Subjektİf Kaotİk Analizler...

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • chaotic
    Yasaklı
    • 26 Mayıs 2009
    • 713

Merhaba Sn. Karatay,

Aşağıda 25 kasım 2012'de bana ne dendiğini alıntıladım. Bu başlığın ilk sayfasında var o mesaj. O zaman çoğunluk short diyordu ben 31 Aralık 2012den önce short olunmaz diyordum. Hatta kuzu da short diyordu aralık ayında, eksper ısrarla uyarıyordu short kalmaması için.

Şimdi, seviye olarak aslında çok da yukarda değiliz. O zaman vob 90000 idi şimdi 102000. Ama borsalarda bir telaş hissediyorum, malı biran önce vermek istiyorlar. TVlerde borsanın alternatifi yok diyorlar. Uzakdoğu ve ortadoğudaki gelişmeler ürkütücü. Şubattan beri İran ve K.Kore kafa tutuyor, eskiden bu kadar cesur değillerdi. Son 1 aydır dünya çok değişti. AYUluğum daimi değil yani. Yeni yeni AYU oluyorum.

Pozisyonumu alırken 10000 puan tersde kalabileceğimi de dikkate alıyorum. Full kaldıraçla falan işlem yapmam zaten. En büyük pozisyonum tüm portföyüm kadardır. Yani mevduattaki, dövizdeki, borsadaki paramın toplamı 100 TL ise vobda alacağım pozisyon en fazla 100 TL'lik long veya shorttur.

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    başlığın hayırlı olsun dostum...

sen asla AYU olamazsın... AZULU bir bovasın...

200.000 olsak... TEPE değil...300 dersin...

Yorum

• Karatay
      Aktif
      • 14 Ağustos 2011
      • 277

Belli bir huzursuzluk seviyesinde olduğumuz aşikar, özellikle uzakdoğu kısmıyla...
      Japon yeni ve japon borsası akıl almaz bir çılgınlık düzeyine geldi, belki daha yolun başındadır bilmiyorum. Ama bu para basma olayı çok kötü patlayacak.
      K.Kore ile ilgili olarak, bugün satır arasında Faber miydi tam olarak hatırlamıyorum "Çinin kışkırtıcı olduğunu" söylüyordu. Yani aslında ABD'ye yada Japonya'ya karşı olarak kullanıyor.

Nasıl çözülecek bu çok bilinmeyenli ucube denklem acaba.
      (Fed+ECB+BOE+BOJ) [∞(∞(QE))]/∞ = ?
      Zaten bu genişlemeci eylem sonuç vermezse, sonuncu aşama olarak yıkıp yeniden inşaa etme eylemine geçilmesi olası.

Yorum

• chaotic
        Yasaklı
        • 26 Mayıs 2009
        • 713

Bu sıralar çok garip şeyler oluyor. Mesela Fed tutanakları Amerikan borsaları açılmadan açıklandı. Normalde bize göre akşam 21de yani onların borsası kapanmaya 2 saat kala açıklanırdı.

Kongre üyelerine yanlışlıkla atılmış falan bir sürü açıklama geçti, hepsi yalan bu açıklamaların.

Halka diyorlar ki, tutanakları dürüstlük yapıp erkenden açıklıyoruz. Bakın borsa da yükseliyor. Tutanak stresine girmeyin. Çünkü tutanak stresi ile mala girmeye çekinen bir kısım yatırımcı var. Açıklanan tutanak çok boğasal olmasa da, bir şekilde QEnin devam edeceği lafı geçti ve o öne çıkarıldı. İlk 3 saat yükseltilen ABD borsalarında son 4 saat yatayda mal yedirildi.

Ayrıca Avrupa kapanmadan açıklanmış oldu ki, tutanaktan çekinip mal almayan kesim rahat rahat malını alsın, çünkü tutanağı bekleyen malı yarın alır.

Yani takvim çok sıkıştı. Bir günü bile kaybetmeye tahammülleri yok.

Kafamda o kadar çok soru işareti var ki, basit bir veri açıklama değişikliğinden bile nasıl senaryolar yazabiliyorum, görüyorsunuz.

Benim vob pozisyonumdan çok daha önemli şeyler oluyor dünyada.

WW3 her an başlayabilir diyorum. Belki gelecek hafta, belki yarın belki yarından da yakın...

