Hisse_Trade 10

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kavak63
    Tecrübeli
    • 11 Mart 2013
    • 445

.iş yatırım SISE öneri listesine koymuş 18/03/2013

SISE Reuters Kodu SISE.IS
    Şişe Cam Bloomberg Kodu SISE.TI
    Sektör Bilgileri: Hisse Senedi / Büyük Ölçekli / Cam
    Konusu: Şirketimiz 1934 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş.’nin desteği ile kurulmuş ve Paşabahçe Cam Fabrikası’nın 1935 yılında üretime başlaması ile fiilen faaliyete geçmiştir. Şirketimizin halen 8 (sekiz) bağlı ortaklığı,17 (onyedi) iştiraki, ve 2 (iki) topluluk dışı iştiraki bulunmaktadır. Şirketimiz bu kuruluşların sermaye ve yönetim bakımından sorumluluklarını taşımakta ve topluluk amaç ve politikaları doğrultusunda, bu şirketlerle ilgili planlama, örgütleme, koordine etme ve sorunlarının çözümlenmesine katkıda bulunma gibi faaliyetlerde bulunmaktadır.
    Dahil olduğu Endeks ve endeksteki ağırlığı İMKB-30 1.04%
    Hisse Sayısı 1,500 mn
    TL USD
    Kapanış Fiyatı 3.03 1.66
    Piyasa Değeri 4,545 mn 2,499
    H.A.K Piyasa Değeri 1,337 mn 735
    Hedef Fiyatı 3.65 2.05
    Hedef Piyasa Değeri 5,473 3,074
    Günlük Ort. Hacim 38.63 mn 21.60 mn
    Yükselme Potansiyeli 20% 23%
    AL

Şişe Cam’ın marjlarının, geçtiğimiz yıl %50’nin üzerinde yapılan doğalgaz fiyat artışları nedeniyle en düşük seviyelerine geldiğini düşünüyoruz. Doğalgaz fiyatlarına yeni bir artış beklemediğimiz 2013 yılında, ürün fiyatlarında yapılacak artış ve tüm operasyonel alanlarda daha iyi talep koşulları sonucu büyüyen ciro ile marjların daha iyi gerçekleşmesini bekliyoruz. Ayrıca, yılbaşından bu yana gelen planlanan Paşabahçe halka arzı ve gayrimenkullerin değerlendirilmesi gibi olumlu haberlere rağmen Şişe Cam IMKB’nin %4, Trakya Cam’ın ise %9 gerisinde kaldı. Bahsi edilen gayrimenkullerin likide edilmesi durumunda, şirketin cari net aktif değerine olan iskontosunun %2’de %14’e artacağını tahmin ediyoruz. Hedef değerine olan iskontosunun ise %19’dan %27 seviyelerine yükseleceğini hesaplıyoruz. Hisse şu anda uluslararası benzerlerine kıyasla hem F/K hem de FD/FAVÖK çarpanlarında %28 iskonto ile işlem görüyor. Emlak GYO için ise, piyasadaki risk iştahı bu kadar büyük bir ikincil halka arz için çok güçlü görünmüyor. Geçen hafta Koç Holding hissedarlarının yeterli talep olmaması nedeniyle hisse satışından vazgeçmeleri yatırımcıların değerlemeye duyarlı olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla operasyonel anlamda olumlu beklentilere sahip olduğumuz Emlak GYO’yu arzdan almak daha iyi bir seçim olabilir diye düşünüyoruz.
    T.C TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Yorum

• mustiky
      Tecrübeli
      • 23 Ağustos 2011
      • 588

kavak63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      dostum geçmiş olsun.
      inşallah ciddi bir şey yoktur.
      Allaha şükür yok, yüksek ateşle ugrasıyoruz... biraz daha iyi şimdi...
      Teşk ederim....

Yorum

• mustiky
        Tecrübeli
        • 23 Ağustos 2011
        • 588

.
        ALCATEL LUCENT TELETAŞALCTL
        5,10
        Son 19 Mar - 17:45
        0,24 / 4,94%
        Günlük Değişim
        İlk yazdığımda bir miktar almıştım 600 lotcuk... bugünde bakamadığımdan ilgilenemedim... şimdi gördüm...
        Ama sabahtan GOLTS satmadığıma pişman oldum yine...

Yorum

• kavak63
          Tecrübeli
          • 11 Mart 2013
          • 445

mustiky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          ALCTL deki beklentim bu yönde...
          1 saat içersinde bir yeşil bar oluşması bekliyorum... şayet yeşil değilde doji oluşursa sonrasında yeşil bar olmalı.... 488 altında bozulur... 494 üstüne hızlanır... Seanslıkta 497 ile 505 te HO lar direnç oluşturacak görünümü var...

