Bu, İHMAD gerçekten ALTIN, URANYUM falan mı buldu, yoksa bu dini bütün İHLAS lı ağbiler garibanını ocağına incir ağacı dikmek için bunu mu kullanıyorlar, kısa zamanda bu kadar yol pek hayra alamet değil ya HAYR olsun,
Hisse_Trade 10
Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
erdal80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBu, İHMAD gerçekten ALTIN, URANYUM falan mı buldu, yoksa bu dini bütün İHLAS lı ağbiler garibanını ocağına incir ağacı dikmek için bunu mu kullanıyorlar, kısa zamanda bu kadar yol pek hayra alamet değil ya HAYR olsun,
DOLAŞIMDAKİ lot sayısı az olduğu için kaat oynamaya gayet uygun,alıcı bulduğu an tereddüt etmez,
iflas grubuna bırak diplerden bulaşmayı bu seviyelerden hangi saf alır
oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic
Yorum
-
Yorum
-
Günün önemli şirket haberleri
--------------------------------------------------------------------------------
Şirket Haberleri 30.1.2013 - 09:01
--------------------------------------------------------------------------------
BJKAS : Çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden 40.000.000 TL'den 240.000.000 TL'ye yükseltilmesine, rüçhan haklarının nominal değeri üzerinden kullandırılmasına, rüçhan kullanımı sonrası kalan payların İMKB’de halka arz edilmesine karar verildi.Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
günaydın ...Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
Yorum
-
Borsaya Çifte Darbe!
Nihayet uzun süredir beklenen düzeltme geldi. Hem de bir geldi, pir geldi doğrusu. Geçen hafta 87.000 seviyelerinde olası düzeltme riskine dikkat çekerek realizelerin düşünülebileceğini ve bir süre izlemede kalabileceğimi yazmıştım. Ama yine de hisse bazlı bağımsız hareketlerin devam edebileceğini düşünüyordum.
Evet, endekste bir düzeltmeyi bekliyordum. Hatta % 5 ile % 7 arası bir düzeltmenin teknik olarak çok sağlıklı olacağını da yazmıştım. Ama açıkçası hem bu kadar sert olmasını beklemiyordum, hem de dış borsalar iyi iken bu denli negatif ayrışmayı ummuyordum. Neredeyse üç aydır süren yükselişin olası düzeltmesinin en azından bir hafta-on gün arası bir süreye yayılmasını ve bu esnada da hisse bazlı yükselişlerin yine de yaşanmasını bekliyordum. Ama iki günde 6.000 puan düşünce, bu beklentimde yanılmış oldum.
Borsa Neden Bu Kadar Sert Düştü?
İki nedenden biri Moody's Konferansının açıklamaları, diğeri de İş Bankası Yardımlaşma Sandığı'nın yaklaşık % 1 civarında hisse satışı yapacağını açıklaması oldu.
Moody's Etkisi
Moody's ne yapmak istedi anlamak mümkün değil! Türkiye için bir çok olumlu sözden sonra, halâ olası kırılganlıklardan bahsetti. Cari açıktaki düzelmenin yapısal önlemlerle azaltılması, döviz rezervinin artması ve özel sektör borçlarında azalma sağlanması halinde notu artırabilirim derken, özellikle uluslar arası fon girişlerinde ani geri dönüşler yaşanması halinde bunun not üzerinde olumsuz baskı yapacağına, Kamu finansmanında bozulma görülmesi halinde ise, notun görünümünün ya da kendisinin düşebileceğine dikkat çekti.
Bu açıklamalar, kısa vadede Moody's kaynaklı bir not artışı beklentisini suya düşürdü. Açıklama ile bozulan moraller satışların artmasına neden oldu.
İs Bankası Hissesinde Satış Açıklaması
İş Bankası Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı da Moody's açıklamalarının hemen sonrasında yaklaşık % 1 civarı İş Bankası hissesi satacağını açıklayınca, başta işc olmak üzere, bankalarda sert satışlar yaşandı. Bir çok banka hissesi önemli desteklerine kadar çok sert düşüşler yaşadılar. Yaşanan bu sert düşüş, hisselerin genelinde bir panik havası yaratınca düşüşün hızı ve boyutu büyük oldu.
