Hisse_Trade 10

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • GÜKO25
    Ankara sponsoru
    • 02 Eylül 2009
    • 11673

Ekstil uretimini azaltma kararinin ardindan ozellikle turizm ve cimento
    sektorlerinde buyuyen sonmez holding, adana yumurtalik serbest bolgesi`nde 250
    milyon dolara mal olacak cimento fabrikasi ve liman yatiriminin temelini atti.
    Yatirimlari gelecek yil faaliyete gecirmeyi planlayan firma, turizmde aldigi
    buyume karariyla 2015 yilinda da bir otel yatirimi yapmak istiyor.

Bursa`nin koklu sirketlerinden sonmez holding bugun turizm, enerji, cimento,
    insaat, perakende ve avm isletmeciligi basta olmak uzere bircok alanda faaliyet
    gosteriyor. Sonmez holding`in yonetim kurulu baskani celal sonmez, tekstilde
    kuculduklerinin ancak bu oranda baska sektorlerde one ciktiklarinin altini
    cizdi. Cimento sektorundeki yatirimlarini artirarak surdurduklerini belirten
    sonmez, yillik 1 milyon 300 ton cimento kapasitesiyle 2010 yilinda uretime
    baslayan sancim bilecik cimento`nun tam kapasite ile uretim yaptigini, firmanin
    teknik ve mali anlamda kendini ispat ettigini kaydetti. Adana`daki cimento
    fabrikasi yatirimiyla ilgili de bilgi veren celal sonmez, 250 milyon dolarlik
    yatirimla adana yumurtalik serbest bolgesi`nde cimento fabrikasi ve liman
    yatiriminin temelini attiklarini soyledi. Tesisin turkiye`de serbest bolge
    icinde yer alan ilk cimento fabrikasi yatirimi oldugunu ifade eden celal
    sonmez, fabrika bunyesinde bir de liman yatirimi yaptiklarini aktardi. Celal
    sonmez, `fabrika, komurunu dogrudan ithal eden, urununu dogrudan ihrac eden bir
    kurum haline gelecek. Turkiye`de ayni sansa sahip birkac tane daha cimento
    fabrikasi var. Ihracatin da onemli bolumunu onlar yapmakta. Onlardan birisi de
    biz olacagiz. O sansi yakaladigimiz icin cok mutluyuz` diye konustu. Yatirimin
    insaat ve montaj dahil 18 ayda tamamlanacagini aktaran sonmez, su bilgileri
    verdi: `makineler cin ve almanya`dan gecen yil nisan ayinda alinmisti. Bu yilin
    temmuz-agustos aylarinda makineler gelmeye baslayacak ve alti ay icinde
    tamamlanacak. Gelen makineler mumkun oldugunca montaj hattina yerlestirilecek.
    Montaj da 10 ay surer. 2014`un haziran veya temmuz ayi gibi uretime baslariz.
    400 kisi istihdam edilecek. Buradaki kapasitemiz 2 milyon ton/yil cimento
    olacak.` sonmez cimento`nun yuzde 100 ihracat hedefiyle uretim yapacagini
    anlatan celal sonmez, suriye`den ispanya`ya kadar tum akdeniz canagina cimento
    ihrac etmeyi hedeflediklerini, abd ve brezilya`ya da urun gonderebileceklerini
    ifade etti. Celal sonmez, adana`daki cimento fabrikasinin suriye`nin baskenti
    halep`e yaklasik 50 kilometrelik mesafede bulunduguna dikkat cekti.

Sonmez holding`in turkiye genelinde bodrum, antalya, bursa ve uludag olmak
    uzere farkli lokasyonlarda yaz ve kis turizminin yani sira sehir oteli
    konseptinde dort oteli bulunuyor. Sonmez holding, bursa ticaret ve sanayi odasi
    (btso) tarafindan yapilan `ekonomiye deger katanlar` siralamasinda
    `uluslararasi turizm hizmetleri` dolayisiyla doviz girdisi saglayan uyeler
    arasinda ilk sirada yer aliyor. Uludag`daki monte baia da etstur`un duzenledigi
    `5. Otelpuan.com odulleri` kapsaminda bu yil da `uludag`daki en iyi otel`
    unvanini korudu. Antalya`da 2010 yilindan bu yana faaliyet gosteren baia lara
    ise turkiye genelinde 14`uncu otel secildi. Celal sonmez, turizm alaninda elde
    ettikleri basariyi soyle degerlendirdi: `bu odullerin alinmasinda tum
    otellerimizde ayni ekibin hizmet veriyor olmasi etkili. Bu servis ve hizmet
    kalitesini koruyor.` turizm sektorunden umduklarini fazlasiyla elde ettiklerini
    ifade eden sonmez, bir sonraki yatirimin da turizm alaninda olacagi bilgisini
    verdi ve ekledi: `bundan sonra yine turizm yatirimi yapacagiz. Son yatirimimizi
    uc yil once yapmistik. Hep hayalimizde var ama olmadi bir turlu. Hedefimizde
    istanbul`da bir otel acmak var. Ama bazen oyle bir sey gelisiyor ki, yani tam
    manasiyla kelepir bir firsat cikarsa baska yerde de yatirim yapabiliriz. Ama
    bundan sonraki yatirimimiz turizm sektorunde olacak. 2015 yilinda bir otel
    yatirimi yapacagiz.`
    yalova yolu`ndaki as merkez outlet ile avm
    isletmeciliginde de iyi bir yil gecirdiklerini anlatan celal sonmez, teknoloji
    alaninda ise toptancilikla yola devam ettiklerini dile getirdi. Lg
    distributorlugunun yani sira diger elektronik markalarin satislarini da yuruten
    sonmez agb, sanal magazaciliga da isiniyor. Firmanin www.teknolojix.com,
    www.hiperucuz.com ve www.tikladim.com isimli web sayfalari bulunuyor.

