Hisse_Trade 10

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • levent martı
    Kıdemli
    • 06 Eylül 2008
    • 4782

68 657
    68920 ÖNEMLİDİR
    68575 tutunabilirse çok iyi olur...
    “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

Yorum

• levent martı
      Kıdemli
      • 06 Eylül 2008
      • 4782

prkme502

Yorum

• eren@
        Tecrübeli
        • 24 Nisan 2008
        • 2344

selamun aleyküm dostlar nasılsınız ....
        Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .

Yorum

• eren@
          Tecrübeli
          • 24 Nisan 2008
          • 2344

twitter de BIST kanal ihlalini teyit edip kanala geri dönüş çabasında... yükselişe başlamasını bekliyorum...73.000 yolculuk uzak değil.. sizler ne dersiniz bende aynen katılıyorum
          Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .

Yorum

• levent martı
            Kıdemli
            • 06 Eylül 2008
            • 4782

levent martı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            boynr,bayrd,hitit,vesbe...yarıştıralım
            prkme 487
            489 üzerinde
            şöyle diyelim 491 üzerinde kalırsa 5ve 508 hedef
            prkme502
            levent martı ve prkme,,,

Yorum

• levent martı
              Kıdemli
              • 06 Eylül 2008
              • 4782

eren@ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              selamun aleyküm dostlar nasılsınız ....
              as,
              hoş geldiniz,,,

Yorum

• general72
                Tecrübeli
                • 24 Nisan 2009
                • 433

Levent hocam tebrikler. Maşallah boş geçmiyor

Yorum

• levent martı
                  Kıdemli
                  • 06 Eylül 2008
                  • 4782

general72 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Levent hocam tebrikler. Maşallah boş geçmiyor
                  çorba kaynasın,
                  hep çalışalım,
                  düşerken ,
                  çıkarken,
                  sanki endeks çıkarken ky küpünü doldurdu,,,
                  Mevla herşeyin hayırlısını nasip etsin...

Yorum

• general72
                    Tecrübeli
                    • 24 Nisan 2009
                    • 433

Levent hocam yeni heyecan için yeni kağıtları merakla bekliyoruz

Yorum

• ahilas34
                      Bağımlı
                      • 02 Kasım 2011
                      • 1442

hayırlı haftalar arkadaslar, rastgele

Yorum

• levent martı
                        Kıdemli
                        • 06 Eylül 2008
                        • 4782

ahilas34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        hayırlı haftalar arkadaslar, rastgele
                        teşekkürler için teşekkür ederim,
                        hoşgeldiniz,,,

Yorum

• levent martı
                          Kıdemli
                          • 06 Eylül 2008
                          • 4782

trafo 664

Yorum

• ahilas34
                            Bağımlı
                            • 02 Kasım 2011
                            • 1442

Sıkı bir çalışmanın yerini hiç bir şey alamaz. Deha %1 ilham ve %99 terdir.
                            Thomas Edison

Yorum

• ahilas34
                              Bağımlı
                              • 02 Kasım 2011
                              • 1442

Döviz – Tahvil
                              Dolar/TL geçen hafta yeni tarihsel zirvesini yaptı:

Son 5 haftalık dönemde iki defa kısa vadeli hareketli ortalamasında tutunmayı başaran Dolar/TL haftayı 1.9850 civarında kapattı. Kur Cuma günü psikolojik 2.00 seviyesine dayanarak yeni bir tarihsel rekora imza attı. Döviz sepetiyse benzer şekilde 2.32 civarında, tarihsel yüksek seviyesine yakın bir kapanış yaptı. TL’deki değer kaybı hafta boyunca diğer gelişmekte olan ülke para birimleriyle paralel şekilde seyretti. Lakin, Cuma günü açıklanan ve beklentilerin bir hayli altında gelen Temmuz ayı ABD konut piyasası verilerinden sonra diğer ülke para birimlerinde sert değer kazançları görüldü. Dolar/TL ise bu duruma pek ayak uyduramadı.

TL’nin piyasadaki son rahatlamaya iştirak edememesini birkaç sebebe bağlıyorum. Birincisi, TCMB‘nin hafta içerisindeki faiz kararının piyasa tarafından oldukça yetersiz bulunmasıdır. İkincisi, TCMB‘nin “istisnai gün” uygulamasına dair iki günde iki farklı yöntem açıklayarak zaten tedirgin olan piyasada biraz daha kafa karışıklığı yaratmasıdır. Üçüncüsüyse, son gelişmeler ışığında hakim güçlerin komşu Suriye‘ye bir operasyon düzenleme niyetinin ortaya çıkmasıdır; bu esnada Rusya da boş durmayıp Akdeniz’e birkaç gemi daha göndereceğini açıklamıştır. Bu işin nereye gittiği, bir sonraki hedefin hangi ülke olduğu bellidir; bu yıl bu konuya Nisan ayında biraz değinmiştim.