Moody's aynı teraneleri söyleyecekse, bu konferansı neden yaptı halâ anlamış değilim. Aslında ben kendimce anladım da, buna inanmak istemiyorum! Maalesef konu Türkiye olunca her alanda benzer engellemelerle karşılaşıyoruz. Aynı durum AB müzakereleri için de geçerli. Aynı zamanda başvurduğumuz Hırvatistan, kabul gördüğü gibi, Şubat ayında da bize vize uygulamaya başlayacak. Batı kurumları Türkiye'ye karşı hem sağır, hem körü oynuyorlar. Bakalım bunu daha ne kadar sürdürebilecekler göreceğiz.
Endeks Ne Olur?
Görülen yüksek seviyeden yaklaşık % 7'lik bir düşüş yaşanarak, iki günde 6.000 puan kaybettik. Bugün bunun bir tepkisi görülebilir. Ama yeniden satışlar gelirse, endeks için sırası ile 80.500 ve 79.800 civarı risklerin teknik olarak söz konusu olduğunu bilmenizi isterim. Bazı bankalar başta olmak üzere, bir çok hissede önemli desteklere inildiği için, alt desteklere doğru düşüş yaşanırsa, alımların geleceğini düşünüyorum.
Aydın Eroğlu
Yorum
-
30.01.2013 Günlük Bülteni
Asya Pasifik tarafında açıklanan makro verilerin yanı sıra gelişmelerin bölge borsalarını %0,7 seviyesinde artıya taşıması, ABD ve Avrupa vadeli borsalarının sabah itibarıyla yatayda seyretmesi neticesinde İMKB'nin bugüne 82.300'den başlamasını bekliyoruz.
ABD'de dün açıklanan makro veriler çok tatminkar sonuçlar ortaya koymamış olsa da, piyasa oyuncularının optimist bakış açısı ve/veya bu yönde tavır almasının yanı sıra enerji, sağlık hizmetleri, telekom gibi sektörlerine gelen alımlar pozitif tarafta kapanışlar yapılmasını sağladı. S&P Case Schiller konut fiyat endeksi tahminlerin altında kalsa da, oyuncuların veriyi “konut fiyatlarında artış devam ediyor” şeklinde pozitif yorumlamasının yanı sıra tüketici güveni verisindeki sert düşüşü görmezden gelmesi Avrupa borsalarının artıda kalmasını sağladı. Yurtiçinde ise, önceki gün yaşanan sert düşüşün devamının geldiği izlenimi yaratılarak ve tamamen psikolojiye oynanarak 80.000 seviyesine kadar inilmesinin ardından bu düşüşü gerektirici temel hiçbir sebebin olmadığının görülmesi kapsamındaki ihtiyatlı alımlar, İMKB-100 endeksinin tepki alımlarıyla dönüş yapmasına neden oldu.
Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, yurtdışı borsalara yön verebilecek derecede önemli veriler olduğunu görüyoruz. Bu kapsamda, ABD'de saat 15:15'den sonraki ADP özel sektör istihdamı, büyüme ve faiz kararı ile İspanya'da saat 10:00'daki büyüme verisi borsalara yön verecektir. ABD verilerinin tahminlerden daha iyi geleceğini düşünmemiz çerçevesinde esas itibarıyla günün ikinci yarısında alıcılı bir görüntü oluşmasını bekliyoruz. Buna karşılık, daha önceki söylemelere bakarak, akşamki faiz kararı sonrasında yapılacak açıklamalarda piyasadaki likiditenin 2013 yılında korunup korunmayacağına yönelik nüansa piyasa oyuncularının dikkat edeceğini ve bu noktanın ertesi gün Avrupa borsalarında satış baskısı yaratabileceğini tahmin ediyoruz. İMKB-100 endeksinin dün vermiş olduğu tepkiyle bugün 20 günlük hareketli ortalamaları olan 82.500 seviyesini test edebileceğini öngörmemize karşılık bu seviyenin üzerinde kalınıp kalınmadığına göre yeni pozisyon açılmasını tavsiye ediyoruz.
Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: GARAN, TCELL
Yorum
-
Merhaba Arkadaşlar,
Dün koyduğum analizde 82250 seviyesine işaret etmiş, bu seviyeye bir tepki olabileceğini,ancak müh,im olan buranın üzerinnde bir kapanış yapmak olduğunu söylemiştim. Bahsettiğim tepki son yarım saate geldi ve ne hikmetse dediğim seviyenin hemen altı sayılabilecek bir noktada tutarak günü tamamlattılar. Tamamamlattılar diyorum çünkü izliyenler görmüştür gün boyu endeks seviyeleri çok kontrollü biçimde yine 3 banka vasıtasıyla ayarlandı ve bilinçli bir şekilde bir kapanış yaptırıldı.
