Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
evet hep 5,14 den dönüyor diye .
5,14 den vermiştim gitti.
nasıp , yinede takibimde.
ben vermedim bekliyom
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Hacım Pistonu bi incele istersen... 1910-1950 arasına gidip mini bir düzeltmeye daha girip formasyona girer mi???
Yoksa özelliği geregi sertmi yukarı cıkar?
1840 lar geçilsin hele biii
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
İş Yatırım konu ile ilgili raporunda, Zorlu Enerji için 2.13 TL hedef 'AL' tavsiyesini koruduklarını belirtti.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
Zorlu Enerji için yeni bir sayfa açıldı
Zorlu Enerji 2012 yılında 2011 yılında açıkladığı 407 milyon TL net zarara karşılık 589 milyon TL net kar açıkladı. Açıklanan rakam bizim tahminimiz olan 283 milyon TL’nin ve piyasa beklentisi olan 181 milyon TL’nin oldukça üstünde. Bizim tahminimiz sapmasının ana nedeni olarak beklenenden daha yüksek gelen varlık satış karını gösterebiliriz. Eğer bu karı çıkarırsak, şirketin 589 milyon TL olarak açıkladığı net kar rakamı 167 milyon TL net zarara dönüşüyor.
Şirket 2012 yılında toplam 3,523 milyon kWh elektrik satısı gerçekleştirdi. Geçen sene ise bu rakam 2,781 milyon kWh idi. Fakat, 2012 yılındaki toplam elektrik satısı içinde 718 milyon kWh Rosmiks operasyonlarından geliyor. Bu rakamı çıkarıp baktığımız zaman ise toplam elektrik satış hacmi geçen yıla göre nerdeyse aynı kalarak 2,805 milyon kWh olarak gerçekleşmiş. Şirketin satışları 2012 yılında artan TEDAS fiyatları ve spotfiyatlar nedeniyle yıllık bazda %20 oranında artış gösterdi. Operasyonel tarafta şirket 2012 yılında 52 milyon TL tutarında faaliyet gideri kaydetti. Geçen sene ise 44 milyon TL tutarında faaliyet gideri bulunuyor.
Zorlu Enerji Rosmiks BV’de bulunan payını Aralık ayında 25 bin dolar karşılığında Zorlu Holding’e sattı. Bu satı karşılığında 756 milyon TL tutarında varlık satış karı yazdı. Yine Aralık ayında şirket Zorlu Holding’den Zorlu Dogal’ı 128 milyon dolar karşılığında satın aldı. Zorlu Dogal’ın toplam kurulu kapasitesi 142.7MW ve içinde yedi tane hidroelektrik santrali, bir tane jeotermal santral ve bir tane çalışmayan dizel yakıtlı santrali bulunuyor.
Şirket 2012 yılında 2011 yılında açıkladığı 470 milyon TL net finansal gidere karşılık 147 milyon TL net finansal gider kaydetti. Şirket Aralık ayında gerçeklesen varlık takası sonrasında net borç pozisyonunu 942milyon TL tutarında azaltarak 1.4 milyar TL düşmesini sağladı. Zorlu Dogal’ın daha iyi performans etme beklentisiyle tahminlerimizin üzerinden geçeceğiz ama hisse için AL tavsiyemizi koruyoruz.
ZOREN AL 41% Potansiyel
(TL) Geçerli Hedef
Kapanıs 1.51 2.13
PD, mn 755 1,066
HAO PD, mn 113 159
(x) 2013T 2014T
F/K 15.23 6.59
PD/DD 1.07 0.92
FD/FAVÖK 15.74 10.68
(TL) 1Ay Yıliçi
Ort.Hac.Mn 5.1 8.1
End.Gör.Perf. % -2.5 22.3"
Mevlana der ki;
Nasrettin Hoca'ya sormuşlar:
“Kimsin?”
“Hiç” demiş Hoca, “Hiç kimseyim.”
Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca:
“Sen kimsin?”
“Mutasarrıf” demiş adam kabara kabara.
“Sonra ne olacaksın?” diye sormuş Nasrettin Hoca.
“Herhalde vali olurum” diye cevaplamış adam.
“Daha sonra?” diye üstelemiş Hoca.
“Vezir” demiş adam.
“Daha daha sonra ne olacaksın?”
“Bir ihtimal sadrazam olabilirim.”
“Peki, ondan sonra?”
Artık makam kalmadığı için adam boynunu büküp son makamını söylemiş:
“Hiç.”
“Daha niye kabarıyorsun be adam. Ben şimdiden senin yıllar sonra gelebileceğin makamdayım: "Hiçlik makamında!”
Mevlana der ki;
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 26/03/2013 tarih, 2013/10 sayılı bülteninde;
Şirketimizin Ege Kraft Torba Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ni Kurul düzenlemeleri ve ilgili mevzuat hükümleri uyarınca devralınması suretiyle birleşilmesi talebine ilişkin olarak uygun görüş verilmesi talebimizin, Kurul tarafından 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 24/1 maddesi hükmü çerçevesinde Şirketimiz ortaklarına 2,48 TL fiyat üzerinden ayrılma hakkının tanınması suretiyle olumlu karşılanmasına karar verildiği belirtilmiştir.
SAYGILARIMIZLA,
UÇAK SERVİSİ ANONİM ŞİRKETİ. (USAŞ)
.....
Halihazır işlem fiyatı (1.75) ile SPK’nın belirlediği fiyat (2.48) arasında % 41’lik bir fark var. Düz mantık yürütüldüğünde ortakların cari fiyattan satmaları için kumar borcu olması gerekir düşüncesi akla geliyor.
Hisse ilk seansta 625 bin işlem görmüş. 4 Ocak’taki 8.0, 14 Şubat’taki 6.1 milyonluk hacimlerin yanında bu hacim devede kulak sayılır.
Duyuruya kuşkuyla yaklaşıldığında ise Ege Kraft’ın gerçek kıymeti üzerinden değerlenmemesi ve SPK’ca belirlenen fiyatın alım yerine satım yönünde kullanılması endişesi ortaya çıkıyor.
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Bank Of America Merill Lynch tarafından yayınlanan bir raporda TCMB'nin izlediği politikaların Türk bankalarının karlarına olan etkileri ele alındı.
TCMB'nin uyguladığı politikalar sonucunda yıllık kredi artışının yüzde 18.8 seviyesine ulaştığını ancak TCMB'nin hedefinin yüzde 15 düzeyinde bulunduğunu hatırlatan kurum, bunun türk bankalarının karlılığına olumlu yansıyacağını belirtti ve Türk bankalarının hisselerinde hedef fiyat öngörüsünü yukarı çekti.
Buna göre bankanın yeni ve eski fiyat hedefleri ile yatırım tavsiyeleri şöyle oldu:
BANKA: AKBANK
TAVSİYE: NÖTR
HEDEF FİYATI ESKİ: 9.9
HEDEF FİYATI YENİ: 10.4
BANKA: GARANTİ
TAVSİYE: AL
HEDEF FİYATI ESKİ: 10.7
HEDEF FİYATI YENİ: 11.1
[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
GOLTS artık 65,50 son nokta.... buradan toplayıp tekrar dünkü zirvesini test etmesini bekliyorum... bugünü kırmızı bar ile kapatıp yarın yeşil yanmalı... şayet yeşil olmazsa bi önceki günün barın içinde hareket edip ertesi güne uzun yeşil bar yanmasını temenni ediyorum... Daha dogrusu öyle hayal ediyorum aklımda )
Yorum