Türkiye’ye has bu olumsuzluklara rağmen, RSI endikatörüne göre aşırı alım bölgesinde bulunan ve psikolojik 2.00 seviyesine dayanmış olan Dolar/TL’nin, yurtdışındaki rahatlamanın devamıyla birlikte en azından 1.95 – 1.97 aralığına kadar geri çekilmesi beklenebilir.

EUR/USD paritesiyse dalgalanmaya devam ediyor, o cephede yeni bir gelişme yok. 1.34‘deki kuvvetli direnç aşılmadan uzun pozisyona girmek mantıklı görünmüyor. Aşağıda 1.32 civarı destektir.

Faiz piyasasında toparlanma yok:

Gösterge bileşik haftalık bazda tam 53 baz puan yükselerek haftayı %9.74 seviyesinden kapattı. Gösterge bileşik böylece birkaç haftadır içerisinde dalgalandığı yatay bandın dışına çıkarak %9.50‘nin üzerinde yılın yeni zirvesini de yapmış oldu. Faizdeki yükselişte yukarıda da bahsettiğim üzere hafta içerisinde TCMB faiz kararının piyasada yarattığı hayal kırıklığı ve “istisnai gün” uygulamasına dair yapılan açıklamaların yarattığı kafa karışıklığı etkili oldu.

Kıymetli bonocu dostumla Cuma günü bir araya gelme şerefine nail oldum. Kendisiyle pek çok konuda değerlendirmeler yapma imkanımız oldu. Pazartesi günü kısmetse iki bonocu dostumla daha görüşme imkanım olacak. Böylelikle dört günlük süre zarfında, sevdiğim dört bonocudan üçüyle hasret gidermiş olacağım. Anlayacağınız bu aralar keyfime diyecek yok… Her neyse, Cuma günü buluştuğum bonocu dostumun yolladığı rutin grafiklere göre, geçen hafta tüm tahvil faizlerinde yukarı kayma (İng. parallel shift) gerçekleşmiş. Lakin kısa ve orta vadeli faizlerde biraz daha sert bir yükseliş yaşandığı görülüyor. Böylelikle önceki iki haftadır biraz normalleşen verim eğrimiz yeniden yataylaşmaya başladı.

Hafta boyunca daha fazla yükselmekte zorlanan ABD 10 yıllık tahvil faizi Cuma günü kısa vadeli düşüş sinyali verdi:

Düşüşte beklentilere göre bir hayli zayıf kalan Temmuz ayı ABD konut piyasası verileri etkili oldu. Kıymetli okurların hatırlayacağı üzere, faizlerdeki yükselişin ABD konut piyasasını pamuk şekeri kıvamına getirmesini beklediğimi önceki yazılarda paylaşmıştım. Bu süreç sanırım yavaş yavaş başlıyor. Yükselen faiz hadlerinin ABD ekonomisine yansımalarını bundan sonra açıklanacak verilerde görmeye devam edeceğimizi tahmin ediyorum. Hal böyle olunca, FED’in eli kolu bağlanacaktır. Halen Eylül’de “tapering” mapering olmayacağını düşünüyorum. Bundan sonraki veriler de tezimi desteklerse, ABD 10 yıllık faiz haddinde ciddi bir rahatlama görebiliriz. Kritik seviyemiz önceki sıkışmanın üst sınırı olan %2.75′tir. %2.75′in aşağı kırılması halinde gelişmekte olan piyasalar ve emtialar başta olmak üzere tüm riskli varlıklara rahatlama gelir.

Emtia
                              Ons altın geçen hafta hedefe doğru ilerlemeye devam etti ve haftayı $1,400 seviyesinin hafif altında kapattı. Ons altın için teknik hedef $1,400 – $1,420 aralığıdır; haftaya piyasaya bu bölgeden satıcılar gelebilir. Türkiye’de de gram altın 89 TL civarında bir kapanış yaptı. Gram altın kurdaki gevşemenin devam etmesi sayesinde ons altından daha iyi performans gösterdi. Diğer kıymetli maden gümüş ise bu seferki rallide altından daha kuvvetli bir performans gösteriyor. Önceki hafta RSI endikatörüne göre aşırı alım bölgesine giren vampir öldürenin biraz bocalamaya başlamasını bekliyordum. Cuma gününe kadar bu şekilde bocalayan gümüş, haftanın son günü yine şahlanarak $24 üzerinde kapanış yaptı. Kıymetli madenin hala aşırı alım bölgesinde olmasına rağmen artık $25 – $26′dan önce durmayacakmış gibi bir görüntüsü var.