.
          ALCATEL LUCENT TELETAŞALCTL
          5,10
          Son 19 Mar - 17:45
          0,24 / 4,94%
          Günlük Değişim
          dostum ,
          ülkemizdeki tüm elektrik sayaçlarının, akıllı sayaca dönüştürülmesi meselesinden
          yukarı hareket ettiğini düşünüyorum . (gördüğüm kadarı ile temeli böyle diyor.)
          son günlerde gündemde. en son enerji özelleştirmesinde gündeme geldi
          diye hatırlıyorum.

. http://www.akillisebekeler.com/alcat...lli-sebekeler/
          Türkiye pazarına özel hizmetler
          Alcatel-Lucent Teletaş Türkiye’nin önde gelen elektrik dağıtım şirketleri ile birlikte gerçekleştirdiği, sayaçların uzaktan takip ve kontrol edilebilmelerini sağlayan sistem, enerji dağıtım alanında önemli bir yenilik olarak kendini gösteriyor. Bütünüyle Alcatel- Lucent Teletaş’ın Türk mühendisleri tarafından, Ar- Ge Merkezi’nde tasarlanmış ve hayata geçirilmiş bu çözüm ile enerji alanında şebekelerin kontrolünü sağlamak, şebekeler arasında iletişim ortamını oluşturmak ve müşteri memnuniyetini artırmak mümkün.

Alcatel-Lucent’ın enerji alanında sunduğu Endüstriyel Teknoloji çözümlerinden bazıları;

* SCADA çözümleri

* Smartmeter (Akıllı Sayaçlar)

* Coğrafi Bilgi Sistemleri/Küresel

* Pozisyonlama Sistemleri

* Kurumsal Kaynak Planlama

* Çağrı Merkezi

* Faturalama çözümleri

* Haberleşme çözümleri (Radyolink,SDH vs)

* Entegrasyon çözümleri

İLKE AKSOY

Manager

Marketing and Communication

ALCATEL-LUCENT TELETAS
          T.C TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Yorum

• kavak63
            Tecrübeli
            • 11 Mart 2013
            • 445

mustiky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            İlk yazdığımda bir miktar almıştım 600 lotcuk... bugünde bakamadığımdan ilgilenemedim... şimdi gördüm...
            Ama sabahtan GOLTS satmadığıma pişman oldum yine...

dostum, GOLTS* patron hisselerine karşı mesafeliyim.
            Kurumsal bir yapısı olsa cok iyi yerlere gelebilirdi.
            .
            T.C TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Yorum

• kavak63
              Tecrübeli
              • 11 Mart 2013
              • 445

PİYASAYA BAKIŞ-ABD BORSALARI GÜNÜ YATAY BİR SEYİRDE KAPATTI
              20.03.2013

ABD'de New York borsasında endeksler günü yatay bir seyirde
              tamamladı.
              Dow Jones Endeksi kapanışta bir önceki güne göre 3,76 puan veya
              yüzde 0,03 artışla 14.455,52 puandan günü tamamlarken, Nasdaq 8,49
              puan veya yüzde 0,26 düşüşle 3.229,10 puana, S&P 500 3,76 puan veya
              yüzde 0,24 düşüşle 1.548,34 puana indi.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
              http://www.foreks.com
              T.C TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Yorum

• kavak63
                Tecrübeli
                • 11 Mart 2013
                • 445

