Hisse_Trade 10

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • mustiky
    Tecrübeli
    • 23 Ağustos 2011
    • 588

mustiky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir soruda ben sorim o zaman loo GÜKO
    Bir hissenin MACD indikatöründe dipte görünen TOBO ne anlama gelir?
    Anlaşılan omuzu kaldırmaya niyetli bu.... bence takip edilmeli...
    bu arada hissenin adıda GOZDE...... haftalık grafiğide MACD de net sekilde tobo var bence...
    Günlükte mini canak yapıor... 0,85 Krş u mevcut...

Yorum

• GÜKO25
      Ankara sponsoru
      • 02 Eylül 2009
      • 11674

mustiky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Günaydın Hayırlı kazançlar...
      len nerdesin sen bi daha geç kalma at bakayım benim grafiği şimdiiii......
      Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
      Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• mustiky
        Tecrübeli
        • 23 Ağustos 2011
        • 588

GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        elimde bitene kağıt kaldı onu da demeyecem ::::::::::::::::::))

tavan olursa derim...
        Ayağını kaldır frenden bak nasılda oluyor tavan gör

Yorum

• GÜKO25
          Ankara sponsoru
          • 02 Eylül 2009
          • 11674

şimdi cimbom yenilmişya fener nispet yapıp bir tavan çekermi efekent hocam
          Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
          Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

Yorum

• EFEKENT
            Kıdemli
            • 15 Mayıs 2008
            • 4329

43 geçilirse belgrat ormanlarında düz koşuya çıkar takım.
            "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
            Hint Atasözü

[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

Yorum

• asa670892
              Tecrübeli
              • 18 Kasım 2011
              • 517

Fener de akşam kupaya el sallarsa bak o zaman geyiklere

Yorum

• radyolog
                OKURYAZAR
                • 03 Ağustos 2008
                • 22826

MAALT

1610 stop

alan varsa
                DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• radyolog
                  OKURYAZAR
                  • 03 Ağustos 2008
                  • 22826

asa670892 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Fener de akşam kupaya el sallarsa bak o zaman geyiklere
                  FENR e bi şey olmaz

onların İMPARATOR u yokk24k24
                  DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• EFEKENT
                    Kıdemli
                    • 15 Mayıs 2008
                    • 4329

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    FENR e bi şey olmaz

imparator 1461 model klasik araba seviyormuş
                    "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
                    Hint Atasözü

Yorum

• asa670892
                      Tecrübeli
                      • 18 Kasım 2011
                      • 517

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      FENR e bi şey olmaz

Pendik sporu da eledik ya gerisi boş zati

Yorum

• GÜKO25
                        Ankara sponsoru
                        • 02 Eylül 2009
                        • 11674

EFEKENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        43 geçilirse belgrat ormanlarında düz koşuya çıkar takım.
                        takımı düz koşuya çıkarayım bariiiii
                        Mevlana der ki;

Yorum

• GÜKO25
                          Ankara sponsoru
                          • 02 Eylül 2009
                          • 11674

tavan olusa bi alo diyin ben biraz çalışayım ....
                          Mevlana der ki;

Yorum

• ahilas34
                            Bağımlı
                            • 02 Kasım 2011
                            • 1442

MMXIII – Mokoko’nun M’si (2013 Yılında Piyasalar)

Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bugün söz verdiğim gibi haftalık standart şablonumun dışına çıkıp 2013 yılı beklentilerimi paylaşıyorum.
                            - Hem güzel hem zeki, hem zengin hem de iyi huylu bir eş bulmak
                            - Bana yıllık 7 haneli maaş ödeyecek bir patron bulmak
                            - Yaklaşık 10 kg vererek popişimi küçültmek; hiç giyemediğim bir kot pantalonum var onu giyebilmek
                            Şahsi beklentilerim bunlardır; şimdi piyasa hakkında zırvalayacağım…
                            Düşecek mi, Çıkacak mı?

