neyse benden bukadar yoruldumm iyi akşamlar...
Hisse_Trade 10
Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
-
bugün biraz hızlı gittik,
yaptığımız hızdan dolayı,
yapımda ve yazımda,
yeralan ekip arkaşım Levent Martı ile birlikte,
her ne kadar sürçi lisan etti isek af ola,
akşamınız güzel,
yarınlar,
pek güzel ola,hakkınızı helal edin,hoşçakalın,,,
“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
samat 253 üzerinde ,
zaten sabukalısın,
anca çay içmeye 53 ok“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
gents 123
yol haritası
128-135 geç,
142 üzerine gel anca durumuna bakalım,,,“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
gule hella olun aıl sen heal etlevent martı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbugün biraz hızlı gittik,
yaptığımız hızdan dolayı,
yapımda ve yazımda,
yeralan ekip arkaşım Levent Martı ile birlikte,
her ne kadar sürçi lisan etti isek af ola,
akşamınız güzel,
yarınlar,
pek güzel ola,hakkınızı helal edin,hoşçakalın,,,
Yorum
-
Piyasalarda ralliye kanmayın
Yazan: Atilla Yeşilada Sal saat 13:06 - Kategori İş - #gop analiz #piyasalar strateji -
G-3 ve Çin ekonomilerinden gelen cillop gibi makro-verilere dayanarak bir ralliye kalkma çabası var global piyasalarda. Bizim gariban TL-cinsinden varlıklar da global trendin arkasına takılıp bir kaç kuruş dünyalık çıkartmaya çalışıyor. Siz siz olun, bu rallilere zinhar iştirak etmeyin. Ederseniz kapıyı hafif aralık bırakın ya da acilen tüymek için cama yakın bir yerde oturun. Eylül öyle belirsizliklerle dolu bir ay ki, herşey olabilir. Uzaylıların resmi ziyarette bulunması bile söz kosunu. Bu ralli çok yanlış beklentilere dayanıyor.
Hava o kadar sıcak ki, popişim nadir beyaz bufalo derisi koltuğuma yapıştı, iki dakikada bir kalkıp pudra serpeliyorum. NASA’dan aldığım klima sayesinde kafam eksi 20 derece, ısınmak için sabahtan beri ikinci büyük votkayı bitirdim. Yani tam istim üstündeyim. Böyle anlarda en sevdiğim şey insanların bütün mutluluklarını ellerinden almaktır. Bu yüzden çok dayak yedim ama acaip psikolojik tatmin oluyorum. Bir kez daha sizi uyarayım: Dünya piyasalarında, özellikle Gelişmekte Olan Piyasalarda (GOP) yaşanan ralli keriz silkeleme operasyonudur. Öncelikle rallinin arkasında duran nedenlere bakalım.
ABD, Almanya ve Japonya’dan iyimser makro-veriler geliyor. Çin’de ise Temmuz verileri beklentilerin çok üstünde gerçekleşti. Ehh, zaten MSCI GOP Hisse Endeksi de çok ucuz kaldı, mal alalım. Bu düşünce tarzı Rahmetli Hitler’i Moskof bozkırında savaşı yitirmeye götüren basit ve saf mantıkdır. Bir kez ABD, Euro-bölgesi ve Japonya’da son gözlenen veriler bilinen tahminlerle tutarlı, bunların hepsi satın alındı. İkincisi, Çin’in zor günlerini geride bıraktığı kesin değil. Beijing bir çok şeyi birden yapmaya çalışıyor.
Hem seçici teşviklerle ekonominin can damarlarını açık tutacak, hem KİT’lerin gereksiz sabit sermaye yatırım yapma alışkanlığını kıracak hem de eyaletlerin borçlanma bağımlılığını. Ekonomide sabit sermaye yatırımlarının payı %30’u aşarken, bunların yarısından fazlası da gölge bankacılık sisteminden kredi alan eyalet ve KİT’ler tarafından gerçekleştirilirken nasıl yapacaksın, abi hepsini? Yapısal reform iştahı takdire şayan, Çin büyük Gelişmekte Olan Ülkeler (GOÜ) arasında artık yapısal hale gelen büyüme krizini ilk atlatacak ülke. Ama yapısal reformlar her zaman zordur ve şimdiye kadar acılı bir reform yolculuğunda büyümesi patlama yapan ekonomi görmedim. Çin’in ekonomiden yağı liposuctionla atması gerekecek, daha önünde zor günler var.
Zaten Çin bu sene büyüse büyüse %7.5 büyür. Beijing daha fazlasını sağlığa zararlı buluyor. Bu büyüme oranı da emtia piyasalarında fiyat artışı getirmez. Özellikle enerjide dünya değişiyor. Kaya gazı ve petrol keşifleri yüzünden üretim fonksiyonları ve küresel dağılımı hızla değişiyor. Çin’in artan talebi Brent’te trendi değiştirmez. Diğer metallerda ise rallinin sürmesi için Çin’in yalnız hızlı büyüyeceğini değil, aynı zamanda eskisi gibi çoğu fuzuli sabit sermaye ve ağır sanayi yatırımlarına dayanarak büyüyeceğini varsaymak gerek. Yani, resimde 6 hata var, bulun bakalım.
