Günaydın arkadaşlar...
Hisse_Trade 10
Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Günaydın. Gününüz güzel geçsin.
Hadi dün bağlantı sorunu vardı ama bugün de köşede in-cin top oynuyor.
Sabah ekran başına oturduğunuzda ilk işiniz gündeme, şirketlere ilişkin haberleri gözden geçirmek olsun. Zaman içinde bunun faydasını göreceğinizden eminim.
Arkadaşlardan biri bu işi üstlenir ve sabahları aşağıdaki linkten Diğer Raporlar/Haberler (Şirket) bölümünü köşeye kopyalarsa makbule geçer.
http://www.etiyatirim.com/
ADANA-ADBGR-ADNAC: Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren on
(10) çimento firması hakkında Rekabet Kurumu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda
şirkete 4,959,857.04 TL tutarında idari para cezası verildi. İlgili ceza tutarı Şirket tarafından
erken ve peşin ödeme şeklinde yapılacak olup, peşin ödeme indirimi sonrası 3,719,892.78
TL ödenecek.
ALTIN: Şirket Yönetim Kurulu İtalya'da bulunan satış ofisi olan İtalya S.R.L.' nin Kasım ayı
içerisinde kapatılmasına karar verdi.
AVTUR: Samsun Havza 25 Mayıs Termal Turizm Merkezine ilişkin olarak 133.800 m2
yüzölçümlü alanda, 500 yatak kapasiteli 4 yıldızlı Otel yapımı için Kültür ve Turizm
Bakanlığı'na yapılan tahsis talebine ilişkin olarak şirket 4 aylık daha ek süre talebinde
bulundu.
BEYAZ: Şirket Yönetim Kurulu, 130 gün vadeli, yıllık %16 bileşik faiz oranı üzerinden kupon
ödemesiz 5.800.000 TL nominal değerli finansman bonosu ihraç edilmesine karar verdi.
DOGUB: Şirket Yönetim Kurulu mevcut sermayenin %25 oranında nakit artırılmasına (5
milyon TL tutarında) karar verdi.
ECILC: %48,13 oranında hissesine sahip olduğu Eczacıbaşı Girişim Pazarlama Tüketim
Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin mevcut 8.150.000 TL sermayesinin, 65.780.000 TL
(3.685.837,70 TL'lık kısmı fonlardan, 62.094.162,30 TL'lık kısmı da nakit olarak) artırılarak
73.930.000 TL'sına çıkarılmasında Şirket hissesi oranında sermaye artırımına iştirak
edeceğini açıkladı.
ECILC: Şirket, EBC Eczacıbaşı-Beiersdorf Kozmetik Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de sahibi
olduğu, beheri 1 Kuruş nominal bedelli, 399.922,60 TL nominal bedelli hisselerin tamamının,
50.000.000 Avro hisse değeri üzerinden 24.995.162,50 Avro bedelle Beiersdorf AG şirketine
satma kararı aldı.
INFO: Şirket, %100 bedelli, %5,19 bedelsiz sermaye artırımını 9-23 Kasım 2012 tarihleri
arasında yapacağını açıkladı.
KLBMO: Doğ-Taş Doğanlar Mobilya İmalat Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, Kelebek
Mobilya’nın %67’sini satın alması sonrasında Sermaye Piyasası Kurulu’na yaptığı çağrı
başvurusunda SPK, çağrı fiyatının 1,04 TL’den düşük olmayacak şekilde belirlenmesi
koşuluyla olumlu karşılanmasına karar verdi.
KOZAL: Şirket, Himmetdede Projesi'nde inşaat faaliyetlerine başladığını ve inşaatın bitimiyle
birlikte 2013 yılının ikinci yarısında üretime başlanmasının planlandığını açıkladı. SPK, Koza
Altın İşletmeleri'nin Doğu Anadolu Maden Arama ve Sondaj'ı devralmasına onay verdi.
MRDIN: Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren on (10) çimento firması
hakkında Rekabet Kurumu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda şirkete 2.502.166 TL
tutarında idari para cezası verildi. İlgili ceza tutarı Şirket tarafından erken ve peşin ödeme
şeklinde yapılacak olup, peşin ödeme indirimi sonrası 1.876.625 TL ödenecek.
THYAO: Lufthansa sözcüsü iki şirketin birleşmeye gitmesi yönünde basında çıkan haberleri
”spekülasyon” olarak nitelendirdi. (Milliyet)
YKSGR: Ray Sigorta Genel Müdürü Levent Şişmanoğlu, “Bireysel emeklilik sektörüyle
ilgilenmiyoruz. Yapı Kredi Sigorta ile Yapı Kredi Emeklilik’i ayrı ayrı satarlarsa ana
merkezimiz talip olabilir. Yapı Kredi Sigorta’nın iyi bir sağlık portföyü var” dedi. (Milliyet)[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Sn. EFEKENT imzanıza gözüm ilişti; pek beğendim. Yıllar önce Bilim ve Teknik Dergisi'nde okuduğum öğüdü aşağıya kopyalıyorum.
"Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
Hint Atasözü
Dağ tepesinde bir çam olamazsan
Vadide bir çalı ol.
