Kendİ gÖzÜmle gÖrdÜĞÜm ellİot dalga analİzlerİm..

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • sercan_2014
    Yeni Üye
    • 28 Mayıs 2011
    • 125

Kendİ gÖzÜmle gÖrdÜĞÜm ellİot dalga analİzlerİm..

bu topikte kendi çapımda işc,garanti bankası,yapı kredi,akbank başta olmak üzere borsaya açılmaları uzun perspektif açısından değerlendirmede yeterli imkan vermesede halkbankası,vakıfbank gibi hisse senetleri ile kendim tutmasamda yabancının endekse yön verdiğini düşündüğüm sahol,koçholding gibi hisse senetlerinin elliot dalga sayımlarını yapmaya çalışıcam..
    kural ve rehber ilkeler bakımından hatalarım olabileceğini baştan kabul ediyorum.. ancak küçük dereceli dalga mertebelerinde yaşanan hatalar bence süreç uzayınca ilerki süreci yön vermek açısından çok büyük yol gösterici oluyor..
    ilk olarak endekse direk yön verdiğini düşündüğüm işc nin dolar bazlı sayımı ile başladım.. grafiği paylaşıp bir genel değerlendirme yapmak istiyorum..
    inşallah hayırlı bi topik olur..
    bütün tecrübeli tecrübesiz herkesin katılımı beklerim.. gelişim benim için ömür boyu devam eden süreçtir..
    hayatta yediğin kazık ne kadar çoksa temelin o kadar sağlam olur.
    umut en büyük işkencedir....
  • sercan_2014
    Yeni Üye
    • 28 Mayıs 2011
    • 125

işc halka açıldıktan sonra adeta 1997 yılına kadar yabancının mal toplama süreci ile geçirdiğini düşündüğüm primary çapta 1 ve 2 nolu dalgalarını tamamlıyor... bu süreçte 1990lı yılların başında ülkemiz büyük bi siyasi dalgalanma içinde ve 1994 de körfez krizi malumumuz..
    1995ten sonra oluşan hacimde adeta 1998 asya krizine kadar süreç için mal toplandığını müjdeliyor..
    1998 asya krizi ve anayasa kitapçığımız fırlatılana kadar büyük çıkış başlamadan önce olan düşüşü wxyxz kalıbında çift zigzag saymaya çalıştım..
    endeks 20 bine giderken işc de 1998 ve 2000 yılları oluşan yapı oldukça dikkat çekici tam bir ters tobo.......
    ve 1,80de bittiğini düşündüğüm 1ci dalgadan sonra bunun yaklaşık 1,618 katında bir tepe ile 3,2 dolar civarlarında işc kanal dışına savrulan büyük bir tepe yapıyor..
    PRİMARY 4 DALGASINI SAYMAKTA ZORLANDIM...
    ama primary 2 üçgense bu farkl bi yapı olmalıydı... sayım yaparken burda 2ve 4 nolu dalgaların almaşıklık kuralını dikkat etmedim..
    ve 2003ten sonra adeta hissede hacim patlaması yaşanıyor...
    2006 martına kadar hissenin 5 dalgalık itkisel yükseliş yaşadığını düşünüyorum..
    bence işc de ki yükseliş trendi 2006 martında işc 3,40 dolar civarı endeks 48 bin civarı bitti..
    2006 martından sonraya gelirsek...
    işc büyük bir düzeltme içinde..
    PRİMARY A DALGASININ İNTERMEDİATE A AYAĞI 2006 MARTINDA BAŞLADI(BORSANIN 48-32BİN DÜŞÜŞÜ) HAZİRANINDA BİTİİİ
    DÜŞÜŞ 3 DALGA HALİNDE SAYILABİLİYOR..
    2006 HAZİRANNDAN SONRA 2007 EKİMİNE KADAR PRİMARY A İNTERMEDİATE B BİTTİ...(32bin 58bin yükselişi)
    BU kalıbın sonlanan diagonel olduğunu düşünüyorum... yükseliş 3-3-3-3-3 kalıbında 15 salınımla sayılabiliyor..
    borsanın 58-20 bin düşüşünde hissenin 1 dolarlara kadar düşüşünü çift zigzag saydım.. burda bence intermediate c PRİMARY A BİTTİ..
    devam edicem..

