizle birlikte ulaşmanız dileklerimle..

Yorum

• sonperde33
                      Kıdemli
                      • 03 Ağustos 2011
                      • 3010

ooov, ne kandili bu akşam?

sağol dostum, nice kandillere sevdiklerimizle mutlu ve huzurlu inş

günaydın
                      Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• kani
                        Tecrübeli
                        • 26 Kasım 2010
                        • 1084

arkadaslar rica ederim piyasa harici yazilara son verelim su an itibariyle basliga uygun yazilar yazsak daha munasip olur dusuncesindeyim
                        oturma münkir ile alırsın sancı tutarsın pas paklamaz her kalaycı

Yorum

• egelii
                          Tecrübeli
                          • 25 Ağustos 2011
                          • 2961

hayırlı kandiller

Yorum

• egelii
                            Tecrübeli
                            • 25 Ağustos 2011
                            • 2961

arkıdeşle
                            siyasi düşncelerini bu topikte yazmayın gari yete
                            piyasaya odaklanalım işimize bakalım yaw
                            bugün düşüşünü tamamlaması dünde dediğim gibi bi aşşada salması lazım
                            96800-97 bölgesi lönk için gayet güzeel görünmekte
                            97 yi kollayıp lönk kovalamak düşüncem
                            gerçekleşirse yazarım

Yorum

• egelii
                              Tecrübeli
                              • 25 Ağustos 2011
                              • 2961

bu grafiği daha evvel attımdı
                              o zaman 113200 ün önemini belirtip yeşil altı turuncuya gider dedikti
                              turuncudan döner beklentimizi gerek pala gerek gezi olayları kol saati gösterterek kol gibi yaptı
                              ama o zaman bile yukarda 500 bin aşşada 5bin olduğunu söledik
                              şimdide bu grafa bakıp şu yolu izleyeceğini ve turuncuyu deneyeceğini düşünmekteyim

Yorum

• VIX100
                                Tecrübeli
                                • 03 Kasım 2011
                                • 1945

98 cort,98225 stop,ulen yine hüsrannnnn

alt banttan uzaklaşmış ne nane yemeye açtıysamm
                                oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

Working...
                                X

Debug Information