Sizlerle genelde bu sayfalarda sadece analizleri değil analizlerin arkasındaki mantığımı ve olaylara bakış açımıda paylaştığımı biliyorsunuz. Dün 10 yıllık ABD tahvillerinden ve bunların faizlerinin öneminden bahsetmiştim. Şimdi konuyu biraz daha açmak istiyorum..
Bu sürece çok benzer bir süreç 1950'ler ve '60'lar boyunca da yaşandı . O zamanlar tıpkı şimdiki gibi ABD Avrupa'yı ve diğer ülkeleri dolarize etmişti ancak 1970'lerde uyguladığı yüksek faiz ve enflasyon süreci ile bu paraları kuşa çevirdi. Şimdi de benzer bir süreç yaşanacak. işte bu yüzden şu an herkes dolardan kaçmak istiyor. Çin, japonya, Rusya, Arap petrol devletleri ve büyük fonlar gibi gibi Global likidite kaynakları, ellerinde bulunan trilyonlarca doların 1970'lerdeki gibi bir enflasyonist süreç içerisinde değersizleşeceğini düşündüklerinden, bu dolarları ne olursa olsun maddi varlığa çevirmek istemektedirler.
Akıllı para dediğimiz yönetilen bu sıcak para bu durumu çoktan hissetti. Bu yüzden altına geçerek, altının fiyatını 200$ seviyelerinden 1700$ seviyesine çıkardı. Ancak biz burada trilyonlarca dolardan bahsediyoruz, bu parayı altına çevirmek mümkün değil. böyle bir şey altın fiyatını 10 binlerce $ seviyesine fırlatır. bu da abes olur. Bu durumda çözüm ne sizce? elbette çok basit, Abd dolarından kurtulmanın tek yolu var. O da ne olursa olsun onu maddi bir varlıkla değiştirmek.
İşte bu yüzden, son bir kaç senedir dehşet miktarlarda nakit para sürekli satın alacak, maddi varlığa dönüşebilecek fırsatlar arıyor. İnanılmaz paralar ödenerek şirket birleşmeleri yaşanıyor. Özellikle bizim gibi Üçüncü dünya ülkelerinin elinde ne var ne yok satın alıyorlar. Afrika'ya bile inanılmaz miktarlarda sermaye akışı var. çünkü olay basit, Fed'in karşılıksız ve umursamazcasına bastığı dolar artık kabına sığmıyor ve gerçek maddi varlıklara dönüşebilmek için eline geçen her fırsatı kullanıyor.
İşte bu yüzden, Türkiye'de de son on senede, yabancı yatırımcılar tek bir tane bile büyük fabrika açmazken, halihazırda kurulu şirketlere deli gibi talep gösteriyorlar.Borsada yabancı payına bakarsanız borsanın ve finan s kuruluşlarının nerdeyse hemen hepsinin ele geçirildiğini görebilirsiniz. Her Allahın günü kuruluş, arsa veya maddi olarak ne varsa satın almaya çalışıyorlar. Çünkü adamların derdi, Türkiye'nin süper ekonomik performansı değil. adamın derdi elindeki doları maddiyata çevirmek. zira en az 10 sene enflasyon yaşanacak, elindeki doların değeri yok olup gidecek. işte bu yüzden canhıraş Afrika'nın en ücra köşesinde bile satın alacak şey arıyorlar. son 4-5 senelik bu periyotta, bu nedenle dünyada aldatıcı bir ekonomik büyüme gerçekleşti. Afrika bile yıllık % 7 büyüdü.
Aslında şu anda yaşadığımız durum bir çeşit para aldanması vakası. şu anda Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler global likidetinin kendilerine gösterdiği anlamını çözemedikleri ilgiden şımarmış durumda olsalar da, hatta bazılarının başbakanı "yaa, yaa bakın eskiden merkez bankamızda kaç milyar $'ımız vardı şimdi kaç yüz milyar $'ımız var. hepsini biz yaptık" diye öğünüyor ve bu dolarları artırmak için varımızı yoğumuzu satmanın yolunu arıyor bile olsa, bunun acısı çok sonra çıkacak.