Yorum

• sercan_2014
      Yeni Üye
      • 28 Mayıs 2011
      • 125

gelelim 2008 kasımından sonraki sürece endeks 20912 işc 1 dolarlarda 2006 martında başlayan PRİMARY A -B-C DÜZELTMESİNİN B AYAĞINA..
      2008 KASIM ENDEKS 20912 İŞC 1 DOLAR.. 2010 KASIM ENDEKS 71776 İŞC 4,8 DOLARLA TEPE YAPIYOR... BİRÇOK PROFESYONEL ELLİOTİSYEN BURAYA PRİMARY B ETİKTİ KOYUYOR..
      BEN İMKB 100 DE BUNU YUKARI YÖNLÜ 3 DALGA DEĞİL 5 DALGALIK İTİKİSEL SAYDIĞIM İÇİN BURAYA PRİMARY B-İNTERMEDİATE A ETİKETİ KOYDUM.. ALT DALGALARDA BELİRGİN Bİ 4 YOK FARKINDAYIM..
      ANCAK U100DE 2010 MAYIS DÖNEMİNDE YAŞANAN 60-50B2BİN DÜŞÜŞÜNDE 4 BELİRGİN..)
      VE 2010 KASIMINDAN İTİBAREN BORSADA 71776-48400 İŞC DE 1,6 DOLARLAR.. DÜŞÜŞ NET BİR 3 DALGALIK DÜZELTME..PRİMARY B-İNTERMEDİATE B BİTİMİ..
      VE HİSSEDE 1998-2000 DÖNEMİNDE OLUŞAN TOBOMSU GÖRÜNTÜ..
      DÜŞÜK HACİM, KANAL İÇİNDE TUTUNMAKTA ZORLANAN Bİ KAĞIT...
      ACABA İÇC PRİMARYB -İNTERMEDİATE C İÇİNDE OLABİLİR Mİ?
      BU DALGA DOALR BAZINDA İŞCYİ 2010 KASIMININ 1,618 KATINA GÖTÜREBİLİR Mİ?
      EĞER ÖYLEYSE 2010 KASIM ZİRVESİ İLE TEKNİK UYUMSUZLUKLA BİTİCEK 6 DOLAIN BİRAZ ÜSTÜ ZİRVENİN AZDA OLSA İHTİMAL DAHİLİNDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM..
      İKİNCİ OLASILIKSA YÜZDE 61,8 DEĞİL 38,2 İLERLEYEREK 5,4 DOLARA KADAR GİTMESİ..
      ŞİMDİLİK BENCE İZLEMEK GEREKİR..

Yorum

• sercan_2014
        Yeni Üye
        • 28 Mayıs 2011
        • 125

Bundan sonra ne olabİlİr... Bu prİmary b -İntermedİate c bİ bİtİmİ bence tarİhİnİn en bÜyÜk dÜŞÜŞ kanalina gİrmelİ..
        Bu benİm penceremden pİrmary c ÇÖkÜŞ dalgasinin baŞlangici olucak..
        ÖnÜmÜzdekİ sene zaman hedefİ olarak 55 ay(2008 kasimindan) 2013 mayisinda doluyor.. 2013 mayısından itibaren, 2006 dan 2.bÜyÜk derece, 2008 dÜŞÜŞÜnden 1 bÜyÜk derece ÜÇlÜ zİgzag yapida bİr dÜŞÜŞÜn baŞlamasini İŞc nİn 2000-2002 arasi fİyat bÖlgesİne(dolar bazli) yaklaŞik 34 ay sÜrecek bİr ayi pİyasasi sonunda gelmesİnİ beklemek İzledİĞİm stratejİnİn bİr parÇasidir..