***HALKA ARZ İLE İLGİLİ GELİŞMELER/BEKLENTİLER***
                20.03.2013

***HİSSE SENETLERİ PİYASASI BAŞVURULAR***

Şirket Başvuru Halka Açılması
                Tarihi Planlanan
                Sermaye Oranı
                ----------------------------- ---------- --------------------------------------------------
                Aydoğan Turizm Taahhüt Tic. 05.04.2012 Halka arz sonrası Şirket sermayesi 55.000.000 TL,
                halka açıklık oranı % 14,18
                ************************************************** ********************************************
                Anteks Antalya Teks.S.T.A.Ş. 18.06.2012 Halka arz sonrası Şirket sermayesi: 90.000.000 TL,
                Halka açıklık oranı: % 7,78
                ************************************************** ********************************************
                Galata Yatırım A.Ş. 09.08.2012 Halka arz sonrası Şirket sermayesi: 8.500.000 TL,
                Halka açıklık oranı: % 35,29
                Gediz Ambalaj Sanayi 31.08.2012 Halka arz edilmeksizin Borsada işlem görmek için
                başvurmuştur. (Şirket sermayesi 5.832.000 TL)
                Boreas Enerji Üretim 10.10.2012 Halka arz sonrası Şirket sermayesi: 32.000.000 TL
                Halka açılma oranı: %40
                Anadolu Girişim Sermayesi 16.10.2012 Şirket sermayesi: 5.100.000 TL Ortak Satışı: 2.500.000
                TL Halka açılma oranı %49,02
                ************************************************** *******************************************
                Verusa Holding A.Ş. 19.10.2012 Halka arz sonrası Şirket sermayesi: 20.000.000 TL
                Halka açılma oranı: %35
                ************************************************** *******************************************
                Tiglon İletişim Sistemleri 07.11.2012 Halka arz sonrası Şirket sermayesi: 7.900.000 TL Halka
                açılma oranı: %40,5
                Bisan Bisiklet Moped 12.12.2012 Halka arz sonrası Şirket sermayesi: 45.000.000 TL Halka
                açılma oranı: %44,4
                Ba-car Otomotiv Alım Satım 17.12.2012 Halka arz sonrası Şirket sermayesi: 3.150.000 TL Halka
                açılma oranı: %38,09
                Halk Sigorta A.Ş. 31.12.2012 Halka arz edilmeksizin Borsada işlem görmek için
                başvurmuştur. (Şirket sermayesi 40.000.000 TL )
                Servet Gayrimenkul 17.01.2013 Halka arz sonrası Şirket sermayesi: 52.000.000 TL Halka
                açılma oranı: %25
                Körfez Gayrimenkul Yatırım 28.01.2013 Halka arz sonrası Şirket sermayesi: 88.859.700 TL Halka
                açılma oranı: %25,9
                Pegasus Hava Taşımacılığı 26.02.2013 Halka arz sonrası Şirket sermayesi: 102.272.000 TL Halka
                açılma oranı: %31,37 (Ek satış hakkının kullanılması halinde
                halka açıklık oranı %34,33 olacaktır).
                Nuh’un Ankara Makarnası 04.03.2013 Halka arz sonrası Şirket sermayesi: 75.000.000 TL Halka
                açılma oranı: %20

***GELİŞEN İŞLETMELER PİYASASI BAŞVURULARI***

Şirket Piyasa Danışmanı Başvuru Tarihi Sermaye Satış Yöntemi
                ----------------------- ---------------- -------------- -------------------------- ---------------
                Rodrigo Tekstil Galata Y
                T.C TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Yorum

• kavak63
                  Tecrübeli
                  • 11 Mart 2013
                  • 445

ben düşünürüm. nede olsa temel gıda. hepimizin evinde mutlaka vardır

.Nuh’un Ankara Makarnası 04.03.2013 Halka arz sonrası Şirket sermayesi: 75.000.000 TL Halka
                  açılma oranı: %20
                  T.C TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Yorum

• kavak63
                    Tecrübeli
                    • 11 Mart 2013
                    • 445

düşünülebilir geliyor.

Pegasus Hava Taşımacılığı 26.02.2013 Halka arz sonrası Şirket sermayesi: 102.272.000 TL Halka
                    açılma oranı: %31,37 (Ek satış hakkının kullanılması halinde
                    halka açıklık oranı %34,33 olacaktır).
                    T.C TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Yorum

• kavak63
                      Tecrübeli
                      • 11 Mart 2013
                      • 445