Hafta boyunca sıkışık bir seyir izleyen Brent petrol de Cuma günü atağa kalktı ve $111 civarında bir kapanış yaptı. Petrolde beklenen altın kesişme (İng. golden cross) bir veya iki hafta içerisinde yaşanacak. Altın kesişme yaşanırken bir miktar düzeltme görebiliriz, ama grafik $115 – $120 aralığını hedefliyor. Kaya gazı pörtledikten sonra enerji aleminin üvey evladı haline gelen doğalgaz ise $3.50 civarında seyrediyor.

Favori emtiam şeker ise özellikle hafta içerisindeki panik sırasında Brezilya Real’i ve Hindistan Rupi’sindeki değer kayıplarından olumsuz etkilenerek haftayı kısa vadeli ortalamasının altında, $16,45 civarında kapattı. İlgili para birimlerinin değer kazanmaya başlamasıyla beraber, şekerin de kendini tekrar $17.00 üzerine atması beklenebilir.

Cihan Borsaları
                              Hafta içerisinde 15,000 seviyesinin altına sarkma yapan ve RSI endikatörüne göre aşırı satım bölgesine giren ABD’nin Dow Jones endeksi (DJI), haftayı 15,000‘in hafif üzerinde kapatmayı başardı. DJI’da beklenen düzeltme böylece sona ermiş olabilir; tamamen sona ermediyse bile çoğu bitmiş azı kalmıştır.

Avrupa’da Alaman DAX ise Amerikalı ağabeyinin yaptığı düzeltmeye hiç iştirak etmeden durmayı başardı. İngiltere’de Churchill’in torunlarının endeksi FTSE ise beklentilerime paralel şekilde 6,400 – 6,500 destek bölgesinde tutundu ve ABD’li kuzenine paralel şekilde yukarı döndü. FTSE için yukarıdaki ilk direnç 6,600 – 6,700 aralığındadır.

Gelişmekte olan ülkeler arasında Brezilya’nın BOVESPA endeksi geçen hafta paylaştığım beklentilerle uyumlu şekilde yükselişine devam ederek 52,500 seviyesine iyice yaklaştı. Hafta içerisinde bir dalgalanma sonrası tekrar yükselişe geçen BOVESPA‘nın 52,500‘ü aşacağını tahmin ediyorum. Rus RTX de bana göre 1,900 seviyesini tekrar test edecektir; bu seviyenin yukarı kırılma ihtimali kuvvetlidir. Son olarak, bu aralar çılgın bir volatiliteye sahne olan Hindistan’ın SENSEX‘inin RSI endikatöründe çift dip oluştu. Haftayı 18,500 civarında kapatan SENSEX‘in tekrar 19,000‘ü aşması beklenebilir.

Özetlemek gerekirse, gerek gelişmiş gerekse gelişmekte olan ülke endekslerine olumlu bir görünüm hakim.

Endeks-i Şahane
                              Son yılların en kötü haftalarından birini geçiren Endeks-i Şahane %-8.54 oranında değer kaybetti ve haftayı 68,000‘in hafif altında kapattı. Böylece endeksin sene başından beri kaybı çift haneye çıkarak %-13.14‘e ulaşmış oldu. BİST 100 endeksi üçgen içerisindeki sıkışmasını sert şekilde aşağı kırdı:

Kırılmanın maalesef aşağı yönlü gerçekleşmesiyle endeks ard arda 5 gün boyunca kan kaybetti. Haftanın son iki gününde işlem hacminde artış gözlendi ve endeks 67,500‘ün altına sarkmayı reddetti. Bu arada RSI endikatörü de Haziran ayından beri ilk defa aşırı satım bölgesine girdi. Grafikteki ipuçları yurtdışı piyasalardaki olumlu görünümle beraber ele alındığında, BİST 100′de önümüzdeki hafta 70,000′in üzerine doğru bir tepki yükselişi yaşanabileceğini gösteriyor. Büyük kırılma aşağı yönlü yaşandığından, şimdilik tepki yükselişinden ötesini beklememekte fayda var

Alper özdamar

Yorum

• ahilas34
                                Bağımlı
                                • 02 Kasım 2011
                                • 1442

Haftalık bültenimizi yayınlamadan önce olası hisse hareketlerine karşı, bu haftaya ilişkin belirlediğimiz hisseleri aşağıdaki gibi bilgilerinize sunarız.

ALARK, ASELS, DOAS, GARAN, TCELL

eti menkul

Yorum

Working...
                                X

Debug Information