Yorum

• mehmetkirsoy
          Kıdemli
          • 03 Ocak 2013
          • 3325

sabah sabah yine notculardan açıklamalar geliyor.. tahammülleri yok vakit kaybına tespitiniz çok yerinde..

Yorum

• chaotic
            Yasaklı
            • 26 Mayıs 2009
            • 713

Steve Herman ‏@W7VOA 30 sn
            #DPRK CPRK claims in statement panic buying of food & foreigners scrambling to leave #ROK "as war could break out at any moment."

Panik şekilde gıda alımları başladı ve yabancılar ülkeyi terkediyor, savaş her an başlayabilir...

Arkadaşlar, şu an aslında en mantıklı yatırım gıda stoğu yapmak, çünkü gıda fiyatları mutlaka artacak savaş durumunda. Biz savaş dışında da kalsak gıdayı daha pahalıya alacağız.

Yorum

• mehmetkirsoy
              Kıdemli
              • 03 Ocak 2013
              • 3325

chaotic abi müthiş tespit etmişsiniz fed tutanaklarını 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.. diğer tespitlerinizde çok yerinde..

Yorum

• mehmetkirsoy
                Kıdemli
                • 03 Ocak 2013
                • 3325

CHAotic emtiaların tümü çöktü.. gümüş -5.. yorumunu merak ediyorum..

Yorum

• chaotic
                  Yasaklı
                  • 26 Mayıs 2009
                  • 713

Kuzunun topiğine yazmıştım, buraya da kopyalayayım.

Dünya altınlarının %80 i NWO tasarımcısı Rothschildlerin kontrolündedir. Onlardan habersiz olarak kimse altını 1 günde %5 düşüremez. Elbet bir planları var, zamanla göreceğiz.

NWOda, sistem dışı parayı yok etmek için altının değerinin sıfıra indirileceği söyleniyor. 1 kg ekmek = 1 kg altın gibi yani. Kayıt dışı para ile yaşayamayacağız, kağıt paraları da geçersiz yapacaklar. Hepimiz sistemin kölesi olacağız. Onların izni olmadan boğazımızdan bir lokma geçemeyecek.

Bu söylenti doğruysa, altının değerini bir gecede sıfırlamak dünya halklarını isyan ettirir. Piyasalar vasıtasıyla hergün %1 - %2 düşürseler kimse itiraz edemez. Altına yatırım yaptım servetimi kaybettim dersin çekilirsin kenara.

Tabi altını tam olarak çökertmeden önce olabildiğince çok kişiyi altına çekecekler ki milletin serveti erisin, QElerle sürülen paralar buharlaşmış olsun.

Hep sorarlar ya bu kadar QE yapıldı, para geri nasıl toplanacak diye. Mümkün olduğu kadar çok kişi altına ve borsaya çekilecek. Altın çökecek. Borsalarda da seçilmiş insanların aldığı firmalar iflas etmeyecek, diğer grubun aldığı firmalar iflas edecek. Böylece para seçilmişlere transfer edilmiş olacak.

Ama NWOya daha zaman var biraz daha. İzleyelim bakalım.

Şahsen ben altını almam da satmam da, çünkü yatırımlarımı teknik ve temel analiz üzerine kurarım. Altında temel analiz yoktur. Enflasyon korkusuyla veya savaş korkusuyla altın alırsın ama bu korkuyu nasıl ölçeceksin? Bir firmanın F/K sı var PD/DD var. Bunlara göre pahalıysa tekniğin de yol göstermesiyle satarsın. Altında sadece teknik uygulanabilir, temel yok.

Altında temel olsa olsa çıkarma maliyeti olabilir. O da 400 dolar civarıydı galiba. Rothschild kendi fiktif işlemleriyle altının değerini 10 dolara düşürse o temel de anlamsız olur, kimse altın da çıkarmaz bundan sonra. Böylece altın tarihe gömülmüş olur.

Gelecek için en iyi yatırım, şehir merkezlerine uzak, NWO askerlerinin elinizden alamayacağı, yüksek dağlarda/yaylalarda, sulu bahçe/tarla...

Yorum

• chaotic
                    Yasaklı
                    • 26 Mayıs 2009
                    • 713

Bizim not artsa ne olur, vob 120000 olsa ne olur. Bu süreç saçmalığı devam ederse 1 yıl sonra vob 20000 ve bölünmek üzere olan bir Türkiye...