RAPOR-İMKB'DE GELİŞMELER/BEKLENTİLER(ACAR MENKUL DEĞERLER)
                      20.03.2013

Acar Menkul Değerler ( http://www.acar.com.tr ) Tarafından
                      Hazırlanan Günlük Bülten:
                      "Endeks dünü 1.092 puanlık düşüş ile 82.286 seviyesinden 2.371
                      milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste kâr satışlarına bağlı düşüş
                      görüldü. Piyasa gelen satışları karşılamakta zorlandı. Hisse bazlı
                      hareketlilik ve işlem hacmi zayıf kalmaya devam ediyor. Döviz ve bono
                      faiz oranlarında ise yukarı yönlü eğilim sürüyor. İç piyasalar önceki
                      günlerin aksine dış piyasalara uyum göstermeye başladı. Dış gündemde
                      Güney Kıbrıs ilk sıralardaki yerini koruyor. FED ve Avrupa merkez
                      bankası kaynaklı gelişmeler, seçim sonrası İtalya’daki siyasi
                      belirsizliğin devam etmesi, ABD başta olmak üzere makro ekonomik
                      veriler diğer gündem konuları. FED kaynaklı gelişmelere bağlı olarak
                      son dönemde dış piyasalarda görülen iyimserlik Güney Kıbrıs ile
                      birlikte zayıflamış durumda. Bugünkü FED toplantısı ve sonrasında
                      yapılacak açıklama yakından izlenecek. Avrupa’nın Güney Kıbrıs’a
                      yardım için banka mevduatlarında kesintiler öngören bir yardım
                      paketinin onayını istemesi piyasalara olumsuz yansımaya devam ediyor.
                      Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs kredi not
                      indirimlerine maruz kalmıştı. Söz konusu gelişme, beklenti bulmakta
                      zorlanan piyasaların primli seviyelerinde gelmesi “Düzeltme” olarak
                      kullanılmasına neden oldu. Ancak piyasada bu konunun etkisi sınırlı
                      kalabilir. Dün akşam yapılan oylamada Güney Kıbrıs parlamentosu
                      mevduatlara vergi getiren yasayı reddetti. Piyasalar bugün bu
                      gelişmeyi fiyatlayacak. Piyasalar üzerindeki etkisi olumlu ancak
                      sınırlı kalabilir. İç ekonomik gündemde, yayınlanmaya devam edilen
                      bilançolar, cari açık ve sanayi üretim başta olmak üzere makro
                      ekonomik veriler izleniyor. Güney Kıbrıs ve dış piyasalar duyarlılık
                      sürebilir. Endekste satışlara rağmen tepki çıkışı korunuyor. İlk
                      destek 82000 seviyesinde görülüyor. Bu seviye günlük işlemler için
                      önemli. 82000 seviyesinin altında sonraki destekler 81500-81000
                      seviyelerinde bulunuyor. İlk dirençler 83000 seviyesinde bulunuyor. Bu
                      seviyelerde satışlar görülebilir. Sonraki dirençler 83600-84000
                      seviyelerinde. Endekste dalgalı seyirle birlikte bir süre piyasa kâr
                      satışlarının etkisinde kalabilir. Günlük işlemlerde 82000 izlenebilir.
                      Bu seviyenin üzerinde günlük bazda alımlar denenebilir. Endeksin 83000
                      seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 82000 seviyesinin
                      altında satış yapılabilir."
                      T.C TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Yorum

• kavak63
                        Tecrübeli
                        • 11 Mart 2013
                        • 445

RAPOR-PİYASALARDA GELİŞMELER/BEKLENTİLER(TACİRLER YATIRIM)
                        20.03.2013

Tacirler Yatırım ( http://www.tacirler.com.tr ) Tarafından
                        Hazırlanan Günlük Bülteni:
                        "Hisse Senetleri Piyasası güne yükselerek başladı ve endeks 83703
                        puandan 324 puanlık primle açıldı. Açılıştan sonra endeksin test
                        ettiği 83929 puan seviyesi günlü içi en yüksek seviye olurken 84000
                        direnci çalıştı ve endeks bu seviyeden sakin bir şekilde gerilemeye
                        başladı. İkinci seans ortasından itibaren özellikle banka ağırlıklı
                        satışlar endeksin 82154 puan seviyesine kadar çekilmesine neden oldu.
                        Geri çekilme Yunan borsasında artan kayıplardan ve Güney Kıbrıs
                        bankalarının 21 Mart’a kadar kapalı kalacağının açıklanmasından ve
                        alınan kararlara ilişkin oylamanın ertelenebileceği ihtimalinden
                        kaynaklandı. Endeks gün sonunda 82286 puan seviyesinden kapanırken
                        önceki güne göre 10922 puan (%1,31) değer kaybetti. Gösterge kağıdın
                        ortalama bileşik faizi günlük işlemlerde %6.10’a valörlü işlemlerde
                        %6.17’ye yükseldi.
                        Teknik destekler 82000, 81250, 80350 dirençler 83550, 84000, 84600
                        seviyelerindedir.

Bugün açıklanacak veriler arasında, Almanya’da ÜFE, 10 yıllık
                        tahvil ihalesi, İngiltere ortalama gelir endeksi, işsizlik oranı, CBI
                        sanayi siparişleri beklentileri, ABD ham petrol stokları, FED
                        ekonomik projeksiyonlar, FED basın toplantısı, Hazine alacak
                        verileri, merkezi yönetim dış borç ve iç borç verileri, genel bütçe,
                        merkezi yönetim bütçe dengesi ve finansmanı, konsolide kamu sektörü
                        gerçekleşmeleri, merkezi yönetim bütçesi program tanımlı faiz dışı
                        dengesi yer almaktadır."
                        T.C TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Yorum

• kavak63
                          Tecrübeli
                          • 11 Mart 2013
                          • 445

[IMG][/IMG]
                          T.C TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Yorum

• mustiky
                            Tecrübeli
                            • 23 Ağustos 2011
                            • 588

Günaydın, hayırlı ve bol kazançlar....

Yorum

• radyolog
                              OKURYAZAR
                              • 03 Ağustos 2008
                              • 22823

günaydın arkadaşlar

DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• GÜKO25
                                Ankara sponsoru
                                • 02 Eylül 2009
                                • 11674

günaydın kolay gelsin..
                                Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
                                Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information