Kıymetli takipçilerimin teyit edeceği üzere, haftalardır sitemizin Genel bölümündeki değerlendirmelerimde endekste bir sıkıntı olmadığını paylaşıyorum. Hatta birkaç hafta önce 70.000 seviyesine doğru yaşanan minik düzeltmede telaşlanan bazı okurlarımı rahatlatmak için sıkça “paniğe lüzum yok” deyip durdum. En son geçen haftaki yazımda İMKB 100 endeksinde sene bitmeden 74.000‘in üzerinde yeni bir zirve beklediğimi paylaştım. Endeks-i Şahane geçen haftayı maşallah 4,36% yükselişle 76.000‘in üzerinde kapattı ve beklentimi cömertçe karşıladı. Kritik soruyu yanıtlamadan önce ne durumdayız görelim diye bir giriş yapayım dedim, şimdi devam edelim…

Yukarıdaki tabloyu bir çocuğa gösterip, “Borsa 2013′te yükselir mi yoksa düşer mi?” diye sorsak alacağımız cevap bellidir. Benim cevabım da o kalbi temiz, saf yavrucağınkiyle aynıdır: 2013 yılında İMKB 100 endeksinin getirisi negatif olacak. Yani İMKB 100 endeksi 31 Aralık 2013′te, 31 Aralık 2012′den daha düşük bir seviyede olacak. Külyutmayan bazı okurlarım fark edecektir; henüz 2012 yılı bitmediğinden tabloda bu yılın getirisini yuvarlak hesap 50% olarak kabul ettim.
                            Bu noktada pekiştirici bir anekdot paylaşmam uygun olur. Geçenlerde bir akşam çoğu akşam yaptığım gibi metrobüs ile eve dönerken, genç bir proleterin annesiyle yaptığı telefon görüşmesine kulak misafiri oldum. Anlaşılan genç proleterin annesi borsada yatırım yapmak istiyormuş. Genç proleter annesine kendisinin borsayı biraz takip ettiğini, fiyatların çok yükseldiğini, buradan yatırım yapmanın riskli olduğunu, yapacaksa da az bir miktar yapması gerektiğini söyledi. İşte finans sektöründe çalışmayan, aklı selim, mantıklı bir küçük yatırımcı… Bir çocuğun veya sağ duyulu sade vatandaşın borsa hakkında yapacağı yorumların bütün gün ekran başında zombileşen “uzman”lardan daha isabetli olacağını düşünüyorum.
                            Başkaları Ne Diyor?

Şimdi benden sonra papağan gibi tekrar edin: “Fitch’in not artırımı sonrasında diğer iki kredi derecelendirme kuruluşunun da Türkiye’nin notunu artırması bekleniyor. Not artırımları ülkeye yabancı para girişini hızlandırıyor. Bu ortamda TCMB’nin uyguladığı politikalar faiz hadlerindeki düşüşü hızlandırıyor. Düşük faiz ortamı da başta banka hisseleri olmak üzere borsadaki yükselişi destekliyor.”
                            Genel olarak başkaları bunu diyor. 2013 sene sonu İMKB 100 hedefi de ortalama 85.000 civarında veriliyor. Bu hedefe sene içerisinde ulaşılması mümkündür, fakat senenin sonunda 85.000′in epey altında olacağımıza bahse girerim.
                            Ben de kendimce sadece 3 katılımcıdan oluşan bir nabız yoklaması yaptım. Katılımcıların ortalama piyasa tecrübesi benimkinin 2 katından fazla, medya maymunu değiller, şahsi görüşlerini benimle kurum – patron vs. kaygısı olmadan paylaşabiliyorlar. Üçlü nabız yoklamasında piyasanın 2013′ün ikinci yarısında bozulacağı yönünde bir sonuç çıktı. Bozulmaktan kastettiğim ise mokokodur. Benim böyle bir uzun vadeli zamanlama tahmini yapma yeteneğim yok, objektif olarak üstatların ne dediğini paylaşmakla yetiniyorum.
                            İlk paragrafta benimle birlikte papağan gibi tekrarladığınız metin güzel bir durum değerlendirmesidir. Fakat bu 2012 yılının hikayesiydi, bana göre 2013 yılının hikayesi değildir. Ben 2013 yılında Orta Doğu’da yaşanacak gelişmelerden korkuyorum, bence siz de korkun…
                            Kantitatif Portföy, Sektörler, Hisseler

Kantitatif Portföy bölümümüzde her sene subjektif müdahalelerde bulunmadan tamamen otomatik hesaplamalardan çıkan bir hisse senedi portföyü paylaşıyorum. 2012 yılı için paylaştığım portföyün %60′ından fazlasını banka hisseleri oluşturuyordu. Bu yılki portföy sene başından beri 55,44% getiriyle endeksten yaklaşık 7 puan kadar daha iyi performans gösterdi. 2013 yılının kantitatif portföyünü sene sonunda hesaplayacağım fakat portföyde banka hissesi bulunmayacağını şimdiden söyleyebilirim.