Yorum

• PEGA_SUS
          Yasaklı
          • 21 Ağustos 2011
          • 2790

sercan hocam..

hayırlı uğurlu olsun, başarılar dilerim...

duydum ama elyot bilmem... sadece bildiğim (duyduğum )

PALA namıssızının elyotçulara karşı özel bir sevgisi olduğu...

PALA elyotçu bitirmeye, namlarını sıfıra indirmeye... ayrı bir ihtimam gösteriyormuş

(amarika da varmış çok örnekleri, para kaybettiğinden değilde, sayımının tutmadığından ötürü hayata küsenleri varımış )

önce 5 saydırıp, sonra yok 3 ümüş ya la bura.... didirtmeyi pek sever

o yüzden

say... say... emme adına elyot deme... çaktırmadan say

yoksa PALA nın radarına girersin... senide ÖPER ki biz bunu heç istemeyiz

haydi tekrar BAŞARILAR DİLERİM

Yorum

• sercan_2014
            Yeni Üye
            • 28 Mayıs 2011
            • 125

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            sercan hocam..

hayırlı uğurlu olsun, başarılar dilerim...

duydum ama elyot bilmem... sadece bildiğim (duyduğum )

PALA namıssızının elyotçulara karşı özel bir sevgisi olduğu...

PALA elyotçu bitirmeye, namlarını sıfıra indirmeye... ayrı bir ihtimam gösteriyormuş

(amarika da varmış çok örnekleri, para kaybettiğinden değilde, sayımının tutmadığından ötürü hayata küsenleri varımış )

önce 5 saydırıp, sonra yok 3 ümüş ya la bura.... didirtmeyi pek sever

o yüzden

say... say... emme adına elyot deme... çaktırmadan say

yoksa PALA nın radarına girersin... senide ÖPER ki biz bunu heç istemeyiz

haydi tekrar BAŞARILAR DİLERİM
            sn pegasus iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim..
            elliot dalga prensiplerinin kısa ve orta vadeden çok uzun vadede izlenecek strateji açısından önemli olduğunu düşünüyorum..
            vob,foreks gibi bi haberle bütün sermayenin yitirildiği piyasalarda bi faydası olacağını düşünmüyorum..
            2,5 yıldır ilgilendiğim bu disiplinde yolun çok başında olduğumu hocalık bi tarafa henüz çıraklık mertebesinde olduğumu düşünüyorum..
            bu disiplin türk yatırımcısına çok ters.. ülkemizdeki yerli yatırımcıların değil 2-3 sene 1 ay bile beklemeye sabrı yok..
            bence bu disiplinini uygulayan biri başarı ölçüsünü imkbde 2002de borsaya 4 büyük bankayla girip 40 binlere kadar trendde kalıp kalmadığı,2008 düşüşünden kaçıp kaçmadığı ile sorgulamalı..
            benim için borsada kazanç 1 koyup paranı en az 7-8e katlayıp oradan çıkmaktır... küçük yatırımcının yapması gereken bıkmadan usanmadan hayatı boyunca 2-3 kez karşısına çıkacak bu fırsatı beklemek ve o aşamada gereken cesareti göstermektir...
            neyse bu konu çok uzun...
            garanti ile ilgili dolar bazlı son çalışmamı yayınlayıp kendi açımdan ilerki süreçle ilgili beklentimi paylaşmak istiyorum..

Yorum

• sercan_2014
              Yeni Üye
              • 28 Mayıs 2011
              • 125