Gecen yili yuzde 15 buyumeyle kapatan sonmez holding`in bu yilki buyume hedefi
    yuzde 5. Cironun 400 milyon dolari buldugunu ve mevsimsel olarak 2 bin kisinin
    istihdam edildigini belirten celal sonmez, `sonmez holding, 2012`de 2011`e gore
    cirosal anlamda dolar bazinda yuzde 15 buyudu. Cimentoda tam kapasiteye
    ulasmamiz, beraberinde turizmde iyi bir yil gecirmemiz bu buyumeyi sagladi.
    Tekstilde de fena degiliz. 2012 toplam ciromuz 400 milyon dolar civarinda
    gerceklesti. 2013 buyume hedefimiz ise yuzde 5. Asil buyume yeni yatirimin da
    devreye girmesiyle 2014`te olacak. 2013`u bosa gecen bir yil degil, hazirlik
    yili olarak goruyoruz` ifadesini kullandi.

-dunya-
    Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
    Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• sinterklass
      Tecrübeli
      • 17 Mayıs 2009
      • 1522

34 saat mesai ve eve ancak geldim 6 saat dinlenin dediler saolsun varolsunlar kdmn. çocukları ...
      Mutluluk uzun dönemde dengeye gelecektir .

Yorum

• MESUTC
        KEYFE KEDER YAZAR
        • 22 Mayıs 2008
        • 4444

t

sinterklass Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        34 saat mesai ve eve ancak geldim 6 saat dinlenin dediler saolsun varolsunlar kdmn. çocukları ...
        Hayırdır 34 saat mesai!... Allah kolaylık versin. Mesleğinizi merak ettim doğrusu Taksim'de polis misiniz ?
        Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• levent martı
          Kıdemli
          • 06 Eylül 2008
          • 4782

GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          ben aldığımı yazamıyom artık.millet etkilenip te alırsa zrar etmelerinden korkuyom abim
          bence rahat ol...
          “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

Yorum

• MESUTC
            KEYFE KEDER YAZAR
            • 22 Mayıs 2008
            • 4444

Bugün piyasada canlılık ve dolayısı ile trade havası yok maalesef :(
            Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• sinterklass
              Tecrübeli
              • 17 Mayıs 2009
              • 1522

yok mesut hocam bu sefer fatihteydik .

Yorum

• MESUTC
                KEYFE KEDER YAZAR
                • 22 Mayıs 2008
                • 4444

13.80-13.65 KADEMELERİNDEN BRYAT prim potansiyeli taşıyor. Trade

Yorum

• GÜKO25
                  Ankara sponsoru
                  • 02 Eylül 2009
                  • 11673

ah arsan ahhhhhhhhhhhhhhhh 210 al 211 ver kağıt tavana yapışsınnnnnnnnnnnnn
                  Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
                  Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

Yorum

• levent martı
                    Kıdemli
                    • 06 Eylül 2008
                    • 4782

nugyo 734...737 üzeri

Yorum

• MESUTC
                      KEYFE KEDER YAZAR
                      • 22 Mayıs 2008
                      • 4444

yok mesut hocam bu sefer fatihteydik .
                      Allah kolaylık versin; bu ara işiniz gerçekten çok zor; sağlam bir sinir sistemi gerek. Eylemleri de sürdürmek için her yerden kışkırtma devam ediyor. İnşallah herkes bir an önce aklını başına toplar da de siz de bir rahat ev, çoluk çocuk yüzü görürsünüz

Yorum

• GÜKO25
                        Ankara sponsoru
                        • 02 Eylül 2009
                        • 11673

snpam sönmenin peşine takılır.........
                        Mevlana der ki;

Yorum

• levent martı
                          Kıdemli
                          • 06 Eylül 2008
                          • 4782

GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          ah arsan ahhhhhhhhhhhhhhhh 210 al 211 ver kağıt tavana yapışsınnnnnnnnnnnnn
                          abim arada buraya yaz,
                          yetişirsek bir foto da biz çekeriz,
                          bazen vesikalık,bazen manzara..
                          üzme,üzülme...

Yorum

• sinterklass
                            Tecrübeli
                            • 17 Mayıs 2009
                            • 1522

sinir sistemi kalmadı ... cuma günü size stopu sorduğum halde sabah stresten egeeni verdim ..

Yorum

• GÜKO25
                              Ankara sponsoru
                              • 02 Eylül 2009
                              • 11673

şu krdmd ye bir bakı verin bakalım ekmek çıkarmı.
                              Mevlana der ki;

Yorum

• GÜKO25
                                Ankara sponsoru
                                • 02 Eylül 2009
                                • 11673

sinir sistemi kalmadı ... cuma günü size stopu sorduğum halde sabah stresten egeeni verdim ..
                                aynen öle gideceyini bildiyin kağdı bile korkudan bir kademeye verir olduk nasıl bir ruh haline soktularsa bu gavurlar bizi...
                                Mevlana der ki;

Yorum

Working...
                                X

Debug Information