Neyse, bunları da atlayalım, bence en önemlisi piyasalar hala Fed’in Eylül’de QE varlık alımlarında kesinti yapacağına inanmıyor. Bu noktada ekonomistler ve fonlar arasında ciddi bir kopukluk var. Dolar endeksinin son haftalarda gösterdiği düşüş de Fed’i ciddiye almamaktan kaynaklanıyor. Eğer haklıysam, Eylül’de Fed düğmeye basarsa, altından emtialar ve MSCI GOP Endeksine kadar çok kötü dayak yiyecek yatırımcılar.
21 Ağustos’da FOMC tutanaklarında QE’den çıkış hususunda ciddi ipuçları verebilir guvernörler. Ardından ABD tarım-dışı istihdam ve ISM-PMI’lar gelecek. Bunlar da umduğum kadar güçlü çıkarsa, gelişmiş borsalarda bir miktar alım olabilir, ama ABD 10 yıllık faizleri kesin yükselecek ve tüm riskli varlıklar dumura uğrayacak.
Eylül’de bizi kasacak olan bir tek Fed FOMC toplantısı da değil. Almanya’da seçimi Merkel kazanır ama Hristiyan Demokratlar tek başına hükümet olamaz. Kimle yatağa girecekler? Koalisyon ortağının AB politikası ne olacak? Merkel koalisyon içinde AB’in çok ihtiyac duyduğu mali ve yapısal reformlara rıza göstere bilecek mi? Hala aramızda PIIGS (Portekiz, İtalya, İspanya, Yunanistan ve İrlanda) kurtuldu diye seninenler var. Avuçlarını yalarlar.
AB’de en baba büyüme bu sene %0.5, gelecek sene ise %1 olur. Bu kadar alçaktan uçmak her an burun üstü çakılma tehlikesini de beraberinde taşır. Özellikle İtalya’da sonbaharda Bunga Bunga’cının meclisten ihracı gündeme gelecek, koalisyon bu kadar strese dayanamayabilir. Tabii, ABD’de Kongre’nin bir kez daha federal borç tavanı kavgasına girmeyeceğini varsayıyorum. Eğer girerse, güzel haber QE’den çıkış olmaz, QE4 olur. Abi, bu ABD’deki muhalefet de evlere şenlik, dünyada başka hiç bir yerde yok. Pardon, birden düşüdüm de aklıma Türkiye geldi, geri alıyorum.
En önemlisi, yatırımcılar bölgemizde yaşanan çatışma ve politik karmaşa ve bunun petrol fiyatları ve global güven üstündeki etkilerini çok hafife alıyor. Irak’ta artık iç savaş kapıda, Sünni teröristler petrol altyapısına da sabotaj yapmaya başladı. Mısır’da Sövüş Kanalı kapanabilir, Suriye çatışması Kürt-Arap savaşına dönerek bizi de içine alabilir. Bakın, daha size Türkiye’nin risklerini anlatmadım bile.
Ama şu kadarı kesin. Daha 3 ay önce “Türk’ün Yüzyılıydı” şimdi paraları sağlam devaluasyon yiyecek “Kırılgan Beşli’nin” kadim üyesiyiz. Hikayesi bu kadar çabuk biten bir tek Emmanuella var yakın tarihte be. Hatırladınız mı Emmanuella’yı? Hatırlamadınız mı? Yatırımcılar da yakında Türkiye’den gelenlere, “Siz Arap Yarımadasında mısınız?” diye soracak. İki kuruş kar uğruna sermayeyi kediye yüklemeyin, para kaybetmek istiyorsanız, KKTC’ye gidip kumar oynayın, içkiler bedava. Fondip.
FÖŞ Baba
Twitter: @AtillaYesilada1DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
Yorum
-
Namaz camiden çıkınca,
Hac Mekke’den dönünce,
Ramazan Oruç bitince başlar.
Necip Fazıl Kısakürek“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
“Bir insan içinden gelenleri yazıyorsa,
ondan giden birileri var demektir.”
İlhan Berk“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
Ne bahar kaldı ne gül ne de bülbül sesi var
Ne o cânân ne bir ümmîd ne gönül neş’esi var
Çekecek bence hayâtın daha bilmem nesi var
Ne o cânân ne bir ümmîd ne gönül neş’esi var
Güfte: Nâhit Hilmi Özeren
Beste: Râkım Elkutlu
Makam: Bayâti
Solist: Perihan Altındağ Sözeri“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
günaydınBiz trakyalıyız...
Azıcık çalışmayı,çokça tatili,en çok mangalı Üstüne balığı,yanına RAKIYI severiz.Türkçeyi 28 arf konuşuruz 'H'
arfini kullanmaya gerek duymayız.Müzik bitmeden ortamdan ayrılmak,şişe bitmeden masadan kalkmak bize iç yakışmaz...:))))
Yorum
-
sa,
sabah ışerifler,
öğle,
akşam,
hayr olsun,
bereket olsun,
güzel olsun...
“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
pnsut 15 9
feyk mi belli edeceksin di mi?“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
Herkese günaydin
sanada günaydin radyolog abim.
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
Yorum