hissede 2000 yılına kadar dolar bazlı 5 dalga(itkisel sayılabilen bi çıkış mevcut-(primary 1),2003 kadar devam eden alçalan üçgen kalıbının net bi 2 olduğunu düşünüyorum...
              bu arada 2001-2003 arsı hissedeki hacim patlaması şu an hisseyi parmağında oynatan grubun maliyetini az çok gösteriyordur.. hissede katılım 2004de devam ediyor ve 2006 martında endeks 48binde 2,7 dolarlarda 3 nolu en aktif katılımlı çıkışını bitiriyor.. 2006 haziranına kadar olan düzeltmede endekste 32binler görülürken dolar bazlıda üç dalgalık net bi düzeltme hisse 1,2 dolarlarda..(primary4)
              hisse 2006 haziranında 1,2 dolardan başlattığı çıkışını 2007 ekim-kasım dönemine kadar 5 dolara kadar sürdüyor.. (primary5).. o gün hisse tarihi zirvelerinde iken bu hisse 0,80leri görecek deseniz bi çok kişi size inanmazdı...
              ama hisse 2008 kasımında 0,8 centlerde dip yapıyor...düşüş 3 dalga halinde...(primary a)
              burdan başlayıp etiketlemelerde büyük sıkıntı yaratan adeta ölüm açısıyla yaşanan 2010 kasımına kadar 6,3 dolarla kadar süren ralli...(primary b)
              DALGA YAPISININ 2007 EKİMİNDEN İTİBAREN 3-3-5 KALIBINDAKİ GENİŞLEYN YASSI OLMA İHTİMALİ BENCE ÇOK YÜKSEK..
              HİSSEDEKİ PRİMARY C düşüş dalgası bence 2010 kasımında başladı... 2,8 dolarlarda 1 nolu hareketini bitirdi.. 2012 ocağında başlayan çıkışta itkisel(5 dalga sayımın bozulmaması bu yükselişin 1.ci dalgann yüzde 75inden fazlasını(5,8 dolar maksimum hedef) almaması gerekir.. 2012 ocağında başlayan çıkış bu açıdan 3 dalgalık yukarı yönlü düzeltme olmalı...(2)

benim hissedeki nihai en dip seviyem 0,20-0,40 centlerin görüldüğü yerlerdir..
              hisse 6,3 dolarlardaki zirvesini geçersede benim için sonuç değişmez..
              2010 tepesine w koyup 2012 ocak dibine x deyip primary b etiketini koymak için grafiği biraz daha sağa kaydırmam gerekicek...(8-9 dolar)..
              bu bile benim penceremden hissede önümüzdeki yıllardaki yaşanıcak en az yüzde 80 en fazla yüzde 97lere varan düşüşü beklemek konusunda bana engel değil..

Yorum

• sercan_2014
                Yeni Üye
                • 28 Mayıs 2011
                • 125

ilerki süreçte ne yaşanabilir...
                benim beklentim ve kendimin yapacağı(işc ve garantinin bana söylediği) 2012 ocağından itibaren ilerleyen dalganın 2010 kasım-2011 ağustos düşüşünün bi düzeltmesi olduğu zaman hedefi olarak düzeltmenin 2013 mayısına kadar sürebileceği bu süreçte hisselerde tl bazlı yeni zirveler görülse bile geçen seneki kurdaki yüzde 25-30 değer kaybının tl bazlı sayımlar için tuzak oluşturabileceğidir..
                kaç kişi kenarda oturup bekler bilmiyorum ama kendi stratejim açısından en az 1,5-3 yıl arası bi süreçte bu süreci izlemek benim için en doğru karar olucaktır..

Yorum

• PEGA_SUS
                  Yasaklı
                  • 21 Ağustos 2011
                  • 2790

sercan_2014 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

.....yüzde 75inden fazlasını(5,8 dolar maksimum hedef) almaması gerekir.. 2012 ocağında başlayan çıkış bu açıdan 3 dalgalık yukarı yönlü düzeltme olmalı...(2)

benim hissedeki nihai en dip seviyem 0,20-0,40 centlerin görüldüğü yerlerdir..
                  hisse 6,3 dolarlardaki zirvesini geçersede benim için sonuç değişmez..
                  2010 tepesine w koyup 2012 ocak dibine x deyip primary b etiketini koymak için grafiği biraz daha sağa kaydırmam gerekicek...(8-9 dolar)..
                  bu bile benim penceremden hissede önümüzdeki yıllardaki yaşanıcak en az yüzde 80 en fazla yüzde 97lere varan düşüşü beklemek konusunda bana engel değil..
                  hepsini okudum abi.