Moody's in son raporundaki dolar rezervlerinizi artırın önerisini bide bu çerçeveden görmekte yarar var..
Gelelim borsa cephesine; bu yukarıda yazdıklarımın amacı şu herkes yabancıların realize edip çıkmalarını beklerken, şu son yaşadığımız harekete yabancılar satıp çıkıyor derken, ben sıcak paranın henüz gideceği bir mecra olmadığını yapılan operasyonların daha aşağı seviyelerden mal toplamak amacıyla yapıldığını savundum ve bunun içinde ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin en azından %2 ler seviyesinin üzerine çıkması gerektiğini söyledim. Nitekim Yabancı takas grafiğine bakarsanız son 2-3 gündür yaşadığımız düşüşte panikle satılan malların kimin tarafından alındığını görürsünüz.
Bu tip operasyonlarda Kredi notu veren kuruluşları , politikacıları, medyayı ve hatta olaya hakimseniz yatırım yaptığınız enstrümana ait karar verme sürecinde kullanılan teknik ve temel analiz yöntemlerini istediğiniz sonucu verecek şekilde ayarlayarak kullanabilirsiniz. Nitekim bizim Borsa cephesinden bakarsanız bu 4 unsurun nasıl beraberce kullanıldığını görebilirsiniz.
Hal böyle iken aslında yukarıdaki grafiklere bakarak şurasını kırarsa şu olur kıramazssa bu olur desteği şurası direnci burası gibi analizlerde bulunmak salt çizgilere bakarak arkasındaki mantığı yadsırsak bizi yanıltır. Bu endekste geçerli olduğu gibi herhangi bir hissenin tahtasında da böyledir. Çünkü bu grafikler bize bunları algılamamız ve hareketlerimize yön vermek için piyasa/tahta yapıcı tarafından bilinçlice çizilip önümüze konmaktalar. Mamafi bunlardan başka da elimizde enstrüman bulunmadığından bunları kullanmaktan başka da çaremiz yok.
Şu şartlaki eğer bu grafiklerin birileri tarafından bilinçlice ve kontrol altında oluşturulduğunu düşünüyorsak bize düşen bu gücün bunu yapmaktaki niyetini çözmek ve kitle pisikolojisine kapılmadan piyasa yapıcının niyetini okuyarak onunla birlikte hareket etmenin yollarını aramak olmalı..
Bunları yazdıktan sonra eski rutinimize geri dönelim tekrar grafikleri baz alarak stratejimizi oluşturalım..
Şimdi endeks grafiğine bakacak olursak Kalın yeşil çizgili kanalın hem yüksek hacimden dolayı hemde altında 3 kapanış yapıldığından dolayı kırıldığını söyleyebiliriz. O halde şimdilik onu bir kenara bırakalım. Hemen altında Kırmızı çizgilerle işaretli bizim eski orta vadeli yükseliş kanallarımız var ve 3 kapanışı da onun içinde yapmışız. Bu kanalın üst çizgisi 82250 ve alt çizgisi 76000 civarında ve şu anda üst çizgisine yakın bir yerdeyiz. Bu üst çizginin dün için değeri 82250 idi ve bu yüzden kanal dışına çıkabilmek aşağıdaki 76000 hedefinden kurtulabilmek adına üstünde bir kapanış yapmanın öneminden bahsetmiştim. Ancak maalesef bu gerçekleşmedi.
Birçok arkadaşın panik bitti geri dönüş başladı algılarına rağmen bu üst çizgi kırılmadığı sürece aşağıdaki 76000 seviyesi hedef konumunda olacaktır. Bugüne gelecek olursak bu çizginin değeri zamansallıktan yükselerek 82380 seviyesine geldi. Eğer sabah açılışında gaplı bir açılışla bu seviyenin üzerine yerleşemezsek tekrar gerileme yaşamamız olası görünmekte.Burda kritik yer 80400 seviyesi aşağı kırılırsa satışlar sertleşir.. Bir diğer husus da bugün 30 ocak vadeli vob kontratlarının son günü yine vobcu avlamak amacıyla çıkıyor gibi gösterip sonra sert aşağı yada tam tersi hareketler de yaşayabiliriz buna karşı da uyanık olmakta fayda var.
Hepinize hayırlı seanslar dilerim..
Pıcus
Yorum
-
-

Yorum