Bunun dışında 2013 yılında takip edilmesi gereken ilk sektör 2012 yılındaki doğalgaz zamlarından büyük darbe yiyen cam sektörüdür; bilhassa 4Ç12 rakamları açıklandıktan sonra camcılarda fırsat oluşabilir. Benzer şekilde 2012 yılında polyester fiyatlarının düşük seyretmesi sebebiyle zarar eden SASA‘yı takip etmekte fayda var; şirket 4Ç12′de de zarar açıkladıktan sonra pamuk/polyester fiyatları toparlanıyorsa fırsat doğabilir.
                            Kısa Vadede Ne Olur?

Endeks endikatörüm en son Eylül ayının ilk yarısında, İMKB 30 endeksi 83.500 civarındayken “AL” sinyali vermişti. Endeks Cuma kapanış itibariyle 95.400 civarında ve sistem halen “AL” sinyali veriyor. Son durum aşağıdaki gibidir:
                            Görüldüğü gibi endeks yükselmeye devam ederken uyumsuzluk çizgisi geçen hafta aşağı döndü ve endeksle bir uyumsuzluk oluşmaya başladı. Ayrıca sinyal kuvveti de geçen hafta hızla düşmeye başladı. Yakında uyumsuzluk devam ederken sinyal “SAT” a dönebilir. Bu senaryo gerçekleşirse artık endekste manalı bir düzeltme gerçekleşmesini bekleyebiliriz. Ama panik yapmak için henüz erken görünüyor, önce sinyalin “SAT” a dönmesini beklemekte fayda var.
                            Endikatörün son durumunu her akşam şu adreste güncelliyorum; adrese gittikten sonra browser’ınızın “yenile” (İng. refresh) tuşuna basarak güncellenen son tarihteki durumu görebilirsiniz.
                            Kısa vade için bir de İMKB 100 endeksinin saatlik grafiğine bakalım:
                            Teknik açıdan endeks halen kuvvetli görünüyor, henüz herhangi bir bozulma söz konusu değil. Endeksin bilhassa son minik düzeltmesinden sonra ilk Fibonacci hedefi olan 75.500‘ü destek yapıp tekrar yukarı yönelmesi olumlu. Bu vesileyle İMKB 100 için 75.000 – 75.500 aralığını kısa vadeli destek olarak kabul ediyorum. Bu grafiğe göre endeksin normal şartlarda ikinci Fibonacci hedefi olan 79.000‘e yaklaşması beklenebilir.
                            Kısa vadeli görünümü özetlemek gerekirse,hala panik yapmaya lüzum yok ama vakit yaklaşıyor. Önümüzdeki 1 – 2 hafta içerisinde İMKB 100 endeksi 79.000′e yaklaşırken endeks endikatörüm uyumsuzluk eşliğinde “SAT” sinyali verirse, gerekli uyarıyı yapacağım.
                            Özet

Meşakkatli bir sürecin sonunda kaleme aldığım bu yazıyı özetlemek gerekirse,
                            a)2013 yılında borsanın yıllık getirisinin negatif olmasını bekliyorum.
                            b)Piyasanın ortalama 2013 sonu endeks beklentisi olan 85.000‘e ulaşılabileceğini, fakat seneyi oldukça farklı bir yerde kapatacağımızı düşünüyorum.
                            c)İMKB 100 endeksi hala güçlüdür; kısa vadede 75.000 – 75.500 aralığı destek olmak üzere 79.000‘e doğru bir hareket olursa şaşırmayacağım. Bu sırada 3 aydır “AL” veren endeks endikatörüm “SAT”a dönerse bunu dikkate almak gerekir.
                            d)2013 yılının kantitatif portföyüne banka hisseleri giremeyecek.

Yorum

• GÜKO25
                              Ankara sponsoru
                              • 02 Eylül 2009
                              • 11674

torito
                              şeref

hoş gelmişsiniz bir günaydın kolay gelsin bol kazançlar bile dememişsiniz....
                              Mevlana der ki;

Yorum

• EFEKENT
                                Kıdemli
                                • 15 Mayıs 2008
                                • 4329

saliha hanım kimin yukarıdaki çalışma?
                                Hint Atasözü

Yorum

Working...
                                X

Debug Information