TÜRKÇE'ye doğrumu çeviriyorum ?

şuan DÜŞÜŞ TRENDİ nde diyorsun...

en fazla 5,8 dolar x 1,8 = 10,44 gitse

hatta 8,5 x 1,8 = 15,30 a dahi gitse sayımı bozmaz...

uzun vadede seve seve düşecek... sene belki 2014, belki 15 te

0,30 dolar x 4 (kriz çıkar, dolar o gadan olu deel mi ) = 1,2 liradan alırım

2 sene sonra 9 gaymadan okuturum mu dimek istiyon

Yorum

• sercan_2014
                    Yeni Üye
                    • 28 Mayıs 2011
                    • 125

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    hepsini okudum abi.

TÜRKÇE'ye doğrumu çeviriyorum ?

en fazla 5,8 dolar x 1,8 = 10,44 gitse

hatta 8,5 x 1,8 = 15,30 a dahi gitse sayımı bozmaz...

uzun vadede seve seve düşecek... sene belki 2014, belki 15 te

0,30 dolar x 4 (kriz çıkar, dolar o gadan olu deel mi ) = 1,2 liradan alırım

2 sene sonra 9 gaymadan okuturum mu dimek istiyon
                    öncelikle hisse 5,8 dolarlara gelirse dolar kuru 1,80lerde kalır mı(bi ara bunu da paylaşırım..)
                    adamlar açıkcası keseyi 2001-2004 yazına kadar doldurmuş..
                    hisse benim gözümde 2005 yazından beri yorgun..
                    elinde sonunda uzun vadeli trend desteği 1,5-1,7dolar arası bi yere geleceğini düşünüyorum.. orda duruma bi daha bakarım... mutlaka kademe yaparım..
                    0,2-0,4 cent absürd bi hedef... tutmaması 2008 çöküşündeki etikete bağlı..eğer primary c ise bu dalga 5 nolu dalganın tamamını yutar ve 4 nolu dalganın içine girer... bakınca 1,2-6,3 dolar yükseliş primary 5 desek 6,3-0,8 düşüşü 5 nolu dajganın hemen hemen tamamını yutuyo ve 2001-2003 yatay piyasasındaki 4 nolu dalganın içine girmesede hemen üstünde bitiyo..
                    20-70 bin yükselişinde hissedeki yükseliş açısı inanılmaz dik bu da b ya da x dalgalarında görülen bi durum..
                    hissenin takaslarını inceledim.. 3 ayda 60 milyon lotla döndürmüşler... kimseler kalmamış..
                    y

Yorum

• sercan_2014
                      Yeni Üye
                      • 28 Mayıs 2011
                      • 125

hisse bence şu an değil 2006 martından beri düşüş trendinde...uzun vadeli bakış açısıyla... gerek 2006 martında başlayıp 2007 ekimde biten hareket olsun gerekse 2009 martından başlayıp 2010 kasımına kadar süren hareket olsun hissedeki hareketler inanılmaz zorlama geliyor bana.. kanal içinde tutunamıyo,dalgalar birbirini örtüyor..oteritenin müdahelesi burda ortaya çıkıyor bence..
                      ama orta vadeli açıdan dersen 2012 ocağından beri yükseliş trendinde... bu hareket yukarı yönlü 3 dalgalık düzeltmede olabilir... büyük dereceli primary b dalgasının yukarı yönlü eksik kalan dalgası da olmuş olabilir...
                      dalganın kendini açmasını beklemek gerekiyor bence.. bu da en aşağı 6 aylık bi süreçtir benim gözümde... hisse 4,7-5,8-6-7-8 dolarlara da gidebilir.. böyle bi yükselişi kaçırmayı bi çok kişi istemeyebilir ama ben bu disipline inanmış biri olarak zirve ne kadar yukarda oluşursa bunun daha büyük düşüşe hazırlanmak için oluşmuş bi yapı olduğuna inanırım..