Fakat, oradaki en iyi küçük çalı sen olmalısın.
Çalı olamazsan bir ot parçası ol,
Bir yola neşe ver.
Bir misk çiçeği olamazsan bir saz ol…
Fakat, gölün içindeki en canlı saz sen olmalısın.
Hepimiz kaptan olamayız, tayfa olmaya mecburuz
Dünyada hepimiz için bir şey var.
Yapacağımız iş, size en yakın olan iştir.
Cadde olamazsan patika ol.
Güneş olamazsan yıldız ol.
Kazanmak, yahut kaybetmek ölçü değildir
Sen her neysen, onun en iyisi ol.[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
GÜnaydin mİlletBiz trakyalıyız...
Azıcık çalışmayı,çokça tatili,en çok mangalı Üstüne balığı,yanına RAKIYI severiz.Türkçeyi 28 arf konuşuruz 'H'
arfini kullanmaya gerek duymayız.Müzik bitmeden ortamdan ayrılmak,şişe bitmeden masadan kalkmak bize iç yakışmaz...:))))
Yorum
-
Sanki tek başıma konuşuyom gibi oluyorum hani kendi kendine konuşanlar gibi
hem güko lo bu burva olgunlaşmış dalammıBiz trakyalıyız...
Azıcık çalışmayı,çokça tatili,en çok mangalı Üstüne balığı,yanına RAKIYI severiz.Türkçeyi 28 arf konuşuruz 'H'
arfini kullanmaya gerek duymayız.Müzik bitmeden ortamdan ayrılmak,şişe bitmeden masadan kalkmak bize iç yakışmaz...:))))
Yorum
-
Efendiler anlaşılan kimse size bugüne kadar "Erken yatın, erken kalkın" dememiş.
Geçen sabah, parka torununu getiren bir muhteremle karşılaştım.
Parkta gezinti için erken bir saat değil mi diyecek oldum.
Anında karşılık verdi.
"Kendimi bildim bileli benim üzerime güneş doğmadı" dedi.
Hem verdiği cevaba, hemde hayata bakışına hayran oldum.[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
Yorum
-
06.11.2012 Günlük Bülteni ABD borsalarının gün sonuna doğru yaptığı toparlanma, yeni güne vadeli borsaların nispeten olumlu denebilecek şekilde başlaması nedeniyle İMKB-100 endeksinin bugüne 72.850 puan civarından başlamasını bekliyoruz.
Hizmet sektörüne dayalı ABD ekonomisi açısından önemli bir veri olan ISM hizmet endeksi datasının 54,9 olan beklentiye karşılık 54,2 seviyesinde gelmesi (önceki veri 55,1 idi), Troyka heyetiyle yapılan görüşmelerin ardından Yunanistan'ın yeni yardım almayı garantileyememiş olması dün yurtdışı borsalarda satış baskısı oluşturdu. Özellikle Yunanistan sıkıntısı € / $ paritesinin 1,28'in de altına inmesine neden olurken, altın fiyatları da pariteye paralel şekilde 1.700 $/ons'un altına geriledi. Yurtiçinde ise, Fitch'in beklenenden önce açıklanan Türkiye kararı piyasalara yön verdi. Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviye olan BBB-‘ye yükseltmesi, İMKB'yi 72.500 seviyesinin üzerine çıkarırken, faizlerin %7'nin altına inmesine sebep oldu.
Bugün global piyasalar açısından takip edilecek en önemli konu ABD'de yapılacak olan Başkanlık seçimleri olacaktır. Son kamuoyu yoklamaları ve anketler Başkan Obama'nın rakibi Cumhuriyetçi aday Romney'in önünde olduğunu gösteriyor. Şayet bir sürpriz yaşanmaz da seçimleri Obama kazanırsa bu durumun piyasalara yansımasının nötr olacağını tahmin ediyoruz. Hatta bu durum beklentilerin gerçekleşmesi şeklinde de yorumlanabileceğinden, fonların yıl sonu karlarını realize etme isteğine bağlı olarak kar satışlarına dahi sebep olabilir. Buna karşılık, Romney'in kazanması halinde, her konuda çok şey söylemesi ve bu sözlerin genel içerisinde çelişkili durumlar ortaya koyması açısından piyasalarda kısa vadeli bir şaşkınlık ve satış yaşanmasını olası görüyoruz. Romney'in genel eğilimi nedeniyle birkaç hafta sonrasında ise, hisse senetlerinde toparlanma ve yükseliş yaşanması muhtemel olacaktır. Fitch kararının Türkiye'ye para girişinin hızlanmasına sebep olacağını göz önünde bulundurarak mevcut hisse pozisyonların korunmasından yanayız.
Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: AEFES, ISGYO
eti yatırım
Yorum
-
Adamlar oturup destekleri, dirençleri, hareketli ortalamaları, alfa-beta katsayılarını hesaplamış.radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn.Radyolog da getirip bizimle paylaşmış.
Daha ne olsun?[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
serverdan kaynaklanan bir problemden dolayı herkes sadece online olarak kendisini görebiliyor. burda olanlar bi el kaldırsın yoklama alalım."Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
Hint Atasözü
[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]
Yorum

Yorum