gunaydınnnnnnnn hayırlı haftalar..
Hisse_Trade 10
Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
AnasayfaAraştırma
15.04.2013 Günlük Bülteni
Çin'de ilk çeyrek büyüme verisinin %7,7 ile beklentilerin altında kalmasının yurtdışı borsa endekslerine düşüş yönünde yansımasına karşılık Borsa İstanbul'daki pozitif havanın sürmesine bağlı olarak BIST-100'ün bugüne yatayda başlamasını bekliyoruz.
Çin'de açıklanan enflasyon ve dış ticaret verilerinin tahminlerden iyi gelmesinin yarattığı iyimserliğin yanı sıra bu durumun emtiaları desteklemesi, dünyanın en önemli alüminyum şirketlerinden Alcoa'nın karının tahminleri aşmasının Avrupa'da madencilik hisselerine alım getirmesi, merkez bankalarının parasal genişlemeye hız kazandırması, ABD'de beklentilerden daha iyi gelen haftalık işsizlik maaş başvuruları verisinin yanı sıra perakende şirketlerinin tahminleri aşan mali sonuçları, Merkez Bankalarının devam ettirdiği teşviklerin yüksek getirili varlıklara olan talebi canlandıracağı spekülasyonları geçen hafta borsaların %5'lere ulaşan yükselişler kaydetmesine neden oldu. Yurtiçinde ise, Moody's'in “30 yıldır devam eden çatışmaların yarattığı belirsizliğin ortadan kaldırılmasının Türkiye'nin kredi notu için pozitif” olacağını ifade etmesi Borsa İstanbul'un haftayı %3,1'lik yükselişle kapatmasını sağladı.
Yeni haftanın piyasa gündemine baktığımızda, Almanya'da ZEW, Türkiye'de TCMB'nin faiz kararı ve ABD'de ise konut başlangıçları, sanayi üretimi, KKO, TÜFE, Beige Book, Philiy FED gibi veriler olduğunu görmekteyiz. Geçen hafta içerisinde Başbakan Erdoğan'ın faizler daha da fazla inmeli açıklamasına karşılık TCMB'nin bu ayki toplantısında faizleri sabit tutmasını ve Nisan ayı enflasyon verileri sonrasında değişikliğe gitmesini muhtemel görüyoruz. ZEW endeksinin Nisan ayında biraz daha toparlanmasını beklememize karşılık ABD verilerinin beklendiği şekilde karışık çıkmasını öngörüyoruz. Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu artıracağı beklentisinin halen fiyatlandırılıyor olması doğrultusunda kısa vadede 86.500 direncinin tekrar test edilmesini bekliyor, haftalık bazda 84.000 seviyesinin altına inilmediği sürece mevcut pozisyonların kısa vadede korunmasını tavsiye ediyoruz.
Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: AKENR, TUPRS
Eti MNEKUL
Yorum
-
Emtia
Altının dibi delindi efendim, ons altın haftalık bazda tam $100 düşerek haftayı $1,480 seviyesinden kapattı. Düşüşte güya Güney Kıprıs’ın borçlarını azaltmak için altın rezervini likide edeceği haberleri rol oynadı. Okuduğum kadarıyla aklı selim analistler buna pek ikna olmamış. Biz en iyisi teknik hareket deyip geçelim altındaki fiyat hareketine. Her neyse, bu durumda artık bir bardak su içmekten başka yapacak bir şey yok. Bu cephede Cuma günü anormal bir şey oldu ve $1,535 – 1,550 aralığından altına talep gelmedi. Hal böyle olunca kıymetli madenin dibi delindi ve önemli destekler bertaraf oldu. Ons altında aşağıdaki destekler sırasıyla $1,460 ve $1,385 seviyelerinde bulunuyor. Yukarıdaysa $1,525 – $1,550 aralığında kuvvetli dirençler var. Altında bundan sonra hızlı bir toparlanma beklememek lazım, acılı ve can sıkıcı bir dönem yaşanması daha muhtemel. Türkiye’deyse gram altın geçen hafta ons altındaki düşüşe paralel olarak 90 TL‘yi sert şekilde aşağı kırdı ve 85 TL‘den kapanış yaptı. Önceki hafta $28.50 – $29.50 bandını aşağı kırmış olan diğer kıymetli madenimiz gümüş ise altındaki düşüşe ayak uydurdu ve haftayı $26‘nın hafif altında kapattı. Gümüşte kısa vadeli tepki yükselişleri mümkün lakin genel görüntü haliyle bozuk. Geçen hafta Brent petrol de satışlardan nasibini alarak haftayı $103 civarında kapattı. Cuma günü panik satışları yaşanan petrolde en düşük $101 seviyesi görüldü. Petrolde de kısa vadeli tepki yükselişleri beklenebilir, lakin $100‘ün altına kadar sarkma ihtimali kuvvetli. Kaya gazı olayının çıkmasından sonra enerji aleminin üvey evladı haline gelen doğalgaz ise kuvvetli seyrini sürdürüyor. Haftayı $4.25 seviyesinden kapatan doğalgaz geçen hafta belirttiğim üzere $4.45 – $4.50 aralığına gitmek istermiş gibi hareket ediyor. Haftayı $86 civarında, yatay kapatan pamuk ise hafta içerisinde $83 – $85 aralığındaki desteklerini test etti; önceki sert yükselişte açılan boşluğunu da kapattı. Pamuğun son bir defa $90 – $95 aralığını deneyeceği görüşümü koruyorum. Lakin orta vadede daha büyük bir prim potansiyeli taşıdığını düşündüğümden, elimde kalan pamukları satıp kendime şeker aldım. Bundan böyle favori emtiam şekerdir, bu böyle biline…
Cihan Borsaları
ABD’nin Dow Jones endeksi (DJI) geçen hafta beklentilerime paralel şekilde 14,750‘yi de aşarak yeni bir tarihsel rekor kırdı. 1Ç12 bilanço dönemi devam eden ABD’de endeks 15,000 psikolojik seviyesini görmek ister. Halihazırda aşırı alım bölgesinde bulunan DJI‘nin bilanço döneminin sonuna doğru bir düzeltme hareketine başlaması beklenebilir; bekleyip göreceğiz efendim.