Yorum

• PEGA_SUS
                        Yasaklı
                        • 21 Ağustos 2011
                        • 2790

sercan abi...

benim tek bildiğim sayım bu...

taaa EKİM 2010 da babo abimizden öğrenmişem....

7 senede anca 6 ya kadar sayarım ben

kendi sayfamdaki UZUN VADE ANALİZ imin TEMEL DAYANAĞIDIR

buna kısaca DERİN DÜNYA DEVLETİ SOYGUN GRAFİĞİ diyorum

1 millet ne oluyor, nereye gidiyoruz diye düşünürken satışa yazılan tüm malları kapma evresidir

2 uyanık davranıp bu düzeni çözenlerin vermediği mallarıda kapmaya zorlama evresidirbu evrede dünyanın bir yerinde savaş çıkarılır veya bir dolap mutlaka çevrilir

3 ellerindeki malları alabilecek kadar kuru para orta ve küçük yatırımcıda olmadığı için fiyatları yükseltme evresidir

4 yerli büyük yatırımcıların nereye düşeceğiz, ordanmı dönecek, burdanmı diye

babomuzun ALTIN VURUŞUNDAN önce ne kadar mal kaparsam kardır evresidir

5 bu evre ise hemgüllük gülistanlık dünya hemde ky için yok artık daha neler dedirtip hiç borsadan anlamayan insanlara gel-gel evresidir.

6 buda ilk 5 evredeki tradelerden kazanılan TÜRK paralarının yabancı sağlam paralara çevrilip (burasını yanlış anlamayın 5. evre bitene dek %90 yabancı para toplanır, 6 başladığında zaten haliyle değerlenir, KRİZİ ÇIKARTTIKlarındada, devalüe edilip 2-3 katına TCMB ye SATILIR), kalan senetlerinde ortalama maliyetleri hesap edilerek önce satan her zaman kazanır evresidir.

bakın burada çok ama çok önemli bir nokta var işaretlemişiyim

ta 2 sene önceden 5 in olacağını ve ve...

babomuzun..... ALTIN FURUŞ diyeceeeni bilmişiyim... he he he

güncel halini atmama luzum var mı ?... haydi atayım

5 in içine girmiş bulunmaktayız....

ve 22 C de 1 ATM basınç altında, yani normal şartlarda.... bu 5

2014 ün sonbaharında neyim bitmesi lazım... (1 sene KRİZ DÜŞÜŞÜNE süre verdim )

var önümüzde 2 sene

DÜZELTMELERİ, arada gelecek DÜŞÜŞLERİ... ötesi berisi

2 senede 9 dolar... 15 gayma çok değil... nolacak

bir haftada galdırıyor tahtayı 7,80 den 8,30 a....

15 didimiz neki, tayırtdiyegelir

EKLEME : lem PEGA burda 15 diyon, öbür sayfada çok gitmez 20 gün sonra düşmeye başlarız... diyon

derseniz

bu uzun vade penceresi... o orta... hiçmi düzeltmesi düşüşü olmasın azına kesiyim

Yorum

• sercan_2014
                          Yeni Üye
                          • 28 Mayıs 2011
                          • 125

sn pegasus paylaşımınız için çok teşekkür ederim...
                          çok güzel bi çevrim... ve piyasa yapıcıyla kitlenin psikolojisini anlatan paylaşımlar...
                          böyle bi öngörüyü paylaşan biriyle aynı pencereden piyasaya bakabilmek için değil 40 fırın 400 fırın ekmek yemek gerekiyor..
                          yukardaki grafik benim ilerki dönemdeki yapmayı düşündüğüm yatırımlar için büyük bir sermaye kaynağının öncülerinden biri olmuştur..sn babo bundan habersizdir.. ama türkiyenin dört bi köşesinde büyük ustadan hayır dualarını esirgemeyen,borsa forumlarına katılmayan sessiz çoğunluğun olduğunu düşünüyorum..
                          ve burda önünde tekrardan saygıyla eğiliyorum...