Karayılan, New York Times gazetesine verdiği açıklamada, "Gerillalarımız silah bırakamaz, bu son konudur, sürecin sonunda konuşulacak son konudur" dedi. Karayılan ayrıca, savaşın bitmesinin ardından Türkiye'ye dönerek Kürt haklarının geliştirilmesinde siyasi bir rol oynamak istediğini belirtti.

'SİYASİ ROL OYNAMAK İSTİYOR'

Murat Karayılan, eğer savaş biterse Türkiye'ye dönmeyi umduğunu belirterek, Kürt haklarının geliştirilmesinde siyasi bir rol oynamak istediğini söyledi. Karayılan "şiddeti bir kenara koyduktan sonra, demokratik bir toplumun kurulması gerekecek" dedi.

Karayılan, İmralı ile iletişimin ağır işlediğini ifade ederek, “Hızlı karar alabilmemiz açısından ihtiyaç olursa neden bizden de bir grup İmralı’ya gitmesin ki” dedi.

ANF’nin haberine göre, yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karayılan, daha geri çekilme kararını vermediklerini ve İmralı’yla iletişimlerinin ağır işlediğini vurguladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karayılan çözüm için PKK terör örgütü lideri Öcalan’la iletişimde olmaları gerektiğini savunarak, şunları kaydetti:

"İMRALI'YA GİTMEK İSTİYORUZ"

“İhtiyaç olursa neden bizden de bir grup İmralı’ya gitmesin ki” dedi. ANKA

http://haber.gazetevatan.com/turkiye...29432/1/gundem

Yorum

• chaotic
                      Yasaklı
                      • 26 Mayıs 2009
                      • 713

VIX Call options setup on Friday as well as SPX Puts:

Yorum

• mehmetkirsoy
                        Kıdemli
                        • 03 Ocak 2013
                        • 3325

fed tutanaklarının erken açıklanmasının sebebi belli oldu... parasal genişleme devam lafı altınları gazlamak içinmiş..

Yorum

• mehmetkirsoy
                          Kıdemli
                          • 03 Ocak 2013
                          • 3325

PKK'nın önemli isimlerinden Duran Kalkan 'Şu an geri çekilme falan söz konusu değil. Tam tersi Irak'takiler Türkiye'ye gitmek istiyor' dedi.

http://haber.gazetevatan.com/pkknin-...29711/1/gundem

Yorum

• mehmetkirsoy
                            Kıdemli
                            • 03 Ocak 2013
                            • 3325

korede 2 tane füze yakıtı doldurulmuş bekletiliyormuş.. füzelerin yakıtı doldurulduğu zaman yakıt füzeye zarar vermeye başlıyormuş.. yani füzeleri hazırlıyım 1 ay dursun diye bir durum yokmuş.. pazar yada pazartesi günü fırlatma bekleniyor.. hedef boş alan olabilirmiş.. füze kapasitesini sergilemek amaç.. john kerry füzelerin fırlatılmaması için çinde.. ve japonyaya geçecek.. eğer bi şov yapılacaksa hafta sonu kerry o taraflarda iken füzelerin ateşlenip boş bir yeri vurması bekleniyor.. denizde veya atmosferde bahsedilen..

şov olsun diye füzeleri gkore veya japonyanın üzerinden geçirilip geçilirilmeyeceği bahsediliyor.. füze savunma sistemleri veya füze boş bir yere gitsede cevap verilebilir endişesi..

Yorum

• chaotic
                              Yasaklı
                              • 26 Mayıs 2009
                              • 713

Yılmaz Ensarioğlu: ”Akil Adamların Guneydoğu ziyeretinde Öcalan'ın serbest bırakılması, koşullarının iyileştirilmesi öne çıktı"

Yorum

• chaotic
                                Yasaklı
                                • 26 Mayıs 2009
                                • 713

Mayısta İran Körfezinde Amerika ve Müttefiklerinin gösterisi var. İsrail özründen sonra Türkiye de katılırsa bu tatbikata, çarşı karışır. Ana hedef Türkiye ile İranı çatıştırmak. Bunu becerirlerse piyasa falan kalmaz bizde, vob30 20000 hedefim bile çok yukarıda kalır.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information