Avrupa’daysa Alman DAX delikli peynir hareketleri yapmaya devam ediyor. DAX için 7,550 – 7,750 aralığı halen önemli destek bölgesidir. İngiliz FTSE ise göreceli olarak yine daha iyi durmaya başladı. Hızlı bir tepki yükselişi yapan FTSE haftayı kısa vadeli ortalamasının hemen üzerinde kapatmayı başardı. FTSE 6,350 civarında seyreden ortalamanın üzerinde tutunduğu sürece 6,500‘ün üzerini görmek ister.
Gelişmekte olan ülkeler arasında Brezilya’nın BOVESPA endeksinin 55,000 - 57,500 arasında gidip gelmeye devam etmesi beklenebilir. Güney Kıbrıs meselesi ve son olarak petroldeki düşüşten menfi şekilde etkilenen Rus RTX ise can çekişmeye devam ediyor efendim; RTX 2,000‘de tutunmaya çalışıyor. Son olarak, Hindistan’ın SENSEX‘i de zayıf bir performans göstererek haftayı 18,000 seviyesinin hafif üzerinde kapattı. SENSEX 18,000 üzerinde tutunmaya çalışacaktır.
Özetlemek gerekirse, gelişmiş piyasalarda ABD ve İngiltere güçlü duruş sergilerken Almanya’da sıkıntı var; gelişmekte olan piyasalarsa yılın en düşük seviyelerine yakın seyrediyor.
Endeks-i Şahane
Bereketli bir haftayı geride bırakan Endeks-i Şahane %3.06 oranında değer kazanarak haftayı 84,500 civarında kapattı. Böylece BİST 100 endeksinin 2013 yılı getirisi %8.15‘e yükselmiş oldu. Endeks endikatörümün Cuma kapanış itibariyle son durumu aşağıdadır:
Görüldüğü üzere uyumsuzluk çizgisi dip seviyelerinden yukarı doğru sert bir dönüş yaptı. “AL” sinyalimizin kuvvetinde de önemli bir azalma söz konusu değil. Özetle bu cephede sıkıntı yok. BİST 100 endeksinin güncel teknik görünümü aşağıdaki gibidir:
Bir teknik analiz klişesidir ama endeks hakikaten ne güzel yerden dönmüş değil mi efendim? Bakınız bu kırmızı çizgiyi Mart ayının son haftasında icra ettiğim endeks teknik analizinde çizmiştim. Görüldüğü üzere Mart ayında direnç teşkil eden çizgi, geçen hafta BİST 100 için destek görevi üstlendi. Endekste Perşembe günü yaşanan yükselişte işlem hacminin yüksekçe gerçekleşmesi umut vericiydi. BİST 100 endeksinde 81,000 – 82,000 ehemmiyetli destek haline geldi; direnç bölgemiz ise tarihsel zirvenin bulunduğu 86,000 – 86,500 civarıdır. Hatırlatayım, endekste 5. yükseliş dalgasının başladığının teyit edilmesi için eski zirvenin aşılması gerekiyor; teyit halen gelmedi.
Ote yandan, hükumetin yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır diye düşünüyorum efendim. Şimdi Başbakanımız, Sn. Şimşek, Sn. Babacan hep bir ağızdan “not artırımı gelecek” diye buyuruyorlar. Ben de iyi bir vatandaş gibi devlet erkanımıza güveniyor, Haziran sonuna kadar ikinci not artırımının geleceğine inanıyorum. Hatta adeta borsa simsarı gibi hareket eden hükumetimizin EKGYO ve TTKOM ikincil halka arzlarını not artırımına yakın bir zamana denk getirecekleri kanaatindeyim.
Anlayacağınız popişleri yaymaya devam, batırım uzmanınızı izlemeye devam edin.
alper ozdamar
Yorum
-
" İMKB Hisse Senetleri Piyasası sistem tarafından gerçek zamanlı olarak izlenerek herhangi bir hisse senedinin piyasasında anormal fiyat veya miktar hareketi meydana geldiğinde, o hissenin seansı sistem tarafından önceden belirlenmiş bir süre için otomatik olarak durdurulacaktır. "muzzy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterotomatik seans durdurma sistemi ne manaya geliyor arkadaşlar?
Ayrıntılı bilgi için bakınız: http://www.imkb.gov.tr/Libraries/duy...OSDS.sflb.ashx
Yorum
-
bereket kalmadı gardaşşşşş.............SÜRGÜNEFE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbereketli olaMevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
http://forum.keyborsa.com/showthread...d=1#post479890
ey ahali herkes klavyelere birer hisse seçmeniizi bekliyoruz
haftaya yarışacaz[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
Yorum
-
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Yorum
-
-
http://forum.keyborsa.com/showthread...185#post480185
HAFTALIK HİSSE YARIŞMAMIZA ALALIM BİRER HİSSE TAHMİNİ[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
Yorum

Yorum