Yorum

• sercan_2014
                            Yeni Üye
                            • 28 Mayıs 2011
                            • 125

25 YILLIK İŞC ..
                            BENİM GÖRDÜĞÜM İŞC ÖNCÜLÜĞÜNDE İMKB 10 BİN PUANIN BİLE ALTINA SARKABİLECEK ÇOK CİDDİ BİR AYI PİYASASININ HEMEN ÖNCESİNDEDİR..
                            FİYAT HAREKETLERİ İŞC NİN 2010 KASIMINDA YÜKSELİŞ TRENDİNİN TAMAMLADIĞINI GÖSTERMEKTEDİR.. 2010 KASIM-2011 AĞUSTOS DÖNEMİNDE HİSSE CİTY BANK YABANCI TAKASINDA GÖZÜKEN YABANCI ORDİNO VE FEDİLİTY FONLAR ÖNCÜLÜĞÜNDE 150-200 MİLYONDAN FAZLA SATIŞ YEMİŞ, 10 AYDIR 6,70-3,14 DÜŞÜŞÜNE TEPKİ VERMEYE ÇALIŞMAKTADIR... ANCAK DOLAR BAZLI SON Bİ YÜKSELİŞ İHTİMAL DAHİLİNDE OLSADA ZAMAN HEDEFİ OLARAK MAYISTA ŞİDDETLENECEK ŞEKİLDE OCAK AYINDAN İTİBAREN BÜYÜK SATICILARIN MEZBADA BEKLEDİĞİDİR..
                            HİSSENİN 2015 YILINA KADAR 1 TLNİN ALTINDA Bİ FİYATA KADAR DÜŞMESİNİ BEKLİYORUM..
                            BUNU SOSYONOMİK YANSIMASI BENİM PENCEREMDEN İŞİN HİKAYE BOYUTUDUR..
                            HERŞEY İKİ GRAFİĞİN KEYFİNE BAKAR.

Yorum

• deniz
                              Yasaklı
                              • 07 Haziran 2009
                              • 47

Hepimiz bu hareketlere- grafiklere bakarak geleceği anlamaya ve planlamaya çalışıyoruz.
                              Naçizane algıladıklarım şöyle bu hareketleri gözlemleyerek:

Şu anda altın vuruş dediğimiz oluşum diğerlerine göre sanki daha çabuk başlamış zamansal açıdan baktığımızda. Sanki bir acele var gibi. Sonlanması da daha erken olacakmış gibi bir OBO görüntüsü çiziliyor grafiklerle. Veya böyle bir görüntü verilip daha yüksekler hedefleniyor olabilir. Geçmiş dönemlerde bizim ülkemizde kriz denince likidite sıkıntısı ve akabinde devaluasyon gelirdi. Şimdi yaratılan bir para bolluğu ve şişirilen başka balonlar var. Örneğin konut, emtia, kredi balonları gibi. Biz henüz bu sebepli bir kriz yaşamış değiliz ülke olarak, o yüzden bir deneyimimiz yok.

Daha önce bütçe açıkları kamu borçlanması ile kapatılıyordu. 10-12 yıldır ülkenin varlıklarının satışıyla yaşanan parasal bolluğun da sonuna gelindiği için artık vatandaş üzerine salınan vergi ve cezalarla delik yamanmaya çalışılıyor. Bu nereye kadar sürecek bizler bilemiyoruz. Bunu belki de elindeki verilerle öngörenler var, acele edilmesi görüntüsü de o yüzden olabilir. Şu bir gerçek ki bu sefer yaşanacak düşüş veya kriz; adı her ne olacaksa, diğerlerinden daha farklı bir biçimde olacaktır. Çünkü halk tarihinde yaşamadığı kadar bir borçlanma ile ya çark döndürmeye ya da konut sahibi olmaya çalışıyor.

Bir kriz olması sadece eldeki varlıkların kaybını ile değil geleceğinin prangalanması sonucunu da yaratabilecektir..........

Yorum

Working...
                              X

Debug Information